Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7451) BornToBePuli


BornToBePuli
aktív tag

Sziasztok!

Tudtok-e abban segíteni, hogy honnan lehet megtudni, hogy egy adóazonosító szabad-e:

Lényeg, hogy OTP-nél vezették a víziközművet rá, de nem szabadult fel az adóazonosító. Az OTP csak tárja szét a karját, hogy ők nem tehetnek róla. Nem az enyém az adóazonosító, de a Fundamentánál szeretnék kötni egyet, aminek ez az adóazonosító lenne a kedvezményezett. A Fundamentás ügyintéző mondta, hogy ők nem tudnak utána nézni sehol sem. Az OTP-ben nekem ugye nem adnak adatot, ha csak nem náluk kötöm. Illetve az adóazonosító tulajdonosa adná az azonosítót, de lusta utána járni az OTP-nél.

Tehát van valami közös nyilvántartás, ahol utána lehet nézni és persze adnak is információt.

Köszönöm a szíves válaszokat!

Read only felhasználó

(#7452) axioma válasza BornToBePuli (#7451) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ilyen nincs. Marmint hogy egy korabbi ltp utan mar nem jar alltam, de foglalt. (Jar, nem kap! Tehat e'lo" szerzodes es egy fillert nem fizet be, alltamot nem kap, akkor is foglalt. Figyelem, az athidalo jellegu konstrukcioknal is megtakaritaskent megy be a havidij egy resze!) Szoval elso kerdesem az lenne, hogy honnan szeded azt, hogy "me'g nem szabadult fel"? Mert ilyen info elvileg nem lehet.
Egyebkent igazat mond a fundas, ok nem tudjak, a MAK vezeti a dolgot. Tehat ha a fundanal nyitsz, akkor ok siman megigenylik a mak-tol, es az fog nekik bemutatni, ha van parhuzamos szerzodes. Azt nem tudom, hogy a MAK ilyen megkeresesre valaszol-e.
Ha a vizikozmu felhasznalta a szerzodest, akkor akar ha maradt rajta penz, akkor sem megtak. szakaszban van, tehat alltam igenyles nem lehet.
Kerj egy kicsit tobb infot arrol az elozo szerzodesrol...

(#7453) Zeki


Zeki
nagyúr

Aki összeszedné a mit hogy hol, és pontosan tisztában lenne mindennel, a közvetítésért nagyot szakíthatna... mert ugye a lakáshitel közvetítés nem nagy kunszt, ott a számítógép beleírja az adatokat, aztán a gép elemez, és kiköpi melyik banké a legjobb... na de ha nem csak sima hitel van?

Komolyan egyszerre nevetséges és felháborító, hogy senki sem tud semmit, mindennek nekünk kell utánajárni, és akár többször is ugyanabba a hivatalba, mert újabb meg újabb gondok kerülnek elő...

Azt tudja-e valaki.... van 3.8 milla szocpol (a jelenlegi házon ami elkelt), amit ugye valami számlára kell félretenni, és majd mikor megvan az új lakás a nevemen, akkor majd jól ráterhelik, és visszaadják a zsetont... NA DE! az a zseton a vételárba kellene, tehát hogy ne én kapjam vissza, hanem az eladó, és akkor biztosítva látja, hogy akkor is a nevemre kerülhet az ingatlan, ha nincs teljesen kifizetve, mert biztosan a pénzéhez fog jutni. Az hogy majd ÉN odaadom neki, ha megkaptam az államtól, az nem biztosíték. Na de hogy kaphatja meg az eladó, és nem én az államtól?
Ja, és a bank adja-e úgy a CSOK-ot (ez ugye 10 milla mínusz a 3.8 milla), hogy ez a szocpolos 3.8 milla még lóg a levegőben, és még nem kapta meg az eladó?

Iszonyat nagy kavarás van, ha az ember nem csak sima lakáshitelt akar, és közben van egy halom pénze is.

(#7454) attiati válasza Zeki (#7453) üzenetére


attiati
veterán

Nézd meg egy telefon / számítógépvásárláson mennyit lehet kavarni, mire képbe kerülsz mindennel. Pedig az aprópénz és sokkal sablonosabb, jobban paraméterezhető egy lakásvételi helyzethez képest. Ott mindennel lehet kavarni, annyiféle élethelyzet van. Ezért írja index fórumon az egyik lakáshiteles banki ügyintéző teljes magabiztossággal, hogy nem fél attól, hogy elveszít az állását az automatizálás miatt, mert annyira összetett élethelyzeteket hoz a lakásvásárlás.

Az eladónak nem kell tudni, hogy te miből fizetsz. A szerződés aláírásával te kötelezettséget vállalsz a vételár határidőre történő kifizetésére. Ha nem tudod kifizetni, akkor elveszíted a foglalót (egyéb közös megegyezés hiányában).

Miért nem jó, ha tőled kapja az eladó, és nem az államtól?
Vagy itt most úgy érted, hogy neked duplán elő kell teremtened azt a pénzt, amíg az állam ki nem fizeti neked? Akkor itt te vársz a pénzre, és nem az eladó, mert addigra neked már ki kell fizetned, hisz addig nem kerül a nevedre az új lakás és addig az állam sem fizet neked. Nem?

csok-hoz, szocpolhoz nem értek, de anno, mikor vettétek az előző kecót, akkor nem úgy volt, hogy csak utólag kaptad meg a szocpolt? Vagy akkoriban beleszámított a vételárba?

[ Szerkesztve ]

(#7455) Zeki válasza attiati (#7454) üzenetére


Zeki
nagyúr

A szocpol beleszámított a hitelbe, annyival kevesebbet kellett felvenni.
Itt az a baj, hogy a szocpol összegét nekem be kell fizetnem valami államkincstári számlára, akkor a Földhivatalban lekerül a széljegyzet,nem lesz terhelt az ingatlanom. Amit vennék, ott meg ugye kellene a vételárba az a bizonyos 3.8 milla Államkincstári számlán pihenő pénz, amihez csak akkor juthatok hozzá, ha az új ingatlan a nevemre került, és rá tudják terhelni. Az eladónak ez nem jó, mert mi a garancia arra, hogy ha már a nevem van a kecó, akkor ha hozzájutok a pénzhez, azt odaadom nekik. Ezért lenne esetleg megoldás, hogy az Államkincstár azt mondja, hogy a befizetett összeget majd nem nekem adja vissza, hanem az eladónak utalja. Vagy eleve az eladó fizeti be velem, az ő számlájáról utalva, az megoldás-e, mert a banki Közleménybe úgyis egy halom azonosítót kellene még nekem is beleírni.

(#7456) attiati válasza Zeki (#7455) üzenetére


attiati
veterán

Ha szocpolos lakást eladsz és nem veszel belőle újra lakást, akkor vissza kellene fizetni a szocpolt?

A leírásod alapján nem világos nekem, hogy az eladó miért aggódik.
Addig nem kerülhet a nevedre a lakás és nem kerül le az ő nevéről, amíg ki nincs fizetve a teljes vételár. Olyan nem lehet, hogy már a neveden van a lakás, de ő nem kapta meg a pénzét.

Az általad leírtak szerint pedig amíg nincs a neveden a lakás, addig nem fizeti vissza az állam a szocpolodat. (gondolom ők így vizsgálják és így látják garantáltnak, hogy ingatlan helyett ingatlan veszel, és már egy lezárt tranzakciót követően akarják csak kifizetni a pénzt).
Egyébként ha az állam menet közben az eladónak fizetne, és te még lakáshitel is felvennél, akkor az adásvétel melyik fázisában fizessen az állam? Ugye általában a bank is csak az utolsó fázisban száll be, mikor már csak ő van hátra, mert szeretné látni, hogy valóban végig fog futni az adásvétel, és már csak a bank pénze hiányzik (nem hiúsul meg önerő hiánya miatt, nem állnak el a felek menet közben stb...).

Az állam akkor a bank előtt fizetne az eladónak? Mi van, ha mégsem folyósít a bank? Akkor szedje vissza a pénzt az állam egy harmadik féltől, akinek semmi köze a szocpolhoz?

Hogy érted, hogy anno annyival kevesebb hitelt kellett felvenni? A szocpollal kiváltott hitelrészt az eladó közvetlenül az államtól kapta meg?

[ Szerkesztve ]

(#7457) Zeki válasza attiati (#7456) üzenetére


Zeki
nagyúr

Te, fáradt vagyok egy elemzéshez. Nekem szakember kell, aki meg vagy nincs, vagy jól elbújt. Mert még az ingatlanos ügyvéd sem tudja mi a nagy büdös helyzet.
Durván bonyolult, hogy bank vs állam vs eladó vs vevő vs én vevőm vs ő banki hitele helyzetben jól lehessen kijönni.

(#7458) hurenzon válasza Zeki (#7457) üzenetére


hurenzon
senior tag

Most fáradt vagyok, holnap válaszolok.

(#7459) axioma válasza Zeki (#7455) üzenetére


axioma
Topikgazda

Szolok, hogy jozan paraszti esszel, nem szakmabelikent, es plane nem jogaszkent.

Nekem az lenne a logikus, ha az uj folyosito bankod a MAK-tol ugy kapna' meg a 10M-t amit aztan tovabbad neked, hogy a letetben levo 3.8-at meg az uj kiutalast, ami a kulonbozet. Es a bank mint szocpol folyosito (es esetleges hitelfolyosito) mar egyben az egeszet adna utolso reszletkent az eladonak. En legalabbis tuti azt csinalnam, hogy a MAK-ot felhivom, hogy az adott helyzetben a 10M lehivasahoz a letet is kell, mit kell ehhez a banknak mint a letet azonositoja megadjak... illetve hogy mit mondj a letetnel (nem lattam meg ilyet, de felteszem van adminisztracio is, nem csak odautalsz valahova), hogy azt kiadjak a szocpol-igenylesednel nem a sajat szamladra [ilyen formanyomtatvanyt is nezegethetsz, kiderulhet belole info]. Aztan tuti hogy ha nem igy megy akkor elmondjak, hogy hogyan (pl. bank kell adott esetben ket reszletben igenyelje vagy ilyesmi).
De olvasgasd a rendeletet... hatha kiderul belole pontosabban. Es igen, neha a rendelet betartasat (adott bonyolultabb feladat elvegzeset) nagyon nem akarjak a bankok megcsinalni, ha latnak remenyt arra, hogy az ugyfel is kuzdhet vele. Tisztelet a kivetelnek!

(#7460) Zeki válasza axioma (#7459) üzenetére


Zeki
nagyúr

Áhh!
A Kormányhivatalban azt mondták, hogy mehet az, hogy befizetem a 3.8 millát, és amikor a visszafizetésre kerül sor, akkor az eladó bankszámlájára utalják egyből. Így az eladó megnyugodhat, nem tartom meg a pénzt.
ÁMDE!
Kell a Kormányhivaatlnak egy visszavonhatatlan ígérvény a banktól, hogy biztosan utalja a hitelt azután, hogy a hivatal visszautalta a zsetont, meg bejegyeztette a jelzálogot a Földhivatalban.
Na most a K&H nem hajlandó erre.... most jön másik bank felderítése... mert mindennek magadnak kell utánajárni, sem ügyvéd, sem hitelközvetítő nem tud semmit, ha valamit kiderítettél és elmondod nekik, jön egy újabb kérdés, és megint mehetsz a hivatalba sorbaállni, azért az 1 kérdésért.. a hivatal meg 2x van egy héten.

(#7461) etejedu


etejedu
őstag

Hali!
UV-Corner-ről [link] tud valaki több infót? Sajna a honlap nem sokat árul el.

(#7462) kew válasza etejedu (#7461) üzenetére


kew
senior tag

Ha az építés minőségébe is annyi energiát fektettek mint a honlapjukba, akkor felejtős :)
A környék egyébként nagyon jó, arra felé lakom.

(#7463) attiati válasza Zeki (#7460) üzenetére


attiati
veterán

pont ezt irtam es jozan parasztesszel logikus. Sajnos megoldast nem tudok nekes.

mindenki csak utolsonak akar beszallni a buliba, hogy garantalva legyen, hogy elotte mar mindenki mas betolta a zsetont es senki nem gonddolja meg magat.

ha nem lehet utolso, akkor meg garanciat akar utolso elottikent, hogy az utana kovetkezok is beszallnak a buliba, hogy letrejojjon a biznisz

[ Szerkesztve ]

(#7464) Zeki válasza attiati (#7463) üzenetére


Zeki
nagyúr

Jaja. Csak miért nekem kell utánajárnom mindennek, mikor vannak emberek (ügyvéd, hitelközvetítő), akik egyébként szép jutalékokat kapnak majd. Mégis én ücsörögjek többszörösen fél/egész órákat a hivatalokban, akár egyben többször is, mert most ez nem tiszta, aztán meg az nem tiszta... kabaré.

(#7465) attiati válasza Zeki (#7464) üzenetére


attiati
veterán

NAV-nál az illetékügyekért felelős főosztályvezető nem tudott egyértelműen állást foglalni illeték kérdésben....

sőt, úgy tudom, hogy ha kérdéses ügyekben a NAV állásfoglalása alapján jársz el és utólag a NAV mégis megbüntet vagy hátrányod keletkezik, akkor a NAV nem vállal felelősséget a saját állásfoglalásáért

Ezek után nem csoda, hogy minden utánajárós.

Sajnos ki kell fogni ügyvédből, banki ügyintézőből egy lelkiismeretes és hozzáértő embert, aki ráadásul türelmes is és nincs agyonterhelve.

[ Szerkesztve ]

(#7466) Zeki válasza attiati (#7465) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ez világos, az a baj, hogy nem volt még erre precedens? Mindenki nagyon tanácstalan...én meg honnét tudjam, hogy miket kell kérdezni? És ha van válasz, az jó válasz-e vagy sem? És ha nem, akkor még mit kell kérdezni?

Érted, mintha elmennél egy étterembe, rendelsz valamit, ki is fizeted, aztán szólnak, hogy nem tudják rendesen a receptet, vadászd már össze te ami kell, aztán kezdd is megcsinálni a kaját, majd ha már félig kész, ők nagylelkűen átveszik, majd szervírozzák ha kész. Na de ha nem tudsz főzni??? Meg amúgy is, fizetsz, oldják már meg!

[ Szerkesztve ]

(#7467) BornToBePuli válasza axioma (#7452) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

A MÁK részével tisztában voltam.

Nem szedem sehonnan, hanem tavaly az OTP-nél elutasítottak a szerződéskötéssel, mert az adóazonosító még foglalt, pedig már lejárt hamarabb a szerződés. A beruházás megvalósult, csak voltak nemfizetők, akik miatt gond volt a szerződéssel. Ennyi.

Read only felhasználó

(#7468) attiati válasza Zeki (#7466) üzenetére


attiati
veterán

Kapsz kaját, csak nem azt, amire számítottál és még elmehetsz másik étterembe is + recepteket olvasni
Nem okoskodásképpen, de pont ezt írtam 1 hete, hogy elsőnek jó ügyvéd + jó bank, és csak utána a lakáskeresés.

kérdeznék itt + esetleg jogifórumon (+ illetékes kormányszervnél, ami nem is tudom melyik).

Bár látom már megtetted :) Ha tényleg megoldást akarsz, akkor fogadd el, hogy ez van, és felháborodás nélkül járj utána, és ne hagyd magad lepattintani sehol. De abbahagytam az okoskodást tényleg, mert nem értek szocpolhoz.

[ Szerkesztve ]

(#7469) Zeki válasza attiati (#7468) üzenetére


Zeki
nagyúr

Az a baj, hogy az ügyvéd a sorházat eladó cégé. Azt lecserélni nem tudom. Állítólag résztulaj benne.
Az biztos hogy a debreceni ügyvédet már Kecskeméten is ismerik a bankokban...

(#7470) kraftxld válasza attiati (#7463) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ezzel mi is szoptunk annó, hogy mindenki csak utolsó akart lenni, és e miatt kaptunk csak szabad felhasználású hitelt ingatlancélú helyett, de szerencséer ez a sztori már lezárt történet.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#7471) attiati válasza Zeki (#7469) üzenetére


attiati
veterán

érdekeltsége van az ügyvédnek az eladónál?
jó ez így? :F

Általában a vevő hozza az ügyvédet, függetlent.
Ettől persze még az eladó is hozhatja a sajátját, a saját költségére.

(#7472) Zeki válasza attiati (#7471) üzenetére


Zeki
nagyúr

Az én költségemre.

(#7473) savoo válasza Zeki (#7472) üzenetére


savoo
addikt

Hát ez így elég viccesnek hangzik..

(#7474) attiati válasza Zeki (#7472) üzenetére


attiati
veterán

az nem gond, mert a vevo fizeti, de az (ellen)erdekeltseg miatt resen lehetsz, nehogy sumakolas legyen

nem is ertem miert nem szabadon valaszthato az ugyved

(#7475) Zeki válasza attiati (#7474) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem érted. Az építőipari cégben érdekelt állítólag az ügyvéd, akivel nekem szerződnöm kell, és ugye nem saját ügyvédet viszek, hanem az ő emberüket kell felfogadnom 100+Áfáért. Már ha akarom a sorházat.

(#7476) attiati válasza Zeki (#7475) üzenetére


attiati
veterán

Értem én, csak nekem nem tetszene. És lehet, hogy te nem érted.
Az ügyvéd basszus pont abban segít, hogy kiszúrja a szerződésbeli buktatókat, garantálja a TE érdekeidet.
Ha ezt nem is teszi meg (mert trehány, mert nem ért hozzá szakmailag, nem felkészült, stb...), akkor is legalább pártatlan legyen. Nekem nem tetszene, de nem szólok bele, mert igazából többet látsz, te vagy ott személyesen és a te érdeked.

Erről az jut eszembe, amit a Marina lakópark fórumán írtak páran. A közös képviselet intézi és bírálja el a társasház biztosításának terhére történő kártérítéseket (beázás, stb... esetén). Csak a közös képviseletnek meg érdekeltsége volt a biztosítóban.

[ Szerkesztve ]

(#7477) Zeki válasza attiati (#7476) üzenetére


Zeki
nagyúr

Pont ezt nem értem, miért kötelező nekem elfogadni az ő ügyvédjüket, és még fizetnem is kell érte.

(#7478) etejedu válasza Zeki (#7477) üzenetére


etejedu
őstag

Én biztos megmondanám nekik, hogyha kell a pénzem akkor saját ügyvéddel jövök vagy ha az nem tetszik akkor nincs üzlet.
Szerintem csak a plussz pénz lehetősége miatt ragaszkodik nagyon ehhez. Bár lehet azért mert vannak vitás kérdések amit a saját ügyvéd kiszúr ő meg el tud sikálni.

(#7479) Zeki


Zeki
nagyúr

Az Államkincstár csak akkor folyósítja a korábban nála letétbehelyezett SZOCPOL összegét, ha a bank kiad egy végleges, visszavonhatatlan hitelígérvényt.

Ezt a 9/2015 NGM rendelet 1. számú melléklet 40. szakasz 2-es bekezdésére hivatkozva teszi így.

---
Ilyet állítólag nem adnak ki a bankok. Akkor most hogy is lehet átvinni a szocpolt? Hogy vitték eddig idén át?
https://www.dropbox.com/s/c5vynqxi9ro1uzb/DSC_0017.JPG?dl=0

(#7480) attiati


attiati
veterán

nem egy vidám történet

és még mindig meg lehet ilyeneket csinálni

ez meg a Sidi Angel-el kapcsolatban került elő még pár hónapja

[ Szerkesztve ]

(#7481) Zeki


Zeki
nagyúr

Na ma durván ideges lettem... az ügyvédet is lebasztam. Persze így is neki áll feljebb. Mehetek 4.-szer is a Kormányhivatalba, mert az ügyvéd szerint az nem elég hogy az ügyfélszolgálatos nő ott azt mondta, hogy a szocpol összegét az eladónak is visszautalják, csak az adásvételibe ezt bele kell írni. Neki erre valami írásos igazolás kell, vagy jogszabály.
Ezt a hitelközvetítős srác mondta ma. Jól felbasztam az agyam rajta, aztán úgy lebasztam az ügyvédet, hogy kinyomott. Miért az én dolgom a jogszabályoknak utánajárni, miért az én dolgoznom az Ő kérdéseire adott kormányhivatali válaszok után felmerülő újabb kérdéseire megint elmenni a kormányhivatalba? Ha ő nézett volna utána, vagy beszélt volna a kormányhivatallal, 10 perc alatt lezavarta volna, mert ő tudja hogy milyen válaszokra milyen kérdéseket akar feltenni. Közben majd szépen elkéri a 100 nettót a szerződésért. Én meg majd jól lebaszom akkor is a seggvakaró, az elő fába is belekötő barmot.
Ez a debreceni ügyvéd egy ..... :W :W :W :Y

(#7482) concret_hp válasza Zeki (#7481) üzenetére


concret_hp
addikt

ha 1nél többször látszik, hogy valaki nem ért a szakmájához, miért nem keresel 1 másik embert?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#7483) Zeki válasza concret_hp (#7482) üzenetére


Zeki
nagyúr

Az ügyvéd állítólag résztulaj az építőipari cégben, akiktől veszem a házat. A cég ragaszkodik az ügyvédjéhez.
Az biztos hogy vagy valamiért szopat, vagy nem ért hozzá.
Itt van lefotózva a jogszabály, amit pár napja kaptam a Kormányhivataltól, ebben vettem észre, hogy az utolsó előtti mondatban a lényeg. De lehet hogy ennek a köcsögnek az sem lesz jó, mert szopatni akar, és ÉN kérjek valamit papírt, ami neki jó.

(#7484) concret_hp válasza Zeki (#7483) üzenetére


concret_hp
addikt

tehát résztulaj a cégben + nem ért hozzá (nem akar érteni hozzá) és ez neked még mindig nem okoz egy nagy piros villogó felkiáltójelet :F :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#7485) Zeki válasza concret_hp (#7484) üzenetére


Zeki
nagyúr

De okoz. Csakhogy ott elég sok ingatlant értékesítettek, és azok elég jók is. Nekem meg kell egy olyan.

(#7486) Mercutio_ válasza Zeki (#7483) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ellenérdekeltség miatt eleve nem irhatná elő ebben az esetben az ügyvédet a cég...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#7487) Zeki


Zeki
nagyúr

Felhívtam a Kormányhivatal lakástámogatási osztályát, ugyanaz a hölgy vette fel, akivel eddig személyesen beszéltem.
Azt mondta, ők nem adnak semmilyen igazolást, hogy most biztosan az eladónak fogják utalni a szocpol összegét, az meg szokott oldódni, a szerződésben rögzítik, aztán mikor a nevemen van az ingatlan, akkor az adásvételivel kell befáradni hozzájuk, és akkor adom meg, hogy hova kell utalni.
Na ez biztos nem fog tetszeni az eladó ügyvédjének, mert az mindig attól tart, hogy én majd jól kikérem magamnak a pénzt, aztán nem adom nekik, mert úgyis a nevemen az ingatlan. Ez ilyen idióta ügyvéd.

Másnál ez hogy szokott megoldódni, megnyugtató módon?

(#7488) Kephamos


Kephamos
addikt

Üdv!

Ha egy frissen épült hátban árulnak egy lakást, ami irodának van minősítve az mivel jár?

(#7489) hurenzon válasza Kephamos (#7488) üzenetére


hurenzon
senior tag

Milyen viszonylatban? Hitel miatt érdekes?

(#7490) Kephamos válasza hurenzon (#7489) üzenetére


Kephamos
addikt

Minden viszonylatban. Hitel miatt is és egyéb dolgok miatt is. :)

(#7491) attiati válasza Kephamos (#7488) üzenetére


attiati
veterán

leginkább az a kérdés, hogy hol van annak minősítve?

földhivatalnál?
társasháznál?
eredetileg is iroda volt vagy lakás lett átminősítve?
irodaként funkcionál, de egyébként teljesen lakásszerű?
fürdő, konyha van ettől függetlenül?

Azt érteném, ha földszinti és üzlethelyiségről van szó.
Vagy ha az egész épület iroda besorolást kap, mert lakóházat nem engednek építeni a telekre.

(#7492) Kephamos válasza attiati (#7491) üzenetére


Kephamos
addikt

Új építésű, a házban van egy lakás és ez. Tudomásom szerint irodának minősítették, eredetileg nem lakás, de kialakítását tekintve az :)

(#7493) attiati válasza Kephamos (#7492) üzenetére


attiati
veterán

jó, a lényeg még mindig az, hogy kinél / melyik hivatalnál számít irodának?

(#7494) Kephamos válasza attiati (#7493) üzenetére


Kephamos
addikt

Most hívtama hirdetőt. Azt mondja a tulajdonlapon, vagyis feltételezem, hogy a földhivatalnál.

(#7495) attiati válasza Kephamos (#7494) üzenetére


attiati
veterán

nem tudtam, hogy van ilyen, de google elég sok találatot ad, csak a többsége előfizetői tartalom.

[link]

(#7496) attiati


attiati
veterán

(#7497) huliganboy


huliganboy
addikt

Sziasztok

Egy kedves barátom édesanyja eladósodott, rég nem tudta fizetni a törlesztő részletet, és közüzemi számlákat is felhalmozott,így elárverezik kb 1-2 hónapon belül a lakását.

A napokban kapott egy jó ajánlatot a lakásra, de a bank nem járult hozzá az értékesítéshez. (holnap meg is tudom pontosan, hogy mi volt az indok!)

Létezik valamilyen megoldás, ugyanis a bankot és a közüzemi tartozásokat állitása szerint ki tudná fizetni a vételárból?

Köszönöm a válaszokat! :R

(#7498) Kephamos válasza attiati (#7495) üzenetére


Kephamos
addikt

En is megtalaltam ezeket, de nem igazan sikerult kovetkeztetest levonnom.

(#7499) adalbert1 válasza attiati (#7496) üzenetére


adalbert1
veterán

Fúú, hát itt nem lennék a vásárlók helyében :( , egy ilyen ügy azért elég sok stresszt okozhat, és talán még az eddig kifizetett pénzeiket is elbukhatják. Azért az ilyen hírek mindig olyan irányba terelik az embert, hogy csak már felépült, társasházként bejegyzett házból vegyen lakást (ami azért már áll is pár éve) - nem mintha egy teljesen új építésűre lenne a nagy többségnek pénze.

(#7500) titko válasza huliganboy (#7497) üzenetére


titko
tag

Szia!
Melyik bank? Javaslom az erre szakosodott ügyvéd felfogadását (olyat aki nem előre kéri a díjazást, kvázi sikerdíjért dolgozik)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.