Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rush77

aktív tag

Sziasztok!

Továbbra sem látszik megoldódni a spriccelés mizériám. :W
    A legutolsó bejelentkezésem óta kétszer volt olyan, hogy nem spriccelt. Ugyanazon a beállításon, tizedre pontosan ugyanannyi kávéval utána meg szétesik az egész.
    A tünet továbbra is az, hogy kb 15-17 másodpercnél szétesik az addigi szép lefolyás és rángatózik, spriccel.
    Most már kb 1 hete nem is használom a nyitott kart mert nincs kedvem állandóan takarítani, de így is látszik, hogy rángatózik.
    A kávék: PY Choco madness, PY Castr's Cigar
    Mennyiség: Miután többen arra gyanakodtok, hogy túl van töltve a 18-as IMS kosár ezért 14 és 16 között próbálkozok. A két nem spriccelős alkalomkor 16,1 volt benne. Utána 16,1-gyel ugyanúgy spriccelt.
    Most éppen 15,5g
    Az arány pedig: 15,5 -> 25mp -> 26g (minél jobban közelítek az 1:2-höz annál jobban esik szét)
    Módszerek:
    1- karba őrlök, egyszer finoman megrázom, hogy eloszlassam, majd gyors wdt majd puck perfecter és tömörítés.
    2- karba őrlök, egyszer finoman megrázom, hogy eloszlassam, majd puck perfecter és tömörítés.
    3- karba őrlök, egyszer finoman megrázom, hogy eloszlassam, majd gyors wdt, a tetejét elsimítom és tömörítés.

Teljesen kitakarítottam (vízkőtelenítettem és a heti puly caf tisztítás is megvolt) + kapott új kartömítést.
    A vízhozamot megmértem háromszor is (nem biztos, hogy így a tudományos) 10 másodpercig folyattam a vizet belőle egy mércés edénybe. Erdemény: 95-100ml/10mp

Jövő héten kézhez kapom a manométert és megnézem, hogy be kell e lőni az OPV-t.

Daráló: Továbbra is major utángyártott késsel. Ugyanezzel a felállással kb 1 hónappal ezelöttig semmi problémám nem volt.
    Kés csere lesz a közeljövőben amikor majd éppen úgy jönnek össze a dolgaim.

Kérdések amik felmerültek.
    1- Mi a k---a anyjáért spriccel? :F
    2- Kell(het) e a szűkítő tekintve a vízhozamot. (ha igen az kb mennyibe kerülhet? jöhet privibe is)
    3- A vízterítő fölötti részen (gondolom az maga a fej vagy kazán alsó rész) vannak ilyen vöröses foltok. Az nem tudom mire utal.

Bármilyen egyéb tippet szívesen fogadok.
    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák