Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
-
rastacsz
tag
Howdy, fellow q graders!
Jó próbálkozás, de itt nem nagyon volt sosem a szénné égetett kávékból kiérezve a gyümölcs, főleg nem a Tibi-Cigi kombóval
Ahogy nem mi éreztük ki a fél fokos különbséget sem 
Lance Hedrick lab sweet késes videója
És készül egy 64mm-es késes tesztje, ami elég széles skálát fed le. -
-
MPowerPH
félisten
Vennek a Biancahoz tuning kosarat(18-21g kozottit), es hozza akkor mar egy specibb felso szurot. Van mar kiprobalt, ajanlott ehhez a gephez? Mintha anno olvastam volna, hogy IMS szurovel pl. nemlesz olyan jo az eredmeny, mint a gyarival.
-
beleriand72
tag
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Én a helyedben meggondolnám az SSP 64 mm unimodal késeket valamiben (nálam SJ). Filterre is nagyon pazar, csak most a presszó amin ámulok, mert ott nem várt faszaságit kaptam filter pöri esrtében.
V60-on is nagyon elégedett vagyok a késekkel, iszonyat finomak a kávék. Asszonyt idegelem ki az állandó hümmögéseimmel kortyolgatás közben
-
brumi1024
veterán
válasz
beleriand72
üzenetére
Szallitassal, afaval egy 100-assal tobb, 380 lett a vege. En fasttal kertem, az utazos szettbe lenne 9B melle, a C40 abban a tartomanyban kicsit idoigenyes.
-
rastacsz
tag
válasz
Krajcsi
üzenetére
Akkor egy kis Rabatt volt, de nem eget rengető.
A flair kicsikről a robot eléggé elviszi a showt.@beleriand72
Olyan lehet, mármint elkavarodik, de nem hiszem, hogy a postás Géza, vagy Marika a szarvasi bresszóhoz lenyúlja...
Az pedig a világ átaszása, hogy az Eureka 65mm-esnek hirdetett kései 63.8-9mm valójában és a 64-es kés sem passzol bele. De hát 1920 óta minőséget(lásd eureka mignon ciripelés) gyárt, csak hát beszart...(hogy Grafit idézzem.) -
rastacsz
tag
válasz
billyjoe
üzenetére
@beleriand72
Ezen fenn sem kell akadni. Nekem már az cseszi az agyam, hogy a raktáron lévő, porosodó készlet követi az euró és usd árfolyamot...@Krajcsi
A flair sok korlátja közül pont a pogácsa széle - magassága jön jól néha.
(akár privátban is, lehet tudni, hogy mennyi volt a kés így? ) -
Krajcsi
csendes tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Igen, az UM az unimodal, ami a brewing, ezt váltotta a multi-purpose. Azért lett új verzió, mert az elsővel necces volt presszót készíteni. Részletek az előző hsz-emben megadott linken.
Ez még a tavalyi nyári szegedi 10-20 darab egyike. Azokról lemaradtam, majd fb-o n kérdezgettem az avx oldalán, hogy mikor érkeznek már az új unimodal kések. Rám írt decemberben egy srác, hogy van neki egy, érdekel-e. Ő még asszonynak vette filter kávé miatt, kb.50 dkg kávé ment a késeken át, aztán asszony refluxos lett.
Megállapodtunk egy fain árban, azóta nálam van a kés.
Espressóra most lett először próbálva, mert ez állítólag nem jó rá.
Hát de.
Flair vastag pogácsája tökéletesen egyben tartja a lefolyást, igazi ízorgia a vége.
58 mm-en Tobee szerint a lefolyás második felébe spriccel.
41 mm-en tankönyvi a dolog.
K30 kés preszzó pörin vastag betűs TEST-et ad, nagyon kellemes, selmyes ízekkel.
De ez az SSP kés filter pörin presszóra pislogás ezerrel. Olyan intenzív ízek vannak, hogy lehidalok. Erre nem számítottam.
Van az a finom korty a pohár alján a jól sikerült presszóknál, ami egy igazi kis íz orgia.
SSP brewing késsel ezt az ízt a komplett presszó 2/3-ában érzem, 10 x-es intenzitással.
Álmomban nem gondoltam, hogy van ilyen. Nekem ez egy új dimenzió két év után. Pedig azt hittem, hogy kifaszáztam itthonra a dolgot, mert nagyon finom kávékat toltam az utóbbi időben. -
rastacsz
tag
válasz
Krajcsi
üzenetére
Jaa értem.
Ezt honnan sikerült beszerezni? Talán pletykaszinten hallottam, hogy a multi purpose "váltja" az unimodal késeket, de espressotool-on még mindig van, ahol a kínálat a következő:
64 HU
64 UM
64 CV (LAB SWEET)
64 CV (LAB SWEET REFURBISHED)
64 BP
64 cast lagom
Kérdéseim:
HU = espresso?
UM = brewing?
Refurbished = a v1 cast verziók újra munkált??, újra bevonatolt verziója (Red speed bevonatos)
BP =????
Cast lagom = ami biztosan belemegy a lagom p64-be, vagy amit az option-O gyárat külön maguknak?@brumi1024
A 83-as ssp egyszerű, van az espresso és a (ZM) brewing. Slussz passz.Még mindig frankó az ügyfélkezelés
(ne kattints, ha Belá vagy) -
válasz
roBEEsz
üzenetére
"Lelőhelyek: Cirkusz, Peet and the Flatwhite, Black Start, This is Melbourne Too, Park Coffee and Kitchen
Elérhetőség: honlapjukon (https://bagira.coffee/hu#) és FB oldalukon egyaránt aktívak, rendelés e-mailben vagy facebook-on leadható."
/ https://baristaakademia.hu/ujhullamos-kaveporkolok-budapesten-barista-tanfolyam/ / -
hoffman_
nagyúr
válasz
Gery0505
üzenetére
kértem, hogy nézzen rá, azt mondta, hogy furán viselkedik, de szerinte nem kell cserélni.
fütyülni nem fütyül már, az lehet, hogy nem onnan származott, tömítéseket cserélt, azóta megszűnt. viszont a gép picit hangosabb lett, ami érdekes.
átfolyás kvázi rendben, azt múltkor néztük. elvileg nem lehet baj, csak valami mégsem tökéletes. igazából szívem szerint egy Linea Mini-t tennék a pultra, hogy összenézzem, de szerintem ez nem fog megtörténni még vagy 10 évig
-
Krajcsi
csendes tag
Csak nem bírtam ki és rápróbáltam a Burundi kávéra is CM-tól (szintén filter) ezzel az SSP késsel.
Maradt az élmény a K30-hoz képest, kb olyan az élmény, mint ha eddig színvak lettem volna, most meg látom a színeket.
Fantasztikus élmény
-
roBEEsz
csendes tag
Csao!
Úgy alakult, hogy került hozzám egy Bagira Brazil Edimar Miranda es nagyon-nagyon bejön!
Gondoltam kövinek veszek tőlük pár kofit, annak idején találtam is hozzájuk valami oldalt, viszont most nem találok kb. semmit.
Van tapasztalat, hogy lehet toluk rendelni?
-
rastacsz
tag
válasz
Krajcsi
üzenetére
Na jó, de ez most a régi brewing, vagy az unimodal, ami talán brewing v2 néven fut a 64-es ssp alatt? Vagy már unimodal is van kettő?
Már megint az ssp nevezéktan. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
pbalint
üzenetére
La Claudina, a papíros szerint Columbia és Castillo fajták keveréke 48 h fermentációval és száraz eljárással feldolgozva.
Ami érdekes, hogy pont ez az az egy tétel, ami másodszor jár nálam a CM előfizetéssel, elsőre nem volt ilyen bitang jó. Akkor is finom volt, de nem ennyire. -
hoffman_
nagyúr
válasz
stereofan
üzenetére
ez a része ok, de mégsem (de köszi, hogy tisztáztad, nem így gondoltam a működést)
lekapcsolás után vált és nyit, de csak akkor, ha nem túl nagy a nyomás. ha vakszűrőzök 7-10 másodpercig és felépül a nyomás, hiába kapcsolom le a csapolást, meg se nyikkan.
ha nem tud felépülni a teljes nyomás és úgy kapcsolom le a csapolást, nincs bent rendesen a szűrő vagy csak 2-4 másodpercet hagyok neki, akkor tud nyitni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
stereofan
üzenetére
kicsit helikopternek érzem magam, vagy nem értem a működését. ha nincs fent teljesen a kar, tehát a fejből is tud távozni a nyomás, akkor nyit a háromjáratú is. tehát ha "kap levegőt" a portafilter felől is. amúgy ha bent a vakszűrő, akkor nem nyit. ha túltömörítek, akkor sem nyit, csak ha meglazítom a kart. olyan, mintha nagy nyomásnál, zárt körnél nem tudna nyitni, de kis túlnyomásnál igen. ezt meg nem igazán értem.
nem szokott folyni a pogi teteje általában. harmadik tesoro köröm 5 hónap alatt kb, tavaly ősszel került hozzám a gép.
néztem már, ez a 16k nem ijeszt meg, csak működjön rendesen. amennyit elcsesztem a fa dolgokra most már ez hidegen hagy...
-
stereofan
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
van álló víz a pogácsa tetején amikor csapolás után leveszed? ha leszeded egy tersonetes áztatással megpróbálhatod kitisztítani. de ha "rendszeresen" megy a vakszűrős tersonet akkor egyértelműen ez a háromjáratú hibájára utal.
én most már ezen is túl vagyok, de nálam sem határozottan nyit/zár. mivel működik, a tekercs nem lehet rossz, a belső rugóra gyanakszok, hogy elgyengült, illetve a zárófelület kopott ki valamennyire.
sajnos nem olcsó a pótlás...
-
hoffman_
nagyúr
kéthavonta szoktam tesoro tablettával visszaöblíteni, az elején is gyanús volt, de most már egyértelműen az. a háromjáratú szerintem nem nyit, nem fúj le soha, csak gyűlik a nyomás, a portafiltert meg se tudom mozdítani.
ha kávét főzök, akkor le tud fújni, de ott is csak akkor szokott megindulni, amikor kiszedem a portafiltert.
fos a háromjáratú, csere? 2010-es tuning GC -
hoffman_
nagyúr
válasz
fragola.6035
üzenetére
értem, köszi. akkor nagyot fogtam az általad felújított SJ-vel.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
fragola.6035
üzenetére
Superjolly és Major között mekkora az ugrás? feltételezve, hogy mindkettő patikára lett hozva.
nyilván a kések mérete önmagában nagy előny, de ha be kéne x-elni, hogy SJ 100k, Major 150k, akkor mondjuk lineáris az ár/teljesítmény? -
válasz
fragola.6035
üzenetére
De már úgyis elkelt vagy háromszor, pedig meg is akadt a szemem rajta a hirdetés reggelén. Nem baj, legalább nem kell magyaráznom az asszonynak mit keres Godzilla a konyhapulton. Bár mivel piros a konyha téma, megette volna

-
Krajcsi
csendes tag
Na ez fasza, most nagyon összezavarodtam.
Sikerült életem legfinomabb presszó kávéját meginnom úgy, hogy a frissen beizzított, 8 kg kávéval bejáratott 64 mm-es SSP brewing (v1, unimodal) késsel, amit Fragolával rakattam bele egy Super Jollyba filterezés céljából, rápróbáltam egy random beállításra saccolt presszó tartományban. Kicsit durvább lett az örlemény, de a flairnek hála az idő és mennyiség rendben volt, cserébe 3 barral toltam végig, hogy ne zubogjon át.
Ámulok és bámulok, hogy milyen ízeket kaptam.
Egyébként egy filter pöris CM kolumbiai kávét ittam, ami a K30 késsel is pazar volt nagyon, utóbbi idők legfinomabb tétele ez a kávé.
Nem számítottam ilyen eredményre, még mindig az élmény hatása alatt vagyok teljesen. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kijön 160-ból bőven, szerintem annyit meg is ér, még ha a világ legnagyobb kávés agymosodájában az első körben ki is dobták.
festés +30, motortakaró, tölcsér, kartartó villa +25, kés, kondi +25, komplett 150-ből megvan. -
rastacsz
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Írva van, hogy öt ezreden belül kóvályog.
A kés 18-19k, vagy lehet 100 is, ha ssp tetszik, de mondjuk a gyári "alap" kések közül is találsz jót, az 19.
6k a cukrász tölcsér szállítással együtt.
3k a házi (rozsdamentes acél) , 6k a gyári (alumínium) motortakaró.
Ez eddig 70+30=100k. És a tartály is újabbnak tűnik, de hausbrandt matricás, azaz nincs benne sok kg, nem ment az üzlet. Lehet, hogy a kést is még járatni kell, akkor 20-szal bentebb vagy.
Az eladó lehet, hogy a tölcsért is rá tudja tenni, így egy posta költséggel megvan a fragola féle átnézés és szállítás az eladótól (aki, bár nem ismerem személyesen, 99% hogy ő
)@iatti
Én meg április egyre gondoltam.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
egy ilyet láttam bécsi neppernél kettőötvenért/ejró/. lusta vagyok rámozdulni. itthon akkor olcsóbb.
ugrottak is rá a népek
nekem meg gyártják a csili-vili gyöngyház metált. picit drágább lesz. -
-
iatti
aktív tag
válasz
beleriand72
üzenetére
ha a hardkór topik rászalad valamire, az hamar elfogy, vagy megszalad az ára.
-
beleriand72
tag
Én vittem el az utolsót
(kettőt akartam, de már csak egyet engedett) -
Toobee
veterán
válasz
hyperspace
üzenetére
Szabi csak read only, de üzeni, hogy a tesztpörköléseknél teljesen random a címke színe, ami éppen a nyomtatóban van, olyan színt kap.
-
válasz
rastacsz
üzenetére
nem, szerintem határozottan savas, gyümölcsös, de így elsőre nem tudnék rá valami jellemző ízjegyet mondani - és valószínűleg értelme sem lenne, mert lehet, hogy 5kg készült összesen
nyilván a csomagoláson sincs semmi ilyesmi feltüntetve 
de nekem bejön, az utolsó roastopus setuppal készült amin azért még lehet finomítani
-
törölt tag
válasz
hyperspace
üzenetére
Nekem még nem jött meg. Fata x Ht nekem is nagyon bejön, még van 6 mézesüvegnyi a fagyasztóban, takarékoskodok mert király a cucc.
Szívből remélem hogy a kerinci teszt jön nekem vagy valami etióp, én azokat preferálom.
-
rastacsz
tag
És milyen belőlük az ital?
Amúgy az r91 ennyire rossz, hogy 450-ért megy használtan?

A martonmenesi őrlős teszt miatt lettek ennyire olcsók a majorok, hogy 68-ért eladó, frankó pirosban?
-
verti1
tag
Használ valaki ilyen forralót?
-
Peti...(16v)
tag
válasz
hyperspace
üzenetére
Papíron. A valóságban nagyon kis mennyiséggel is megy, én szoktam kb. fél centi magasságú vizet forralni és viszi.
-
Toobee
veterán
Tchibon ma ÁFA mértékével egyező kedvezmény + ingyen szállítás.
Elektromos hattyúnyakú vízforraló - 15,2k -
törölt tag
válasz
SoundON
üzenetére
Na én is rendeltem próbára egyet. Úgy gondolom legrosszabb esetben lefagyasztom, és nyáron úgyis sok cold brew fogy, annak biztosan kiváló lesz. Kicsit sajnáltam is rá a 3700/200g-os kávét. Illetve amit még megfigyeltem hogy a jeges latténál kb eltűnnek nálam az ízjegyek ( míg egy meleg flat white, cortado eseten abszolút érezhető), kb leredukálódik finom/nem finomra. Úgyhogy reményeim szerint arra is jó lesz.
-
ElFeo
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Basszus, a típus lemaradt, egyébként valóban egy ECM Raffaello. Azt hittem valami faja kis gépre akadtam, de ezek szerint nem így van. Nem vagyok annyira képben, azért is kérdeztem.
-
PpenoO
őstag
Tudtok ajánlani Alza ár környékén, annál világosabb de ua. friss pörkölésű 100% arabica kávét? Nem kell HC szint legyen, de inkább itt kérdezem mint az automatás topikban
Reggeli családi mokkához kellene. -
Bodjo
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
És az esetleges ilyen lerakódást hogyan lehet eltávolítani?
Én ezek szerint félre értelmeztem a BWT-nél olvasható marketing szöveget, azért választottam a Bestmax Premiumot, de ha nem használ... -
rastacsz
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Így értem, hogyan elég a 400-as pakk 4 hétre.
@sz.zs és @Krajcsi köszönöm nektek is a visszajelzést, így a filter lesz a nyerő.Már csak az a kérdés, hogy mennyire fogy el náluk a pörkölés alatt lévő készlet, azaz, a 4 hetes intervallumban van-e két váltás? (most ami a "pörkölésre vár" alatt található, abból jut-e a következő szállításra?)
A kávé bazár kiállítóiról lehet tudni valamit?
-
Csabszin
csendes tag
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hát pont ugyanúgy mint bármi másból
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
mi a baj a kenyai kapucsínóval?
amúgy meg rendelj 2 kilót, és írd bele megjegyzésbe, hogy két különbözőt szeretnél
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ahogy nem mi éreztük ki a fél fokos különbséget sem 

(akár privátban is, lehet tudni, hogy mennyi volt a kés így? )
(ne kattints, ha Belá vagy)