Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

Na, ma mentem egy hosszabb karikát az új Tierrel. Nem mondom, hogy először,
    és utoljára, de nagyon vegyesek az érzéseim. A legnagyobb hibái: a gázreakció,
    a fékhatás, az egyenesfutás. A kisebbek a menetkomfort, a kick start erőltetése.

A legutolsóból következik mondjuk az első "élmény", miszerint rugdosás közben
    a gázt sehogy se tudod finoman adagolni (meg hát annyira nem is erős: "minek"),
    rányomod telibe, hogy menjünk már, erre hirtelen indul el: gyorsan elveszed, hogy
    oké, elég, erre... hatásszünet... húz tovább majd egy másodpercig: életveszélyes.

Persze "meg lehet szokni", és kvázi PWM-ezed magadnak a nyélgázt, meg előre
    elveszed, előre rányomsz: számolsz a késlekedéssel, de ez minden csak nem jó.

A következő életveszélyes probléma, hogy a fék harmatgyenge, két ujjal semmire
    sem elég, tökig húzva so-so, de blokkolni még úgy se tud. Motorfék nincs: fos.:K

A harmadik még mindig kvázi életveszélyes, hogy szitál a kormány a "rettenetes"
    25 km/h-s végsebességnél. Ilyen egy bizonytalan szar még egyik bérroller se volt.
    Komolyan mondom, hogy ennél még a 8"-os kerekű első generációs Lime is jobb.

Végül a menetkomfort, háát... Az eleje rugózik, így a csuklódat nem veri szét, de
    a hátulja merev, tehát az összes rezgést megkapod. És dobál is (ha olyan az út):
    ezt megfejelve a József körút bringasáv vezetésével (járdára fel, járdáról le), és az
    olyan idióta autóssal, aki csak azért is leszorít, miközben ~2 mp múlva megáll a
    sor végén... Mondhatjuk, hogy biztonságos a 25 km/h, de nem ide: amikor pakol
    pár teherautó a bringasávon és ki kell sorolnod az autók közé, igenis kéne a 30+.

Én nem tudom, hogy hova szánták ezeket a rollereket. Persze elvisz A-ból B-be,
    de ugye járdára sok, és szarul manőverezhető (szar gázreakció/szar fék kombó),
    bicikliút elég kevés van, az ilyen bringasávokba meg kevés. Autók közé de pláne.
    Persze gyalogosként ráugorva (sisak nélkül), nem baj, hogy nem gyorsabb, csak
    ha fellök egy ilyen leszorítós kretén, akkor meg kész a baj... (Inkább a nagy vas:
    azzal pikk-pakk meglenne a 40 km/h is, és nincs ilyen gond a körúti dugóban...)

Ui: hogy ne csak rosszakat mondjak, ár/érték arányban hosszabb útra egész jó!
    Rövid távon aránytalanul megdobja a feloldási díj, de ha már tudsz haladni, akkor
    "ezeröccá" Ft-ért egész sokat meg lehet vele tenni, átszállások nélkül. (BKV-nál
    az átszállás az egész halála, ha épp pont jó helyre visz, az is opció: felugrottam
    a villamosra is, szóval mondhatjuk napközben full elektromos voltam, nyehehe...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés