Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14401) SUPREME7 válasza Yasuo (#14399) üzenetére


SUPREME7
őstag

Ha teljesen az eTitan-on csinálod akkor csak akkor kérhetsz vizsgaidőpontot ha kipörgetted a modulokat (ehhez persze minden modulzáró tesztet is meg kell csinálni, szóval ez csak akkor fog menni ha tudsz is valamit :) ), tehát annyira nem egyszerű. Vizsgaidőpontot pedig terheltségtől függően kapsz, én "szezonban" vizsgáztam Budapesten, 1,5 hónappal későbbre kaptam vizsgaidőpontot. Talán ilyenkor még télen nincs annyira sok tanuló. Ha jól emlékszem kb 27 órát töltöttem el a felületen, próbavizsgákkal együtt, szóval napi 2-3 órával egy hét alatt ki lehet pörgetni. Utána már csak a vizsgáig szintentartás.

[ Szerkesztve ]

(#14402) Yasuo


Yasuo
aktív tag

Andris837, SUPREME7
Köszi a válaszokat! Én is iskolához vagyok beosztva, úgyhogy gondolom nekem is majd szólnom kell az oktatómnak, hogy vizsgázni szeretnék. Ha a legvégén véletlenül elbukok a próbavizsgán akkor utána próbálhatom újra, ugye?
Egyébként tök jó, hogy pont ma reggel 8-tól este 8-ig karbantartják az oldalt, nem értem miért ne lehetne inkább hétköznap, na mindegy.. :U :D

S9+

(#14403) Andris837 válasza Yasuo (#14402) üzenetére


Andris837
senior tag

Igen, igen jelezned kell majd, ha megvan a tanfolyam igazolásod, hogy kérjenek majd vizsgaidőpontot. Nálam legalábbis így volt. De a legtisztább az, hogy felhívod a kontaktot és beszélsz vele, hogy mi hogy működik.

A modulok között ugye csak úgy mehetsz tovább, ha megcsinálod a modul végén a záróvizsgát, ha jól tudom legalább 80%-ra kell teljesíteni. Nem nehéz, és a végén amikor már ugye megvan minden akkor a próbavizsgán ugyan azok a kérdések jönnek vissza. Ha megvagy vele akkor sem kell letenni a programot, ugyanis azok a kérdések amik ott vannak, teljesen megegyeznek a vizsgakérdésekkel. Érdemes gyakorolni. :)

Más ugye, hogy mennyire jó ez az otthon tanulás. Az oktatómmal beszéltünk róla és megosztó a dolog nagyon. Volt amiben nagyon igaza volt, pl., hogy az órán rá tudsz kérdezni egy csomó kérdéses dologra, ami nem tiszta. Ezeket a kérdéseket én egyébként kollégáimmal beszéltem át, de vannak olyan dolgok a tanfolyamokon amikre direkt kitérnek az ottani oktatók, mert tudják, hogy ezek nehezebben értelmezhetők, de elmagyarázzák. A tananyag persze jó, és magyaráz is egy csomó dolgot, de van akinek ez nem elegendő. Nyilván, nekem muszáj volt otthon tanulnom, mert a munkám miatt nem engedhettem meg magamnak, hogy hetente 2-3 alkalommal iskolába üljek. Ezért ebből a szempontból jó, hogy van ilyen lehetőség.

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#14404) Yasuo válasza Andris837 (#14403) üzenetére


Yasuo
aktív tag

Köszi, már valamennyire kezd tisztulni a kép, de még maradt egy-két kérdésem ezzel az egésszel kapcsolatban. :(
Elvileg az oktatóm, és én kapunk egy e-mailt, ha befejeztem a tanulást. A tanulás befejezése arra értendő, mikor minden fejezetet, modul végignyomattam, vagy akkor ha a legvégső próbavizsgám is sikerült? A végső próbavizsga előtt elérhető a vizsga-gyakorlómodul?

S9+

(#14405) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Ha már KRESZ vizsgánál bemutattam a legmagasabb iskolai végzettségemet igazoló dokumentumokat akkor már nem kell még egyszer elcipelnem ezeket a dokumentumokat a Petzvál József utcába amikor sorszámot akarok kérni az okmányirodába a sikeres forgalmi és elsősegély vizsga után, ugye?

[ Szerkesztve ]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14406) Andris837 válasza pvt.peter (#14405) üzenetére


Andris837
senior tag

Olyan nehéz az a bizonyítvány? :D :F Nem ott intéztem, vidéki vagyok de én inkább mindig vittem mindent magammal. A táskámban elfért...

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#14407) pvt.peter válasza Andris837 (#14406) üzenetére


pvt.peter
őstag

nem lenne nehéz, ha itt lenne Bpesten :)

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14408) Yasuo válasza Yasuo (#14404) üzenetére


Yasuo
aktív tag

Ez a kérdésem tárgytalan már. :B
Viszont gyakorlás közben találtam valami érdekességet amit egyáltalán nem értek... Ebben az útkereszteződésben a "C" jelű jármű miért másodikként haladhat át? Nem harmadik a jobbkézszabály miatt? :F

S9+

(#14409) sityupityu válasza Yasuo (#14408) üzenetére


sityupityu
veterán

Borul az egész mivel az A jelű járművel szemben van egy másik jármű ( C). Persze ez még nem lenne ok, hogy boruljon a jobbkézszabály, de ebben az esetben a jobbkézszabály csak a B és a C járműre vonatkozik ténylegesen. De csak azért mert kis ívben kanyarodik a B jármű! Máskülönben nem lenne ez, kivétel persze ha megkülönböztető jelzést használó jármű lenne. Ennek megfelelően először a B jármű indulhat elsőnek. Miután a B jármű kanyarodik először utána az A és a C jármű szemben kerül egymással. Innentől kezdve úgy kell tekinteni a a két jármű helyzetére mint egy szokványos kereszteződésnél. Ennek megfelelően az egyenesen haladó C járműnek van elsőbbsége a vele szemben álló és nagy ívben kanyarodni készülő A járművel szemben. Ha a B jelű jármű egyenesen vagy nagy ívben kanyarodna, akkor viszont végig a jobbkézszabály lenne érvényben. Ez így kicsit bonyolultnak tűnhet, de ha logikusan elkezdesz a helyzeten gondolkodni akkor már nem lesz az. Az ilyen "becsapós" jellegű képes kérdésekre majd nagyon figyelj oda. :)

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#14410) Yasuo válasza sityupityu (#14409) üzenetére


Yasuo
aktív tag

Áhh, köszönöm szépen, már értem! :))
Tényleg könnyen be lehet nézni, ha nem figyel kellően az ember... :U

S9+

(#14411) pvt.peter válasza Yasuo (#14410) üzenetére


pvt.peter
őstag

hát még forgalomban ;]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14412) sityupityu válasza sityupityu (#14409) üzenetére


sityupityu
veterán

"Ha a B jelű jármű egyenesen vagy nagy ívben kanyarodna, akkor viszont végig a jobbkézszabály lenne érvényben."

Jobban átgondolva bár igaz amit írtam, de még lehet bonyolítani a helyzetet ami a fent írtat is boríthatja. Mégpedig az, hogy ha a C jelű jármű is jobbra fordulna! Ebben az esetben ha a többi jármű ugyanúgy kanyarodik mint ahogy a képen van, akkor a C jármű egyszerre kanyarodhat a B-vel és az A lesz az utolsó. Ha viszont a B jármű egyenesen vagy nagy ívben akar kanyarodni és a C jármű kis ívben jobbra mint ahogy feljebb írtam, akkor a C jármű lesz az első! És ha ez van, akkor a C jármű elhaladását követően a jobbjézszabály ismét érvénybe lép, és a A jelű villamosnak lesz elsőbbsége a B járművel szemben. :D
Az a lényeg, hogy arra figyelj oda nagyon, hogy egy ilyen kereszteződésben három jármű összetalálkozik, és a jobb kézre eső járműtől baloldal felé haladva bármelyik jármű kis ívben kanyarodik, akkor az borítani fogja a megszokott jobbkézszabályt. :)

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#14413) pockhome válasza Yasuo (#14399) üzenetére


pockhome
senior tag

Hali,

Én is e-titánon nyomtam végig a KRESZ-t.
Tanfolyam kezdete - vége 2017.11.07. - 2018.01.18.
Kicsivel több, mint 2 hónap kellett hogy végigmenjek mindenen, de közben dolgoztm, meg jött a 2 ünnep.
Mondjuk elég jónak érzem, mert 70+ ponttal mennek a próbavizsgák, jövőhéten megírom hogy ment ha érdekel valakit :))

Febr.7-re kaptam vizsgaidőpontot, de a tananyagom csak 02.05-ig elérhető...
Ami a kérdés: azt mondták, hogy 1 évig lesz majd elérhető a tananyag, és hogy van rá 9 hónapom, hogy vizsgát tegyek, és 12 hónapom hogy sikeresen vizsgázzak.
Hogy a búsba tud az vizsgát tenni 9 hónapra rá, ha akkorra fél éve lejárt a tananyaga? :U

Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.

(#14414) Gyula84 válasza pockhome (#14413) üzenetére


Gyula84
veterán

én is etitánon tanultam és 1évig elérhető is volt egyik ismerősöm az én profilommal tanult :D

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14415) pvt.peter válasza pvt.peter (#14407) üzenetére


pvt.peter
őstag

Kozben felhivtam a hivatalt a 06-1-371-3030 -as szamon, ahol megerositettek, hogy bekell mutatni a legmagasabb vegzetseget igazolo doksit. Mondom ok :D
Persze ezt mar Kresz vizsganal is bemutattam, nem hiszem el, hogy ez a 2 "rendszer" nincs osszekotve.
Van meg vmi meglepetes amire szamitanom kellene a jogsi igenyles soran?
Rejtett koltsegek, stb? :D

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14416) HoaryFox válasza pvt.peter (#14415) üzenetére


HoaryFox
őstag

Egy Deák-igazolványt tarts magadnál, ha valamibe belekötnének :DDD ;]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#14417) kiszi07 válasza pvt.peter (#14415) üzenetére


kiszi07
senior tag

Nekem is ketszer kellett bemutatnom, scanneltek az elejen... Sokat kell majd varnod. :D 😂 A Deak-igazolvany mindig jol jon, mikor a rendor igazoltat, akkor is, tanuld meg. :D Ausztriaban 100 euro ugyanez.

[ Szerkesztve ]

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#14418) .DLL válasza kiszi07 (#14417) üzenetére


.DLL
veterán

Ez inkább szomorú, és irtani kéne ezt a szokást.

(P.H.)

(#14419) sityupityu válasza kiszi07 (#14417) üzenetére


sityupityu
veterán

mikor a rendor igazoltat, akkor is,

Nem azt mondom, hogy ez egyáltalán nem létezik már manapság, de kamionosként kijelenthetem, hogy igen ritka dolog. Kb 15 évvel ezelőtt ez bármikor működött, de most már nem. Amikor félreállítanak, akkor a legtöbb esetben külön kell odaadnom minden iratomat (kártyámat). Nem hajlandók átvenni egyben a komplett okmánytartómat/irattartómat (pedig csak lapozgatnia kéne benne), ezzel is kizárva azt, hogy esetleg pénzt akarnék átadni neki.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#14420) pvt.peter válasza sityupityu (#14419) üzenetére


pvt.peter
őstag

Mellesleg dashcam elég sokszor hasznos tud lenni, nem cask kifejezetten ebben a helyzetben.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14421) wildpig


wildpig
tag

Sziasztok,

Kresz, EÜ elsőre meglett, most jön a nagy mumus, a forgalmi rész. Angliában már kétszer megbuktam forgalmin, aztán pont hazajöttünk és előről kellett az egészet csinálni. Tegnap választottam oktatót, elég érdekes alaknak tünik, de csak ő tudott azonnal vállalni. Remélem az a kinti +40óra sokat fog segiteni. Annyi hogy kint automatával verettem.
Teljesen váratlanul ért az oktatóválasztásnál, hogy csak 60+os alkeszarcúak vannak. Gyanitom hogy egy élmény lesz minden egyes óra :D
Hallom is sok ismerősömtől hogy kecseg az oktató. Nem fér a fejembe, hogy ha én fizetek neki, miért nem tud normálisan hozzámállni. Több embernek kellene satut nyomnia a beszólogatások közepette, és ott hagyni őket a francba.

Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.

(#14422) wildpig válasza pockhome (#14413) üzenetére


wildpig
tag

Nekem a meghatározott napon lejárt, és be sem tudtam lépni. Másfél héttel a vizsga előtt. Tanulni megtanultam, de vizsgára azért jó friss infókkal érkezni. Hirtelen vettem egy 2500 forintos kresz könyvet, nagyon hasonló kérdésekkel. Lehet etitán plusz óràkat is vásárolni egyébként.

Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.

(#14423) sityupityu válasza wildpig (#14421) üzenetére


sityupityu
veterán

Igazad van, de azt is vedd figyelembe, hogy sok ilyen oktatónak az idegei már ki vannak készülve 1-2 nagy tudásútól (most nem rólad beszélek). :DDD Meg hát kevesen is vannak.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#14424) wildpig válasza sityupityu (#14423) üzenetére


wildpig
tag

Ez oké, de attól még a kivétellel lehetne rendesen bánni. Vendéglátóztam 5 évet, én már csak tudom. :))

Jó az aláírásod.

Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.

(#14425) Yasuo


Yasuo
aktív tag

Na én most ott tartok, hogy végeztem e-Titánon a tananyaggal, és várok vizsgaidőpontra. Közben folyamatosan csinálgatom a próbavizsgás részt, és szerencsémre elég jól megy, eddig kb 10-szer csináltam, de mind 70 pont felett lett. Vizsgán a kérdések mennyire hasonlítanak az e-Titános kérdésekre? Ha mindennap gyakorlom vizsgáig, akkor nem nagyon érhet meglepetés? Nektek az otthoni próbavizsgákhoz képest mennyire sikerült jól az igazi vizsga? :)

S9+

(#14426) Sanki válasza Yasuo (#14425) üzenetére


Sanki
addikt

Szinte megegyeznek, max a képek lehetnek "mások".
Nem kell aggódni, csináld folyamatosan és menni fog, nekem 100% lett elsőre.

(#14427) HoaryFox válasza Yasuo (#14425) üzenetére


HoaryFox
őstag

Nagyjából megegyeznek, olyan 80%-ot mondanék, A kat. elméleti vizsgán azért meglepett a program egy pár olyan kérdéssel, amit életemben nem láttam a gyakorló progiban, de józan paraszti ésszel ki lehet logikázni :)

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#14428) wildpig válasza Yasuo (#14425) üzenetére


wildpig
tag

Nagyban megegyeznek. Nekem jött egy kérdés, ami az alulkormányzottságról szólt, és tök más mint etitánon. Úgy értem nem a megfogalmazása, hanem alapvetően másra volt kiváncsi a kérdés.

Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.

(#14429) pockhome válasza wildpig (#14422) üzenetére


pockhome
senior tag

Igen, a legkisebb csomag 5ezer, 10óra plusz.
Holnap megyek vizsgázni, tegnap este még csináltam(ma reggelre le is járt), szerintem nem lesz vele különösebb probléma.
Majd megírom mennyiben másabbak a kérdések mint e-titánon, mert nem arra számítok hogy nagyon különbözőek lesznek :D

Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.

(#14430) Andris837 válasza pockhome (#14429) üzenetére


Andris837
senior tag

Szinte semennyiben. Nálam legalábbis úgy volt, hogy a kérdések nagy részével találkoztam már az e-titánban.

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#14431) pockhome válasza Andris837 (#14430) üzenetére


pockhome
senior tag

Tiszta sor. Full ugyan azok a kérdések/válaszok mint az e-titánban.

72pont lett az eredményem, kevesebb mint 10 percig voltam bent, plusz az idő míg ment a magyarázás.

Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.

(#14432) Andris837 válasza pockhome (#14431) üzenetére


Andris837
senior tag

Gratulálok! :)

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#14433) pockhome válasza Andris837 (#14432) üzenetére


pockhome
senior tag

:R

Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.

(#14434) Yasuo válasza pockhome (#14431) üzenetére


Yasuo
aktív tag

Grat! :)
Én jövőhét szerdán megyek vizsgázni, remélem én is ismerős kérdéseket kapok majd. :D

S9+

(#14435) wildpig


wildpig
tag

8 óra letudva. Hát, mittudomén'. Elég tirpák az oktatóm. A következő idegbeteg és ordibáló 'mit csinál fiatalember?' felkiáltásnál vigyáznom kell hogy ne csússzon ki hogy 'vezetni tanulok f@szkalap.'
Folyamatos demotiváló szövegek, káromkodások, satöbbi jellemzik az óráimat. Konkrét eseteket egyelőre nem szeretnék kiirni, ki tudja, lehet magára ismerne ha idetévedne. Oktatócsere meg persze nem lehetséges, mert nem érnek rá.

Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.

(#14436) Gyula84 válasza wildpig (#14435) üzenetére


Gyula84
veterán

nem is értem hogy mit képzelnek amúgy azt akarják hogy egyből úgy vezess mint ők 30év után :W

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14437) Atomgeszi válasza Gyula84 (#14436) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Én csak azt nem értem, hogy az ilyen ember minek megy ezt csinálni, ha alkalmatlan rá?

Ugyanez igaz a nővérekre is, amikor 1 hétig bent feküdtem a kórházban.. Egy két kivételtől eltekintve tirpák volt az összes, pedig tanult, nevelt ember vagyok, még csak sok gondjuk sem volt velem, reggel este csak injekció.

De ugyanúgy igaz, hogy buszsofőrre vagy rendőrre is..

Én azt mondom, ha tud váltson oktatót, mert ennek nincs sosem jó vége. Te fizetsz valamiért, amiért elvárhatod a maximális figyelmet..

Egyik haverom is így járt. Addig húzta az agyát az oktató, amíg megfogta magát haverom, félreállt, kiszállt az autóból és megmondta neki, hogy most azonnal visszamegyünk a telephelyre és választok másik oktatót. Akkor persze már nem volt olyan nagy szája a muksónak, még utána is hívogatta(mert hát elterjedt az iskolánál, hogy tirpák az oktató), hogy menjen vissza megbánta az egészet.

Én pl. nem dohányzom, sőt egyenesen undorítónak tartom, ha a kocsiban cigiznek, de nálunk vidéken volt olyan, aki a diák mellett cigizett. Most őszintén, ki akar ilyen autóban vezetni tanulni büdöset szívni stb.. persze, ha mondod neki, utána várhatod,hogy nem úgy áll hozzád, mert akkor meg sérül a kis lelke, hogy a saját autójában nem cigizhet.. Ja bocs.. Öcsém.. 3500-at fizetek óránként, akkor már had úgy vezessek, hogy nekem ne kelljen szagolnom a büdös bagódat..

[ Szerkesztve ]

(#14438) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Nekem akkor nagy mázlim volt az oktatómmal, tényleg egy normális, segítőkész figura. Sosem akadt ki, pedig azért elő-előfordult, hogy bénáztam. :) Mondjuk ő másodállásban csinálta, lehet, ez a titok. :D
(Ha érdekel valakit, az Újpest Autósiskolában van.)

(#14439) Gyula84 válasza Atomgeszi (#14437) üzenetére


Gyula84
veterán

nem értem én se :( Az én tanárom is cigizett egyiket a másik után gyújtotta, kb mindenhol ki volt égve a kocsi belseje :((( és én nem dohányzom :) szerintem a könnyű pénz miatt tűzoltó volt nyugdíj aztán ez nyomtam elég szép összeg jött neki össze minden hónapban :)

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14440) wildpig válasza Atomgeszi (#14437) üzenetére


wildpig
tag

Ugyanez a helyzet, mint neked a nővérekkel. Próbálok végig kifejezetten kedves lenni, szépen beszélni, mégis ez van. Volt eddig két alkalom amikor normális volt, konkrétan végig beszélgettünk a fizetéséről, az életéről, az én munkámról... De az esetek túlnyomó többségében csak kussol meg néha beflegmázik egyet, és azt hogy mit hibáztam, úgy kell belőle kihúzni. Azt mondja el magától hogy mit csináltam, nem azt hogy mit kellett volna. Néha ugye nem következtethető ki az utóbbi az előbbiből. Próbálom úgy felfogni hogy nem érdekel, túl leszek rajta és elfelejtem az egészet. Csak ugye vezetni tanulni alapból egy rohadt nagy stressz, és ha mellé szemétkednek veled, akkor nagyjából megfeleződik a figyelmed. Aztán jönnek a túl gyorsan felengedett kuplungok, hármas helyett egyesbe váltások, abból meg a b@asszamegezések.
Én elhiszem hogy nekik is van rossz napjuk, de ha ezt nem tudják leplezni, akkor ezt nem nekik találták ki.

Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.

(#14441) tranceplanet válasza wildpig (#14440) üzenetére


tranceplanet
addikt

Szerintem nem éri meg stresszelni egy ilyen oktató mellett. Kresz oktatást totál normálisan leadta az oktatóm, jó fej volt, át is ment mindenki a kresz vizsgán. Majd jött a gyakorlat és az oktatóm átváltott bunkóba, ráadásul alig tudtam vezetni nála, mert mindig a kis vállalkozása fontosabb volt. Egy darabig bírtam, aztán már nem bírtam tovább és bementem a suliba az adminisztrátorhoz. Azt mondta nincs szabad oktató, megkaptam a befizetett órapénzem, ami még hátravolt, aztán tipli. Nem bántam meg a suliváltást, az új oktatóm egy hihetetlen rendes fazon volt. Azt bánom csak, hogy nem váltottam hamarabb (ez ~két éve volt). Tudom hogy nagyon nehéz találni másik oktatót. Amúgy is kicsit parázik az ember, amikor vezetni tanul, de, ha az oktató is rossz hatással van rád, stresszel ő is, akkor annak nem lesz jó vége. Írtam is ide anno ezzel kapcsolatban, gondoltam veled is megosztom az élményemet.

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#14442) pvt.peter válasza kiszi07 (#14417) üzenetére


pvt.peter
őstag

A tegnapi nap folyamán elkezdtem a plasztik kártya beszerzését, ugyanis sikerült hozzájutnom az iskolai végzettséget igazoló okmányomhoz.

Elmentem először a Petzvál József utcába, ahol nem is kérték az előbbi nagy nehezen beszerzett oklevelet... (csak a vöröskeresztes igazolást) :D erre vártam 2 hetet... :D illetve az ügyintézőt is felhívtam, hogy tényleg szükség van-e erre ha már egyszer bemutattam, ő pedig azt monda, hogy persze mindenféleképpen... :D

Utána elmentem a XI. kerületi kormányablakhoz (Budafoki út), ahol zárás előtt több mint 1 órával közölte a bizti boy, hogy már nem tudnak több ügyfelet fogadni jogosítvány ügyintézéssel kapcsolatban :D mondom OK.

Irány a másik XI. kerületi kormányablak (Bocskai út). Ott sikeresen sorra kerültem, az egész nem volt több mint 15 perc.

Végül kb. 10 nap múlva vehetem át egy másik kormányablaknál, ha minden igaz.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14443) Yasuo


Yasuo
aktív tag

Na én ma voltam kresz vizsgázni, szerencsére sikerült, 75 ponttal. :D
Tényleg ugyanazok a kérdések, mint E-titánban. Ha minden jól megy már mehetek vezetni a héten! :DD

S9+

(#14444) Andris837 válasza Yasuo (#14443) üzenetére


Andris837
senior tag

Akkor nagyon szerencsés ember vagy, ha már a héten vezethetsz is! :)

Gratulálok egyébként! :)

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#14445) Yasuo válasza Andris837 (#14444) üzenetére


Yasuo
aktív tag

Én is meglepődtem, hogy ilyen hamar már mehetek, de alapvetően örülök neki. :D
Köszönöm! :)

S9+

(#14446) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem azokhoz akik a webjogsinál csinálták a jogsit.
E-titán felületén kijött az, hogy tartozásom van pedig minden órát befizettem (minden rögzített vezetési óra kivan fizetve).
Elképzelhető, hogy a forgalmi vizsga 11000 Ft -os hatósági díján felül ki kell fizetni vizsgaalkalmanként még 1 vezetési óra díját is? Ugyanis pont ennyi a tartozás.
Oktató sosem említette azt, hogy a forgalmi vizsga gyakorlatilag 11000 Ft + 1 db vezetési óra díjába kerülne...
(Tudom, szerződést kellene megnéznem, de az most nincs a közelben...)

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14447) Andris837 válasza pvt.peter (#14446) üzenetére


Andris837
senior tag

Szia! Jól gondolod, a vizsga az a 11000 Ft + egy vezetési óra. Nekem ezt rögtön mondta az oktatóm amikor fizettem pár plusz órát, hogy a vizsgára is fizessek be 1 óra díját.

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#14448) pvt.peter válasza Andris837 (#14447) üzenetére


pvt.peter
őstag

Értem, köszi a megerősítést.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14449) jUUh


jUUh
addikt

Hali!

Lakott területen belül, nappal, nem korlátozott látási viszonyok között milyen fényjelző berendezést kell bekapcsolni indulás előtt? Ez alapján, ha jól értem, akkor elindulok, és a tompítottat felnyomom, ugye? Így ha kimegyek a városból, mást már nem is kell feltolni, ha jól értem. ( Ne kövezzetek meg az amatőr kérdésért, pls :DDD )

Samsung Galaxy S23+

(#14450) molnarpeter válasza jUUh (#14449) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Lekott területen belül szürkületig nem kötelező semmi, viszont nem is tilos tompítottat kapcsolni :) Személy szerint mindent tompítottra rakok, ha nincs automata állása a kapcsolónak (sok újabb autó le is kapcsolja a fényt, mikor leveszed a gyújtást, és nem kell többet foglalkozni vele). Végső soron az a legjobb, ha felkapcsolod mindig indulásnál, sokkal könnyebb úgy megkülönböztetni a mozgó autót az állótól.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.