Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
Bakker és valóban ! 10 mp alatt lejött

További két „problémába” ütköztem:
Az opv állításához milyen célszerszám szükséges?
továbbá a háromjáratúban nem volt tömítés, viszont nagyon-nagyon meg volt húzva. Nem is kell ide?
Illetve o-gyűrű méreteket ( kazán alja, pipacső, fűtőszál ) tudsz esetleg? Vagy dozó Te?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
PeterAgos
üzenetére
Így hogy egy hete nálam már a C40 némi tapasztalat
Mondanám, hogy előzetes, de őszintén nehezen tudom elképzelni, hogy érdemben változzon.Először is a Gagné-s app-ról:
Sajnos nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. A legnagyobb probléma amire nem sikerült megoldást találnom, hogy az őrlemény nagyon kis részét lehet csak felhasználni egy kép elkészítéséhez. Annyira kis részét, hogy még ha csak egy babot őrlök le (ami önmagában problémás lehet, mert könnyen el tudom képzelni, hogy máshogy viselkedik az őrlő ha 1 szem babot őröl, mint ha jelentősebb mennyiséget), akkor se tudom az egészet lefotózni, mert nem lesz elég részletes a kép (pixel / mm túl alacsony) és túl sok szemcsét nem detektál.
Viszont ha az őrlemény csak egy részét használom fel, akkor a legnagyobb igyekezettel is inkonzisztens lesz a végeredmény. Például a következő képen látható két grafikon ugyanazon őrlő (C40) ugyanazon őrléséből származik (56 Red Clix klikk), csak két külön "terítés":
Ha ugyanazon őrlő, ugyanazon őrlése között ennyi különbség lehet, akkor nincs sok értelme két hasonló őrlőt összehasonlítani vele, mert képtelenség lesz megmondani, hogy a különbséget az őrlő okozta, vagy az inkonzisztens mérés (főleg hogy ott még a "valós" szemcseméretet se túl egyszerű egyformára beállítani).Elvileg megoldás lehetne, hogy több képet csinálni és a végeredményt kiátlagolni, viszont az app semmilyen megoldást nem nyújt erre, Excel bűvészkedésre meg nem érzek késztetést.
Szóval emiatt valószínűleg app-os összehasonlítást nem fogok posztolni, mert nem gondolom, hogy bármi valós konklúziót le lehetne szűrni belőle. Sajnos.Ha valakinek van esetleg ötlete vagy módszere, hogy hogy lehetne ezt konzisztensen csinálni, azt szívesen veszem

Na de térjünk rá magukra az örlőkre, tehát 1ZPresso K-Plus vs. Comandante C40:
Egy hét használat után azt gondolom, hogy a K-Plus minden téren jobb, mint a C40... kivéve az őrleményt magát és így az elkészült kávé ízvilágát. Ugyanis utóbbi téren egyértelműen, gyakorlatilag kivétel nélkül rendre a C40 nyert. Legyen az bármilyen kávé, bármilyen módszer, vakteszt vagy direkt összehasonlítás. Egyetlen kivétel volt, amikor a főzést elrontottam, valószínűleg túl finomra őröltem mindkettőn az adott kávéhoz és a rossz és picit kevésbé rossz közül a K-Plus jött ki nyertesen. De ezt nem tekinteném reprezentatívnak
Legelső főzésem a C40-el cupping volt, 3 különböző kávéval, vakteszttel (tudtuk melyik kávé melyik, de azt nem hogy melyik C40, melyik K-Plus). Itt probléma nélkül belőttem mind a háromnál melyik a C40: amelyik "hibátlanabb" volt (lásd lentebb). Feleségemnek 3-ból 2-nél jobban ízlett a K-Plus. Viszont utána többször is csináltam vele vaktesztet lefőzött kávéval, és rendre a C40 ízlett neki jobban. Ezek nekem nem vaktesztek voltak (majd azért tervezek még olyat), de ugyancsak ezzel az eredménnyel.Mekkora ez a különbség a kettő között? Nem mondanám hatalmasnak, nem egy Skerton vs. K-Plus közti különbség. Síktárcsás őrlőkkel eddig csak kávézókban volt tapasztalatom így direkt összehasonlításom nincs, de az alapján azt gondolom, hogy egy K-Plus / C40 vs. SSP síktárcás között drasztikusan nagyobb a különbség, mint a K-Plus és a C40 között. De lehet van annyi különbség a K-Plus és a C40 között, mint a Timemore C2 és a K-Plus között volt (bár ez inkább a C2 dícsérete).
Tegyük hozzá, hogy mindez pancsolt vízzel (SCA arányok). Nem vagyok biztos benne, hogy kancsós szűrt vízzel ki lehetne érezni a különbséget (majd csinálok még ilyen tesztet), illetve abban biztos vagyok, hogy sima csapvízzel nem tudnék különbséget tenni a kettő között.Inkább azt mondanám, hogy a K-Plus-ban mindig ott van egy picit bántó mellékíz, ami a C40-ben egyszerűen nincs ott.
Igazából sejtem is, hogy mi okozza ezt. Sajnos ahogy bevezetőben írtam objektíven (eddig) nem tudtam ezt kimutatni*, de amennyire én látom a két őrlő őrlemény szemcseméret egységességében nincs drasztikus különbség. C40-nek talán picit egységesebbek a szemcséi, különösen nagyobb szemcseméret esetén (50+ red clix-en, szóval elvileg 25+ sima klikk), de ez nem jelentős.
Ami viszont drasztikus különbség, az a "micro fines"-ok mennyisége. K-Plus őrleményében szemmel láthatóan több van. Annyira, hogy amikor feleségem (meglepően jó) szemmértékét próbáltam igénybe venni, hogy két őrlemény mennyire lett azonos méretű, anélkül hogy bármiről is tudott volna, az első reakciója az volt, hogy nehéz megmondani, mert az egyikben (nem tudta melyik, de a K-Plus volt az), sokkal több "az a nagyon apró".
Ez már csak találgatás, de vagy a kés vagy az őrlő merevsége (esetleg kés élessége?) okozhatja a különbséget. Egyértelműen más érzés a két őrlőt tekerni: a K-Plus esetén picit mintha "kenődnének" a szemek, míg a C40 esetén egy sokkal hirtelenebb "roppanás"-szerű érzet van. Nehéz leírni, de érzetre nagyon más. C40 valahogy merevebbnek érződik őrlés közben.* és valószínűleg nem is fogom tudni, még ha sikerül is konzisztens eredményt elérnem az app-al, ugyanis a micro fine-t sose detektálja. Valószínűleg valami jelentősen jobb felbontású fényképező kéne hozzá, vagy ez egyszerűen a módszer korlátja.
Hogy amúgy miért írom, hogy a K-Plus minden másban jobb?
1. Állíthatóság terén C40 nagyon a múltban ragadt. Az alul tekergetés, főleg úgy, hogy nem látni hogy hol áll pontosan az állító, nagyon körülményes a K-Plushoz képest. Nyilván ez kevésbé probléma, hogy ha az ember mindig ugyanazt a kávét főzi mindig ugyanannyi mennyiséggel és mindig ugyanazzal a módszerrel. De ha váltogat ezek között, akkor azért kellemetlenség.
A Red clix valamivel (de nem sokkal) finomabb állítást enged, mint a K-Plus, de a K-Plus utódja a K-Max (ami ugyancsak C40 árban van) még jobb ilyen téren, szóval itt is lemarad a C40.
2. Szerintem K-Plus "prémiumabb" érzetet nyújt. Pont az ellenkezőjére számítottam, de a teljesen fém test, a fogása az őrlőnek, a fogantyú ahogy ráilleszkedik mind jobb érzetet nyújt a K-Plus esetén. Főleg utóbbi nagyon fura számomra a C40 esetén ahogy "lötyög" és még így is nehézkes fel-letenni, miközben elvileg pont az az indoklás a Comandante részéről, hogy így könnyebb az ráillesztése. Ezzel ellentétben a K-Plus fogantyúját sokkal könnyebb feltenni, és tökéletesen rásimul. Persze tekerés közben ez már teljesen mindegy.
3. K-Plus gyorsabb. Nem a legfontosabb számomra, főleg filter esetén, de C40-et nem szeretném minden nap többször kotyogósra vagy főleg nem espressora használni.
4. K-Plusnak kényelmesebb a fogása és praktikusabb a kar kialakítása. Bár ez szubjektív és kézméret kérdése is, de elég átlag méret kezem van, és a C40 rövidebb fogantyúját volt hogy hozzáütöttem a kezemhez ha ott fogtam ahol pont érzés lett volna fogni (azóta lentebb fogom, így nincs vele gond). K-Plus-nál a kar hosszabb, így ez nem fordulhat elő, még nagyobb kéz esetén se. Mondjuk pont nem rég jött ki C40-hez hosszabb kar, az nyilván változtat ezen, de plusz költség. Illetve jobb is a vékonyabb testet fogni, bár ez én kézméretemnél nem okozott érdemi különbséget (kisebb kézzel amennyire hallom nem szeretik a C40 vastag testét).
5. Az üveg őrleménytartó számomra picit fura. Elég masszív üvegnek tűnik, így töréstől nem férek, de valahogy a K-Plus fémjét szívesebben használom. Mágneses csatlakozást mondjuk nem érzem annyira nagy előnynek, bár tény hogy kényelmesebb, mint tekergetni.Szóval összeségében K-Plust sokkal jobb használni. Viszont a C40 egyértelműen jobb ízű kávét produkál.
Mit jelent ez számomra? Jó kérdés
Szeretek kísérletezni, így a könnyű állíthatóság eléggé hasznos nekem... de végeredményben az érdekel, hogy az elkészült kávé minél finomabb legyen.
Azt nem érzem, hogy most rögtön el akarnám adni a K-Plust és venni helyette egy C40-et, de valószínűleg ha utóbbit beakciózzák és/vagy el tudom adni a K-Plust jó áron, akkor meglépek egy cserét.Ha valaki újonnan vesz őrlőt, az nehéz kérdés. Ha mindennél fontosabb az ízvilág és filterre akarja napi szinten használni, akkor gondolkodás nélkül C40. Ha fontos a könnyű állíthatóság és/vagy espresso a fő felhasználási terület, akkor viszont egyértelműen K-Max.
De ha nem gondolkozunk ennyire végletekben, akkor meg talán amelyik szimpatikusabb
Mert abban egyetértek a meglévő (kevés) összehasonlító teszttel, hogy bár jobb a C40 ízvilága, de azért nagyságrendi különbség nincs a két őrlő által produkált ízvilág között. -
-
dozó
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Akkor jól rá van gyógyulva, volt nálam pár ilyen gép, mindegyikről simán lejött, az enyém egy kis kocogtatásra indult meg, ha kint van a kazán öntsd fel forró vízzel melegedjen jól fel talán könnyebben megindul, ha így sem akkor a kazánt felső részénél a hegesztésnél befogni a satuba és a fejet leütögetni róla, vagy rá csavarsz egy másik anyát a pipa csőre nem teljesen, és azt ütögeted meg kel, hogy induljon.
-
sz.zs.
őstag
troszti , dozó : ha már ECM Casa II.
Vettem egy ilyen gépet és a kazánt szeretném leszedni a fejről. Van valami praktika rá? Mert letekerem az anyát a kazán tetején, de semmivel sem tudom a kazánt meg mozdítani. Próbáltam finoman ütögetni, olajszűrő leszedővel megfogtam, ráfeküdtem teljes testsúlyommal ( ami nem kevés ) de meg sem mozdul
-
Andreaspasco
tag
válasz
Saviour
üzenetére
Komplett gépet kell cserélni, szerintem.
Vagy itt kérdezd meg: [https://logout.hu/tema/kave_kezdoknek_amator_koffeinistak_anonim_klubja/friss.html] -
hoffman_
nagyúr
válasz
bbuffy
üzenetére
a fény nagyon meleg, az még rátesz egy lapáttal, sima Get Up pedig.
nem egy Yirga, az mondjuk biztos. én elvagyok vele, nekem ez a "legolaszosabb" ami lecsúszik, de a barátnőm csak ezzel hajlandó meginni a tejes dolgait, már nem is adok neki SO kávékat, mert csak nyávog : ) -
-
válasz
stereofan
üzenetére
Őőő,hát elolvastam a cikket - nem mondom, hogy élvezetes, sem azt, hogy informatív, sem azt, hogy a most ismerkedőknek mondana valami használhatót. Amit a cím felvet - hogy mitől emelkedik erősebben a tömegkávé ára, mint a magas minőségűé -, arról nem mond semmit.
Az azért figyelemre méltó, hogy Tóth Sándor mennyire fontosnak tartja, hogy a közízlés a kávé vonatkozásában javuljon... Talán kezeljük a dolgokat a helyükön: a gyengébb minőségű kévé nem a kőolaj származék energiaital kategóriája, ami káros volna. Elismerés neki, de semmilyen társadalmi vagy személyes problémát nem generál, ha nem tömeges a specialty kávék fogyasztása, ergó nincs szükség a "feladatuknak tekintett" ízlésformálásra.
Aki művészkedik a kávéval, az tegye azt tőle telhetően minél jobban, ne a tömegek potmétereit próbálja tekergetni, hanem a saját munkájáét, ha kell - legalábbis a stabil véleményem szerint :-) -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
ECM Casa II gépemben gőzcsapot kell cserélnem. Megjöttek a hozzávaló alkatrészek, a kérdésem az lenne, hogy menettömítőt kell használnom a csatlakozásoknál?
Talán ide gondolnám, hogy kellene [kép]
Előre is köszönöm a segítségeket
-
Saviour
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gorenje escm15dbk típusú karos gépem, ami amúgy megegyezik a blitzwolf bw-cmm2 -vel. A problémám az vele, hogy az egyszemélyes szűrő nem habosítja fel a kávét. (Már tudom, hogy ez csinálja, másik fórumon elmagyarázták, hogy gyakorlatilag ez a nyomásfokozója) Mivel csak ezzel a szűrővel függ össze a crema mentes kávé 100%-ra veszem, hogy ez a hibás, hiába szedtem szét és takarítottam el alaposan nem javult meg. Kérdésem az lenne, hogyan induljak el új egyszemélyes szűrő vásárláshoz, mire figyeljek nagyon oda, esetleg tudtok oldalt javasolni ahol nagy a választék? Sajnos ehhez a típushos sehol nem találok pótalkatrészt.
-
stereofan
tag
-
bozont
veterán
Üdv
Bár (még) nem vagyok hardcore kávés, de azért a friss pörkölésre próbálok figyelni. Keresgélés közben láttam, az itt ajánlott egyik boltban lehet kapni ízesített kávét, amit kipróbálnék. Viszont az automata kávéfőzőben nem olyan egyszerű cserélgetni a kávészemeket, így őrölt formában vennék kisebb mennyiséget (tud fogadni a gép egy adagnyi őrölt kávét).
A kérdésem hogy ilyen géphez ([link]) mit érdemes megjelölni az őrlés típusának? -
-
hyperspace
őstag
válasz
rastacsz
üzenetére
Én is ma bontottam ezt a brazilt, de eszpresszó pörkölést. Nekem is a babok színe tűnt fel elsőre, tényleg sötétebb. Mazsola illat volt a zacskóban. Szintén Flairrel (Pro 2) húztam egyet, 17g -> 40g, C40 7 klikk. Eddig szinte az összes CM kávéhoz jó volt ez a beállítás, de ezzel a kávéval nagyon lassan jött le, de nem próbálkoztam többet , majd holnap. Ízre mazsola jött ki nekem is, meg az a tipikus aszalt közel-keleti édesség.
Én eddig soha nem vettem két zacskót ugyanabból, inkább többfélét próbálok. Rendeltem egyszer egy kilós zacskót, alig akart elfogyni, nem élveztem már a végén. Egymás után nem bontanám ugyanazt, ha így kapnám.
-
rastacsz
tag
Első előfizetéses pakk, 4 hétre.

A brazíliai grota friatól féltem, mert megbontva sötétnek tűntek a szemek és csalódtam, pozitívan, mert filternek elkészítve nagyon finom, édes, mazsola, aszalt datolyás, végig. Ahogy csorgott le a kínai switchen, a papír tolta a kandírozott narancsos illatot. Melegen egy kicsit a klasszikus vonalat hozza, ahogy hűl, egyre jobban elmegy az érdekes, izgalmas világba, de nem a "nem csúnya, hanem érdekes arcú" módon.
"Espressonak" is lepróbáltam a flairrel, 1:3,2-es arány, 151F késsel nem kívánt olyan finomra állítást, mint pár világos pörkölésű espresso, 7-9 barral indult, amikor jobban megindult az átfolyás, akkor engedtem vissza 5-re, nem spriccelt. Eléggé klasszikus a korty első fele, aztán jönnek a gyümölcsös ízek, meg a szokásos édesség.Bővebb ízekhez keressetek mást, ehhez kevés vagyok egyelőre.
Kérdés: 4 hetes előfizu esetén más is duplán kapja az azonos fajtát, vagy a 4*200g mind különböző?
@hoffman_
Super jollyban milyen kés van? Mert azon is múlhat a test, de ha több a test, csökken az íz tisztasága, ami egy jó so esetén nem biztos, hogy a legjobb. -
hoffman_
nagyúr
a felújított Classical, immáron SuperJolly-val, wdt-t kitapasztalva nekiláttam hónapok után az első SO kávénak, kibújt a szög a zsákból, nincs itt baj. sikerült az első korrekt kávét húzni paljoc-féle Yirgacheffe Aramoból, nem dobom ki a setupot végül

testesség még lehetne jobb, az őrlésen mehetett el, de egy 17g-->36g, 32s kijött belőle és megvoltak a hőn áhított ízek. húsvétkor el fog fogyni a zacskó úgy érzem. -
iatti
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
a nyolc rugós nyomógombos őskövületemmel kénytelen vagyok szerzői jogokat sérteni
ízekről két darálás után nem tudok nyilatkozni. de szerintem ez később se fog menni. én a nicsénél se tudtam kiérezni a déli lejtők adta pluszt.
ott a jól kitalált adagos őrlés tetszett, itt az örökkévalóságnak épített gép, meg az őrlési gyorsaság. evvel már tudok unokaöcsémnek nyomatni egy kiló omniát
az már két három őrlés után is az észrevehető, hogy nem is kellene ráindítani, olyan jól kiadja .pedig olaszos anyaggal nyomatom. a tölcsérben marad a sztatikusság miatt, de majd megpróbálom vizezéssel is. -
icm
tag
Sziasztok!
rég volt már tuning
igyekeztem a gyári gőzcső méreteit lekövetni, kis ráhagyással ha magasságon / távolságon kellene igazítani, akkor utána tudjak menni.
Szilvike gyári gőzcső anyukája megvan, nem akartam bántani. Direkt rákérdeztem használható-e másik anya hozzá, persze. Részben igaz. Amúgy is akrtam esztergálni belőle, kellett is. Hossz az 33mm volt és nem lehetett a hajlított részen áttolni. A gyári az 23mm, így a célérték megvolt.
[kép1] [kép2]
Ami még hozzátartozik, hogy átmérő 18mm-re levettem a “fejrészt”, így éppen illeszkedik a burkolaton levő - sajnos oválfuratba, kb 1mm mélységben, nem lóg ki a burkolat alól. A víztartály picit feszítve de kivehető. Ahhoz nem voltam hajlandó nyúlni. Fémet vágok, fúrok, reszelek… de a műanyaggal nem vagyok haver, törik, elpattan. Nem szeretem.
Biztosra akartam menni, loxeal menettömítőt is raktam összeszereléskor így a pusztán csak teflon tömítőgyűrű nem tudom mennyire látja el a feladatát.
A rézcsövet szépen felcsiszoltam finom papírral, így a hőbevitel már nem rondítja - már amennyire ez egy beépített alkatrésznél ami nincs szem előtt szempont. -
-
válasz
Toobee
üzenetére
róluk amúgy lehet tudni valamit? Két napja nem veszik fel a telefont, email-re sem jött válasz lassan egy napja.
Pont a jó ár miatt akartam felvenni velük a kapcsolatot, hogy tudnak-e más méretben beszerezni (15-18g ridgeless), mert akkor nem kintről rendelném, ráadásul személyesen is át tudnám venni.. de nem sikerült még beszélnem velük
-
Toobee
veterán
válasz
pető bá'
üzenetére
Itthon 18-21 ezer között mozog + szállítás. 20-as és 22-es, ha valós a készlet, jó áron kapható a Barista szaküzletben.
-
VST kosár rendeléssel kapcsolatban jöhetnek a PM-ek - eddig 9db-nál járunk, ez ~13.600HUF/db-ra jön ki (34eur/db + 17eur szállítás), erre jön még rá valamennyi belföldi postaköltség.
27% áfa és 378-as EUR
-
Zen42
tag
Sziasztok, egy hónapnyi távollét után hazajöttem és még mindig nem érkezett meg az új PID-em, így egy IKEA hőmérővel szopok tovább. Néha egészen jó, de többnyire nem. Képtelen vagyok egymás után két ugyanolyat húzni ami kra idegesítő. A tanácsotokat kérném, hogy milyen olyan közepes pörkölésű kávét tudtok ajánlani ami viszonylag tág hőmérsékleti határok közt élvezhető marad, mert akkor most olyat rendelnék. Köszi!
-
JózsefK
csendes tag
Az impresso brazil “alap” presszója tényleg finom
Mostanában az awaken megy nálam kimondottan finomak és nagyon korrekt h 4 zacskó után ingyen szállítanak -
Krajcsi
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Egyébként nem volt fair amit írtam, mert kb. úgy nézett ki nálam a dolog, hogy 12-13.000 Ft/kg feletti kávékat sokáig nem ittam, aztán rápróbáltam a roastopusra, ott nagyon bejött a starfish filterbe és presszóba is, mindkettő 5/5 volt, de egy másik nem adta nekem, a harmadik meg 5/4 volt. Aztán jött sgy próba a Casmoval, ott megvolt az aha élmény 5ből 4-nél, így ment is az előfizetés. Aztán pont impressót toltam addig, amíg jött és öregedett a csomag. Ott is volt 5/5 - 5/4 - 5/3. Aztán azóta Casmo van. Így az összehasonlítás ne volt részemről fair a kategória alatti jávékkal szemben amiket másfél évig ittam.
-
sz.zs.
őstag
válasz
rastacsz
üzenetére
Red Baggies:
Kicsit érdekes a Miki, a Red Baggies-es Fb oldalra küldött üzenetekről nem kap értesítést, csak ha belép ( ezt ritkán teszi ). Ismeretlen számot nem vesz fel. Tehát: SMS-t kell neki küldeni , hogy kávét szeretnél rendelni és utána a privát Fb oldalán lehet vele levelezni. Vagy meg lehet próbálni SMS nélkül is. De el kell érte menni a XI. Bartók B. útra. Kedden és csüt.-ön pörköl amúgy. [link] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
beleriand72
üzenetére
Hoffmannak van videója róla: [link]
Röviden: mellékíze van, és nagyon macerás tisztítani. -
rastacsz
tag
+1, amit impressot ittam, nagyon jó volt. Plusz, a csomagon jelzik, hogy milyen víz javasolt. De az so 4000 fölött van /250grammos csomag.
A casmos szállítás nekem is fáj, de nekem bemenni több lenne, mint a foxpost.
Kár, hogy bug bounty nem volt náluk, jeleztem egy érdekes hibát a websopban, de "hirtelen" megszakadt a beszélgetés. Feltételezem, csak hétvége volt, nem értek rá, más is írt nekik, stb...@roBEEsz
Ha sikerül felvenni a kapcsolatot(nekem nem jött össze) , a red baggies is érdekes lehetne. -
beleriand72
tag
https://www.ceramfilter.com/
Kerámia filter, szűrőpapír nélkül...
Érdekes, hallottatok már róla? -
-
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
kemcso
üzenetére
Igen, meglestem.. Hát összeraktam 1 előfizetést, ami azt jelentené hogy 4 hetente kapnék 800g kávét, így szállítással együtt a havi kilós ár olyan 13,3 e Ft körül jönne ki, ami egyébként rohadt jó ár.. a baj csak annyi, hogy havi 800g nekem szerintem kevés lesz.. hetente szokott elmenni kb 250g
-
-
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
roBEEsz
üzenetére
Előfizetésben "olcsó" a Casmo, egyébként meg tényleg nagyon finomak. Én rápróbáltam rendes áron és nagyon pazar volt, 5 zacsiból 4, a maradék 1 pedig csak jó, ami azt jelenti, hogy olyan mint máshol a ház legjobbjai. Más helyekről 5/3 volt az átlag, 1-1 5/4 tétellel, nagy ritkán jött egy 5/5. Casmó előfizetésben minig 5/5 ami jön, néha jön 1-1 5/4 tétel.
Előfizuban nagyon megéri, gyakorlatilag 12.000 Ft/Kg áron veszed meg. Nekem most járt le a fél év, de már hosszabbítok is. -
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
hyperspace
üzenetére
Én alapvetően tejeset nem szoktam inni, de igazad lehet egyébként. Én most pressonak fogyasztom őket, de valószínű mivel klasszik darabok, így hiába keresem a kiugró élményt. Alapból semmi gond a kávéval, csak a Bagira Brazilja után nagyon lapos..
SoundON: lehetséges, hogy rá fogom szánni magam a CasMo-ra, mert őket ténylegesen mindenki dícséri.. aztán ha igazolják magukat az ízek, akkor úgyis megveszem
AWAKEN is lehet kap 1 próbát -
SoundON
tag
Tényleg és amúgy Bazáron mizu?

-
SoundON
tag
válasz
roBEEsz
üzenetére
Akkor sajnos az AWAKEN is picit limit felett van de az 250g és a Casmo mellett őket is nagyon ajánlanám. Vagy várd ki a CM tesztpöriket az ár/értékbe biztos szuper

Amúgy én kiváncsiságból vettem egyet de még nem bontottam. Nemba/Burundi. Félek nagyon sok nekem az az 1kg, szóval akit érdekel 750g/5850FT az szóljon időben, jöjjön ide és az orra előtt felbontjuk, én kiveszek 250g-ot, a többivel meg boldogan elszaladhat

Ami 3500-be bele tud férni az talán a Bagira, 42Coffee, Impresso, MTRM, PallYotz. Mondanám még a OneElevent meg a Roastopust de náluk is max 1-1 kósza tétel jön ki ennyiből. MIndez persze farmszelektált SO vonalon.
Blendbe PY-tól klasszikabb vonalon még olcsóbbak is vannak.
-
-
válasz
Gery0505
üzenetére
nem, az IMS is ridgeless.. ez a rugó újszerű volt, csak emlékeim szerint vékonyabb mint a linkelt (a webshop-ban is két típus van ha jól rémlik).
#117817 iatti
a kosár: kiütés után törlés, minimum naponta vizes öblítés, szárazra törlés..
a kart is öblítem csak, de láttam már hogy vakszűrős öblítőzés után a kosarat/kart is bedobják ilyen tisztító oldatba, ha már szét lett szedve a vakszűrő miatt
VST kosár téma:
ahogy látom a 18g ridgeless a legnépszerűbb (4/5 jelentkező választotta
), én is azt néztem ki. Van valami hátránya amúgy a 15-ösnek? Most 18-as IMS-t használok, viszont néha az a 2x40-45gr dupla amit megiszom már lehet, hogy nem annyira jó, a harmadik fixen nem, attól már voltam rosszul párszor 
szóval okoz valamilyen nehézséget a kisebb kosár?+1 kérdés: a mailBox.de-t azért használtátok korábban, mert olcsóbb volt, vagy korábban nem volt szállítás Mo-ra?
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
hyperspace
üzenetére
Köszi a tippet!
Most épp kalmár kávék vannak nálam, 4 db 250 grammos.. Kezdésnek a Guetamalait nyitottam meg, ami közepes pöri, de ez nekem annyira nem jött be.. Remélem a többi jobban passzol majd az ízlésemmel.
-
roBEEsz
csendes tag
Hali!
Tudtok esetleg bevált pörkölőket ajánlani akinek van kávéja 250g/3.000-3.500 Ft-os árkategóriában?
Nézegettem a Cracker Jacket, illetve CasMo-t, de 18-20 ezer ft kilós árat én személy szerint kicsikét sokallok..
-
hoffman_
nagyúr
na, tessék. Lance megoldotta a vízkérdést, ehh.
nekem ez a cseppentős megoldás sosem jött be, ez sosem lesz konzisztens, szerintem ez nem reprodukálható. a benne lévő nafta lehet jó, [g] pontossággal mérve nagyobb oldat készítését el tudom képzelni vele... -
iatti
aktív tag
válasz
pető bá'
üzenetére
amikor levettem a kart,egyből fordítom bele a kosarat egy műanyag dobozba. picit hűl a kosár, megfogom és úgy ütöm bele a dobozba. gyűjtöm a zaccot, megy növények alá. a kar belseje nem kávézsíros így, hogy ritkán veszitek ki a kosarat a tisztításhoz? csak azért kérdem, mert én sose használtam rugóval a kart.
-
iatti
aktív tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
pető bá'
üzenetére

köszönjük előre is a fáradozásokat, én is csatlakoznék majd.
Gaggia Classichoz vadászom, de a matek nem jön ki. gondolom az 58,7mm verzió kell ebbe is, de gyorsan rámértem tolómérővel az IMS-re, ami kerek 60mm-t mondott erre a kosárra.
dobjam ki a tolómérőt?na közben leért a koffi. belső átmérőre meg is vagyunk
18g vs 20g témábana mik az álláspontok? közepes-világos vonalra tervezem, én 18g verzióra gondoltam.
ui.: nekem sincs gondom a ridgeless-el, nem esik ki.
-
zolnagy
őstag
Aeropress papír helyett itt korábban volt említve többféle fém lap (a neve ennek most nem jut eszembe) . Gondolkodom ilyenen a miniGaggiahoz. Van valami bevált ezekből?
-
-
-
válasz
Gery0505
üzenetére
sziasztok,
a legnagyobb kérdés a szétosztás, azt nem tudom hogy szoktátok - szívesen intézem a rendelést, utána akár Foxpost csomagautomatába/házhoz is fel tudom adni mindenkinek, vagy egy részét egyben valakinek Bp-re, aki már könnyebben el tudja osztani.
Szóval írjatok egy privátot hogy mit szeretnétek, hol/hogy vennétek át, összerakom egy táblázatba, és rendelés előtt majd megosztom a táblázatot egy véglegesítésre.
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Régen jelentkeztem VST kosár rendelés ügyben, ne haragudjatok kérlek, de sajnos idő hiányában mégsem tudom vállalni a rendelés lebonyolítását. Kérlek ne haragudjatok rám ezért.
Viszont Pető Bá írt nekem privátot, hogy szívesen átvállalná a rendelés lebonyolítását, segítsetek neki kérlek, hogy meg tudja rendelni ki mit szeretne. Privátban jelezzétek neki, hogy mit szeretnétek, és hogyan szeretnétek megkapni. Peti azt mondja két hetente jár fel Fehérvárról Pestre, az is lehet egy opció, hogy valaki átveszi itt Pesten, és szétszórja a Pestiek között, vagy marad a Posta. Csak jó lenne tudni, hogy melyik a legolcsóbb. Talán a Foxpost? Nem tudom, segítsetek légyszi.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mondanám, hogy előzetes, de őszintén nehezen tudom elképzelni, hogy érdemben változzon.
Annyi bibi volt csak, hogy másik gőzgomb kell hozzá, ami sajnos náluk nem volt raktáron, így gyártottam egyet hozzá tölgyfából

ízekről két darálás után nem tudok nyilatkozni. de szerintem ez később se fog menni. én a nicsénél se tudtam kiérezni a déli lejtők adta pluszt.
ott a jól kitalált adagos őrlés tetszett, itt az örökkévalóságnak épített gép, meg az őrlési gyorsaság. evvel már tudok unokaöcsémnek nyomatni egy kiló omniát
az már két három őrlés után is az észrevehető, hogy nem is kellene ráindítani, olyan jól kiadja .pedig olaszos anyaggal nyomatom. a tölcsérben marad a sztatikusság miatt, de majd megpróbálom vizezéssel is.
az nem esett le, hogy tegnap még csak hétfő volt