Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Kaptam levelet a NanoFoamer kapcsán. Lehet nyerni Flairt meg habosítót is. Nem kell hozzá részvétel a Kickstarter projektben.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Szia!
Ha nagyon nem találsz egy jó, használt GC-t, akkor érdemes lenne ránézned egy új Flair classicra.
60-65 ezerért belehet szerezni és nagyon finom kávékat lehet vele főzni. Nálam váltotta a tunning GC-t, azóta is boldogan használom megbánás nélkül.
Hozzáteszem, hogy akitől vettem a GC-t, amiatt adta el, mert Flairre váltott, akitől vettem a Flairt, az is GC-ről váltott anno.
Remélem nem okoztam ezzel zavart az erőben
-
iatti
aktív tag
válasz
Koczó93
üzenetére
szerintem ez minden mazzernál/és a többi darálónál/ így van. egy nagytakarítás után kell 2-3 darálás,felveszik a falcok az a pár tized grammot,utána beáll és kiadja a betöltött cuccot. én ezért nem puceváltam már kb 1éve a minit.
de láttam olyan videót, ahol az nz-nél is volt lerakódás mikor szétszedték.
-
ddrom
csendes tag
Sziasztok!
Saeco Talea Ring - mivel / hogyan lehet állítani az őrlésfinomságot ha nincs meg (nem adták hozzá) a gyári kulcsot? Óvatosan próbáltam lenyomva eltekerni egy kombinált fogóval, de nem ment - erőltetni nem akartam, nehogy eltörjem. -
Koczó93
őstag
Mostanában több alkalommal volt téma a pangó, gondoltam lemérem hogy a nagy dög mazzerben(Royal Zm) mennyi marad egy alapos takarítás után. Az hozzá tartozik hogy viszonylag hanyagul készítem a kávékat, tehát nem szoktam 5x sepregetni ráindítani, méregetni, de most megtettem.
A felső késtartót kivettem, kisepregettem amit tudtam, a csavarok fejéből is kivakargattam a beleragadt pangót. 0.7grammot sikerült kisepregetnem, valamennyi biztos ragadt a porszívóban is. Csináltam utána egy duplát, 18g babot öntöttem az őrlőbe. Őröltem, egy kanál nyelével kihúztam ami a garatban volt és 1x indítottam rá. Így kijött 17.2gramm. Én itt már szoktam is felpattintani a kart, mert nem vagyok hajlandó több időt fordítani rá, de most még sepregettem indítgattam 1-2őt és így jött ki 17.5g. Azaz 0.5gramm maradt benne, amiből van ami soha nem cserélődik, csavarokban, itt-ott. Nem végeztem több mérést, nagyjából erre is számítottam. Én ezzel abszolút együtt tudok élni, nincs is ideje megöregedni a beragadt kávénak
Gondoltam megosztom hátha érdekel valakit
-
kfjoco
csendes tag
Sziasztok.Van aki cserélt már házilag magának Iberital challenge darálón kést meg lehet ezt oldani otthon vagy szervìzben csak?Arra gondoltam rendelek bele egy garnitúra kést,csak nem tudom hogy azt csak kicserélem és kész vagy van valami speckó dolog.
-
Bazsee71
őstag
Még csak filozofálgatás szintjén...3 őrlő van most a pulton, de egyik sem karba őrlős gravimetrikus. Ha rászánom magam egy ilyenre, akkor a Forte helyett egy filter only őrlő lesz, a K30 pedig jön haza. Gondolkodtam, hogy utóbbitól is megválok, de mióta visszaérkezett Fragolától, azon presszózok, és fantasztikus a tévedhetetlen állítómechanika. 3 ricni között mozgok, másodikra bármilyen kávét belövök rajta. Szóval ez megmarad origónak.
-
Bazsee71
őstag
válasz
bbuffy
üzenetére
Szerintem mindegyik őrlőnél leírják ezt. Adagonkénti őrlésnél nincs jelentősége.
Toobee: Még nem (tervben van), de a Darálóban elég pozitív lecsengése volt, annyi kritika érte, hogy a gyári késsel igen lassú. Most kivárok, vajon melyik lesz a nyerő, az Ode, vagy a Uniform.
-
bbuffy
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Ja bocs. Én az ikeás es a normál gőz viszonyára gondoltam. Szóval storno jelen kontextusban.
Most megnéztem. Másabb a hab, keményebb, levegőtől más az állag latszik is. Erre gondoltam. Sokáig is tart, nálam a kis kancsóban egy adag önteni való 5-6 mp. És lehet vele szép vékonyat is önteni. Jó ez a kütyü, de nem ugyanaz ofkorsz.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tragger
üzenetére
Szerintem a jó pár éve kapható ikeás 400 Ft-os tejhabosító kicsit jobb minőségű verziója. Nem hiszem, hogy sokkal jobb lenne annál, meg azt sem hogy tartósabb. Aztán ki tudja? Lehet, hogy a macska a titka sz egésznek.
-
-
kurtuzov
senior tag

Penny Marketben futottam bele, meglepően friss pörkölésnek tűnik lejárati dátum alapján.
A gyártó alapján akár ez a Schirmer Selection Crema is lehet Pennynek csomagolva. -
Tragger
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Amíg nem tudtam erről a cuccról, addig én is a french press vagy ahhoz hasonló működésű kifejezett tejhabosítók felé orientálódtam, de úgy vagyok vele, hogy egy próbát megér ez is. Mondjuk egy normál méretű press-t így is kell vennem, mert a mostani egy személyes és nagyon alap.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Tragger
üzenetére
Elővettem a filléres teszkós fp-t, autentikusan a filléres Graef-al őröltem Kalmár Brasilját (nagyjából gondoltam hozzá az őrlő állást, túl por is lett, de aztán nehezen induló szép vékony lefolyás, finom édes presszó lett, amit tönkre is tettem a tejjel. (büntiből megittam és titokban ízlett nagyon)
De a lényeg, hogy ehhez nem kellett 3 millióért őrlő, se lattemágiás gép, se duálbojler, csak a french pressből át kell önteni az inox kancsóba.De ez a nanofoam használhatónak tűnik, kérdés mennyiszer, mert már most üt a forgásban a csaj kezében.

-
adriankoooo
senior tag
Azt hiszem ez a link még nem volt, pedig hasznos: Espresso Machines - paraméterekkel, árakkal, szűrhető, kereshető
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
2x volt a gépem szervizben 10 hónap alatt mert szétment a tömítés a gőzkarnál ill vízköves is lett ezért nem lehetett elzárni. Szóval ha kicsit tudnám kímélni az nem volna baj. Pedig napi 2-3 tejes ital készül ami nem egy ipari mennyiség.
-
-
Toobee
veterán
válasz
kzoltann
üzenetére
Szerintem inkább az az ok, hogy a Fellow csak brew vonalon mozog, így nem is volt kritérium az eszpresszó.
#99456WarLock07222: hát igen, a hely az nagy kérdés főleg azoknak, akik lakásban nyomják. Én a nappaliba költöztem, vettem egy külön kis szekrényt a cuccoknak.
-
Tragger
tag
-
stereofan
tag
válasz
whbear
üzenetére
szia,
ez gyakori jelenség, de nem ártalmas,. szerintem nyugodtan használd így, eltávolítani nem lehet, szerintem az anyagában van ez a feketés szín, talán a hőtől lehet, de nem tudom pontosan az okát. cserélni lehet a csövet, nem drága, de sokszor az eredeti "gyári" csövek még így is tartósabbak mint amit megveszel az alkatrész szaküzletben.az enyhe citromsavas átöblítés elegendő.
ha norda vagy vera van használatban akkor, szerintem a havi tisztítás bőven elég talán túlzó is, esetleg akkor ok ha nagyon intenzív a használat.
a vera víz is jó, többek között az Intersparban is kapható. -
kzoltann
aktív tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Szerintem emiatt lett "bekorlátozva", hogy a kis házba beférjen a kis motor a relativ nagy kések mellé (mérethez vizsonyitva) ami emiatt csak filterfinomságig mukodoképes.
-
djboris
csendes tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Lehet, hogy pont emiatt filterörlô. Nagyobb szemcseméretnél nem kell akkora teljesítmény.
-
Toobee
veterán
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Ráadásul elég gyors is, valami 3,5g/s rémlik. Ez menne a EKG-hoz, abból feketét rendeltem.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Jól néz ki a design, legalábbis nekem tetszik.
Az állító gomb uralja az egész elejét, a finomság szabályozásával nem hiszem, hogy gond lesz, lehet ugrálni kávék között a beállításokkal és mindig vissza lehet találni az előzőre.
Az is oké, hogy a legnagyobb motorteljesítményt a púderfinomságú (pl. török kávéhoz való) őrleményhez igényli egy daráló. Persze ez olyat nem csinál, mert csak filterőrlő, de megveszekedett 140 Watt elegendő lenne a 64-es késekhez? Nem tűnik az kevésnek?
-
Toobee
veterán
válasz
djboris
üzenetére
Remélem, hamarosan intéz valaki egyet. Preorder már van rá EU-ban, azt láttam. Persze nem 300 dollár lett, de nem is 300 EUR
#99445Parci: elvileg csak filter. Bár ha valahogy lehet taknyolni az állítómechanikát, gondolom meg lehet oldani az eszpresszót is. Hacsak nem kacsáznak a kések, és ezért lett filterőrlő
-
djboris
csendes tag
A dittingeknek szokott ilyesmi profilja lenni így összehasonlítgatva képek alapján, de igazából ki kell próbálni. Addig úgyse lehet róla sokat mindani.
-
whbear
őstag
Sziasztok Urak ,
Két dologban szeretnék tanácsot kerni.
1, La Piccola szilikon vízbevezető csövében van valami feketés lerakódás. Mivel tudnám eltávolítani? Esetleg vízkőoldóval?
2, Almasavat vagy citromsavat vegyek vízkőtelenítéshez. La Piccola podos gépről van szó. Most vettem ,2 éves aránylag keveset használt. Norda víz használata esetén elég havonta vízkőteleníteni?
Norda vizet most rendeltem az italclub-tól, korrekt volt a szállítás bp.-i cimre nem is drága. Vidékre sajnos elég húzós.
Előre is köszönöm a választ. -
Toobee
veterán
A Fellow Ode szerintetek milyen cucc lesz? Gyári késcserés videójukon látszik, hogy milyen profil van benne.
6 napos írás tőlük, hogy még nem hagyták jóvá az SSP kést, a videóban ennek ellenére azt mondják, hogy lehet használni azzal is. 64 mm-es kés van benne egyébként. -
mgy
senior tag
bartenders.hu-ról van valami infótok? Pár napja elküldtem egy megrendelést, nem túl nagy, de azért már látszik. Valamit elrontottam, írtam egyből, hívtam őket, próbálom azóta minden nap, de semmi.
Ez így nem túl komoly... :-O -
bl4ze
veterán
válasz
72lakiluk
üzenetére
Köszi. Meglátjuk. Most az első még túl gyorsan jött le, és lehet kell neki 1-1,5 fok hő is még.
Nem volt rossz, de lesz ez jobb is. Most tekertem az NZ-n , hőfokot még nem piszkálom aztán meglátjuk : várom a gépet legyen hőstabil és jön a második, remélhetőleg már hibátlan lefolyású shot
Más : tegnap a munkahelyi csapatomat étterembe vittem egy kis kohéziós kajálásra, Budapest RISO terasz&étterem : tökéletes Mauro espresso macchiato-t kaptunk. Hibátlan volt.
Eléggé olasz vonalon vannak, szóval végre egy hely ahol a kávéra is odafigyelnek. -
válasz
adriankoooo
üzenetére
Mondjuk ez az ember igazán ütnivaló teszteket szokott csinálni, nem lennék a barátja azt hiszem.
[zolnagy] @ ez meg a kitudja kategória és bizonyára sokunk jár hasonlóan. Egy ipari géppel, napi 200 kávét hozzáértéssel legyártva azért biztos van rutin, meg hát ott az ipari gép. Az otthoni gaggia nyilván nem tudja átlépni a saját árnyékát, nem beszélve a Graefről és akkor még szót se ejtettünk rólam, a baristáról
-
vicces1
aktív tag
Szilikon csövet, hogy és hol keressem pontosan, méretileg és minőségileg?
Nem webshop - ba, hanem ahova be tudok menni egy ilyen városba mint Szfvár? -
hcstuning
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Igen, ezen pont pár órája mosolyogtam én is...egy új random kávézóban például párom már mindig kiélezve figyeli az arcomat, hogy lesz-e szörnyülködés
-
hcstuning
tag
Köszi szépen! Várjuk a továbbiakat is
Olyan érdekelne még, hogy van-e különbség minőségben single dose és folyamatos darálás között. A Graef-nál látom, hogy egy single dose végére nagyon sok finom szemcse kerül ki a garatból, ami folyamatos darálásnál nincs meg, így konzisztensebb lenne utóbbival az őrlemény.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez így van. És engem igazából nem is ez zavar, hanem az, hogy ha egy adott kávéból király kávét iszom egy jó helyen, akkor itthon miért nem tudom hozni azt, amit ott kaptam ugyanabból a kávéból.
-
nzozz
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem az eddigi kedvenc ilyen jellegű "eseményem" az volt, amikor egy büfében láttam, hogy ott egy újabb fajta 2 karos Astoria (Forma 2 talán) meg egy Mazzer Major, gondoltam magamban, annyira csak nem lesz rossz a végeredmény, a hardver megvan. Aztán úgy jött ki a szemem mint, a csigának, amikor láttam, hogy a tamperelés nélkül, csak a dózeren lévő "tamperhez" enyhén nyomva a kart sikerült húzni azt az espressot... és nem csak egyszer, véletlenül, máskor más vendégeknek is. Lehet, hogy nyomásfokozós volt kosár, de az is mit keres egy ilyen gépen...
-
válasz
zolnagy
üzenetére
Ezért kell minden random étteremben inni 1 presszót. Utána mindig rájövök, a napi elrontott savanyú szar otthon köröket ver ezek 90%-ára (amitől még elrontott savanyú szar marad, inkább az a botrányos, milyen trágyalevet bírnak kihozni király ipari szettekből, megfelelően ócska alapanyag és rossz beállítások segítségével)
-
1amarr
tag
Köszönöm mindenkinek a privát, vagy publikus segítséget! Ez a gép elvetve, folytatom a keresgélést.
-
bl4ze
veterán

Holnap újabb 100% A kávé kerül bontásra, elfogyott a Mokaflor Moretto, meglepően jó volt végig a kávé. -
zolnagy
őstag
Tudom, megbánnám. Egyszer már megbántam. Szerencse, hogy visszajutott hozzám.

Majd most jól kimérem a mini pontosságát, ha megjön a műszerem. Aztán meg megy bele az új pár F64 EVO kés, ami itt figyel az asztalon. Aztán meglátjuk.
Sajnos az utóbbi időben hűha érzést csak bizonyos helyeken éreztem, itthon sosem, pedig elvileg megvan minden eszköz hozzá. -
nzozz
aktív tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Bár úgy vettem észre, hogy errefelé "közutálat" tárgyát képezi a márka, aminek biztos megvan az alapja, de szerintem nem teljesen elvetendő valami Lelit gép se, ha találsz jó áron. Én tavaly vettem egy 2016 -os, gyakorlatilag hibátlan Lelit PL042EM gépet 50 000Ft -ért. Nyilván bőven vannak ettől jobb főzők, darálók meg pláne, akár kategórián belül is, de ennyiért szerintem megérte/megéri. Persze tervben van a fejlesztgetése is (PID és hasonlók), mert lenne hova. A daráló+főző kettő az egyben gépekkel az mindenképp hátrány, hogy nem tudod külön a darálót eladni és venni egy másikat, ha később felmerül ez az igény.
Én anno többek közt úgy vadásztam a gépre, hogy beállítottam a hirdetésfigyelőket a szimpatikus márkanevekre történő keresésekre, ahol lehetett (jófogás, stb), aztán vártam a csodát. Pont szerencsém volt, mert ebédszünet előtt ránéztem az emailjeimre, jött az értesítő erről a Lelitről, kb. egy órája rakták föl. Gyorsan felhívtam, megkérdeztem, hogy tényleg ennyi az ára és tényleg semmi baja? Persze. Mondom akkor csak holnap délutánig ne adja el, legyen szíves. Nagyon rendes fiatal anyuka volt, tényleg nem adta el elölem.
Ahogy megbeszéltük, koradélután már hoztam is haza a szerkezetet. -
1amarr
tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam infót a neten a régi, még Classic elnevezés előtti Gaggia gépekről, ezen a topikon kívül. Tud valaki tippet adni, hogy hol lehetne utánaovasni? Ez lenne az első ilyen gépem, mert már unom a Saeco automata produktumát. Érdemes lehet megvenni egy ilyet 45e Ft-os áron? -
kurtuzov
senior tag
Én is néztem ezeket, mert külcsínre tetszetősek, bár az kijelző mentesség pont pozitívum nálam.
Fragola írta [link] , hogy az Eureka Mignon örlőknek a finomságállítása nem túl jó.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux felhasználók OFF topikja
- Renault, Dacia topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- DJI Air 3 RCN3 drón szett - telefonos távirányítóval
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
de láttam olyan videót, ahol az nz-nél is volt lerakódás mikor szétszedték.

Legalábbis nagyon nehéz.