- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petya XT #15476 üzenetére
Ezt írják a fórumukon, beraktam fordítóba nyilván:
Ez a logika áll mögötte:
Ha az LM 22.2-t új ISO-ról telepíti, akkor a hwe kernel 6.14-et fogja használni, amely nem LTS. De ez az újabb hardverek támogatására szolgál, és elkerüli a telepítés meghiúsulását az újabb hardverek esetén, amelyeket a 6.8 nem támogat.
Frissítés esetén továbbra is a 6.8 kernelt fogja használni, amely 2029-ig LTS, mert azelőtt, hogy ezt a gépet használta, bebizonyosodott, hogy a jelenlegi hardveren fog futni. Általában nincs ok az újabb kernelt frissíteni, csak abban az esetben, ha problémái vannak a hardverrel/illesztőprogrammal, vagy szüksége van a 6.14-ben implementált újabb funkciókra.
Ha nem, akkor az LM csapata továbbra is azt javasolja, hogy maradjon a 6.8-as verziónál, amely legalább elméletileg stabilabb lesz.
forrás -
Dévacsen
senior tag
válasz
Engem is érdekelt ez a kernel téma, ha már beigérték...utána keresgéltem, azt írták hogy ha friss telepítést csinál az ember akkor kapja meg a 6.14 et,(ezt még nem próbáltam de lehet majd csinálok friss telepítést valamikor mostanában) ha csak a meglévő rendszeréről frissít 22.2 re ahogy én is tettem , akkor marad a 6.8 az egész életciklus végéig, mivel ez támogatott 2029 ig.
-
zizidor
őstag
válasz
Már korábban is elérhető volt a 6.14, úgy látszik egyelőre nem tették alapértelmezetté. Ettől persze még felrakhatod. Én is próbáltam amikor elérhető lett, de nem működött vele a VirtualBox, ezért inkább hagytam. Most újra megpróbáltam, nem volt jó, de végül csak a kvm_intel modult kellett feketelistára tenni és voilà!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 6 14IRH8 - 14" WUXGA OLED - i5-13500H - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Logitech MX Anywhere 3 egér
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest