Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
adrian14
üzenetére
Release előtt két nappal a customer még változtat a specin.
Múlt héten közöltük az ügyféllel, hogy e hét csütörtökön mennek az aktuális hibajavítások, CRek a releasebe.
Szerda reggel találnak meg egy új hibajeggyel, amint az egyik, 3 hónapja húzódó fából vaskarika projekthez adtak ÚJ információt.
Délután már türelmetlenül rákommentelék a jegyre, hogy ugye jön a következő releasezel, mert már nagyon zárnák a projektet.Nem is tudom, hogy nem sikerült elküldenem az anyjába a BAt.
-
válasz
adrian14
üzenetére
Objektív szempontok alapján megy a plusz HO osztása (távolság az irodától, gyerek). De ha a szomszédban laksz, arra nem fogsz kapni pluszt. Full HO emberről nem tudok egyáltalán, 1 nap / hét a minimum. Van egy kolléga, most súlyos beteg (rák), neki speciális engedéllyel van teljes HO.
-
nyunyu
félisten
válasz
adrian14
üzenetére
Anno az Alzheimeres szomszédunk ön- és közveszélyes volt, 1-2 alkalomnál tovább egy gyógytornász, ápoló sem bírta.
Aztán amikor egy éjjel elkezdte fojtogatni a feleségét, akkor zártosztályra került.Ott meg sikerült egyben bevennie az egy hétre előre kiporciózott nyugtató adagját, mert cukorkának nézte.

-
carapace
tag
válasz
adrian14
üzenetére
Nekem is volt egy ilyen tag a csapatomban az egyik svájci outsourcingos melóhelyen. Nem csinált semmit, ha mégis, azt is szarul. (kiadtam neki, hogy kérek egy listboxot ide meg oda, erre leimplementálta checkboxok sorozataként, ami lelógott a képernyőről...) Na ő egész nap nem csinált semmit, csak udemyn meg linkedin learningen nyomatta a traingeket aztán mindig a linkedinen büszkélkedett vele, hogy ebből is van papírja meg abból is.
Hiába jeleztük a cégnek, azok leszarták, mert az ügyfél fizetett utána, az meg senkit nem érdekelt, hogy így az 5 fős teamre szabott backlogot 4 embernek kellett leszállítania. Akkor lett csak végül kirúgva, amikor cost cut miatt visszavágták a csapatot két emberre, akkor rögtön repült. (Tehát a cég tudta, hogy nem csinál semmit, mégis szartak bele) Ráadásul ez egy lead developer volt elvileg. Broaf.
-
tototos
addikt
válasz
adrian14
üzenetére
Ez nagyon attól függ milyen érettségi státuszban van egy projekt/mennyire jól tudják definiálni az elvégzendő feladatot. Amennyiben sok infóra van szükséged ahhoz hogy el tudd végezni a munkád akkor a HO megnehezíti a dolgot szerintem. Míg régen odagurultam a kollégához, hogy válaszoljon valamire, most vadásznom kell hogy meetigen van-e vagy válaszol-e chaten. Sokkal nehezebb infót szerezni HO-ban mint az irodában. Az új kollégák betanítása is nehézkesebb.
Felmérések alapján nálunk pl azt mondták, hogy a hatékonyságunk nem változott a full HO bevezetéssel, de érezhetően megváltoztak a dolgok. Sok sok kapcsolat megszakadt és ki sem épül ebben a rendszerben. Kvázi olyan mintha a legtöbb ember contractor lenne, mondják meg mit kell cisnálni és majd jövök vissza az eredménnyel. -
jbnd-007
tag
válasz
adrian14
üzenetére
Félő, hogy ennél a cégnél minden projekt ilyen, kivéve a zöldmezőseket. Így is szerencsém volt, hogy elsőre olyanra kerültem, így volt pár jó hónapom. Azt befejeztük, kinézetre és belsőre is összehasonlíthatatlan színvonalbeli különbséggel, pedig mi se törtük össze magunkat.
Másik cégnél újrakezdeni meg őszintén szólva most nincs lelkierőm. Oda a lelkesedésem. Ilyenkor kudarcélménnyel szoktam távozni, hiába nem az én hibám és kihagyok akár egy évet is, amíg kigyógyulok a PTSD-ből.
-
jbnd-007
tag
válasz
adrian14
üzenetére
Ezek nem olyan tanulósak. Eszükbe se jut, hogy ha a createXXX és az updateXXX methodot lemásolják, akkor a következő szerencsétlennek többszáz sornyi kódot kell összehasonlítania, hogy lássa azt a 2 különbséget, ami egy paraméterrel meg két if-fel kezelhető lett volna.
Ha hajtanák őket, akkor még érteném, hogy a legkisebb erőfeszítéssel akarják megoldani a problémát. De 2 napot szüttyögnek egy betűelírás javításán és a kutya nem szól rájuk.
Állítólag vannak jók, de felszívják őket a nagy cégek indiai részlegei. Aki meg nem üti meg a mércét, az megy outsourcing-ba. Ott meg a "shadowing"-nak nevezett technikával eladják. (Shadowing=nem az vesz részt az ügyfélinterjún, aki ténylegesen dolgozni fog a projekten.)
Amúgy meg nem vagyunk egyedül, a net tele van ilyesmi kétségbeesett segélykiáltásokkal.
-
Ursache
senior tag
válasz
adrian14
üzenetére
Thx! Fogalmam sincs. Se a recruiter megkeresésből nem derül ki, se az ajánlatból, se a munkaszerződésből, továbbá én sem kérdeztem rá, hogy mekkora V-vel és P-vel kívánják kiírni hogy Vice President.

Se nem señor, se nem enzsinír. Csak kisbetűsen: java software developer.
szerk: Amit CV-t beadtam, abból talán kiderülhet, hogy mi az elképzelésem a nem láblógatós 7 évvel. Illetőleg a fizetési sáv is inkább seniort jelölt mint mediort. Bár yearly packaget tekintve már ki tudja

-
-
azbest
félisten
válasz
adrian14
üzenetére
Mi is kb. Mondjuk eleve összesen 5 óra körüli utazás mellett és a meeting mellett már nagyon más hasznos munka nem fér bele. Persze vonaton dolgozgatunk, de ott sem éppen ideális a környezet erre.
Viszont, ha nem járnánk be, akkor sosem tudtam volna meg, hogy mennyi a tarifája egy transz-prostinak. A mávon akaratlanul is megtudja ezt egy üzleti hívásokat hangosan bonyolító "vállalkozó" ügyfélhívásaiból az ember
#29047 Drizzt
naja, ahogy írod is nagyon feladatfüggő. Nekem is volt munkám, amihez 5 éve necces volt 16GB ram, aztán meg évekig olyasmit csináltam, amihez nem nagyon kell/lehet helyi infrastruktúra, mert túl összetett a rendszer és van rá távoli környezet.Nálunk eleve nem csúcs gépet kapnak az emberek, hanem olyat, ami a munkájukhoz megfelelő. Több milliós workstation helyett i5-1135g7 (4 mag 8 szálas) procis 32GB ramos, ssd-s, 15" fhd alap üzleti szérriás notit kapnak. Asztalhoz meg monitorokat, billt egeret, fülest. Ha kifut ez a széria, akkor valsz i5-1240P (4p+8e / 16 szálas) 12tg gen i5 procis noti lesz az újaknak. Ezzel csak azt mondom, hogy csúcs gép nem feltétlen jellemző. Meg persze feladatkörtől függő.
Egyéni kéréseknek is van helye persze, van olyan senior pozíció, aminél engedékenyebb a költségvetés, de nem feltétlen ésszerű dolgokat kérnek. Pl magasabb kategóriás üzleti gépet, amit sosem visz haza, hanem az irodai asztalán van, ráadásul ugyanolyan felszereltséggel, mitn a fele annyiba kerülő - de az menőbb
Vagy dekstop üzleti minigép - nem volt olcsóbb, mint laptopban ugyanaz a teljesítmény. Jellemzően nem értenek a hardverhez az emberek. -
Kobe
veterán
válasz
adrian14
üzenetére
Tehat reprezentativ mintat szeretnel vonni abbol, hogy Bpen van osszvissz 3-4 db jo steakes hely es azok a fejenkent 30-40 ferohelyes ettermek nonstop teli vannak? (a fele steakmanias kulfoldi expat?)
Egy 1.5M lakosu varosban tehat 200 db jomodu aki nonstop ilyen helyre jar meg reggelizni is, o lenne a reprezentativ pelda?
Hatooo.....
-
Kobe
veterán
válasz
adrian14
üzenetére
Az egyeni epitkezesek gyakorlatilag lealltak. A ceges kivotelezesek a masodik negyedev szerint 20-25%al alacsonyabbak mint a tavalyi szamok (es ez meg a masodik negyedev, nem az arstop, rezsicsoki, kata varialos Q3 eleje...)
Akik veszik az autokat, mutass mar par embert pls mibol
nem anyagilag erdekelne, hanem keszletoldalrol. Eddig eloszor 55 het volt az uj autokra a beszerzesi ido, amit kaptunk, utana lett 100-108 het, utana meg 120....hiaba lenne ra piz....
Vagy a hazai "uj" alatt tovabbra is a lekoszlott hasznalt kulfoldi autok importjat ertjuk? Mert az valo igaz meg porog......
Az arsapka vegeig kb -
-
-
n00n
őstag
válasz
adrian14
üzenetére
Én is bruttó 2M-ot keresek (Lead DevOps) itthon full bejelentve. Céget nem szeretnék mondani, mert sajnos nincsenek publikus bérsávok nagy bánatomra... Pont most interjúztatok senior kollégákat. Az egyik jelöltnél 1.8-1.9 körül alkudozunk, rá 2 hónap múlva rá tudnám bízni egy új projekt (Cloud, IaC, CI/CD, stb) tervezését + megépítését, akire mondjuk csak 1 év múlva, az is 1.6 bruttóról indul... És ezek egyáltalán nem elvadult fizuk, nézd meg a tavalyi évre szóló Hays-et, ott írnak ilyeneket, és az alsó hangon 20%-kal mindig alálő a piacnak a gagyi multik miatt, amik lehúzzák.
-
Chaosftw001
tag
válasz
adrian14
üzenetére
Nem könnyű az embernek reálisan látnia magát, ezért fontos a munkatársak valós véleménye rólad és nem a kötelező bullshit ügyes vagy. Szerintem ez kevés helyen van meg, ahol igazán őszinték az emberrel és elmondják mi az a terület amiben erős vagy mi az ami fejlesztésre szorul stb. Vannak emberek, akik iszonyatosan elő tudják adni magukat ( vagy eladni magukat mondhatjuk ígyis ) és felmerülhet benned egyfajta kisebbségi érzés, hogy sokkal kevesebb tudsz, pedig valójában egyáltalán nem így van. Ezek a típusú emberek is nagyon jók valamiben, de az nem biztos, hogy szakmailag értendő az adott területen. Korábban én is éreztem hasonlóan mint most te, egy ideje már megközelítőleg el tudom helyezni magam az egyenletben, de szerintem ez is folyamatosan tanulást igényel.
-
n00n
őstag
válasz
adrian14
üzenetére
Sokan beragadnak az adott fizetés sávba ahova felvették őket. Voltam olyan cégnél, ahol együtt kezdtem egy hasonló kvalitású sráccal, 3 év múlva már 2x annyit kerestem, mint Ő. Pedig se nem voltam jobb, se nem volt nagyobb felelősségem. Egyszerűen vannak néhányan, akik „gáznak” tartják alkudozni a bértárgyaláson és ezt a cégek ki is szokták használni.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
adrian14
üzenetére
Visszakerestem a hozzászólásaidat: medior vagy és 700 a bruttód.
Bootcampes ismerősök 600-800 közötti kezdőfizetéseket kapnak budapesten az első munkanapjuktól.
Így nem nehéz duplázni.Ahogy lentebb írtam, egy 600-800 kezdő és a duplája a 1.2-1.6 kb a skála két vége (általános embereknél)
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
adrian14
üzenetére
Neked talán imposztor-szindrómád lehet. Lehetnek nagy ugrások a fizetésben, főleg ilyen inflációs környezetben, de a nem tudtam semmit + duplát ajánlottak (meg a korábbi hozzászólásaid) az nekem azt jelzi, hogy alul vagy fizetve nagyon és jelentősen alul is értékeled magad.
Eleve ma egy bp-i kezdőfizetés és a duplája kb a skála két vége (áltagos eseteket nézve). -
Madwe
nagyúr
válasz
adrian14
üzenetére
Katasztrófa a munkaerőpiac. Nem tudom mennyi interjúztatáson voltál a másik oldalon, de manapság egy senior szint az egy medior alja, a medior a junior alja, a junior pedig kb a gyakornokot jó ha súrolja… s még ezeket az embereket is iszonyat sokáig kell keresni, hogy párat találj (pedig jó hírű cég, hays feletti bérezéssel, jó juttatásokkal ahonnan ezt látni…)
a váltásról: én bármelyik munkahelyemet hagytam ott, mindig pozitív hangnemben volt az elköszönés, s rendre újra megkeresnek pár év távlatában… pedig 2 évente váltottam eddig kb (kivéve karrierem legelején első 2 cégnél), s ezt soha senki nem nehezményezte, se fogadói se elköszönő oldalról. Azért amikor 5% körüli emelés megy szembe egy akár 50% váltási bumppal, azt nehéz logikailag megmagyarázni, h márpedig maradj a helyeden. Egy idő után amikor a tetejére ér az ember már csökken a váltások közötti %, ott már lehet érdemes beülni hosszabb távra (itt volnék most. Persze az infláció elszállása s a kérdéses fizuemelés miatt lehet a piac megint váltásra kényszerít majd 1-2 éven belül…)
de annál jobb dolog egy cég életében nem történhet mintsem friss, sokat látott emberek hozzák az újabb szemléleteket (pár speciális területet kivéve) -
Egon
nagyúr
válasz
adrian14
üzenetére
Hajrá, sok sikert. Ha megtalál egy fejvadász, én is pont ezt teszem (váltani nem akarok jelenleg, de ha megfizetik, miért ne?). Eddig még senki nem akarta megadni az igényeimet...
Ezzel nincs semmi probléma szerintem, főleg ha megadják. Nekem konkrétan veszteséget termelt volna, ha felveszem a fenti példában a legdrágább embert, mert ha ki is tudom helyezni havi 15 napot projektre (ami több szempontból is necces), a szokásos napidíjunkkal könnyen kikalkulálható, hogy mennyi bevételt hoz - viszont 20%-os prémiummal, a jelenlegi 450K-s cafetaria keretünkkel, céges mobillal és laptoppal, gyümölcsnappal, a rá eső rezsiköltséggel stb. egy adott munkavállaló (abban a bérsávban) nagyságrendileg a bruttó bére másfélszeresébe kerül a cégnek.
Az pedig nem fér bele, hogy abból élünk, hogy vasárnap nem nyitunk ki...
Még egyszer: win-win szituáció. Egy cég pontosan annyiért fogja felvenni az embert, amennyit minimum ki kell neki fizetni - feltéve, ha így is termel profitot. Ha nem, akkor inkább nem fogja felvenni... -
-
dellfanboy
őstag
válasz
adrian14
üzenetére
es azt meg is veszik 115m-ert? mert en is latok a belvarosban 3-400m hirdetett kecokat de annyiert mar egy NY europai fovarosban is lehet venni, szoval nyugati befekteto nem hiszem, hogy jonni fog.. annyit egy 1 politikus se lop ossze. pl itt is hirdeti a szomszed 88m-ert elvileg 2-en neztek meg adtak is ajanlatot 55, 62 de a szomszed 80 alatt nem adja. kivancsi vagyok mikor fogja eladni, mar lassan 2 eve hirdeti...
-
törölt tag
válasz
adrian14
üzenetére
Ok, csak az alapokat egy hét alatt fel lehet szedni. Ezért kár interjúztatni a témában.
Programozásnál pont nem sok értelme van csak az alapokat tudni. Azzal úgysem fog bele vaz vauzni a témába, értelmetlen. PM szakmai kérdésbe még soha a büdös életben nem szólt bele, pedig megfordultam már pár helyen. -
paatrick
őstag
válasz
adrian14
üzenetére
"viszont az éves primer energiafelhasználása a háznak nem lehet több, mint 90kilowattóra/nm. És az utóbbit is nézik."
Ez mi ez? Áram?
90 az baromi soknak tűnik nekem átlagos felhasználásra. Persze ha bitcoin bánya van a pincében akkor lehet túllépi.
Most kiszámoltam nekem 55nm-es lakásra, 28kwh/nm jön ki egy évre. 100 négyzetméteren se fogyasztanék többet akkor meg már csak 15 kwh/nm.
Persze ha az egész házat árammal fűtöd akkor lehet megdobja de akkor meg érdemes napelemet felrakni és kb kinullázza a pluszköltséget. -
válasz
adrian14
üzenetére
Nyugi, adsz egy 20-ast a gépész tervezőnek, és beír neked 89-et bárhova.

#24133Sempronius89
A kiszámoló kommentszekciója tényleg tanulmány. Ilyen szinten semmi értelme a fillérbaszásnak, mert akkor kuporgatva leéled az életedet úgy, hogy nem élvezted egyáltalán.Van egy ilyen cimborám, vezető mérnök, de faragja a fillért állandóan, mert nyugdíjba akar menni 40 évesen. A munkáját is gyűlöli. Miközben nem keres annyit, hogy az álma teljesülhessen, de elszalad mellette az élet.
-
válasz
adrian14
üzenetére
De gondolom nem úgy jelentkeztél, hogy sose programozál előtte, ugye? Mert az EPAM-os mentoring program már meglévő fejlesztőknek van (kvázi Java átképzés), vagy minimum elég nagy affinitás és minimális gyakorlat kell hozzá. A felvételi alapján nem olyan könnyű bekerülni, mint egy bootcamp-be.
Amúgy van most is ilyen az EPAM-nál, de a képzés idejére nem kapsz fizut már, mint régen.
-
válasz
adrian14
üzenetére
Abszolut. Full junioroknal pl. mi sem kerunk OSS bugfixet, eleg, ha megmutatjak, hogy milyen projektet csinaltak a bootcamp soran, es majd arrol dumalunk. Masszoval: minel inkabb juniorabb valaki, annal inkabb arra vagyunk kivancsiak, hogy mit tud (es nem arra, hogy mit nem tud), hiszen valaki, aki 0-2 eve dolgozik, az kb. semmit nem tudhat meg (realisan nezve). Ergo a szignal, amit keresunk, az az, hogy van-e _barmi_, amit ert, mert ha van, akkor vszeg meg tud tanulni mast is.
-
-
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
adrian14
üzenetére
Lehet egy dev nagy tudással, clean code-al, mindenféle patternnel meg tudná csinálni az adott feature-t, de van, hogy nincs rá idő. Általában nem úgy működnek a dolgok, mint az elméletben. Simán lehetnek nem várt hátráltató tényezők is, amiket nem lehet minden sprintbe belekalkulálni.
véleményem szerint nagyjából ez a végkövetkeztetése a fenti eszmecserének. rengetegszer tényleg azért nincs clean code meg pattern-ek, mert ott várja még 5 másik ticket a kedves kollegát, amikből 1 egyszerű bug fix, 2 egy új feature, 2 meg olyan komplikált h simán lehetne darabonként 3-4 ticket-et készíteni belőle. természetesen minden tegnapelőttre kell. rutinos dev a létező legrövidebb utat fogja választani az implementációra, törvényszerűen azt ami már éppen nem gányolás, de a sokkal több munkával járó szép megoldásokat hanyagolni fogja, mert ott áll mögötte a PM az ostorral meg a határidőkkel. jaja, tudom, ez nem mindenhol van így stb stb, de azért kellőképpen sok helyen ahhoz, h eszébe se jusson a kedves kollegának nagyon húzni az időt a tankönyv szerinti kódolással. -
válasz
adrian14
üzenetére
ha valami nagyon időigényes és szép megoldás, akkor azt a customer oldalról elvetették az idő miatt
Azt kell megértened, hogy ez nem bug, hanem feature! Egy normális szervezetben van cost/benefit elemzés. Ha valaminek a költsége x, a várható benefit pedig kisebb ennél, akkor azt a feature-t nem szabad lefejleszteni! És itt a benefit alatt ne feltétlenül árbevételt érts, lehet az bármi, ami számszerűsíthető haszon!Biztosan te is dolgoztál már olyasmin, aminek nem láttad semmi értelmét, és végül nem is volt tényleg semmi haszna, miközben ölték bele az embernapokat. Ezt meg kell előzni bármi áron.
-
válasz
adrian14
üzenetére
Nem értek egyet. Erre van tech lead, senior, architect és a code review a csapatban. Ezek ilyen bullshit válaszok, hogy gányolás lesz úgyis belőle. Nem igaz, csak jó módszertant kell erre építeni. Aki gányol, azt képezni, mentorálni. Ha nem fejlődnik, kirakni. Láttam erre példát, nem is egyszer. Nem lehet mindent az üzletre ráhúzni, és kikiáltani bűnbaknak. Az üzletnek működő feature kell, de nem is a ő feladata, hogy a kód minőségét garantálja. Arra jó esetben fenntart egy szervezetet, az elején már említett szereplőkkel. És nyilván hozni kell a negyedéves számokat, különben mi másért készülne a termék?
-
-
Lien
aktív tag
válasz
adrian14
üzenetére
Az emberek akikkel dolgozol nagyon sokat számít. Konkrétan BSc diplomám megszerzését követően egyből segédmunkás voltam 2 hónapig építkezésen (ameddig nem ajánlottak be irodába.
) és nagyon változó a felhozatal. 5 emberrel dolgoztam és az értelmestől a tipik "munkás" is benne volt. A tipik munkás minden nap elitta a pénzét az este és a qrvázásra is gondolt, az apa-fia kombóból a fiú pl. normális volt és mindössze azért csak kávé és energiaitalon élt meg nyomta a cigit, mert az összemixelt alkoholtól már egyszer 2 percig meghalt/leállt a szíve (édesapja élesztette újra, ja durva történet
). Aki meg a legértelmesebb volt és építkezésen dolgozott, nos, Ő már külföldön dolgozik úgy, hogy tapasztalatot szerzett abban a pár hónapban amikor én is dolgoztam.
Szerelésvezető vagy műszaki ellenőr szívesen lennék csak amikor segédmunkás voltam akkor nem én mondtam meg mi merre pedig volt fejetlenség rendesen. -
Lien
aktív tag
válasz
adrian14
üzenetére
Wow, gratulálok, jó dolog ilyeneket olvasni, hogy nem csak informatikus végzettségűek írnak. A geodétás múltadnál akkor tényleg megjárhattál egy-smást. Én láttam helyszínen pontokat kitűzni és a dzsimdzsába vitték a machetet is, kemény világ azért, de ha magánban csinálod azért nem lehet rossz a fizetés, nem?
-
adalbert1
veterán
válasz
adrian14
üzenetére
A közelemben irodaház építés van, sokat parkolnak építőmunkások az utcánkban is.
Nem tudom őket (és a társadalmat, akiknek el kell őket viselni) eléggé sajnálni, hogy olyan igénytelen állat vált belőlük felnőtt korukra, hogy a feles üveget, energiaitalos dobozt, csikket, melós kesztyűt, kajamaradékot, szóval kb. minden elképzelhetőt a köztéri kukától akár 5-10 méterre is szanaszét dobáljanak a járdán és az úton (nyilván a mondandóm azokra értendő, akik ezt az életvitelt folytatják, nem minden építőmunkásra).
Van egy iskola is a közelben, általában a kerítésének támaszkodva dohányoznak több fős csoportokban, csikk persze megy a földre.
Szóval egy ilyen közegben én sem szívesen dolgoznék, fizethetnének bármennyit (talán ha a mostani éves fizumat megkapnám havi szinten, akkor fogcsikorgatva bevállalnék egy 3-4 hónapot, hogy családi szinten annyival előrébb legyünk).Illetve nyilván ott van az is, amit Madwe írt, hogy ha egy érdekes problémával foglalkozhatok, akkor sokkal jobban megvan a flow élmény, repül a munkaidő.
-
Madwe
nagyúr
válasz
adrian14
üzenetére
Voltam 1 nyaras segítőként én is anno építkezésen, "szép" emlékeket idéztél fel
Hajnalban már pár tüske, lányok után kurjongatás... Ami még megmaradt, h iszonyat örültek a munkások amikor vmi fémet találtak a földben ásatás közben, mert azt el tudták adni s arról a bevételről otthon asszony nem tudott s el lehet kurvázni. S ez így az összesre jellemző volt, én még azt a 2-3 értelmeset se találtam meg 
-
426os
őstag
válasz
adrian14
üzenetére
Én még egyetem alatt vettem 60e Ft-ért, néha meg is feledkezem róla, hogy van. Talán 4-5 éve lehet meg, még nem nyertem vele, nem is számítok rá igazán. Régen sokkal kevesebb volt forgalomban így sokkal-sokkal nagyobb eséllyel lehetett vele nyerni. Csak lustaságból nem foglalkozom vele, meg annyira nem fáj az összeg. Amúgy inkább Cetelem, bár jelenleg ott is csak 900 Forintom van (havi 1Ft kamatot írnak rá jóvá
) -
norbeey
tag
válasz
adrian14
üzenetére
Nalunk van egy vak kollega usaba, screenreaderrel nyomja es olyan szinten penge, hogy tobb mint 1 evig nem is tudtam rola hogy nem lat, utana is csak mert elmondtak. Aztan kesobb lattam feher bottal egy videokonferencian. Abszolut nem eszreveheto a munkajan. Scriptel, logokat elemez, troubleshootol, stb minden amit el lehet kepzelni. Siman felveszi a versenyt egy atlagos alkalmazottal. Teljesen felfoghatatlan szamomra hogy tud egy scriptet ertelmezni karakterenkent hallas alapjan.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
adrian14
üzenetére
Ezt én sem gondoltam volna, de nem csak azt tudtam meg nem régen, hogy vannak vak programozók, hanem azt is, hogy ~60% körüli teljesítményre is képesek. (gondolom mondjuk sokkal keményebben dolgoznak és kevesebbet facebookoznak, de számomra ez a 60% egészen elképesztő még így is.)
Bár lehet, ha valaki eleve így tanulja, akkor annyira megszokja, hogy nem is annyira nagy a gap, mint így látóként gondolnánk. De ez a szakma egy létező opció egy vak ember számára. -
Kobe
veterán
válasz
adrian14
üzenetére
EPAM-tól kaptam anno egy megkeresést, senior BA területre, akkor projektek + más szakterület miatt nem vágtam bele.
Java vonalon a BA / fejlesztő irány mennyire átjárható? ha valaki mondjuk BA poziban kezdene de fejlesztési irányba menne-
illetve senior szinten, akár priviben ha tudsz egy tól iget mondani, az lehet hasznos lenne
-
-
PuMbA
titán
válasz
adrian14
üzenetére
Nálam pont fordítva. Programozó vagyok és ultragáz az irodába kukulás. Sokkal jobban érzem magam például 1,5 hete, amikor majdnem egész nap kint voltam a szabadban a 34 fokban. Égetett a nap, izzadtam, mint a ló persze naptej volt nálam, de vagy 3 liter vizet minimum megittam, mint bent ernyeszteni a testünket 8 órán keresztül egy sötét irodában. Ráadásul egy városban a 34 fokra felmelegedett beton sokkal rosszabb, mint erdőben a 38 fok. Városban megkukulok 34 fokban, míg a szabadban meg sem kottyan 37 fok, illetve ha jól tudom az irodában ülés tudományosan is rosszabbat tesz a testünkkel, mintha kint lennénk a szabadba.
-
FLx
addikt
válasz
adrian14
üzenetére
Nagyon megeri, de mostanaban inkabb az infra mernokoket keresik devops poziba, mert kezdenek rajonni, hogy fejlesztobol soha nem lesz jo devops-os ember. Annyira mas a mindset, hogy fejlesztobol atkepzett devops-bol en jot meg nem lattam. De biztos van kivetel.

Mondjuk en eleve nem szeretem ezt a devops megnevezest, mert az nem egy munkakor, az egy modszertan. Normalis helyeken Cloud Infrastructure Engineer es hasonlo neveken futnak ezek a dolgok. De a cegek 90%-a maga se erti mi ez az egesz, azt se tudjak pontosan mire keresnek embert, csak olvastak valahol, hogy a devops majd mindent megold, mert egy ember harom munkat csinal.

-
HoTDoG
tag
válasz
adrian14
üzenetére
A munkaerőhiányt hirdető kampányidőszakban miért kell eladni magatokat ennyiért, ráadásul neves megyeszékhelyen? A mindennapi megélhetés már nem olcsóbb mint bármely német nagyvárosban (boltban bevásárlás pl), az ingatlanok árai pedig már Berlinnel versenyeznek Budapesten. Most pedig - még - azt az időszakot éljük, amikor a munkavállalók "diktálhatnak" és írhatják a trendeket. De ha most sem élnek a lehetőséggel, akkor a következő válságnál - amiről már naponta érkeznek vészjósló hírek, ami már önmagában elég egy negatív pszichológiai trend gerjesztéséhez - pláne nem fognak.
Új hozzászólás Aktív témák
- NEC NP-PA550W projektor- 5500 Ansi
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nalunk a seniorhoz minimum altalanosan ajanlott az 3-5 ev. ki ne talaljuk mar hogy valaki 7+ev tapasztalattal a junior szint felett van eggyel. ne mar... medior az ember ha ugyes a masodik evben lesz.

Mikor köze nincs a munkához.
nem anyagilag erdekelne, hanem keszletoldalrol. Eddig eloszor 55 het volt az uj autokra a beszerzesi ido, amit kaptunk, utana lett 100-108 het, utana meg 120....hiaba lenne ra piz....
)