- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Amennyiben ennek elég lehet a tudása:
Video Downloader -
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Boldog Karácsonyt!
-
Dhampir
félisten
válasz
FastFox66 #13875 üzenetére
Úgy látom, hogy ebben a magyar nyelvű videóban a PlayOnLinux segítségével telepítették.
-
Dhampir
félisten
válasz
#89309696 #13458 üzenetére
Ha már felmerült a Stalker, lehetett Linux alatt is szerkesztgetni a S.T.A.L.K.E.R.-t. Ubuntu 12.04 LTS alapú,32-bites Kiwi Linuxon próbálgattam régebben, például a CoP fórumán is megemítettem 2013-ban.
A Winecfg grafikus beállító menüjében választottam ki a megfelelő Windows DLL és komponenseket.
2015-ben már PlayOnLinux alkalmazással futtattam a Call of Pripyat-ot, ha jól emlékszem, már mókolás nélkül.
Az SGM 2.2 Enot mod is működött egy AMD Kaveri alapú laptop konfigurációval, ámbátor beszaggatott az első Kordonbéli attaknál Az AMD Radeon R7 M260 DX.
Ezeket próbálgattam még, amik működtek:
- Call of Pripyat (Ubuntu Linux 14.04)
- Call of Pripyat + AMK Devolution (Ubuntu Linux 12.04.4)
- Oblivion Lost 2010 (Ubuntu Linux 12.04)Voltak képernyőmentések is, de azok sajnos törlődtek a tárhelyről ennyi esztendő után.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #13304 üzenetére
Nálam szintén Legacyval hasított, ez lehet a közös "legacynk".
Például annak idején egy AMD Kaverire épülő Lenovo IdeaPad Z50-75 notebook Wine-al futtatott játékkal is jól működött a zárt meghajtóval, de egy Dell Inspiron 7559 Nvidia GTX 960M grafikus meghajtóval már néha küzdősebb volt a korabeli kernelekkel. Lehetséges, hogy utóbbi gépen ma már zökkenőmentesen futna az Ubuntu és a Linux Mint, főleg szakértői kéz alatt.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #13302 üzenetére
Nem terjed ki a világ összes gépállományára, de például legkedvezőbb tapasztalatom Linux alatt Dell Precision M4600 (FirePro dVGA) és Lenovo ThinkPad T530 (NVS 5400M dVGA) alatt volt.
Általában üzleti laptopokon jól fut a Linux, konzumer gépeken néhány kivételtől eltekintve küzdelmesebb volt, hogy minden flottul működjön. Általában a sima Inteles, dedikált vGA nélküli gépek sima ügynek számítanak.
Viszont például egy Dell Inspiron 5748 pár évvel ezelőtti Linux Mint-al kiválóan működött (a benne lévő Nvidia GeForce 840M is "trükközés" nélkül) és egy Dell Inspiron 5749 is (Nvidia GeForce 820M-el), de ebben az esetben sem teljes körű a tapasztalat, hiszen rengetegféle notebook létezik.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az “Edge” ISO rollingra épül?
-
Dhampir
félisten
válasz
gojko.m #12988 üzenetére
Ilyesmiket találtam, de ezeket már vélhetően te is fellelted:
Intel RST - Ubuntu documentation(úgy látom, hogy ez már megvolt)Ubuntu installation on computers with Intel(R) RST enabled
Ubuntu – Workaround to Install Ubuntu 20.04 with Intel RST systems
Nyilvánvalóan, ha nem akarod piszkálni, beállítani a rendszert, akkor minden marad a régiben.
-
Dhampir
félisten
Köszi!
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen, hogy megírtátok tanácsaitokat.
Árban nincsen nagy különbség, így akkor inkább a nagyobb 32 GB méretűt választom.
Frawly:
Már megszoktam a lassúságot. Lassan jár, de tovább ér.
Nem lenne rossz az SSD ilyen célra sem, de egy pendrive most barátságosabb áron, háromezer forint környékén mozog.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Észrevételem szerint az eddig használt 2 GB méretű pendrive adathordozókra már nem fér rá a Linux Mint és az Ubuntu.
Véleményetek szerint lehet használni 16 GB vagy 32 GB méretű adathordozókat is Linux ISO kiírására?
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Már kiadták nem-béta verzióban is a Linux Mint 19.2 Tinát?
-
Dhampir
félisten
válasz
bringasisti #11056 üzenetére
Régi HP nyomtatónál trükközni kellett a beüzemelésnél, de valahogy sikerült. Linux alatt egyszerűbb volt.
-
Dhampir
félisten
válasz
growler #11005 üzenetére
Ezt régebben Linux alatt használtam egyszer-kétszer.
Még tavaly elmentettem King mester eme hozzászólását, amiben az Etcher-t is megemlítette.
Mindenesetre köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #11002 üzenetére
Köszönöm, le is cserélem dd-re a meglévőket.
(#11001) ubyegon2
Egy ízben a katedrális és a bazár utáni homályos sikátor végén céltalanul héderező, filozófus kinézetű csudabogár súgta meg azt, hogy "jó a Legacy a háznál" és azt is, hogy "ezt jól vésd az Uefidbe".
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az Ubuntu fórumra írtam egy hozzászólást, de itt is feltenném a kérdést.
Véleményetek szerint Linux Mint-ra (és Ubuntura) érdemesebb most már olyan telepítő ISO fájlt kiírni, ami UEFI módban készül?
Lehetnek ennek még mindig hátulütői a "Legacy" beállítással, telepítéssel szemben?
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #10669 üzenetére
"A Linux felforgató." Lásd Eric S. Raymond: A katedrális és a bazár
Talán időnként ilyen a "bazári" hangulat.
A függetlenség érzése vonzza a forradalmárokat, talán emiatt is néha csípősebbek a nyelvek, de az is előfordul, hogy kedélyállapot-változás, időjárási front húzza le a budin a hangulatot.
-
Dhampir
félisten
BÚÉK!
S ami még kicsit korábban történt:
Megjelent a Linux Mint 19.1 „Tessa” Cinnamon, MATE és XFCE verziója
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Cucuska2 #10311 üzenetére
Következő lépcsőfok a 17,3", azt még jobban fogja imádni a szem.
(#10312) Frawly
Fúha, nem semmi.
Igen, meg ő a csöndet szereti, miként azt a TED 2016-on is elmesélte.
Amit nem látsz, az a számítógép, csak egy monitor van a képen, de a legfontosabb dolog a gépemmel kapcsolatban, hogy - nem muszáj óriásnak és erősnek lennie, noha azt szeretem - viszont abszolút csöndes kell, hogy legyen. Ismerek embereket a Google-nál, akiknek megvan a kis adatközpontjuk odahaza, nekem nincs ilyen. Az én irodám a legunalmasabb, amit valaha láttál. És csak ülök ott csendben. Ha a cica felbukkan, beül az ölembe. Azt akarom hallani, ahogy dorombol, nem a számítógép ventilátorának zúgását.
(az egyik kedvenc idézetem)
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #10300 üzenetére
Érdekességképpen:
Linux Creator Linus Torvalds: I Love My MacBook Air!
Persze azóta már Dell XPS 13 Developer Edition laptopot (is?) használ.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Cucuska2 #10043 üzenetére
Érdekes, mert ebben az esetben maga a Linux ajánlotta fel, hogy megkeresi és letölti a megfelelő drivert, kicsit meg is lepett vele a friss rendszertelepítés után.
Windows 10 alatt ezt a nyomtatótípust kicsit bonyolultabb működőképessé varázsolni, szép fórumtermés is van róla a neten. -
Dhampir
félisten
válasz
CsengődiGeri #10037 üzenetére
Kedvcsinálónak hozzátennék annyit, hogy egy régi HP LaserJet 1200 nyomtatót könnyebben beüzemeltem rajta, mint Windows 10 alatt. A Mint 19 (Cinnamon kiadás) olyan, de olyan könnyen lehúzta a megfelelő drivert a netről, hogy az valami csuda.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #9947 üzenetére
Persze, hogy nem volt vita, legközelebb inkább nem szólok bele a Transmission kiirtásába, de ettől függetlenül Linuxon nem rossz a fapados Transmission, ámde ha profibb kellene, akkor szerintem is ajánlható a qBittorrent..
Olyan is van!?
Ha a "gyökér" felhasználóra gondolunk, akkor létezik, vagy nem?
-
Dhampir
félisten
válasz
Dani_kp #9941 üzenetére
Egyébként nem lett volna muszáj letörölni, alapértelmezettnek be lehet állítani az újat és akkor nem fog zavarni a másik.
(#9919) ubyegon2
Még az a szerencse, hogy belenyúlhatsz.
Lehet, hogy érzékeny adatokra ez fenyegetést jelenthet, de adatmentés szüksége esetén nagy segítség lehet a könnyű hozzáférés.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Tényleg, mi van a Frugival?
Ismeri valaki?
-
Dhampir
félisten
lev285 és ubyegon2
Köszönöm a véleményeteket. Akkor ez amolyan marketingszövegnek fogható fel, ha nem tévedek.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Akad már olyan felhasználó, akinek Tara a barátnője?
A kedves fordító(k) jóvoltából itt olvastam, hogy "DRI3 és XPresent támogatás került a Marco ablakkezelőbe, ami nagyobb sebességet eredményez a játékokban".
Ilyenfajta támogatás a Cinnamonban is megtalálható?
-
Dhampir
félisten
Régen ilyen dolgok voltak, nem tudom, hogy még sikerül-e használható infót kibányászni belőle:
-
Dhampir
félisten
válasz
Dr.FantastiK #8920 üzenetére
KDE alatt jó progik vannak.
Nem rántja magával a "fél KDE-t"?
-
Dhampir
félisten
válasz
Véreshurka #8833 üzenetére
Elképzelt kérdések és feleletek:
Látogató:
Nagyon apró-cseprő dolgokkal kapcsolatban is lehet zavarni a közösséget?Törzsi fórum:
Igen!Látogató:
Van valakinek egy Bélása?Törzsi fórum:
???Látogató:
Akkor más... Kihasználatlan egymilliós MacBookra szeretném feltenni a Linux Mintet. Érdemes?Törzsi fórum:
Lehet azt is.Látogató:
Nincs valakinek ilyen megunt és feleslegessé vált MacBookja? Kipróbálnám. -
Dhampir
félisten
Ez szép, részletes volt hozzászólás volt, köszönöm szépen a jó tanácsokat.
Nagyjából a Debian Potato óta úgy-ahogy tisztában vagyok egy-két alkalmazás alternatívájával, de sajnos nem követem naprakészen az összes szoftvert. Akinek az IT adja a kenyerét vagy egy komfortos stúdióban ücsörög, az biztosan jobban képben van minden szakmájába vágó szoftvereszközzel.
Azonban a Paint elérhető az Áruház nélkül. Nem tudom, hogy milyen Windowst használtál legutóbb, de a Windows 10 Pro Fall Creators Update-ben biztosan benne van és nem kell külön megvenni.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #8702 üzenetére
Még azt sem, vendéggépre nem szeretném felnyomni.
Egyébként ami Linux alatt számomra hiánycikk, az echte Windows-os Paint. Tudok a Linuxos alternatívákról (például Paint, MtPaint, Gimp), amelyek azonban számomra feleslegesen sokat vagy másképpen tudják a dolgokat, a Wines sokkal egyszerűbb.
A Windowsos régi, fapados verzióját még PoL-al sem sikerült telepíteni (a listában benne van) mert nem tudta letölteni a szükséges fájlokat, többszöri nekirugaszkodás után sem, vélhetően a távoli kiszolgáló többé már nem szolgál ki.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #8686 üzenetére
Csak az bánt, hogy a Linux alatti játék miatt alkalmatlankodtam itt, holott a korábbiakban a Steamen kívül sikerült tartós futtatással is beizzítanom Linux alatt direkt Windowsos, régebbi játékokat. :-(
Ezt a megoldást első ízben próbáltam ki, no, de alaposan besültem vele. -
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #8680 üzenetére
Nem gond, fellelkesültségemben csupán jót akartam, de jelen kísérletem kudarcos végeredményére én sem számítottam a sikeres első játékindítást és futtatást követően.
Ezt a kimondottan Linux alóli Windowsos Steam kísérletezést még folytathattam volna, de sajnos lassan át kell adnom a gépet, nem foglalhatom le a hülyeségeimmel.Habár nem arra koncentráltam, de azóta már eltüntettem a lilaságot.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #8671 üzenetére
Ha elolvastad volna az első hozzászólásomban lévő linkelt hsz-t ezzel kapcsolatban, akkor világosabb lenne.
(#8672) lev258
Így van. Régebben Winetricks-el is szórakoztam sikerrel, de a PlayOnLinux több esetben hatékonyabb, felhasználóbarát és nem kell annyi időrabló buherálással foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest