Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23087) King Unique válasza nrd (#23084) üzenetére


King Unique
titán

Egy ilyen külső merevlemez alapesetben eleve PnP (Plug and Play), vagyis csak csatlakoztatni kell és működik. Illetve a Windowsnál az első csatlakoztatás alkalmával megtörténik az eszközbeállítás, automatikusan telepít hozzá eszközillesztőt, aztán ennyi. Ellenben manuálisan rendszerint nem szükséges külön drivert letölteni és telepíteni a működéséhez.

Ezek szerint mégsem teljesen, ha a Live Linux még nem volt kipróbálva. Valamint a Windows esetében is le volt írva, hogy az eszközkezelőben először az ismeretlen bejegyzés eltávolítását, majd az eszköz újracsatlakoztatását kellene megpróbálni, sőt a hivatalos leírásnál is lényegében ez a megoldási javaslat.

A másik USB-kábel meg lehet akár USB 2.0 Micro-B típusú is - amit pl. egyes okostelefonokhoz is mellékelnek - , az is belemegy a külső merevlemezen lévő USB 3.0 Micro-B aljzatba, ha jelenleg nincsen más kéznél. A külső házban lévő belső HDD kiszerelése meg csak amolyan utolsó otthoni opcióként volt említve, ha más, illetve az előbbiek nem használnak. Meg ha netán magával a külső házzal van gond, ellenben a benne lévő HDD oké, akkor ez esetben a HDD-t át lehetne tenni egy másik külső házba (téma topikja) és utána ugyanúgy használható lenne tovább 2,5"-os külső HDD-ként. Persze csak ha már nincsen rá garancia, vagy nem gond annak elvesztése, mivel a házilagos megbontás és szétszerelés garanciavesztéssel járhat, mint már említve volt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.