Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petya XT
üzenetére
Ezt írják a fórumukon, beraktam fordítóba nyilván:
Ez a logika áll mögötte:
Ha az LM 22.2-t új ISO-ról telepíti, akkor a hwe kernel 6.14-et fogja használni, amely nem LTS. De ez az újabb hardverek támogatására szolgál, és elkerüli a telepítés meghiúsulását az újabb hardverek esetén, amelyeket a 6.8 nem támogat.
Frissítés esetén továbbra is a 6.8 kernelt fogja használni, amely 2029-ig LTS, mert azelőtt, hogy ezt a gépet használta, bebizonyosodott, hogy a jelenlegi hardveren fog futni. Általában nincs ok az újabb kernelt frissíteni, csak abban az esetben, ha problémái vannak a hardverrel/illesztőprogrammal, vagy szüksége van a 6.14-ben implementált újabb funkciókra.
Ha nem, akkor az LM csapata továbbra is azt javasolja, hogy maradjon a 6.8-as verziónál, amely legalább elméletileg stabilabb lesz.
forrás -
Dévacsen
senior tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Engem is érdekelt ez a kernel téma, ha már beigérték...utána keresgéltem, azt írták hogy ha friss telepítést csinál az ember akkor kapja meg a 6.14 et,(ezt még nem próbáltam de lehet majd csinálok friss telepítést valamikor mostanában) ha csak a meglévő rendszeréről frissít 22.2 re ahogy én is tettem , akkor marad a 6.8 az egész életciklus végéig, mivel ez támogatott 2029 ig.
-
zizidor
őstag
válasz
Petya XT
üzenetére
Már korábban is elérhető volt a 6.14, úgy látszik egyelőre nem tették alapértelmezetté. Ettől persze még felrakhatod. Én is próbáltam amikor elérhető lett, de nem működött vele a VirtualBox, ezért inkább hagytam. Most újra megpróbáltam, nem volt jó, de végül csak a kvm_intel modult kellett feketelistára tenni és voilà!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon