Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zó
aktív tag
Az NTFS-es külső HDD-mmel sosem művelt ilyet a Windows, ellenben tévére dugás után hülyült már meg a fájlrendszer. A külső SSD-m exFAT-tal viszont csak Linuxon is furán viselkedett, így villámgyorsan átálltam vele ext4-re, úgyis linuxos gépek között jár. Abban meg az NTFS-ben is jobban bízom.
-
Zó
aktív tag
Ami steames, arra a Steam, ami GOG-os, epices, amazonos, arra a Heroic Games Launcher kényelmes kezdőbarát megoldás manapság, de más játékok is behúzhatók ezekkel a Protonba. De persze vannak más megoldások is (pl. Lutris.) Ezekkel ki lehet választani a megfelelő Proton-verziót (Steamen a komaptibilitás fülön lehet állítgatni), a Heroic akár le is tölti a Steam megfelelő könyvtárába.
A ProtonDB-n lehet tájékozódni, vagy tippeket keresni, ha valami nem működik jól.
Amiket írsz, azok a MoHAA kivételével mind mennie kéne különösebb gond nélkül, a Half-Life-nak natív linuxos verziója is van, nálam az is és a windowsos is megy Minten, a mentett állások kompatibilisek. A MoHAA esetében két kézenfekvő megoldás is van, az egyik ez, a másik pedig az OpenMoHAA (magyar leírás is van), az utóbbit próbáltam is, jól működik.
-
Zó
aktív tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Nekem nem tűnt fel, hogy problémás lenne a Librewolfot beállítani, de ez talán azért van így, mert én az FF-et szoktam hasonlóra, így az jár több munkával

Persze nem áltatom magam és mást se, a Chromium-alapú böngészőkkel sebességet és funkciókat tekintve jobban lehet járni Linuxon is, én sem vetem meg őket, régi operásként természetes is számomra a Vivaldi, és a Brave-vel sincs bajom.
Az biztos, hogy az alap FF-et én se favorizálom Linuxokban (már, ahol még van), ahogy Internet Explorerhez vagy Edge-hez is szinte csak véletlenül nyúltam Windowsokon. Persze ettől még más böngészési szokásaihoz megfelelhet.
-
Zó
aktív tag
válasz
Zolifarkas
üzenetére
Már a Firefox is küld ilyen-olyan telemetriai adatokat a Mozillának, ha ez zavar, akkor Librewolf mint FF fork privátabb. Nem egy gyors böngésző, de éppen azért, de egy hasonlóan beállított FF sem gyorsabb.
-
Zó
aktív tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Ha privacy kell, akkor jó Chromium-alapúnak a Brave, ha sok funkciót vár el egy böngészőtől (nem tudom, hogy az Edge iránti igény minek szól, azt amúgy sem ismerem, de kétlem, hogy a privacy miatt volt kedvenc), akkor meg ott a Vivaldi, ha jól tudom, annál az UI az, ami nem nyílt forráskódú, a többi annál is.
-
Zó
aktív tag
válasz
Zolifarkas
üzenetére
Az alaplapról mit tudni? BIOS mennyire friss?
-
Zó
aktív tag
válasz
üzenetére
22.1-en nem próbáltam a 6.14-es kernelt, hiszen a 22.2 lett azzal beharangozva. Mindenesetre a 6.8-ra visszaváltva teljesen stabil minden, mint 22.1-en volt.
A VirtualBox 7.1.12, elvileg a 7.1.8 óta kéne szeretnie a 6.14-es kernelt, de csak most látom, hogy van már 7.2 is. Majd kipróbálom, ha lesz időm, de a másik problémára még rá se kerestem, a leggyorsabb megoldás ideiglenesen a 6.8-ra visszaváltás volt.
-
Zó
aktív tag
Nemcsak a VirtualBoxnak tett be a 6.14-es kernel, de a HDMI-n keresztüli hang is többször elment. Vissza is álltam inkább 6.8-ra.
-
Zó
aktív tag
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Ha nincs CSM, akkor valószínűleg Legacy Boot Mode vagy valami hasonló néven lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Háztartási gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ehhez a mini PC-hez egyszerűen csatlakoztathatunk külső videokártyát
- LG LCD és LED TV-k
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest