Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábor90!
csendes tag
válasz MasterDeeJay #10 üzenetére
Amennyire tudom, a Voodoo-k nem lassultak PCI-on és egy PCI V4 utatnyitna egy kifejezetten erős W98-XP dual bootos rendszernek, amivel már párszor eljátszottam a fejemben. Általában az ilyen gépek rákfenéje, hogy az XP-s dolgokhoz elég erős videokártyákhoz általában nincs jó, vagy épp semmilyen W98 driver, az erős W98 kártyák pedig elvéreznek 2005-ös játékok környékén.
-
Szép fogás.
Én is fogtam néhány szép, kövér halat két hete, csak még le kell tesztelnem őket.
Érkezik hozzá a lap.[ Szerkesztve ]
-
A v4 alapból támogat mindenféle AGP-t csak ez a konkrét márka nem. Ez miatt a PCI-nek talán csak a ritkasága miatt van előnye.
Esetleg ha modern gépbe akarod használni akkor lehetne előny de igazából nem gyorsul erős gépen. Nekem van hozzá AGP-PCI adapterem onnan meg még egy adapter PCI-PCIe-re ha valamiért be akarnám rakni az i9 mellé.
Most már az ilyen árhoz is mázli kell annyira ritka. -
Gábor90!
csendes tag
Jó kis beszerzés, egy PCI változatot én is szívesen bevállalnék, de ha Voodoo-ról van szó én inkább zavarosban halászok, mert nekem nagyon nem ér meg 40+ ezret. Nincs is sok ilyen kártyám, mert piszok mázli kell hozzá, de egyikért sem fizettem többet 2000 forintnál és volt, amit javítani kellett.
-
Gta3 low grafon teljesen játszható, vittem pár küldetést.
3dmark nem sok.
-
Az igaz csak ezzel a powercolor magát és a 3dfx-et is leégeti. Meg kellene keresni az eredeti dobozt mi lehetett ráírva. Ha nincs ott hogy 3.3v only akkor írnék egy levelet a supportnak.
Illetve ahogy tudom a powercolor az anyavállalata a diamondnak, lehetett volna diamond is. Maga a kártya valószínűleg foxconn gyártósoron készülhetett. Eléggé nagy baklövés volt részükről.[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #4 üzenetére
Az AGP a Powercolor sara (a tied egy Powercolor kártya, nem egy ref V4). A ref (STB Systems) kártya tudomásom szerint megy 1.5V AGP-ben is.
-
negro
őstag
Nekem egy Matrox G400. Bar az meg OpenGL-el "ertetlenkedett" az elejen. Voodoo2 utan valtottam G400-ra mert a 3 (2000) nem volt meggyozo a 3500 meg draga volt. Kepminosegben meg a G400 volt #1. Utana V4 helyett (5 szinten draga volt, szulok penzen :) ) meg Geforce2 MX 400 jott barmennyire is 3dfx-et akartam volna. De gyozott a jozan esz. Sajnos egy Voodoo Rush majd Voodoo2 12Mb utan annyi volt a 3dfx korszakomnak. De a logo mikor indult egy jatek elejen, mai napig megvan... mekkora dolog volt az akkor te jo eg! A V2-ot raadasul egy AMD K6-2 -vel hasznaltam es azok a jatekok amik tamogattak alapbol vagy pacth utan a 3Dnow -at eszement mint mentek. Kaotikus, draga de a PC korszak legjobbika voltak ezek a `96-2001 kozti evek szerintem. 5-6 gyarto versengett. Meg is lett az eredmenye. Szinte minden evben forradalom volt GPU teren es teljesimeny duplazas.
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
Azt én is láttam több teszten hogy a V3 3000 szint felett van hajszálnyival a 3500-as befogja azaz esélyesen egy sima 2000-est felhúzva ~170mhz-re hozza ugyan ezt a szintet. Azaz új korában nem volt érdemes megvenni.
Ami tényleg nagyon zavaró hogy ott van az AGP bevágva és logikusan már raktam volna bele 8x lapba, szerencsére nem tettem.
Ha valaki csak retrózni szeretne annak egy fapad v3 is elegendő, ez a v4 inkább csak a ritkasága miatt érdekes.
A kártyán is látszódik hogy totál minimalista az egész. Ami persze nem baj a maga kategóriájában.
Súlyos pénzekért lehet rajta egyébként javítani, 200mhz-es VSA chipre cserélni, ramokat szintén 200-asokra, kijavítani az AGP-t stb. De ez már extrém kategória, én nem fogok hozzányúlni mert ez eredeti állapotában érdekes számomra.[ Szerkesztve ]
-
Mivel a GeForce és a Radeon is HW T&L-esek, ezért sajnos nagyon meg fogják verni a V4-et főleg ilyen "modern" benchmark alatt. Ez a kártya tényleg inkább a TNT2 ellen hatékony csak, de néha még az erősebb Voodoo3-ak is megverik. A régi nagycikkem retro részében szerepelt
-
Dr. Romano
veterán
Nekem egy Savage 4 16MB PCI
Sajnos AGP nem volt az alaplapon és a környéken ez volt az egyetlen értelmesebb "GPU" amit találtam PCI-ba.Az alaplapra integrált SiS 6326 után ez a kártya kb rtx 4090 szintű ugrás volt
Pláne hogy az még D3D-re se volt képes az akkori driverével egyedül a fifa 99 ment úgyEz....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
GreatL
őstag
TNT2 M64 volt az első D3D videokártyám. Egy időben a glide kompatibilitás miatt rá volt kötve egy 3dfx Voodoo-ra, aztán később felszámoltam a konfigot.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest