Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7401) attiati válasza Kobe (#7400) üzenetére


attiati
veterán

miért nem mész be abba bankba, olvasod át a hitelszerződését, használod a kalkulátorát?
elég fixnek tűnik akkor a konstrukció

illetve ha irreálisnak tartod az árakat, akkor miért gondolkodsz ingatlan vételen?
milyen eszköz áll rendelkezésedre, hogy eldöntsd, hogy a mostani ár a valós, vagy a tavaly őszi; és hogy most alul vagy felülértékelt?

(#7402) Kobe válasza attiati (#7401) üzenetére


Kobe
veterán

Az ingatlanvételen a méret miatt gondlkodok. Kinőttük az 1 szobást, váltanánk, 120-ért nagyobb vagy ugyanekkora albérletet nem kívánnánk, és megengedhetnénk, hogy az a 130+, 150+ rezsit ne albira, hanem törlesztőre verjük el ha megfelelő méretű lakást találunk.

Filozofálásba nem akarok belemenni, meg vitatkozni sem, közgazdaságilag meg szerintem nem az én tisztem bizonyítani, hogy ez most így helyes - nem helyes árszínvonal-e, de szerintem mindenki egyetért azzal, vagy a saját bőrén érzi, hogy egy elöregedő társadalomban, ahol erős munkaerőhiány van mert a kutya nem jön ide dolgozni és folyamatosan fogy a népesség, és amúgy ezerszámra állnak üresen a városban a lakások, ott nem reálisan értékelődik fel 1 év alatt 40%-al egy lakás ára.....
Az, hogy a belváros bulinegyedében pörög az airbnb meg az angol futballhuligános legénybúcsús biznisz, az szerintem nem kéne hatással legyen egy külső kerületi lakásra - házra. Csak hát Jolika néni meghallotta a szomszédtól hogy a kicsi fia mekkora bizniszt csinál az ötkerbe, miért ne nyomatná ő is rákospalota külsőn 2x annyiért akkor.... :)

Csak pár példa:

2M ért igazi álomotthon: [link]. Ettől 10x jobbat találni tavaly 6M-el olcsóbban.

Vagy a másik: [link]

Meg a harmadik: [link]

Folytathatnám szép számmal. Kontextusba helyezve: ennél 5x jobb állapotban levő házat adtunk el nemrég vidéken 4.5M-ért...nem a viharsarokban.

A másik nonplus ultra az önkormányzati lakásokkal üzérkedés.....tavaly olyan 8-10M körül cserélt gazdát a bérleti jog, most átlagban 16M....jóhogy lassan nem X6-os bmwt meg vidéki győzike palotát kérnek egy zuglói polgári lakás _bérleti_jogáért :)

(#7403) updog válasza Kobe (#7400) üzenetére


updog
senior tag

"illetve igazából az ingatlanpiaccal van kifogásolnivalóm." Kinek nincs :DDD

"Az, hogy a törlesztő simán beleférne, nem jelenti azt, hogy pl 18M-et szeretnék adni egy pesti panelért, ami egy éve csak 12M-et ért." Az a baj, ezt nem mi döntjük el :)

2,5 évig követtem a piacot, végigéltem, és nekem is fájt, hogy egy év gyűjtögetés után arányaiban rosszabbul álltunk... aztán meglett a lakás, és így lassan egy év elteltével megint +15-20% ráment az árakra. A felújítósok mind 2-3 hónapra(!) tudnak jönni, csak a házunkban csak a nyáron 4-5 felújítás megy, új lakók, fiatalok. Sajnos nagyon is valós a Bp.-vidék különbség, amit írsz.

Kb. mint a Mo.-> külföld: aki csak tud,most jön fel Bp.-re.

megj: nyilván a szutyok városszéli lepukkant házakra igaz amit írsz, a túlárazásról, de se te, se azok akik a kereslet/kínálatot formálják, nem azokat keresik.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#7404) Kukipapa_rr válasza Kobe (#7400) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Teljes mértékben megértem a helyzetedet, magam sem vagyok a lakásbérlet híve (mármint a szerszám rosszabbik végén), azonban pont arra próbáltam rámutatni, hogy nem szerződéskötésre kell rendelkezésre állnia 4M-nak, hanem azután, hogy az adásvétel (minden járulékos költségével) lezajlott. Legalábbis, ha a kockázatot mérsékelni akarod. Egyszerűen a terveidhez több önerő kell vagy akkor keress inkább egy jó helyen levő kis garzont, fizesd azt ki, aztán majd fel tudod használni önerőnek a következő, nagyobb ingatlanodhoz.

Legalább 40% önerő kéne, amit főleg ilyen keveset lakhatásra költve reális időn belül össze tudsz gyűjteni. De senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy addigra hol lesznek az ingatlanárak.

14.5-ért tökéletes külső kerületi 120 nmes házat találhatott az ember (igaz gyorsszerkezetes)

Nem vagyok hitelszakértő, de ilyenekre szerintem nem kapsz hitelt, legalábbis fedezetnek nem fogadják el.

mostanra nem riadnak meg meghirdetni egy szétesőfélben levő házat 25M-ért

Nem derült ki, hogy ez hol van, és mekkora, de ez Budapesten, normális helyen véve telekárnak hangzik. Az eladó feltehetően bőven bukóban száll ki az üzletből, a rajta levő épületet ingyen adja. Csakhogy tudjuk hova tenni ezeket az árakat.

Ha a helyzet rendeződni látszik 2-3 éven belül, inkább kivárok.

A helyzet most rendeződik az árkorrekcióval, és még bőven van helye a drágulásnak, a régióban az egyik legolcsóbb nálunk az ingatlan.

(#7405) Kukipapa_rr válasza Kobe (#7402) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

ott nem reálisan értékelődik fel 1 év alatt 40%-al egy lakás ára.....

Nekem történetesen az a véleményem, hogy a piaci folyamatok azok, amelyek ténylegesen rámutatnak a valóságra, nem az, hogy az egyén mit gondol erről vagy mit próbálnak egyes érdekkörök sulykolni.

Példának okáért mi ugye évek óta bóvliban vagyunk a hitelminősítőknél (már csak 2-nél), miközben 0,9%-os alapkamat mellett is szépen viszik a papírjainkat, azaz a piac láthatóan egyáltalán nem így gondolja. Ehhez képest Törökországban nem ritkák a puccsok, nemrég ismét tankok dübörögtek az utcán, a katonák a tömegbe lőttek, akik bosszúból félholtra verték őket, egyiküket lefejezve. És Törökország velünk ellentétben még mindig befektetésre ajánlott kategória (egy hete már végre negatív kilátással).

Mindezzel arra mutatok rá, hogy lehet sok mindent mondani és gondolni az ingatlanárakról, de egy valódi, működő piacon a kereslet/kínálat az, ami belövi ezeket.

(#7406) attiati


attiati
veterán

jah, mondjuk ez azért már erős :)

13 ker panel 35 nm 17 misi, ez 485 e/nm
még akkor is, ha kisebb lakásnál magasabb a nm ár

ezeket kiveszik mostanában tényleg 100e/hó-ért?

[ Szerkesztve ]

(#7407) Lortech válasza attiati (#7406) üzenetére


Lortech
addikt

Először kinevettem, de aztán megnéztem kicsit a környéket, rosszabbra számítottam. És ott a metró ugye.
Csak nézd meg, hogy 13. kerületben hány darab akármekkora, akármilyen másfél szobás lakás hirdetés van 100-ig. Nem sok. Ezzel együtt szerintem nem nagy fogás egy ilyen panel lyuk 100-ért ezen a környéken, fizetős parkolás mellett. Akkor már inkább magasabb áron valami jobb, vagy ennyiért még kintebb.
Vételár érdekes, nekem 12-ért se kéne, az tuti.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#7408) Apollo17hu válasza Lortech (#7407) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Tavaly március-április táján megnéztem ezen a környéken egy 10. emeleti (nem felújított) lakást. 12-ért hirdették, ezen kívül volt mégegy 12-ért, szintén 10. emeleten, a többi jóval drágábban. 2 nap múlva kaptam egy sms-t a tulajtól, hogy el is adta 12-ért, ne számoljak vele.

Azóta csak emelkedtek az árak, a felújítással együtt simán hirdetheti 17-ért. (Eladni persze lehet, hogy csak alku után tudja, ha nem talál bérlőt.)

(#7409) axioma válasza Kukipapa_rr (#7397) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem veseznem vegig, de szerintem szinte mindenhol tulzol.

(#7410) Lortech válasza Apollo17hu (#7408) üzenetére


Lortech
addikt

Nem gondolom, hogy teljesen irreális az ár, inkább vásárlói oldalról nem értem, hogy kinek kellhet egy 35 négyzetméteres panel ennyiért. Kiadni, talán, de számomra elképzelhetetlen, hogy saját célra kicsengessek érte 17 milliót (vagy 15-16-ot), hogy aztán egy ilyen lakásban éljek évekig.

Thank you to god for making me an atheist

(#7411) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Valakinek van tapasztalata az itt árult ingatlanokkal kapcsolatban amik árverésen mennek?
Persze nem lakott indiánputri tulajdonának 1/20-ad részét akarom megvenni 30e Ft-ért, hanem 1/1-es lakó nélküli lakást

[link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#7412) lorcsi válasza kraftxld (#7411) üzenetére


lorcsi
veterán

állítólag van jó is -Szegeden hallottam jó fogást

de amiket láttam az úgy nézett ki, h. egy lakás és vagy 5-8 tulaj mindenféle hányadokban (gondolom öröklésből) és az árverezésen csak egy tulaj részét lehetett volna megvenni..
így már egyáltalán nem tűnt valami nagy biznisznek

(#7413) kraftxld válasza lorcsi (#7412) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Persze, ezért is írtam, hogy csak az 1/1 hányadú érdekel csak.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#7414) adalbert1 válasza Lortech (#7410) üzenetére


adalbert1
veterán

Személy szerint én sem venném meg ennyi pénzért, akkor már inkább kintebb valami nagyobb lakást ennyiért, vagy olcsóbban egy hasonló méretűt - illetve befektetésként sem ezt venném (már ha lenne ennyi pénzem).
Ez pl. a környéken van, és 20 millió környékén szerintem sokkal jobban megéri, mint 17-ért egy 35nm-es panel -igaz, a fürdőszobára képek alapján lehetne költeni.

(#7415) AMD Power


AMD Power
titán

Végül is az Aegon Lakástakarékpénztár mellett döntöttem. Kötöttem is 2db 5 évest. Havi 20-20e-le. 100% kedvezmény volt a nyitásra ha van Aegon lakásbiztosításod. Az meg van. :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#7416) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Szeretnék segítséget kérni, hátha valaki jobban ért hozzá, mint én.

Gondoltam, megnézem a Privátbankár oldalán, mennyiért tudnék hitelt felvenni.
Elég durva különbségek jöttek ki ugyanazokra a feltételekre (hitelösszeg és a futamidő volt beállítva) a különböző bankoknál. 60000-117000 forint per hó. Mitől lehet ekkora különbség az egyes bankok között?

Samsung Galaxy A54

(#7417) mm00 válasza Viktor0610 (#7416) üzenetére


mm00
aktív tag

Kamatperiódus is azonos volt? Itt egy leírás a kamatpeiródusról: [link]

Továbbá vannak extra feltételek is az egyes csomagok leírásánál, böngészd át azt is. Pl egy kiragadott példa:
Ügyfélminősítés eredményétől függően 8,80% - 11,80% + 12 havi BUBOR

És alapból a kalkulátor 11,8 + Buborral számolt.

De talán jobban jársz, ha beszélsz pár megbizható hiteltanácsadóval és/vagy informálódsz a bankoknál is. Ezekben a kalkulátorokban nem tudnak mindent figyelembe venni. Például van ahol utálag visszaadnak különböző díjakat vagy kedvezőbben lehet előtörleszteni... Érdemes minden irányból összehasonlítani őket.

(#7418) kraftxld válasza kraftxld (#7411) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ó anyám borogass, még szokni kell ezt a hozzáállást :D Van egy árveréses ingatlan amit megnéznék, írtam is egy levelet még csütörtökön a jóembernek:

Tisztelt xy,

Szeretnék érdeklődni, hogy az árverésre meghírdetett ingatlant meg lehet-e tekinteni jövő héten Szerdán vagy Csütörtökön.

Köszönettel,

Erre ma a válasz:

Tisztelt Cím!

A zxy szám alatti ingatlan megtekintéséhez, a részletek megbeszélése végett szíveskedjék irodánkat felkeresni
a szerdai vagy a csütörtöki ügyfélfogadási napokon.
Szerda 14:00-18:00-ig
Csütörtök:8:00-12:00-ig

Tisztelettel:
Végrehajtó Iroda

:W

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#7419) Viktor0610 válasza mm00 (#7417) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A kamatperiódus "áldásos" hatását már kezdem érteni, meg az persze, különböző volt.

"De talán jobban jársz, ha beszélsz pár megbizható hiteltanácsadóval..." Hol/hogy lehet ilyeneket találni? :D

Samsung Galaxy A54

(#7420) viharhozo válasza Viktor0610 (#7416) üzenetére


viharhozo
addikt

Attol, h velhetoen hosszu futamidot allitottal be, aminel mar nehany szazalekpontos kamatkulonbseg is milliokat jelent.

Egyebkent a felso vege az nyilvan ilyen ezer eve bentragadt termek, amit senki se keres, de a kalkulator kidobja. Es hasznald a Bankraciot, az se tokeletes, de ennel sokkal kulonb.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#7421) bugizozi válasza kraftxld (#7418) üzenetére


bugizozi
őstag

Isten hozott újra Magyarországon :))

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#7422) kraftxld válasza bugizozi (#7421) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ma odamentem kb 14:15-re, már vagy 20 piréz ott állt sorba a végrehajtó irodánál kezükben egy köbméter paksamétával. Fél másodperc alatt ki is fordultam, én nem fogom az egész napom ott várni a semmire.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#7423) viharhozo válasza axioma (#7396) üzenetére


viharhozo
addikt

Ugyan regi, de azert erre reagalok, mert azert ennyire nem szep a helyzet. Szoval ez elmeletnek jo, gyakorlatban azert eleg nehezen kivitelezheto, max. total halott ingatlannal johet szoba, mashol nem fogjak alairni veled az eloszerzodest anelkul, h letenned a 10% eloleget.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#7424) axioma válasza viharhozo (#7423) üzenetére


axioma
Topikgazda

1. eloszerzodest felejtsd el, egybol szerzodes nevu dolgot irunk, utana mar csak penzatveteli elismerveny meg hasonlok...
2. elegge ugyfuggo, persze a jo vetel ha olyan "altalanosan" jo, nem csak neked (mert pl. nagymama 2 utcara lakik), akkor nyilvan a mogotted tolakodo "simabb" vevojeloltnek adjak, de a foglalo ugyvedi letetbe rakasa (atmeneti kolcson ha van kitol) mellett elvben lehet az ingatlant 100%-ra hitelezni igy is -- teny, hogy ez azert nem egy suru eset.

Viktor: ha me'g keresel hitelkozvetitot, tudok egy kontaktot adni (felteve, hogy Bp. vagy kornyeke), irj privatot.

Egyebkent meg SOHA nem adunk ossze jelenertekesites nelkul kulonbozo idopontokban esedekes osszegeket. A hitelek osszehasonlitasara a THM valo (az is legjobb, ha sajat magad szamolod, excel tudja).
Azonos futamidonel se mindegy, hogy az elejen vagy a vegen tobb (tipikus: ltp kombi "fejnehez", ha rossz termektipussal csinaljak, akar rosszabb is lehet valosan, mint az eredeti hitel).
Tobbek kozott ezen osszeadas miatt utalom a kalkulatorokat...

Ja es olyan tenyezok is johetnek, hogy kotelezo eletbizti... vagy ingyen elotorl hitel mellett mas a kombi, mint egy olyan hitelnel, ahol brutal dija van kamper kozti betorlesztesnek.

(#7425) Kephamos


Kephamos
addikt

Üdv!

A gyakorlatban mit takar, hogy nincs használatbavételi engedélye egy háznak? 8-10 éve épül társasházi lakásról van szó. Lépcsőház eléggé gazdátlannak/nem teljesen befejezettnek tűnik. Fotók alapján régen vizes radiátor volt, most villamos fűtőtestek. Jól érzem, hogy bűzlik a dolog?

(#7426) nandow válasza kraftxld (#7418) üzenetére


nandow
aktív tag

Szia!

Ezzel az árveréses dologgal mi is megpróbálkoztunk, de nem sok sikerrel.
Naivan azt hittük, hogy majd áron alul lehet venni lakást, de mi nem ezt tapasztaltuk.
A licit lényegében a piaci árig felment (vagy még tovább) az árverés végén. És úgy megvenni egy lakást piaci áron, hogy nem is láttad...Mert hiába van kiírva, hogy "bármikor" megtekinthető, én felhívtam a végrehajtó irodát, ahol azt mondták, nem áll módjukban megmutatni az ingatlant. :D Ha én elmegyek, és a tulajt rábírom arra, hogy megmutassa, akkor meg tudom nézni...

Lehet néha ki lehet fogni egy jobb üzletet, de én amiket néztem, ott mindig nagyon felverték az árat. És mindig volt 1-2 licitáló, akik nagyon sokáig elmentek árban...

(#7427) kraftxld válasza nandow (#7426) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Akkor te legalább tovább jutottál, én már a végrehajtó irodánál lepattantam :(
De ha meg se lehet normálisan nézni, tuti nem fogok kidobni X m Ft-ot ilyen marhaságokra.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#7428) lkksioskdl3 válasza kraftxld (#7427) üzenetére


lkksioskdl3
aktív tag

Többen azt írták, hogy a valóban jó ingatlanokat elviszik piaci áron, vagy előre le van vajazva.
Én is nézegettem, hogy alakulnak az árverések, és nem volt olyan ahol olcsóbb lett volna a piaci árnál.

(#7429) Kephamos válasza Kephamos (#7425) üzenetére


Kephamos
addikt

Valaki tud valamiféle felhomályosítást nyújtani?

(#7430) attiati válasza Kephamos (#7429) üzenetére


attiati
veterán

passz

irány a közös képviselő, földhivatal
és hogy mi az oka, hogy nem adták meg még mindig

(#7431) pomk válasza kraftxld (#7427) üzenetére


pomk
őstag

Egyszer mintha valaki azt mondta volna nekem, hogy akinek van Fundamentája, annak a Fundamenta tud csepegtetni infókat és tudja jelezni előre a bedőlni készülő hiteles házakat. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Fundamentához kötött dolog ez, vagy elég egy ismerős a bankban aki rálát ezekre?

(#7432) Kukipapa_rr válasza Kephamos (#7425) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Szerintem bűzlik, de ez csak az én véleményem. Biztos van oka, amiért nem intézték el. Macerás megkapnia vagy meg sem kaphatja.

Keress rá a "használatbavételi engedély"-re, és olvasd el az első találatokat!

Felteszem, jó vétel lenne, hát nem véletlenül.

(#7433) Kephamos válasza Kukipapa_rr (#7432) üzenetére


Kephamos
addikt

A fűtést nem fejezték be, illetve 1-2 ajtó hiányzik a lépcsőházból. A kivitelező meglépett, az önkormányzat intézi a dolgokat, várhatóan egyszer kész lesz a dolog. Nagyon csábít a dolog. Azt nem tudom, hogy érhet-e bármiféle hátrány, ha ott lakok. A ház minden lakásában él legalább egy ember. Nem tudom meg merjem-e venni.

(#7434) attiati válasza Kephamos (#7433) üzenetére


attiati
veterán

hát én előtte utánajárnék, hogy a fűtés és a be nem fejezett dolgok kiépítése a teljes épületben mennyibe kerül egy lakásra levetítve.

És gondolom abba az összes lakónak bele kell egyezni. Hogy lehet, hogy erre nem volt igény 8-10 év alatt sem? Honnan lehet az összes lakó beleegyezését megszerezni? Elég, ha közülük pár bajba került, vagy külföldön van évek óta.

Ráadásul hogy alakult meg így a társasház, ha nincs használatbavételi engedély?
Nincs is társasház? Közös képviselő?

Mennyivel van piaci ár alatt %-ban?

(#7435) Kephamos válasza attiati (#7434) üzenetére


Kephamos
addikt

Mindegy, hogy mennyibe kerül, mert a helyi önkormányzat viszi a dolgot, közbeszerzési folyamatra és egyéb dolgokra kell várni.
A társasház valahogy megalapult, mert van közös képviselő, stb.
Nehéz megmondani mennyivel van ár alatt, mert nem túl frekventált helyen van, de úgy tippelem, hogy 15, max 20%-al van a piaci ár alatt.

(#7436) hurenzon válasza Kephamos (#7435) üzenetére


hurenzon
senior tag

14. Kerület?

(#7437) hurenzon válasza Kephamos (#7435) üzenetére


hurenzon
senior tag

Annyi még hogy nem hitelezhető így.

(#7438) Kephamos válasza hurenzon (#7436) üzenetére


Kephamos
addikt

XI. lett volna, de már elvitték. Annyira nem is bánom. Tegnap este nem tudtam aludni, elgurultam a környékre. Nem igazán jött be. Közvilágítás gyakorlatilag nincs. A keresés folytatódik.
A hitelügyintézés kb mennyi időt szokott igénybevenni?

(#7439) hurenzon válasza Kephamos (#7438) üzenetére


hurenzon
senior tag

Sok mindentől függ. Átlagosan a kezdettől a kiutalásig kb 1-1,5 hónap.

(#7440) concret_hp válasza hurenzon (#7439) üzenetére


concret_hp
addikt

én azért inkább úgy hallom, hogy 1 hónap alatt tuti nem megy le, inkább 2 körül lehet számolni, még ha azt i smondják, hogy kevesebb.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#7441) hurenzon válasza concret_hp (#7440) üzenetére


hurenzon
senior tag

Ha minden simán megy és minden papíros meg van, akkor lehet 1 hónap alatt is.

(#7442) Kephamos válasza hurenzon (#7441) üzenetére


Kephamos
addikt

Milyen papírokra van szükség? Illetve mi a menete? Lerakom a foglalót és elkezdem intézni a hitelt?

(#7443) hurenzon válasza Kephamos (#7442) üzenetére


hurenzon
senior tag

Ez hitel típustól és banktól is függ.
Foglaló előtt érdemes érdeklődni, hogy hitelképes vagy e és mennyit kaphatsz

itt bővebb infó

[ Szerkesztve ]

(#7444) Apollo17hu válasza Kephamos (#7438) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Nagyon függ, attól is, hogy milyen ügyintézőt fogsz ki, mennyi melója van éppen, a kollégái, akik besegítenek neki, nyári szabin vannak-e, és amiatt áll-e a folyamat stb. Nekem kb. mindent azonnal megcsináltak, 20 nap sem telt el az igénylés és a folyósítás között. Ehhez az is kellett, hogy minden papírt azonnal bemutassak, amikor szükség volt rá.

(#7445) Kukipapa_rr válasza Kephamos (#7438) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Semmi okod bánni. Szerintem 15-20%-kal alacsonyabb árat nem ér meg az a kockázat, ami egy ilyen vétellel jár.

(#7446) hellan


hellan
csendes tag

Kérdés vízórák átiratása kapcsán:

Ha a vásárolt lakásban múlt héten cserélték a vízórákat (hideg és meleg is nullán van leolvasás után), gondolom az átadási/bejelentőlapra átíráshoz az új nullás állású órám számát kell felírni ugye?

(#7447) Melack válasza hellan (#7446) üzenetére


Melack
veterán

Ha megvan az előző tulajtól a szerelésről szóló munkalap, akkor azt mellékeld. A műszakis átvezetés eltarthat egy ideig, így ezzel megkönnyíted az ügyintéző dolgát is SAP-ban.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#7448) attiati válasza Kephamos (#7442) üzenetére


attiati
veterán

első körben keresel egy jó ügyvédet és egy számodra minden szempontból megfelelő bankot és hitelterméket, függetlenül bármilyen lakástól

(minél több óhajod van, annál több bonyodalom jöhet)

hitelezés menetét pedig megtalálod a bankok honlapján is leírva

[ Szerkesztve ]

(#7449) mm00


mm00
aktív tag

Valaki tudja, hogy 62%-os készültségi fokba mi az aminek teljesülnie kell? Például, ha már a hidegburkolatok készen vannak és a falak glettelve az elegendő a 62%-hoz? :)

A bank ahol a hitelt felvettem nem tudott semmit mondani csak, hogy kijön az értékbecslő aztán eldönti, hogy megvan-e vagy nincs :)

(#7450) hurenzon válasza mm00 (#7449) üzenetére


hurenzon
senior tag

Pontosan , az éb fogja megmondani. Látatlanban nem lehet semmit mondani. Meg van határozva mi alapján számolják ki.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.