Új hozzászólás Aktív témák

• Crus

őstag

válasz sb #89294 üzenetére

A Lego én azt gondolom mindig is drága volt. Örök vesszőparipám: 1989-90 körül, 8.900 Ft volt akkor a 6285-ös kalózhajó és ez biza egy havi fizetésnek felelt meg akkoriban. Azé' most nézd meg, hogy még egy gyári soron szenvedő magyar melós 1 havi fizuért milyen Legót tudna venni. (Falcon pl. 7541 db., a 6285-ös meg 843 darabos.) Azt gondolom, hogy a Lego -ahogy régen- most is luxuscikk.

Nem tudom idehaza van-e magyar megfelelője (fizetési fal?), de az angolban van olyan, hogy paywall. Azt gondolom, hogy nem kevés Lego van már ilyen mögött és sajna a PS5, Nintendo Switch 2 játékok is kezdik erősen ezt az utat járni. Persze ki lehet várni és lehet 2nd hand vásárolni, de Lego esetében ez ugye pont fordítva van, feljebb megy az ára ha kifut és nem lejjebb.

Van nekünk is alternatív gyártótól készlet, de nekem elég vegyesek az érzéseim. A figek még a fiam szerint is rém gagyik, gázak. (Még a Playmobil figek is nyomik.) A gyakoribb minőségbeli probléma, a leírás prosztósága, abban levő hibák, hiányzó alkatrészek, amiket kis eséllyel pótol aztán majd neked az Alis eladó... hát nagyon nem vagyok még mindig meggyőzve, noha látom, hogy 1-2 gyártó nagyon szépen jön fel és kell is a konkurencia ez vitán felül áll.

Gyerek nem olyan régen kapott nejem ismerősétől egy City klón rendőrségi buszt. Fizettek érte 11k körül, legjobb tudomásom szerint 14k volt itthon az eredeti legalja. És a kettő között azért minden téren komoly difik vannak. Ami a klónban nekem nagyon tetszett az a klasszikus műanyag... rohadt nehéz volt néha összenyomni, szétszedni meg főleg. De ha véletlenül fel is rúgta a nejem, az bizony nem potyogott 37 darabra... Lego meg... na tudod... már ránézel esik szét gyakran. :U

De igen, egyetértek abban feltétlenül, hogy adott esetben, adott készletnél vannak komoly rések és ott már csábító lehet, főleg kifutottnál. Egyelőre én még kitartok, de ha nem jut kastély felszámolom az egészet! :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés