Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paulie86
tag
Sziasztok,
Eladóvá vált Gaggia Classic masinám, 2013-as évjáratú, legalábbis akkor vásároltam. Megvan minden gyári tartozéka természetesen, doboza is, és amivel kiegészítettem egy naked és egy külön másik szűrőtartó + kar, ezek is benne vannak a pakliban tehát. A gépen nem moddoltam, teljesen alap állapotban használtam ezidáig. A karbantartások megvoltak vele, amit most az eladás előtt tettem még, hogy új kartömítést és felsőszűrőt raktam bele. Egy olyant néztem hogy a gőz köpköd-e alumínium szemcséket esetleg, hát ilyen nincs abszolút... szóval az alu paranoiát ezzel letudtam. Képet egyelőre nem készítettem még, de semmi izgalmasat nem tudnék fotózni mint egy jó állapotú classicot, ha szükséges lövök párat. Árban pedig 54.000-ért ajánlanám.
köszönöm és keressetek fel ha érdekel.
üdv
-
HÁZIGAZDA
közben kitúrtam neked a lido késeit: 48 mm Etzinger Swiss Steel Conical Grinding Burr Set
tokaji: hát azért zseniális dolgok vannak ott, nem is kevés. de a top borok marha drágák, pancsolt szart meg nem érdemes venni az igazi helyett, mert abból ugyanúgy nem derül ki semmi, ahogy a kávéról sem mond semmit az, hogy egy random étteremben milyen szörnyűséget szervíroznak ilyen néven.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
senior tag
válasz Deadzone41 #55793 üzenetére
Ma meglett Fragola mestertől a Graef utódja
Még nagyon az elején vagyunk az ismerkedésnek, de már 1 PY koffeinmentes után is kijelenthetem, hogy soha nem érzett aromák jönnekMini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Deadzone41
őstag
Szerintem jó közelítés lenne az objektivitás felé az, ha valaki csinálna olyan daráló összevetéseket, ahol az a cél, hogy megtalálni adott darálóval azt a legnagyobb tds-ű italt, ahol nem jönnek elő a túloldottság bántó ízjegyei x kávéval. Így amelyik örlő nagyobb tds-t tud, az talán objektíve is jobb, legalábbis ez ad valami kézzel foghatót. Perger ilyesmit csinált annó az EK-val, és egyébb darálókkal, nekem az szimpatikus teszt volt.
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #55790 üzenetére
lógok neki egy vizittel hegyaljára már ezer éve, de somlón rendszeresen voltunk náluk, olykor éjjelbe nyúlóan. az egyik referenciapont volt a hegyen, a 2008-as, 2009-es borai akkora élményt adtak, mint kevés más bor. a hollóvár és a somlói apátsági pince volt mindig a két fénypont. nem egy boros programon álltam be helyette a pult mögé nyomni a borait, amíg ő elment piálni a haverokkal
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
na, azért ritka a semmilyen szinten sem oxidált 20 éves bor, pláne fehérben... (attól még persze nincs jobb, mint régi kincseket bányászni, és nagy áhítattal elfogyasztani )
de, ha hozol egyet az ünnepélyes caravel-átadóra, csak a legnagyobb tisztelettel fogok beszélni róla, pláne, ha tényleg áll még, mint a cövek.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Mondjuk zenében a technot kedvelem Viccet félretéve, borban nem akarok, vagyis inkább nem merek úgy elmélyedni mint a kávéban. Mert gyanítom, hogy a gatyám is rámenne. Mert amíg kávéban veszek valamit 3-ért beteszem fagyiba, eliszogatom 1-2 hét alatt, addig ha leülünk kártyázni, vagy dumálni stb. a bor elfogy 20 perc alatt jobb esetben 1 max 2 vacsi alatt megisszuk párommal.
szerk: Viszont múltkor ittam egy olyan fos tokaji furmintot pedig volt vagy 3.5-4e. mondjuk a tokajit még nem is ittam jót.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
arra, hogy a montes cuccok tipikus újvilági borok jellemzően: harsány, iszonyú illatos-ízes valóban, full techno cucc. kezdőként az embert elvarázsolja, letaglózza. nem kezdőként meg végtelenül unalmasnak tartja, többnyire. ártól függetlenül.
(egyébként 2000 ft alatt olyan minőségi elvárásokat kár volna támasztanod, mint amit a kávéknál megfogalmazol. 2000 ft alatt borban "olasz pörkölésű, 70:30 blend" van. néha, nagyon néha van egy-egy best buy kivétel, olyankor kell megtankolni)
-
adp
őstag
van is még nekik, csak oldalt, sztem mentes lehet benne. Igazából tök mindegy, most még nem fogok költeni úgysem ezer eurokat darálóra.
Nem tudom mire gondolsz de mondjuk ez az ár azért nekem igencsak lélektani borban. nem vagyok egy nagy hozzáértő. Inkább 1-2e ft körülieket iszom
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ismerem a montes borokat. viszont nem szeretnélek megbántani nagyon, csak egy kicsit , ezért hozok egy hasonlatot: ez olyan, mintha kezdő kávébuziként én most neked nagy lelkesen ajánlanám a pacificaffé rome-ot.
-
HÁZIGAZDA
ha a lidós dolog hihető, akkor miért gondolod, hogy egy kony/robur kés kevésbé alkalmas a feladatra? a lidoban ráadásul valami tök standard kés van (italmill vagy valami más, utána nem keresek most), szóval.......
(egyébként meg kérdezd meg váradiékat az espresso embassyban, ezer éve használnak/-tak roburt, biztos van egy csomó tapasztalat)
-
HÁZIGAZDA
én azt tanultam anno a boros világból, hogy bár első körben tényleg nem mindegy, aztán, in the grand scheme of things, de, mégis mindegy, kár misztifikálni az egyént
(mert ízlésről, benyomásokról, élményekről van szó, amit bármennyire próbálunk kvantifikálni, objektivizálni, végül csak nem lehet. a csúcs master of wine kóstolózsenik is néha erre, néha arra lelkesednek, ugyanúgy divathullámok vannak a borban, a legnagyobb kedvenceire is ráun stb.)
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz simi.esp.28 #55764 üzenetére
ámen!
-
adp
őstag
Egyetértek ezzel amit írsz. Csak mondjuk az sem mindegy honnan jön az infó. Egy home barista forumról vagy Jeremy Challender-től. Mert egy HB-n több a hülyeség mint a valóság
simi.esp.28: azért a Lidos dolog hihető. Van aki ezzel készül versenyekre meg VB-re
[ Szerkesztve ]
-
simi.esp.28
csendes tag
ha meg elvileg.. ezekben a kijelentésekben bárkitől is legyenek, sokszor annyi bizonytalanság van hogy hagyjuk.. imádom a socraticos srácok munkáját, de az őrlemény eloszlás grafikonjuk több kérdést vet fel, mint választ ad..
az hogy a nagy kúpos kés milyen filterre megint nagy talány, a fél daráló podcast kis kúpos lido-t használ, ami meg elvileg az ek "alatt" van?! most akkor a nagyobb kúpos pl. kony vajon szarabb lenne mint a lido ?! ? vagy mi az a sensory skill amivel ezt ki lehet tényleg érezni, és nem csak belemagyarázni.
mindenesetre én is várom mi lesz ennek a nagy zm hype-nak a vége, mert eddig nem sok minden értékelhető infó van.
-
HÁZIGAZDA
tegyük fel (mert én is feltettem eddig is), hogy a major tényleg nem a legjobb a világos pörkölésű kávékhoz. oké. most mégis csak újra kéne próbálni, mert van hozzá egy tök másik kés. lehet, hogy eddig sem a fordulatszám volt a ludas (nem lennék meglepve, a késprofil érzésre jóval többet számíthat).
ezt a "lehet, hogy olaszhoz xy" mantrát meg kérlek, hogy engedd el. nem ahhoz örök élet, hanem a daráló mechanikus konstrukciója örök élet, akármilyen színű kávét ropogtatsz el vele (másrészt, én sem sötét pörkölésű kávét iszom, csak épp nem írom a homlokomra, meg nem tudok fejből idézni az aktuális gyuri-podcastből)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #55759 üzenetére
na igen. az ember ízlése is változik, a kávé is, amit iszik, a kávégép is fejlődik. ha igazán őszinte akarok lenni, akkor azt sem állíthatnám 100%-ra, hogy a robur vakon és kikóstolhatóan jobb, mint a mini volt. talán-talán, ha már jóideje állandósult mondjuk a kávé és a kávégép, akkor több hónap után mernék mondani konklúziókat. de ideadnának nekem most egy zm filtert, biztosan nem mernék semmit mondani se méricskélések, se kóstolások után jódarabig.
egyszerűen az ember ilyen, lelkesedni szeret, várja a tutit, persze, hogy most sztár a zm filter, végüli a mazzer sokáig nem csinált ilyen darálót. ezzel együtt én korainak érzem az ilyen "much better for espresso" kijelentéseket. (arról nem is beszélve, hogy minimum ugyanazt a kávét kéne innunk, mint az ítésznek, hogy esetleg mi is megtapasztaljuk, amiről beszél)
-
soldier2
őstag
Amikor én kezdtem a buzulást nem volt olyan régen, kb 3 éve talán), akkor a Kony volt az, ami az elmúlt fél évben az EK volt, és ami a ZM épp készül lenni . Egy kollegám mondta, hogy mennyire rossz, nekünk fiataloknak, mert 5 évente fordul olyant a szakma, hogy ami eddig a legjobb volt, az már gáz (az ő fiatal korában ez 10+ év volt). Ha ebből indulunk ki a Baristák élete még rosszabb. Szinte félévente végigyűrűzik valami új cucc.
Simi#55734 : valami hasonlót várnék barackleves csomagolásban a Tchibótól
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz Toobee #55756 üzenetére
igen de megegyező a fordulata a zm-ével, és jó bele a zm kés.....
Parci: Tök igazad van, de már elég sokan írták, hogy a major nem az igazi az újhullámhoz a nagy fordulatszáma miatt. Lehet olaszhoz örök élet, de az engem nem annyira vonz, mert nem olyan kávékat iszom. Ezért bütykölik frekiváltókkal. Gondolom a Zm-et sem véletlen állították fele akkora fordulatra mint a major.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
igazából neked kéne kitapasztalnod, nem pedig rápörögni ilyen-olyan aranyszájú ítészek félvállról odavetett véleményére. ők ugyanis majd szépen ráunnak, és jön a "next big thing", kár volna örök érvényű etalonnak venni a mondataikat.
komolyan, használnod kéne párhuzamosan egy hónapig mondjuk egy majort és egy sm95-öst, mindkettőt zm késsel. megeszem a kalapom, ha a végén azt mondod, hogy az egyik zsírkirály, a másik meg egy sz@r.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Toobee #55753 üzenetére
ja de ez milyen filterre? nem hallottam még olyat, hogy valaki roburral filterezik.Még a hg1 sem az igazi pedig annak elég lassú a fordulata
mondjuk nem tudom minek költenék annyit ha elvileg a ZM jobb presszóra mint az EK, ami meg jobb mint egy major vagy robur?![ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
amúgy itt egy német kony, egész reális áron, postával együtt
-
HÁZIGAZDA
mókás azért, ahogy ezek a hullámok végigfutnak a kávébuzi fórumokon. biztos jó cucc, az viszont nem biztos, hogy annyira jó, amennyire most elkezdi egymást belehergelni mindenki. egyébként meg ott egy egyfázisú major, abból rengeteg van, fokozatmentes, örök életű.
ami meg a "presszóra sokkal jobb" részt illeti: azért a hazai banda, amikor kiment norvégiába kávés körútra talán, hazatérvén mind nekiállt ek-t vásárolni, kerül amibe kerül alapon. ha tényleg ilyen sima-liba a zm kés, akkor hamarosan lehet olcsó ek-kat venni
...szóval, szerintem nem kell rohanni, a helyére kerülnek ezek a dolgok idővel.
-
adp
őstag
ha tudsz sm95-öt ne tartsd magadba én már jó ideje keresek ebay, magyar oldalak stb de sehol semmi. ebaeyen most van 2 amcsi szakadék darab. Már bánom, hogy nem vettem meg decemberbe fragolától, csak akkor kari előtt nem igen volt rá keret.
Elvileg a Zm nem olyan jó filterre mint az EK, viszont presszóra jobb. Többet presszózok mint filterezek, és tuti jobb azért filterre mint egy vario vagy baratza szóval nekem így nagyon kéne egy sm95 zm késsel.
Bár azt nem tudom, hogy mennyit számít a kés helyzete. De ha csak 10-20%-kal szarabb mint a ZM-nél még akkor is jobb mint bármi fél milla alatt[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #55738 üzenetére
nem tudom, hogy mennyire lehet mázlinak hívni egy belén lógó, extra dobozos nagy darálót. mármint értem a tuning értékét, de én például már öreg vagyok és lusta, maradok a sima, gyárilag kinéző, karba őrlős gépeknél. azért az éles zm filter tapasztalatokra kíváncsi leszek, majort végülis sosem volt nehéz túrni, de sm95-öt sem feltétlenül.
-
Bazsee71
őstag
válasz simi.esp.28 #55734 üzenetére
Wow, ez igazán jó vétel!
-
csabulaxi
senior tag
válasz soldier2 #55733 üzenetére
és most jobban megnézve a képet, ezen csavaros kupakot vélek felfedezni,mint a tetrapack italos dobozokon
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
simi.esp.28
csendes tag
Aki szeretne szórakozni fordulatszám szabályozható Majorral, van számára egy eladó példányom.
Új gyári mazzer 0km-es kések vannak bele, én a forgó késtartóba max. 20 um ütést mértem. A béna filces próbával éppen összericcentve, teljesen egyenletesen szedte le a festéket, így okénak gondolom a dolgot.
A festése szépnek mondható, de van rajta néhány plezúr. Karbaőrlős változat, de akinek fétise a dózer, tudok mellé adni azt is.Ára: 129 999 JMF, alku ér.
solider02: Egy srác hozott ilyen kávét, hogy próbáljuk ki egy gépen... reménytelen hányás kategória, még a lefolyó is felszisszent..
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz csabulaxi #55729 üzenetére
Szerintem egyikünk sem próbálta (okkal - az agyonreklámozott bolti kávék ritkán jók). Ha esetleg sikerült kipróbálni, írj milyen volt
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
meander
tag
válasz fragola.6035 #55723 üzenetére
Szerintetek van olyan, hogy fix frekvencia váltó. A cél az lenne, hogy a majort lelassítsam, menjen bele zm kés. Mindezt úgy hogy nem kell vennem bele 60 huf ért egy jó nagy dobozt.
-
senior tag
Ha valaki szeretné kipróbálni a Bourbon cafét és betársulna egy jövő hó második felében esedékes rendelésbe, az jelezze nekem privátban. Átvétel Bp. XIII., XIV., esetleg Budapest más részein is, vagy Érden lesz lehetséges.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
verti1
tag
Ha valaki szeretne betársulni Monterosa rendelésbe az írjon privátba holnap reggel 8-ig. Átvétel 23 kerület Hősök tere vagy Ferihegy D porta, illetve a két pont között ha valaki ismerős erre.
-
fragola.6035
aktív tag
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #54831 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy lesz egy jóáras EK-d.
-
adp
őstag
válasz kozsy18 #55718 üzenetére
Sz.zs arulja a 900-asat, gorgess fel
Bazseee: mar mondtam szoba is de nalam meg a pid is mas -2fokot kellett lemennem ugyanannal a kavenal. Kerekebbek az izek, es azt vettem eszre hogy nem tesz jot a 35 sec feletti lefolyas, elotte siman lottem 35-7 re. Most inkabb 30 korul oke, de pl a casmo multkor 25 nel volt a legtutibb, ahol anno az oscarral laposak voltak a kavek
[ Szerkesztve ]
-
kozsy18
tag
Urak!
Van itt olyan, akinek a polcán hever eladó Graef őrlőmű?"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
senior tag
-
Bazsee71
őstag
Hát igen, olajosak a szemek, le is mentem PID szerint 82 fokig, de nem az igazi. Pont tegnap előtt találkoztam kaposvári ismerőssel, akinek a másik csomagot hoztam, ő az olasz vonalon mozog, neki viszont bejött.
A 8020 nekem tetszik, semmi sav, nyerő vendégkávé.
Az Ethiopia Guraferda amit helyben kóstoltam, az viszont igen jónak tűnt, finom édesség, savasság.
-
zolnagy
őstag
A Kapucziner legújabb Hondurasi kávéját iszom: [link]
Egy hete vettem, akkor még nagyon friss volt, nem is sikerült túl jót kihozni belőle (sztem a hőfok is magas volt akkor). Most egy hét pihenő után viszont nagyon jó lett. Inkább klasszikus ízvilágú, de jelen vannak a savak is, ha az ember nem állít be túl magas hőt. Nálam a PID-offset a fejen kilépő víz hőfokára van beállítva, így 86-nál lett a legjobb.Más, 3x próbált fiorenzato F4 nano kés eladó. Elektros.it-ről rendeltem: [link]
A Quamar Q50 örlőmbe próbáltam ki, mert a gyári 54 mm kések lyukkiosztása megegyezik ezzel, és a forgásirány is azonos. Nem lenne rossz, de lassabban őröl, mint a gyári. Elvileg gyorsabbnak kéne lenni. Én már azt hiszem értem a miértjét, nem részletezném. A lényeg, hogy teljesen új késtartót kéne hozzá csináltatni, akkor talán jó lenne.
Képek: [link]
Ár: 7e Ft Weboxon küldeném leginkább, ha vki nem Győrben szeretné átvenni. (eredeti ára szállítással 37,7 EUR volt) -
adp
őstag
válasz sz.zs. #55684 üzenetére
Ihato. De nekem nagyon uncsi. Amugy nincs benne izhiba vagy ilyesmi.
Betettem a fagyiba, vegso megoldasnak.
Amugy 4-5 korul amit erdmes kiprobalni az avx honduras jose-t. Csoki mogyoro minimalis sav. Nalam ez lesz a vendeg kave.
Amugy nem annyira csipem mar a sotetebb poriket, mint ezek. Robit meg kerulom. Csa mostanaban keresgeltem valami jo vendegkavet amibol mindig tartok a fagyiba.
Multkor megkostoltattam egy pacifices costaricait valakivel, meg tej sem volt itthon es egnek allt a haja tole
Jo mondjuk szarvasin foz sarga csibot 2 adag kave 6adag viz aranyban szoval ilyen 3 decis mosogatole lesz kb[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok