Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23084) nrd válasza King Unique (#23079) üzenetére


nrd
újonc

Szia! Köszönöm szépen a válaszod.

A laptopomon (amiről most le kéne menteni az adatokat a külső HDD-re) van USB 2.0 és 3.0 port is. Nyilván megpróbáltam már mindkettővel, de a 3.0-ba dugva is felpörög a cucc, világít is rajta a led, csak nem ismeri fel.

A szoftveres részén, amiket leírtál, már túl vagyok. A gondom az, hogy nem találok hozzá drivert, mert a gyártó mintha elfelejtette volna, hogy ilyen terméket valaha forgalmazott. Amit adtak hozzá anno cd-n, az persze már nincs meg, és azt sem tudom hogy egyáltalán win10 kompatibilis volt-e. Próbáltam az eszközkezelőből az USB vezérlőknél is drivert frissíteni, de abból is a legfrissebb van fent (ami persze nem mindig jó feltétlenül). A linuxot még nem próbáltam, illetve a másik kábel lehet még egy utolsó szalmaszál. Ezzel az a gond, hogy hiába van egy nagy köteg USB kábelem itthon, egyik sem ilyen (a HDD-be csatlakozó vég micro B). Szóval el kell mennem ilyet venni, vasárnap pedig a fű sem nő errefelé.

Az átszerelést még azért halogatnám, mert ha sikerül így megoldani, akkor az egy jóval egyszerűbb dolog lenne a jövőre nézve is. Írtam hogy SOS, de végül is csak az idegszálaim megóvása miatt. (erősen indokolt egy windows reinstall a laptopon, mert már rohadtul nem akar normálisan működni és idegesít). Szóval ha lenne egyszerűbb mód, akkor nem szerelgetnék feleslegesen.

Üdv,
nrd

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.