Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7799) Egon válasza gerisz23 (#7798) üzenetére


Egon
nagyúr

Kétségtelen, hogy (pl.) a K&H-nál akkor kapsz jó minősítést és ezáltal kedvező kamatozású hitelt, ha viszonylag jó (vagy legalábbis átlag feletti) jövedelmed van, és mindemellett nem árt, ha minél csekélyebb az önrész, és minél kurrensebb a megvásárolni szándékozott ingatlan.
1-től 6-ig értékelnek: mi a 2. legjobb (azaz a kettes) kategóriába kerültünk, 20 milla feletti hitellel (ami a vételár 60%-ánál kevesebb; mondjuk az értékbecslő cca. másfél millával kevesebbre értékelte az ingatlant a vételárnál, így már 60% feletti a hitel aránya), illetve a jövedelmünk (az asszonnyal ketten vettük fel a hitelt) cca. 20%-a a törlesztő. Ha a legjobb kategóriába kerültünk volna, 0.1%-kal lett volna kisebb a THM. Mi 20 évre vettük fel a hitelt, illetve éves kamatperiódust választottunk.

Szerintem (nyilván csak vélemény), ha az önrész legalább 50%-os nálad, akkor is max. 4% körüli THM-re jönnél ki a K&H-nál, Unicredinél stb.: az OTP köztudottan drága (ugyanakkor kétségtelen, hogy némely esetben rugalmasabb más pénzintézeteknél).
Persze az is igaz, hogy egyáltalán nem könnyű bankot választani, és kívülről mindig könnyű okoskodni.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.