Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Gurulunk, WAZE?!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
the dealer
tag
Két hónap alatt remélem találok valami munkát.
Város nekem mindegy Európán belül. Akár remote is jöhet.
(London lenne a cél, de ahhoz lehet kevés a két hónap.) -
sss
őstag
válasz
the dealer
üzenetére
Így mar ertheto, az elozo hozzaszolasokbol ez nem derult ki.
-
the dealer
tag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Előző kommentemben írtak miatt.
-
adalbert1
veterán
"Szerintem az ember, ha teheti, vegyen maganak jo cipot, szeket, monitort, billentyuzetet, egeret."
- ezekről van valamilyen összefoglaló írás, hogy milyen szempontok alapján lehet a leginkább ergonomikus darabot kiválasztani?
pl. cipőn esetén oké, hogy legyen valamennyire flexibilis a talpa, legyen elől hely a lábujjaknak, ne legyen túl nehéz, szellőzzön, de ezen kívül/túl? -
Chaosftw001
tag
válasz
the dealer
üzenetére
Mi az oka a felmondásnak? Különösen amiatt, ahogy írtad is nincs még ajánlatod máshonnan. A pénz ennyi tapasztalattal szerintem nem rossz. Bár ahogy látom egyik helyen se maradtál sokáig.
-
the dealer
tag
Nem csak azért mondok fel.
Még az előtt próbálok felmondani mielőtt agyrákot kapnék az indiai és kínai kollégáktól.
Eddig bírtam. Amikor megláttam mi pörög, akkor elhatároztam, hogy megpróbálok kihúzni egy évet, de egyszerűen nem bírom már tovább. Minden egyes nap mióta itt vagyok egy kínszenvedés és nagyon depressziós vagyok, attól amit "alkotnak".
Alapból úgy indult a projekt állítólag 3 éve, hogy leginkább legyelek voltak. Jött egy india manager, aztán ahogy hozta az indiai és kínai koollégákat úgy mentek el a lengyelek. Én már csak hárommal találkoztam. Abból most megy el kettő és abból csak az egyik volt Java fejlesztő. Aki utoljára marad az egy db expert, akivel nagyon keveset érintkezek.
A legroszabb, hogy amikor már azt hittem roszabb nem lehet az indiaiaknál, akkor elkezdtem egy hónapja olyan feladatokat kapni ami a kínaiak microserviceivel kapcsolatosak. Embertelen amit csinálnak, teljesen sokkolva vagyok.
Szóval most úgy vagyok vele, hogy roszabb fizetésért is simán váltanák. Teljesen rommá vagyok égve. -
Misogi
aktív tag
válasz
the dealer
üzenetére
Bruttó 430-480-ról a váltás 1.2m-re azért nem semmi.
-
sss
őstag
válasz
the dealer
üzenetére
3 ev tapasztalattal az 1,2 - 1,3M mar ennyire rossznak szamit?
Szigoruan szvsz, de ne mondj fel hirtelen felindulásból, csak azért mert magasabb emelesre szamitottal. -
the dealer
tag
Csak, hogy valamit én is visszaadjak a topicba, ha már évek óta olvasom.
Most CV írás közben úgy is előjöttek az időpontok.
Kor: ~30
Tapasztalat: 3 év
Tech stack: Java/SpringCég 1 - mini KKV - fél év
(Egyetem mellett fél, másfél állásban.)
Fizetés: 430.000Ft bruttóra (160 órával számolva)Cég 2 - közepes méretű KKV - bő egy év
(Egyetem mellett egy évig 120 órában, majd 4 hónapig 160 órában)
480.000Ft bruttó (160 órával számolva)
Cég 3 - nemzetközi nagy bank - 11 hónap (holnap megkezdett 2 hónapos felmondással).
Első hat hónap 1.144.000Ft
Utolsó öt hónap 1.244.000Ft
(Kiátlagolva bruttósítva egy évre mindent, majd osztva 12-vel. Tehát teljes kompenzáció.)
Cég 4 - ???
Holnap fogok felmondani és elkezdeni keresni.
Kedves aktívan kommentelő fórumtárs remélem nem haragszik meg a "közepes méretű KKV" elnevezésen.
-
the dealer
tag
Köszi a válaszokat!
Akkor ez egy tanulság. Máskor megkérem a főnököt akkor időben, hogy beszéljünk egyet.
Csak szerettem volna tudni, hogy mennyire hozzam ezt fel holnap szemrehányásként amikor felmondok. -
Xero
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Ez a jellemzobb. Ha tudod mikor van az ertekeles, esetleg van elotte onbevallosdi is, akkor erdemes kinyitni a dolgot a kozvetlen vezetovel elotte egy kave mellett vagy 1on1-on.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Minden eddigi munkahelyemen ez volt a jellemzo. Na jo, picit arnyaltabban, ha volt gyakoribb kozvetlen beszelgetes a fonokkel, akkor mondtam, hogy mit szeretnek. De a konkret dontes mar mindig egyoldalu kozles formajaban zajlott le. Aztan tavozaskor szinte mindenhol az volt, hogyha penz az ok, akkor mondjam az osszeget, amit szeretnek. De addigra mar soha nem ugy voltam, hogy penzzel mentheto lenne a helyzet. Az en multis tapasztalataim azok, hogy joval a fizetes dontes elott lehet elerni hatast, a donteshez kozeledve egyre jobban szukul a mozgaster.
-
válasz
the dealer
üzenetére
Nálunk is így van. Semmi esélyed egyezkedni, nem tetszik, lelépsz.
-
tototos
addikt
válasz
the dealer
üzenetére
Nálunk sosincs bértárgyalás csak a felvételkor. Utána jönnek, hogy x százalékot kapsz. Ha utána kevesled akkor beszéhetsz a felettessel és ennyi.
-
skoda12
aktív tag
válasz
the dealer
üzenetére
Van ilyen. Nálunk is hasonló a rendszer, hogy az éves emelés mértékét közlik és nem alku tárgya. Utána van lehetőség elégedetlenkedni. Meghallgatják, de egy forintot nem mozdul semerre tőle a fizu. Rendes bértárgyalásra emlékeztető beszélgetés előléptetéskor van nálunk.
-
the dealer
tag
Sziasztok!
Mennyire gyakori az, hogy az évértkélés az alábbiak alapján menjen le?
0.) Nov végétől Jan végéig valamikor évértekő beszélgetés a Managerrel a saját és az ő általa kitöltött értékelő formok alapján. (Eddig még okés. (Nagy bank (nagyon nagy)).)
1.) Január végén végre behív beszélgetésre.
2.) Közli, hogy 5%-ot nézett ki nekem emelésnek (meg kis bónuszt).
3.) Mondom (magamban) okés akkor itt lesz egy kis egyezkedés.
4.) Kiderül, hogy már rég leadta eurpóába a neki kiadott kvóta alapján a fizu emelési kéréseket és bónuszokat.
Én eddig évekig azt olvastam, hogy ilyenkor van egy beszélgetés, amikor van esélyem esetleg meggyőzni, hogy magasabb emelést kapjak. De így még csak esélyt se kaptam.
Amennyire én tudom ilyenkor elmondhatom, hogy miket vittem véghez és, hogy milyen emelést kérek, valamint kamuzgat kicsit, hogy x forint fölött már meg van kötve a keze.
De legalább van egy lehetőségem meggyőzni, mert lehet bizonyos dolgokat nem látott, hogy miket csináltam. (Mint ahogy ez most is történt.) -
goodboy007
senior tag
Nekem is Hero van lassan 3 éve és nagyon kényelmetlen. 185cm magas vagyok és én pont ez az “előrenyomó” érzésem van benne, sokszor fájt a nyakam, úgyhogy én idén le fogom cserélni.
BTW én részben a magasságom miatt nem találtam normális asztalt, ami megfelelő hosszú és széles, aztán iroda-költözésből le tudtam csapni 1,5 éve egy 200x90-es Neudörflerre, ami konténerrel együtt kemény 30k volt. Életem legjobb dealje eddig. 😁
-
kovsol
titán
El kell menni heti 3-4x valamit sportolni/edzeni ennyi ülő munka mellett. Nem csak a széken fog múlni.
-
válasz
üzenetére
Nekem kb fél millió volt egy rendes nyolc órás munkavégzésre alkalmas szék meg egy normálisabb IKEA állóasztal
Van élet a félmilliós bútor alatt is. A fix magasságú asztal és az IKEA Markus székbe sem rokkantak bele évek alatt akiket ismerek. És én sem.
Vitathatatlan az előnye az álló asztalnak...de ezek manuális gyakorlatokkal is kompenzálható dolgok. Például ha valaki óránként feláll 10 percre és akár a lakáson belül sétálgat kicsit, meg kiszellőzteti a fejét. De egy Herman Miller sem óv meg attól, hogy ülsz...órákon át... márpedig az ízületeknek kell a mozgás.Itthon extrának én is állítható magasságú asztalra fogok váltani. De ez amúgy is megtörtént volna...
-
válasz
VirsLee
üzenetére
Enyhén kiforgatod... Engedjük el egy pillanatra a forintosítását a légköbméter/porszemek számának. Nem mondta senki, hogy vegyen plusz egy szobával nagyobb lakást... Főleg nem egy hirtelen váltás miatt...
Egyértelmű, hogy vannak nehezítő körülmények...mint egy kisbaba, de légyszi ne úgy írd már mintha anya, meg a baba ott ülnek az ember nyakába...mert ezt talán feltételezhetjük, hogy nem egy garzonban laknak...Illetve nem árt figyelembe venni, hogy milyen helyzetről és beszélgetünk... Mert ez 2020.03.11 volt, amikor egy elég komoly járványhelyzet miatt volt ez a döntés... Belátható, hogy ilyenkor háttérbe szorul, hogy hány szoba van... Én azt tapasztaltam, hogy eszközök terén elég sok cég megpróbált erején felül segíteni a munkavállalóinak.
Ha a jelen helyzetről beszélgetünk, akkor továbbra is azt mondom...a lehetőséget biztosítani kell az irodai munkavégzésre... De kényszeríteni nem jó ötlet.
-
Kobe
veterán
válasz
Vision
üzenetére
En itthonra inkabb gamer szeket (noblechairs hero) vettem, egyreszt mert harmadannyi (150K) volt csak, masreszt a majd 2m magassagamhoz es a hatmeretemhez (kisebb meretu focipalya) kepest ez volt a legkenyelmesebb ami egesz hatat lefedoen stabil tartast ad anelkul hogy a vallam elorenyomna, es nagyobb sullyal is megbirkozik hatradontve is.
Persze kinek mi, testalkattol fuggoen -
én is ebben a dilemmában vagyok, hogy na milyet. dizájnban jobban tetszenek a kb- háttámla nélküli székek, de az meg nyilván kényelemben ergonomiában messze van mondjuk egy ilyen hm vagy steelcase széktől
lehet nézegetni teszteket, van 400 euró környékén is egész jó értékelés tkapott, de itt biztosan megéri a felár. -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Ez egy teljesen valid pont, erre nem gondoltam

A székkel szerencsém volt, mert az előző munkahelyemen cserekor el lehetett hozni a régieket jelképes összegért (talán 10k/db), sikerült egy olyat kifognom, ami alig használt (igaz ez sem a Herman Miller kategória, de nem rossz).
Az asztalra én is kifizettem az ikea árát (olyan 180k volt). Amit még vettem, az egy ergotron monitortartó kar.
Ha a monitort nem számolom, akkor ez így 270k körül volt.
Te mennyit használod állva az asztalt? Eleinte többet használtam így, de idővel ellustultam és csak ülök, most szeretném magamat újra jobban rászoktatni az álló használatra is. -
-
törölt tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Más az ha csak pár órát töltesz gép előtt mondjuk hobbiból, mintha napi 8 órát kellene ott ülnöd heti öt nap az év nagy részében. Nekem kb fél millió volt egy rendes nyolc órás munkavégzésre alkalmas szék meg egy normálisabb IKEA állóasztal és ez még mindig nem a Herman Miller kategória sajnos.
-
adalbert1
veterán
válasz
goodboy007
üzenetére
+1, aki valamennyire kocka, annak íróasztal, monitor és szék már szerintem alapból van otthon.
Amúgy szerintem valamennyi rugalmasság nagyon sokat tud dobni a work life balance-en - pl. én sem vennék ki azért szabadságot, hogy elugorjak fogorvoshoz, illetve simán van, hogy délután elhozom az oviból a gyereket.
HO esetén pedig felszabadul annyi utazással töltött idő, hogy abban a legtöbb házimunkát is ki lehet pörgetni otthon (pl. reggel azzal indul a nap, hogy mosogatógépbe és mosógépbe bepakolok). Vagy egy nem túl fontos meeting közben (amikor azért valami produktív dologba nem kezdenék bele, mert az, hogy állandóan beszél valaki elvonja a figyelmemet) simán lehet ruhákat hajtogatni és bepakolni a szekrénybe, esetleg egy kicsit súlyzózni, stb
Ennek ellenére ha kitalálnák, hogy holnaptól többet járjak be, akkor sem esnék kétségbe, szerencsére fél órányira lakom az irodától. Illetve mivel a teamünkben a magyar kollégák mellett vannak indiaiak, usa keleti és nyugati parti kollégák is, így sokat nem nyernénk azzal, hogy bent ülünk az irodában. -
válasz
MrSealRD
üzenetére
Na igen, ez nálam is ennyi volt. Tudod miért? Mert volt egy üres szobám, ahova be tudtam tenni az asztalt, széket stb. De nagyon sok kollégám volt, akiknél nem volt meg a hely arra, hogy otthonról tudjanak dolgozni. Pl. otthon volt a feleség egész nap a kisgyerekkel. Nem volt külön helyiség, ahonnan be tudott volna lépni egy megbeszélésre nyugiban. Ha normálisan akarod tolni a remote melót, akkor ahhoz kell otthonra egy olyan helyiség, amin van egy ajtó, ahol egyedül tudsz dolgozni és ki tudod zárni a zavaró tényezőket. Egy 8-10nm-es szoba költsége BP-n olyan 4-8m is lehet. Megértem azokat, akik nem vettek azért plusz egy szobával nagyobb lakást hátha egyszer majd otthonról kell tartósan dolgozni.
-
Xero
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Ahh jelenleg meg nekem ez nem problema, de gyerek jottere mindenkeppen ingatlant valtunk ugyis, kell a hely a sok sz@rnak. Maga az iroda ~3km szoval jelenleg en ezert sem gorcsolom tul a bejarast. Na majd utana lesz rossz vilag, amikor bumszlizhatok be agglomeraciobol.
-
válasz
tototos
üzenetére
Mondjuk úgy, hogy az elmúlt 3 évem erről szólt... friss diplomás...juniorok...stb...
Itt nem arról van szó, hogy ki diktál...Ez teljesen más természetű kérdés. Ez arról szól, hogy valaki illik-e abba a csapatba vagy sem... Nagyon sok remek kollégám van akik érti mi a csízió...
-
-
tototos
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Interjúztattál mostanában vagy dolgoztál friss diplomásokkal? Abszolút nem kötődnek a cégekhez, ha olyat mondasz neki ami nem tetszik akkor fogja és tovább áll. Azt az időt éljük amikor a munkavállaló diktál. A legtöbb multinál munkaerőhiány van és szépen ugrálnak az emberek egyikből a másikba.
Nem azt mondom, hogy folyton kérdeznek, de egy irodai környezetben amikor ott ültök egymás mellett sokkal gyorsabb az infó csere. Persze az sem rossz ha magától jön rá arra dolgokra.@Xero: Iroda ennyire messze van? Nálunk van pár kolléga aki hasonló okokból inkább bejáraz irodába.
-
válasz
tototos
üzenetére
Ahogy írtam is kompromisszum... Mindenki hoz egy bizonyos mértékű áldozatot... Ez az egész az opcionalitásról és az arányokról szól... Heti 1-2 nap az ami reálisan indokolható a csapat kohézió és a lojalitás erősítésével valamint az eseti személyes szakmai tevékenységgel. A többi már erősen preferencia kérdése...
Ha valaki 4-5 nap szeretne irodába járni lelke rajta...tegye... De ha egy ilyen elkezd panaszkodni, hogy "Jaahhjj...milyen üres az iroda... " Majd ezután elkezdik behajtani az embereket azért, hogy legyen társaságuk... Na nálam ez dobja le a láncot...
Meg amit dellfanboy is ír. Amióta rögzíthetőek az onboarding oktatások...azóta nincs kifogás...visszanézhető ha valami kiesett és baromi jó tud lenni.
Ha valami kimaradt azt nyilván megkérdezi... De ha már a kérdezésnél tartunk... Aki HO-ban nem kérdez, csak ül mint a kuka, az irodában is ül mint a kuka. És arra, hogy folyton kérdezgessünk valakit, hogy van-e kérdése...az nem egy felnőtt viselkedés...Én tboy93 helyzetét sem értem... Ez egy életképtelen csapat. Tökmindegy, hogy valaki HO, vagy iroda... Ha nem dolgozik akkor beszélni kell vele. Ha nem érti meg felnőtt(!) emberként, hogy miről szól a rendezvény, akkor ki kell rúgni és felvenni olyat aki illik a csapatba... Ennek nem az a megoldása, hogy tereljük be őket az irodába, mert ott kevésbé fognak nemdolgozni... Édes istenem...mi ez? Óvoda?
-
Xero
nagyúr
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Egyik kolleganak es fonoknek is van yacht/vitorlas, szoval nem remenytelen a dolog.
-
Chaosftw001
tag
Kicsit elbeszélünk egymás mellett, mert te a dolgozok azon részéről beszélsz, akiknek alig van hozzáadott értéke, elhanyagolható a jelentősége, én meg pont kisebb rétegről, akiknek valóban van komoly hatásuk egy cég eredményes működésére. Amit mondasz az előbbiekről értem, a kérdés nekem, hogy utóbbiakat hogyan tartja meg egy cég a 100% irodával. Az meg, hogy munkabérből nincs kitörési lehetőség... hát attól függ mibe születtél bele. Pláne ezen a fórumon főleg ITs közegben pont azt látom, hogy ki lehet törni, ha csak a jelenlegi senior it béreket nézzük. Persze akinek ez volt a természetes 0 éves korától kezdve és yacht kell meg vitorlás annak valóban ez a pénz is morzsa.
-
Xero
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
Ez realis problema. Nalunk is jelenleg ugy nez ki a story, hogy en a dolgozo szobaban tevekenykedem, asszony a nappaliban(etkezo asztalon
) , a halo pedig szent. Mostanaban idoszeru a csemete, szoval ez is problema nalunk. Ameddig picike azt valahogy atveszeljuk par honapig, en is elvagyok irodaban, vagy en atkoltozom az asszony mostani helyere, de realisan nezve kell meg plusz szoba egy par.
Ettol fuggetlenul pont IT vonalon jellemzo, hogy ki van alakitva azert valami normalis kozeg az ilyen tipusu tevekenysegre otthon is. Elottem is jelenleg van 15+14+34+25" kijelzo, pedig nem egy balterem a dolgozoszoba.

-
válasz
goodboy007
üzenetére
Azért ez nem ennyire egyszerű. Urbánus környezetben nem triviális, hogy van egy plusz szobád, amit be tudsz áldozni dolgozónak. Vagy ülsz az ebédlő asztalnál/hálóban? Nálunk például ha jön a gyerek, akkor nem lesz hova rakni, mert a potenciális gyerekszobában dolgozom most, és máshol nincs helyünk. Mondjuk előttem éppen 4 monitor van, de azért a 2 nagy kijelző szerintem nem annyira szokatlan. Annak kell hely.
-
Kobe
veterán
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Nem akarom en leloni a poent, de az _osszes_ ceg ilyen. Cupertinotol a wall streeten at bangladesig valakinek penze szarmazik abbol, hogy te a zarkadban malmozol.
Ahogy a HO korbeert a covid alatt, korbe fog ez is. Kapitalizmus van, kerem szepen, a cegek megtehetik. Pontosan azert mert ok is tudjak hogy a dolgozok 60-70% nak pontosan nulla hozzaadott erteke van es barmikor a legkisebb bunbanat nelkul ereszthetnek szelnek teljes irodakat, egyik pillanatrol a masikra.
Ha megnezed az elmult evtizedek toke akkumulacios folyamatait, a “feszes munkaeropiac” valojaban egy a kozeposztaly kivereztetesevel parhuzamosan krealt ossztarsadalmi handshake agreement / bullshit kifejezes lett. A technologiai fejlodes reven reg nincs annyi hasznos munka mint ahany dolgozokoru ember el a foldon, igy inkabb tessek lassek a letminimumon eltartjak ezt a reteget (addig sem lazadoznak), cserebe ez a reteg a puszta lelegzetvetelevel is a tokeakkumulaciot erositi. Te bejarsz dolgozni / elhiszed hogy van pusztan munkaberbol kitoresi lehetoseged, cserebe a ceg vezetoje eselyesen csak azzal hogy bejarsz, mar tobbet szakitott rajtad zsebben, mint a fizetesed.
Brave new world. -
Chaosftw001
tag
Ez érthető világos, viszont a legkompetensebb a cégnek értéket teremtő dolgozókat ez pont nem fogja érdekelni, szépen lassan lelépnek. Persze tudom, hogy jó ideig a cégvezetőt sem, mert a személyes érdeke, hogy a haver kapja a lóvét. Az viszont borítékolható, hogy az ilyen cég közép és hosszútávon versenyhátrányba kerül, sőt egy évek óta hybrid vagy full HOban lévő bármilyen tech lead biztos nem fog még jelentkezni se egy full irodás helyre, de ez már legyen a cég gondja, majd megoldják friss diplomás junirorokkal.
-
-
válasz
horcsog8472
üzenetére
Covid alatt hasonlo tapasztalatokat szereztunk a cegnel. Emiatt covid utan HO off lett teljesen és az aki amugy HO-ban is normalisan dolgozott az sz.pta be. Köztük én. Mondjuk en addig feszengtem, amig kiharcoltam magamnak annyi HO-t amennyire nekem szükségem van. Ez nem sok, heti 0-2 nap. A többieknek kb semmi, mert kummantanak. Persze bent is problemasak, de ott jobban lehet oket baszogatni miatta.
-
válasz
tototos
üzenetére
"mondják meg mit kell cisnálni és majd jövök vissza az eredménnyel."
Nem ez a kívánatos állapot?
(ha nekem kéne vinnem egy csapatot én ezt szeretném)Szerintem a nagy iroda erőltetetésben az egyik fő faktor, hogy a csapat tagja igaziból nem kötődőnek a helyhez és ha kapnak egy jobb ajánlatot, mennek is.
Szinte mindegy ki van az email másik végén. -
tototos
addikt
Nem: Férfi
Kor: 34
Munkakör: senior kutató és fejlesztő(AI toolchain és DevOps jellegű feladatok)
Végzetség: Mérnök info Msc
Nyelvtudás: angol C1, német B1
Bruttó fizetés: 1,7 millió + 500 ezer cafeteria
Hely: Budapest
Tapasztalat: 10 év autóipari fejlesztés, SW, System, Team lead -
tototos
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Hát ahhoz hogy mindent teamsen meg lehessen tanítani, rendelkeznünk kellene részletes leírásokkal amik meg nincsenek.
Szerintem nálunk is beáll majd egyszer a dolog, de eddig nem fektettek energiát a dolgokba. 2 évig nem igazán történt semmi, most kezdünk valamit kialakítani külsős coaching segítségével. Ami nehéz a dologban. hogy Covid alatt semmilyen szabályozás nem volt, full HO és végezd a munkád ahogy tudod. Most ebből visszatérni egy irodai jelenlétre elég nehéz hiszen joggal jönnek a kollégák, hogy akkor 2 évig miért volt jó ahogy dolgoztunk most meg miért nem. -
dellfanboy
őstag
válasz
tototos
üzenetére
vmit rosszul csináltok hogyha az új kollégák betanítása nehezebb. mióta teams-en csinálom ahol felveheti a delikvens az egész meetinget nem nagyon van ok a hibára (mármint az én oldalamról mint adó). sőt lehet is mondani a fogadó félnek hogy ezt biza már 2 hete elmondtam.... nem kell még1x elbszni rá az időt ugyanarra.
mióta mi is visszatértünk hybridbe melóhelyen akárki jön az asztalomhaz hasraütésre kérdéssel szívfájdalom nélkül pattintom, nem helpdesk vagyok hogyha gondolsz egyet itt teremsz az asztalkámnál én meg okosítalak (amikor nekem is dolgozni kéne).
nekem a HO-val semmi bajom nem volt max az egy két okossal aki se emailre se chat-re nem válaszolt, de azt meg lehetett eszkalálni. a mai napig nem nagyon értem miért kellett visszamenni az irodába mármint persze fizessek többet az ingázásért ebédért, meg azt a belvárosi üvegkalitkát is használjuk ha már fizetünk a főnök cimbijének.
-
tototos
addikt
válasz
adrian14
üzenetére
Ez nagyon attól függ milyen érettségi státuszban van egy projekt/mennyire jól tudják definiálni az elvégzendő feladatot. Amennyiben sok infóra van szükséged ahhoz hogy el tudd végezni a munkád akkor a HO megnehezíti a dolgot szerintem. Míg régen odagurultam a kollégához, hogy válaszoljon valamire, most vadásznom kell hogy meetigen van-e vagy válaszol-e chaten. Sokkal nehezebb infót szerezni HO-ban mint az irodában. Az új kollégák betanítása is nehézkesebb.
Felmérések alapján nálunk pl azt mondták, hogy a hatékonyságunk nem változott a full HO bevezetéssel, de érezhetően megváltoztak a dolgok. Sok sok kapcsolat megszakadt és ki sem épül ebben a rendszerben. Kvázi olyan mintha a legtöbb ember contractor lenne, mondják meg mit kell cisnálni és majd jövök vissza az eredménnyel. -
LdobosNick9
friss újonc
A héten jött egy offer amit elfogadtam:
Nem: F
Kor: 38
Munkakör: Sr pénzügyi elemző
Végzetség: Gazdinfo Bsc, ACCA, mérlegképes meg 1-2 BI cert
Nyelvtudás: Angol
Fizetés: évi br 120k CHF+ 10k CHF relocation support+15%bonusz
híbrid munkavégzés heti2-3nap iroda többi remote, amit kialkudtam nyárron 2 hónap full remote+december
Hely: Svájc/Zurich
Tapasztalat: +10év tapasztalat multik pénzügyi vonalán+ egy kis BI fejlesztgetés SQL, mostanság Tableau, PowerBI, SAP BW/BOén utólag gondolkozva, a béralkut eltoltam, mármint full megadták amit kértem, szóval kérhettem volna többet, mindenestre első svájci melónak jó lesz, legrosszabb esetben bahúzott farokkal hazajövök
-
adrian14
tag
Nálam a HO pont az ellenkezőjét váltotta ki, mint amit itt leírnak egyesek. Amikor bent voltam az irodában, összetalálkoztam a folyosón egy ismerőssel, akkor sokszor ment a dumálás (vagy akár ismeretlennel is). Bevallom nem sokat dolgoztam/dolgoztunk. Viszont jó kapcsolatokat lehetett kiépíteni. Volt olyan, hogy bementünk kajálni 2 órára a városba, vagy a sprint végén péntek délután már csak sörözgettünk. Plusz a nyitott irodában volt, hogy a másik csapatból megzavartak, ha a meetinget a terem végén tartották meg kicsit hangosabban.
Most ilyenek nincsenek. Reggel felkelek, 15 perc kajálás és késő délutánig mehet a meló, ebéd is megvan 20 perc alatt. Feddbackjeim is sokkal jobbak. Néha netezek persze, de van, hogy elkezdek egy kurzust, ha nagyon üresjárat van. Beszéltünk már a többiekkel erről csapaton belül és ők is úgy vették észre, hogy jobban megy a meló otthonról. Egyedül az panaszkodott akinél van otthon gyerkőc, mert kevésbé tud odafigyelni. -
tototos
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
A hybrid esetén mivel indoklod azt hogy be kell jönni? Mármint van az az ember aki megérti hogy néha kell a pofavizit de vannak akik azért is kötik az ebet a karóhoz hogy felesleges bemenni és onnan Teamsen dolgozni. Ennek meg az lesz a hatása hogy aki eddig bejárt az sem fog bejönni.
-
válasz
goodboy007
üzenetére
+1 Nem is értem Tapsi felvetését... A HO-ra állás nálam annyi volt, hogy kicseréltem a gépet az asztalon..
És a cég jelentős része így volt...
Akinek kellett valami, azt megoldottuk...de alig volt ilyen...A Hibrid amúgy az életképes kompromisszum... a pofavizit is biztosított a control freak emberkéknek... És legalább néhány napra fel lehet szabadítani a közlekedésre pazarolt időt... És akkor lehet menni kikapcsolódni, vagy intézni amit kell...
horcsog8472 : Nálatok nagyon mély a gödör. Nem a víz a hülye, hogy a kacsa nem tud úszni... Ott rendet kell vágni az emberek között...
-
nyunyu
félisten
Az a jó meeting, amire nem hívnak meg feleslegesen.
-
Xero
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Ez mondjuk a lo masik vege.
Reszemrol pont nem erdekel ha nem megy a munka rovasara. Ha olyan a feladat, jojjon be, ha nem akkor csak legyen elerheto es legyen bent az elfogadott meetingen. Ha megsem akkor elotte legalabb fel oraval mondja le. Engem az sem zavar ha kattog az index, ha fejben jelen van, es az ot erinto kerdesekre is tud valaszolni. En is siman bemegyek meetingre autobol/motorrol, ha tudom hogy a tema elbirja ezt a foku "lazasagot".
Szerintem siman "cegkultura" es vezetok kerdese. Egyszeruen tiszteljuk meg ennyivel a masikat, ne szorakozzunk mas idejevel.
-
goodboy007
senior tag
válasz
Vision
üzenetére
"Otthon is fenn kell tartanod egy komplett irodát..."
Mintha IT-sként amúgy nem lenne otthon asztal, meg szék
.
Nekem 0 extra effort az, hogy otthonról dolgozom, mert amúgy is lenne egy gamer PC-m, bazi nagy asztallal, meg két monitorral, ami most annyiban változik, hogy az egyik monitor a céges gépre van dugva és körülbelül 99%-ban hasonlót tudok elképzelni. -
válasz
horcsog8472
üzenetére
Jó, hát nekem meg van kollégám, aki rendszeresen nem ébred fel scrumig. Főnök leszarja, SM meg szétteszi a kezét. Aztán találgatjuk hogy áll a nála lévő task. Projekt záráskor különösen vicces.
-
válasz
horcsog8472
üzenetére
Ez azért rotfl kategória.
Nálunk 1-2 perc késés elfogadott, mert igen gyakran összeérnek a meetingek. -
big-J
őstag
válasz
horcsog8472
üzenetére
Hogy tudsz nem hangosan rohogni amikor bemondjak ezeket a sztorikat?
-
válasz
horcsog8472
üzenetére
Mindamellett, hogy amit leírtál tényleg a lónak a másik vége, de itt azért elég gyengekezű managert és/vagy team lead-et is sejtek.
-
válasz
horcsog8472
üzenetére
Daily standupon simán mondanak ilyeneket, hogy "pénteken kevesebbet haladtam, mert anyósoméknál parkettáztam" vagy "beadandót írtam egész nap / vizsgára tanultam". A meeting közben hallom, hogy páran kocsiban vannak és kikottyan az index kanyar után.
Ez szerintem is gáz. Mármint ha rendszer lesz belőle. A HO akkor fenntartható, ha az embernek van önfegyelme, és a vezetők is kikényszerítik ezt. -
tototos
addikt
Nálunk Covid előtt szinte elképzelhetetlen volt a HO, heti 1 napot lehetett kapni, bár ott is szinte percre pontosan el kellett számolni azzal mit is csinált az ember. Jött a covid és szinte mindenkit HO-ba küldtek. Ez tartott 2 évig, majd jött a kérdés hogyan tova? Kötelezni nem akarják az irodát, hiszen tartanak tőle hogy tömeges felmondás lesz. Így az lett a vége, hogy a csapatokra bízzák mikor mennek be. Ebből meg az következett, hogy a csapat 1 részét tudod behívni, a többi arra hivatkozik hogy úgyis nemzetközi a csapat és teamsen kell a megbeszéléseket tartani. Jelenleg ott tartunk, hogy a management oktatáson vesz részt és ki kell dolgozniuk a saját stratégiát az irodai/HO jelenlétre.
Amit én látok, hogy a munkafelosztás/stílus nem változott és megpróbálunk ráerőltetni valamit. Plusz jönnek azok a kollégák akiknek kötelező bent lenni vlaamilyen labortevékenység miatt, őket hogyan kompenzálod?
A hybrid rendszerhez teljesen új alapok kellenének. Pontosan meghatározva mi az amit személyesen kell végrehajtani és mi az amit lehet otthonról. -
horcsog8472
újonc
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Ha valaki, hát akkor én aztán full HO párti vagyok, de mi tele vagyunk lógós kollégákkal, akikkel nagyon elszaladt a ló és nagyon bassza a csőröm, hogy titkolni sem próbálják.
Daily standupon simán mondanak ilyeneket, hogy "pénteken kevesebbet haladtam, mert anyósoméknál parkettáztam" vagy "beadandót írtam egész nap / vizsgára tanultam". A meeting közben hallom, hogy páran kocsiban vannak és kikottyan az index kanyar után.
A team chat is tele van azzal, hogy nem csatlakoznak be standupra, mert fogorvoshoz mennek, mamához viszik a gyereket, délután suliból hozzák a gyereket, egyéb dolguk van. De majd késő délután ledolgozzák, pinky swear.
Architect délelőtt nem elérhető, mert fut vagy kutyát sétáltat, délután szarásig van meetinggel, aztán 1 nap késéssel válaszol chaten kérdésekre, ha egyáltalán válaszol, mert sokan keresik, ezért minden channelt mute-ol alapból.
Ha megnézem a commit historyt, akkor egyértelműen látszik, hogy CET időzónában délelőtt szinte nincs munkavégzés.Ezek az irodában sem voltak a munka hősei, de határozottan többet dolgoztak és legalább mindig elérhetőek voltak. Ennek ellenére pont nálunk fel sem merült, hogy vissza kellene menni.
-
Amúgy a hibrid munkavégzés a legköltségesebb mindenkinek. Otthon is fenn kell tartanod egy komplett irodát, meg bent a vállalati irodában is fenn kell tartani a teljes infrát. Közlekedés, lakhatás szempontjából ugyanúgy szívás az egész (nem tudsz távolabb költözni az irodától).
-
Kobe
veterán
válasz
Chaosftw001
üzenetére
leírtam már 8x, olvasd vissza. Aézrt, mert az épület tulajdonosnak is kell a bevétel.
Az épület tulajdonos meg esélyesen a bérlő cég vezetőjének a haveri köre vagy rokona -
Ursache
senior tag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Na, ezt pont Kobe fejtette ki, olvass vissza!
-
válasz
noiq_nolife
üzenetére
Nálunk hibrid van. Egy nap az elvárt. Mikor mi mennénk nincs hely az irodában.
-
törölt tag
Kicsi a mintám, de nekem a két-három napra kialakított irodával kapcsolatos tapasztalataim borzasztóak. Lehet csak én voltam rossz helyen, de amit én láttam ott olyan alapvető dolgokon spóroltak az office managerek mint a nyolc órás munkára tervezett szék, állóasztal vagy rendes monitorok. Ha feltétlenül választanom kellene és nem lehetnék full remote, akkor biztos olyan helyre mennék ahol úgy van kialakítva az iroda mintha minden nap be kellene járni. Szerencsére olyan helyen dolgoztam már COVID elött is ahol senkit sem érdekelt, hogy ki mennyit van bent az irodában.
-
Xero
nagyúr
válasz
D1Rect
üzenetére
"De a kötelező fizikai jelenlét felejtős."
Van az a tipusu project/feladat aminel egyszeruen jobb neha az irodaban lenni. Lehuztam 2 evet full remote, volt olyan kollega akivel csak az utan talalkoztam, hogy eljottem onnan, de a mostani helyemet el sem tudnam kepzelni teljesen remote uzemmodban.Egyszeruen a feladat jellegebol fakadoan nem racionalis. Sok az ad-hoc brainstorming a csapatban, akad boven vendor workshop, stb stb. Amikor valami epit az ilyen tipusu aktivitasra es/vagy az egesz meg storming and forming fazisban van, akkor biza sokkal celravezetobb nemi jelenlet. Nyilvan nem kell tulgondolni, nalam is 2-4 nap kozott fluktualodik az irodai jelenlet, de amikor 1-2 hetig nem mentem be, akkor biza ereztem, hogy nem az igazi.
Termeszetesen ha valaki csak a Jira ticketek es HLD/LLD alapjan pakolja ossze a kodot annak nem sok haszna van a social networkingen tul, de talan ott is jot tesz heti-ketheti 1 nap.
-
Chaosftw001
tag
És ez miért is jó a multiknak? Vagy úgy általában mind a munkavállalónak és munkáltatónak? Ezt a 100% irodai jelenlétet még mindig nem értem. Én is látom, hogy aki valoszínű otthon se dolgozik ugyanúgy az irodában sem. Megy a youtube a facebook, telefonálás haverral rokonnal stb egész nap. Pont azokkal szemben hátrány ez akik végzik a munkájukat teljesen mindegy hogy otthonról vagy az irodából, de idáig kaptak egyfajta rugalmasságot, ami sok esetben többet érhet mint a pénz. Pont a legképzettebb dolgos réteg fog új munkahely után nézni.
-
törölt tag
Én a magam részéről osztom Oppenheimer véleményét. Ha lenne RTO policy biztos nem mennék be. Ha ki is rúgnának akkor pár hét alatt találnék új munkát, a cég meg hónapokig kereshetne a helyemre valakit, ha szerencséjük van egy-két hónap mire megérkezne a kolléga, hogy aztán hetek/hónapok alatt betanuljon.
-
Én nem látom azt a "nem kötelező itt dolgozni" hozzáállást.
Lehet, hogy most 1 vagy akár 2 évig nem lesz annyira feszített a piac, de a következő fellendülést honnan fogják pótolni?
2 év múlva rendesen belemar a budegetbe, hogy olyan embereket találjanak akik hajlandóak lesznek az irodában ücsörögni.Szerintem az aki hosszútávon gondolkodik, az ad lehetőséget az irodára, sokaknak nem megoldás a HO.
De a kötelező fizikai jelenlét felejtős.
(persze van az a pénz) -
Kobe
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Csakhogy mindenhol terelik vissza a nepet az irodaba, es mostmar inkabb a “nem kotelezo itt dolgozni” a munkaltatok hozzaallasa, nem a munkavallalok fenekenek korbenyalogatasa.
Van olyan multi nem is egy pesten amelyik 1ik naprol a masikra 100% irodai jelenletre allt at, meg olyan is ahol koltozest kovetoen hoborogtek paran hogy akkor idoben tobb az utazas, nehezkesebb a tomegkozlekedes, aztan amikor a ceg megoldotta nekik (koszonjuk, ott az iron mountaines doboz, lehet pakolni), akkor neztek bociszemekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Path of Exile (ARPG)
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Revolut
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- Legolcsóbb!! Brutál erős Lenovo E16 g2 (Core Ultra 7 155H 16Gb DDR5 512Gb SSD) 2 hónap gyári gari!
- Asus VivoBook S14 - 14,1 "FULL HD IPS - i5 1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- I9 10900+B460-F
- DLSS3 Gamer PC / Intel i5 12400 / 16GB DDR4 / RTX 4060 / 1TB NVME SSD
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 500 SSD + 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- Prémium iPhone 15 Pro Max 256 GB tárhellyel, 100%-os akkumulátorral (5 ciklus) és 6 hónap garival
- Honor X8a / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
lehet nézegetni teszteket, van 400 euró környékén is egész jó értékelés tkapott, de itt biztosan megéri a felár.
És ránézésre semmi komoly. Mondjuk mióta megvan nem fáj a hátam.