Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96727) hompikaapi


hompikaapi
újonc

Teny hogy a posta (hangos rohej) szolgaltatasai az elmult 2 honapban lementek a beka valaga ala.

Konkretan USA-bol rendelt kis meretu csomag, 80 dodo koruli ertekben 2 het alatt beert az orszagba.
Tovabbi 2 hetig tartott mire kipakoltak a kontenert, zsakot mittudomen es megjelent az info hogy vamkoteles. 1 hetre ra jott meg a papir alapu nyomtatvany. Azonnal bekuldtem a szukseges dokumentumokat. Eltelt 1 het se kep se hang, erdeklodtem. Varjak turelemmel mondtak. Tovabbi 1 het eltelt ujra erdeklodtem. Se kep se hang. Tovabbi 1 het elteltevel rakerdeztem hajlandoak-e egyaltalan vamolni vagy nekem kell. Ekkor valami megmozdult, vegre a NAV befogadta a nyilatkozatot. Innentol mar csak ujabb 1 het kellett hogy - kapaszkodjal !!! - bemenjek a vamkoteles cuccert szemelyesen a helyi postafiokba es ott kifizessem ! Tehat az USPS vamkoteles csomagot amiert fizetek a postanak pluszban az ugyintezesert mar ki sem hozzak !!! A legnagyobb virusjarvany kozepen. Bementem kifizettem. Ott helyben ki is bontottam mert volt egy sanda gyanum. Igazam volt, korabban kibontottak, a belso tasak fel volt vagva. Megneztek mi az de nyilvan nem tudtak igy szartak ra visszaraktak es a kulso boritekot is ujra leragasztottak. Szerencsere amit rendeltem benne volt hianytalanul, igy nem kellett visszamennem egy domperrel es eldozerolni az egesz kocerajt.

Szoval nem a kinai cuccokkal van a baj se a kulfoldi szallitassal. Nyilvanvaloan a posta szolgaltatasa mint olyan megszunoben van. Valoszinuleg lecsokkent az emberkapacitas de akkor ezt legalabb jelezhetnek valahogyan, ha mas nem a szarfos oldalukon kiirhatnak. Az sem normalis hogy a "nyomkovetes"-nek nevezett "szolgaltatas" hibasan vagy sehogyan sem mukodik hetekig. Egy masik csomagom amit mar regen megkaptam a nyomkovetes szerint meg a kicsereloben van. Pffff

Megoldas: nem rendelni SEMMIT ami atmehet ezeken keresztul, csak es kizarolag olyan futarszolgalattal rendelni ami haztol hazig szallit. GLS, DHL es tarsaik.
Megjegyzes: tiszteletem azoknak a postai alkalmazottaknak akik a valos munkat vegzik. Nem veluk van bajom. A management viszont huzza le magat a klotyon vagy elve rohadjon meg. A sok dilettans, tobb tiz eve ott vegetalo irodabutor, agyatlan pafrany, na ok basszak szet a ceget evek ota.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.