- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
gregory91 #15436 üzenetére
Nem nehézkes, hanem így a legkönnyebb. Erről a blogomban is írtam.
Pl nálam a Live Linux Mint és a Macrium (win) PE fut így ugyanonnan csak úgy odamásolva. Szerencsére csak 1 file üti egymást, de azt kimásoltam shell.efi névre. [kép]
Csak a sok file zavart, de rejtetté tettem őket így legalább nem látszanak. -
-
-
válasz
#60804352 #15429 üzenetére
Köszi de ez a Tails még csak el sem indul. Odáig stimmel hogy el kezd bootolni, de utána 1percig valami rendszer partíció hibát keres, aztán ezzel végződik:
Valószínű nem tud ntfs-ről bootolni. Ez alapkövetelmény mert nem éri meg átpartícionálni az adattár hdd-met miatta.
Maradok a Linux Mint-nél, az is csak picivel nagyobb, jól bootol és nem kell telepíteni rá semmit. Minden rajta van. -
válasz
NeoPampalini #15426 üzenetére
Nem kicsomagolni akarom. Az akkor volt, most mást akartam de okafogyott.
-
-
A letölthető live Linux Mint ISO-ban mely (nagyobb) fileok nem kellenek a live rendszer futtatásához? Telepíteni nem akarom, csak rábootolni az isora és az ott levő progikat futtatni.
-
válasz
NeoPampalini #15033 üzenetére
Köszönöm a leírást.
Egyúttal azt is meg tudod mondani hogy melyik filet kell szerkesztenem hogy az alapértelmezett qwerty kiosztás helyett qwertz magyar billentyűzetet kapjak?
(ne kelljen külön állítgatni ezt a menüben - HBCD-PE esetén ezt olyan jól megcsinálták) -
válasz
NeoPampalini #15030 üzenetére
Hosszú munkával ezen parancsal sikerül kicsomagolni:
sudo unsquashfs -f -d /home/mint/55555 /media/cdrom/casper/filesystem.squashfs
de sajnos csak valami virtuális belső meghajtójára hajlandó csak megcsinálni, win lemezen 10% nál lefagy/megáll.
az adjtime file readonly, nem szerkeszthető, a tulajdonosa: root
Hogy kell egy root jogú szövegszerkesztőt indítani??????
Sajnos nem találtam olyat mint win alatt hogy run as admin..ui: az órát meg minden próbálgatás után szinkronizálhatom újra..
-
-
válasz
ubyegon2 #15016 üzenetére
A LIVE rendszernek pont az lenne a lényege hogy nem változtat semmit(!) azon a gépen amin futtatják! Se a lemezekre nem ír semmit kéretlenül, se a bios órát nem állítgatja el. Ez az igény. Ettől nevezzük live-nek. Ezt a 'gyári' linux mint iso megsérti.
16GB ram nem elég? -
válasz
Doky586 #15012 üzenetére
Na megtaláltam hogy ezt már kérdeztem 1 éve, ez volt a konklúzió:
a P:\casper\filesystem.squashfs\etc\adjtime fileban kellene az alsó sorban levő UTC betűket lecserélni LOCAL ra.Kicsomagolni a 2,4GB filet ugyan windowson is ki tudnám 7zip-el de visszacsomagolni csak linuxon lehet. Ehhez meg nem elég a live linux (?)
kicsomagol: unsquashfs -s squashfs_1
becsomagol: mksquashfs squashfs_1_out/ squashfs_1_new -comp xz -b 131072Úgyhogy ezen pár betű cseréjéhez windows alatt muszáj virtualboxot telepíteni, arra linuxot telepíteni, arra unsquashfs csomagot telepíteni, azzal ki-be csomagolni, közben win notepaddal betűket lecserélni.
Még mindig nem túl felhasználóbarátan csinálják a live rendszert a fejlesztők.
-
Linux Mint 22 letölthető live iso/pendriveon mit kell módosítani hogy NE állítgassa el a bios óráját?
-
-
-
Sikerült megtalálni a filet, de így is van egy kis probléma.
Az én fileomban csak 5 db nulla van, a hatodik nulla hiányzik.
Win alatt a 7zip azt mondja a file hozzáadás/módosítás nem támogatott funkció [kép], linux alatt meg nincs jogosultságom [kép] (mivel live?).
Hogy módosíthatnám ezt a filesystem.squashfs csomagolt filet? -
-
Sajnos ilyen filet sehol nem találtam.
A boot/grub könyvtáron belül vannak *time*.mod fileok, de azok binárisok szerintem.
Az iso legnagyobb fileja ez a tömörített állomány:
itt egy timeshift nevű valami van, de szerintem az nem az ami nekem kell.
A live linux ramdiszkjén meg nem tartottam szükségesnek bármit keresgélni.De az ISO gondolom nektek is megvan, megkereshetnétek nekem melyikbe kell(ene) beleszerkesztenem azt.
-
Köszönöm, de az okát tudom. Nekem nem az ok kell hanem a megoldás.
Nem ezernyi ügyfél windows gépét akarom elállítgatni registryben amibe esetleg be kell dugnom, hanem ezt az egyetlen egy pendriveot akarom beállítani úgy hogy semmit ne változtasson a gépen. Te is tudod hogy a telepítő nem persistent. Pont azért kell hogy ne legyen persistent hogy ne irkáljon semmit sehova, főleg ne ügyfél gépre hdd-re..
És a pendrive mindig ugyanúgy induljon, még ha előtte el is volt állítgatva. -
-
Linux Mint telepítő pendriveról ha bootolok elállítja az időt. (Egyébként windowsos gép)
Hogy akadályozzam meg ebben?
Elég ha óra gui-n az időszinkronozálást manuálisra állítom? Vagy valami txt/cfg filet kéne szerkeszteni?
Ismétlem: ez csak egy telepítő pendrive. -
válasz
Dani_kp #14561 üzenetére
Azért nem egy ördőngősség egy ISO-t kirakni pendrivera.
Az ISO tartalmát kell kimásolni egy Fat32 pendrivera.Akár egy unzip programmal, akár így [link]
Ez ugyanígy van windows és linuxnál is. Felesleges ide rufus. Csak a hozzá nem értőknek kellenek ezen progik amik megcsinálják helyettük amit ők is megtudnának tenni.A biosban meg célszerű kikapcsolni a CSM-et.
-
-
Nekem meg a hordozható USB-s SDD-re telepített a swájci bicska windowsom, inkább secureboot kompatibilis legyen mert 10 évnél öregebb gépbe már felesleges hogy bebootoljon. A régi 20 éves gépen meg legalább win7 van ami már olvassa a bitlockert is, mert hordozható eszköznél ez alapfeltétel.
Minden másra meg ott a Parted Magic, live linux mint, hbcd.. -
-
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #14529 üzenetére
De vajon mitől eredhet az md5 eltérés?
Nem egy config file vagy napló az hogy valamit beleirkáljon futtatáskor, főleg hogy a iso/dvd írásvédett és már akkor is hibás volt amikor az sha összeget generálta a mint csapat verzió kiadáshoz. -
válasz
ubyegon2 #14525 üzenetére
A virustotal se jelez vírust [link], ámbár nem tudom a linuxos kártevőket észreveszi-e?
Az ISO-t nálam is rendben találta, benne van a hiba a fileban. Tehát még a kiadás előtt (de az MD5 generálás után) került bele a hiba, nem utólag. Évekkel ezelőtti kérdéseket is találni a neten ezzel a fileal (eltorito.img) kapcsolatban, de sehol egy válasz.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #14523 üzenetére
Azért nem túl megnyugtató hogy már évek óta van egy vírusuk a telepítőben amit figyelmen kívül hagynak..
-
válasz
Fire/SOUL/CD #14521 üzenetére
A linkedről töltöttem le az iso-t.
Az MD5SUMS annak a része.. -
Kell ezzel a hibával foglalkozni? már az ISO-ban is benne van.
linuxmint-21.2-cinnamon-64bit.iso -
-
válasz
Frawly #13091 üzenetére
Ez egy 15+ éves pata hdd. Nem advanced formatos. Úgyhogy szerintem teljesen mindegy neki az align. Egyébként pont te javasoltad régebben (valamelyik másik topikban) hogy ezen régi HDD-k esetén a CHS align jobb mint a 4K-s..
Azért NTFS mert a másik lemezen win7 van (csak lehúztam a linux telepítés idejére, nehogy választómenüt hozzon létre) és az ahoz tartozó doksik, programok és egyebek vannak rajta. Nem akarok változtatni rajta. A linux is tudja írni olvasni ha kell.A win7 is már egy éve unsupported ezért tettem rá linuxot hogy legalább netezni biztonságos legyen ezzel a P4-es géppel. XP-n meg már a legegyszerűbb programok sem indultak el.
-
-
-
Sziasztok! Tisztán telepítenék otthon magamnak Linux Mint-et egy régi gépre [kép]. Kérdés: Mi a különbség a két telepítési mód közt?
vagy
Melyiket érdemes választani? -
-
-
válasz
#63718632 #10752 üzenetére
OK, nem akarlak semmire rábeszélni, hiszen a gépeidet te jobban ismered..
De szerintem az UEFI telepítés minden szempontból jobb, és egyformán megy a pendrive elkészítése akár linux akár windows. Ennél egyszerűbbet elképzelni sem tudok. Nincs szükség már a régi idők trükkjeire, programjaira.
-
válasz
#63718632 #10745 üzenetére
"Nem választhatok, hogy legacy vagy uefi."
Ez csak azt jelenti hogy mindkettőt tudja.
Ha MBR lemezt kap akkor Legacy-ba bootol, ha gpt-t kap akkor uefi-be bootol.. (telepítés módja pedig a külső gyors bootválasztó menü szerint történik, legalábbis win esetén így megy)Gondolom azért rontotta(d) el mert nem particionálatlan lemezt adtál meg telepítési célnak.
-
-
-
válasz
growler #10733 üzenetére
Köszi Kipróbáltam a Peppermint-et is. Ez jól megy, bebootolt, minden ok, de inkább Mint-et szerettem volna..
A Mint 19.1 Mate x32 -t is ki akartam volna próbálni, Elvileg bebootol, megjelenik az -lm- logo majd utána amikor megjelemik az egér akkor összetörik a kép és minden tucatnyiszor látszik egymás mellett. Tehát nem kezeli a VGA kártyát (Nvidia Geforce 6200 NV44a1 AGP8x). Érdemes próbálkozni még hátha az xcfe jobban kezeli? Win7 (x86) fut rajta.
coreinfo adatai: [kép] : * tudja, - nem tudja
-
válasz
Frawly #10730 üzenetére
Ok kösz az infot. Tehát linuxon x686 nak nevezik a követelményt a simán letölthető verziókhoz. Ez még rejtélyesebb megfogalmazás.. Win esetén a parancssoros coreinfo.exe legalább felsorolja a proci tudását innen tudom hogy nem tudja.
Az én P4 em támogatja a PAE-t, de nem támogatja az NX et se az x64 et. Így win8-10 nem inditható még x86 verzió sem. Akkor marad a próbálgatás, melyik linux megy melyik nem. -
Sziasztok!
Ennek a linuxnak mik a minimális telepítés feltételei? Mint a windows 8-10 nek a PAE + NX + SSE2. Itt van hasonló? x86-os P4 hez. Ram és hdd van bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Brave
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest