- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazon Kindle JailBreak
- Imilenni: Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
Vasti74 #15529 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig nem oldódott meg - szerintem nem is fog, mert valószínűleg csak a szokásos már megint: addig csiszolják a szoftvereket, amíg khm... egyre "jobbak" lesznek. De azért még egyszer kérdezek, mielőtt egy huszonhatodik disztribúciót is kipróbálok, hátha működik legalább annyira jól, mint mondjuk 15 éve bármelyik ;-)
Szóval Mint Cinnamon 22.1 és 22.2, ugyanaz.
4k monitor, 200%-on (mert a fractional scaling ugye még nem működik rendesen)
A rácstávolságok stb. alapértéken.
Ikonok automatikus rendezése kikapcsolva.Ennek ellenére felhasználóváltás és visszajelentkezés után, vagy ha aludni ment a gép és visszajelentkezek, összekuszálódnak az asztalikonok :-(
Mivel valamiért nem az asztal bal szélén vannak alapesetben az ikonok, hanem jó messze tőle (két Cinnamon-os gépem van, mindkettő ilyen) eredetileg állítottam a rácstávolságon - összekuszálodnak. Most alapértelmezett - összekuszálódnak.
Ami duplán szép, hogy bejelentkezés után oda tesz ikonokat, ráadásul kettőt is egymásra, ahol igazából nem is lehetnének ikonok...
Van valakinek ötlete, hogy mit lessek még meg?
Előre is köszönöm, üdv: Vasti
A képen az asztal bal felső sarka látható bejelentkezés után: a bal oszlop és a felső sor metszéspontjából eltűnt a Számítógép ikon, és a sarokba, ahol nem lehetne ikon, felköltözött ez a kettő egymásra:
-
Vasti74
senior tag
válasz
Vasti74 #15172 üzenetére
sonar, cigam, Vladi:
Köszönöm a megerősítést :-)
Így már szerintem meglepem magamat karácsonyra egy új géppel, olyanom úgysem volt még soha - mindig csak valami használt, levetett Brand kacat jutott nekem ;-)
(Ez is Brand lesz, egy Lenovo ThinkCentre M75s Gen 5)
Üdv: Vasti
-
Vladi
nagyúr
válasz
Vasti74 #15172 üzenetére
x évvel ezelőtt az volt a trend, hogy vegyél nvidiát, mert az jól támogatott linuxon. utána ez megváltozott, most az a trend, hogy vegyél amd-t mert az jól támogatott linuxon.
Persze, mert adtak ki egy csomó dokumentációt, tehát meg tudták csinálni a nyílt drivert jól. Most out of the box van minden hardveres gyorsításod meg ilyenek.
-
cigam
titán
válasz
Vasti74 #15172 üzenetére
Nem lesz gond, a Linux, és a beépített nyílt AMD VGA driver jóbarátok.
pl. As with the Ryzen 5 8600G and Ryzen 7 8700G, the Ryzen 5 8500G was running fine on Linux with AMD's open-source support. -
sonar
addikt
-
sonar
addikt
válasz
Vasti74 #15096 üzenetére
Első körben egy tipp.
Régebben én is szívtam a vlc-vel, de akkor arra jutottam, hogy a gyári repóban egy régi verzió volt. Gyári oldalról szedtem le egy friss verziót és az megoldotta a gondomat. Talán tar.gz volt és kézzel kellett felrakni. Nem emlékszem pontosan, de egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Milyen házat vegyek?
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest