Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Klaus Duran: RCS
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csuppp
csendes tag
dethroner
Van olyan főző aminél be vannak programozva a mennyiségek, és áramlás mérővel mindig ugyan annyit fog kiengedni.
A következő tipusokról tudom, hogy azok:
MPM mkw-08m
Delonghi ec685
Severin KA5995
Severin KA5994Ezek a főzők belsőt tekintve mind egyformák, tehát thermoblock van bennük.
Sajnos nincs egyben a kar tartó a thermoblock-kal. Ezért főzés előtt ki kell nyomni rajta egy adag vizet az üres szűrőn. Egyből főzve sem egy tragédia a kávé egy szarvasihoz szokott embernek, de előmelegítve azért finomabb.MPM meg a Severin között annyi a különbség, hogy a severinben van 3 hőfok programozva, még az mpm-ben 1 fix van beállítva és kész.
1 hónapja vettem MPM-et, az főzés után 1x csorgat ki kb 2-3ml-t(mikor a karban levő hab leül)
-
dethroner
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Félreértettél
Nem a csepegve megindulás a gondja az említett Gaggia-nak, hanem az hogy a főzés befejezés után, a csésze elvétele után még sokáig csepeg ki a tálcára a lé. Pl több mint 2 órája főztem rajta, de még mindig ott lóg ki 2 csepp a kifolyó végén. Meg amikor főzöm nyomva kell tartani a gombot és annak elengedése laikusként azt gondolnám hogy azt jelenti hogy abban a pillanatban épp megfelelő mennyiség jött ki, ott legyen elég. De amikor elengedem a gombot, akkor még legalább 2cl lé jön belőle, és még ezen mennyiség kifolyása után is még órákig képes csepegni, akkor is ha kikapcsolom a főkapcsolóját. Szóval ezzel én már megtanultam együtt élni, nekem ez már nem gond. De szeretném tudni hogy létezik-e kb ezzel a Gaggia-val hasonló árban készülék, ami akkor abbahagyja a folyást/csepegést, amikor elegendőnek gondolná a lefőtt kávét, és szinte azonnal megszűnne a további csepegés.
Másik ami még eszembe jutott, hogy van olyan olcsó karos gép, amin nem kell kapcsolót vagy gombot nyomva tartani és azzal szabályozni a lefőtt mennyiséget? Arra gondolok hogy megnyom egy gombot és pont a kiválasztott adagot főzi le, mint mondjuk egy kapszulás vagy automata gép. -
Bazsee71
őstag
válasz
dethroner
üzenetére
Hogy on topik legyen, elég hardcore igény egy rendes kávéfőzőtől, hogy ne csepegve induljon meg a lefolyás. Ez így eléggé szűkíti a kört, marad kb. a french press és a kotyogó (mondjuk ez meg pöfög). Esetleg szuperautomata gép, durvára vett őrleménnyel, de az úgy nagyon híg lesz.
Amúgy miért baj, hogy csepegve indul meg? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Őseimnek akarok ajánlani kávéfőzőt, ehhez kérek segítséget.
Eddig a jól bevált szarvasit használták, de most szeretnének valamit ami jobb. Tchibo kapszulás volt az első ötletük, mert az milyen szép
, de amikor szembesültek a 120ft/adag árral, nem kellett sokat győzködni őket hogy felejtős. Nekem egy Gaggia Gran Style van, amivel meg is vagyok elégedve, de nem tudom hogy merjem-e nekik ajánlani, mert elég bosszantó hogy az gomb elengedése után még nagyon sokáig csepeg, nem tudom ezt hogy fogadnák. Szóval ezt szeretném kérdezni (tudom hogy ez itt szentségtörés
) hogy van-e olyan új, egyszerű és olcsó masina, ami nem egy pár hónap után elromló szar, nem csepeg hosszan? -
zolnagy
őstag
válasz
Krajcsi
üzenetére
Köszi, de ez a praktika már megvan. Én alapból így csináltam az elejétől. Ma egyébként egy red clix klikkel durvábbra vettem az őrleményt és így jó lett ismét.
Más.
Ma végre meg tudtam mérni a mazzer késtartó pontosságát. Egy század körüli, tehát örülök. Bele is applikáltam az új f64 evo késeket. Eddig az összeéréstől 9-13 ricni tartomány volt használatban. Most az új késekjel beállítottam 11-re, befulladt, 13-nál detto, 16-nál lassan de megindult. Lehet, hogy az új kések miatt van, de örülök, hogy van benne tartalék. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Szia!
Van egy ötletem, hogy mi lehet a gond, legalábbis nálam ez volt a gond ugyanezen problémánál. A megoldást Vert1 mondta akaratlanul, mert valamelyik hsz-ben írta, hogy úgy önti rá a pogácsára a vizet, hogy az edény oldalsó falát célozza a vízsugárral, mivel ha telibe a felsőszűrőt öntöd, akkor hajlamos csatornásodni a pogi, mivel a vízsugár kikezdi.
Amióta az oldalfalra, lassan kezdve töltöm fel, azóta nem volt olyan problémám, hogy egyszer normális a lefolyás, utána meg átfolyik gyorsan.Köszi Vert1 így utólag is 😊
-
Csuppp
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani Delonghi EC685 karjának, hogy mekkora a 3 körömnek a mérete?
Aliexpressen szinte csak ehhez találok kart, viszont nem tudom, hogy jó az enyémhez vagy sem.Amihez keresek az MPM mkw-08m / Severin KA5995.
4mm vastag körmök vannak ennek a karján.
Amennyire utánanéztem ezek belsőt tekintve EC685, csak kicsit más a grouphead. -
Toobee
veterán
-
bbuffy
senior tag
Nekem az első szériás spar zwillingem van teljes szettben. Tizenpár eves. Na az jó. Utána lett az újabból is. Na az már fos. Feleolyan nehéz szar anyag. Meg a pontgyüjtők hajnalán jó volt a kés.
ezek amiket felraktam jók, mert nem a sparnak keszült. Nincs baj a céggel. Ez a kanal pl 25€. -
-
-
-
bbuffy
senior tag
Urak!
Zwilling kávés vonatkozású dolgaim. [link]
Vegyetek Flairre gyüjtök
-
verti1
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
Peti...(16v)
tag
válasz
verti1
üzenetére
Jah, kérem! Az én dobozomban nem volt ilyen dugó
Az aljába teszed, vagy fejjel lefelé állítod bele?zolnagy: én is a gyári dugóval, de egy külön tálkában, és a dugó szára bent van a hengerben. Kezdetben fejjel lefele állított hengerrel csináltam, de sokszor kiszivárgott a víz a hangerből, így egy ideje az aljába állítom. Így megtartja a vizet, így viszont nem mindig jön ki a dugó a víz leöntése után, és így egy kicsit macerás. Főleg az utolsó felöntésnél gond, mert ha nem jön ki azonnal, akkor sokat hűl a henger. Egy ilyen verti-féle dugó megoldás lenne.
-
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
SteelCowboy
csendes tag
Valaki esetleg használja a 02-es Hario Range Server-t Acaia Lunarral? Elfér rajta rendesen, a kijelző látható marad? Játszom a gondolattal, mert ha ráfér, akkor jó lenne presszóhoz és filterhez is 2 in 1, aztán mérleg-kérdés egy életre le lenne tudva
-
verti1
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
-
verti1
aktív tag
válasz
billyjoe
üzenetére
Ezzel a vízforralón zsonglőrködéssel nem tudok kibékülni. Flair-nél is nagyon sokan csinálják így különböző adapterek segítségével. Elhiszem, hogy működik, de nekem nagyon idegen a dolog. A Flair-nél se tudtam egy hétnél tovább együtt élni a gyári dugattyún billegős megoldással előmelegítês közben.
-
billyjoe
tag
válasz
verti1
üzenetére
Flairnél közepes pörinél két felöntés majd 96-98 fokos víz, világosnál három és minimum 98 fokos víz(1. kb másfél két perc, második kb egy perc) . A robot esetében a vízforraló peremére teszem a tartót és kosarat (kvázi előmelegítem a tartót a gőzzel), miután felforrt, felöntöm a ledugaszolt szűrőtartót (a dupla kifolyóba pont belepasszol az aeropress záró dugója), felteszem a robotra hogy a dugattyút is melegítsem, közben darálok, wdt, tamperelés, majd utána 97-98 fokos vízzel húzom a kávét. Filter pörit még nem próbáltam a robottal, az már neccesebb lesz szerintem.
-
billyjoe
tag
válasz
verti1
üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom, próbáltam a flairrel a filter pöris Starfish-t és nagyon jókat húztam. Igaz, ott azért már oda kellett figyelni az előmelegítésre, hőfokra, profilra, de nem egy megerőltető dolog. A robottal még mindig ismerkedős fázisban vagyok, még nem értem el teljesen a flair szintjét stabilan, de már volt egy két shot ami ízben kicsit jobb volt. De azt vettem észre hogyha kicsit hanyagabb vagyok, jobban meglátszik a végeredményben mint a flairrel, de lehet csak azért mert kb 8 hónap előnye van neki. Tervezem hogy írok egy hosszabbat majd magáról a robotról, összehasonlítva a flairrel, de amíg egy zacskó kávét nem tudok végig inni konzisztensen, addig még várok. Annyit azért már lemerek írni, hogy maga az előmelegítés gyorsabb és egyszerűbb a megfelelő technikával.
-
verti1
aktív tag
-
zolnagy
őstag
válasz
home.barista
üzenetére
Nézd, erre senki nem fog egzakt választ adni. A legtöbb embernek itt bejött, nekem nem annyira, de én vagyok a kisebbség.
-
verti1
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Van egy olyan elmélet, hogy a szemekbe zárt co2-vel van összefüggésben. Minél sötétebb és frissebb annál több a co2 ami a magasabb hőmérséklet hatására nagyobb mértékben szabadul fel és a pogin belül hatással van a lefolyásra. Néha amikor elfelejtem az utolsó felöntéshez letekerni mondjuk 96 fokra a kannán a hőmérsékletet és felöntöm a 100 fokos vízzel akkor elég jól megfigyelhető a dolog, de kávéja válogatja.
-
válasz
verti1
üzenetére
világos, hogy ha akarsz, mindent kontrollálsz, ezért is tetszenek ezek. de az nem tetszene, ha teljesen fasiszta használat híján csak rossz kávék készülnének. nekem belefér, hogy ne reprodukáljam hibátlanul a korábbit, mert ha elég jó a végeredmény, mindegy, hogy az egyik így jó, a másik úgy

-
verti1
aktív tag
Robot-ot, Flair-t is lehet sokkal hanyagabbul kezelni, de akkor nem lesznek egyformák a kávék illetve akkor azon a szinten kell kezelni az eredményt is. Megjegyzem hanyagul összedobált módon is nagyon jó kávékat lehet húzni velük. Ugyanakkor lehet nagyon komolyan is tolni a dolgot és tényleg nem bonyolult maga a rutin, pár perc az egész. Amiről írtam az előbb az a hőmérséklet menedzselêse ami egy nagyon fontos pont. Egy PID-es gépnél megoldja az elektronika, nincs vele dolgod. Itt neked kell felmelegíteni a cuccot, lehetőleg mindig ugyan úgy, mert akkor a végső felöntésnél mindig ugyan az a kiindulási pont. Utolsó felöntésnél lehet forrásban lévő vizet használni vagy pl. PID-es kannát. PID-es kannával tökéletesen lehet játszani a hőmérséklettel és nagyon kényelmes. A másik dolog ami kilövi az űrbe ezeket a kis manuál karosokat a profilozás lehetősége, kár lenne hanyagul kezelni. Minél többet gyakorolsz, annál pontosabban reprodukálható húzásról húzásra. A stoppert csak előáztatás hossza miatt figyelem, de ha rövid akkor van, hogy fejben számolok inkább. Illetve új kávé beállításánál az összidőt figyelem, de nagyon kényelmes, mert ott van a mérlegen, nem egy plussz szarakodás. Ha pedig nagyon hardcore-ba akarod tolni akkor ott van a SEP amivel ugyan azt húzhatod mindig. Szóval nagyon jól be lehet rögzíteni minden paramétert ha akarod.
-
Bazsee71
őstag
válasz
verti1
üzenetére
Igen, pontosan úgy befolyásolja a lefolyást az előáztatás, mint bármilyen más gépnél. Ugyanazzal az őrleménnyel, ha nekifekszel és egyből felküldöd 9 barra, akkor be lehet fullasztani, de ha szépen előáztatva, és egyenletesen növelve érjük el, akkor szépen lejön.
Ehhez képest a hőfokot elhanyagolhatónak érzem, mint tényezőt, de leszögezem, hogy ez csak megérzés, sosem próbáltam.
Rá kellene akasztani Kávé Kálmán SEP-jét, és megnézni 10-10 egyforma shotot 95 fokos és 100 fokos vízzel.
-
home.barista
csendes tag
Én nagyon gondolkodok egy Flairen Gaggia Classic mellé, de kicsit megijedtem, hogy ennyire nehéz lehet vele. Vajon bele merjek vágni?
-
verti1
aktív tag
Ez gép független amit írtam. A Robot pont így működik. Ott is neked kell menedzselni a hőmérsékletet, megismételni a profilt. Ez amit leírtam egy pár perces rutin része. Megvannak a lépések amihez tartom az előmelegítési időket, nem stopperezek. Az előkészítésen, profilon stb. pedig ugyan annyi múlik minden gépnél.
-
Toobee
veterán
válasz
bbuffy
üzenetére
Sunyiba az egyiket megjárattam, de már a dobozban pihen. Nem vitatható, hogy a minőség hozzátesz a kávézás élményéhez, ez pedig nagyon impozáns cucc. De azért arra nem kell számítani, hogy leteszed a hajadat tőle. Az IKEA Ivriget ajánlom, onnan szerintem már nem nagy lépés ez a Kruve. Bögre után megváltás. Láttam néhány tesztben még JH is sima bögréből kóstolt. Az ilyen formájú poharak nagyon jól bánnak az illatokkal is, én szeretek pár mélyet szippantani a pohárba. A duplafal miatt lassabban hűl, azt tapasztaltam, hogy szobahőmérséklet körül nyílnak meg a savak. De nem ástam bele magam a filter vonalba, lehet a kemény arcok mindjárt szólnak, hogy ezt is rosszul csinálom.
-
zolnagy
őstag
válasz
verti1
üzenetére
A nyomásgörbét/időt próbáltam tartani ugyanúgy, de persze lehet, hogy nem tudtam úgy, ahogy kellet volna, ebben nem vagyok jó. Gáztűzhelyen forralt vízzel melegítettem elő ill. azzal is öntöttem fel csapolás előtt. Persze az időket itt megint nem figyeltem másodperc pontosan, csak kb.
De az meglep, hogy a lefolyást a hőmérséklet befolyásolja. Persze neked elhiszem, hiszen tudom, hogy Te napi szinten használod és rendkívül precíznek ismerlek, csak a miértjét nem értem. Józan paraszti eszemmel azt gondolnám, hogy annak nem szabadna a lefolyást befolyásolni.Mindenesetre holnap egy újabb teszt ugyanezekkel a beállításokkal és figyelni fogok mindenre is.

-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Eladnám kb 1 hónapos mérlegemet.
Nincs vele semmi baj, csak a mérete túl nagy (magas) nekem.
-
verti1
aktív tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Figyelni kell arra is, hogy az előáztatás és a max nyomás közötti szakasz is egyforma legyen. Kb. egyforma legyen az idő és a növekedés üteme. Ha túl hirtelen akkor össze tömörödik a pogi és vissza lassul. Valamint a hőmérséklet is befolyásolja. +/- 2 fok már nagyon más lefolyást eredményez. Erre jó a PID-es kanna, mert akkor mindig ugyan az a hőmérséklet ha játszani akarsz vele és persze nagyjából tartani kell a felöntési időket. Leginkább az utolsó felöntésre kell figyelni. KB. Fél perc után éri el a max hőmérsékletet a Classic hengere. Utána kiöntöm, összerakom és húzás. Ha ez az idő változó akkor megint vakon vagy a hőmérséklettel hiába a PID-es kanna. Ha csak sima vízforraló van akkor pedig forrásban lévő vízzel kell dolgozni és az idővel, felöntések számával kell játszani.
-
zolnagy
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Én is ezt gondolnám, de GC-nél rendszeresen használom a commandantét, és ott sose volt ilyen különbség a lefolyásokban.
Persze lehet, hogy velem van a baj és nem való nekem manual gép. -
zolnagy
őstag
válasz
vicces1
üzenetére
Vagy maga verti kéne itthonra, aki elkészíti a kávét.
Tegnap kíváncsiságból elővettem a flairt és készítettem vele egy adag starfisht. Tök jó lett, a lefolyás, a kinézet, az íz. Az örlő a commandante volt.
Ma ismét ugyanez a kávé, tizedgrammra ua mennyiségű kávé, örlő is ua, előáztatást is addig hagytam, majd felnyomtam 9 barra, de csak csöpögött, majd 15 s után indult nagyon lassan meg. Szar is lett. Kinézetre, ízre. Nem értem. Nekem a flair rejtély marad. A pogácsa mindkét esetben hibátlan volt, de a másodiknál látszott, hogy kicsit égett volt az alja a lassú kivonatolás miatt. -
verti1
aktív tag
adriankoooo: Igen ez az új kosá, még barátkozom vele, de csak szimplának használható. Mondjuk nem bánom, 11g körül használom.
Bazsee71: Elég sok mindent változtattam rajta az tény. Nem lehet tudni, hogy mi lesz a végén belőle.
vicces1: Nem tökéletes azért, van benne hiba. A jó kávé egyik kulcsa a minél tökéletesebb lefolyás szerintem. Ha csatornásodik, féloldalas, stb. akkor cumi van. Egyébként ez minden különösebb voodoo nélkül készült. Egy kis habverőzés és a rugós-párhuzamot (nem tudom mi a jó elnevezés) tartó tamper.
-
bl4ze
veterán
Elfogyott az utolsó 100% A kávé is - jók voltak, be kell lássam.
De most jön vissza a megszokott "rend" egy jó kis 70/30 kávé személyében, holnaptól ez csordogál a csészébe :
-
verti1
aktív tag
Igen az a három video tavaly készült amikor az Aeroparknak végeztünk egy kis társadalmi munkát. Vissza került két hajtómű sok év után az újrafestett HA-LCA Tu-154-es repülőgépbe.
-
Toobee
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Várjuk nagyon! Ha előre meg kellene tippelned, milyen görbét mondanál rá? Hirtelen 9 bar, majd meredek esés?
verti1: jól néz ki! Ez nem a legkisebb Acaia, ugye?
-
verti1
aktív tag
Egy kis klasszik csokis-mogyorós Brazil egész jól sikerült lefolyással:
[link]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
"Egyébként ha valaki vesz tőled egy SEP-szettet az aktuális gépéhez (bármi is legyen az), akkor ő is megkapja a SEP-pel ezt a mintaprofil-könyvtárat?"
Áááááá! Elfelejtettem egy rendkívüli mintaprofilt, ami szintén "megszülődhet/kirakódhat" karácsonyig: 9Barista.
Ehhez be kell futnia még tőlük a megfúrható középrésznek (1-2 hét), amit remélhetőleg nem forgácsolunk tönkre, megtűzdeljük a szenzorokkal, ráalkasztjuk a SEP-et és kész :-). Milyen egyszerű ezt leírni. És mennyivel bonyolultabb lesz mint a Leva meghekkelése.... De coming...
-
Toobee
veterán
válasz
kzoltann
üzenetére
Igen, de bizonyos összeg alatt eltekintenek tőle.
ÁFA:
Az áfahatár hivatalosan 22 euró, de a gyakorlatban (a 2017. évi CLII. törvény 162. § (5) alapján, miszerint 10 euró alatti importköltséget nem kell befizetni) pontosan 37,04 euró (~ 11.000 Ft). Tehát 37 euró alatti összértékű csomagokra nem kell áfát fizetni. Ezt gyakorlati tapasztaltok is alátámasztják. A csomag összértékébe a szállítási költség és az esetleges biztosítás díja is beleszámít! -
Toobee
veterán
válasz
SteelCowboy
üzenetére
37 EUR az áfahatár.
-
SteelCowboy
csendes tag
Ma éjjel megterhelték a kártyámat a Nanofoamer árával, 12.225 Ft lett a vége. Azzal viszont már becsúszott az áfahatár fölé, jól gondolom?
-
vicces1
aktív tag
Kösz srácok az ajánlást a ferment-presszó párosításhoz.
Talán ennél a résznél kellene a filternél maradni szigorúan. -
djboris
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
Én próbálkoztam vele párszor az presszóban. Sajnos mindig savanyú uborkalé lett belőle, még hosszabb EK presszóban is. Egyedül a román bob coffee hondurasi fermentjéből tudtam jó presszókat készíteni amit még a berlini woc-on gyűjtöttem. Az is jó bika ferment volt. Most is van valami hondurasi ferment a bob webshopjában de elég durva ára van.
-
freaghill
őstag
Mosonmagyaróváron van ajánlott specialty kávézó?
-
pbalint
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
A darálóban a Black Sheep Jesus Lemus, múlthéten még volt a webshopban, most nem látom, de időszakosan fel szokott tűnni. De az olyan brutál sport szeletes rumos ízű, hogy néha placebo másnapom van tőle
. Ugyan nem presszó pörkölés, de Baszeek Starfish filter pörije is nagyon ízlett, illetve most a Sirenből is van két féle (presszó és filter), azokat még nem próbáltam, de tervben van. -
vicces1
aktív tag
Na megint túlfórumozom magam
Szóval ezt olasz retail risztrettózók ne olvassák!

Ajánlanátok manapság "bejövős" szemérmetlenül fermentbe hajló anyagot presszóra.
Cirka 1 éve volt a darálóban a Black Sheep-nek talán hondurasi, (de lehet abszolút ne az )"gyömölcslekvár" erejű fermentált kávé, bár asszem filterhez tolták a srácok, de úgy emlékszem arról beszéltek, hogy szinte bármit csináltak vele ütött a cucc.
Ja, és ne a frei vonal legyen! -
vicces1
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Még annyi, hogy 1tized pontos, csak 0,3gr-tól kezdi a mérést (súlynál és időben is)
Itt egy link ahol látható a visszajelzéseknél, hogy az uccsó vásárlásnál már az új verziót vette a csávó, a nyár véginél még a régit.
Meg, hogy nem igen van már 40usd körül, de vadászni kell.
Ettől függetlenül, ha nem kezdek el vadul filterezni, akkor annyira nem egy nélkülözhetetlen tárgy ez sem
-
Xabi78
aktív tag
Szia!
Lelit a Rancilio szabványt vette át, úgyhogy gondolom, ez lesz a jó: Expolygon
A lelit kar méretezése:
Type: Straight fins
Width inc fins: 82mm
Width without fins: 73mm
Fins: 5.7 mm x 26mm
Basket: Height 24 mm x Internal Width 58.5mm
Handle: M12 PVC with silver plug
Portafilter: Solid brass, chrome plated
Tamper Size 58mm Click here -
djboris
csendes tag
Ha már megvan egy alap szett, inkább kávéra érdemes költeni azután mint újabb gadgetekre. Az alapanyagnak sokkal nagyobb hatása van az italra mint bármi másnak. Ha mindenképp költeni akar valaki azt kávéra érdemes. Nincs igazi gamechanger a gadgeteknél sajna.
-
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
100 EUR alatt 15 EUR a szállítás, így mindenképp megéri fölé vinni. A rino itthon 12K HUF+szállítási költség. Dobsz még mellé egy filterpapírt és pont 100 EUR fölött leszel. Vagy azt is lehet csinálni, amit a topiktárs írt, hogy kávéval húzod fel. Hírlevélre adnak 10%-os kódot, de a kalendárra nem működik: 19gramsNews
Itt pont tesztelik is, nincs róla rossz véleménnyel.
-
WarLock07222
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Én is gondolkodom az Adventi kalendáron, a Rhinocérosszal együtt. Úgy esetleg jobban kiadja a szállítási költség?
@djboris, többiek: Nekem egyébként pont az jött be, hogy ha valami nem stimmel 2-3 őrlő állítás után sem, akkor az arányokkal kezdek el játszadozni. A Hoffmann féle 60g/liter pl. tökre nem jött át, és inkább ilyen 65g jött át leginkább. De nagyon kávéfüggő a dolog.
-
kzoltann
aktív tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem dobj melle inkabb par csomag kavet amit fagyassz le vagy állj össze másokkal, hátha valaki szinten kiprobalna (szerintem feleslegesen ne vegyél tárgyakat mert csak drágábban jössz ki a végén a saját tapasztalataim alapjan)
20k/kg: [link] itt irtam rola, hogy ez a legveszelyesebb a filter ivásban, hogy a kávé árában van a rengeteg rejtett költség nem a 300-600k gépvásárlásban.
-
djboris
csendes tag
válasz
bbuffy
üzenetére
300 az picikét kevés.
60g/l a bejövôs általában, de persze mindenhez hozzá lehet szokni. Filternél nem annyira érdemes a kávé víz aránnyal játszogatni (persze nem tilos). Tapasztalat szerint Inkább a kontaktidô, szemcsnagyság de úgy általánosan fogalmazva az extrakciót érdemes változtatni-finomhangolni. -
Kulbi
aktív tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Igen ezt mondják sokan. Csak akkor miért vannak eltérő méretek és kompatibilitások írva az oldalakon, a fülek 6-tól 7 mm-ig minden méretben vannak, bár pontosan hol mit kell mérni az sem tiszta.
Ezt az LF spare parts oldalt is néztem, mert láttam, hogy sok cégnek gyártanak:
[link]
Itt is van minden össze vissza. -
vicces1
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nem biztos, hogy azon a linken lévő már az auto timer-es, de lehet. keressed úgy, hogy legtöbbet eladott, értékelt, a feedbackekben látható néha fénykép. De egy üzenetváltással tisztázható, hogy melyik verzió, bár nyár óta szerintem már azokat kínálják.
Az alin ugye gyakori, hogy eltűnik a kínálatból az egyiknél, vagy változik, vagy megszűnik az eladó.
Azért nem kínálom ahol én vettem, mert az is változtatott, lehet már nem árulhatja azokkal a kondíciókkal pl. most nem is szállít hozzánk.
Én úgy vettem, hogy 32usd ért árulta +8usd Ali stand. shipping holland track volt, így meg sem akadhatott.
Jó 2hét alatt itt is volt. De ez sem garantált. -
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
JH Fellow Ode teszt is kijött közben.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- League of Legends
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BIOS frissítés
- Sorozatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ AMD RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4678
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de amikor szembesültek a 120ft/adag árral, nem kellett sokat győzködni őket hogy felejtős. Nekem egy Gaggia Gran Style van, amivel meg is vagyok elégedve, de nem tudom hogy merjem-e nekik ajánlani, mert elég bosszantó hogy az gomb elengedése után még nagyon sokáig csepeg, nem tudom ezt hogy fogadnák. Szóval ezt szeretném kérdezni (tudom hogy ez itt szentségtörés