- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadow1901
aktív tag
válasz
NeoPampalini #15478 üzenetére
-
mintlin22
újonc
válasz
NeoPampalini #15470 üzenetére
Új ablakban megnyitni sima liba, a linken jobb katt, majd a kontext menüből kiválasztod, hogy új ablakban nyissa meg.
Én is így gondoltam, de bal egérgombhoz hasonlóan azonnal rákattint és megnyitja a linket ugyanabban az ablakban.
Mozilla Firefox 139-es Linux Mint változata.
Igen, touchpad, de gondolom, ugyanaz, mint az egér, vagy mégsem?
-
válasz
NeoPampalini #15426 üzenetére
Nem kicsomagolni akarom. Az akkor volt, most mást akartam de okafogyott.
-
válasz
NeoPampalini #15106 üzenetére
Neked is köszi a visszajelzést!
Néha valóban maga az egér döglik meg, női vonalra nekünk is megvan a bevált pici Logitech M187, az évekig bírja, pedig kap rendesen meg repül, eltűnik itt-ott. Nekem viszont voltak olcsóbbak, hogy sok legyen, több helyen használtam a notit, de hamar nyűg lett ezekkel és kivágtam mindet, átszoktam a tapipad-ra ügyesen. De lehet, ha kipróbálom ezt a solaar-t, nem is kellett volna kidobnom mindet, kb ugyanez a görgetés probléma volt, ami vezetékes egérrel meg nem jelentkezett.
-
válasz
NeoPampalini #15080 üzenetére
Nekem is volt ilyen görgős gondom olcsóbb egerekkel, aztán pár éve repüljpáva lett az utolsó is, azóta tapipadozom csak. Vezeték nélküliben meg eddig Logitech M187 egeret veszünk, az jól működik, mondjuk női használatot 2 évig bír szerencsétlen, de többet repül ez is, mint egy átlagos sasmadár.
Vezetékesek jók, de kényelmetlenek.
-
válasz
NeoPampalini #15078 üzenetére
& #15076 Károly85
Nemrég volt egy hasonló gond, amit megoldott az egyik javasolt program. Próbáljátok ki.
Viszont lehet csak akkor működik, ha Logitech egeretek van.
Van még elméletileg a Xinput-GUI
-
Vladi
nagyúr
válasz
NeoPampalini #15056 üzenetére
Ez nagyon tipikus kezdő reakció. Nem tudja elengedni a régi rutinokat. Aki linuxozni akar az kezdjen unixos aggyal gondolkodni.
20+ éve én is azt kérdeztem a linuxos ismerőstől, hogy ezen hogy fut a winamp? Nézett rám, hogy: winamp? Mármint WINamp? Ez linux vazze, itt nincs winamp! Itt xmms van!
Ez lenne az első, hogy funkcióban gondolkodik a dolgozó. Nem winrart akar futtatni, hanem tömöríteni akar, amihez tömörítő program dukál.
Az állandó jelszó kérés.. ez megint unix gondolkodás, itt rendes normális jogosultság kezelés van.
Amikor én még centos7-en voltam, akkor szó szeirnt évek teltek el jelszókérés nélkül, mert egyszercsak kész a rendszer, minden a helyén van onnan csak használni kell. user spaceben. kész. Ennyi a történet. -
orion1025
őstag
válasz
NeoPampalini #15040 üzenetére
Már megoldottam, hajnalba le is gyalultam róla a Mint-et, ment vissza a Win10, jövőre meg majd a 11. Semmilyen Win alapú programot nem tudtam működésre bírni, már terminálozással kellett kezdenem, mert a Wine nem akart települni, később sikerült, ott is volt az ikonja a "start menüben" de nem indult el, laggolt az egér rendszeresen, néha nekiállt villogni a monitor négyzetekben, mint amikor vga hiba van, sem az nvidia színkezelést nem tudtam elérni, sem a hangkártyám működésre bírni, úgyhogy befejeztem a bohóckodást.
-
válasz
NeoPampalini #15033 üzenetére
Köszönöm a leírást.
Egyúttal azt is meg tudod mondani hogy melyik filet kell szerkesztenem hogy az alapértelmezett qwerty kiosztás helyett qwertz magyar billentyűzetet kapjak?
(ne kelljen külön állítgatni ezt a menüben - HBCD-PE esetén ezt olyan jól megcsinálták) -
zizidor
őstag
válasz
NeoPampalini #15033 üzenetére
"Bár nekem nem egészen világos, hogy mi és hol állítódik el, és hol kell utána szinkronizálni."
A probléma akkor jön elő, ha van a gépen Windows is. A Windows helyi időre állítja a gép óráját, a Linux meg UTC időre. Csak a Windows nem szinkronizálja minden indításkor, emiatt Linux használat után lehet 1-2 óra elcsúszás (ebben az időzónában).
Elméletileg a Windows is képes UTC időt használni, de nem mindenhol, ezért jobb ha a Linux van átállítva helyi idő használatára, mert annak ez nem probléma...
Doky586:
Az is megoldás lehet, ha a Windows-ban lefuttatod a w32tm /resync
parancsot, de ezt adminként kell. Pl. kiteszed az asztalra; jobb klikk; rendszergazdaként. -
válasz
NeoPampalini #15030 üzenetére
Hosszú munkával ezen parancsal sikerül kicsomagolni:
sudo unsquashfs -f -d /home/mint/55555 /media/cdrom/casper/filesystem.squashfs
de sajnos csak valami virtuális belső meghajtójára hajlandó csak megcsinálni, win lemezen 10% nál lefagy/megáll.
az adjtime file readonly, nem szerkeszthető, a tulajdonosa: root
Hogy kell egy root jogú szövegszerkesztőt indítani??????
Sajnos nem találtam olyat mint win alatt hogy run as admin..ui: az órát meg minden próbálgatás után szinkronizálhatom újra..
-
Synaptic
senior tag
válasz
NeoPampalini #13916 üzenetére
-
growler
őstag
válasz
NeoPampalini #13916 üzenetére
Firefox -> about:config [link]
-
tvamos
nagyúr
válasz
NeoPampalini #13904 üzenetére
Ezek a kimenetek:
inxi -Gxxx
Graphics:
Device-1: Intel vendor: Gigabyte driver: N/A bus ID: 00:02.0
chip ID: 8086:4c8b
Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: fbdev
unloaded: modesetting,vesa resolution: 1024x768~76Hz
OpenGL: renderer: llvmpipe (LLVM 12.0.0 256 bits) v: 4.5 Mesa 21.0.3
compat-v: 3.1 direct render: Yeslshw -c display
WARNING: you should run this program as super-user.
*-display UNCLAIMED
description: VGA compatible controller
product: Intel Corporation
vendor: Intel Corporation
physical id: 2
bus info: pci@0000:00:02.0
version: 04
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: vga_controller bus_master cap_list
configuration: latency=0
resources: memory:50000000-50ffffff memory:40000000-4fffffff ioport:3000(size=64) memory:c0000-dffff
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.Annyi meg, hogy minden bekapcsolasnal felugrik a Driver kereso, hogy video drivert keres, de aztan azt irja, hogy minden redben.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
NeoPampalini #13901 üzenetére
Valahol valami elkefélődött, és nem futott le egy initramfs upgrade... Ami vicces, hogy maga az initramfs-tools csomag is eltűnt, újra feltettem, aztán egy "sudo update-initramfs -u" után életre kelt az NV driver. Örö, bódottá, ma is tanultam valamit...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
NeoPampalini #13712 üzenetére
"Valahol az oldal közepén van terminálos telepítés, előtte sima cinnamon menüs van."
[link]Szeretném felrakni az nvidia zárt meghajtót, mer problémák vannak a nyílttal.
ubuntu-drivers devices
parancsra semmi választ nem ír a terminal, illesztőporgram kezelő (driver manager) gui nem talál semmit. -
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13567 üzenetére
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13563 üzenetére
És a panelon az ikonjában kijelzi, hogy hány db leveled van? Nekem eddig erre nem sikerült rábírnom.
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13561 üzenetére
Az alsó panelon szeretném látni az ikont, mutatva hány levelem jött. Csak annak kellene bejelentkeznie, nem pedig minden hóbelebancnak. Most nyomatom a Thunderbird-et, az lehet még jobb is lesz, mint a google sajátja.
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13558 üzenetére
Meg volt az SM is, nem szimpi, maradok a Cellunál, eltudok nyúlni a 0 és 9 ig
Tényleg elvagyok, beszarás a Mint
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13556 üzenetére
A legfaszább film lejátszó Ever. WINEt kerülném, azért is kérdeztem. Új vagyok a linuxon, de már volt majd mindennel egy próba, de menetek is vlc kmplayer meg társaik. Mindegy, akkor marad a celluloid, de itt meg nem tudom a hangerőt a PgUp/Dn-re rakni és a kép is egy picit alatta a Poténak. Nem nagy ügy, ennyit bőven megér a win elhagyása, qrva jó kis Os ez. Okos és fluid.
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13554 üzenetére
DaumPotPlayert hogyan lehetne felvarázsolni erre az os-ra? Nem találtam rá megoldást.
-
szotadi
tag
válasz
NeoPampalini #13527 üzenetére
-
Milkoo
csendes tag
válasz
NeoPampalini #13513 üzenetére
Szia!
Köszönöm. Talán délután nekiállok a javaslatod alapján.
Lev258 és zizidor tanácsait is köszönöm.
Majd jelzem a fejleményeket!
Üdv: Milkoo -
Milkoo
csendes tag
válasz
NeoPampalini #13509 üzenetére
Szia NeoPampalini!
Nem engedi a nyilat balra húzni!
Jól gondolom, hogy csatolt rendszernél nem lehetséges és csak live rendszer alatt valósítható meg az átméretezés?
Köszi! -
Mtbsrác
senior tag
válasz
NeoPampalini #13505 üzenetére
Köszi így állította most be tesztként remélem jólesz.
Igaz újra raktam már egyszer mert sehogy se bírtam kiszedni belőle. Így most a vbox már működik az állomással együtt. Viszont holnap beállítok mindent, egy tényleges 0-ás újratelepítéssel.
Dhampir: semmi változtatás seholse.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
NeoPampalini #13497 üzenetére
Leírnád a folyamatot amolyan szájbarágósan? Amit linkeltél azon teljesen máshogy néz ki mint ahogy nekem.
/dev/sdb6: UUID="7BF3DE003AA51102" TYPE="ntfs" PTTYPE="atari" PARTUUID="000a796f-06"
Ezt írja ki nekem a sudo blkid.
-
sonar
addikt
válasz
NeoPampalini #13405 üzenetére
Ha van ssh akkor scp
-
Dani_kp
addikt
válasz
NeoPampalini #13398 üzenetére
Mókolás alatt értem, mind azt ami nem hivatalos, de elviekben működik.
Köszönöm a linket, ezzel még nem találkoztam. Akkor újra neki futok a linuxnak.
-
válasz
NeoPampalini #13112 üzenetére
#cinnamon+plasma history, term-log
Több leírás alapján csináltam, de más-más tartalmúak voltak ezek, QT5 és KDE jó része törölve lett, mert nekem csak a plasma kellett Cinnamon legacy programokkal, de ha a term.log-ba pillantasz, láthatod is, mi nem volt egyszerű.
(már jól belakott rendszerem volt, talán ezért sem volt egyszerű, de nekem pont ugyanaz kellett picit megplazmásítva)
A fenti linkelt hsz-t, most látom, hogy épp Papogány komámnak írtam.
-
Petya XT
senior tag
válasz
NeoPampalini #12580 üzenetére
Hát ez több mint furcsa. Van ez a kis izé lent a tálcán hardver figyelő, azt hiszem( panel kisalkalmazás), azon tűnt fel.
Jelenség: kártya berak, és elkezdődik a rendszerben egy 5-10 mp ugrálás, teljesen szabályos időközönként. CPU teljesítmény 3-ról 20 %-ra ugrik, majd vissza, és ez annyira érezhető, hogy mind offline, mind online videó nézésnek reszeltek. GT 1030 alatt ugyanez.
És annyira zavaró, hogy asztali környezeten is érződik. Először a LUKS-ra gyanakodtam, de nem az okozta. A Dellben a GT1030, az Asusban a GTX 1050Ti. Tehát nem az van, hogy az egyik gépem szar, gondoltam mehet egy Manjaro. Ott annyi változás, hogy XFCE alatt már az igp is ST-et produkált. Mondjuk ahhoz még kevésbé értek, mint a Minthez.(oszt ahhoz se nagyon, így el lehet képzelni)
Egy közös, mind a két kártya egy család. De én már nem tudom.
Két gép ua.: H81, I3 4330, 2x4 RAM. A GT 1030 már nincs meg, mert idegből eladtam az aprón.Frawly:
Köszönöm ezt ki fogom próbálni, mert azért az általad sorolt szempontok miatt, csak jó volna használni. -
straightedge
tag
válasz
NeoPampalini #12528 üzenetére
Igen én is így láttam. Sajnos nem megoldható amit írtál ,hogy egy közös formátumot találni mert a kollégáim ps-ben és ai-ban dolgoznak meg indesignban így azok a fájlok mindenképp szükségesek és nem tudjuk húzni azzal az időt, hogy konvertálgassunk 20-30 gb-os nagy fájlokat folyamatosan.
Wine-al mennyire életképes ez a 2 alkalmazás? Virtuális gépet nem akarok használni meg az rontja a gép teljesítményét is, és eléggé kell nagy grafikus fájlokhoz.
Meglévő windows10 mellé könnyen feltudom húzni a Mint-et? Kell esetleg mókolni valamit pluszban? (10en éve nem telepítettem linuxot emlékeim megkoptak már ezen téren)
-
Frawly
veterán
válasz
NeoPampalini #12323 üzenetére
Egy csomó dolgot kiír, majdnem egy képernyőnyit. Közöttük az ablak nevét, meg egy csomó mindent. Értem, hogy ez sok embernek ijesztő, kiveri a biztosítékot, de addig ne pipe-olgasson senki, amíg nem tudja mit keres, szerepel-e egyáltalán a kimenetben.
-
Frawly
veterán
válasz
NeoPampalini #12318 üzenetére
Ez még mindig nem a legjobb ötlet. Először az xprop-ot pipe nélkül kéne megpróbálni, mert lehet a mögé írt grep/awk nem hoz használhatót a kimenetből, és megint az lesz, hogy az xprop a hibás. Annyi mindent nem ír azért ki, értem, hogy több infó lesz a kimenetben pipe-olós szűrés nélkül, de ki lehet bírni annak érdekében, hogy biztosan megtalálja az ember, amit keres.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
NeoPampalini #12318 üzenetére
Köszi!
Ezt meglesem! Csak összehozzuk ezt nekem!
Most ugyan nem fogom tudni kipróbálni, mert más OS-t dobtam fel időközben a gépre (most van idő ilyenekkel szórakozni), de amint visszatérek Mint-re meg fogom lesni!
(#12319) milangfx :ne viccelj! Valamiért mindig a LibreOffice-al kezdtem el a teszteléseket és rögtön előbukott
Köszi az nmap-es súgót is és a man használata is világosabb lett így!
-
válasz
NeoPampalini #12315 üzenetére
Hurka kolléga egyébként ezzel a paranccsal szinte mindent megtud a calc-ról, talán egyedül az indító elérési útját nem. Így járt, mert ő meg azt szeretné valahogy megtudni.
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #12282 üzenetére
Hát, elszórakoztam ezzel az alkalmazással.... Nem mentettem el végül a módosításokat.
Az alsat fent hagytam, a gui részét leszedtem. Tudok így élni... -
törölt tag
válasz
NeoPampalini #12280 üzenetére
Nekem ez a bash még nagyon idegen dolog. Azt sem tudom hirtelen hogy fogjak hozzá, de mindenképp olvasgatok róla, és kipróbálom, ha már felfogtam hogy működik.
Windowsban ennek a .bat a megfelelője, ha jól sejtem. Viszont linux alatt is jegyzettömbe kell írni a scriptet és elmenteni valami kiterjesztéssel? -
zsoltix
tag
válasz
NeoPampalini #12210 üzenetére
ezt már néztem, de sajnos nem vitt elörébb. Azért köszönöm!
-
libus
őstag
válasz
NeoPampalini #12105 üzenetére
Tegnap egy parancssorral kiolvastattam a terminálba a vga adatait, de ha jól emlékszem olvastam benne a gma500-at.😔
De majd csak délután leszek otthon, akkor tudom majd ezt a parancsot futtatni, amit adtál.ubyegon2 Megy a Cinnamon, de elég betegesen nyillik meg minden. Mert minden a CPU-ra terhelődik (gondolom..).
Youtube-ról nem is beszélve. Az nézhetetlen, mert annyira akad.
Amúgy 2GB RAM van a gépbe.
Ha tényleg gma500 van a gépbe, és nincs ehez driver, akkor ezen a gépen felejtős lesz a Linux?
Mert a youtube nagyon kellene... -
SwissAirplan
aktív tag
válasz
NeoPampalini #12059 üzenetére
Evidens annak aki érti hogy mit csinál.. de momentán nekem ez a LINUX még elég idegen! ( de amugy jo.. tetszik...)
Noss megtaláltam a LOG fájltBeillesztem kodként.. ha jol látom az időbéjegzőt akkor az első két sor nem de utánna egy csatlakozással kezdődik!
Kódként illesztem be talán akkor nem szedi szét az egész oldalt.
Remélem Te ebben megleled a hiba okát, ha nem akkor ma egész délután a gép elött vagyok, meg otthon is van valaki hogy a kamerát csesztesse és akkoör adnám a teamviewert...
Előre is köszönömSzerk: Bocsi törlöm a kodot mert tuti lefejeznek érte.. szétnyujtotta az oldalt
Küldöm üzenetbe... -
SwissAirplan
aktív tag
válasz
NeoPampalini #12044 üzenetére
Esetleg egy teamviewer elérhetőséget feltudnék ajánlani ha lenne 5 perc szabadidőd hogy ránézz!
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
NeoPampalini #12044 üzenetére
Mindent megcsináltam és mindenen végigmentem amit irtál... viszont egy ami érdekes....
nincs log fájl... ujrainditottam a komplett gépet
engedélyeztem megint a vsftpd-t ujra is inditottam ( már a tüzfalat is kikapcsoltam) de ugyan ott tartok, az üres mappát létrehozza, menteni nem ment bele semmit és a log fájlt se hozza létre, pedig a config fájl a te uj fájlod....
Tuti hogy valahol egy pont vagy eg vessző vagy egy pipa hibádzi!!
Vagy nem tudom.. igaz hogy nem értek ehhez a rendszerhez, de hogy ennyire ne menjen... -
SwissAirplan
aktív tag
válasz
NeoPampalini #12004 üzenetére
MA volt alkalmam tesztelni a kamerát ugy hoyg legyen otthon valaki .
Előszőr még maradtam az eredeti config fájlnál.. de nem lett külön FTP user létrehozva az eredeti linuxmint user van beirva.
A kamera jelzi a riasztást elkezdődik a felvétel.
A Home mappába létrehoz egy mappát saját magának ( eddig nem volt ott a neve pedig a kamera HW azonosítója) ( a 2 C1 kezdődésű, mivel 2 kamerával kisérletezek most)
Ezzel egyidőben mivel böngészőbe néztem a kamera élőképét, a kezelőfelületen kidobott egy ilyen hibaüzeneteta kamera FTP beállításai pedig ezek
A tesztet lefuttattam ott azt irta hogy success...
Ami fura hogy mappát létrehoz.. csak a videot nem tölti fel, ha böngészőbe megvan nyitva a kamera képe akkor az adott gép-re is menti a videot itt ez működött ebből gondolom hogy a kamera beállítása jó hanem a gond valahol alinux mint en lessz a vsftpd-vel vagy nem tudom...
Átmásolva a Te uj config fájlodat a helyzet ugyan az. kitöröltem a mappákat, valaki elsétált a kamera elött a mappát létrehozta és ugyan azt a hibaüzenetet dobta. -
lev258
veterán
válasz
NeoPampalini #12021 üzenetére
Mondjuk én nem nevezném Paint klónnak a Krita-t, elég komoly szoftverré nőtte ki magát. És komoly pénzügyi támogatásokat is szerzett.
-
Syl
nagyúr
válasz
NeoPampalini #11998 üzenetére
Köszönöm
de egyelőre maradok az afp-nél.
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
NeoPampalini #11986 üzenetére
Annyit elértem, hogy alap beállításokkal elindul.. igaz jelszót nem kér.. de az nem is gond.. csak a 3 kamera használja...
mondjuk a kamera amikor tesztelte a kapcsolatot akkor név nélkül nem fogadta el beadtam neki a linuxmint felhasználónevet és jelszavat és igy a tesztcsatlakozás jo lett!
Már csak azt nem tudom hogy hova ment ha Linuxon.. ha ez van a kamera beállításaiba -
SwissAirplan
aktív tag
válasz
NeoPampalini #11986 üzenetére
Tehát.
Az álltalad javasolt oldal lépéseit végigcsináltam, és amikor eljutok oda hogy
Test the FTP Connection
Beirom hogy ftp localhost és ezt a hibaüzenetet dobja
Hozzáteszem ha a következő lépésnél probálom a chrome-ba ellenőrizni és ott a felugróba bairom a beállított nevet és jelszavat akkor ugyan ugy nem csinál semmitcsináltam is egy videót végig ahogy a lépések voltak .. egészen idáig elvileg minden stimmelt.. ha gondolod linkelhetem azt is
-
Syl
nagyúr
válasz
NeoPampalini #11991 üzenetére
> SMB legyen engedélyezve a NAS-on
Hmm, ez eszembe se jutott...
Szarkazmus offMint írtam, a Synology be van rendesen állítva, sambán keresztül minden létező vacakról elérni, egyedül Mint alól nem lehet. És mint azt is írtam, a Mint nem mai gyerek. Eddig probléma nélkül kommunikált a régi Zyxel NAS-sal, tehát felesleges a samba telepítése, hisz eddig ment az nélkül is. De rápróbáltam, nem segített semmit. Ugyanaz a két hiba, mint az előző hsz-emben. A kézzel beírt smb://192.... szintén hibát ad, valami időtúllépési akármi.
Elképzelhető, hogy a Mint csak samba1 protokollt ismer? Mert a Zyxel-en csak az volt és azzal ment gond nélkül. A Synology-n pedig samba2-3 van beállítva és a Mint nem kommunikál vele.
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
NeoPampalini #11982 üzenetére
Szuper a Tutoriál.. csinálom lépésről lépésre.. mondjuk nekem amikor azt kérdezi hogy :
sudo ufw status erre inaktivot dob.... ezt nem kéne bekapcsoljam?
Addig megyek tovább... -
SwissAirplan
aktív tag
válasz
NeoPampalini #11979 üzenetére
Jol tippelem hogy ezt a garázdaságot a config fájlba kell elkövessem ugye?
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #11875 üzenetére
gpu-manager.log:
Vendor/Device Id: 1002:15dd
BusID "PCI:8@0:0:0"
Is boot vga? yes
Error: can't access /sys/bus/pci/devices/0000:08:00.0/driver
The device is not bound to any driver.
inxi -G --display
Graphics:
Device-1: AMD Raven Ridge [Radeon Vega Series / Radeon Vega Mobile Series]
driver: N/A
Display: x11 server: X.Org 1.20.5 driver: ati,fbdev
unloaded: modesetting,radeon,vesa resolution: 1366x768~76Hz
OpenGL: renderer: llvmpipe (LLVM 9.0 128 bits) v: 3.3 Mesa 19.2.1Valamiért a radeon drivert erölteti az amdgpu helyett, mint régen a 4.x kernelnél.
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #11873 üzenetére
Ctrl-alt-F1 működik, top -ban semmi extra 0% processzek, nekem is ctrl-alt-F7 a desktop, de ha ott bejelentkezek, már nem reagál a ctrl-alt-F1-re. Lehet hogy recovery módban automatikusan szoftveres gyorsítással ment, azért volt kép, meg extra terhelés.
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #11867 üzenetére
Xfce-n nincs ilyen menü, képernyő bill. meg felfüggesztés/kikapcsolás.
Kipróbáltam a 5.3 kernel recovery módot bootolásnál, és fájlrendszer ellenőrzés, meg csomag javítás, és most jó, kop, kop, kop.
Köszönöm a segítséget. -
törölt tag
válasz
NeoPampalini #11864 üzenetére
És azt hogyan kellene?
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #11860 üzenetére
Köszi, ezzel tisztában vagyok, az elmúlt 12 évnyi linuxozás alatt azért felszedtem ezt-ezt.
Szerintem itt a verziókkal lehet probléma. Fent van egy olyan pulseaudio rész, amit visszafejteni sem enged. Egyetlen külső tárolóm van a Gimp 2.10-hez, abban semmi pulseaudio nincs.
Erős gyanúm, hogy a Triciára frissítés k.rt el valamit. -
zoltanz
nagyúr
válasz
NeoPampalini #11654 üzenetére
Kösszi. Sajna egyik sem.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
NeoPampalini #11649 üzenetére
Max megy vissza akkor a Stretch+Cinnamon -nal. (Buster nálam nem az igazi)
Ahogy nézem megkapta a friss mulimedia codec-eket: [link] -
válasz
NeoPampalini #11522 üzenetére
Az utolsó játék a GTA:VC volt évekkel ezelőtt amivel linuxon játszottam, az PlayOnLinuxxal ment szépen.
Lutrist nem használtam még, de igazad lehet. -
válasz
NeoPampalini #11385 üzenetére
Halványak rémlik, hogy anno egy programmal úgy tudtam ilyet megcsinálni, hogy a /opt helyett a /home-on belül helyeztem el. Értelemszerűen itt sokkal otthonosabban viselkednek a programok. Nem biztos, hogy ez segít a jelenlegi problémádon.....
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
NeoPampalini #11385 üzenetére
Cinnamon-nal nem jutottam előbbre, feltettem a Plasma DE-t. Itt már be tudom állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett böngésző, de ettől a váltástól* lerohadt az Evolution levelező, állandóan sír, hogy időtúllépés miatt nem sikeres az azonosítás. Fasza.
*meg a böngésző is eltüntette a tárolt jelszavakat, még tiszta szerencse, hogy volt backup...
-
fradi81
veterán
válasz
NeoPampalini #11386 üzenetére
Ez egy usb hedszet saját hangkártyával, de nem volt ez ilyen régebben még úgy rémlik, lehet csak xfce-n ami egy ideje használok. De megoldottam a hangerő beállításokban kikapcsoltam a hedszetet. Ha meg használnám, bekapcsolom, addig is nem kavar be mert nem látszik.
-
herdsman12
őstag
válasz
NeoPampalini #11381 üzenetére
Csak saccoltam, nálam ez úgy működik, ha kiveszem a kijelölést a "Visszaállás beállítása" gombról és a nem használt eszközre állok, akkor a következő (!) le-felcsatlakozásnál nem változik az eszköz. Aztán újabb le-felcsatlakozásnál helyreáll a rend, sőt, ha elindul bármilyen lejátszó, azonnal az érvényes hangerőn megszólal az aktuális eszköz.
Nem vágom miért van az a kapcsoló. -
sonar
addikt
válasz
NeoPampalini #11262 üzenetére
2-3 mirrort is megpróbáltam. Viszont otthon mind a kettő gépen csinálja.
-
Syl
nagyúr
válasz
NeoPampalini #11100 üzenetére
Jónak tűnik
csak valami egyszerűbb telepíthetőség kellene. Szoftver áruház vagy deb csomag.
-
Pgraph
aktív tag
válasz
NeoPampalini #11087 üzenetére
A boot folyamat alatt került önmaga csapdájába a Tessaés nem tudtam megállítani, hogy szóra bírjam, mi lehet a baja. Ami érdekes, hogy a host rendszerben sem történt változás, a VBOX verzió is ugyanaz maradt és semmit nem konfiguráltam át.
Újra fogom húzni egy új virtuális gépben, csak még nem dőlt el, hogy melyik asztali környezettel. -
bringasisti
őstag
válasz
NeoPampalini #11036 üzenetére
Két fő probléma: két réteg van, az átlag mint én akinek volt egy kapcsolata és felrakta az XP és utána a 7 verziót és csak tologatnom kellett az adatokat egyik helyről a másikba ha biztonsági mentést csináltam és a másik réteg ahová Ti tartoztok akik egy magasabb szinten használjátok. A rengeteg szakkifejezésre nem lehet 3 nap alatt felkészülni, ezért kellene egy olyan verzió amit ha letölt valaki akkor minden be van állítva, de erre írtam hogy ilyen miért nincs pedig a Műszaki E tudna a hallgatók által készíteni ingyen. Elromlott a telefonom: új telefon, email cím és jelszó ez az angol kifejezés még nekem is megy tovább lépek nyelv kiválasztás, innentől minden magyarul Wi-Fi beállítás, a készüléket a régi telefon, új készülék vagy a tablet alapján akarom használni, mikor kiválasztottam tovább opció, elmegyek vacsorázni és mire a kaja megvan a telefon működik. Egy ilyen fejlesztés nincs az említett okok miatt.
-
bringasisti
őstag
válasz
NeoPampalini #11023 üzenetére
Azt írja hogy ki van jelölve a letöltendő fájl és szabad hely 794 MB ami érdekes mert a pendrive 16 GB, vár lehet hogy a letöltendő tartalomra érti mert ..... a vége
-
oszi666
őstag
válasz
NeoPampalini #10935 üzenetére
Koszonom!
Esetleg a masodik kerdesemmel is tudsz kezdeni valamit? -
apszi
őstag
válasz
NeoPampalini #10913 üzenetére
Köszönöm a fáradozásod. Ez bizony a "félig műkszik" eset. Böngészőből semmit nem tudok megnyitni, viszont ha egy programnak szüksége van netre (pl. avast online telepítő), az eléri a netet. De tulajdonképpen nekem ennyi elég is, mert a program ami miatt kellett a Windows, az így remélhetőleg működni fog. Másra nekem nem is kell ezen a gépen. Köszönöm még egyszer!
-
F.B.I.
veterán
válasz
NeoPampalini #10844 üzenetére
Memória és HDD jó, a gépnek van tesztje lefuttattam, semmit nem dob.
HP Elite 8300 SFF. Lefotózom majd de most felidegelt, 2 óra az életemből, a nyomorult Win10, meg simán települ de nem azt akarjuk rajta, mert kevés hozzá a memória.
BIOS-ban nincs turbó mód, UEFI-t lelőttem, AHCI van bekapcsolva.
-
Necronom
senior tag
válasz
NeoPampalini #10830 üzenetére
inkább Windows probléma lesz
Sok sok gepben a windows a problemaEzt adom
- nyisd meg az eszközkezelőt, azon belül pedig az IDE ATA/ATAPI vezérlőt
- nyomj rajta egy jobb kattot, uninstall, rebootez mar megvolt, koszonom
BIOS lemezvezerlok mar mindenhol IDE modban vannak
es a legfontosabb, hogy nem egy darab geprol van szo, fentebb listaztam mar hany gepben probaltam
es hozzateszem megegyszer, hogy az windows install pen sem latja az SSD-t akkor sem, ha egyedul vanNos...ezt szerintem felreteszem, koszonom meg1x mindenkinek akik segiteni probaltak
-
Necronom
senior tag
válasz
NeoPampalini #10703 üzenetére
Koszonom, tudom, az en sajat peldam volt az ok ra
Veluk beszeltem meg es ott kaptam a helpet is -
lev258
veterán
válasz
NeoPampalini #10336 üzenetére
Nem hinném, hogy ez működne. A Teamviewer által használt jelszóhoz kell a grafikus felület. Nincs konzolos megvalósítása.
Szerk.: Ezek szerint valamit már változtattak. Korábban Wine wrapper-en keresztül futott az egész. -
SwissAirplan
aktív tag
válasz
NeoPampalini #10336 üzenetére
Ezt sajnos nem nyert.. vagy csak nem tudom jol használni!
-
CsengődiGeri
tag
válasz
NeoPampalini #10257 üzenetére
Hali.
A válaszom IGEN. Ez a kép a win-es gépemről való. Van egy másik gépem azon tanulgatom a linuxot. Kösz a segítséget, azért próbálkozom.
Üdv -
scabiosa82
tag
válasz
NeoPampalini #10252 üzenetére
"UUID=PARTÍCIÓUUID /HOVA-MOUNTOLJA* ntfs defaults 0 0
* pl. /media/felhasználó/partícióneve"Először is köszi a segítséget!
Másodszor ... elb.sztam. Hajnalban nekiültem tök kómásan, hogy megcsináljam az auto csatolást, részben annyi eltéréssel, hogy nem terminálban módosítottam a fájlt, hanem Kate-tel, mert nem jöttem rá hogyan kellene root jogot szerezve megnyitni az fstabot. Na mindegy, szerintem ez a legkisebb gond.
A másik baj az, hogy szerintem lehagytam a /partícióneve részt, mert valszeg azt gondoltam, hogy ez valami választható név, ami nem lényeges ... nem tudom már, tényleg kómás voltam. A lényeg, hogy mentés és újraindítás után természetesen nem indult a rendszer. Próbáltam többféle módon indítani, de mindig a csökkentett üzemmódban vagy miben indul, amivel nem boldogulok. Azon agyalok, hogy valahogy vagy meg kellene nyitni az fstabot és törölni belőle a hülyeségem, vagy visszaállítani mentésből a rendszert. Sajna egyiknek sem tudom a menetét. Most gépelés közben az jutott eszembe, hogy pendrive-ról visszaállítaná e a mentést? Passz.
alaki segítsen PLS!
Ennyit látszik induláskor, illetve olyasmit, hogy NYILVÁN az ntfs partíció csatolással van baj, pirossal kiemeli.
-
Amazonas
senior tag
válasz
NeoPampalini #10252 üzenetére
Ha SSD-n van az NTFS partíció, akkor a "defaults" után tegyél be egy "noatime"-ot, de fontos, hogy szóköz ne legyen a vessző után, tehát így:
"defaults,noatime".A második "0" pedig lehet "2" is, hogy ne zárja ki az adott partíciót a file-rendszer ellenőrzésből a boot során.
Illetve, ügyelj arra, hogy szóköz nem lehet a partíció nevében, mert az az fstab-ban az értékek elválasztására szolgál. Ha mégis van, akkor a "\040" karaktersort kell beírni.
Tehát a "Lemez neve" így nézne ki az fstab-ban: "Lemez\040neve". -
Mtbsrác
senior tag
válasz
NeoPampalini #10223 üzenetére
Igen vettem észre sajnos. De aztán nem is áll vissza a régi helyzet hanem 0-ról indul minden. Nem igen használom így annyira nemmozgat meg csak furcsa volt. Azt hittem hogy nálam van vmi gebasz.
Megtaláltam a progiban hogy kitörölje, amire azt írta hogy okés de aztán mégis csak ott volt még 2gb fölös szemét. Így manuálisan tudtam törölni köszi.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
NeoPampalini #9983 üzenetére
Régen (WIN) mintha alap funkció lett volna minden böngészőben. Legalábbis én nem töltögettem addon progikat ehhez. A lényeg, hogy minden böngészőben működik már.
-
Sonja
nagyúr
válasz
NeoPampalini #9983 üzenetére
Nálam pl. nem kell Google Chrome-ban, alapból benne van a harmadik gomb lenyomására (Logitech G400).
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
NeoPampalini #9981 üzenetére
Köszi.
Foxnál ez volt a megoldás. Nem tudtam, hogy ezt böngészőben kell külön-külön állítgatni. Chromiumban ez hol található? Egyelőre nem találom, de nézem mindjárt Google Chromeban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest