Új hozzászólás Aktív témák

• GeeForGolf

junior tag

válasz Lortech #22725 üzenetére

ne köntörfalazzunk: úgy gondolod, h egy fejlesztő legyen fejlesztő is, meg üzemeltető is :) nem kell ezt túlmisztifikálni, rövid úton elértünk oda, h mindenhez is értsen a kedves delikvens, még akkor is ha ez két külön szakma, természetesen a fizu nem duplázódik. látom én egyébként ezt a trendet már évek óta, nem tudom otthon h megy, itt már nem nagyon találsz olyan fejlesztői pozit, ami ne listázna DevOps cuccokat. kb pont így alakult ki anno a full-stack pozíció is, ne fizessünk má' két embert hiszen hát kód kód, azé' vesszük fel az embert h megcsinálja, most az ilyen huncutságok h front-end meg back-end, hát mi ehhez nem értünk, ő meg ezért kapja a fizetését, dolgozzon :D

az én szerény véleményem az, h ez a 2 szakma elválasztható egymástól, és a fejlesztő feladata a PR/merge után kb véget is kéne, h érjen (dolgoztam ilyen helyen, és egyáltalán senkit nem zavart, h nem nekünk kellett mondjuk a release/deploy vonalon szarakodni). a jelenlegi cégemnél proper CI/CD van, azaz neked kell kinyomni a cuccot a szerverre is, rengeteg van belőlük, folyamatosan akadoznak, szinte már több időt töltünk a folyamatos javításokkal, mint a kódolással magával. emellett van egy dedikált DevOps team-ünk, ők leginkább azért felelősek, h létrehozzanak/megsemmisítsenek környezeteket, de úgy kb ennyi, szóval mondom, a deploy már a mi felelősségünk. mit mondjak, a legtöbben utáljuk. meg hát nem is pontosan értjük, h miért nekünk kell ezekkel szarakodni - én sem megyek oda a kedves üzemeltető kollegához, h írja már meg a kódot helyettem :)

Új hozzászólás Aktív témák