Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

válasz ubyegon2 #2291 üzenetére

Win8.1 próbaváltozatot raktam előtte rá, kis hw teszt, aztán a 2 NTFS partícióra próbáltam rárakni.
    Utána eltávolítottam a partíciókat hátha... de az sem jött be. Már-már azt hittem nem jó a telepítő, de aztán gondoltam ext4-et szeresse a linux és partícionálva, formázva már megvilágosodott.... és én is.
    Feltettem az SSD-s gépre is a Mint-et.
    Minden rendben zajlott, Sata 3-as, átviteli módban van, alignálás rendben, ahci Ok.
    Trim elvileg oké, de még nem ástam bele a témába magam... aktív vs passzív vagy mi a szösz.
    Pár dolgot beállítok még a gépen, hogy könnyen használható legyen édesanyámnak is.
    Thunderbird látom fent van, gmail-t beállítom, freemailt, ha lehet.
    Chrome-t letöltöttem, bár nem tudom mennyire fogtok ezért megkövezni (gmail fiók szinkron miatt).
    Könyvjelzők stb-t kényelmesebb így kezelni, de gondolom FF-ben is van erre alternatíva.
    VLC fent van, kép van, hang ok, wifi-re egyből felcuppant... mi kell még? :DDD
    Ha kicsit otthonosabban mozgok majd megnézem a TV rákötést is a monitor mellett, de ez arrébb van még.

Amit még szeretnék, hogy öcsém gépén a Vistát száműzöm... anno géppel együtt jött és mivel legális nincs kedvem bohóckodni tört OS-el.
    Steam van nála és ahogy nézem amikkel játszana mind linux kompatibilis (BFBC2 meg az int vga miatt nem megy egyenlőre). ;]
    Betclick-el szokott játszani ez nem tudom linuxon megoldható-e, no meg YT, hálózati adattárra felcuppanni (ezt még nem néztem) meg hasonlók.
    Fogékony gyerök menni fog neki az átállás.

Nyomtatás hogy egyszerűbb megosztva (Win-es gépen van), vagy inkább dobjam egy print server mögé?

Egyelőre ennyi több kérdéssel nem fárasztok senkit ma. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés