Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Frissíteni kell mind a hetet, és elvileg az egyik lemerült. :
-
beef
őstag
Nem samsung telefonom van, ha nem jött volna le abból amit írtam. Ennek a kiegészítőnek az a lényege, hogy működik bármi máson is a SmartTag.
Persze előtte kapott a telefon egy rendszerklónt, amin csak ez van telepítve.
Amikor kell átváltok. Mivel a kocsiban van és a bringán, csak akkor kell ha ezeket ellopják -
-
beef
őstag
Egyébként megjegyezném, hogy működik bármilyen Androidos telefonnal.
Ha valaki megbízik egy ismeretlen által fejlesztett szoftverben
Én egy hónapja használom, 1.03 verzió már nem is meríti feleslegesen a telót.
uTag -
Szépségek 🤩
-
válasz
Luck Dragon #68 üzenetére
Két fehér anyukámé lesz, egy a kulcscsomójára egy meg a pénztárcába.
Egy az én kulcscsomómón van, egy a pénztárcában, három van jelenleg rollerkben, és egy az érkező robogóba kerül vagy a még mindig szervizben lévő negyedik rollerbe. 😁
-
Flashback
addikt
Az miért van hogy néha csipog az egyik SmartTag-em? Azt vettem észre hogy bizonyos lokációknál teszi ezt.
-
-
3 darab fehér is érkezett!
-
Újabb három darab érkezik:
Ezúttal fehérben!
-
No megérkeztek tokok is.
-
Egy újabb érv a Samsung mellett.
-
No így néz ki, ha egy idegen Galaxy észleli:
-
-
-
Liller7
tag
-
Liller7
tag
Sziasztok!
Azt hogy tudom beállítani,hogy minden értesítés megtalálása után ne kelljen újra bejelölni,hogy értesítsen?
Mert minden értesítés után be kell jelölnöm,hogy értesítsen.Na ezt jól leírtam.Talán érhető😁
A kép lemaradt -
-
válasz
GoodSpeed #54 üzenetére
Attól még van egyedi azonosítója. Ha én nézem az én telefonom által látott BLE eszközöket, és ott megjelenik egy új, amint te megérkezel, nem kell hozzá doktori, hogy összekössem a kettőt. Ettől kezdve tudom, hogy ha látom az adott azonosítót, akkor te ott vagy.
Ismétlem: Azt nem tudom követni, merre jársz, de azt igen, hogy egy adott helyen mikor vagy ott. Legyen ez iroda, lakás, konditerem vagy kupleráj.
-
-
válasz
GoodSpeed #52 üzenetére
Nem a Samsung ökoszisztémán belüli követésre gondolok, hanem a közeli BLE eszközként való látásra. Mit gondolsz, a központ honnan tudja, hogy hol van a SmartTaged? Onnan, hogy bármelyik Samsung eszköz ha látja, elküldi a helyét. Ehhez nyilván nincsen minden Samsung eszközre letöltve a követendő SmartTagek milliós listája. És a többi Samsung eszközt párosítani sem kell a te SmartTageddel hozzá.
Párosításhoz egyedül a jeladó paramétereinek állítgatásához van szükség.
És olyan sincsen, hogy a világgá kürtölt BLE azonosító csomagot csak Samsung eszközök tudják megfejteni.
-
-
-
-
válasz
Luck Dragon #47 üzenetére
Egy ismerősöm volt a JYSK központi menedzsere, hozzátartozott vagy 10 üzlet, és mondta, hogy a JYSK-ben is nagyon olcsó (850 Ft volt a 8 darab), de vannak náluk eltűnő termékek. Például már csavarszettet triplivel külön, méret szerint rendezve nem tudtam, tőlük vásárolni, még 2021-ben igen. Egyébként nemcsak a Smarttag2-eseim mennek erről, de van a lakásban 4 olyan digitális hő és páratartalommérő melyek szintén CR2032-vel működnek. Van egy amelyik CR2025-tel.
-
-
A JYSK-ben a legolcsóbb a CR2032-es elem. Ezek látják el energiával a Samsung Galaxy Smarttag2-eseimet is.
-
válasz
Luck Dragon #44 üzenetére
Imádom!
Már a pénztárcámban is van!
Viszont lehet a kulcscsomómra is veszek egyet, meg az új érkező robogót is ellátom ilyennel -
-
Már négyen vannak!🥰
-
-
-
Van egy smarttag 2-öm amit hozzá is adtam a Samsung SmartThingshez. Van arra valami lehetőség, hogy értesítést kapjak, hogy ha a Tag helyet változtat?
-
Ráadásul nem személyhez, hanem eszközhöz kötődő adat a rendszám.
Nem kötődik a jármű aktuális vezetőjéhez. Se kicsi se nagyon.Ha te személyes adatnak tekinted a rendszámot és a WIFI azonosítóját, akkor felelős vagy érte. Nem engedheted át nyílvámos elérésűvé. Ezzel törvényt sértesz.
Takard le a rendszámot. Ha valaki reklamál miatta, nem tudja, hogy személyes adat, világosítsd föl. Csak a rendőröknek enged meg a betekintés, szigorúan igazoltatás idejére.
A lakást/házat alakítsd át Faraday-kalitkává. Nem tudják ellopni a féltve őrzőt adataidat.
És, hogy teljessé tegyem a borzalmat, megosztok néhány WIFI hálózati nevet. Remélem elindulsz feljelentést tenni!
gecco, Cubalan, Fritz!Box 7490, Fritz!Box 6660, WLAN, ....
Jaj mit tettem. Most a kapcsolat tulajdonosai retteghetnek!4!
PS:
Ebből a Fritz!Box 7490 félelmetesen veszélyes megosztás. A tágabb környéken legalább 50 darab ilyen nevű elérési pont létezik. Ami önmagában is veszélyes. Ha találnak sebezhetőséget, akkor az összes azonnal átjáróházzá válhat.
A tulajdonosok annyira sem veszik a fáradtságot, hogy egyedi neveket adjanak. -
bambano
titán
válasz
Hieronymus #34 üzenetére
"A WIFI elérési pont pont annyira nyilvános adat, mint a járművek rendszáma.": egyetértek, mindkét adat egyformány SEMENNYIRE sem nyilvános.
Az, hogy egy fotón levő rendszám mennyire szabályos vagy sem, alapvetően az adatkezelésen múlik. Ha "háztáji" adatkezelésben használod fel, akkor nem vonatkozik rá a gdpr, következésképpen azt megsérteni sem tudja, tehát szabályos. Aki meg kiteszi publikusan, azok zöme ma már elhomályosítja a rendszámot.
-
bambano
titán
Egyrészt attól, hogy én ráklikkeltem egy ászf-re, még egyáltalán nem biztos, hogy érvényes. Másrészt attól, hogy a gugli azt hiszi, hogy neki joga van az eu-s rendeletek *ellenében* adatokat gyűjteni, még nem biztos, hogy valójában is van.
Harmadrészt ahhoz akár hozzá is járulhattam, hogy bizonyos adatokat gyűjtsenek rólam, de ahhoz biztosan nem, hogy a tudtom nélkül, illegális, gyakorlatilag backdoornak tekinthető módon adatokat közöljön rólam a telefonom. Ez a VALÓS TÉNY. Ha ezért valaki azt hiszi, hogy a rágalmazás megalapozott, mert a VALÓS TÉNY szerinte hamis, akkor nyugodtan adja vissza a jogi diplomáját.
Bárki bárhogy csűri-csavarja, az, hogy egy ilyen lényeges információt egy fórumból tudok meg, NEM NORMÁLIS. Ha ezért perelni akar, pereljen, teszek rá magasról.
De a fő probléma nem az, hogy tegyük fel, most a gugli elkövetett egy "apró" tévedést, hanem az, hogy a gugli gyakorlatilag *semmit* nem csinál, aminek köze lenne az adatvédelmi jogszabályokhoz, és az is tény, hogy VALÓJÁBAN ezért ÉRDEMI büntetést még soha nem kapott, és ahogy látom, nem is fog. Tehát a rendrakást nem csak a guglinál kellene elkezdeni, hanem brüsszelben, a fő kuplerájban.
A mi tragédiánk ott kezdődik (sok más tényező mellett), hogy mindezért egy olyan ember lenne a felelős, akinek alapszintű matematikai ismeretei sincsenek. Ő is beperelhet azon a jogcímen, hogy az általa publikus interjúban elmondottakra ráakasztottam egy véleményt.
Az, hogy a politikusokat mind idiótának tartom, az egy politikamentes és oldalfüggetlen vélemény tőlem.
-
icemad
nagyúr
Androidos telód van? Ha igen, akkor első indításnál bejelentkeztél a Google fiókodba, amivel elfogadtad a felhasználói feltételeket. Ebben benne van, hogy mikor, milyen adatot gyűjtenek rólad. Ha ennek ellenére kimered jelenteni, hogy ez az egész bűncselekmény (úgy, hogy hivatalos szerződés van közted és a Google között), úgy simán beperelhet téged a Google rágalmazásért. Ezzel azért legyél tisztában.
Ha valakinek rossz hírét terjesztik, azért perelhet, mert ez **rágalmazás** (defamation) lehet a magyar jog szerint. A rágalmazás a Büntető Törvénykönyv (2012. évi C. törvény) szerint büntetendő, ha valaki **hamis tényállítást közöl másokkal** úgy, hogy az sérti a másik becsületét vagy jó hírnevét. A következők a kulcspontok:
1. **Hamis tényközlés**: A terjesztett információnak hamisnak kell lennie. Ha az állítás igaz, az nem minősül rágalmazásnak, de más jogi következményei lehetnek (pl. becsületsértés, ha sértő módon hangzik el).
2. **Harmadik fél számára közlés**: Az információt másoknak kell továbbítani (pl. beszédben, írásban, online), nem csak a sértett felé.
3. **Hírnévromlás**: Az állításnak kárt kell okoznia a személy társadalmi megítélésében (pl. munkahelyi lehetőségek elvesztése, szégyen).
**Jogi lehetőségek**:
- **Büntetőeljárás**: A sértett feljelentést tehet a rendőrségnél vagy ügyészségnél. A rágalmazásért pénzbírság vagy akár fogház is járhat.
- **Polgári per**: Kártérítést vagy jóvátételt lehet kérni a becsület helyreállításáért vagy anyagi kár megtérítéséért.
**Fontos különbség a becsületsértéstől**: A becsületsértés (pl. sértő megjegyzés) nem feltétlenül hamis tényen alapul, de sértő formában történik. A rágalmazás pedig **hamis tények terjesztésére** korlátozódik.
**Összefoglalva**: A hamis hírterjesztésért perelni lehet, mert az a jogilag védett jó hírnév és becsület elleni támadás. A sértettnek érdemes jogi segítséget kérnie a tények dokumentálásával és a megfelelő eljárások megkezdéséhez. -
Ez itt már off, de!
A WIFI elérési pont pont annyira nyilvános adat, mint a járművek rendszáma.
Remélem önfeljelentést tesz a kemény mag, ha egy saját fényképen felfedez egy tökéletesen látható rendszámot.
Minek engedik ki a WIFI jeleit közterületre?
Az elektorszmog növelése, környezet szennyezés. Büntetést érdemel!
Ha nem érzékelhető az utcáról és mégis begyűjtik, mehet a feljelentés.Ilyet én is tudok játszani.
-
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #29 üzenetére
Nincs bekapcsolva a wifi, nincsenek appok, semmi nincs.
Ha ennek ellenére adatokat gyűjtenek rólam, az elég egyértelműen bűncselekmény.
Mondjuk azt látom, hogy egy jogásznak ezt hiába magyaráznám.Ja, egyébként lehet, hogy az is bűncselekmény, hogy a gugli anno összeszedte a wifi ap-k adatait is.
-
A samu hiába is akarna bármit gyűjteni, nem tudja elküldeni, mert nincs net.
OK!
Van egy nem nagy, bár nagyon lényeges eltérés.
Az, hogy te nem regisztráltál samu fiókot, semmit sem befolyásol. A szolgáltatók nem rólad, hanem a telefonról gyűjthetnek adatokat. Ezért a fiók teljesen érdektelen.
Bekapcsolt wifi mellett gyűjthető offline helyadat. A WIFI nevek alapján egészen pontosan meghatározható akár a teljes haladási útvonal is. A Google rendelkezik WIFI hozzáférési pontok térképpel.
A gyűjtött adatok wifi hozzáféréskor hazaküldhetőek.
Nem állítom, hogy a Samu vagy a G így gyűjt adatokat. De technikailag akadálya nincs.Mivel online használok navigációs szoftvert. Szolgáltatom és kapom az élő forgalmi adatokat. Ha rákeresek egy cégre, mellékesen megmondja a térkép, mikor jártam utoljára ott. Nekem ez belefér. Kevesebbet rohadok torlódásban, mintha mindig a megszokott útvonalakon járnék.
-
POCO X6 PRO 5G -n:
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #22 üzenetére
Samsungom van. Most még s9.
A mobilinternet ki van kapcsolva, néha hónapokig sem kapcsolom be. Elvileg a gps sincs bekapcsolva, bár a fene sem tudja, hogy mi az összefüggés a kijelzés és a valóság között. A bt-t általában a kocsiban használom, egyébként nem. App nincs rajta. A samu hiába is akarna bármit gyűjteni, nem tudja elküldeni, mert nincs net. Ráadásul samsung fiókot se regisztráltam.Az igaz, hogy cellainfót gyűjtenek, de ebbe kénytelen vagyok beletörődni. Másba nem. Pláne nem abba, hogy mindenféle trükkökkel engem kövessenek egy másra vonatkozó bűncselekményben. Az, hogy nem tudják, kinek a telefonján ment az értesítés, helytelen érv, mert tudják.
Igen, én is tudom, hogy teljesen más az, ha bírósági határozat miatt kiadják a cellainfót, mint az, ha bárki kotorászhat a személyes adataimban.
Másrészt az a tény, hogy eddig történt valami, ami ellen nem tudok tiltakozni, nem alapozza meg, hogy újabb módon sértsék a magánszférámat.
-
205tib
újonc
Szia
---SmartTag2--
Én oda adtam a fiamnak (nem Samsungja van), hogy vigye el bulizni. Végig láttam a bulinegyben merre jár-járt, merthogy egy hétre visszamenőleg meg tudod nézni. Aztán Blaha 4-6 villamos, corvin, metró, köki, busszal haza. Utána betettem a kocsiba, a bevásárlóközpont parkolójában állt és
2-10-percenként "látott" Samsung telefont.
Ha kipipálod a "jelzés megtaláláskor" opciót, akkor még pittyeg is a telefonod, hogy megvan a smarttag2.--MotoTag--
Azóta váltottam platformot és "MotoTag"-ot vettem.
Ez az összes androiddal kommunikál a google find alkalmazáon keresztül. Nincs előzmények, csak az aktuálisan látod a helyzetét. Van hogy pár prcenként, de olyan is van hogy azt írja hogy "utolsó pozíció négy órája". Ez főleg éjszaka. Attól függően hogy hányan sétálnak arra felé.Az én véleményem szerint a Samsung jobb.
Remélem tudtam segíteni.
Szép napot!
Nagy Tibor -
válasz
szabonagyur #23 üzenetére
Ebből már voltak perek. Ezért van az automatikus figyelmeztetés, ha más hagy a közeledben egyet.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Hieronymus #22 üzenetére
Ő arra gondolt, hogy ha a tag nála van akkor a másik személy tudja követni akié a tag.
Ugye ezért is írtuk fentebb, hogy ezt a fajta felhasználást szeretnék a gyártók eliminálni.
-
Tehát a te tag-eddel az én telefonom nyomkövet engem is?
Nem.
A te telefonod többszörösen követ téged.
A cellaadatokat naplózza a szolgáltató. A telefon gyártója gyűjt adatokat. És az appok is gyűjtögetnek- Főleg akkor, ha navigálsz.A köztes telefonok csak node funkciót töltenek be a hálózatban.
A telefonon tartózkodási helye nyilvánvalóan személyes adat. De törvényi kötelezettségek miatt meghatározott ideig tárolni kötelesek a szolgáltatók.
De ezt te is tudod.
-
-
icemad
nagyúr
válasz
szabonagyur #16 üzenetére
Samsungnál is.
-
-
Csak részben, mert te anonim maradsz. Tény, hogy egy esetleges lopási bűncselekménynél a rendőrséget lehet, hogy pont a te telefonod vezeti a tolvaj nyomára az én smarttag2-esemmel, de azt, hogy a te telefonod volt, senki sem tudja, sem én sem a rendőrség, és pláne nem a bűncselekményt elkövető. Maximum a Samsungnál tudná egy dél-koreai mérnök, de ő is csak akkor ha utánanézne.
Sőt te sem tudsz róla, hogy mikor és hol jelentette a helyzetedet a telefonod. 😆Ebbe kár belefeszülni, inkább legyél büszke, hogy ki tudja mennyi bcs-t leplepztél már le tudtodon kívül. 😆
-
tabela
tag
De igen. Épp ezt akartam írni.
Ez azért van, hogy ha valaki egy ilyen eszközzel próbál Téged a tudtodon kívül megfigyelni (mondjuk úgy, hogy elrejti a ruhádban/táskádban/autódban), arról idejében értesülj. Sajnos így a tolvaj is hamar értesül a rollerben elrejtett smarttag-ről és elkezdheti megkeresni. Így ilyen jellegű felhasználásra ezek az eszközök csak korlátozottan alkalmasak. -
szabonagyur
félisten
Apple oldalon biztosan kaphatsz értesítést ha pl. idegen Airtag van nálad/közeledben.
Sőt
To further combat the misuse of Bluetooth location-tracking devices, Apple and Google have worked together to create an industry specification that makes it possible to alert users — across both iOS and Android — if such a device is unknowingly being used to track them. This will help mitigate the misuse of devices designed to help keep track of belongings.
-
bambano
titán
Tehát a te tag-eddel az én telefonom nyomkövet engem is?
És ezért még nem perelték rommá az egész kócerájt? -
-
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
A leírásában volt utalás az UWB-re.
Luck: ja.🤣 -
Azt biztosan tudom, hogy nagyjából egy év tárgyalás után az Apple és a Google megegyezett közös hálózat üzemeltetéséről. Könnyebb keresni, ha gyakoribb a a kapcsolatra alkalmas telefon az eltűnt cucc közelében. A Samsungról nem tudok.
A telefonok felhasználói szinten nem az UWB segítségével kommunikálnak a SmartTagokkal.
A BT kapcsolaton látják. Androidra van külön kereső program. Lehet ellenőrizni a környezetet.
-
Jé, vettél ilyent ?
-
adam_454
tag
Samsung ökoszisztémája vagy ép az iPhone-ok nem panaszkodnak, ha idegen Samsung SmartTag van a közelükben egy ideig?
Nekem már csinált olyan az S23 Ultra, hogy egy 2 órás vonatút végére pittyeget, hogy ismeretlen nyomkövető (AirTag) van a közelemben már régóta és velem együtt mozog. -
-
Ha lenne egy másik Samsung a közelben, akkor látnád.
Ellenpróba: Menj el valami forgalmas helyre, hogy közben a Samsungot otthon hagyod! Közben a Samsungodon látni fogják, merre jársz.
Különben nem lenne túl sok értelme az egésznek, mert amint elvitték a cuccot tőled 100 méternél messzebbre, esélyed nem lenne megmondani, hova vitték.
-
-
Helló, Hajdúszoboszlón élek, legközelebb Szlovákiához Galyatetőn voltam, sok sok éve.
Innen vásároltam:
https://www.foon.hu/termek/ei-t5600bbegeu-samsung-galaxy-smarttag2-fekete -
-
zolikaDB
veterán
Szia!
Engem is pont az érdekelne, ami az 1. hsz tartalma!
Csak én macskára gondolnám "szerelni" a cuccot
Illetve, te Szlovákiában élsz?
Ha nem, akkor el tudnád küldeni, honnan vetted pontosan? -
Szerintem ezt nem csak Samsung telefonnal látod, pusztán a Samsung ad hozzá egy Apple AirTag-szerű ökoszisztémát, hogy minden Samsung telefon küldje el az általa látott tageket a központba.
A fityegő által sugárzott BLE hirdetési csomagokat bárki tudja olvasni, és ezek titkosítva sincsenek (méretkorlát miatt). Szóval akár az én telefonom is tud szólni, hogy "hé, megjött a Pista!".
Hasonló tudású eszközt (természetesen az Apple/Google/Samsung adatgyűjtő hálózata nélkül) harmad ennyiért kapni, három éves elem élettartammal.
-
icemad
nagyúr
Én is néztem már ezeket, de elég szkeptikus vagyok a használhatóságát illetően. Nem tudnál egy komolyabb tesztet csinálni? Pl megkérni egy haverodat, akinek nem samsungja van, hogy vigye el pár kilométerre az egyik rollert. De úgy, hogy nem mondja meg, hogy merre megy. Te meg addig otthon ülsz és nézel valami filmet. Kíváncsi vagyok, hogy tudod e követni otthonról valamilyen szinten.
Esetleg olyat is lehetne, hogy adsz a haverodnak fél óra előnyt és elkezded követni a másik rollerrel és a telefonoddal. Na egy ilyen teszt nagyon f@sz@ volna.
(meg inkább így teszteld, mint élesben kelljen egy tolvajt üldöznöd.)
Új hozzászólás Aktív témák
lo Körülbelül egy évvel ezelőtt azon töprengetem, hogy vegyek e egy újabb iPad-et. Aztán a Samsung okostelefonom mellé...
- Nintendo Switch 2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Belépőszintű ATX 3.1 tápokkal jelentkezett a Sharkoon
- The First Berserker: Khazan
- Ukrajnai háború
- Nem áprilisi tréfa lesz a Motorola Edge 60 Fusion
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- SZERELEMGÉP! Corsair GAMER PC eladó BOMBA ÁRON! i7/1080Ti/32 Gb RAM/SSD!
- HP E24u G4 - egy függőleges hajszálkarc a képen- 1920x1080 - full HD - IPS - Hdmi - USB-C - Pivot
- Iphone 11 Pro Max 64gb törött!
- MacBook Pro 13" Retina (2015 eleje) Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- MSI R6770 (MS-V214) 1 GB GDDR5 128 bit PCI-E videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- AKCIÓ! GIGABYTE Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest