- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
petir
senior tag
Sziasztok
Létezik olyan program mint alá amiben jegyzetet tudok irni es kintmarad az asztalon? Olyan emlekezteto felere gondolok mintha widget lenne.
-
petir
senior tag
Szia Bohus
Huu hat nem vagyok nagy guru linuxban. A foo2zjs reszben fent volt a gui-ja nem egyedul azt feltettem , bar nem talalom a "start menu" alatt. Viszont egy lepessel elorebb vagyok. Most konkretan mar felismeri a nyomtatot. Kiirja szepen HP LaserJet 1102w de nyomtatni tovabbra sem hajlando
nem ertem
-
petir
senior tag
Sziasztok ,
Napok óta szenvedek
van egy tp link router es egy Hp LaserJet 1102w-s nyomtato. Nyomtato beallitva fent a halozaton , nyomtat szepen xp-n , laptopon de...minten nem !
Pedig latja , hogy ott van minden adatat automatikusan felismeri csak epp mikor nyitok egy doksit es ranyomok , hogy print semmi nem lesz . Csinaltam egy printscreent .Azt is probaltam , hogy atirom a device urlt a nyomtato cimere. Nem jartam sikerrel.
Tudna valaki segiteni vagy valami otletet adnin?
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Van egy laptopom amin gyárilag vista de amugy xp futott. Az xp támogatottság megszűnése után döntöttem , hogy linuxot fogok rá tenni sok vivódás olvasás után Ubi és mint között vacilálva mintre esett a valasztas.
Úgy ahogy belaktam beletanultam nem egy bonyolult dolog ami hiányzik winből nagyrészt wine programmal lehet futtatni. Na de nem meselek irom a problemamTörtént a nap mikor felkerült a skype dropbox es stb. majd valamit állíthattam és a jobb alsó sarokból ahol az óra kellene legyen eltüntek a programok ikonja skype is dropbox is stb is. de futnak mert ha pl másolok dropboxba akkor egyből kiabál , hogy helló uj file a felhőbe skype irja ha bejelentkezik valaki de az ikonok sehol , mit sikerült elállítanom ? Hol tudom visszaálltítani?
Másik problémám:
Win alatt Outlookot használtam itt thunderbird van. Nincs vele semmi gond nagyon csinos kis program tudom van win-es verzioja is. IMAP fiokjaim vannak ( gmail telenor mail ) be vannak álltiva működik küldök fogadok szépen DE levelek törlésével akadt egy kis problemam. Ovatos ember vagyok mindig csak kukaba teszem a levelet aztan egy ido utan torlom. Namost ebben a thunderbirdben van olyan h torlesre jelolom - ez idaig oke asztali gepen valoban latom torlesre van jelolve de hogy tudom veglegesen torolniMásik bevett szokásom , hogy van egy torlesre jelolt mappam beallitasok alatt beallitom , hogy ha törlöm helyezze at oda amolyan kuka mappa hat cseszik athelyezni...
Szolgaltató oldalról jó hiszen asztali gepen outlookba vannak szabalyok es minden oda kerül ahol a helye van van valakinek ötlete a problémáimra?
-
petir
senior tag
válasz
ubyegon2 #1040 üzenetére
Pendrive?
Hat azert van bent , nem ? Gondolom a parancs megoldja. Vagy akkor ennel a parancsnal tobbre lesz szukseg.
Bocsi de azon kivul , hogy a grub a rendszerbetolto nem sok fogalmam van rola. Mint kezdo felhasznalo nem ugrottam fejest ubuntu , debian es tarsaibade latom itt is lesznek gondjaim
mindegy nem szegi kedvem kitarto vagyok
-
petir
senior tag
Nehéz lesz ez az átállás látom én
Tehát igen , attól függ hova dugom a merevlemezt attól függően változik a betűjele sdb,sdc, stb. A GRUB most nem particióra került hanem a merevlemezre tehát az pipa. Pendrive nincs benne a bootoláskor , mivel a telepítés végén figyelmeztet húzzam ki! A merevlemez ugyanabban az USB-ben van mint telepítéskor de már amúgy ezt a kört lefutottam mert én is azt hittem esetleg ez lehet a hiba hisz mikor telepítek egy sdx eszközzel több van! De egyik USB-ben se indul el a boot a windows folytatás jön be... pedig bootmenuben direkt kivalasztom minden indításkor az usb-s merevlemezt!
Bootoláskor már a telepítő pendrivenak nem kell bent lennie mert akkor az indul el...Nem?
Még egy ötletem van amit nem próbáltam , merevlemez kivesz , betesz laptopba ugy lefuttatni a telepítést . aztan vissza az USB-s házba ahhoz mit szól..
Más ötletem már tényleg nincs
csak amíg nem vagyok 100%-ig biztos a linuxba addig igy akarom hasznalni de merevlemezt meg laptopba nem fogok cserélgetni az tuti!
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy merevlemezt, usb-s hazba betettem. Telepitesnel kerdez valamit. Hova tegye a rendszerbetoltot? Ugye itt negy lehetoseg van sdc , sdc1 , sdc2 , sdc3 . Sdc maga az egesz merevlemez 1,2,3 a particiok... 1. A / , 2. Swap , 3. /home . En logikam azt diktalta , hogy az sdc1 re tegyem. Mikor a bootolas indul akkor annyit ir ki grub es ott vege.Mit rontottam el?
-
petir
senior tag
válasz
ubyegon2 #1027 üzenetére
Szia Ubyegon!
Mert az XP-m egy működő XP nem szeretnem összebarmolni meg ha particionalni kell az adatvesztéssel járhat, mert gondolom a az XP partíciójára nem tehetem fel már csak azért sem mert az a partíció elég aprócska. SWAP nem gond hat anno a routeren volt ez a pendrive éveken keresztül ment.. mostmár egy debian ITX van a router helyén de az más téma!
Annyira azért nem gyenge a gép
1,86GHzes két magos proci 2GB RAM. Cinnamon DVD 32-bites verziót probáltam ki.A laptopot meg azért erőltetem mert azon kéne a rendszert cserélni ugye az XP támogatottság lejárása miatt meg mindig ezt a gépet használom asztalit alig. Tehát ez az OK , hogy próbálom így megoldani!
-
petir
senior tag
Mármint a BIOS? Nem , nem az egy régi laptopról beszélünk a Fujitsu Amilo Pi1536-os !
Nem új gépre szeretném tenni pont ez azXP jól elfut rajta. Gondoltam a mint is
ubyegon2
Azért szenvedek vele mert liveba körbenézek ok de nem tudok telepíteni nem is honosul úgy tényleg egy élő rendszert szeretnék és ha egy két három hét alatt összebarátkozunk ahogy kell akkor mehet le az xpsőt ha nagyon összebarátkozunk és programok amiket használok futnak linux alatt akár hajlandó vagyok a nagy asztali gépen is áttérni ahogy ezt tetted Te is W7-ről!
-
petir
senior tag
Ismételten fennáll a hiba, Operation system not found hibaüzenet! És figyeltem előzőleg is most is a boot loadert direkt a pendrive-ra tettem kiválasztottam Data Traveler 16GB. Egy partíció volt az egész. Telepítéskor figyelmeztetett is a swap miatt , hogy hibás rendszer működését okozhatja a cserehely nélküli telepítés...
Valami nem kóser, próbáltam amúgy live alól is inditani a telepítőt meg egyből bootolás után a menüből... Nagy különbség amúgy nincs utóbbival gyorsabb mert ugye nem indul a live egyből telepít..
Mi lehet a probléma?
Nem szeretném az XP-t letolni míg nem győződöm meg 110%-osan , hogy haverok leszünk. Mármint a linux meg én -
petir
senior tag
Szia Bob!
Hát akkor szólok is! Vinyo ki, LiLivel megcsinaltam a telepitő pendriveot, egy másik 16GB-os pendrive üresen vár. Bedug bootol bejön a telepítő kiválasztom , hogy hova telepítsen és feltelepül. Kiirja inditsam ujra, megtörténik majd bootolna de nem kiirja , hogy nincs rendszer. Livot elinditom onnan latom , hogy feltelepult a 16GB-os pendrivere két particiot is csinált mégse jó...
Bátorkodtam megcsináni úgy is , hogy benne van a vinyo a gepbe (XP) ekkor még meg is kérdezi hova kivánom az inditorekordot elhelyezni hát természetesen a pendrivera. Tehát nem értem abszolut feltelepül mégse bootol be. Mi lehet a baj ? -
petir
senior tag
Mint kezdő linuxosnak elmagyaraznad kicsit részletesebben? Jól sejtem , hogy két pendrivra lesz szuksegem? az egyiken a live a másikra amire telepiteni fogok? És ha simán felepeitem a pendrivra akkor mukodokepes lesz a dolog?
Legcelszerubb az lenne ha lehuznam az rendszermeghajtot a telepítéskor ugye?
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Engem is utolért az XP-s dilemma... Linux mint mellett döntöttem. LiLi-vel csináltam is egy USB-s sticket mielőtt 100%-osan átállok a Linuxra szeretném használni előtte kicsit barátkozni, ezt azt telepíteni rájönni erre arra. A LiLi-s stick ugye egy live linux lett. Olyan kérdésem lenne , van e lehetőség linux alatt olyanra , hogy élő rendszert telepítek a stickre ? Nem csak egy live-ot . hogy tenyleg 100%-ban enyém legyen a rendszer minden funkciójával és tudjak rajta garázdálkodni
a végleges átállás előtt lenne rá igényem!
Gurukhoz lenne a kérdésem , megoldható a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Medence topik
- Hegesztés topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest