Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nekem a Xiaomi Scooter 6 Max-ra a Signal-nál 6720Ft-ra jött ki 1 évre.
-
Silentfrog
veterán
Biztosítás az kb 8 ezer forinttól van most rollerekre? Jól látom?
-
zzola
titán
válasz
vendingo
üzenetére
Biztos vissza lehet állítani. A gari az már más kérdéses. Állítólag logolja a roller az (átlag)sebességet (?), ha ránéznek a szervizben és valóban menti a roller az adatokat, akkor nyoma van/lesz, hogy magas a sebesség. Nem tudom, megmarad-e a gari, megmondom őszintén.
-
-
zzola
titán
Sikerült a ZT3-at US lokációra állítani. SHU kellett hozzá és VPN. Minden funkció működik a Segway appban, menet közben nem sípol a roller 30-nál.
-
DigitXT
félisten
Áttételesen akkor a C-futó + szar beállítás miatt. Mindenesetre csak azért tudta ép bőrrel felrakni a videót, mert motoros védőfelszerelésben próbálkozott.
Nem való ez a tempó rollernek. Attól, hogy meg tudja futni, mert a teljesítménye megvan hozzá, nem jó ötlet.
És akkor képzeld el azokat, akik ráállnak egy szál bukóban, aztán lesz ami lesz. Darwin díj -
FID
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Igen de itt nem a C futó miatt szitált be. Ha megnézed a villaszöget a hülye porig ültette. Így minden beszitál. Én is jártam így ültetve a Thunder 2vel, rém rossz volt kanyarodni. Ha gyári emelésen hagyta volna nem szitált volna be. A nagyobb dualtronokon állítható a magasság. Annyi előnye van így csak hogy qva jól néz ki.
Nem minden c hajlamos a szitálásra. De még az egyenes "motor" villások is be tudnak szitálni mint pl Laotie Kaabo Wolfok stb stb.
Ez a gyári szög és nézd meg a videóban lévőt. [link] -
DigitXT
félisten
Nem ritka, nem ritka... Csak kevesen maradtak, akik beszámolnak róla, milyen jó C-futón...
-
DigitXT
félisten
válasz
Szeszti88
üzenetére
Egy defekt egész biztos nem garanciális, és a MediaMarkt biztosan nem javítja.
Mivel számtalan oka lehet, gumi/felni/szelep vonalon, a legbiztosabb a szerviz!Szerencsédre nem a hajtott kerék problémázik = könnyen ki lehet szerelni és az
eresztést letesztelni, akár dedikált defekt kereső spray-vel, akár egy lavór vízzel.
Legrosszabb esetben arra kell készülnöd, hogy megütötted a felnit, így cserés...
Legjobb eset ha a szelep szarakodik, jóval olcsóbb cserélni. Közepes meg, ha a
gumin van valami szúrt sérülés, amit az önjavító felület már nem tudott kezelni.
Már ha van benne ilyen... Ezesetben a defektgátló folyadék is segíthet. Bár nem
feltétlenül van értelme. Gumit cserélni otthon is tudsz. Szelepet neccesebb, bár
nem lehetetlen, felnit meg könnyű, csak meg kell venni jó pénzért. Peremtömítő
paszta is segíthet, HA csak kisebb tömítetlenségi gond van, de ha pl. horpadást
látsz a felnin, akkor már az is halottnak a csók. Mit hagytam ki?
(Ezeket az
ember nem veszi meg otthonra, mert utána 8-10 évig szerelhet, hogy elfogyjon.)Ne kérdezd, honnan tudom. Van egy vödör szerelést segítő pasztám is.

-
-
Szeszti88
újonc
Sziasztok!
Xiaomi Electric Scooter 4-em van 1 éve és most tapasztaltam először, hogy a hátsó kerékben nincs nyomás, amikor fel akarom pumpálni kompresszorral 0 psi-t mutat. Máskor ugye bírta 1 hónapig, meg nem is nézegettem, csak kézzel ugye be tudom nyomni azért kicsit, de nem látok rajta lyukat stb...Ha felfújom pár óráig bírja, aztán újra 0 psit mutat. Az elsővel nincs baj, az kemény is marad pumpálás után 45 psit is mutat. 2 évig garanciás is. Nem tudod ott megcsinálhatják (médiában vettem)? Vagy inkább roller v kerékpárbolt és ez úgynevezett lassú defekt?
Bocsika, bicónál egyből meg tudom állapítani, ha defektem van, csak ugye rollerem 1 éve van és eddig nem volt vele baj. Meg itt ugye keménybb is a gumi. Köszi! -
zzola
titán
válasz
vendingo
üzenetére
Nekem ma érkezett meg a ZT3, alza 265k.
Elég jól össze van rakva, van benne anyag.
Jól húz, igény szerint fel lehet okosítani, egyenesben simán megy 40 km/h-val.
Rengeteg video van neten, szervizelhető.
Én az Ausom SR1-et néztem, de garancia és alkatrész ellátás miatt lemondtam róla.Ár/érték arányban szerintem jó a ZT3. Elmehettem volna akár 500k-ig is, de minek? Bukni nem akarok, csak munkába járni vele, meg edzeni. Napi 20-30km, ennyit elmegy.
-
vendingo
veterán
Jó az ausom árban, de ip54. Nem szívesen gyalogolnék haza munkából, mert eleredt az eső napközben.
Ebben a tekintetben a ninebotok védelme nagyon jó.Nekem már a zt3 is áron felül van, g3 meg méginkább. A helyedben, ha belefér, g3-at választanám. Kecsegtető az ausom papíron, de engem az ilyen részletek, mint vízvédelem, esetleges javítás/alkatrész beszerzés miatti kiesés nem fé bele.
Ninebothoz minden van mindenhol, meg talán a szervizesek is láttak már ilyet."Ökörködni" biztos, hogy ausom a nyerő, de nekem mindennapi közlekedéshez is kellene. Max második rollernak tudnám elképzelni itthonra.
-
-
vendingo
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
193 centimhez és 46-os lábhoz nem vehetek sencor-t.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Csak ezek már nagyobb rollerek.
És az miért baj? -
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
azt értem, de a probléma ugyanaz: Lötyög a kormány.
-
vendingo
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Xiaomi teljesen kiesett. Hiába a jó tudás, ha csak "kullogni" lehet velük.
Ninebot tűnik a legjobb választásnak, lehet kapni hozzájuk mindent, szervizekben ismerik őket, sok visszajelzés van, ismertek a hibáik.
Fontos, hogy ne kelljen barkácsolni, szilózni, bírja, ha elkap egy eső, stabilan vigyen el mindig mindenhova.
G2 nem szimpatikus, F szériát még megnézem, G3 túl van a keretemen.
Zt3 eddig a befutó, mert külsőre nagyon tetszik, nagy a trepni, "terepes", tudok vele erdei bringás utakon is menni. Mivel nem tudok a térdem miatt bringázni, ezért rollerral is megtudnék ejteni kisebb kirándulásokat. Nem tudom, hogy milyen hátrányai vannak a rugós felfüggesztésnek a hidraulikushoz képest, de gondolom ennyi pénzért már vállalható kategóriát adnak.
G30 is elég lenne, igazából többnyire csak melóba és boltba kellene, de lehet a térdem miatt nem lenne jó választás egy rugózatlan gép.Navee gt3 max ami még tetszik, de konkrétan ez is egy xiaomi féleség, még utánajárok mit lehet kezdeni a korlátaival. Ennek tetszik az ára és a hatótávja.
Ausom viszonylag új számomra, gyanúsan olcsón adnak jó tudást. Pár napja linkelt dual motoros ára elfogadható, még utánanézek a nyűgjeinek, alkatrész ellátásnak, szervizelhetőségnek.
Kukirin: nem kell...
-
válasz
vendingo
üzenetére
A korai példányok között fordult elő, de később a Ninebot módosított valamit rajta, a késöbbi rollereknél már nem jelentkezett az a hiba.
Az F3 sorozat meg a G2-höz képest sokkal gyengébben rugózik.
Elég nehéz így rollert választani.

G3 azért jóval drágább, mint egy ~150ezres használt G2; (újonnan ilyet már nem vennék, az nem éri meg szvsz).
A Xiaomik meg nem tudnak 40-el menni.Patthelyzet.
Ráadásul a G3 se örök, ~5ezer km után beáll a hidraulikus lengéscsillapító, aztán lehet cserélni őket.

De biztos olvastál erről is te is.Ami a G2 lengéscsillapítóját illeti, én amiatt nem aggódnék, nekem a menetkomfort (rugózás) fontosabb, mint azon aggódjak, h ha esetleg elromlik a lengléscsillapitó, akkor mi lesz. Hát kicserélem, veszek rá egy Sharksetet, még jobb is lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze mindez felhasználó függő, ki mire akarja használni, mennyivel akar menni vele.

-
-
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem a lötyögésre vonatkozott amire vendingo gondolt? (Amit F2Pro is csinál)
-
válasz
vendingo
üzenetére
Ugyan.
Túl van ez lihegve.
4 G2-esünk van.
Mindegyiket használtan vettem 110-150ezer között max párszáz km-el.
Három 40-el is tud menni, egyik csak 35-el, úgyhogy mondhatni nincsenek kímélve.
Még ha elő is jönne ez a lengéscsillapító hiba, egy lengéscsillapító cserével megoldható, azt kész. -
FID
őstag
Az első tuning rollerem. [link]
Mondjuk itt már csak a fele volt az akkuban. -
^Boss
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Remelhetoleg eleg lehet egy f3 pro. Arukereson eleg nagy a szoras az arakban, garanciarol mit lehet tudni? Szamit hol veszem, vagy mindegy mert a szerviz az a markahoz kotodik?
-
vendingo
veterán
Nagy lábam van. :)
Árban elég nagy a difi a kettő között, többször is volt 265k a zt3.Még nézek teszteket, bár nem akarom nagyon beleásni magam, mert 90%-ban melóba és aldiba járnék vele, amire bőven elég lenne egy 130 ezres g30 is. Napi 2x4km.
Majdnem vettem egy g2-t, de annyi rosszatt olvastam az első felfüggesztésről és garanciális javításos mizériákról, hogy elment tőle a kedvem. -
vendingo
veterán
Van valami oka annak, hogy a zt3 kevesebbet, vagy szinte egyáltalán nincs ajánlva/említve?
Illetve most olvastam itt a topicban ezt az ausom márkát.
Alkalmasak ezek is mindennapi igáslónak, vagy inkább sport, hobbi járgányok?Melós, szaladgálós kirándulós gépre pályázok.
-
-
DigitXT
félisten
Az MSRP $1500.
Akciósan csak $1050. Utóbbi jelenlegi árfolyamon 352600 Ft.
Minderre már csak a rekord ÁFA-t kell rászámolnod, az már ott is van a 447800 Ft.
Szóval ehhez képest a hazai kiskerekben látható 400K alatti árak még kedvezőek...Szerk: jó, a linkelt verzió nem EU-s: 28 mph
(Ha kiveszik a mókusokat olcsóbb.)
Szerk2: bár feltételezem, hogy a 45 km/h "visszabutítása" 25 km/h-ra nem okozott változásokat, tehát csak ezért nem tervezték újra a vázat, hogy gyengébb legyen...
Szerk3: nagyon korrektnek tartom, hogy nem a 80 km hatótávolsággal vakítanak... Világosan leírják, hogy az esetleg elérhető, ha végig szöttyögsz.
Maxon: a fele!
És még az is kegyetlenül jónak számít, szerintem, egy mindössze 597Wh akkuból.
15 Wh/km. Nekem anno sikerült az Adventure-rel ennek a dupláját megetetni...
-
Segway G3 maxot nem lehet valahonnan olcsobban beszerezni? Ezek az itthoni kozel 400 ezres arcedulak viccnek is rosszak…
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Máshol 190k, vagy te más árat látsz az auchannél?
-
A legnagyobb akksi a Segway G3-ban, és a Naveeban van
Ez utóbbi majdnem ugyanaz, mint a Xiaomi 5 Max.
Az Auchanban épp akciós:
https://auchan.hu/shop/navee-gt3-max-elektromos-roller-149.990Ft -
^Boss
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
95
nem fontos hogy lenyomhassam schumit
koszi a listat! Megnezem oket! -
enginev3.0
félisten
Ezt néztem, de egyelőre nem tudom hogy megbízható eladó e
-
-
zzola
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
597 euró volt tegnap az EU shopban kuponnal.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére

Így csak 232k -
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok valaki rendelt már Segway F3 E-hez speed unlockert AliExpress-ről, olvastam egy olyat nem mind1 milyet rendelsz hozzá mert 25 km/h felett csipogó hangot ad ki ha nem jó.
-
Hány kiló vagy?
Pálcikarollert keresel 25km/h sebességgel, vagy gyorsabbat?Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Xiaomi 6 Pro, 6 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G2, G3
Navee GT3 ProItt össze tudod hasonlitani az adataikat.
A Segway alu ötvözetet használ, ezért könnyebbek, mint a Xiaomi rollerei.
(Segway kb 40-el is tud menni, Xiaomik csak 30-32-vel.) -
zzola
titán
Összedobtak egy új játékost.
[link] Ausom Gosoul 2 Pro Electric Scooter -
válasz
SoulReaver
üzenetére
Iskolai tankönyv szöveg. Még emlékszem rá.
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
abszolut nem figyeltem eddig a rollereket, de megerett a gondolat, hogy jo lenne egy a mindennapokban.
A felhasznalas modja nagyjabol a kovetkezo lenne:
-5-10 km hetente parszor, ~50m emelkedessel (gondolom az akksit ez jobban zabalja)
-minel konnyebb, annal jobb, ha esetleg cipelni kellene
-az utak termeszetesen felenk sem teljesen hibatlanok..
-ha barmi gond lenne, jo lenne ha itthon lehetne szervizt talalni hozzamik azok a markak, modellek amik ajanlhatoak ezek menten?
elore is koszonom a tippeket
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Csak egy képet láttál ami pont ott repedt. Sokszor az a furat egybe marad. A baj az hogy vékony és ahol feljönnek a kábelek nagy a rés.
-
SoulReaver
veterán
Mivel az U alak szélére fúrták fel azt a kis kábelvédőt, ott lett a gyenge pont. Nem kell repedés, az egy gyenge pont lett. Onnan csak meg kellett erőltetni és el is szakadt.
Tudom, mert vas U gerendánál és targonca villahosszabbítójánál is ezek történnek. Ipari javításokat végzek és emiatt érdekelt a dolog.
Ez valami chatgpt szöveg?
-
pusszycat
nagyúr
Ez van ha erős a roller, stresszeli az alkatrészeket. Meg ha olyat látok hogy a lépcsőn megy le valaki rollerrel ne csodálkozón ha a kezébe marad a kormány. Ilyenkor jobb leugrani, vagy tovább kormány nélkül?
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem feltétlenül onnan indult a törés.
De lehetséges, bár akkor sem biztosan az öntvény hibája.
Az alumínium alkatrészekbe tekert csavarok meghúzása nagyon kritikus tevékenység. Minden csavar esetében az előírt nyomatékot nem szabad túllépni. Az érzésre meghúzás katasztrófa előjele.
Az alumínium roncsolódása után időzített katasztrófa a történet vége.Az öntött alumínium alkatrészek esetében az öntési nyomás és hőmérséklet kritikus tényező. Ha túl alacsony vagy túl magas törni fog az alkatrész.
A törésnek nincs látható előjele.
A törés után a felület elmondja a történetet. Ahol elszíneződést látsz, ott indult be a repedezés. Kosz és oxidáció. A törés felülete minél durvább, annál kevésbé tartották be az előírt para,étereket. A durva szemcsézet könnyen morzsolódik. Ragasztani sem lehet. A törés mellett fog újra szétmorzsolódni az öntvény.Van amikor a dizájner tervezi az alkatrész alakját. Jól néz ki, de az életveszélyt biztosra építi be. Kerekek esetében tuti a katasztrófa.
-
DigitXT
félisten
Eleve kegyetlen vékony a nyaka, még üreges is, mert benne megy a kábel, aztán megfurkálják, hogy még legyen rajta egy kis fém kábelvédő. Logikus. Persze, ha
szarrátörik emiatt, akkor sincs semmi baj, látható, hogy a kábelnek semmi baja!(Mint a régi viccben...
Szergej meghalt, de a gumicsizmának semmi baja!
)Szerk: még jó, hogy első összekötőt lehet kapni hozzá pótalkatrészként, LOL.

Csak ezt a képet találtam, amin viszonylag jól látszik, hogy mennyre vékony a nyak: amibe a csavarok vannak fúrva, az adna neki relatív vastagságot, csak azt meg elgyengíti a furat. -
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem. A kis fém kábelvédőt.
Az csak a törés része. Ha onnan kezdődne lennének repedéses képek is mint a mantis king gt-nél.

Ez is életveszély. A régi mantisoknak a dió tört és a kezedbe maradt a kormány a mantis king gt-nek meg még nem volt olyan része ami ne tört vagy repedt volna.
-
SoulReaver
veterán
Néztem ezt a törött nyakú rollert…
az a két kis csavar valami sárvédőt tart? Mert onnan indult a törés.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Mondjuk az a 5,5 km megvan 14-15 perc alatt, ha edzek kicsit menni fog simán.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az összes meglévő szellőző nyílás nyitva van rajta.
-
Minden bukósisak párásodik reggel, ha megállsz a lámpánál, vagy csak a lidlis csinálja ezt mindig. Most már megtaláltam rajta az összes rést, ahol be tud jönni levegő és ha elindulok akkor lemegy a pára, de egy random 15-20mp-s piros lámpa alatt full pára lesz. Mondjuk én a számon veszek levegőt a legtöbbször, lehet azt nem szereti?
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Leszeded amibe van a led és húzogatod a kábelt, így látod az elejében hogy hova van dugva.
-
SoulReaver
veterán
Legközelebb majd ha húzom be a kábelt az irányjelzőhöz, akkor kiveszem a többit is. Gondolom ütéselnyelőnek rakták be.
Remélem egy oldalon hátra vezetve a vezeték a gyári irányjelzőnek. A két peremnél nem szedtem fel a szigetelést, nem tudom, hogy van. Neten sem találtam szétszedve.
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Azt a fekete szivacsot el kell tüntetni a vezérlőkről.
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nyakat soha nem fúrunk max ha vas.
A Vsett 9 súlytól független tört, és volt hogy csak simán adott egy nyélgázt. Ezt az összes Vsett tudta, és mindnél be van burkolva a vezérlő hogy ne tudjon hűlni. Ez az Ausomokra is igaz.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
És ha tudod tölteni valahol, akkor ingyen utazol. Minél magasabb az üzemanyag ára annál jobban fog fogyni a roller. Hát igen.
-
Emunem
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
meg a rövid utak miatti kopást is megspóroltad... ez így rendben is van, racionális döntés volt.
-
Emunem
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
hát arra lettem volna kíváncsi, hogy ha megvan pucolva, valahogy mégis látni tudom, hogy nem-e volt tengeralattjárónak használva. Gondolom kijelzöt kell jobban megnézni, csavarokat, mozgatni a házat, hogy nem-e folyik valamerre a víz, rozsdás csavarok... több hírtelen nem jut az eszembe. Holnap megyek meglesni. (kicsit túl olcsó)
-
DigitXT
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Cudy routerek
- Assetto Corsa
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 26
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem való ez a tempó rollernek. Attól, hogy meg tudja futni, mert a teljesítménye megvan hozzá, nem jó ötlet.
És akkor képzeld el azokat, akik ráállnak egy szál bukóban, aztán lesz ami lesz.
Ez a gyári szög és nézd meg a videóban lévőt.
, ez 110-el megy?
(Ezeket az

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pedig csak videót néztem.

Csak ezt a képet találtam, amin viszonylag jól látszik, hogy mennyre vékony a nyak: amibe a csavarok vannak fúrva, az adna neki relatív vastagságot, csak azt meg elgyengíti a furat.