Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
szerintem ez egy elég jó módszer. pontatlan és fapados, de miután a pid vezérlő logikája úgy is pontos, ez csak a dolog szépészeti része (de én amúgy még ezzel sem foglalkoztam soha, mutatott, amennyit mutatott, csak arra kellett, hogy megtanuljam, hogy "x" az sok, "x-5" kevés). arra meg elég.
-
Deer76
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Tudsz ajánlani olyan kávékat, amik kotyogósban is nyugodtan elkészíthetők?
Kapuczíner:
- Velencei gondolások kedvence (ez van most)
- Palermo aranya
- Jubileum blendAz utóbbi 2-őt még ki akarom próbálni.
AVX kávépörkölő is ajánlott blendeket (pl.: AVX KV Mix Premium Silver Pörkölt Kávé 700 g), de mind 700g-os csomag vagy 1 kg-os és az nálunk soká tart. Max 500g-ost vennék. De alapesetben 250g-os kávékat veszek.
-
Deer76
aktív tag
Kotyogósba érdemes-e valami SO kávét is kipróbálni vagy csak blendeket?
-
Bazsee71
őstag
válasz
lagoon79
üzenetére
Egyébként lehet méregetni a kilépő vízhőfokot, de ha el van csúszva a tartomány, akkor az szobahőmérsékleten is megmutatkozik - szerintem. Nem is tudom már ki mondta, de mikor bekapcsolod a gépet, meg kell nézni mit mutat (persze nem úgy, hogy 2 órával előtte még kávéztunk rajta). Nálam kottára annyi, amennyit a szobai hőmérő is mutat.
-
Sinisi
senior tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Én is ezért hagytam rá, és nem rendeltem újra... nem hiszem, hogy olyan sokat számít az, hogy mennyit mutat a kijelző és, hogy ténylegesen mennyi az annyi. Részemről be kell lőni arra hőre stb... ahol finom és itt meg is állok. Persze nem vagyok tuning ellenes vagy ilyesmi! Sőt, jó az ha a tutkó a buhera, és a full tuning! :-) de egyelőre most csak kávézgatok szépen, lazásan aztán majd mindennek eljön az ideje.
-
lagoon79
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Srácok, nem kötözködésből kérdezgetek. Egyszerűen csak szívtam régebben sokat ezzel a témával és tudom mekkora pontatlanságok vannak a mérésekben, ha egy kicsit is rossz helyre megy a szonda. Nagyjából ez arra lehet jó, h megnézzük a gépünk mindig egyformán dolgozik vagy sem. Egyébként látom az ár kicsapta a biztosítékot, de meg lehet ezt otthon olcsóbban is csinálni. Egyébként a Scace thermofilterrel állították be régebben a WBC-n a gépeket a verseny előtt, meg a rocket gyártója is ezzel publikált anno adatokat.
Adp: ha fejjel egybeépített kazános a gép, akkor már egy fokkal jobbak az esélyek
-
adp
őstag
válasz
lagoon79
üzenetére
a felsőszűrő és a rézvíztértő között van, nyilván nem a legpontosabb mérés, de ha belegondolsz hogy a piden tegyük fel 90 van, a kis szenzoron is 90 van, csapolok és végig 90 fokon marad, max az indítás pillanatában ugrik fel 1mp-re 1 fokot de aztán azonnal visszaáll, azért elég pontos szerintem.
Vagyis nem igazán tudom elképzelni, hogy ha csapolás előtt hőstabil a fej és a kazán is és szigetelve és réz csövezvevan, akkor miért ne lenne pontos a mérés -
adp
őstag
válasz
lagoon79
üzenetére
azért ez a 300$ -os valami túlzás. meg lehet ezzel is mérni, nekem is hasonló mérőm van, becsavaroztam a felsőszűrő fölé a szenzort és kész. nálam ugyanannyi mint a piden kijelzett érték, néha 1 fokkal kevesebb, gondolom nincs bekalibrálva, viszont 45g csapolás alatt végig tartja
-
celf
őstag
szerintetek milyen egy tulextraktalt kave? savanyu-keseru? ahhoz kepest, h. milyen lehetne.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Ilyennel
Bedugom az érzékelőt a vízterítő egyik vízkimeneti lukába... -
Sinisi
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Igen, nekem odáig van meg a sztori, hogy nem azt nézik a vámosok, hogy mennyi a terméknek nyilvánított összeg, hanem átvilágítják, oszt (mint a zaciban :-) ) megbecsülik... de ezek szerint azóta is kúpálódtak a fiúk! Hiába, az élet egy folyamatos alkalmazkodás.
Mint a kv.-s fórumról is csak egy pár hó-ra vettem le a fél szemem és tessék! már itt is a kövi előrelépés! a tágulási tartály!
hát hajrá-hajrá! -
válasz
Keresztapper
üzenetére
remélem senki sem gondolta egy másodpercig sem komolyan az egészet...
-
mdav88
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Mondjuk az alibabát nem is nagyon értem... olyan árakat adnak, ami irreális, még csak nem is irányadó. Hogyan lehet ebből üzletet építeni?

-
Keresztapper
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Fake a dolog. A kínai azt írta, hogy 4.250 USD lenne.
Szóval csodák nincsenek... 
-
válasz
paljoc
üzenetére
nem sajnálom én senkitől, de akkor nem akarok nyafogást hallani
, hogy nagy a robur, nem férne be a pultra stb.más: casmo vámpíró kolumbia, első shot és az is mindannyiunk pavonijával, de már így is remek lett. túl könnyen jött le, picit lapos is lett, így csak háromszor olyan összetett ízvilágú volt, mint az előző, saját pörim

-
John3:16
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Erről jut eszembe. Hála Istennek megoldódott a tágulási tartály nélküli nyomásszabályzós gépemnél a manométer megzabolázása. Az EVO gőzcsapba kötve már csak elenyésző mértékben rángatózik 9 barnál:
Köszönet GPBenedek fórumtársnak a közdarab elkészíttetéséért!

-
mdav88
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Lehet engem is erdekelne.... Foleg ha koser....
-
Sinisi
senior tag
válasz
gubabela
üzenetére
Akkor még nem mondok le a magas robusztatartalmú kv.-król. :-)
A koffeintartalmat érzem is rendesen az arabikák után :-). Amit most iszok annak nem tudom, hogy mennyi a robi tartalma. Renekával 18g-ból 30g-ot csapolva 90 foktól egészen 84 fokig végigzongorázva a számomra zavaró jegy végig rendesen jelen volt. Jelenleg a 17g-ból 84fokon 32g-csapolmánynál tartok és még az utóízében (amit hosszan érzek :-) ) ugyan ott van ez a jellegzetes íz, de már korántsem olyan tolakodó jelleggel (meglehet ha nem éreztem volna ezt korábban annyira intenzíven, nem is azonosítanám elkülönült formájában és azt gondolnám, hogy túl kivonatolt a lé, ami miatt az állítgatásnál nem arra indultam volna amerre "szükséges").
-
Bazsee71
őstag
-
gubabela
senior tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Szia! Olvastam a hozzászólásod a fórumon a robusztákról. Én nagy robuszta fogyasztó vagyok, (reggelente csak azt iszok a koffeintartalma miatt) mondhatom, hogy rengeteg fajtáját megkóstoltam, köztük a kaapy royalt is. Az utóbbit tartják mo-n a legjobbnak, de ez messze nincs így szerintem. Azért szeretik annyira, mert viszonylag jól tűri a hőt és nem annyira jellegzetes az íze, mondhatni kicsit inkább jellegtelen, egy blendben nem annyira szól bele az ízbe, viszont szép cremát ad. Persze egyéni ízléstől is sok függ, hogy ki mit szeret. Én például csakis vietnámit iszok tisztán robusztából, mert nekem ennek a fajtának ízlik legjobban az íze. (kicsit füstös, mogyorós, pörkölt magvas, ízjegye van, jó adag keserűséggel megfűszerezve, tuti reggeli ébresztő, viszont a hőt nagyon nem bírja, nálam max 84 fokon jó, felette rettentően meg tud keseredni)
-
bajnokpityu
félisten
Eladó a Jollym. 2 éve 0.02mm ütése volt, gyári kése is 2 éves.
Szürke, nem eredeti a festése. Tuning dózeres, és babtartályos. Dózere külsőre kopott.
Tökéletesen működik, jó KVkat tudtam vele készíteni.ára 70e.
-
megjöttek az új casmók, egy kenya és egy kolumbiai, kíváncsi leszek. ha minden jól megy, ezekbe már a dc is bele tud kóstolni

-
Rush77
aktív tag
@ adp & zolnagy
Köszi.Mondjuk annyi van nálam, hogy a jelenlegi géppel gyakorlatilag nincs mozgásterem (Saeco Poemia de megy a spórolás a köv. gépre).
Amivel játszani tudok az a mennyiség, az örlés meg a tampolás (nem nyomásfokozós kar + tamper).
Viszont a WOC-n vettem egy Brazil Cocarive Mantiqueira de Minas-t és abból elég jól sikerül most már hoznom a mogyorós nugátos ízeket szóval úgy érzem fejlődök lassanAzért is kérdeztem az ilyen "egyszerűbb" kávékat mert ehhez a géphez meg a jelenlegi tudáshoz még sajnálnék mondjuk egy Yirgat vagy hasonló komplexebb ízvilágot adó kávét mert nem hinném, hogy bármi értelmeset ki tudnék csiholni belőlük
@(#57432) adp
Az ecsetet én is használom és tényleg jó de most majd kipróbálom a te módszeredet. -
adp
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
annyi, hogy szórja így picit,de ha van tölcsér vagy a műanyagba darálsz akkor ok, így 0.4 marad bent nálam ha ki van pucolva, viszont az be is ül a lyukakba, gondolom néha cserélődik, filterezéskor gyakorlatilag meg semmi max 0.1 gondolom a nagyobb szemcse jobban kijön vagy valami ilyesmi
-
adp
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Pin up nem biztos hogy bejon majd neked. Savasabb kave. Rome is kerdeses mert en nekem nagyon megegett mindig.
La piazza sztem jo lehet, choko is nagyon alacsony hon jo, de legalabb nem robisAz a lenyeg mennyi marad bent pofozgatas utan, nem elotte. En nekem le van szedve az a kis gumi ize a garatrol igy fel tudok nyulni a kis ecsettel es kisoprom. Majd rainditok majd max megpaskolom egy kicsit. Az az ecset eleg praktikus
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvasva láttam, hogy kezdő kávénak ajánljátok a Pacificaffe PinUp illetve Rome-ot (meg talán a La Piazza) meg egsetleg PJ Choco. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mennyire jók ezek brikkához ha utazok (Hario Skertonnal).
A CM702-vel kapcsolatban pedig érdekes módon elég sok benne marad nekem amit pofozgatással tudok csak kiimádkozni (kb 1,5-2g) ez ilyen vagy nem kéne ennyinek benne maradnia?
Köszi
-
adp
őstag
Mult heten vettunk Balazzsal kozosen egy avx kolumbiai sofia zoldet ( bar lehet mire talalkozunk elfogy tobb mint a fele
)
Ma es tegnap megkostoltam hat azt kell mondjam ahhoz kepest hogy popkorn gep + ebayes homero+ hajszarito komboval keszult korrekt lett. 5 -6ezer koruli kvknak siman odaver. Egy ket szemet kilott magabol a gep azt osszeszedegettem es visszadobtam az kicsit fakobb lett, de ez a szintu alulporkoles (gondolom en) olyan fain savakat adott neki, de kellett neki az egy het pihi mert friss kosolaskor (cupping es presszo) botranyos volt.Hajszarito sajat otlet volt, valamennyit lehet vele hot szabalyozni ha hidegre allitom
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Minthogy eddig inkább a 100% arabikákat eröltettem úgy tűnik, hogy nem is igazán éreztem át, hogy mit is jelent a robuszta jellegzetes íze... a mostani kv.-val (a jelenlegi beállításokkal, arányokkal) stabilan, "ugyanazt"
a számomra (bár lehet, hogy helytelenül használt jelzőt azaz a) "maláta" féleséghez hasonlított ízvilágot kapom mint amit a korábbi hsz.-emben írtam...(nem bántásból!!) de gondolhatom azt, hogy a robuszta az robuszta? "mindegy", hogy milyen (Kaapi Royale) fajtából?! Mert érdekes, hogy a Rome-ból nem éreztem ezt ennyire átütő íznek, pedig abban is ott van a robuszta rendesen...
-
celf
őstag
Ez a bécsi Coffee Pirate-es etióp biftu-gudina pont, h. épp csak nem túl sötét pörkölésű nekem. A fotón nem látszik annyira, de már kicsit csillog is az olajoktól.
Ahogy elkészítettem, elsőre mandula volt a legerőteljesebb íz.Pedig amit kóstoltam a standjuknál Guatemalat, sokkal világosabb volt. Nem mintha ez számítana

De azért ez is fini.

-
kk831228
addikt
Na ki elől hoztam el a GC - t, jòfogásròl...?? 🤔
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bazsee71
őstag
Hmm...
"Csak hogy borzoljam a kedélyeket, esküszöm kipróbálom 0,2 fokonként mennyit változik az íze."
Akkor a szoba operatív hőmérsékletét is 0.1 fokon belül kell tartani, illetve vele együtt a páratartalmat. Továbbá a pohár is tizedre annyi legyen, kóstolás a csapolás után másodpercre pontosan ugyanannyi idő elteltével . A kar hőeloszlása is pöccre ugyanaz, hőkamerával ellenőrizve, sorolhatnám...ehh.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
gaggiába raktál nyomásprofilozó+manométer+tágulási tuningot is, jól emlékszem?
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Te is 80-90 közt szoktad adni.
-
verti1
aktív tag
Ha már az érték becslésnél tartunk. Mennyit lehetne kérni egy Gaggi Classic-ért? Auber PID-el, szűkítővel, kazán szigetelve. Mi a reális ára ennek?
-
vendingo
veterán
Nálunk a cégnél eddig valami noname kávé volt, de váltottak pacificaffera. Ma egy nő megszólalt, hogy presszót kért, ezen meg van hab.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Torrent meghívó kunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

tudom tudom ez nem mérvadó de szemre többször is jó volt

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(csak még itt volt az ablak elküldetlenül.. hmmm,)