Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14901) Fulár válasza NeoPampalini (#14899) üzenetére


Fulár
senior tag

Jááájjjjj......Ez nem hangzik túl bizalomgerjesztően! 😂 De mivel már lassacskán bitang hamar kezd el sötétedni bele-bele fogok csúszni a sötétben vezetésbe.Cinkes vagy sem de eddig önként mêg nem tudtam rávenni magam,hogy sötêtben lakott területen kívűlre merészkedjek.

(#14902) Pttypang


Pttypang
veterán

Sziasztok,

Ismerosomet a heten buktattak meg forgalmi vizsgan, mert az alkalmassagin az szerepel, hogy szemuvegben vezethet, neki pedig kontaktlencseje van. Ez mennyire valid?
En raboritanam az autot szerintem a vizsgabiztosra, ha ezzel nekemallna, de ha valid, akkor meg a vizsgaig szerzek alkalmassagit, amire ra van irva a kontaktlencse is.

Everybody lies.

(#14903) NeoPampalini válasza Pttypang (#14902) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Nekem csak szemüvegem van, nem tudom, hogy ő mit jelzett, melyiket használja vezetéshez.

Itt van egy lista, ebben van külön szemüveg, kontaktlencse, illetve szemüveg VAGY kontaktlencse: [link]

Feltételezem, lehet olyan opció, hogy kérheti/kérhette volna mindkettőre.

(#14904) jerry311 válasza Pttypang (#14902) üzenetére


jerry311
nagyúr

Szvsz burokratikus faszsag, hogy egy kicsit tobb legyen a bevetel. Mert ha buktat, akkor ujra be kell fizetni a dijat ugye...

(#14905) NeoPampalini válasza jerry311 (#14904) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Egyébként igen, marhaság, sokkal egyszerűbb lenne egy összevont szemüveg/kontaktlencse, és kész.

(#14906) Pttypang


Pttypang
veterán

Az orvosimon nekem rajta van, hogy szemuveg vagy kontaktlencse, szoval abba ketlem, hogy majd belekothet nekem.

Everybody lies.

(#14907) sugarforce válasza Pttypang (#14906) üzenetére


sugarforce
őstag

Ha mar szemuveg: potszemuveg volt nala? Mert az is kell.

(#14908) Pttypang válasza sugarforce (#14907) üzenetére


Pttypang
veterán

Passz, viccelsz? :F

Everybody lies.

(#14909) jerry311 válasza Pttypang (#14908) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nem vicc, ha nagyon szőröznek, akkor kérhetik a pót szemüveget. (kontaktlencse + pót szemüveg, vagy 2 szemüveg)

(#14910) sugarforce válasza Pttypang (#14908) üzenetére


sugarforce
őstag

Sajnos nem. Siman benne van a pakliban, nekem ezert van a kocsiban egy ezer eves szar szemuveg, a rendor is kerheti, ha szorozni akar. Amikor tanultam vezetni, az oktató meselte, hogy volt olyan, hogy a vb kerte a vizsgazot, hogy a potszemuvegben vezessen.

(#14911) Fulár


Fulár
senior tag

Ezt én is megerősítem!Engem is basztattak a pótszemüveg miatt.Azóta tartok is egyet az autóban biztos ami biztos!
Szabály ide vagy oda azért ez akkor is ritka nagy kancsóság volt!

(#14912) Yézi


Yézi
aktív tag
LOGOUT blog

Sziasztok!
Gondoltam így a vizsga közeledtével leírom én is a tapasztalataimat, élményeimet a B-s jogsi megszerzéséhez vezető utamról. Kicsit hosszúra sikeredett, de talán valakit érdekelhet. :R

Idén márciusban iratkoztam be, e-learning/e-titánon keresztül toltam végig az elméletet. Maga a rendszer szerintem nagyon korrekt, minden témakört szépen és részletesen leírt. Aki becsületesen átolvassa, s néhányszor legalább megcsinálja a próbavizsgát azt nem fogja meglepetés érni. Én sajnos eléggé elcsesztem az időmet, így csak szeptemberben fejeztem be a tananyagot, október 31-én került sor a vizsgámra. Túl sokat nem gyakoroltam rá, de szinte az összes kérdéssel találkoztam a próbavizsgák során, talán 1-2 volt ami nem rémlett. Eléggé paráztam, de szerencsére elsőre meglett, ha jól emlékszem 71 pontot sikerült összeszednem. Meg sem néztem miket rontottam el, amint megláttam, hogy sikeres lett már nem is érdekelt igazán... :D

Elsősegélyt nemsokkal a beiratkozás után már elkezdtem. Az oktató mindent nagyon jól elmagyarázott, saját történetekkel és poénokkal is színesítette az alapvetően nem túl izgalmas anyagot. 3 alkalommal volt oktatás, 2-re sikerült elmennem. Vizsga napja előtt rágugliztam a fontosabb dolgokra, nagyjából átolvastam a lényeges dolgokat. Noha itt is eléggé izgultam, meglepetés itt sem ért. Vizsgabiztos az elején elmondta, hogy aki minimális energiát ráfordított a tanulásra és/vagy bejárt az oktatásokra annak nincs oka aggodalomra, nekik sem céljuk megbuktatni minket de a kötelezőt azt természetesen tudni kell. Megkaptam a szituációt, elmondtam a teendőket, s már írták is a papírom. Újraélesztést be sem kellett mutatnom.

Szóval október 31-én letudtam a KRESZ vizsgámat. Sosem vezettem, így még a nyáron terveztem itthon elkezdeni tanulni, hogy legalább a kezelőszerveket tudjam használni s ne az oktatáson kelljen ezzel szenvednem. Végül ebből nem lett semmi, s már ugye eljött a KRESZ vizsga. Jó, meglett a vizsga, mondtam édesapámnak, hogy még mielőtt eljön az oktatás jó lenne legalább az elindulást, váltásokat gyakorolni picit itthon, hogy mégse teljesen nulla tudással menjek már oda. Ismerősök elmondása szerint nekik a vizsga után 3-4 hétbe telt mire elkezdték a forgalmi oktatást. Ezzel számoltam én is, de nagy meglepődésemre hamarabb került rám a sor mint gondoltam; november 14-én már sort kerítettünk az első óra lebonyolítására. Zéró tapasztalattal indultam neki, nagyon paráztam, ideges voltam.
Az oktatómat én választottam ki, ismerősök ajánlották, mindenki nagyon jó véleménnyel volt felőle. Mindenképp olyan oktatót szerettem volna aki türelmes, ha idegesen és lenézően beszélnek velem azt egyáltalán nem bírom.
Nem fiatal már ő sem, 53 éves, de szerencsére elsőre is szimpatikus, közvetlen és lelkes volt.

Megérkeztem, be is pattantunk az autóba (ami nevezetesen egy 2005-ös évjáratú, Opel Astra 1.7 DTI kombi) s gyorsan elmondta a kötelező alapokat. Kérdezte, hogy vezettem már esetleg autót korábban? Közöltem is vele, hogy sajnos nem, és eléggé szkeptikus is vagyok magammal, illetve a képességeimmel kapcsolatban, szóval érdekes lesz... :DDD Megindultunk a rutinpálya felé, s kezdtünk szépen az alapokkal: elindulás, tolatás, váltás, kanyarodás. Majd egy kis szlalompályán kellett pár kört lenyomnom, hogy a gyors és folyamatos kormányforgatásra ráérezzek. Meglepődésemre egészen jól vettem az akadályt, köröztünk még párat a rutinpályán, s aztán megpróbáltunk egy emelkedőn való, kézifékes elindulást. Elsőre összejött ez is, majd mondta, hogy akkor menjünk az elöl lévő "körforgó" felé (ami egyébként nem körforgó, de arra éppenséggel megfelel, hogy kipróbáljuk milyen egy körforgóban haladni, feltételeztem is, hogy e célból megyünk oda).

El is mentem odáig, aztán jött a meglepetés: no, akkor irány a városba!
"Hogy micsoda? :Y " - fogalmazódott meg éppen bennem. Itt paráztam csak be igazán, alig vezettem még a rutinpályán, nem akartam egyből a forgalomban szenvedni. De hát mit lehet tenni, megindultam a városba. Tettünk is egy kis kört, kb. 25-30 percet vezettem talán.
Még az a szerencse, hogy nem egy nagyvárosról van szó, egészen pontosan Sátoraljaújhely a színtér.
Jobban ment igazából mint azt vártam, nem fulladtam le, ugyanakkor nem is gyök2-vel mentem. Miután visszaértünk elmondott még néhány dolgot, mire érdemes figyelni stb., megbeszéltük mikor megyek legközelebb, aztán elbúcsúztunk.
Elégedetten és lelkesen távoztam, hisz első alkalomhoz képest bőven jól ment, az oktatóm is nagyon rendes volt, bíztam benne, hogy nem lesz baj később sem.

Heti 3-4 alkalommal járok vezetni. Időpontok terén is rugalmas, volt már, hogy az oktatást megelőző nap esti óráiban hívtam fel, hogy mégsem lesz alkalmas az időpont. Semmi gáz, akkor áttoljuk úgy, hogy nekem és neki is jó legyen. Az oktatások nagy része csendben zajlik, az útvonalon és néhány meglátáson/figyelmeztetésen kívül más nem nagyon hangzik el. Elmondása szerint nem akarja elvonni a figyelmem, és ez teljesen rendben is van, tanulóként én is fontosabbnak tartom, hogy csak a vezetésre koncentráljak.

Azóta szépen tanulom a technikákat, nincs bennem félelem amikor kimegyünk forgalomba, szeretek vezetni s igazából már alig várom, hogy meglegyen a jogosítványom. Átvettünk már mindent, parkolások, megfordulások, önállóan is egészen jól mennek már. Tartom szépen a sebességhatárokat, nem tartom fel a forgalmat, városon kívüli főútvonalon is nyugodtan megyek a maximum megengedett 90km/h-val is.
Most hétfőn is voltam oktatáson, egyik ismerősömmel felváltva vezettünk. Becsapódtam hátra, majd közölte, hogy van egy meglepetése, mondta már?
-Nosza, még nem, mi lenne az?
-Jövőhét kedden vizsgázol!
-Hogy miii? :Y

Van még azért néhány óra hátra a kötelező óraszámból, de azt mondta addigra letudjuk. Az igazat megvallva úgy érzem készen állok rá, elbízni azért nem akarom magam, sőt, kissé szkeptikus vagyok, pláne azon hallatán, hogy elsőre kb. az emberek fele megbukik.

Tehát itt tartok most, jelen állás szerint jövőhét kedden vizsga. Nagyon remélem, hogy sikerülni fog, megpróbálom tudásomhoz mérten a legjobbat kihozni magamból. :))

Oh, és így a végére még egy észrevétel, főként azokhoz szól akik most fogják kezdeni a forgalmi oktatást.
A 2. oktatásom péntekre esett. Hétvégén gondoltam elmegyek édesapámmal egy körre, hogy ne essek ki annyira a témából. '97-es A6 1.9 TDI-vel furikáztam. Szeretem ezt az autót, nagyon jó is volt vezetni. Hétfőn viszont amikor visszaültem az Astra-ba valami szörnyű volt. Furcsa volt a váltó, a kuplung, a kormány, a pedálok, gyakorlatilag minden. Nem éreztem az autóm pozícióját, sokkal rosszabbul ment a vezetés mint akár az első alkalommal. Saját tapasztalatomból én azt tudom javasolni, hogy amíg nincs meg a jogsi, ne is vezessetek más autót, nagyon ki tud mozdítani a megszokottból.

(#14913) jerry311 válasza Yézi (#14912) üzenetére


jerry311
nagyúr

Vagy megbuksz, vagy nem. 50-50%.
A lenyeg, hogy tudd kezelni akar a bukast is erzelmileg is es sajat tudasod megiteleseben is. En elsore atmentem B-n, ugyhogy hasonlora szamitottam kesobb is. C csak harmadikra lett meg, az elsot beneztem, a masodiknal szopatott a vizsgabiztos, a harmadik siman meglett.
Mindket bukasnal megertettem, hogy miert (en hibam / nem az en hibam, technikai gond, figyelem problmea, stb), illetve az oktato is ugyanazon a velemnyen volt mint en mindket bukasommal kapcsolatban.

(#14914) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Szeretem ezt az autót, nagyon jó is volt vezetni. Hétfőn viszont amikor visszaültem az Astra-ba valami szörnyű volt. Furcsa volt a váltó, a kuplung, a kormány, a pedálok, gyakorlatilag minden. Nem éreztem az autóm pozícióját, sokkal rosszabbul ment a vezetés mint akár az első alkalommal. Saját tapasztalatomból én azt tudom javasolni, hogy amíg nincs meg a jogsi, ne is vezessetek más autót, nagyon ki tud mozdítani a megszokottból.

Hasonlót éreztem kuplungcsere után, a szénné kopott helyett az újjal teljesen más autónak éreztem a verdát. :DDD De egyébként ugyanez van akkor, amikor céges kocsival kell menni. :DDD

Illetve még annyi, hogy sikeres vizsga után vezess, amennyit csak tudsz. Nekem az elején egyszer kimaradt egy hét, így aztán a köv. alkalommal amikor mentünk valahova, az NAGYON fura volt, ott bénáztam. :D

(#14915) jerry311 válasza NeoPampalini (#14914) üzenetére


jerry311
nagyúr

sikeres vizsga után vezess, amennyit csak tudsz

Ezzel nalunk nem volt gond, amint a kezemben volt a jogsi fater mar adta is a kulcsot. Addig o vezetett es en soroztem. Most en vezetek es o froccsozget.
Szep vilag :(

(#14916) NeoPampalini válasza jerry311 (#14915) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Megfordultak a szerepek, mi? :D Tiszta mázli, hogy nálunk mindenkinek, akinek kell, van autója, így nem fognak be sofőrködni, megoldják...

(#14917) jerry311 válasza NeoPampalini (#14916) üzenetére


jerry311
nagyúr

Mi mindig a leheto legkevesebb autoval megyunk, egy vezet, a tobbi iszik. :DDD

(#14918) Fulár válasza Yézi (#14912) üzenetére


Fulár
senior tag

Na ilyen az amikor nem egy megkeseredett félidegbeteg hülye agresszív faszt fogsz ki oktatónak!Én oktatás közben meggyűlöltem az egészet.Már hányingerem volt tőle.De azért csak összejött.És egyedül sokkal jobban vezetek mint bármikor amikor mellettem ült az a hülye majom.
Itt mifelénk forgalmi vizsgán vannak úgynevezett"buktató napok"amikor 10-ből 9 ember elhasal teljesen függetlenül attól,hogy milyen teljesítményt tett le az asztalra.Ez komolyan így van!Aki nem hiszi járjon utána!
Remélem ez nem általános gyakorlat hanem inkább ritkaságszámba megy!
Ha már kiírtak vizsgára és az oktatódnak nem áll szándékában pótórákat vetetni az valószínűleg azt jelenti,hogy elégedett a tudásoddal és bőven lát reális esélyt a sikeres vizsgára!Tehát hajrá!Ha meg mégsem jön össze mert elbaszod vagy csal simán elizgulod akkor se keseredj el!Nem dől össze a világ!Akkor majd meglesz másodszorra!A lényeg,hogy már a célegyenesben vagy!

(#14919) Pttypang


Pttypang
veterán

Ma volt egy forgalmi vizsgam 36 ora utan, meg is buktam, ahogy illik. Y fordulot kellett volna kis utcaban, de az alkalmas helyen tulmentem es onnantol kuka volt az egesz, nagy nehezen megfordulva, a kis utcaban nem huzodtam be a jobb oldalra a parkolo autok kozott es rossz helyrol kanyarodtam.
Valid indokok voltak, illetve a sebessegem se volt eleg allitolag, de az inkabb a forgalomhoz relativan, egyebkent rendben volt.
Lassan reagalok, tul "megfontoltan" vezetek. Majd legkozelebb, iden valoszinuleg mar nem lesz jogsim :)

Nem bizok az auto tapadasaban a jegpancelon, azzal nem tudom, mit kezdek majd. :N

Everybody lies.

(#14920) Fulár válasza Pttypang (#14919) üzenetére


Fulár
senior tag

Nincs ezzel baj!Másodszorra ledarálod!Legalább már tudni fogod,hogy zajlik ez az egész és nem lesz akkora okod izgulni!
Ha megcsúszik az autó(erre nagyon-nagyon kicsi az esélyed)akkor szard le!Ha ezért megbuktatnak akkor nincs igazság ezen a rohadt világon!

(#14921) Pttypang válasza Fulár (#14920) üzenetére


Pttypang
veterán

Ma beszeltem az oktatoval, januar vegen lenne a kovi lehetoseg... Addigra mar a bajuszkapcsolot se talalom majd :N

Everybody lies.

(#14922) Fulár válasza Pttypang (#14921) üzenetére


Fulár
senior tag

Sajnos az ünnepek biztosan bekevernek na de ennyire.....Azért az még odább van. :(
És szintén sajnos de majd szükséged lesz néhány pótorára is!De ne félj!Velem is ez volt! :) Amit már megtanultál azt nem fogod elfelejteni!
Másodszorra úgy átmész majd mint a szél!
És rá pár hétre már el is fogod felejteni ezt az egész rohadt cirkuszt!

(#14923) justgiveup


justgiveup
tag

Sziasztok!
Szeretném elkezdeni a jogosítványom. Mivel a témában teljesen vakon vagyok mind árakat, mind bármi mást tekintve, szeretnék segítséget kérni. Elsősorban online elvégezhető KRESZ tanfolyamot keresek. Tudnátok ilyet ajánlani? Esetleg leírni, hogy összességében mekkora összeggel kalkuláljak a jogosítványt tekintve?
Köszönöm.

(#14924) Pttypang válasza justgiveup (#14923) üzenetére


Pttypang
veterán

Mindenhol ugyanazt a rendszert hasznaljak online tanfolyamhoz, az e-titant, google segit ebben.
Koltsegnek 300k kornyeken gondolkodj, ha annyid van ra, akkor lass neki nyugodtan.

Everybody lies.

(#14925) NeoPampalini válasza Pttypang (#14924) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

300k? :Y Jól megugrott, én 2016-17-ben csináltam, rengeteg csúszással, pótórákkal, 220k körül volt a vége...

(#14926) Fulár


Fulár
senior tag

Megerősítem.Itt Komárom-Esztergom megyében bitang sok az autós suli.Én Esztergomban vizsgáztam és csak ott van több mint fél tucat.Mindenhol 300 papír környéke a vége!
Egy jótanácsot viszont fogadj el!Vannak különbségek a sulik árai között de a már gyanúsan olcsóakat messziről kerül el!Mert olyan nincs,hogy majd mindenhol 270-300 a vége valahol pedig azt hirdetik,hogy ők jogsit adnak a kezedbe 150 ezerért!Az ilyen helyeken általában rendesen beindul az orális szex.

(#14927) justgiveup válasza Pttypang (#14924) üzenetére


justgiveup
tag

Árban azért elég nagy különbségeket láttam, ezért kérdeztem.
Érdemes direktben az etitan.hu-n regisztrálni?

[ Szerkesztve ]

(#14928) justgiveup


justgiveup
tag

Illetve ott én csak e-learning képzést látok, vizsgát nem. Csak külön vizsgára tudok valahol utána jelentkezni?

(#14929) Pttypang válasza justgiveup (#14928) üzenetére


Pttypang
veterán

Vizsgat hogy erted? Azt az nkh-nal csinalsz vizsgaponton, nem otthonrol.

Everybody lies.

(#14930) NeoPampalini válasza justgiveup (#14928) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Vizsgára nem te jelentkezel, hanem az autósiskola intézi, hacsak ez nem változott 2017 óta. Kapsz egy időpontot, elmész, vizsgázol, aztán vagy örülsz, vagy szomorkodsz. :D

(#14931) Yézi


Yézi
aktív tag
LOGOUT blog

Sajnos a december 10-ei vizsgámon sikeresen megbuktam, bár igazából számítottam is rá, nem mehet minden elsőre. A feladatokat végrehajtottam (egyívű megfordulás és párhuzamos, jobbra-előre parkolás) aztán viszont éppen csak benéztem egy záróvonalat.
Egy bő hónapig nem is vezettem ezután, szóval vettem 4 pótórát a biztonság kedvéért. Január 16-án mentem a bukás után először újra vezetni. Féltem, hogy kiesek ennyi kihagyás után a rutinból de szerencsére nem volt gond, ment mint a karikacsapás. Tegnap, azaz Jan. 21-re kaptam új vizsgaidőpontot. Előtte még lehúztam a maradék 2 órát, de eléggé izgultam így 1-2 dolgot sikerült is figyelmen kívül hagynom... Fél óra pihi, aztán már mehettem is vizsgázni. Ugyan azokat a feladatokat húztam ki mint először, slussz poén, hogy még a vizsgabiztos is ugyanaz volt. Papírmunka és az autó ellenőrzése után 14:10-kor elindultunk. Az első 30 méter után lévő zebránál már vertem is egy satuféket mivel előkerült hirtelen a gyalogos. Nem is értem hogyan, pedig direkt figyeltem is rá, valahogy mégis elkerülte a látóköröm... Alapvetően egészen nyugodt voltam, persze ezután már az agyérgörcs keringetett. Már vártam, hogy mondja a vizsgabiztos, hogy a vizsgám ezennel véget ért, adjam át a helyem az oktatómnak... Dee mégsem, szerencsére nem szólt semmit. Haladtam is szépen tovább, gyorsan megcsináltuk a megfordulást és a parkolást majd kocsikáztam még picit, s hirtelen megszólalt az öreg, hogy akkor mehetünk is vissza a kiinduló helyre. Eléggé meglepett mivel tényleg nem sokat vezettem, konkrétan 14:30-ra már vissza is értünk. Meg is kaptam szépen az értékelőlapom; sok balesetmentes kilométert. Köszönöm szépen.
3 hibavonalat kaptam bár abból mondjuk kettőt teljesen indokolatlannak érzek, de hát egye fene, lényeg, hogy meglett. :C

Az igazat megvallva pont nem néztem ki magamból, hogy van bármi érzékem a vezetéshez. Az anyósülésről szemlélve borzalmasan komplikáltnak tűnt az egész, szét paráztam az agyam az első oktatásom előtt/alatt is. Az viszont sokat segített, hogy az oktatóm mindig kedvesen, közvetlenül és érthetően vázolta fel a dolgokat, ha valamit el is csesztem sosem szidta le a fejem.

(#14932) Speccy


Speccy
senior tag

Csinált valaki mostanság C-s jogsit? Kíváncsi lennék hogy hány órát vezetett forgalomban, én konkrétan négyet, azután vizsga (hiába mondtam hogy én még nem akarnék ilyen hamar) ami sikerült, de hát a jogszabályban ugye az van hogy 23 óra vezetés kötelező, amiben benne van országúti, hegyvidéki, esti vezetés, ezek szóba sem kerültek, persze az oktató aláíratta velem az összes órát, máshol is így mennek a dolgok vagy csak én fogtam ki egy ilyen oktatót?

There is hope!

(#14933) jerry311 válasza Speccy (#14932) üzenetére


jerry311
nagyúr

Ez olyasmi, mint amikor haverom lengyel kollégái elmennek egy hét szabadságra a hazájukba és visszajönnek C+E jogsival. Minimum érdekes.
Országúti, hegyvidéki, esti vezetés a B-s jogsihoz is kellene. (vagy legalább is régen kellett) Teherautóval sem sokkal másabb, annyi hogy van még bubu vagy retarder.
Visszatérve a kérdésre: nekem ezekből csak az országúti volt meg, az is csak 1 óra.

(#14934) Gyula84 válasza jerry311 (#14933) üzenetére


Gyula84
veterán

B-nél nekem is 1óra országút a többi város

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14935) Fulár válasza Yézi (#14931) üzenetére


Fulár
senior tag

Gratulálok!Sok balesetmentes kilométert kívánok! :)

(#14936) Pttypang válasza Pttypang (#14921) üzenetére


Pttypang
veterán

Ma reggel voltam vizsgazni,kulteruletes elkerulos utovalat huztam, meg parhuzamos elore parkast es u fordulot.
Az elejen megcsinaltam a feladatokat, aztan az utovalon a foutrol visszafele egy korforgonal kicsit elszamoltam a sebesseget es csuszott egy par centit az auto.
Egyebkent rendben voltunk, a vizsgaztato egy ferfi volt ezuttal, beszelgettek az oktatommal, nem volt problemas a hangulat.
Sikeres vizsga volt, balesetmentes kmeket kivantak.

Harom nap mulva mehetek okmanyirodaba a papirjaimmal, aztan nyakamba vehetem a kisautoval az utakat.

313k volt minden koltsegem a kezdestol kezdve es 6 honap kornyeke.

En ugy erzem, hogy belvarosi utvonalon megbuktam volna, de szerencsem volt.

Everybody lies.

(#14937) jerry311 válasza Pttypang (#14936) üzenetére


jerry311
nagyúr

300? Haaaaromszaz????
B+++ jol felment az ara 2005 ota, akkor kb. 110-et fizettem, de meg a C sem volt 300k 207-ben.

(#14938) Pttypang válasza jerry311 (#14937) üzenetére


Pttypang
veterán

Egyszer buktam forgalomban, 43 gyakorlati orat vezettem a 2 ora vizsgaval benne.

Elmelet 54,6k
orvosi 7,2k
eu oktatas 18,5k
gyakorlat(41 + 2 vizsga ora) 90k + 50k + 40k + 30k -> 210k
vizsga 11k + 11k

Ez videken, megyeszekhelyen.
Ha valaki most kezdi, szerintem 300-ra keszuljon, aztan ha ugyes, pozitivan csalodhat.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#14939) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Sziasztok

Cegléden hol érdemes C+E jogsit lerakni?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#14940) Gyula84


Gyula84
veterán

Üdv

Szin tévesztéssel szerintetek lehet B+E? B már megvan persze :F

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14941) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Sziasztok!

B-kategóriáról lenne szó, jelenleg forgalmi vezetésnél járok 16. óránál, közben volt egy oktató váltásom is persze nem ez a lényeg. Kinek hogy ment a forgalmi vezetés? Mennyire voltatok stresszesek? Én rettentően tudok stresszelni és ebből fakadóan nem megy rendesen a vezetés, legalábbis én érzem így nem tudom ez természetes e, és bizonyos óraszám után megjön a rutin vele az önbizalom. Ettől a folyamatos feszüléstől nehezemre esik ennyi felé figyelni, vagy a kreszt a gyakorlatba bele ültetni, érdekelne kinek hogy ment, nem vagyunk egyformák.

(#14942) sugarforce válasza Sanyaaa26 (#14941) üzenetére


sugarforce
őstag

Ne aggodj, ez termeszetes, rutinhoz meg par ora keves, ne legyenek irrealis elvarasaid, mindenki igy kezdi.

(#14943) enginev3.0 válasza Sanyaaa26 (#14941) üzenetére


enginev3.0
félisten

Már csak azért se izgulj, mert elér az ördögi kör és sosem leszel nyugodt

10 éve vezetek, de ha pl pesten megyek olyan kis utcákban ahol nem tudom, mert honnan tudnám hogy épp a kereszteződésben elsőbbségem lesz-e vagy jobbkéz vagy bármi, akkor egyszerűen lassabban megyek, és nem érdekel hogy a mögöttem lévő ott jár minden nap és tudja :N

De egyébként jah, eleinte nehéz lehet a kreszt beültetni a vezetés mellé miközben gondolkodsz hogy mi is az a STOP tábla, közben a kezed meg a lábad se táncot járjon

Menj ki valami autóval valami nem forgalmi helyre, hogy gyakorold a váltást, megállást, kuplung stb... mert ha az már megvan, akkor arra nem kell annyira figyelned vezetés közben, hanem csak a kreszre

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#14944) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Köszönöm a válaszokat!

Igyekszem pozitív maradni, ettől a befeszüléstől (stressz) olyan hibákat képes vagyok csinálni mint aki most ül először autóban, elfelejtem melyik sebességben vagyok pl, vagy rosszba váltok, nem adok elsőbbséget a gyalogosnak hozzáteszem hogy sok azt sem tudja mit akar csak áll a járdán és napozik. Nem vagyok közveszélyes, de pl ha itthon gyakorlok teljes nyugalomban minden más. Székesfehérváron vezetek nem tudom mennyire számít forgalmasnak, egyelőre tényleg az a nehézség hogy autó rutin megszerzése, közben a forgalmat figyelni, táblákat gyalogosokat, meg ugye a váratlan helyzeteket. Más a 2d képeken perfektül tudni a kresz-t, meg más egy éles helyzetben, nem mondom hogy lehetetlen de kicsit fiatalabban kellett volna nekiállni. Ami az új oktatót illeti legalább egy szavam nem lehet rá, ha bele is nyúl kijavít, megjegyzi mit rontottam de semmi felemelt hang.

(#14945) salieri.


salieri.
őstag

Sziasztok! Van közöttetek ,aki oktatással foglalkozik ?

(#14946) Fulár válasza Sanyaaa26 (#14944) üzenetére


Fulár
senior tag

Én 37 évesen jogsiztam le.Ha kicsit visszaolvasol láthatod a korábbi hozzászólásaim alapján,hogy tökéletesen alkalmatlannak tartottam magam és szilárd meggyőződésem volt,hogy soha ebben a büdös életben nem lesz jogsim.A balfaszok olimpiáján én vittem volna a fákját!És bár még csak fél éve van meg a cucc azok a hibák amelyeket még a tanulás vége felé is vétettem gyakorlatilag nyomtalanul tűnnek el.Lassan de biztosan minden egyre jobban és természetesen megy!
Az amit most átélsz és gondolsz az jó nagy szopás ami még el fog tartani egy darabig!De minden egyes óra egy lépéssel közelebb visz a célodhoz!Szerintem ezek teljesen természetes dolgok.Csak nyomasd és előbb-utóbb ennek is vége lesz és meglesz az a fránya papír!

(#14947) Sanyaaa26 válasza Fulár (#14946) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Szia, igen olvastam köszönöm a választ és a bíztatást. Tegnap volt a 18. óram és sokkal jobban ment, egész elkezdtem élvezni. Persze biztos lesz még hullámvölgy de majd csak megjön az önbizalom, én 35 vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#14948) NeoPampalini válasza Sanyaaa26 (#14947) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Véleményem szerint azzal, hogy eltörölték a kötelező rutinpályás oktatást, hozzájárultak a tiedhez hasonló helyzetek kialakulásához/elszaporodásához. Gondoljunk bele, olyanok mennek tanulni élesben a forgalomba, akik talán akkor ültek először a vezetőülésbe. Oké, hogy nincs rutin vizsga, de ettől még valami hasonló maradhatott volna, így csak az oktató jóindulatában lehet bízni, hogy mennyit rutinoztat. Sok esetben egyszerűen azért frusztrált mind a tanuló, mind az oktató, mert hiányzik az a pár óra rutin...

Én 36 évesen kezdtem, 37 évesen szereztem meg a jogsit. Annyi előnyöm (?) volt, hogy előtte jópár éve egyszer nekifutottam a jogsinak (akkor nem jött össze), így legalább maga a forgalomban való vezetés, az autó kezelése nem volt idegen.

Gyakorlatilag naponta, a Google Street View segítségével virtuálisan is végigvezettem azokat az útvonalakat, amiken tanultam, így egy csomó olyan dolog "rám ragadt", ami élesben hasznos, pl. egyenrangú útkereszteződés felismerése, elsőbbségadás kötelező táblák "hátulról", buszmegállók, ahol "váratlan gyalogos" lehet, satöbbi. Ezzel a környezet sokkal kevésbé volt idegen, amiatt már nem igazán aggódtam. :D Sőt, így már az sem zökkentett ki, ha az oktató hirtelen meggondolta magát, és másfelé mentünk, szerencsére a forgalmi vizsgán ilyen nem volt, de szerintem azt is megugrottam volna. :)

Idővel ezek már ösztönösen mennek majd, már a tanulás során is érezni fogod valószínűleg, de az igaz, hogy ha már önállóan vezetsz, akkor fogsz valóban belejönni. ...és rájössz, hogy mennyi gyökér van az utakon. :D

(#14949) Sanyaaa26 válasza NeoPampalini (#14948) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Szia!

Teljesen egyetértek azzal hogy a rutint eltörölni felelőtlenség volt, így aki olyan mint én szétesik a forgalomban, nekem még tetézi a dolgot hogy vidéki vagyok.
Egy nagyvárosi ember biztosan jobban hozzá van szokva sok dologhoz, nálunk ahol lakom van pl össz egy lámpás kereszteződés.

(#14950) jerry311 válasza Fulár (#14946) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nincs felső korhatár :)
Fater 60 évesen szerzett 'A' kategóriát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.