- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
Street Surfing XPR 205mm Roller - Burst
Mi a vélemény erről a rollerről? Olyat szeretnék, amelyiknél stabilnak érzem a kormányt haladás közben.Kormány:
- A mostani 14ezres járgány kormánya kipattintható és ráhajtható a rúdra. Ettől viszont nem érzem stabilnak, emellett az összecsukhatóság nem szempont, hiszen a boltban simán csak tolom.
- A rollers.hu-s Street Surfing-nél azt látom, hogy merev kormányzárral rendelkezik. Ez szimpatikus nekem.Kerék:
- A mostani 200 mm
- A Street Surfing 205 mm, érzem hogy jót tenne ez a különbség néhány repedésnél a járdánNem kell, hogy a Holdra repítsen. Levegőzésre és vásárlásra használom, és amíg tudom lábbal hajtani, addig nem kell elektromos. Szóval nem akarok még egy kis felárat ráfizetni mindenféle extra dologért, csak stabilnak érezzem.
-
krakki88
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #5445 üzenetére
Azt a felválást néztem videón is, saját gépemen is, de az nem direkt van? Könnyebb szerelni.
Csak mert nem volt ragasztva semmi, a széle simán felhajható. Engem egyelőre nem zavar, de nem sokba telik leragasztani.
A fék sem rossz szerintem, de ha a hátsót már "viseletes" lesz, akkor kicserélem majd biztos ami tuti alapon. Milyet ajánlasz?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
DigitXT #5432 üzenetére
Nem tudom, de én biztonságba érzem magam rajta, most kapott nemrég kormány stabilizátort, ami olyan stabilan tartja a kormányt hogy 50nél se esel el ha elengeded az egyik kezed. Veszélyesnek persze veszélyes, de szerintem kb mint egy robogó. Ésszel kell használni, én is csak ott veretem ahol lehet. Erről jut eszembe tegnapelőtt komplett motorkábelt cseréltem, mert nagyon melegedett, és utána ki kellett próbálnom mit tud...
(#5436) krakki88:
A tiéden amit javítanék, az egy normális talp rész, mert felválik, vagy leragasztanám normálisan (rácsos kétoldalú ragasztó), illetve a féket lecserélném egy teljes hidraulikusra, plusz kapna normális tárcsákat.
-
DigitXT
félisten
-
tomi99675
újonc
Sziasztok. Van egy segway ninebot es2-m, szeretek vele rollerezni de már foglalkoztat a gondolat hogy mire cseréljem 😁
Szeretnék egy kicsit gyorsabbat, nagyobb hatótávút és ami a lényeg hogy rendes komoly futómű legyen alatta, de mivel néha cipelnem is kell ne legyen dög nehéz. Az es2 nagyon pattog a legkisebb uthibakon is. Utanaolvasva sokan dícsérik az e twowokat de félek hogy az a 7,5 es kerék nagyon kicsi a sz@r minőségű bicajutakra, jardakra barmilyen jó is a felfüggesztése ha tényleg jó. A single motoros mantis nagyon tetszik bár húzós az ára. Valami más tippje van valakinek? Mantis vagy e twow tulajok tapasztalatai is érdekelne. -
zoltanz
nagyúr
Azért használja mindenki alacsonyabban, mivel nincsenek rajta telók, így simábban megy.
Nem vészes a házi defekt javítás sem, az első keréken a szelep nyílást nálam meg kellett nagyobbítani mert nehezen jött ki a belső.
Azt neked kell eldönteni mi a komfortos, mész alacsony nyomáson, esetleg raksz defektvédő szalagot (de ez kidörzsöli a gumit párszáz km után). Ha jó úton (aszfalt) mész végig lehet alternatíva a fél tömör gumi, mindenre olyan mint a ~4 baron használt tömlős, (rossz, rázós, földúton stb. úton esetleg szétrázhatja az aksi hegesztéseket.) -
Fishor
senior tag
válasz
alexandrosz #5439 üzenetére
Azért is kérdeztem, mert én is régóta vágyok elektromos rollerre, viszont nekem nagy kompromisszum lenne, ha nem tudom buszon magam mellé állítani összecsukva. Ahogy itt levettem, az m365 számomra a legjobb ár érték arány, hiszen nem hosszú távokra megyek, és a sebesség sem nagyon izgat. Szerintem valahogy biztos meg lehetne oldani hogy függőlegesen megálljon, talán az a 3d kiegészítőket áruló ember is meg tudná csinálni, ha lenne rá igény. Ez a defekt kérdés érdekes még, hogy nagyon sokan defektet kapnak, holott black kolléga azt mondta 4.5 baron nem kell félni tőle, de akkor a többiek mindenki alacsonyabb nyomáson használja? Szóval ez még visszatartó, mert nem is tudom hol tudnák itt Debrecenben megcsinálni, ahogy olvastam nem a házi barkács kategória a defektjavítás, belső csere. Szóval ezek kompromisszumok és még drága is számomra, ezért nem vettem még. Bar most 80 ért hirdettek egyet itt, majdnem elcsábultam, de aztán lebeszéltem magam.
Üdv: Fishor
-
DigitXT
félisten
válasz
BerserkGuts #5437 üzenetére
Azért egy S1 nem tépi le a kezed beragadt tempomattal sem...
A fék viszont botrányosan kevés rajta. A Pro valamivel jobb*, de
egy M365 fényévekkel hamarabb megáll. Észnél kell lenni ezen
is, csak nem a nagy teljesítmény okán: hirtelen megállás nincs.krakki88: mégis mire kötnél mechanikus gázt? A karburátorra?
Viccen kívül ha lenne gázbovden, annak a végén is egy potméter
lenne, semmivel se lennél előrébb, inkább plusz hibalehetőség...*: ezt amúgy nem tapasztaltad? A sima S1 fékútja hosszabb.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
DigitXT #5432 üzenetére
Nekem a tempomatot is elég volt megszokni hogy leveszem de nem lassul és még mire fékezek a keresztutcánál már kicsúsztam félig
.
Szerencsére vagy megállt a kocsi vagy lehagytam de furcsa volt megszokni.Mostmár ráéreztem jóval előbbre kell gondolkozni nem megy hamar a megállás.
-
krakki88
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #5434 üzenetére
Háááát, szerintem épeszű embernek ez is bőven elég, sőt...
Aki ilyet vesz, az tuti nem gondolkodik majd a kategória váltáson, nincs értelme. Mondjuk egyéb dolgain lehetne javitani, mint pl mechanikus gáz, talán megbizhatóbb lenne, az max elszakadni, kinyúlni tud, full csutkán beakadni kevésbé.
Teljesitményben viszont tökéletes, az 55 kilóm alatt még gyengébb gázadásnál is elkapar.
-
Fishor
senior tag
válasz
alexandrosz #5423 üzenetére
Szia!
Ha 130 a keret miért nem a sima m365 öt ajánlod? Miven nyújt annyi pluszt a pro, hogy megérje a felárat?
Üdv: Fishor
-
krakki88
csendes tag
válasz
DigitXT #5432 üzenetére
Bizony, ennél a teljesitménynél(plusz ugye a súlya se kevés, nem igazán emeled fel a földről és nyomod ki fél kézzel)már komoly következményei lehetnek egy ilyennek. Egyébként ha forgalomba történik akkor fogom azt lefektettem a földre, menjenek át rajta, bánom én, csak éljem túl.
Mindenesetre nekem nagyon bejön, nem hinném, hogy túl gyakori hiba lenne(bár nem ártott volna egy hibás működés gátló erre az esetre, mert egyébként érzékeli a kábel mozgatásának hatására, hogy valami gond van és letilt, csak nekem pont beragadt a csutka gáznál és utána már nem szakadt meg a kontakt, ezért le se tiltott). -
krakki88
csendes tag
Rokonom egy Forddal járt igy, csak abban benne ült még a felesége meg a két gyerek is. "Beragadt" a gáz és 220+al mentek végig az autópályán, ami rá nem jött, hogy ki kéne rakni üresbe.... Szóval ez még a jobbik eset, erről legalább letudsz ugrani azt menjen isten hirével!
-
krakki88
csendes tag
Valóban, irtam is, hogy ennek ellenére cserét és nem visszatéritést kértem. Egy brutális gép, semmi köze az elektromos rollerekhez, azon kivül, hogy úgy néz ki. Teljesitményben, terepjárási képességében inkább egy kis motor.
Abszolút nem zavarna egyébként, ha nem lenne garis, megcsinálnám magamnak, de igy, felpostázni, vagy felvinni Pestre, várni rá stb.
Plusz azért is irtam le, hogy ha valaki ezt a forgalom közepén éli meg, akkor felejtse el a fékeket, mert bár alapesetben azok is nagyon jók, de ha ez önálló életre kell és max teljesitményen elkezd pörögni, akkor nincs az az isten ami megfogja, csak a kikapcs gomb. -
krakki88
csendes tag
Mivel sehol a világon nem láttam Kaabo Mantis Dualra negativ véleményt, igy kezdem én:
A tegnap vett 3 kilométert futott Mantison egyik másodpercről a másikra "elszállt" a gáz, azaz turbo fokozaton, 2 kerék hajtással, 3as fokozatba tőgázzal kezdett menni. Ha nem egy 30 fokos emelkedőn mentem volna felfelé, valószínűleg most nem irkálnék, mert mire rájöttem, hogy mi a p1csa van, vagy 3x körbe mentem egy pont az emelkedő tetején lévő földes "parkolóban". Ha ez forgalmi helyzetbe történik, az nagyon csúnya lett volna, iszonyat erő van benne, ha nem vagy rajta kb lehetetlen megfogni ha maxra van állitva minden.... Csak a kikapcsolás segített.... Egy élmény volt......Ja a plusz poén, hogy ezután el sem indult, a gázkábelen van valami kontakt hiba, mert mozgatásra beindult....(megint szerencsém volt, mert egy lépcsőnek volt támasztva az első kerék.....)szépen elégetett 1-2 mm a gumiból mire sikerült megfognom és kikapcsolni megint....
Viszont mivel azon a 30 fokos emelkedőn 50el mentem fel végig és utána a terepen se sikerült elesnem(se meghalnom) vele hasonló sebesség mellett, adtam neki egy esélyt és kértem a 3 napon belüli cserét..... Az viszont biztos, hogy csak zárt bukóban és protektor ingben fogok ráállni az újra..... -
DigitXT
félisten
válasz
BerserkGuts #5424 üzenetére
-
Rellind
senior tag
válasz
alexandrosz #5423 üzenetére
Az e-twow éppen ma volt a Magyarósi csatornáján....
Miért írtad hogy ha bevállalod?Hogy használt? Az nem gond ..
-
BerserkGuts
addikt
DC /out kimenettel szerintetek lehet kérni?
vagy drága rá egy átalakító?Mert külső akksiként tudna tölteni valamennyit vissza ha utazom hosszútávon kültéren.
Rákötném mint a beltéri hálózati töltőt. (az is működik menet közben is tölti amikor felemelem a rollert pörög a kerék közben megy a töltés)
36V 6AH vannak jobbak is de ezzel is beérném turázásra ha meglehet oldani +10km is elég lenne annyi meg biztos kijön. -
alexandrosz
aktív tag
válasz
Rellind #5421 üzenetére
Szerintem ennél a büdzsénél az Xiaomi M365 Pro játszik leginkább. Az talán 150, de Benne van a + - 5%-ban. Papíron 100kg a teherbírása, de sokak szerint simán viszi és bírja a 120-at is.
Használtban szóba jöhet pár spécibb (pl. E-TWOW) is, de nem tudom, azt bevállalod-e. -
Rellind
senior tag
Sziasztok.
Elgondolkodtam azon, hogy robogót leváltom egy e-rollerre.
De sok a kérdés bennem... Rákerestem "szabály" és "kresz" szavakra itt és jól értettem,hogy még mindig nincs leszabályozva "hol" lehet vele közlekedni? Nekem a járda,illetve biciklis út teljesen megfelel nem vagyok sietős... Azért kérdezem mert "nem szeretnék bajba" kerülni...
Személy szerint nem mernék vele a forgalomban részt venni, itt Székesfehérváron sem, illetve az utak állapota se ad rá okotAzért gondolkoztam el a cserén, mert csak munkába járáshoz ( 3km) illetve a városon belül ügyek elintézéséhez használnám és könnyebb a tárolása télen.
Tudnátok ajánlani az alábbi kritériumoknak megfelelően nekem valamit?
Súlyom 105 kg, (+plusz hátizsák max 10kg.) 190cm, 47 láb (nem vagyok kicsi
)
Sebesség nem a fétisem, a robogóval is 30-40-el gurulgattam a városban. A megbízhatóság inkább fontosabb, illetve a praktikum. Keret: max 130-140k.
Köszönöm. -
-
B-L-A-C-K
titán
Kaabo Mantis Dual kicsomagolás.
-
Nmballi1
csendes tag
Olvasgattam a kommenteket visszafelé.
Senkit nem kívánok meggyőzni, hiszen még velem együtt sem túl nagyszámú a statisztikához a merítés, de a héten meglett 2200km a hírhedt Kugoo S1-el (ez még a 15A verzió).
Lötyög az első "felfüggesztésem", valahol 1000 környékén letört a hátsó sárvédő, zörög, csörög, de még mindig elvisz nyélgázon 12-14 kilométert, és kis túlzással bárhol felmegy.
2000 kilométernél mostam le előszörP.S.: A hátsó gumin már nem sok anyag van, de gyárilag is annyira gyászos volt, hogy kb semmi nem változott.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Van olyan alkalmazás amivel lehet útvonalat tervezni roller számára? Tudom furán hangzik, de olyasmit keresek amiben a bicikli utak és a szélesebb járdák vannak priorizálva.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
zoltanz #5410 üzenetére
Nem eco-t nezem az nagyon kicentizett.
Mondjuk ha muszály vannak trükkök labbal indulsz xD csak sík jó uton ahol max 6-7A-el megy a fogyasztás. Ilyen szerintem a belváros ahol ugyse lehet gyorsan menni és inkább rollerezek de ott meg 30 kilométer sok volna az összes boltot meg kocsmát bejárnám xD. -
zoltanz
nagyúr
válasz
BerserkGuts #5408 üzenetére
Nemtudom, Tapasztalatom szerint egy jó akksis Xiaomi m365 -tel is sík úton, szélcsendben lehet hozni megközelítőleg gyári hatótáv értékeket. Jó úton, ami szilárd, nem olyan göröngyös, de csak Eco módban. A nagy ellensége az emelkedő., akkor a töredékére csökken ez.
-
lacika888
csendes tag
válasz
BerserkGuts #5408 üzenetére
Köszönöm a választ, mind kettőtöknek
-
BerserkGuts
addikt
válasz
lacika888 #5406 üzenetére
S1-em van de engem is erdekelne a válasz.
Anno én is lattam vannak ujabb modellek de a hatotavot es sebességet csokkentették vagy miért 25km/h hatotav meg 25km .
Ezekből -5 tapasztalataim szerint legalább a valós érték.Ezért hagytam inkább.Jah 140.000 áh xaomi megy 40-45km-ert is ennyipénzért 14Ah akksija van nem 7.5Ah
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
lacika888 #5406 üzenetére
M365 Pro, kell rá pár hasznos kiegészítő, kerék mindig ~4.5 bár környékén legyen, és nem lesz vele gond.
-
lacika888
csendes tag
Sziasztok,
Első roller beszerzésén gondolkodok.
Két alternatíva van a szemem előtt:
XIAOMI m365 pro
KUGOO M2 pro
Most a KUGOO m2 pro, igen kedvező áron érhető el:
[link]
Égre földre keresek összrhasonlítást a két rollerről,de nem igazán találtam.
Vain itt valakinek tapasztalata mind a kettőről?
Használ valaki tartósan KOGOO m2 pro-t és megosztaná a tapasztalait velem?Előre is köszönöm a segítséget.
Laci
-
zoltanz
nagyúr
M365-höz akarok valami erősebb és nagyobb oldalszórású első lámpát. Van valami ami ajánlott, (halogén pl. nekem bringán bevált), és ami el is fér a kormányon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest