Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
válasz
réti tippan
üzenetére
Megemlitem amint megkaptam. Ezért kár volt regisztrálni.
figyelmeztetés nélkül is kepes vagyok fair playre. -
Toobee
veterán
Wömbät a Bartókon volt már valakinek? Kőfagyi mellett. Fragola-féle felújított LM gép, CM kávé. Jó is volt.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Nekem nem tűnt fel, hogy a kereskedőt hibáztattad, egyáltalán említetted volna.
Én pl sz.zs-től vettem a Reneka 16g szűrőmet, azóta is az van napi használatban.
Egy hasonló fenti poszt után valószínű nem azzal állt volna elő, hogy még a koronát is én köhögtem rá.
Tény nem is tamperelek kávé nélkül
-
Bazsee71
őstag
válasz
bbuffy
üzenetére
Csak az információ kedvéért, nehogy valakit csalódás érjen egyszer: a Santos egy tradícionális név, a kikötőé, amelyen keresztül a kávét szállítják. Még ha az is tudott róla, hogy a főbb régiók melyikéből származik (Mogiana, Sul Minas, Cerrado), önmagában az sem garancia semmire.
Persze ebben az árkategóriában a brazil kávék mindig egy csokis-mogyorós vonalat fognak képviselni, de évről évre változik a szüret is.
Ugyanez igaz egy Yirgára, Gujira, Huehuetenangora. Előbbi kettőnél kimondottan nagy a szórás. -
bbuffy
senior tag
Amugy, van már itt is zöld kávé.
persze lehet hogy nekem kerülte el a figyelmemetl
[link] -
bbuffy
senior tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Nos, ahelyett hogy megnézte volna az uriember a céges levelezést, egyből támadott a saját csoportjában, állitva hogy nem reklamáltam
Egy lejárató kampány kereteben, kedves szavakkal köritve, hogy ez biztos kávé nelkül volt tamperelve. Csak ott hibázott rá, hogx az 58,5 tamper le se megy az aljáig. Shame.
Hát igy próbaljatok ott gariztatni bármit. Is. Mindensetre jó tanulság volt.
Ezek után én is irhatnam hogy ez a szűrő kínai koppintás, de azzal csak lesüllyednék az ő szintjére. Részemről befejeztem az ott vásárlást, es nem is ajánlom igy masnak sem.
Ennyit erről, Reneka kuka, majd veszek egy jó vst t
-
SoundON
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Pontosan nem tudom milyen géped van de pl sima fapad Gaggia Classic-on is lehet picit előáztatni (vagy legalább is valami hasonlót) úgy hogy kinyitott gőzcsappal kezdjük a csapolást így a víz egy része felül távozik a kazánból a gőzcsövön víz formában és szép lassan elzárva a gőzcsapot egyre több vizet engedünk a pogira majd teljesen elzárva folytatjuk 9báron (vagy kinek mire van állítva az OPV). Ugyan ezt fordítva lehet menet közben vagy a végével is csak az a félnivaló hogy a gyári kazán kb 1dl víz nagy része így nem a pogira megy szóval ezt csak óvatosan.
Sokszor annyi is elég hogy a csapolás előtt leeresztjük a gőzcsapig felgyülemlett vizet így az induláskor mint egy puffertartály valamennyi víz oda is megy és ameddig nem telik meg vízzel a gőzcsap teste addig a pogira is finomabban megy a víz.
-
norkov84
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Én perem nélküli IMS-t használtam a Silviahoz, B68 2T H24.5-öst. Ebbe olyan 16-17g körül volt nálam OK közepes, vagy nem extrém világos pörköléssel. Talán létezik H26.5-ös is, abba szerintem lazán bemegy a 18g még közepesből is.
-
72lakiluk
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Ha tudja a géped, akkor tudsz. Ha nem tudja, akkor marad az őrlemény beáztatása langyos vízbe, aztán szilviával leitatni és végül mehet a kosárba
sajnos az enyém sem tud
-
válasz
Gravity1234
üzenetére
Akkor azon sehogy. Lehet olyat, hogy rákapcsolod mondjuk 5-7 mp-re, gondolom az megvan, hogy mennyi idő alatt kezd el kifolyni; na előtte zárd el. Számolj tovább még ötöt-tizet és indítsd újra a csapolást. Ennek két randa hátránya van
1 állni fog rajta a víz és hűlni közben
2 a pogácsát felszívja az elzárt csapolás és utána már kérdéses a tömörsége.
Szóval nem túl jó megoldás, de egy próbát megér. A profik agyon fognak verni, hogy hülyeséget terjesztek.
Cserébe majd jól megmondják, mi legyen. -
Gravity1234
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hogyan tudok eloaztatni? Ez nekem kimaradt meg az eddigi 4 evembol.
Vagy rateszem a nyomast 8 barral vagy nem. Kapcsolo on, off.
G. -
válasz
Gravity1234
üzenetére
A konkréttal nincs, más világossal folyamatos küzdelem megy.
Relatív finomra őrölve és több kávéval, mint sötétebb pörk esetében (igazából nekem az is mindegy, beleér-e a felsőszűrőbe; van, hogy igényli), minél hosszabb előáztatás (12-16-20mp), mikor az első csepp megjelenik a szűrő alján 4-6bar közé felhúzom és kifolyik. Összesen 40-50 mp, mennyiségtől függően. Előáztatás nélkül sose sikerült, csak citromlé, bármit próbáltam. Nyilván nem vagyok egy barista
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
igen, kéne egy 18 grammos kosár. ideális esetben egy 18 grammos, perem nélküli vst, de az horror árban -- mindenesetre valami, ami hasonlít rá

-
WarLock07222
tag
OEM Silvia, OEM kosár. Eléggé úgy tűnik, hogy 14g a befogadóképessége ennek a kosárnak. Valóban az alja felé szűkül, az AVX-es 10g kosárhoz képest nem is kicsit. Mindenesetre zavarbaejtően durvára kell darálni szerintem, ahhoz hogy átfolyjon rajta a cucc. Szóval jól értem, hogy picit az a helyzet, hogy rossz fegyverrel lövök a céltáblára?
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
nem ismerem a silviát ennyire, hogy milyen kosárba mennyi fér, úgyhogy általánosan kérdezem: ez a 14 gramm ez jó ebbe a kosárba? ne azt nézd, hogy mi van ráírva (kivéve, ha gyári silvia kosár és gyári a silvia is), hanem, hogy mi az optimális adagja. tudod, amikor tömörítés után ráteszel finoman egy 100 ft-ost, aztán felhúzod a kart, majd rögtön leveszed és megnézed, hogy látod-e a 100-as lenyomatát éppen hogy csak. az a jó. ha atom mód belepréselte, kevesebb őrlemény kell, ha nem is látszik a lenyomata, több.
de ha egyébként tényleg 14 gramm kell a kosárba, akkor az elég vékony pogit jelent 58 mm-en, amihez atom finomra kell őrölni, ami nem jó. ha meg az alja felé nagyon szűkülő kosár, az sem az igazi.
-
soldier2
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Kicsit olyan ez mint friss jogsival Ferrari-t vezetni. Kezdetben próbálkozz sötétebb akár némi robusztát is tartalmazó pörköléssel. Szvsz a Paljoc Locavore erre jó jelölt (vagy a Sicilia ha a nagyon sötétet szereted)
-
WarLock07222
tag
-
törölt tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Még HX/roto gépen is küzdelem nálam egy új kávé, ha világos afrikairól van szó. Most egy filter pörkölés közeli ruandaival küzdök. 19,5 gramm volt ma a kosárba és még nem tökéletes a lefolyás a nyitott karban, de az íze, már mindent felülírt, ahhoz képest amit eddig húztam belőle.
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
hány gramm őrlemény ment abba a 14 grammos kosárba? olyan kosár kéne neked, ami kb. 18 grammot fogad jól.
-
Csápájev
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Szerintem kell a 18g szűrő és kevésbé világos kvt is próbálj ki. :) De csak frisset.
-
general
addikt
válasz
Gravity1234
üzenetére
hű, ekkora a különbség ott hőfokban? (nekem is Lelit Annám van)
pl PY oldalán a kávékra megadott hőfokot is a kifolyó vízre kell vajon érteni? mert akkor mellette vagyok rendesen én is. -
Csápájev
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Világos pörkölésű kávékból nehéz jót húzni otthoni gépeken,
18g alatti szűrővel nem is próbálkoznék,lehetetlen küldetés.
Jól értem,hogy tampered van,ugye? -
WarLock07222
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Kinu M47 Simplicity. Érzésre egyébként túlságosan durvára kell darálni ahhoz, hogy ne fojtsam meg a gépet. Azt gondoltam volna, hogy majd ilyen 2-2.2 körül fogok kísérletezni, de inkább a 2.7-3.0 körül volt az, ahol nagyjából jött a várt folyás. V60-hez nem olyan végtelen sokkal nagyobb a fokozat, amit használok, azt 4-4.3 között lehet belőni.
@konzumpro: Nem tudom még mennyi elpacsálás van hátra
De remélem lassan kisimulnak a dolgok. -
Csápájev
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Milyen darálód van?
-
törölt tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Jó ilyen beszámolókat is olvasni - kis vigasz a sok elpacsált kávé után, hogy nem csak én jártam így.

-
WarLock07222
tag
Pénteken érkezett hozzám egy használt Rancilio Silvia (semmi PID), aminek rögtön neki is ugrottam (bár a hétvégén pont nem volt időm, így leginkább péntek este és ma reggel kísérleteztem vele). Sajna nem volt hozzá se tamper, se semmi, így azokat külön szereztem be, és ugyaninnen vettem egy adag Black Sheep espresso blendet is, kísérletezés céljából (sajna ez egy augusztus közepi pörkölésnek sikeredett, így végtelenül nagy reményeket nem fűztem hozzá, de legalább egy iható főzetet igen).
Most ott tartok, hogy elfőzőcskéltem a 200g kávét, de még nem sikerült egy értékelhető shotot sem összehozni. Ma reggel rápróbáltam a Square Mile-os El Guayabora is, ami V60-vel bejövős volt, de ezzel még rosszabbak voltak az eredmények

A pogin nem tűnik, úgy, hogy szétrepedne, vagy lyukacsos lenne a végén, próbálkoztam fogpiszkálóval illetve ütögetéssel is, kb. ugyanaz volt az eredmény. A tampelés után néha marad benne egy kis lejtő, de többnyire azért sikerül síkba hozni.
Próbálkoztam a gyári 14g-os double baskettel és van egy AVX precíziós 10g-os kosár is, ami jött hozzá. Mindkettővel sikerült addig állítgatni az őrleményt, hogy sikerült elérni egy 25-30seces, 1:2 körüli arányú lefolyást, illetve volt próbálkoztam 1:2.5, 1:2.7 arányokkal is, ugyanilyen lefolyási sebesség mellett.
Próbálkoztam némi temp. surfinggel, hogy ne tűz jöjjön ki a gépből a pogácsára, bár PID vagy bármilyen hőmérő nélkül nehéz megmondani, hogy éppen milyen tartományban járhatok a hőmérséklettel, de próbáltam minél precízebben stopperelni folyamatosan, hogy mi történik, szóval úgy gondolom, hogy nem lehet olyan nagy eltérés legalább ezen a ponton a shotok között.
Egyszerűen ihatatlan a produkció. Egy csepp kóstolásra is agyig hatoló fanyar, száraz íz.
Most picit tanácstalan vagyok, és inkább kérdezek, mielőtt kivégzek mégegy adag kávét. Valami tippek trükkök, hogy mit ronthatok el?
-
bl4ze
veterán
válasz
Gravity1234
üzenetére
Esetleg próbálj meg egy 1,5-2 fokot menni le hőfokban.
Lehet ott lesz jó. -
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Kinek van mar tapasztalata PJ mester India Little Flower-val?
Lassan a fel zacsko elfogy es presszoba meg nem tudtam finomat inni belole.
Jozsi is azt mondta hogy nagyon kellemes edeskes, porkolt mogyoros izvilag van enyhen savas, viragos izjegyekkel.
Flat whiteba egeszen kellemes, bar ott inkabb kesernyesnek erzem (erdekes)
Presszoba eddig csak kb citromlevet ittam belole.Most jelenleg (Lelit Anna) pid 97 fokon (ha jol emlekszem egyszer valaki bemerte, az kb 90-92 fokot jelent a kifolyo viznel) es 16g-bol huzok 32g-ot olyan 28-30 masodperc korul. A presszo ranezesre nagyon szep, cirmos, mogyoro barnas kremaval.
Az illata total porkolt mogyoro, az ize meg citromle.
G. -
Toobee
veterán
Pille nevű helyen volt egy kis event, amúgy voltam már itt korábban is. A kávé csapnivaló, de a géppark, alapanyag megvan a jó nedűhöz, csak az operátorok nincsenek a helyzet magaslatán. Hétvégén viszont Coffer/Mobstery vendégség volt, jött az egyik lány, aki csinálja. Hibátlan Hondurast húzott nekem (az első shotnál épp szüneten volt vagy nem tudom mit csinált, azt a helyi lánykáktól kaptam, csak a becsület kedvéért ittam meg, mosogató+ volt). Kóstolta már valaki a kávéikat? A helyszínen 3900 Ft/200 gramm áron lehetett venni, úgyhogy otthonra nem vettem. Gyümölcslé vonalon tök jó, hogy nem a Cappy, Toma síkon mozognak, az ő cuccaik vannak (az alma 70%, szilva 30% hibátlan): Lápostó Szocális Szövetkezet.
-
freaghill
őstag
Honnan szoktatok rendelni nyers kávét?
-
törölt tag
Ne aggódj, az analóg Hottop sem különb. Én nyomok előtte egy pörkölést valami itthon lévő kávéval és utána a második már követhető szokott lenni. A termőhely és a feldolgozás is adhat némi támpontot. Aztán a többi meg ahogyan sikerül. Azért szoktam egymás után két azonos kávét pörkölni, mert ha kész akkor összevegyítem és így tárolom el. Akkor a két kissé eltérő profil némileg kiegyenlíti egymást. A túl világos szemeket pedig kiválogatom.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
tök jó, hogy besegítesz az ötletbe!
(a 250 gramm azt jelenti, mondjuk egy gene esetében, hogy egy darab pörkölésről van szó. sikerülhet állati jól kapásból, de azért ritka, nekem legalábbis kell egy két-három kör, mire picit "megismerem" a zöldet, és még a kőbaltás gene-nel is valamennyire szándékot tudok vinni a hasraütésszerű pörikbe, például tudom, hogy mennyire fogom hallani a recsegést, mennyire gyorsan recseg, mennyire gyorsan sötétedik a recsegésnél stb.)
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Zöldbab fórumtárssal egyeztettünk, és arra gondoltam, hogy felkarolnám az otthonpörkölö versenyt.
Később tisztességes formát kap, első körben csak az alapötlet: mindenki kapna ugyanabból a kávéból 250g-ot, a pörkölésből pedig annyit kellene visszajuttatni, hogy egy 3 tagú zsűri azt elemezni, értékelni tudja.
A zöldkávé biztosítását, annak célba juttatását, majd a zsűriztetést a Roastopus vállalná, illetve megfejelnénk némi nyereménnyel is a dolgot.
A fórumot továbbra sem szeretném reklám célokra használni, ezért majd egy Facebook esemény vagy csoport készül, így akiket érdekel, kérem írjanak nekem privátban.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
üzenetére
Én papírt csak a felsőszűrők/vízterítők tisztántartása miatt használok kávégépeken. Itt ennek nincs értelme: kézben ellötybölöd. Vízterítésén sincs mit javítani a Robotnak szerintem, default hibátalan (ha ellötybölted rendesen a felsőszűrőt), egy 58-as átmérőjű vízoszlop :-). Amúgy való igaz, egy Aeropress szuro, akar 8-10 kort megtesz.
-
vicces1
aktív tag
Tegnap Szekszárdon imitáltam a sportfoglalkozást (vigyázz blogos hangvétel, de rövidre fogom)
Így a Kávé Háza kötelező volt, ittam is egy világos korrekt Costa Rica ihlette presszót.
Nekem ízlett, nem lehetett bele kötni, így nem is tettem.Hoztam egy Kenyát, 2 hetes szép pöri, kényes cucc, ma bontottam is türelmetlenül, hogy mi a francért volt ilyen mocsok drága.
Babok rendkívül illatoznak, Kinun visszarúgott a kurbli, ezt azért nem tekerném naponta 2-3 x sem szívesen, + zabálja a kosár. Hamuvá kell őrölni, de ezt sejtettem.Szép lefolyás, 94 fokon volt a pid, nálam az a felső tartomány ahova viszem a világost is.
Kissé üresnek éreztem, szép kerek savak, de nem csattan ki belőle karakteres ízjegy, bár ahogy hűlt "zamasodott"
Nem baj, most pihen 2 napot, aztán meglesem megint.(Bányai vagy ez közül tudtam hirtelen választani) majd 1 év múlva az jön, nekem ez már eléggé luxus árú.)
-
törölt tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Igen, oda. Te mit javasolnál?
Egy barátom mesélte hogy a papír filterek simán felhasználhatóak többször, és tényleg. Lemostam, kiszárítottam semmi baja.
-
CB
senior tag
Kb. egy hete volt róla szó, hogy a Graef702 őrlőm használatakor mindig marad pangó örlemény. Javasoltátok, hogy a kávéra cseppentsek vizet.
Beszereztem egy kis marok spricnit erre a célra, és azóta a kávéra egy spriccelés megy.
Köszi a tanácsot. Azóta egy gramm pangóm sincs. Az őrlemény is homogénebbnek látszik azóta, nem látok semmi rögösödést.
Korábban sokszor volt ajánlva ez a módszer, de ezen valahogy mindig átsiklottam.
Kár volt. Működik.
Köszi
-
törölt tag
Elég jól működik a robot. Nagyon elégedett vagyok vele. 16 g kávét használtam, világos pörkölésű burundi. Extrakciós arány 1:3. 25-30 s előáztatás. Majd 6 baron lehúztam. Durván vastag crema jött.
A portafiltert együtt forraltam fel a vízzel együtt a képen látható módon. Nem volt hőhiányos a kávé, semmi savanyúságot nem éreztem, jó édes volt. 11 az őrlőbeállítás 1z presso jx prón. Megkevertem egy vékony fém csipesszel, a lefolyás szépen jött a közepen,
Csatornásodast nem éreztem, mondjuk papírt tettem a szűrő alá.
Köszi Gábor, egyelőre nagyon tetszik a dolog.Hozzátenném, én csak egy béna kezdő vagyok. Ha bármi észrevételetek, javaslatotok van, kérlek írjátok meg.
-
törölt tag
Én egy videón láttam régebben hogy le volt nyűgözve egy barista a tradicionális kávéfőzés eredményén. Nem értettem hogy hogyan lehetséges, hogy egy ilyen hátborzongató és sokkoló élmény után hazamegy valaki és visszatér a szarrátuningolt technicista babpréseléshez. Amnézia? Ha valami ennyire jó akkor az nem felejtődik el, vagy mégse annyira olyan nagyon jó. Ez utóbbira tippeltem, mások is megerősítettek hogy csak a hely varázsa meg az utazással együtt járó plusz élmény, de most elbizonytalanodtam, hogy valaki megcsinálta amiről csak álmodtam.
Tök jó. 
-
verti1
tag
A végeredmény kávé szempontjából meglepően jól sikerült, de ég és föld ha azzal a főként presszó vonallal hasonlítjuk össze amit mi itt művelünk a mindennapokban. A lényege az a darabka kávé történelem amit ez az egész magában hordoz. Ugye az egyik legelfogadottabb elmélet szerint a kávé őshazája Etiópia. Egyszerűen érdekelt hogyan fogyasztják ott a kávét. Több száz éves múltra tekint vissza ez a kávékészítési forma. Minden nap így fogyasztják a kávét. Körbe ül a család, beszélgetnek és közben készül a kávé. Egy családban általában egy Jebena van ami nagy becsben van és értékes örökség. Minden pénzt és hercehurcát megért ahogy ma összeszaladt a család ês el bohóckodtam vele. Népművészeti alkotásnak se utolsó szerintem, már akinek tetszik az ilyesmi. Nyilván nem fogok minden nap így kávézni, de családi vagy baráti összejövetelek alkalmával gyakran elő fog kerülni.
-
verti1
tag
válasz
üzenetére
A folyamat nem bonyolult. Pörköléssel kezdődik. Ők inkább vaslapon vagy kis nyeles lábasban pörkölnek. Én összeütöttem ezt a kis serpenyőt, nekem így szimpatikusabb a dolog. Utána fa mozsàrban törik össze, az nekem még beszerzés alatt van, nem találtam megfelelőt. Az őrlemény olyan kotyesz méretű. Az arány 1 bögre vízhez 1/4 bögre őrlemény kb. Bele szórod az őrleményt a Jebena-ba, felöntöd forró vízzel és vissza a kevés faszénre. 8-10 perc mire gőzölni kezd. Vastag az edény, csak szépen pötyög benne. 2-3 perc pihentetés és kész.
-
törölt tag
válasz
verti1
üzenetére
Hú... Te nem vicceltél.

Épp mesélte egy barátom, hogy hőhiányos gépén nem túl jó az etióp... Akkor jutott eszembe az autentikus elkészítési mód, pár napra rá raktad be az eszköz képét.
Magáról a folyamatról írsz pár sort? Milyen hőfok, milyen őrlemény (ha egyáltalán őrlemény, nem mozsárban tört töret) stb... -
kurtuzov
senior tag
-
Mano66
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Amiket használtam azokhoz képest a leggyorsabb.Egy szem kávébabra is reagál.Minimális a késlekedése. Nagyon ajánlott.Az ára is baráti.
Ezt használtam előtte.
[Mérleg]
Na ettől fényévekkel gyorsabb.Amit hátrányként fel lehet neki róni,hogy 30s után kikapcsol,ha tétlen.Ezt eltolhatták volna 60s-re minimum.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kuponkunyeráló
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Horgász topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Talán lesz még konstruktív mondanivalója. - na ugye!

sajnos az enyém sem tud
(mint az a rácsos pörkölő system)... max tisztelet