Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani1988
csendes tag
Nekem egy yuntrack-es számból lett UHxxxxxxxxxBE.
Úgy, hogy a kedves eladótól europai , de főként HAZAI, Hungary raktárból kértem Aliexpressről a cuccost, jun 17.-én. Még nem kaptam meg, de a yuntrackes-es egyesített követést szerint, már a delivery to local courier van, de hogy szeretett postánk hozza-e vagy DPD, DHL, TNT vagy társai arról már gőzöm sincs, a bpost után. (első ilyen trutyim)Ugyan így van pár más yuntrackes cuccosom., utolsó pontok, másodlagos szállító akihez kerülhet:
France-ból Német posta, 2021/06/29 17:08:23 Arrive at international airport to abroad
29 Jún 2021 18:08 The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronically.Cseh, DPD, 2021/06/29 12:01:00 Departed from AIRPORT of Origin
Szal érdekes dolgok vannak.
-
bl4ze
veterán
-
Dani1988
csendes tag
De van pár külföldi oldal, ami hamarabb jelzi az infókat, mint a lassú MP rendszere a dolgokat (késve, pl 1-1 bejegyzés órákkal később vagy másnap jelenik meg).
Van a [link], ez egységesen több helyről veszi le az infókat. De a fő posztban legfelül megtalálsz minden egyéb nyomkövetős oldalt, melyiket mire célszerűbb.
EDIT:
Amúgy van a postának már kész oldala erre a vámkezeléshez, hogy megadd az adatokat előre, viszont jelenleg még üzemképtelen, mert nem működik a beléptető rendszerük. -
Dani1988
csendes tag
Sziasztok!
Szerintem páran aggódhatnak a csomagok, küldemények, levélpostai "LT", etc. formátum miatt.
Ugyanis a vámkezelés vége ugyan megjelent a nyomkövetésben és az OLK feldolgozás, az átvehető opció még nem.Egy globális, összetettebb nyomkövető szerint a körzeti/kerületi főpostán van felvehetőként LT....NL...
Ott nem volt (elv). Lekérdezte a pultos hölgyike, a számot és ott valami egészen meglepő dolog volt. Valami vámirattal kapcsolat várakozás, bekérés vagy mi a rendszerben. Ahol utolsó bejegyzésként feketén fehér ott volt a telefonszámom, email címem, amit ők látnak.Edit:
Mondták várjak egy emailt tőlük.
...
Szóval most várok holnapot még, mi lesz ezzel, aztán bízom benne, hogy a magyar posta nem él vissza a helyzettel, mivel úgy sejtem a vámkezelés "vége" pont után, ami ugye a Nemzetközi Kicserélőben történik, 1 forinttal sem kell támogatnom se a postát, se az államunkat. -
Üdv!
A posta melyik email címére kell írni, ha - valószínűleg - elmosódott/hibásan olvasták le az irányítószámot (utolsó számjegy 9 helyett 0 lett) egy nyomkövetett küldeményemnél és másik település postájára került: ott (lenne) átvehető.
-
fairi
őstag
Én fizettem külön, és tesztelés lesz a vége.
RV562856661CN
ha késik késsen többet és visszakéem az árát.
Csak csoda segítene, de nem fog megérkezni időben. -
Gh0st.
csendes újonc
Június 12-én ingyenes szállítással rendeltem aliról, hogy megnézzem, hogy fog majd működni az új rendszer... hát nem kihozta ma a postás
-
mikk2000
őstag
válasz
Lackooo84 #97936 üzenetére
Én pedig kettő tök egyforma telefonra vettem kínait, illetve minőségit. A kínainál kezdjük ott hogy az alkoholos kendő tök száraz volt, illetve, a minőségihez képest (tisztán) jóval nehezebben mozog rajta az ujj. A törésvédelmet meg sem néztem. Ha neked megfelel amit rendeltél, örülj neki.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Degeczi #97929 üzenetére
Igen, de pl Alin ritka az, amikor apróságokból többféle cuccot veszel és az egy eladótól jönne...
Mindenesetre kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy ennek mégis milyen efektív hatása lesz, bár ezt valószínüleg csak az Ali rendszere tudná megmondani, hogy mennyire látványos, avagy elenyésző a hatása... -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Anonymus23 #97928 üzenetére
Nem felejtettem el, ott van, hogy "+ áfa".
Már miért lenne letűnőben? Még ígyis jobban megéri megvenni ott egy telefon tokot vagy kijelzővédő üveget pár dollárért, mint itthon 3-4 ezrekért.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Anonymus23 #97928 üzenetére
Legalábbis egyenként. Csomagban többet venni még megérheti.
-
Lackooo84
nagyúr
Tehát kb. 50k huf rendelésig csak szaros 400ft + áfa? Az nem is vészes, szemüveget még ígyis bőven jobban megéri onnan rendelni.... ~10k vs 100k...
-
mzso
veterán
Nekem van egy csomó csomag ami nem ért ide... Majd küldözgessek nekik screenshotokat, hogy bizonygassam, hogy még Júl előtt meg lett rendelve, csak ülnek rajta?
Az már kiderült, hogy ha a NAV-val intéztetem a vámolást ingyenesen akkor a posta tényleg dupla annyi díjat szed be azért, hogy még kevesebb semmit csináljon?
Van amúgy erre már online felület? -
chungee
addikt
Amúgy németországba mennyi az áfa
Ha odarendelném tesómhoz aki ott él és majd amikor jön haza akkor magával hozza, olyan cuccról van szó ami nem sürgűs prioritású
-
Rawulf
őstag
Ma megkérdeztem az Aliexpress-t és az Ebay-t is, hogy akkor július 1-től mi a szitu.
Nagyon érdekes volt az Ebay válasza, mert (az állításuk szerint) ők csak július 1-től izzítják be az IOSS-t, azaz aki a héten akar Ebay-ről rendelni EU-n kívülről, annak érdemes lesz megvárni a július 1-et. Gyanítom, hogy az időeltolódások miatt érdemes megvárni a július 2-t.
Én biztos hétvégéig várni fogok.
Aliexpress-nél elvileg már van IOSS, de mivel jövő hétig nem rendelek semmit, ezért nem tudom kipróbálni.
Az érvágó 27% áfán kívül így csak 399Ft-tal lesz még több a vásárlás, ha nem lépem túl a 150 EUR költséget. A posta honlapja szerint ez a négyszáz forint már bruttó, azaz arra már nem megy áfa.
Az Ebay-nek és az Aliexpress-nek is levezettem egy példát, hogy jól számoltam-e.
Adott egy 20 EUR-os rendelés, amiben a szállítási díj már benne van. Ezért ugyebár július 1 előtt nem számolt fel senki semmilyen plusz költséget. Innentől IOSS-szel ez kb. 27 EUR lenne. Az Ebay és az Ali is azt mondta, hogy jól számoltam és bármelyiküktől is rendelnék, ha a csomag útközben elveszne, a teljes 27 EUR összeget visszakapom "full refund" esetében.
Mind az Ebay-nél, mind az Aliexpress-nél teljesen automatikus lesz az IOSS, azaz ezen példa esetében, amikor a 20 EUR-ra leadom a rendelést, a rendelés végén a kb. 27 EUR-t fizetem és innentől már csak a postást kell megvárnom.... -
Anonymus23
veterán
válasz
Dealer95 #97910 üzenetére
Én csak örülnék neki, ha még ezek átjönnének, nekem is van egy úton, ami szerintem vagy ma, vagy holnap lesz a kicserélőben (korábbi pár hét tapasztalatai alapján), de nekem ezek után nulla tracking frissítés volt, azaz az NPKK után semmi frissülés nem volt (azóta sem), csak meglepetésszerűen hozta a postás 1 hét múlva kb.
Sőt a királyi Posta jelenleg sem tud semmilyen infóval szolgálni a TN-kről
A korábbiakról is csak annyit, hogy beérkezett a NPKK-ba, se több se kevesebb
Van itt baj nem kicsi... -
Degeczi
nagyúr
Csak kérdés, melyik a valós? Az lenne a logikus, h a posta saját nyomkövetése az ilyenkor, amikor már Magyarországon van a cucc, de úgy tűnik, nem frissül...
Pl. itt egy saját LT....NL az Ali szerint már túl a vámoláson
A hazai posta szerint viszont még csak a kicserélőben van, semmi újabb infó:
Remélhetőleg a részletesebb külföldi tracking a valós, csak nem igazán érthető, h ha azokat a fázisokat már itthon rögzítik be, akkor miért pont a posta rendszerében nem jelenik meg?
-
Dealer95
őstag
válasz
Anonymus23 #97906 üzenetére
Ne de épp ez áll a kérdésem hátterében.
Ilyen bejegyzés (VÁM elé állítás) sosem jelenik meg a nyomkövetésben.
A következő az lesz, hogy már az OLK-ban van, utána pedig a kézbesítő postán. (visszanéztem az előző 2-3db RE....CN küldeményem életútját) -
fairi
őstag
válasz
Anonymus23 #97906 üzenetére
NPKK átvétel és vám elé állítás közt esetek 99%-ában percek telnek el.
Pl az L-es csomagoknál jelzik is, NPKK átvette és vám elé állítva. Különbség kb 5-10 perc legtöbbször.
Persze átállás miatt történhet összeomlás és eheti már ne kerül vám elé. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Dealer95 #97905 üzenetére
[link]
"Amennyiben a küldemény 2021. június 30-ig beérkezik a Nemzetközi Posta Kicserélő Központba, és a VÁM elé állítás is megkezdődik eddig az időpontig, valamint a NAV engedélyezi a postai kézbesítést, a küldeményt a Posta a július 1-je előtt érvényben lévő jogszabályok szerint kezeli, majd kézbesíti a címzetteknek"Remélhetőleg a az utána következő "valamint"-ra már nem vonatkozik a június vége (hiszen nincs ott) és csak azt jelenti, h a vámolás majd vmikor átengedi - de igazából mindegy, jó eséllyel már kivárják a júliust, addig aligha kerülnek vám elé a föltorlódottak.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
shokobanana #97873 üzenetére
Ha nem így lenne, minden külföldi vásárlás 90%-a lenne a szállítási költség...
-
kozmi55
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy VGA-t külföldi webshopból, amit Taiwanból küldtek DHL-el, ami nyilván vámköteles. Elvileg az árban benne volt az áfa és a vám is, ez a számlán meg is jelent. Felvette velem a kapcsolatot a DHL, kitöltöttem a megfelelő adatokat a vámkezeléshez, viszont a következő státuszokat mutatja a csomagkövetés:
02:53 Helyi idő | A küldemény a következő csatlakozásra vár
BUDAPEST - HUNGARY02:11 Helyi idő | Küldemény visszatartva - költségek rendezése után címzettnek kiszolgáltatható
BUDAPEST - HUNGARY02:09 Helyi idő | Vámkezelési eljárás befejeződött BUDAPEST - HUNGARY
BUDAPEST - HUNGARYAkkor most mégis kell fizetnem vagy a 2:53-es update már azt jelenti, hogy tovább ment a folyamat?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest