- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
Dr.FantastiK #8920 üzenetére
KDE alatt jó progik vannak.
Nem rántja magával a "fél KDE-t"?
-
Roxkex
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #7484 üzenetére
Nos, ez természetesen nekem is eszembe jutott már..
Csak erre egy olyan megoldás kéne ahol nem szükséges az, hogy újra rakjam a Mint-et. - Esetleg erre nincs valami ötleted ? -
válasz
Dr.FantastiK #6945 üzenetére
Na látod! Ez most még normális, majd kialakul.
(#6942) ubyegon2
.....tudomásul veszem, hogy pár hétig rosszcsontkodik majd, de előbb utóbb stabil lesz. -
válasz
Dr.FantastiK #6939 üzenetére
Mit vártál?
Nem csak úgy kérdezem, hanem hogy konkrétan tudtad, mi lesz az újdonság és azért vártad vagy csak vártad, mert újdonságokat reméltél tőle!?
vertical panel?
xorg 1:7.7+13ubuntu3
Ami jó lehetne, az mindkettőben ugyanaz.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK #6401 üzenetére
Az kizárt dolog mert nem tudom!
Ezt írta anno win alatt az aida
Esetleg ha tudod a varázsszót beírom a terminálba
-
eventus
veterán
válasz
Dr.FantastiK #6356 üzenetére
Linuxon belül? Windows van mellette, azzal működik.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
Dr.FantastiK #6100 üzenetére
Onnan is próbáltam.
-
Rimuru
veterán
válasz
Dr.FantastiK #6074 üzenetére
Ha a daily-ben van akkor naponta egyszer igen, es igy felesleges a hetiben is benne lenni mert ugyis lefut naponta.
-
válasz
Dr.FantastiK #6071 üzenetére
Linux SSD-n - de hogyan? - Tippek nagyon kezdőknek is
Sajnos itt valamiért e nem elérhető link van az Összefoglalóban, nem a fenti, amiben két írás van egyben.
1 %-os kondícióval már nem nagyon kéne rendszert futtatnod, meg TRIM-melgetned...
lev258 Topikgazda fórumtársunk! Légy szives a halott SSD-s linket cseréld le a fenti linkre! köszi
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Dr.FantastiK #6065 üzenetére
van megoldas :
sudo fstrim -v /
... es egy 'daily' script !
-
King Unique
titán
válasz
Dr.FantastiK #6055 üzenetére
Azért ilyenkor jó lenne megadni, hogy pontosan milyen hardverekkel, mert gondolom SSD lehetett alatta. Én múltkor a 17.3-at telepítettem USB 3.0 pendrive-ról
—►
külső SSD-re, de az nem 3 perc volt, hanem több(szöröse). De az igaz, hogy tényleg elég hamar feltelepülnek és utána a rendszer lefrissítése is gyorsan megvan.(#6057) ubyegon2: órákig a Windows szimpla telepítése sem tart, főleg az újabbaké nem.
Ott, ami igazán időigényes, az a frissítés, ami terén messze a 7-es a legxarabb és a 2 újabb rendszer abban is jobb. Főleg a X-es, aminél eleve mindig kb. az aktuális up to date ISO-t lehet lehúzni és a drivereket is kapásból letölti + feltelepíti.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dr.FantastiK #6055 üzenetére
Jó hardveregyüttesed lehet. Nálam is gyorsan ment a múltkor, főleg úgy, hogy a Realtekes wifit nem tudtam beüzemelni (Broadcomot egyszerűbb volt).
"Örüljetek az örülőkkel és sírjatok a sírókkal".
-
Syl
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #5903 üzenetére
-
válasz
5-ös szintű frissítések és a biztonsági frissítések nem ugyanazok, de van közöttük átfedés, magyarán ha a Syl által említett opció be van kapcsolva, akkor az 5-ös szintű biztonsági frissítések is megjelennek, egyéb 5-ös szintű frissítés viszont nem.
Szerk; Közben lev258 ugyanezt írta... -
lev258
veterán
válasz
Két különböző opcióról volt szó a Frissítéskezelő beállításaiban.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #5117 üzenetére
A chipset meleg, de közel sem annyira hogy ez okozza a fagyást. (Annó volt nForce 4 Ultrás lapom, arra tényleg kellett a HR-05.
) A ház oldalán lévő ventit megfordítottam hogy befelé fújjon, úgy is fagyott.
Nade ami legalább minimálisan érdekes lehet ebben a topikban: Megpróbáltam visszarakni a nyílt drivert a Driver Managerrel, de csak váltogatott a fglrx és a fglrx-update között. (
) Próba cseresznye alapon a Software Managerrel leszedtem a fglrx csomagokat és felraktam az xserver-xorg-video-ati csomagot. Újraindítás után így végre a nyílt driver töltődött be (kurzor korrupció nélkül, hardware-es gyorsítással), azóta nincs fagyás (pedig a tuningot is visszaállítottam).
Én még mindig memória problémára tippelek (abból kiindulva, hogy a plusz feszültség az NB/IMC-nek megoldani látszik a gondot), de érdekes hogy a Linux mennyivel érzékenyebb a hardware-es problémákra mint a Windows. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #5117 üzenetére
5 venti mozgatja a levegőt a házban, plusz a táp és a CPU-hűtő. Ha tényleg a chipset akkor nagyon kontár módon lett felrakva a borda. Köszönöm a tippet, ellenőrizni fogom. (De hogy Windows alatt ez miért nem probléma az továbbra is rejtély...
)
-
nemurea
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK #3227 üzenetére
Én KDE-t használok, de nem vagyok guru
Viszont így sem nagyon értem a kérdést, mert mount-olni a grafikus felületről legalább kétféleképpen tudsz:
1) Mikor berakod a pendrive-ot/USB HDD-t, akkor a jobb alsó sarokban az értesítő sávon felbukkan, és megkérdi, mit akarsz vele csinálni, egyik opció a megnyitni Dolphin-ban (alapértelmezett fájlkezelő), és az azonnal mount-olja is
2) Ha ezt elmulasztanád, a Dolphinban a bal oldali eszköz-felsoroló sávon fel fognak bukkanni az új meghajtók (hacsak ki nem kapcsoltad ezt a sávot), ott pedig csak bal gombbal rá kell klikkelni.Valószínűleg a Krusader sem sokkal bonyolultabb.
(Most munkahelyen vagyok Win7-tel, így nem tudom lefotózni.)
-
válasz
Dr.FantastiK #3227 üzenetére
Jogos, azért is írtam az alább kiemelt részt, mert a KDE-s guruk most biztosan nyaralnak!
...ezeket érdemes felfedezni. - próbáltam sugallni, hogy egy új DE használatakor neked kell megismerkedni a részleteivel ilyenkor!
(#3226) Tonyk De legalább az egyik DE friss változatban jön ki! XFCE4.12
-
válasz
Dr.FantastiK #3223 üzenetére
Fájlkezelőre gondolsz vagy gnome-disk-manager-szerű csatolásra?
Más fájlkezelője van a KDE-nek, nem tudom, hogy contex menübe hogyan lehet berakni valami kieg biztosan van, de a csatolásnak nem ez a legtökéletesebb módja amúgy. KDE alap fájlkezelőjét nem annyira ismerem, de Nemo-ban is csak rá kell kattintani és csatol, Mint-en legalábbis. Debianban kell jelszó is.Mate után KDE teljesen más lesz, jóval szélesebb körű beállítási lehetőségekkel, ezeket érdemes felfedezni. Én speciel KDE-t ismerem legkevésbé.
-
válasz
Dr.FantastiK #3221 üzenetére
Ez nem értelmezhető kérdés.
-
törölt tag
válasz
Dr.FantastiK #2979 üzenetére
Ez jól jött volna ’98-ban a húgom esküvőjén, amikor az egyik barátunk úgy gondolta, felvétel közben egészen praktikus 90°-kal elfordítani a videokamerát, mert az állókép jobban átadja a templomi esküvő hangulatát. Azóta vízszintesre billentjük a fejünket, a tv-n nézzük.
-
tlac
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #2952 üzenetére
hmm, hogy mount-oltad?
-
tlac
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #2949 üzenetére
?? akármelyik?
ha samba be van rendesen állítva, az úgy volt viselkedni mint akármelyik másik mappa -
fradi81
veterán
válasz
Dr.FantastiK #2941 üzenetére
idővel biztosan lesz.
-
lev258
veterán
válasz
Dr.FantastiK #2805 üzenetére
Akkor mégiscsak javították.
Örülök, hogy meg van oldva. -
vonalzoo
csendes tag
válasz
Dr.FantastiK #2750 üzenetére
Szia! Nem akarok rámenős lenni, de kipróbáltad, amit a minap írtam? Csak mert ma épp feltelepítettem egy 17.1 KDE-s Mintet, és gondoltam kipróbálom és nálam megnyitotta a LibreOffice a sambán lévő fájlt is, ha fel volt csatolva (anélkül nem)
-
nemurea
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK #2748 üzenetére
Mennyire megoldható, hogy a hálózati mappát ne sambán keresztül, hanem NFS segítségével csatolod? Nem biztos, hogy ez megoldaná, de könnyen lehet.
-
lev258
veterán
válasz
Dr.FantastiK #2746 üzenetére
Itt nézz körül. Írnak megoldást, ami elvileg 14.04 alatt is működik. [link]
Írnak néhány KDE specifikus dolgot is, érdemes elolvasni. -
vonalzoo
csendes tag
válasz
Dr.FantastiK #2739 üzenetére
Szia, csatolni próbáltad a hálózatot? (pl: sudo mount.cifs //192.168.1.106/Volume_1-1 /media/halozat -o username=vonalzoo,password=pw )
Nekem pl. az alap videólejátszó enélkül is, vlc meg csak így játsza le a filmeket. -
lev258
veterán
válasz
Dr.FantastiK #2739 üzenetére
Open vagy Libre? Ezt tisztázzuk. Ha Terminálon keresztül nyitod meg, akkor mit ír? Ha átmásolod és utána nyitod meg, minden rendben?
-
lev258
veterán
válasz
Dr.FantastiK #2736 üzenetére
Egy kicsit legyél részletesebb. A fájl maga elérhető (másolható, megnyitható, ...) csak a LibreOffice nem veszi be a hálózatról? Hibaüzenet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- iPhone topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Túraautó topik
- Hardcore café
- Házimozi belépő szinten
- Motoros topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest