- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fekete.puma #15553 üzenetére
Nem egy géposztály a Samsungokkal, SK Hynixekkel, amiket felsoroltál, max 3-4000.-ért esetleg javasolnám valakinek, hogy azokból válasszon. De arra már tényleg szaktopik kéne, hogy a különbségekről beszéljünk. 5 éve vettem az utolsó olyan SSD-t webshopban, ami még tökéletes volt, Samsung 860 EVO 1TB, azóta nincs üzletekben megfizethető áron jó SSD. Ami még a 850 és 860 sorozattól is jobb, azokat meg sose árusították boltokban.
-
válasz
fekete.puma #15553 üzenetére
Ha már off... Ubyegon álláspontját nehéz kontrázni egy nevenincs belű Verbatim SSD-vel. Egy 8-10 éves 850 Pro még mindig jobb vétel lehet, mint ez a Verbatim, ráadásul ugyanannyi pénzért. Én is vettem használtan 850 Pro lemezt Apróról, nem is egyet és hibátlanok még ennyi idő elteltével is.
De ez már az SSD-s topikokba való téma, privát üzenetben is lehet neki segíteni, vagy átvinni az egész történetet a megfelelő helyre.
-
Zó
aktív tag
válasz
fekete.puma #15518 üzenetére
22.1-en nem próbáltam a 6.14-es kernelt, hiszen a 22.2 lett azzal beharangozva. Mindenesetre a 6.8-ra visszaváltva teljesen stabil minden, mint 22.1-en volt.
A VirtualBox 7.1.12, elvileg a 7.1.8 óta kéne szeretnie a 6.14-es kernelt, de csak most látom, hogy van már 7.2 is. Majd kipróbálom, ha lesz időm, de a másik problémára még rá se kerestem, a leggyorsabb megoldás ideiglenesen a 6.8-ra visszaváltás volt.
-
válasz
fekete.puma #15492 üzenetére
Önmagához képest 50-60%-al több frissítés jön ki a hibajavítások miatt
Ez egy új alverzió kiadás után szerintem mindig így van és az se biztos, hogy ez mind hibajavítás. De mivel nem vagyok ChatGPT, így a két napja használt rendszernél nem tudom, mennyi frissítés jön ki 30 nap alatt! (bár látóasszonyként éppen tudhatnám...)Amúgy létezett már esetedben olyan kaka, amin nem próbáltál meg minél több csomót keresni?
-
válasz
fekete.puma #15485 üzenetére
Ha a ChatGPT alapján azt írod, hogy változik a stabilitás, akkor biztosan úgy van!
Azt mondta 1 hónap alatt 20-30db, 1,5 hónap alatt 50db-al is megeshet a javítások, főleg az asztali környezet miatt.
Ezek miatt változna a stabilitás, most komolyan? Az asztali környezet dolgait ilyenkor csiszolgatják, de én alig találkoztam augusztus 10. óta frissítésekkel, amik voltak, azok is jórészt az Ubuntus repoból jöttek. De egy hónap alatt 20-30 frissíés az nagyon nem számít soknak.Egyébként egy nem totál új hardverkörnyezet esetén tényleg tök mindegy, a 22, 22.1 vagy 22.2, amit használsz, mind kapja a szükséges frissítéseket.
-
válasz
fekete.puma #15483 üzenetére
Belekeveredtél a dolgokba kicsit, mint majom a házicérnába!
Egyrészt semmit nem állítottam, mindössze a tényeket idéztem a point release metodikáról, de ez persze nem zárja ki a 22.1, de még a 22 verzió használhatóságát sem, mivel mind LTS, de ha valaki mégis frissít a 22.1-ről 22.2-re, akkor az LTS kernel maradni fog, ha friss telepítéssel rakod fel a 22.2 verzióta, az már új kernellel jön ki. Ezek a tények, az előbb meg linkeltem a logikáját is.
Nyilván a friss verzió felrakásában az is dönthet, ha valakit érdekelnek a Linux Mint asztali felület újításai ill a többi érdekesség, mint a natívan meglévő fingerprint reader és társai. A rendszer stabilítása nem fog változni, ahogy az eddigiek alapján kilogikázhattuk!
-
válasz
fekete.puma #15481 üzenetére
Az nem lehet, hogy 22.2 félkész nem végeztek időben, ezért inkább maradtak még a régin egy darabig?
Mindig ez van egyébként, semmi köze a félkész állapothoz, de az előbb beraktam a lényeget! A 22-es sorozat alapja az LTS, azt viszi és frissíti folyamatosan, akinek az újabb kell, a Frissítéskezelőből felrakja. Ha rizikózás lenne, nem ezzel indulna a friss telepítéskor a 22.2!
Lényegében ha valaki az LTS kernellel használta az addigi verziót, akkor miért ne maradjon az, hiszen 2029-ig azt frissíteni fogják!? És igen, ez a stabilítás, ahogy mondod!
Az annyira rettentő szitokszó lett már lassan a Linuxban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest