Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Éppen ez az. Ott mindkettővel 8-10 körül mértünk. Még a kávé is rácáfol a mért értékekre.

-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az én gépemen is mértük a Macskakőben, hogy bizony a PID 95-nél a műszer csak 85-öt mért, aztán rámértünk a tieddel, az is. Azóta is tipródok rajta, mert adp-vel szoktuk egyeztetni a hőfokokat, és a Red Baggies kávénál egymástól függetlenül is kottára ugyanazt lőttük be. Pedig az övén annyi lett mérve kilépőnek, amennyit a PID mutat. A boldog tudatlanság helyett azóta agyalok, hogy ez mi lehet.
Ezek alapján én is annyit javaslok, hogy ha keserű, akkor lejjebb, ha savanyú, akkor feljebb a hővel. Aztán lesz ahol ez nem igaz, de ha belövi a tartományt, akkor aztán tényleg mindegy is.
-
mester6
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igaz, csak jó eszközzel érdemes ill. lehet jó munkát végezni!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
mester6
üzenetére
Jó ez a kilépő víz méregetés, csak éppen mindeni másképp méri, más hőmérővel és pl. egy Gaggiánál van aki azt mondja, hogy 8-10 fok a különbség, van aki szerint csak 1-2 fok. És mindeni azt gondolja, hogy az ő mérése a tuti.
Ha tényleg pontosan mérünk, akkor jó lehet, de ilyen 5 dolláros szarokkal, meg ikeás húshőmérővel tuti, hogy semmi köze a valósághoz. -
soldier2
őstag
Belépő szinten fölösleges a kilépő víz hőfokát mérni, erről már írtunk többen is, de Gosti nem meggyőzhető (mondjuk ez nem is cél). Ennek akkor van értelme, ha több gépet szeretnénk összehangolni. Opv állítás is marginális az elején (gyárilag feltehetően nincs nagyon mellélőve). Mérleg, tamper fogpiszkáló és jöhetnek a finomabbnál finomabb kávék, ha van friss alapanyag. Ha pedig már mennek az alapok akkor lehet méregetni, finomhangolni, szűrőket cserélgetni stb. De az alapokhoz nem kell doktori cím.
-
adp
őstag
-
mester6
tag
Igen , mérd ami mérhető! Ez fontos. Ha pedig tudjuk, hogy mennyivel mér többet/kevesebbet a PID a tényleges kévéfőzési hőmérsékletnél, akkor jobb PID-nél az eltolás (offset) hőmérséklete beállítható. Nem rossz ha 93 Cfokot mutat a PID és annyi a kilépő hőmérséklet is. Nem mindegyik PID és hőérzékelő páros alkalmas az eltolási hőmérséklet beállítására.
-
Gosti
csendes tag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Kb. a 8.PID-es gépemet használom, és volt vendégségben is itt már néhány. Továbbra is az a véleményem, hogy egyszer minden PID-es gépnél meg kel(lene) mérni a pontos vízhőfokot - és utána már tudjuk, hogy az adott cucc mennyit csal (kijelzett/mért érték különbsége), és mi vagyunk a nyerők.
-
Wolfy999
tag
De valójában nem az a lényeg, hogy pontosan hány fokos, hanem az, hogy tudj rajta állítani. Ha sok a hő lefelé állítasz, a kevés felfelé. Nekem pl E61 DB gépem van. Kb 6-7 fokkal többet mutat a PID, mint amennyi csapolás közben a fejhő. De nem a szám a lényeg, hanem az, hogy tudj állítani, ha kell.
-
-
Gosti
csendes tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Szvsz az alapdolgokat (konstans őrleménytömeg - mérleg kell hozzá; OPV ellenőrzése/beállítása - nyomásmérős kar kell hozzá + szakértelem a szereléshez; valós vízhőfok ellenőrzése - normális hőmérő kell hozzá) kellene egyenesbe hozni, aztán onnan van értelme az összes többi részletnek.
-
adp
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A nyomáson nem úgy tudsz változtatni, hanem úgy, hogy a túlnyomás szelepen állítasz. (OPV) a pogácsád az ellenállást adja, ami felépíti a nyomást, de nem az határozza meg a max nyomást.
Tamperolást egy kicsit túlmisztifikálod, a lényeg hogy közepesen erős legyen és fullosan vízszintes a pogi, hogy tömörüljön és kiszoruljon a levegő az őrlemény közül.
tampingPróbálkozz a silverrel és tölts fel arról videót. Kb 86-88 közé lődd be a pidet, előáztatással valahol 32 körül jöjjön le
-
Ferdzsoo
addikt
Van itthon egy AVX-es Silver blendem is május 9.-ei pörkölésű. Nah az tutti friss. Lehet megbontom akkor azt.
A nyomáson való állítást ugye 2 képpen tehetem:
Durvábbra darálom, vagy kevésbé erősen temperálok.
De a temperálásom jelenleg sem nagyon erős, (8-10kg közötti) így lehet hogy egy fokkal durvábbra kéne vennem a darálót? Attól félek akkor meg már nagyon durva lesz és átzuhan ratja a víz. Elég nagy a különbség a cm900-on két fokozat között.Az mitől van hogy néha ráragad a pogácsa a kifojó tetejére? Kb 5 alkalomból 1x.
-
adp
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
szerintem a lefolyás nem oylan rossz. Inkább a színe árulkodik, mintha öregebb lenne a kávé kicsit táncol és szőkül, és elég feketén indul, ami tipikusan döglött kávékra jellemző.
Próbálj meg tuti friss kávét venni.
Nyomáson egyébként állítanék. 9-10bar közé valahova. Viszont nem ettől olyan amilyen -
Ferdzsoo
addikt
Nah jöhetnek a meglátások és a kritika...
Köszönöm!
Ha letöltitek jobb lesz a minősége...A nyomásom pedig mindig kicsit túl magas 11-12bar.
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Azt nem mondtam hogy jobb lett, csak masabb😀
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
nem hiszem, itthon elég rég ittam spicy-t, és nem emlékszem, hogy milyen volt

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
na tessék, így ajánljon az ember valamit

-
mdav88
aktív tag
Még egy éven belül is másról van szó aramo-aricha viszonylat is különbség volt.
Picit változtatott állítása szerint a pörkölésen a mester, ezért van hogy kicsit kitolódott az "érlelés" 1hétről 2-3 hétre, és eltarthatóbb a kávé megbontás után is.
Legalábbis az utóbbi időkben nekem ez a tapasztalatom, nem hanyatlik annyira gyorsan, mint korábban. -
ronin s8
senior tag
Aszongyátok, a Yirga nehéz..? Mingyá kiderül...

-
Csápájev
őstag
Én újhullámos kávékkal való ismerkedéshez elsőre etiopokat ajánlanék.
Sidamot vagy Yirgát.
Nagyon érdekes, a szokásos csokis vonaltól eltérő ízük miatt, ami még kevésbé tökéletesen elkészítve is kijön. -
mdav88
aktív tag
Ket kulon yirgarol folyik a diskurzus. A regi nehezebb volt, az uj sokkal-sokkal tolerensabb es eltarthatobb.
Kezdonek talan megsem ezt ajanlana az ember, hanem a brazil csokis vonalat, nulla izgalom, biztos siker.
Aztan, ha stabilan megy, lehet kalandozni es kiprobalni mindent. -
Toobee
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Váó

-
vTamas35
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Egyébként én is Yirgán kezdtem a Spicy Italy mellett. Mielőtt megvettem a "kezdő szettet" (ECM Veneziano/LSM92) széttúrtam a fórumokat, megnéztem 3.765.472 db Youtube videót, így viszonylag kellő információval felvértezve vágtam bele és kezdeti néhány (vagy kicsit több) kudarc után egész vállalhatókat húztam belőle. Az azért tény, hogy a régi PY yirga nem volt a leg bolondbiztosabb kávé, de az íze nagyon betalált.
-
Bazsee71
őstag
Úgy sejtem ez géppark függő lesz, mert a GC-Major pároson tényleg nehéz elrontani a jelenlegi PY Yirgát. És nem magamból indulok ki, mint írtam, két kezdő ismerősömet is ráuszítottam, bevált. Egyik helyen alap GC-Compak K6, a másiknál tuning RS-CM702 páros van szolgálatban.
Szerk.: nem célom senkire ráerőszakolni az igazam, ellenben szívesen boncolgatnám a témát, mert érdekel, hogy miből fakad a teljesen eltérő vélemény.
-
Kávé Kálmán
tag
Sziasztok!
Ha eljön Wouter Strietman. Eljön. Kedden jön el. Masszív kiskaros "hittérítés/hit-terítés" várható standunkon (E28) a World of Coffee kiállításon. Mi Wouter-rel már már megtértünk egy ideje.. Egész nap (ő csak kedden lesz ott) valszeg egymás agyára is mennénk, úgyhogy gyertek csevegni, tapasztalokat megosztani, nemcsak karos témában. Akit ez a topik hidegen hagy, az Marko Luther-rel (a MyTonino, Artisan apukája) és Paul Holleis-szal (ő a MyTonino másik apukája) vígasztalódhat, az E28-as stand másik oldalán.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
nekem, bár ez már jópár éve volt, "a" sidamo sokkal hamarabb zenélt, mint a yirga. az igen savanyú volt nem egy próbálkozásra, hiába volt epres az illata, ízben aztán fájt. na de mindegy is, egy kezdőbb user szerintem nem a savakat keresi, ha kap egy kávét, ami nem keserű, nem égett és diszkréten még savai is vannak, de azért inkább csokis-mogyorós, olajat enged. a spicy italy ilyen, meg a choco madness is.
-
Bazsee71
őstag
Általánosságban igaz amit írtok, én egy kicsit másképp éltem meg. A Yirga hozta meg az áttörést, odáig sokszor tejeztem is, azóta teljesen elhagytam. Persze biztos kellett az a fél év, hogy kiismerjem a gépet, de csak hébe-hóba akadt valami jó, elmaradt az aztamindenit érzés. Nálam pl. a Malabar volt az egyik legnagyobb csalódás.

-
SierraFox
tag
A European Coffee Trip csapata Budapesten járt: [link]
-
SierraFox
tag
Nekem kezdőként a Monsooned Malabar is nagyon bevált (a robis blendek mellett).
Más: Ma bontottam egy Lady Paljocot. Hát eléggé ott van.

-
adp
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
kezdőként megittam volna egy yirgát lehet adtam volna el a gépeimet
Ahhoz azért fel kell nőni, mind ízlésben mind elkészítésben. Tud úgy spriccelni mint állat. Nem gondolnám, hogy egy nem olcsó kávén kéne meg tanulni kvt főzni.Ferdzsoo
Amiket ajánlok: Pall yotz - choko medness, get up pid kb: 85
Avx kv mix gold és a silver ezek is kb 85-88 körül jók.
Kapucziner Velencei gondolások kedvence pid kb 91
Pacificaffe: La piazza pid: kb 86-88Én ettől többet nem költenék kezdő kvra
-
fragola.6035
aktív tag
-
soldier2
őstag
Volt kb 2 éve egy Yirgája Paljocnak ami akkor is finom volt amikor elrontottam, de a maiakra ez nem érvényes nálam sem (egyikre sem, nem csak a Paljocéra, lehet az ízlésem változott). És akkor nem is említettem, hogy 4 nap után már csak árnyéka önmagának egy Yirga, az ember meg keresi, hol a baj, és eszébe nem jutna, hogy a kávé veszítette el zamatát 4 nap alatt. Locavore, Java Mix, Choco Madness, Spicy Italy kezdésnek megfelel, bár van egy olyan gyanúm, hogy Németországban él, ez esetben helyi pörkölő keresése ajánlott.
-
Bazsee71
őstag
Danny Moreno?

Egyébként ha alacsony, ha magas volt a hő, akkor sem volt rossz a végeredmény. Illetve volt, hogy átzubogott, mert elfelejtettem darálót állítani, és még úgy is teljesen jó volt. A többi kávénál sokkal jobban húzom a szám, ha elszúrom, legrosszabb esetben felöntöm tejjel. Yirgával még soha nem jártam így. De ha a többség leszavaz, akkor elfogadom hogy mázlista vagyok.

soldier2: Sajnos a gyors döglés igaz, ezt tapasztalom a Columbiánál is. Ellenben voltam olyan galád, és két kezdő ismerősömnek is ajánlottam már próbára, és mindkettő azt jelezte vissza, hogy tényleg egyből jót sikerült húzni belőle.
Egyébként tényleg nem kellene általánosítanom, mert én meg a Black LXR-rel nem tudtam dűlőre jutni többszöri nekifutásra sem, hiába van abban is Yirga. Az előbb említett ismerősök közül az egyik is ugyanebben a cipőben jár.
-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ezzel nem tudok egyet érteni. Igaz a drágábbak közül való, ellenben nagyon nehéz elrontani. Magasan a legtoleránsabb kávé, amivel eddig dolgom volt.
-
mdav88
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Náluk is ittam egy Costa ricát, ami az én ízlésemnek tetszett, jól volt készítve, illetve hoztam ha egy etiópot, nagyon jókat húztam belőle itthon.
Távolabbi tapasztalat nincs, de igyekszek gyűjteni
-
sz.zs.
őstag
Bourboncafé rendelésbe mégvalaki? Jövő hét közepén rendelnék. A szállítás ingyenes! Átvétel Bp. vagy Érd.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Kijavítanak ha tévedek, de 1 évre tippelem a lejárati dátumot, így pedig ez tavaly novemberi pörkölés, ami már egy olaszos blendnél sem lenne friss. Ezen pedig sajnos a hőfok emelés sem segít. Az ajánlóban találsz ajánlott pörkölőket, onnan legfeljebb pár hetes csomagot kapsz. PY Columbiát és Yirgát nagyon tudom ajánlani.

-
Toobee
veterán
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Most vettek két Giesen-t.
-
soldier2
őstag
Értem én, csak jelentősége nincs, ha pid és a valós érték közötti különbség állandó. Ha minden más hiba kizárva, és aluloldott a kávém, akkor feljebb megyek hővel. Ha ott sem jó akkor lejjebb. Épp ezért mondjuk/mondják hogy a PID bár hőfokot mér, de sokkal inkább egy az adott rendszerre (kávé, gép, daráló, kosár) jellemző viszonyszám. Ettől persze kimérheted, hogy pl 95-ös PID állásnál 81C éri a kávét, csak épp a többség nem méri a kifolyó vizet rutinszerűen, hanem a 95-ös PID értéket társítja az adott kávéhoz.
Vegyük pl az én példámat (már csak azért is, mert szerintem nálam a legnagyobbak a különbségek). A kar felemelésekor 75C-os fejhőmérséklet általában elég, és mivel ezt módosíthatom könnyedén ezt jegyzem meg. A kar felemelésekor a fejhőmérséklet már 85C lesz, és hála kávékalmárnak tudom, hogy a kávét érő víz hőfoka 88C, de ezeket már nem befolyásolhatom, így tényleg csak az elvetemültek jegyzik meg, egy az otthoni espresszózásba belemélyedő embertársat nem terhelnék vele. (80C-os kezdő fejhőmérsékletnél már csak 88C lesz a fejhőmérséklet, és 91C a kávét érő vízé) -
simi.esp.28
csendes tag
válasz
mdav88
üzenetére
Az etiópot náluk ittad vagy otthonra vettél egy zacsival?
Nekem eddig elég felemás a tapasztalatom velük, a kávézóban ittam már nagyon király kávét, de nagyon szart is. Barátnőm amikor vett nekem ajándékba egy filter kenyát tőlük, simán eladták neki a féléves pörit, amit meg én vettem, nagyon szar zöld fás volt.. Ezek kb fél-egy éve voltak, adok még nekik egy esélyt, sokat járok Debrecenbe.A héten ezt a QM0650-et befejezem, a szilikoncsöveket akarom kicserélni még rajta, meg új gumilábakat rakok rá. Szóval aki akar olyan fasza presszókat tolni mint parci faterja, csapjon le rá.

Eredeti víztartállyal, fot OPV-vel, utángyártott duplaszűrővel, gőzkar nélkül, egy pici karccal a jobboldalán. 45e. -
-
-
Ferdzsoo
addikt
Huh, köszönöm a tippeket, látom hogy sokat fogok itt tanulni, fogok csinálni egy videót az a tiszta sor, és akkor tudtok okítani.

Első körben megpróbálom feljebb venni a hőfokot meglátjuk...Gosti.: Te írtad azt a cikket?
Soldier 2:
1. Ezt mindenképpen kipróbálom, lehet hogy ez sem tökéletes.
2. Ezt kizárnám, nagyon jól illeszkedik az 58-as karba az 58,4-es tamper.
3. Ezt is kizárom, nemrég vettük a kávét.
4. Ezt pedig feljebb rakom pár fokkal.
Amúgy ízre nekem jó a kávé, nem savanyú, csak a crema nem jó ez látszik.-
-
mdav88
aktív tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Kávéja válogatja, hogy mennyi legyen. 16-21 gramm közt is lehet más-más kávék esetén, ehhez a számhoz ne ragaszkodj, annyit tegyél a kávéból a kosárba, hogy még tudjon dagadni a pogácsa, de ne sok hely maradjon a felsőszűrő és a pogi közt. (remélem érthető
)
Sötétebb pörkölésű kávéból általában kevesebb kell, világosabból több.Esetedben arra gyanakszok, hogy a helytelen tömörítés, és a kevés kávémennyiség miatt szét tud mosódni a pogácsa, és csatornásodik. (az előáztatás egyik feladata az lenne, hogy ez ne történjen meg)
Esetleg tölthetsz fel videót, és rögtön szétszednek ízekre a hozzáértő kollégák

-
soldier2
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A PID ezeken a kisgépeken leginkább egy irányszámként használható, hogy ha egyszer megtaláltad az ideális értéket egy kávénál, könnyen visszatalálj a későbbiekben, a kilépő vízhőfok ismerete nem sokat segít, a lényeg, hogy a PID-től mindig ugyanannyira térjen el
A világos, homogén crema, főleg ha egy jellegtelen, savanyú kávéval társul, akkor leggyakrabban az alulkivonatolás jele. Okai többnyire:
1. csatornásodik a kávépogácsád (a víz átszalad a pogácsa egy részén, a többin nem, vagy alig megy át). Ellenszere a WDT (weiss distribution technic - youtubon sok videó van róla)
2. Féloldalas tömörítés, vagy nem megfelelő méretű tömörítő eszköz használata
3. Öreg (régen pörkölt -ideális esetben a pörkölés óta eltelt idő kevesebb 1-2 hónapnál , vagy 10-14 napnál régebben bontott kávé)
4. Alacsony hőfokú víz - a használt kávét nem ismerem, de ha nem valami világos pörkölésű, akkor a 95C-os PID ezt többé kevésbé kizárja, de mehetsz 2-3 fokkal feljebb is. -
Gosti
csendes tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én voltam az elkövető
, és egy ilyen hőmérőt használtam/használok: [link]
Mindenképpen érdemes valami alkalmas eszközzel megmérni a gépeden a kilépő víz hőmérsékletét, mert szinte biztos, hogy nem kis különbség van a gép által kijelzett, illetve a mért értékek között. -
mdav88
aktív tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Soktényezős a kávékészítés, ebbe majd szép lassan belejöttök.
Arány alatt nem a kávés arabica-robusta arányát értettem, hanem hogy hány gramm kávéból készítesz szimplát, duplát, és mennyi lesz a kész ital súlya grammban kifejezve. 1:1,5-1:3 arányig ízlésfüggően bármi lehet. Mindezt mennyi ideig főzöd? (kb 25-40s ideális)
Az is eredményezhet jellegtelenebb italt, hogy a kávépogácsa csatornásodik (víz utat talál magának) és a kivonatolás nem leesz az igazi.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
mdav88
üzenetére
1. J.Hornig Röstmesiter Barista ez ilyen gastro féle kávé, ízre nekünk nagyon bejött azért vettünk belőle egy csomaggal. De az oldalukon nem is találom, csak az espresso-t.
2. Elvileg kizárólag arabica, az idő alatt mit értesz?
-
Ferdzsoo
addikt
Hát hihetetlen hogy ilyen mélységű kávé topik is van itt a ph-n, bár nem is tudom miért vagyok meglepve.

Mi is nemrég léptünk a kávékészítők klubjába, pár hete van egy Lelit PL91Tgépünk egy CM900-as örlővel.
Jelenleg a gyakorlat teszi a mestert fázisban lépkedünk, hol jobban, hol rosszabbul sikerül a kávé.
Van egy sanda gyanum (főleg ez a cikk szerint )miszerint alacsony a vízhőfokom, hiába 95 fokra állítottuk az kevesebb nála, legalábbis a kávé végeredményében ez látszik. (Homogén crema, túl világos, és sok is.) Hogyan tudom ellenőrizni, milyen mérővel hogy a kifolyó vízhőfok valójában tényleg hány fokos? Meg hogyan tudom ezt lemérni egyáltalán? Vagy egyszerűen el kell kezdeni kisérletezni a magasabb hőfokokkal? -
kozsy18
tag
Danettitől rendelne mostanság valaki?
Én valószínű leadok egy pakkra rendelést, Budapest és környékén írjon, aki csatlakozni szeretne valamivel! -
John3:16
csendes tag
Helló! Nekem van egy ilyen talpam, a Fragola palmtamp megvásárlása óta a fiókban pihen :
http://www.baristaszakuzlet.hu/product.php?id=1276Nyél kell hozzá. Odaadom 3,5 e ft-ért, ha érdekel.
-
Sic.Transit
csendes tag
Mazzer SJ-hez valóra én is beneveznék.
-
ronin s8
senior tag
Köszi a linkeket!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, és egy ilyen hőmérőt használtam/használok: