Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
A Loxeal menettömítőre van esetleg valami kedvezőbb árú alternatíva? Egy Lelit PL042EM kazánjában kéne a kis réz csövet tömíteni és erre az egy felhasználásra kicsit drágának érzem a Loxeal -t. Amekkora szerencsém van a következő "nagytakarításra", amikor esetleg megint szét lenne szedve a kazán, beleszárad a tubusba a maradék tömítő...Köszönöm!
-
jana86
csendes tag
Miért kellemesebb a férfi klimax a nőinél?
Mert a női szédüléssel, hőhullámokkal, rosszulléttel jár, a férfi klimax fiatal csajokkal, motorkerékpárokkal, sportautókkal!
Esetünkben kávégépekkel, őrlőkkel, stb.
Én ezt a folyamatot elkezdtem kb. 30 évesen, és remélem, sikerül 80+-ig kihúzni!
-
kzoltann
aktív tag
Nekem sajnos még a varakozas fazis van.

Decent nekem bejön, de inkább örlő irányban adtam ki azt az örült pénzmennyiséget.
ECM E61 + manualis nyomasprofilozas nekem igy elégnek tunik, eszpresszogép szempontbol. (plusz nekem 2/3-a az italoknak inkabb filter, mint espresso/lungo) -
bbuffy
senior tag
-
jana86
csendes tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Én játszadoztam eggyel itthon egy ideig. Tény, hogy nagyon MÁS, mint a megszokott gépek. Furcsa, hogy tabletről kezeli az ember. Furcsa, hogy nem kell egy csapot megnyitni, hogy jöjjön a gőz, hanem csak rápöttyinteni a kijelzőre, stb. A hang ízlés dolga, számomra egy rezgőpumpás folyamatos kerregése ennél sokkal visszataszítóbb. A lényeg, hogy nagyon precízen lehet vele a profilokat belőni, és nagyon pontosan tartja is azokat. Persze ehhez jó őrlő és nagyon gondos előkészítés kell. Nekem sikerült nagyon jól eltalált presszókat húzni vele. Először én is azt mondtam, hogy ez az ufo nem kellene, de végül megkedveltem. Ha valaha új gépet veszek, ez is benne lesz a szórásban.
-
bl4ze
veterán
"Szolgálati" közlemény

New stock of White UK, White EU and White US is now available to pre order for Mid-December delivery.
Here is the link for ordering - https://igg.me/at/nichezerogrinder/x/16981280#/ -
CB
senior tag
válasz
hkarcsii
üzenetére
Köszi. Valószínűleg időzítőre sosem lesz szükségem, mert szeretek adagokkal bajlódni (szertartáshoz tartozik). Így ez a szempont kilőve. Amúgy is nagyobb lépést szeretnék tenni, azt szeretném, ha az új őrlő több szempontnak felelne meg. Ez a BCG820 sokkal többet nem tudna adni mint a Graef. Talán Szebb, jobban állítható az őrlemény finomsága, digitális kijelző.
Csak az a baj, hogy a nagyobb lépés nagyobb őrlővel is jár. Kivéve ugye a NZ.
Mondjuk ez a Monolith Flat elférne még.....
-
hkarcsii
csendes tag
Nekem az van (BCG820)... Graefhez képest annyiban lehet előrelépés, hogy az időzítő miatt nem kell adagonként mérni a kávé babot. Nem tudom, hogy ez mennyire lassú, mert előtte kézim volt, de kb 18s alatt őröl le kb 18got. 0.2s-és lépésekben lehet állítani az időzítőt, így egész konzisztens a végeredmény. Viszont rögösít, így a fogpiszkáló kötelező tartozék
-
hát nagyon komoly vasak vannak már a topikban. wow.
-
-
sz.zs.
őstag
Azért ez a Decent baszki.... úgy kattog mint az MR gép amibe befekszem gerincvizsgálatra
[link] -
-
jana86
csendes tag
Elég komoly is. És igen, rájön 27% Áfa meg 150 USD szállítási díj, meg valamennyi vám, bár az elenyésző az Áfához képest. És valóban, virtuális közelharc megy az előrendelésekért és perceken belül elkapkodják. Én egyébként, miután megvolt a Flat-em, leginkább csak brahiból mentem rá a következő MAX előrendelésre. Gondoltam, teszek egy próbát, úgyse sikerül (a Flat 3. nekifutásra lett meg). És sikerült.
Azóta van Flat meg MAX is, de nem bírtam rászánni magam a Flat eladására. Most teszek egy próbát. Ha itthon nem viszi el senki, akkor felírom a Kafatek fórumra, ott órákon belül el szokták vinni. Csak egyszerűbb lenne itthon személyesen átadni, mint küldeni.Mindezek mellett nagyon becsülöm azt is a gyártóban, hogy nem használja ki gátlástalanul ezt az érdeklődési ponteciált, és nem emeli fel jobban a termék árát, meg nem fogad el extra ajánlatokat.
-
válasz
kzoltann
üzenetére
Ez azért elég komolynak hangzik, hogy ekkora érdeklődés van rá. Persze tudom, hogy nagyon sok embernek (főleg usákoknál) nem tétel 4-5k $-t kipengetni egy ilyenért. Mondjuk aki meg audiofil az megveszi a sennheiser HE1-et

És akkor most lényegében decemberben érkezik? -
válasz
WarLock07222
üzenetére
Tényleg próbáltam többféle beállítással is húzni, de nem adta az eredmény. Nekem csak gyári ascaso kosaraim vannak (amik elég szarok mivel csak 58,1 az átmérő) ill egy 15g-s avx pro. Renekát nem veszek 15 ezerért. Próbálkozni kell, sajnos nekem se vst-vel se ims-sel nincs tapasztalatom, de többen használják ezeket a topiklakók közül.
-
kzoltann
aktív tag
A Monolith rendeléshez annyit hozzátennék, hogy évente 2szer van előrendelés ahol $600-1000 depositot kell letenned tipustol fuggoen (az előző juliusban volt, most lesz oktober végén a következo).
A juliusi elorendelesre a szallitast decemberre igérik. Tényleg limitált mivel, mi haverommal mentünk ketten rá és 5 eszközön és kettőn láttuk egyáltalán in stock. Shopify scripttel sikerult csak kicsekkolni, de a flat max elorendelesek olyan 1percen belul elmentek. (sima flat par perc, conical is max 5-10percig volt instock)
-
-
-
-
-
ZsZolee
csendes tag
Én 18gr-ost vettem, a Kinu 2.7-es tekeréssel 16.5gr-tól 18.5gr-ig van a tartomány amit használok, attól függően mennyire sötét a pörkölés. Egyszerűen rohadt jó kávé jön le. Most például egy sötét Brazilt izom (Kalmár), ez nagyon keserű volt a másik szűrővel, ezzel pedig álom. Lehet csak én vagyok mázlista.

-
jana86
csendes tag
Nem tudom, mit tudnék írni róluk. A neve Monoltih, és ennyi elég.
(Rejtő Jenő Levin-je után szabadon.) Egy maximalista, precízitás mániás (nem mellesleg jó fej) amerikai fazon kis szériában gyártott, a high-end vonalnak is a tetején helyet foglaló terméke. A precízitás mellett a tartósság a másik fontos szempont, amit a gyártáskor szem előtt tart. Minden darab minden alkatrészét szigorúan minőség-ellenőrzi (tűréseket mér, stb.) és az összerakott őrlőket személyesen teszteli. Nem csak azt, hogy működik-e, hanem presszót készít, refraktométerrel méri, és a referencia őrlőjével készült presszó kávéval össze is kóstolja. Ha valami nem oké, nem adja el a gépet (szerintem ilyen nem nagyon van). Ez úgy hangzik, mint egy tömény marketing szöveg, de nála ez valóban így zajlik.Használati szempontból: kis helyet foglalnak, pofon egyszerű használni őket egy adagos használatra optimalizáltak. Kis spray-zés és a gumipumpa használatával tized grammra annyi őrlemény jön ki, mint amennyi babot beöntöttem (a mágneses csőrt le sem veszem). Ha véletlenül 0,2 g-mal kevesebb, már tudom, hogy feltapadt egy-két szem, amit egy mozdulattal le tudok piszkálni, mert le lehet venni a tetejét. A Flat-ben a gyártó igénye alapján módosított titán-nitrid bevonatú 75 mm-es Mythos sík kések vannak - egyébként lehet SSP-vel is kérni. A módosítás szerint nagyobb a vágófelülete, mint egy "standard" 75 mm-es késnek, kb. egy 80mm-esnek megfelelő. A Max-ben 98 mm-es sík, szintén titán-nitrid bevonatú (de készít más bevonattal is) SSP kések. Mindkettő szabályozható fordulatszámú, amiből nekem mondjuk kb. annyi a lényeg, hogy igyekszem a lehetőségekhez képest alacsony fordulaton (450 1/min a Flat, 250 1/min a Max) használni őket.
Kicsit más a kettő ízprofilja. A Max unimodális őrlemény eloszlású, minimális fine tartalommal, a Flat-tel kicsit több a fine. Ennek a gyakorlati jelentősége kb. annyi, hogy a Max-szel nagyon világos kávéból is lehet rövid (1:1,5) akár ristrettot húzni úgy, hogy nem lesz kellemetlenül savas, fanyar. Ez nemcsak Denis elmondása, hanem a saját tapasztalataim alapján is igaz. Extrém tömény ízbombákat lehet így készíteni vele. Olyan spec. kávézóban (Cirkusz melletti Perfect Match) ittam ilyet, ahol EK-val őrölték a presszóhoz is a kávét, ami ha fel van szabályozva, kb. ugyanezt az őrlemény minőséget tudja. És persze profiloztak, mint ahogy én is otthon.
Érdekes megfigyelés volt, hogy amikor megkaptam Max-et, és vadi újak voltak benne a kések, lehetett érezni egy nagyon enyhe fanyarságot (ez sem volt kellemetlen), ami aztán a bejáratással fokozatosan eltűnt. Plusz az őrleményt is fokozatosan finomabbra kellett venni ugyanolyan lefolyáshoz. Ahogy bejáratódtak a kések, tovább csökkent a fine mennyiség.Adalék még: én csak világos, gyümölcsös kávét iszom. Filtert (V60) is, meg presszót is. Emlékszem, pl. amikor még a Flat-et kaptam meg, az akkor használt Mazzer Royal ZM-hez képest sokkal részletgazdagabb presszót tudtam vele húzni kb. már az első csapolásra. A presszót Biancán készítem hosszú előáztatással (15-30s alatt fokozatosan 3-4 Barra felfuttatva ), majd 8-9 Bar elérése után lefutó nyomást eredményező fokozatos tűszelep zárással. Tehát kb. egy rugós-karos profilt imitálok elnyújtott előáztatással.
Úgy látszik, mégis sikerült jó sokat írom. Ha esetleg elfogultnak tűnök, az azért van, mert az vagyok!
Nem tudok lelkesedés nélkül írni ezekről a gépekről. Tényleg semmi rosszat nem tudok rájuk mondani. Rohadt drágák, főleg a hazai viszonyokhoz, de nagyon nem bántam meg, hogy megvettem őket. -
verti1
aktív tag
Egyrészt az óra sokkal jobb minőségű a Kalmár félén, másrészt a dugattyú felépítése is sokkal előnyösebb. A gyáriban két részből áll a dugattyú. A rozsdamentes dugattyúval időt veszítesz, mert azt is fel kell melegítened illetve a kialakítása sem szerencsés. Túl alacsony a dugattyú így könnyen megdől húzás közben és belemar a henger falába.
-
-
debi
tag
Sziasztok!
Egy gyors Flair kérdés:
A Kalmár-féle és a gyári nyomásmérő kit között mi a különbség?
Van bármilyen előnye / hátránya a két megoldásnak, vagy nincsen lényegi különbség?
(azón kívül, hogy a naked sokkal vagányabb
)
Nagyon köszi! -
ZsZolee
csendes tag
Nem tudom ti használtatok e már egy AVX Pro-X szűrőt, de én most két hete vásároltam és ez komolyan varázsolni tud. Még nem tökéletes, mert a Kinu és a tuningolt Gaggia még nem fogadták be (fröcsög), de egyszerűen képtelen vagyok rossz kávét csinálni vele. Komolyan szerintem magic amit ez a szűrő tud. Hiába Presszó, hiába Allongé-t tervezek, mindegy ha nem jön össze vagy fröcsögve jön le, egyszerűen rohadt finom a kávé. Nálam okosabbak magyarázzák már ezt meg nekem, ennyit számít ez a lézerrel lyuggatott apró lyukméret? Ja és kb. 15%-al kevesebb kávéval épül fel a megfelelő nyomás és finomabb kávé a végeredmény. Előtte sima AVX PRO szűrőm volt, de teszteltem egy IMS-t is és egyik se közelítette meg ezt a szintet.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szétszedésen vagy csak úgy volt már nálad Niche 0?
-
fragola.6035
aktív tag
Van nálam felszabályozásra egy Mazzer Mini.
Hívjon már fel a tulaj, nem találom a telefonszámát!! -
válasz
Mano66
üzenetére
igazából az ipari(bb) darálók otthoni használata egy kényszer volt. azok kávézókba valók, a napi rutin macerás velük a bent maradó őrlemény miatt. persze kibírható és sokkal inkább az, mint valami kóválygó műanyag-rettenet (mint a forté
), de akkor is kényszer.a niche tényleg egy nichét töltött be azzal, hogy fogott egy méltán népszerű ipari kést, és csinált köré egy tényleg adagonkénti őrlésre tervezett, kényelmes, otthoni darálót. remélhetőleg sokan követik majd.
-
Mano66
senior tag
Én a Fiorenzato F4E Nano-t cseréltem NZ-re.Csak ehhez tudom hasonlítani,de biztos nem cserélném vissza.A kávé sokkal jobb vele,kényelmesebb és nincs pangó őrlemény.Nem utolsó sorban a konyha dísze.A feleségemnek amikor mutattam a képet róla,rögtön bele ment a cserébe.Ha többe került volna az sem érdekelte volna.Nála elsőre szerelem.
-
PeterAgos
csendes tag
A láncfűrészemet én sem adnám oda szívesen
#98821 CB
Többször felmerült kérdésként a Niche tartóssága. Közel két év után az a tapasztalatom, hogy egyszerűen nincs nyoma a napi használatnak. Úgyhogy kibírná a kölcsönadást
. És én is.
#98823 - Nekem olaszoshoz, világoshoz egyaránt bejön a Nz - ezért érdemes valahogy kipróbálnod egyszer. Lerövidítené az utat.#98825 zolnagy
Öt-hat éve egyszer felajánlottad a személyes segítségedet (totál kezdő voltam), akkor nem jött össze. Itt az ideje a találkozásnak - tehát örömmel... Majd privátban kereslek. -
-
-
CB
senior tag
Nagy őrlő nálam szóba se jöhet a kis konyhában. Szóval nálam az is fontos szempot.
Korábban a mazzer minivel szemeztem sokat, de élőben még azzal sem találkoztam.
A sage bcg 820-ban mekkora kés van? Abban is sok pangó maradt?
Most néztem pár videót róla, és tényleg nem valami gyors. -
WarLock07222
tag
Ma reggel "megcuppingoltam" a maradék (10g) espressonak szánt, közepesen-sötét pörkölésű kávét, mivel egy adagra már nem lett volna elég. Még eléggé a tanulási görbe elején vagyok espresso terén, szóval gondoltam akár még tanulságos is lehet az, hogy a kávénak az ízét / ízjegyeit próbálom megérezni, a rossz technikám helyett. Hát, sokkal boldogabb nem lettem a próba után, mert elmaradt a bourbon, illetve csoki íz.
Eddig egészen sikeresek voltak a korábbi cuppingok, bár azok abszolút nem epsressonak szánt kávékkal készültek itthon, szóval nem tudom, hogy most ez lenne-e az elvárt eredmény. Hülyeség lenne már az ötlet is?
-
jana86
csendes tag
Sziasztok! Ha valakit érdekelne egy gyakorlatilag épphogy bejáratott, újszerű Monolith Flat, írjon nekem privátban, l.sz.!
-
Karthmann
csendes tag
Ahhoz, hogy tudjad miért is jó egy 63-as kúpos ki kellene próbálni, egy Kony újonnan nagyjából 500e használtan meg annyi mint egy új Niche, ami minden oldalról nézve felhasználó barátabb. Az hogy megpróbálod összehasonlítani egy Cm702-vel az badarság nem lehet, továbbmegyek egy síktárcsás őrlővel sem lehet összehasonlítani mert mindkét típus más felhasználásra lett kitalálva. Sajnos kúpos ZM nem létezik, ha lenne én biztosan azt használnám.
-
Egy sage bcg 820-ról váltottam F64 evora, kb mintha egy Opel Corsa után beülnél egy Lamborghinibe
persze tudom, hogy a sebesség nem számít. De az őrleménye is nagyon rendben van, anno visszaolvastam a topikot milyen véleménnyel voltak a tulajok az őrlőről. Ami hátránya, hogy irdatlan nagy és nehéz, az aktív motorhűtés se halk. Pangó engem nem érdekel, nem csapkodom meg ütögetem, pedig nálam minden zacskó (250g) kv más. Most nem használom a babtartályt mert nyáron sztem megpunnyadt benne a kávé, helyette 3-3,5 adagot tárolok az alu garatban amit letakartam egy metamid kupakkal. -
CB
senior tag
Hú srácok! Kezd összeállni a kép. Ezekre a válaszokra vártam.
Ugye a beszélgetés nem a Niche-vel indult, hanem feltettem a kérdést, hogy milyen a jó őrlő.
Úgy tűnik, a Niche beletalált abba, amit a felhasználók kerestek az otthoni kávé készítés során.
Ami nagyon pozitív az elmondásotokból, hogy negatív tapasztalata senkinek nincs.
Kivétel koxx, akinek az adagonkénti örlés és a sebesség miatt nem hozza a maximum érzést.
Nem tagadom, beindult a bogár, na meg lassan kapok egy kis prémcsit a maszek munkámért, így került képbe ez a téma.
Nem lesz könnyű a döntés, ezért kellenek a tapasztalataitok. -
-
NagyGL
csendes újonc
Graef-ről váltva nekem ezek voltak:
1. Fokozatmentes (Graef-en egy fokozat egyes kávéknál 6-8 mp-et is jelenthet lefolyásban, engem zavart, hogy volt kávé, amit így nem tudtam "ideálisra" belőni)
2. Nincs pangó, simán lehet váltani kávék között (én a világos pörkölést szeretem, abból is sokfélét kipróbálok, a feleségem a sötétet, és esténként van, hogy készül még egy-két mentes, ez napi szinten 2-3 féle kávé akár... és nem baj, ha nem keverednek az őrlőben
)
3. Kényelem, nincs pepecselés (nem kell hátbaveregetni, amitől a vendégek még furcsábban néznek - nem mintha a mérlegelés, mézesüveg, időmérés, simítgatás nem lenne önmagában figyelemfelkeltő
)
4. Halkabb (maga az őrlés is, és a hátbaveregetés hiánya is
)
5. Kiszámíthatóság (ha egy fokozaton 30 mp alatt jött le egy kávé, akkor legközelebb / másnap is 30 mp alatt fog, kivéve persze user error az előkészítésnél)
6. Szerintem igenis finomabb, legalábbis a világos pörkölés, de ezt nem tudom bizonyítani
7. Nagyon sok jó tapasztalat van vele itthon és küldölfön is, fel sem merül az upgraditis - most egy jó darabig megérkeztünk...Mazzer-t én nem használtam, de a fentiek közül a 2. és a 3. miatt nem az lett (+ persze a feleségem sem biztos, hogy beengedte volna a konyhába
).Én egyáltalán nem bánom, hogy Graef-al kezdtem, nagyon jó kis őrlő, de mindkettőt kipróbálva, az én igényeim esetében (főleg a 2., a többféle kávé váltogatása) van különbség.
-
vicces1
aktív tag
Fiatalok,
Kérdezném, hogy ha a GC-hoz pumpát cserélnék, akkor az expolygon, vagy van jobb opció Szfvárra, illetve az opv-ben a felső lecsavarható rész alatti tömítő gyűrűt, (kék o-gyűrű, a visszágnál) hogy keressem, mert el van keményedve úgy nézem?
El is mászott a 9,5 bar-os beállítás, és nem nagyon tartja. Beállítom az imbusszal, de hamar elmegy és korábban nyit, már 7 bar körül, utána állítok, hogy 9-10-ig felmenjen, aztán pár csapolás után megint hamarabb nyit. Talán elfáradt a rugó?!
Vakszűrővel próbálom csekkolni, manométer, dimmer van a gépen, látom hogy milyen nyomásnál folyik vissza. -
-
CB
senior tag
válasz
PeterAgos
üzenetére
Túl rendes tőled ez a felajánlás. Ha közel laknék hozzád, nem Pakson, akkor sem élnék vele, max. bekéretőznék hozzád, hogy megnézzem hogyan készül a kávé, hogy tanuljak...
Az én szabályom ugyanis, hogy pénzt, szerszámot, autót és az asszonyt senkinek nem adom kölcsön, és ez fordítva is igaz... -
-
-
PeterAgos
csendes tag
-
iatti
aktív tag
nálam még nincs használati tapasztalat
és hogy mért kell nekem?sodródom az árral
komolyabbra fordítva a szót. nem kell söprögetni a garatot,nem kell vizezni a babot,talán még fogpiszkálózni se kell,ahogy mondják csendesebb,meg az 58mm-es m.mini késnél talán jobb ez a kony
reméljük azért pár évet elmegy hiba nélkül. annyi futásteljesítmény úgy sem lesz benne,mint egy olasz kávézóban meghajtott mazzerben. gondolom nem is bírná
-
Tomi_Sci
őstag
Nem az. Ahogy mások ir írták, túl nagyok az ugrások, nem tudod vele pontosan belőni. Én Brikkához használom, ahhoz tökéletes. Gyors, kis helyet foglal, halk. Ezek voltak a fő szempontok, a "hétvégi" kávés szetthez. A hatlapú marás a tengely végén nálam bírja, igaz hétköznap nem kézi őrlőt használok. A tengelyben van egy minimális lötyögés, még jól meghúzott felső anyával is, ezért is nem javasolnám teljesen összezárni a késeket.
Én nem AVX-ről vettem hanem Aliról "picit" olcsóbban, összességében elégedett vagyok vele.(#98699) CB: Tizen1nél mit vettél?

(#98700) Parci: Azért az is benne van, hogy hosszú távon nem szereti a gyújtásszög-szabályozást, főleg amikor az alsó határon megy. Ennek ellenére én is úgy használom, mert egyszerű
(#98799) CB: Fogd meg a Graef külső kését, érezhetően lötyög egy kicsit, műanyag a műanyagban. Sosem lesz olyan pontos, mint egy fém Mazzer.
-
bbuffy
senior tag
No akkor zsamo.
sztem a Niche egy öszvér a szempontokat tekintve. Sorban véve, kiváló őrlemény, jó anyagfelhasználás, nulla pangó az ötletes kialakitás miatt, és emellett szép is.
nincs pacsmagolás, semmi! és varázslás sem. Kellően lassú, ami sztem jobb is a kávénak. Praktikusan adagolós, nem döglik a kávé a tartályban. Pár eve már kint van, eddig nincs panasz rá. De nem is egy év alatt dobták össze.
ja és halk is, kifejezetten tetszetős a hangja, átjön a massziv őrlőhqng, de nem visit mint az ipariak. -
nincsenek szentírások. egy pazar kávéból a graef őrlővel is fogsz tudni csinálni finom presszót. tehát, ha a cél az a magas minimum, amivel már elő tudod állítani a számodra finom kávét, akkor az emberek 99,9%-ának a graef is megfelel.
de.
ha ez valamennyire a hobbid, akkor vágyni fogsz a szépre, jóra, kényelmesre, és fizetsz az extrákért.
azzal kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok, hogy a topikból hányan tudnák vakon kikóstolni az nz őrleményének jobbságát a graefhez képest...
szóval elsősorban a többi szempontból jobb a niche zero. de valószínűleg az őrleménye is jobb, mert miért ne lenne. csak te kávét iszol, nem őrleményt.
egyébként egy bizonyos elmélkedési mennyiség fölött mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy gyakorlati oldalról közelítse meg az egészet. kávé, ivás, íz.
(totál el lehet veszni egy digicamnél is a szenzor érzékenységében és társaiban. vannak különbségek, van jobb és van rosszabb. de a rosszabb ott például azt jelenti, hogy egy picit kevesebbet tudó eszközzel mész neki a feladatnak. de ott is feladat, fotó van, az a végeredmény, nem a szenzor, nem a pixel.) -
CB
senior tag
A pontatlanságot elviseli, csak a hiba jelentkezik az őrleménynél.
Idézet egy cikkből:
"“A kúpos őrlőknél a tökéletes párhuzamosságot és a tökéletes koncentrikusságot kell elérni, míg a sík tárcsáknál csak a párhuzamosság fontos. Ezért könnyebb a lapos késekkel homogén szemcsét produkálni.”"De ez mind nem érdekel, mert ha finom a kávé otthon, akkor kit érdekel?
Arra szeretnék választ kapni - és nyilván azért itt kérdezem, mert itt már sok Niche felhasználó van - hogy mi volt az az indok, amiért a korábbi őrlőtől megváltak, és erre esett a választás. Ez nyilván mindenkinél más. Mi volt az előző, amiről váltott? Jobb lett? Megérte? vagy annyit nem ért, így utólag tesztelve?Nekem az is jó válasz, hogy megkóstoltam az ezzel készített kávét és finom volt. Vagy hogy a fórumban már volt öt embernek, és ezért én is ki akartam próbálni.
Nekem is van legalább öt fajta órám, mégis nézegetem mi lesz a hatodik.verti1: Hagyjuk a Graef örlőt. vannak itt sokan, akik Mazzert, Mahlköniget adtak el a Niche-ért. Miért? ez érdekel. Jobb? vagy a kávé nem jobb, csak halkabb, szebb, kevesebb a pangó?
-
verti1
aktív tag
A Graef őrlőket azért a helyén kell kezelni. Használtam én is ilyet. Meglepően jó kis őrlők főleg ha az árát nézzük. Ezért is ajánlott itt mint belépő motoros kategória. Egy ilyen őrlővel már tudsz elég finomra őrölni elfogadható minőségben presszózáshoz. Viszont ha komolyabban megnézed akkor egymásra csavarozott és pattintott fröccsöntött alkatrészekből épül fel az egész. Nincs benne egy utólag lemunkált, illesztett felület. A külső kés szabályos táncot jár őrlés közben. Ennek ellenére egész tisztességes őrlemény jön ki belőle. Az a Mazzer Kony kés az NZ-ben teljesen más liga méretben, minőségben is. Persze ez önmagában nem garancia a jó őrleményre, de az itthoni és kinti tapasztalatok azt mutatják, hogy rendben van pontosság szempontjából. Persze én is szívesen látnék méréseket ezzel kapcsolatban, de addig is elhiszem, hogy rendben van a dolog. Ennyi pozitív vélemény nem jön össze csak úgy.
-
bl4ze
veterán
Keress rá a nevemre itt, és az index fórumon - mindent megtalálsz.
Ne haragudj, de nem fogok 10+ évet felsorolni Neked részletesen.
A kávékorzó tesztelői között is megtalálsz, van fent elég sok tesztem, cikkem régről stb.
Ahogy mondtam : nem célom meggyőzni, de azt felejtsük már el, hogy a Graefot párhuzamba állítod az NZ-vel. Ez nettó butaság, ha megsértődsz, ha nem.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Gaming notebook topik
- Disney+
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- D-Link DIR-860L
- Esik a hóóó!!
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bár a DE sokoldalúbban paraméterezhető, az esetek túlnyomó részében manuálisan csavargatnám a potmétert az R91-on.

a többi csak időpazarlás
vigye már el valaki, ennyiért ajándék emberek!!!