Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Ez szerintem is szemétség, mivel pár év múlva szeretnénk nagyobb lakást/házat venni, így gondolkoztam azon is, hogy ha munkahelyet váltok esetleg, akkor olyat válasszak, ahol viszonylag magas a cafetéria, és lehet az egészet lakáshitel törlesztésre kérni (esetleg még azt is megcsinálni, hogy előre gyűjteni évekig, és a hitel felvétel után rögtön betörleszteni - ez nem tudom, hogy mennyire lehetséges, de mintha valahol már olvastam volna ilyenről).
A CSOK bevezetése mellett ez megint egy olyan ultra paraszt húzás, ami csak nehezíti a lakosság lakáshoz jutását.
-
pit stop
addikt
"Megszűnik 2019-től:
■a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentessége
■a mobilitási célú lakhatási támogatás adómentessége
■a kockázati biztosítás munkáltató által megfizetett díjának adómentessége
■a diákhitel törlesztéséhez adott munkáltatói juttatás adómentessége
■a sportrendezvényre szóló belépők adómentessége
■a kultúrautalványok adómentessége
■a készpénzben kifizethető 100 ezer forintos juttatás kedvezménye
"Gondoltam ide kapcsolódik leginkább. Elég sokaknak lesz fejvakarás ebből szerintem...
-
válasz
tboy93
üzenetére
Egy ilyen méretű cégnél soha nem fognak tudni megfelelő mennyiségű parkolóhelyet biztosítani, ezt a témát már el kell engedni. Az Infoparkban már 2 éve is ultraszopó volt parkolni, most még odaköltözött ugye az Ericsson is. Nyáron talán annyival jobb, hogy legalább az egyetemisták meg az egyetemi dolgozók nem terhelik a helyet, de egyébként ha nem 8-ra jársz dolgozni (és még akkor is korábban kell odaérni), akkor K.O.
-
adalbert1
veterán
válasz
skristof
üzenetére
Igen, én is ezt vallom, hogy ha valaki számára ilyen sokat költene telefonra, akkor érdemes elhalasztani a vásárlást addig, amíg tisztázódik a helyzet.
Nálunk talán van BYOD, viszont úgy gondolom, hogy ha a munkahelyem szeretné, hogy telefonon elérhető legyek, vagy laptopon dolgozzak, akkor biztosítsák az eszközt erre, szeretem a privát dolgaimat elválasztani a munkahelyi dolgoktól, illetve a privát eszközeim nem is biztos, hogy minden belsős policy-nak megfelelnének.

tboy93: 1500 dolgozóból csak járnak azért páran bkv-val, de gyanítom, hogy tele lesz hamar, és akkor a többi új ember az utcán fogja foglalni a helyet.

-
proof88
addikt
-
skristof
tag
válasz
bundli
üzenetére
ha ennyire meg kell fogni minden forintot, eurót akkor szerintem is várj vele.
bár nem értem, akkor miért veszel ennyiért telefont, de ez már nem is az én dolgom
viszont ha nem tudod még hova mész, akkor úgy sem tudnánk releváns infót adni. de akkor mondjuk azt, hogy ny-európában gyakori a céges teló, és akkor megnyugszol, és nem veszel sajátot addig, amíg ki nem derül az igazság.
-
bundli
tag
válasz
golfvariant
üzenetére
Igazad is van meg nem is. Csak hogy pontosítsak: Egy 1000 eurós összeg körüli telefont vennék most és ha pár hónap múlva mennék egy céghez ahol ha nem is hasonló összegű de felső kategóriás céges telefont kapnék ingyen akkor igencsak számít az a pénz és számomra nem fillérekről van szó... (Legalábbis junior fejlesztőként)
inferno88:
Így számolva valóban ilyen, de nehéz elszakadni az itthoni áraktól, bérektől még nekem is.
Jhonny06:
Jelenlegi cégemnél pontosan így van. Elkéred a pénzt és elérhetőnek kell lenned az általuk adott számon, ennyi. Nem kérnek számlát, se semmit. Kihangsúlyoznám ,hogy a jövőbeli munkáltatómat nem tudom még, így nem tudok kit megkérdezni.
-
válasz
bundli
üzenetére
Ilyet egyáltalán csinálnak bárhol, hogy csak úgy megdobnak valamennyi pénzzel, mert saját eszközt használsz? Szerintem olyan van, hogy a flottából kiválaszthatsz egy készüléket és kész. Amúgy szimplán rá kell kérdezni, hogy adnak-e céges mobilt, mert fejlesztőknél ez zsákbamacska.
-
H A M M E R
csendes tag
Én is voltam sok helyen, és nem lehet általánosítani, van olyan állami tulajdonban álló cég, ahová bankokból csábítottak át embereket. És a közsszérában is van olyan minisztérium ahol 12-24 havi jutalom volt (bár lehet csak a vezetőknek.)
A másik pozíció meg gyógyszeripar, gondolom ott van zseton, de nincs ismerősöm ott, ezért érdeklődtem itt. -
@tco@
aktív tag
válasz
H A M M E R
üzenetére
Hasonló méretű és azonos profilú cégnél más poziból ráláttam a rendszerszervezőire is kicsit, az egy vicc volt, lehet itt jobb. Mivel a fizura nem tudok mást mondani mint a saját kis tippeimet, inkább nem vezetlek félre vele.
Ha rám hallgatsz (és miért ne hallgatnál egy ismeretlenre a kies világhálón), akkor messzire elkerülsz mindenféle állami, vagy ahhoz kötődő céget. Nekem már nem volt, és valószínűleg nem is lesz elég erős gyomrom hozzá. -
golfvariant
aktív tag
válasz
bundli
üzenetére
Ez most olyan fontos szempont? Számomra ez szimplán fillérb*szás. Ha úgy alakulna akkor persze én is elfogadnám azt az összeget, de ez csak huszadrangú szempont...
Viszont addig nem nagyon érdekelne a BYOM és a hasonlók, amíg azt csinálhatom amit szeretek és meg is fizetik
Cafeteria, 13. havi fizetés stb szerintem sokkal fontosabb mint a 2-3-4 évente esedékes BYOM "bónusz" -
-
bundli
tag
Sziasztok!
Főként külföldi munkavállalóhoz szólna a kérdésem, vagy akinek van ismerőse kint:
Mennyire jellemző, hogy adnak a cégek céges mobilt? Illetve a BYOD (Bring Your Own Device) mennyire elterjedt?
(Mobilvásárlás előtt állok, de ha az új kinti munkáltatóm pár hónap múlva megdob egy csúcskészülékkel akkor pénzt dobtam ki az ablakon. Ha pedig van BYOD, akkor zsebre teszem a pénzt és megmaradt a jó mobilom)

-
H A M M E R
csendes tag
Az alábbi két cég bérsávjairól van infó?
Ezek a pozíciók érdekelmének: -
-
-
FLx
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Teljesitmeny alapu bonusz meg rendben is van, de sok helyen lattam ceges szamoktol fuggo bonuszokat, amire szinte nulla hatasa volt az atlag melosnak. En akkor szeretem ezeket az extrakat hasonlitgatni, ha egyebkent mindket helyen egyforma alapberben tudunk megallapodni. A kevesebbet adunk, de egyebkent van egy csomo bizonytalan valami helyette, nekem nehezen penzre valthato.
-
EQMontoya
veterán
Van abban valami, amit írsz, de szerintem közel sem ennyire fekete-fehér a képlet.
Nézd kicsit a másik oldalról is. Ha csak fizetése van az embereidnek, akkor mivel motiválod őket, illetve hogyan honorálod a kiemelkedő teljesítményt?
Egyrészt egy szint fölött nem tudsz 10%-os fizuemeléseket adni, másrészt ha volt egy projekt, amin odatette magát, de a következő évben meg építkezik és nem tud annyit bevállalni, akkor a bónusza csökkenhet simán (amit ilyen körülmények között meg is tud oldani), de fix fizu esetén mit csinálsz?A részvényopció valamelyest tényleg lutri, viszont egy szinten megengedheted, hogy vállalj némi kockázatot, ha bejön, eléggé ki is adhatja. Ha nem, akkor a fix fizudból még mindig normálisan megéltél.
-
válasz
Vision
üzenetére
> 100%-os bónusz általában felsővezetői szinten jellemző.
Hat en nem pont ezt lattam. Penzugyben (legalabbis Londonban) csomo hedge fund meg hasonlo ugy mukodik, hogy a sima fejlesztot felveszik 80k-100k alapfizura (ami ott nem szamit tul jonak), es utana ev vegen meg johetnek a nagy penzek eredmenytol fuggoen.
-
100%-os bónusz általában felsővezetői szinten jellemző. Ott meg már úgysem az a kérdés, hogy bruttó 800, vagy 1,1 milla.
(#10767) FLx
Na jó, azért felsővezetőként ki más lenne leginkább hatással a cég teljesítményére, ha nem te? Ott teljesen jogos ez a fajta számítás.
(#10768) emvy
Magyar viszonylatról szólt az egész beszélgetés.
-
-
FLx
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
En ezeket soha nem szamolom bele a fizetesbe, mert a reszvenyopcio annyit se er, mint egy lottoszelveny, de meg a bonusz is csak humbuk, mert barmikor elvaghatjak. Ha nekem a bertargyalasnal azzal jon a HR meg a Recruitment, hogy jaj mar, de adjam ossze mennyi csilli-villi dolgot adnak ok ingyenkonyhajegyben meg tamogatjak a penzembol a fokakat es meg az irodaban is van ingyen cukrosudito, altalaban 1 percen belul tavozom. Ezek mind akkor jok, ha egyebkent adnak biztos penzt is melle.

-
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
kicsit rosszul látod, de részemről ebből a thread-ből kiszálltam mostmár

-
EQMontoya
veterán
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Okok, csak azért kérdeztem, mert a válaszodból nem következett, az ellenkezője inkább.

De akkor leírom mégegyszer, példával illusztrálva, hátha így már menni fog.
Egy 900-as ajánlat is lehet versenyképes egy 1M-essel, pl. ha előbbihez tartozik bónusz, vagy részvényopció, esetleg erősebb cafi, mint az utóbbihoz.
Ha pedig ezekkel az extra juttatásokkal (egész évre visszaosztva) sem éri el az 1M-et, akkor az nem egy senior ajánlat. Ezt aztán lehet csavargatni, de ennyit tényleg nem nehéz seniorként keresni.
.NET fejlesztőként sem. Ha valakinek nem megy, az inkább user error. -
válasz
kovsol
üzenetére
Mondjuk a 13 év alatt 200 nap beragadt szabi is elmond valamit a cég alkalmazotthoz való hozzáállásáról. Nem értem az embert, mert sokszor szidja a céget mint a bokrot, aztán mégse hagyja ott őket.
Egyébként pénztárgépet telepítése, karbantartása, szoftver fejlesztése hozzá, annak üzemeltetése, csapat irányítása amit csinál a srác a cégnél.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
htomi85
üzenetére
Mindenki nem lehet átlag feletti, nemde?
De ami fontosabb: akármilyen programozózseni vagy, pozíciónként van egy sáv, annyit lehet elkérni. Hogyan határozod meg ezt a sávot, ha nem vagy tisztában azzal, mi az átlag?
Évente eljárok pár interjúra felmérni a piacot, de ez nem elegendő ahhoz, hogy az ember pontos képet kapjon, túl kicsi a minta. Nem tudtam eldönteni, hogy amit ajánlanak, az átlagos vagy már a teteje (és kár is többet kérni, mert csak elutasítanak indoklás nélkül). Ezért kértem tisztelettel itt a tapasztalatokat.
-
Kíváncsiságból, egy ilyen állásra mekkora fizetést lehetne kérni 3 év tapasztalattal?
-
Goose-T
veterán
válasz
üzenetére
És ezzel mit akarsz mondani? A barátom nem akart tovább üzemeltetőként dolgozni, mert megunta, és nyilván ha maradt volna, akkor öt év múlva is ennyi lett volna a fizuja, programozóként viszont a duplája lesz. Nem mellesleg vidéken dolgozott üzemeltetőként ennyi fizetésért, most meg Budapesten ugyanannyit kap junior programozóként. Csak az utóbbiban sokkal több a perspektíva, és nem unalmas.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Elolvastad a hozzászólásomat, vagy csak válaszoltál?

-
Evosoft-nál volt valaki junior C#-os innen? Mennyit lehet még nem pofátlanul elkérni kezdőként? A kafi elég jó náluk.
-
Jawbreaker
csendes tag
Egy amerikai multinacionális cégről van szó egyébként, amely közel félmillió munkavállalót foglalkoztat világszerte.
Elvárások a jelölttel szemben:
- Felsőfokú, tárgyalóképes angol nyelvtudás
- Leigazolható projektvezetési tapasztalat
- 5 év tesztelési tapasztalat
- Jártasság test approach írásában
- Funkcionális tesztelési tapasztalat
- Csoportvezetői tapasztalat
- ISTQB AL vizsgaDióhéjban kb. ennyi az elvárás.
-
FLx
addikt
válasz
Jawbreaker
üzenetére
Ennyit szerintem sehol nem adnak erte, 800 talan. De mondjuk jo lenne tudni mit varnak el meg stb., mert sokszor teljesen kamu neveken irjak ki ezeket a pozikat.
-
törölt tag
válasz
Jawbreaker
üzenetére
Fugg hogy mekkora, milyen ceg. Hol helyezkedik el. Milyen nyelveken es mennyire beszelsz. Van e ilyen iranyu tapasztalatod es mennyi. De inkabb szerintem 800 lehet a teteje BP-en, de nyilvan kerni barmennyit lehet. Meg kell probalni max azt mondjak nem.
-
htomi85
tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Ki akar átlagos lenni?
Akinek az elég húzzon a mekibe... -
Kukipapa_rr
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Kedves Goose-T, OPiiPO, EQMontoya!
Kicsit mellébeszéltek: az volt a kérdés, mennyi ma egy .NET senior pozíció átlaga és teteje. Nem az, hogy valójában ki az, meg hogyan lesz valaki az.
Senior pozíció definíció: amit annak hirdetnek meg egy Hays-féle felmérésben szereplő cégnél (tehát tipikusan - de nem kizárólag - budapesti multi, nemzetközi fejlesztőcsapattal).
Lehet komolytalannak tekinteni a ti szinteteken az 1M alatti ajánlatokat, de nekem úgy tűnik, 1M+ az már bizony nem az átlag. Legalábbis .NET pozícióknál nem az.
-
törölt tag
válasz
Jawbreaker
üzenetére
Szerény véleményem szerint ez még viccnek is rossz.
-
Jawbreaker
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek Quality Assurance / Test Manager pozícióban a bruttó 1M fizetés reális?
-
EQMontoya
veterán
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Illetve az eloszlás is nagyon sokat számít.
Vannak cégek, akiknél komoly egyéb juttatások vannak (akár részvénycsomag, komolyabb önkéntes nyugjdíjba tolt hozzájárulás), illetve bónusz, szóval 10-15% különbség alapfizuban még jelentheti azt, hogy kb. ugyanoda jön ki a dolog év végére.
Szummát nézve 1M alatt tényleg komolytalan egy senior ajánlat.
-
Goose-T
veterán
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Na meg nem kéne összekeverni a senior szintet az expert beginnerrel. 5-10 év tapasztalattal még nem lesz senkiből automatikusan senior.
-
kexksz
addikt
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Szerintem ez inkabb abbol adodik, hogy mindenki abban gondolkodik, amilyen buborekban van. Budapest bankszektorban alsohangon 1m, egy spurabb multinal lehet inkabb 800k, videk kkv-nal meg lehet 500k mar senior. Nem lehet altalanositani.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
Nehaiu
üzenetére
Hát ebben már láthatóan megoszlanak a vélemények: valaki szerint senior szint alsóhangon 1M-t jelent, alatta ki is röhögnek (pl. #10689, de többször is olvastam már itt ilyet), a hozzászólásod alapján (+ Hays, + saját tapasztalat) meg azért ez már a .NET pozícióknál mindenképp átlag feletti.
Így vagy mégis eltérnek a fizuk technológiák szerint, vagy túlzás a min. 1M-s kereset átlag senior szinten.
Mindenesetre köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat!
-
Revolit
senior tag
Mennyire elvetemült ötlet csinálni egy PH-s google sheet-et amin összeírjuk a fizetéseket releváns infókkal? (kor, tapasztalat, fizu illetve egyéb kompenzáció összege stb.)
És be lehet linkelni összefoglalóban.
szerk.: Valahogy mondjuk anonimizálni kéne

-
Nehaiu
csendes tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Igen, ez .NET. Az elérhető fizetésekben nincs igazán különbség tapasztalataim szerint.
-
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Szerintem ez a programnyelvek közötti pénzkülönbség főleg junior szinten érzékelhető a valóságban, seniorként már kevésbé.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
Nehaiu
üzenetére
Oké, köszi.
És ez .NET, véletlenül sem Java, ugye?
Mert még a Hays 2018 is 1.0-ra teszi az Expert maximum szintet, Java-nál ez elmegy 1.1-ig.
.NET valamivel rosszabbul fizet, viszont a különbség mintha folyamatosan olvadna (ez szubjektív meglátás, mivel a Hays idén először közölt csak technológiákra lebontva fizukat, viszont itt már évekkel ezelőtt is nagyobb számok repkedtek Javások között, mint ami .NET pozícióknál szerintem elérhető volt).
-
sokol
tag
válasz
htomi85
üzenetére
A témához: úgy írtok a bruttó 1 mihályról, mint valami csodáról. Az nettó 665. Az ma már lófütty. 500k egy nm lakás, 450-et megkeres egy szobafestő vagy hasonló szorgalmas szakmunkás katával. Pénzügyben egy beosztott nem vezető bére 5-7 év tapasztalattal.
Bruttó 1 millió lófütty?
Nagyon szeretnék én látni valahol egy statisztikát arról,hogy Budapesten mennyi a medián fizetés,illetve,hogy ezt az összeget hány százaléka keresi meg az aktív munkavállalóknak...
-
Nehaiu
csendes tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Az átlag (normálisabb cégeket tekintve) szerintem a 900-950 sávban lehet senior szinten. A teteje már érdekesebb; azt feltételezve, hogy van lead és/vagy architekt pozi még feljebb, szerintem 1.1M-ig lehet max. elmenni seniorként, de sajnos erről már nincs infóm első kézből.
-
Nehaiu
csendes tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Nálunk (Budapest, multi) 850 az alja, szerintem senki sem dolgozna itt, ha 900 lenne a teteje.

-
H A M M E R
csendes tag
Én is azzal találkozok hogy 1 millió felett csak a nagyon speciális tudásért fizetnek. A legtöbb cég úgy van vele hogy ha van ember 1 millióért, akkor miért fizetne többet. És van, mert ahogy írtátok sok nagy cég alatta fizet, és az ott dolgozóknak a 800 as fizuból előrelépés az egy millió. Így találnak embert 1 millióért , de olcsóbban is.
KKV-nál én 10 ből 9 nél azzal talákozok, hogy "okosan" akarnak fizetni, még akkor is ha van pénz, egyszerűen azért mert minden Ft amivel többet fizetnek, az a tulaj zsebéből megy ki, és a tulaj szeretne még egy tengerparti nyaralót, stb... -
válasz
htomi85
üzenetére
"mert akinek van annyi szürkeállománya, hogy kifizessenek a munkájáért havi 1,5-2 millió forintot, annak szokott lenni annyi esze hogy ne beosztottként vesztegesse az idejét egyetlen munkaadónál"
- akkor nálunk a komplett EMEA management hüje (pontos jével). Valószínűleg az APAC is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
htomi85
üzenetére
Plusz akinek nincs kocsija, az nem felnott.
Ismerek olyat, aki ennel jelentosen tobbet keres beosztottkent; egyreszt nincs lehetosege maskepp alkalmazasban allni (a munkaltatoja igy fizet, es kesz), masreszt meg igazan kellemes nem foglalkozni az egesz konyvelesi maceraval, meg a vegen nem marad ido elkolteni a zsetont

-
htomi85
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Vigyázz miket írsz, nehogy bekopogjon a TEK

A témához: úgy írtok a bruttó 1 mihályról, mint valami csodáról. Az nettó 665. Az ma már lófütty. 500k egy nm lakás, 450-et megkeres egy szobafestő vagy hasonló szorgalmas szakmunkás katával. Pénzügyben egy beosztott nem vezető bére 5-7 év tapasztalattal.
Viszont én azért nem értelek titeket, mert akinek van annyi szürkeállománya, hogy kifizessenek a munkájáért havi 1,5-2 millió forintot, annak szokott lenni annyi esze hogy ne beosztottként vesztegesse az idejét egyetlen munkaadónál. Igaz, nem IT körben mozgok, majd cáfoljátok ha nem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Vision
üzenetére
Szerintem kezdett egy polgári réteg kialakulni és megfelelő oktatás mellett lett volna olyan mentalitású utánpótlás, ami által ez az értékrend egyre elterjedtebb lett volna, de "érthető" okokból nem célja a hatalomnak gondolkodó, hosszútávú érdekeiért kiálló és dönteni képes, az államtól nemfüggő réteg erősítése.
A másik gond, hogy épp ez a réteg aki feladta a szélmalomharcot és inkább kimnet külföldre.Ha mindig minden után leadóztam, akkor én klasszikus polgár, vagy balek vagyok?

-
Ha már szóba jött a Nokia meg az Ericsson, kezdő fejlesztőknek mennyit adhatnak ott mostanában?
-
válasz
Goose-T
üzenetére
"amúgy ha át akarod lépni a nettó 6-700-at, az szinte biztos nem fog menni bejelentett fizetêssel."
- olyan cégnél dolgozok, ahol az ennél magasabb fizetések teljesen normálisnak számítanak - és minden esetben bejelentve leadózva kapja meg mindenki."Lehet, hogy van pár százaléknyi pozíció, ahol többet adnak mondjuk bruttó 1 millánál, de az általában vezetői/architekt pozíció, amit nyalással, taposással, jó helyezkedéssel, húsz évnyi tengődéssel egy cégnél vagy legritkább esetben 4-5 évnyi kemény munkával lehet elérni."
- Ezzel nem értek egyet. A senior dev. pozikat 1.1mFt bruttó bejelentett körül hirdeti meg a HR jelenleg, az architect/PM pedig 1.5mFt körül leledzik - és a felvételi eljárásnak nem része a seggnyalás gyakorlati kivitelezése
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
Évszázadok óta ez megy az országban, de persze, biztos az elit miatt! Na nemár! Egyszerűen nálunk nem ment végbe a klasszikus polgárosodás, ami volt, azt Rákosi/Kádár lerombolta. Most meg itt állunk a félművelt, szervilis társadalomban, és mindenki hibás, csak mi nem.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
A Magyarországon elérhető bejelentett fizetéssel rendelkező pozíciók legfeljebb 5%-a haladja meg legalább 10%-kal a bruttó 1 millió forintot.
Oké, ezzel legalább lehet mit kezdeni.
Szerintem kicsit jobb az arány, de valóban nem haladja meg a 20%-ot. Szintén csak érzésre, nyilván nem rendelkezem reprezentatív statisztikával.
Az Ericssonnal, Nokiával kapcsolatban igazad van. Nem véletlenül vándorolnak az emberek közöttük oda-vissza.
-
Goose-T
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Oké, ezentúl mindent leírok konkrétan számokkal alátámasztva, nehogy bárki is bele tudjon kötni. Csak hülyén fognak kinézni a hozzászólásaim. Valahogy így gondoltam:
A Magyarországon elérhető bejelentett fizetéssel rendelkező pozíciók legfeljebb 5%-a haladja meg legalább 10%-kal a bruttó 1 millió forintot.
Még azt is odaírhatnám, hogy szerintem, de az redundáns lenne. Minden hozzászólásom a saját véleményemet tükrözi, nem mindenható kinyilatkoztatás. Aki szerint az, az meg a fórumok lényegét nem érti.
Ja, egyébként az Ericsson és a Nokia kifejezetten fillérb*szó, dolgoztam mindkettőnél. Smucig cégek, arra alapoznak, hogy minél régebb óta dolgozik náluk valaki, annál hasznavehetetlenebb a megszerzett tudása más cégeknél, így könnyű ott tartani alacsonyabb fizetéssel is. Ezt leszámítva jó a hangulat, kellemes a környezet, kezdőknek ideális hely, csak tudjanak időben dobbantani, mielőtt rájuk is hatna a cégek fentebb leírt stratégiája.

-
EQMontoya
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Engedj meg némi gonosz megjegyzést: próbáltam élcelődni azon, hogy nem igazán definiáltad, hogy mit is értesz átlépés alatt, de ha ennyire nem megy át egy célzás, akkor nehéz lesz tisztán 1M fölé menni.

FLx: csomó nagy cég (Ericsson, Nokia, Bosch) továbbra sem ad ennyit, pedig rengeteg embert foglalkoztatnak.
-
FLx
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Aztan az a vege, hogy elmennek es joval dragabban kell felvenni rosszabb embert. Nem egy cegnel lattam ezt az elmult par evben. Miutan teljes csapatok alltak fel par honap alatt, hirtelen tudtak adni feheren 1 millat. Annyira konnyen talalnak masik allast maguknak a jo szakemberek, hogy muszaj normalisan fizetni, legalabbis ha nem akarnak csodbe menni.
-
Goose-T
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
Arról lenne most itt szó inkább, hogy van egy erős fal bruttó 1m környékén, amit nagyon nehéz áttörni. A pénzügyben dolgozó ismerőseim már egy átlagos fejlesztő bérétől is hüledeznek, hogy náluk a legjobb menedzserek keresnek annyit. (Ne keverjük bele a bónuszt és a befektetési bankárokat, mielőtt bárki ezekkel jönne.)
-
adalbert1
veterán
Pár ex-kolléga példáját nézve én azt látom, hogy üzemeltetésben is el lehet érni a bruttó 1 milliós bért, kb. 10 év tapasztalattal (kevesebbel is, ha nagyon szorgalmas és intelligens az ember, illetve jól vált munkahelyeket).
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Warhammer 40.000
- Autós kamerák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen videókártyát?
- Horgász topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hiába baszogatjuk hogy váltson már, céget is meg irányt is, be van punnyadva