Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
Thunderzolee #23938 üzenetére
Emlékszem arra az időkre, amikor még milliós tételekbe kerültek az első generációs LCD TV-k (akkor még ilyen bruttó 40-50 ezer Ft körül volt a havi átlagkereset) és egy 0km-es Suzuki Swiftet adtak ajándékba mellé.
Beleégett az emléke az agyamba, hogy egy színpadra ki van állítva a TV, a színpad mellett meg ott áll a piros swift
-
pourri
aktív tag
válasz
Thunderzolee #23938 üzenetére
Ilyen áron inkább ne legyen rollerem.
-
Vegyetek Xiaomi telefont, adnak hozzá Xiaomi rollert.
hvg.hu/tudomany/xiaomi_13t_pro_leica_mobil_teszt_velemeny_specifikacio
-
Casseius
tag
válasz
andrisbandi #23920 üzenetére
Ez a 100ezres szám 2-3 éve lett bedobva valamelyik cikkben, erre hivatkozik mindenki azóta is, sokkal több van már annál.
-
PociAti
őstag
válasz
dzsidzsas #23934 üzenetére
Olyan érzésem van, mintha nem értenéd miként mennek a folyamatok.
Alacsonyabb szinten mondtak valamit.
Azt a szakszervezet szakmailag elfogadhatatlannak tartja, így magasabb szintre, az államtitkárhoz vitték az ügyet. Szóval innentől tök mindegy mit mondott a Volánbusz embere, az lesz a mérvadó, amit az államtitkár mond majd. (Ő vagy jóváhagyja a főigazgató tájékoztatását, vagy felülbírálja. Az lesz majd a hivatalos álláspont.)Ha ezt felfogtad, azaz megértetted miként mennek a folyamatok, utána léphetünk csak tovább.
---
A videó extrém helyzetet mutatott be. Sós víz hatását a járművek akkumulátorára.
Havazásban hasonló előfordulhat rollerek esetében is. A tömegközlekedési eszközökön szállított rollerekre való szabályt pedig nem lehet annyira specifikusan megfogalmazni, hogy télen, sós lé esetén nem szabad őket szállítani. Vagy szabad, vagy nem szabad.---
"érzelmileg benne vagy nyakig"
Ezt csak beképzeled.
Nekem is vannak elektromos rollereim, közlekedni szoktam tömegközlekedési eszközzel, ergo jó lenne ha szállítani tudnám rajta a rollerem. (Jelenleg tudom is.) Akkor lennék érzelmileg érintett benne, ha szándékom ellen nem engednék. De pont az ellenkezőjét mondom. Hiába lenne nekem is jó, nem minden esetben tartom észszerűnek. Sokkal jobban megértem a buszsofőröket, mint azt az igényt, hogy közlekedési járművön speciális közlekedési járművet lehessen szállítani. -
Shade45
senior tag
Ninebot rollert meg lehet osztani, hogy egyszerre 2-3 profilhoz is hozzá legyen társítva?
Használnánk többen is a családban, de egy profillal nagyon macerás.Ti hogyan oldjátok meg?
-
dzsidzsas
tag
válasz
Thunderzolee #23926 üzenetére
Bocsánat, ez nem igaz. Metron viheted a rollert. Össze akartam csukni a rollert és a jegyellenőr mondta, hogy nem kell összecsukni, ez a szabály. Megköszöntem és levittem.
PociAti: választ kaptak, korábbi választ nem tudják elfogadni, az szerintem akkor is válasz, az meg rá egy reakció, meg fogod látni a válaszban fentről. Belinkeltél egy videót, na az az extrém helyzet. Szerintem egyértelmű voltam és tárgyilagos. Nem akarok veled felelslegesen vitázni, mert érzelmileg benne vagy nyakig. Ilyenkor nem nyitottak a logikus érvre az emberek.
-
-
Shade45
senior tag
Ninebot (F2 Plus) tulajokat kérdeznék:
Vonaton történő utazáskor folyton pittyeg a roller, amikor egy picit is rázkódik a vonat. Riasztó ki van kapcsolva rajta, de a pittyegés meg maradt (a fék lámpa is felvillan ilyenkor).
Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?
Baromi idegesítő...3 napos a roller, máskor nem produkálja ezt a hangot.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #23929 üzenetére
"Összecsukva, ez a kulcsszó."
Ahogy mondani szokás, szükséges, de nem elégséges feltétele.https://www.mav-hev.hu/hu/gyik
"Egy utas legfeljebb 2 db 40x50x80 cm-t, vagy 2 db 20x20x200 cm-t meg nem haladó kézipoggyászt vagy 1 db kézipoggyászon felül egy szánkót, egy pár sílécet, egy köteg becsomagolt facsemetét (40x40x200 cm befoglaló méretig), egy babakocsit, egy kerekes széket, egy kisméretű kerékpárt, egy összecsukott kerékpárt, egy monociklit (legfeljebb 70x120x140 cm befoglaló méretig) szállíthat díjtalanul. A fogyatékossággal élő személy kerekesszéke és egyéb mozgást segítő eszköze díjmentesen szállítható."
A megengedett méretek közé nem fér be a roller.
---
A helyi járatoknál gondolom társaságonként eltérő szabály lehet érvényben, távolsági buszoknál ez a szabály lehet mérvadó:
Volánbusz: Poggyász- és csomagszállítás
KÉZI- ÉS ÚTIPOGGYÁSZ SZÁLLÍTÁSA
Kézipoggyásznak minősül az a könnyen hordozható, legfeljebb 10 kg tömegű tárgy, melyet az utas az autóbuszba magával visz. Kézipoggyász ülőhelyen való elhelyezésével ülőhely nem foglalható el. Az utas kézipoggyászként - ha azt nem a kezében vagy az ölében tartja - oly módon elhelyezhető tárgyat vihet magával, hogy az a többi utas kényelmét, testi épségét ne zavarja, és az autóbusz berendezéseiben kárt ne okozzon. A kézipoggyász szállítása díjtalan.
A kézipoggyásznak nem minősülő tárgyakat útipoggyászként az autóbusz poggyászládájába kell elhelyezni. Útipoggyászként szállítható 2 db. megfelelően csomagolt tárgy, ha a tömege a 20 kg-ot, mérete a 100x50x50 cm-t nem haladja meg.
---
Kézipoggyász a 10 kg-os limitnél az elektromos rollerek 99%-a elbukik.
Útipoggyász pedig a poggyászládában utazik (a busz aljában). Nem szívesen pakolnám oda, és ha szigorúak akarunk lenni, a 100 cm-es limitbe szintén nem sok roller fér bele.
Továbbá érdekességként a kerékpár szállítására alkalmas buszokon 3 db kerékpár szállítható, de "tandem-, elektromos és háromkerekű kerékpárok szállítására nincs lehetőség."
-
PociAti
őstag
válasz
dzsidzsas #23918 üzenetére
Egyáltalán nem haragszom meg. Sőt, ha valamit rosszul gondolok, és egyértelmű cáfolat van ellene, abból sokat lehet tanulni.
Azt írod: "A levélben ott a válasz".
Kétszer lett egymás alatt ugyanaz belinkelve: cdn.rios.hu/dl/upc/2023-09/25/106095_j76uq1re6etbj4wt_fb_img_1695632374256.jpg
Idézem: "Tisztelt Államtitkár Úr!
Szakmai állásfoglalását és iránymutatását kérjük az alábbi jogkörben."
Ők problémát vetnek fel és IRÁNYMUTATÁST KÉRNEK a témával kapcsolatban, mert a korábbi választ nem tudják elfogadni.Te leragadtál az előzményeknél? Annál, amit a szakszervezet nem hajlandó elfogadni. annál, amit a főigazgató* írt, de most már a magasabb szinten, az államtitkárnál jár az ügy.
* Volánbusz Zrt. forgalmi és kereskedelmi főigazgatója"érveid pedig egy extrém eset vagy már cáfolásra kerültek és érzelmi alapúak."
Ha valamelyik érvem nem jó, akkor mutasd meg melyik az, és cáfold meg. Ne általánosságban beszélj az összességükről, mert annak semmi értelme.Én még nem szálltam fel rollerral tömegközlekedési eszközre, van olyan időszak, amikor simán megtenném, de szükségét érezném a konzekvens szabályozásnak. És az időszakhoz, zsúfoltsághoz, időjáráshoz, koszossághoz és hasonlóakhoz között túlbonyolított szabály helyett az egyszerű szabály híve vagyok, az sajnos nem lenne más, mint a tiltás. (A túlbonyolított, szubjektív szabályokba bele lehet kötni. Pl. nem is olyan koszos a kereke.)
-
válasz
#33802016 #23927 üzenetére
Összecsukva, ez a kulcsszó.
Kerékpárt csak a kijelölt kocsikban, vagy helyeken lehet szállítani, és rollerrel is egyszerűbb ott utazni. A székekhez már nem mindenhova fér be a roller. Összecsukva is nehéz úgy elhelyezni, h ne foglaljon sok helyet, bár láttam már aki feltette az ülések fölé.
Én már futottam bele több olyan kalauzba is, aki szóvá tette, h miért nincs összecsukva, nem foglalhat el helyet vele más utasok elől. Nem nekem szóltak, közel levő üléseknél volt.
Ha üres a vonat, nincs gond, de ha zsúfolt, akkor szerintem se döngesse már a mellét, h neki jogában áll rollert szállítani - igen, valóban, lehet, de csak úgy, h nem foglalhat több helyet vele, mint egy csomag. :/A metrón pedig nem jól fogalmaztam, kerékpárt nem lehet, rollert is csak összecsukva.
Ugye sokszor ez az analógia, h kerékpárt is lehet, akkor rollert is. Hát metrón biciklivel nem lehet utazni, max összecsukhatóval, összecsukott állapotban, csomagként.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Thunderzolee #23926 üzenetére
Igen, elkezdtem nézegetni drágábbakat is, F2 Plus is mehet akkor?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #23925 üzenetére
"Összecsukva viheted metrón is, csomagnak számít."
Most akkor melyik? Két ellentétes állítás közül?"kijelölt kocsi" Én tapasztalatom szerint ezzel nem szívóztak, flört vonaton, ahol leült a srác oda volt a roller is összecsukva. Személyzet nem szólt egy szót sem.
-
válasz
Alcsi69 #23923 üzenetére
Összecsukva viheted metrón is, csomagnak számít. Bár az ember nem szereti csukogatni. Ha nem csukod össze, számíthatsz rá, h belekötnek, már ahogy a mozgólépcsőn lefele tolnád, a jegyellenőrök szólni fognak.
Ennyivel jobb a végállomás (már amelyik felszínen van), ott még amúgy is üresebb a szerelvény.A Neon Lite jó választás, olcsó.
F2 sorozatot ajánlanám, ha nagyobbat keresel, de azok jóval drágábbak. -
válasz
#33802016 #23924 üzenetére
Metrón nem lehet, BKK járatokon se mindegyiken, van egy lista róla, melyik viszonylatokon:
bkv.hu/utazasi-informaciok/kerekpar-szallitasa-felszini-jaratokon/Vasúton pedig a kijelölt kocsikban, ha van egyáltalán az adott szerelvényen kerékpárszállító kocsi, vagy részleg.
-
törölt tag
Láttam egy videó ami a rolleresek helyzetével, témájával foglalkozott (linkelve is lett ide lejjebb). Vannak nagyon eszetlen rolleresek, főúton közlekednek, többen egy rolleren, piroson áthajtanak, majdnem beesnek a busz állá, épp hogy nem ment át rajtuk a busz. Meglepődünk azon, hogy ilyen rossz híre van a rollernek?
Nekem is, kb "nem vagy normális" jelzőt kaptam... többektől, hogy ilyent vettem. Volt pozitív is persze.
Érdekes, hogy rolleresnek elvehetik a jogosítványát, ha pl alkoholt fogyasztott. Ha részeg valaki, akkor az egyensúlyozás úgyis gondot jelenthet neki, akkor ne is használja. De aki megiszik egy pohárral és teljesen képbe van, az miért ne használhatná, ha kerékpáros is mehet
Katyvasz ez még. Egy másik videó alapján viszont 25ig kerékpárnak fog minősülni, az felett meg segédmotornak.
Mi van akkor ha a roller papíron 25km/h tud menni, de átállítod és a gyakorlatban 30km/h is menne? De pl csak 20km/h módban használod városban?
Thunderzolee, távolsági buszra az embere visznek nagy packokat, csomagokat is. Azt pedig a csomagtérbe rakja a sofőr, ha máshol nem fér el. Nyáron így mentem Balatonra ez votl a gyakorlat. Volt aki hozott fel táskát is, ők jellemzően nem a indulási pontnál szálltak fel, hanem valamilyen kisebb megállónál, egy két ember. Egy roller itt nehezen férne el, de még mindig jobban mint egy babakocsi. Így elvinni rollert lenne is értelme.
Mi a helyzet a metróval, azon is lehet szállítani nem? Vonaton már láttam szállítani, rollert, kerékpárt, babakocsit, egyéb. Ott sem mindegyik alacsony padlós.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
A tömegközlekedés "javítására"/kihagyására szeretnék vételezni egy elektromos rollert. Az elképzelés annyi lenne hogy a buszozást skippelve a rollerrel egyből metróhoz mennék.
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy metróra fel lehet vinni ilyen rollert?
Illetve ahogy olvasgattam a fórumot az Okai Neon Light rollert ajánlottátok. Nagyjából napi 8-10km távra használnám. Erre akkor ez megfelelő lenne?
-
Peaceliker
addikt
válasz
andrisbandi #23920 üzenetére
Helyes
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest