- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2291 üzenetére
Win8.1 próbaváltozatot raktam előtte rá, kis hw teszt, aztán a 2 NTFS partícióra próbáltam rárakni.
Utána eltávolítottam a partíciókat hátha... de az sem jött be. Már-már azt hittem nem jó a telepítő, de aztán gondoltam ext4-et szeresse a linux és partícionálva, formázva már megvilágosodott.... és én is.
Feltettem az SSD-s gépre is a Mint-et.
Minden rendben zajlott, Sata 3-as, átviteli módban van, alignálás rendben, ahci Ok.
Trim elvileg oké, de még nem ástam bele a témába magam... aktív vs passzív vagy mi a szösz.
Pár dolgot beállítok még a gépen, hogy könnyen használható legyen édesanyámnak is.
Thunderbird látom fent van, gmail-t beállítom, freemailt, ha lehet.
Chrome-t letöltöttem, bár nem tudom mennyire fogtok ezért megkövezni (gmail fiók szinkron miatt).
Könyvjelzők stb-t kényelmesebb így kezelni, de gondolom FF-ben is van erre alternatíva.
VLC fent van, kép van, hang ok, wifi-re egyből felcuppant... mi kell még?
Ha kicsit otthonosabban mozgok majd megnézem a TV rákötést is a monitor mellett, de ez arrébb van még.Amit még szeretnék, hogy öcsém gépén a Vistát száműzöm... anno géppel együtt jött és mivel legális nincs kedvem bohóckodni tört OS-el.
Steam van nála és ahogy nézem amikkel játszana mind linux kompatibilis (BFBC2 meg az int vga miatt nem megy egyenlőre).
Betclick-el szokott játszani ez nem tudom linuxon megoldható-e, no meg YT, hálózati adattárra felcuppanni (ezt még nem néztem) meg hasonlók.
Fogékony gyerök menni fog neki az átállás.Nyomtatás hogy egyszerűbb megosztva (Win-es gépen van), vagy inkább dobjam egy print server mögé?
Egyelőre ennyi több kérdéssel nem fárasztok senkit ma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Netfone
- Mozgásban a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- E-roller topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest