Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93174) viharhozo


viharhozo
addikt

Sziasztok!

Egy rokonom rendelt a lightinthebox-tól, és természetesen megszívatták. Dec. 10-i rendelés 50 dollár értékben, amire fizetett pluszban 25 dollárt a gyors szállításra. A rendeléskor szerinte DHL-re fizetett rá, ennek a visszaigazolásban nincs nyoma, annak viszont van, hogy 3-6 napos szállítást ígértek (express shipping). Természetesen egy hónapig jött a cucc, majd fennakadt a vámon, a tracking szerint most ott van.

Nem akarják átvenni a cuccot, de a support - hogy is fogalmazzak - nem igazán veszi ezt tudomásul, automata levelek jönnek, kamuznak, megy az időhúzás. Végül ráraktak az accra egy 12 dolláros kupont, hogy részükről ezzel le van tudva a dolog.

1. Mi van akkor, ha nem jelentkeznek a Postánál lévő cuccért? A Posta visszaküldi? Ha igen, mikor?

2. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a lightinthebox egy buznyákot nem fog visszaaadni, teljesen kamuoldalnak tűnik.
Viszont egy dolog szerencsés, Paypallel fizették a rendelést. A Paypalnél már el lehet kezdeni reklamálni olyan címen, hogy 6 nap helyett 30 alatt szállítottak és így nem kell? Egyáltalán mi ennek a határideje, a fizetés után max. hány nappal lehet ilyet indítani? A LitB kapásból úgy kezdte, hogy áprilisig várni kell a csomagra. Gondolom, azért, mert akkor már lehetetlen bármit visszakérni tőlük.

Kösz!

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.