Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13901) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Nnnaaa, forgalmi vizsga letudva. :) Elsőre sikerült, pedig kifogtam egy nagyon szigorú öreg bácsit, azt hittem, az első utcáig nem jutok el, és megbuktat. :D

(#13902) SUPREME7 válasza NeoPampalini (#13901) üzenetére


SUPREME7
őstag

Grat, az se lehetetlen, hogy az első utcáig se juss el, még normális vizsgabiztossal is :D Oktatóm mondta, hogy volt olyan vizsgázó, aki a vizsgaállomásról kifordulva nem adott elsőbbséget, ezt még elnézte a vizsgabiztos, legalábbis nem állította le, utca végén meg balról akart balra kanyarodni a szembesávból :D Pedig fél órával előtte ugyanonnan ment be :)

[ Szerkesztve ]

(#13903) Gyula84 válasza SUPREME7 (#13902) üzenetére


Gyula84
veterán

nekem mondott olyant, hogy volt olyan aki be se tudta indítani az autót, így el se indult és megbukott azt mondta nem jó az autó :)

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#13904) fffeco


fffeco
tag

Engem ma azért buktattak meg, mert kétsávos egyirányú úton nem tartottam jobbra, pedig nem volt túl hosszú szakasz. Már túlvoltam egy párhuzamos parkoláson (hátra), meg egy Y fordulón és egy jobbkezes zónán, a vizsgabiztos meg is dícsért, hogy tök jól vezetek, DE. :N Egyébként megjegyzem, hogy még mindig nem vezettem 30 órát forgalomban :( csak magamra vethetek, mert bedőltem az oktatónak, hogy 26 kell + a vizsgára kettő és aláírtam a füzetet.

(#13905) lilith_


lilith_
újonc

Sziasztok!
Majd 30 évesen elkezdtem a jogsit. 15 óra vezetésen túl egy dízeles Toyota Yarissal. Ma beültem egy 35 éves 120L-es Skodába, kicsit nagy a különbség. :) Lefulladtam, nem ment, a váltás nehézkes. A barátommal mentem, ő néha jobban pánikolt, mint én. Nehéz lesz a tanuló autóról "átszokni" a saját autóra?

Az életben semmi sem megy könnyen. Akkor miért hiszed, hogy egy idézet bármit is megkönnyít?

(#13906) SUPREME7 válasza lilith_ (#13905) üzenetére


SUPREME7
őstag

Dízelről benzinre valószínűleg nehezebb, mint fordítva, de azért ha már lesz egy kis rutinféleség a lábadban akkor hamar fog menni.

(#13907) HoaryFox válasza lilith_ (#13905) üzenetére


HoaryFox
őstag

A dízelről benzinre átszokás nehezebb, méshogyan kell kuplungolni, míg egy dízel nulla gázadással csak kuplunggal el lehet indulni, addig benzinesnél mindig kell egy kis gáz, mert különben lefullad (könnyebb is lefulladni vele).

Én is így voltam, dízel H Astrán tanultam vezetni, aztán megvettem az első autómat (F Astra benzines motorral) és hát kellett egy jó 10 perc, míg ráéreztem, utána már sima ügy.

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13908) Lifer092


Lifer092
senior tag

Na uraim!

Ma forgalmi vizsgázok, 15:30-tól! Tegnap még vezettem, hét ágra sütött a nap. Ma vizsga, szakad az eső, és egész nap esni fog! :N :N Oktató mondta hogy 13-ra menjek, mert még vezetünk előtte 2 órát.

Nagyon ideges vagyok, már 3:30-kor felriadtam, mert már a vezetéssel is álmodtam ráadásul... :DDD
Nagyon bízom benne hogy sikerül... :U

(#13909) HoaryFox válasza Lifer092 (#13908) üzenetére


HoaryFox
őstag

Az a legrosszabb, ha idegeskedsz. Nyugi, mennyi fog :K

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13910) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Nem írt, ezek szerint nem sikerült...? :F

(#13911) sityupityu válasza NeoPampalini (#13910) üzenetére


sityupityu
veterán

Szerintem még másnapos, mert tegnap berúgott aminek két oka is lehetett. Vagy sikerült vagy nem. :DDD

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#13912) Lifer092


Lifer092
senior tag

:DD :DD :DD :DDD :DDD

Tegnap már nem volt agyam írni, későn is értem haza, és tegnap majd 4 órát vezettem egyfolytában, mert még az oktatóm vizsga előtt vezettetett. :DDD

Az idegességem nagyjából csökkent amikor még csak vizsga előtt vezetgettünk... De aztán megugrott a pulzusom amikor beszállt a vizsgabiztos hátra... :DDD Utolsó vizsgázó voltam, ellenőrzést meg sem kellett csinálnom, szóban sem kérdezte. Elmondta mire figyeljek stb. stb. - Valószínűleg azért is nézte el hogy 30-as táblánál belenyaltam a 40-be. :DDD De ez legyen a legnagyobb hibám egész életemben...

Persze azon a szakaszon nem 30-as korlátozás van, csak hát természetesen PONT a vizsga napján "robbantották" szét az egész körutat. :)) :)) Aztán ezért lett 30-as tábla kitéve. Hozzáteszem senki se 30-al ment. Persze ez nem mentség, mert én vizsgáztam. De a lényeg a lényeg, megvan, a vizsga útvonalat végig sem kellett vezetnem. :) :)

Már csak az EÜ van hátra, mert azt sajnos még nem volt időm megcsinálni. De ebben a hónapban indítanak tanfolyamot, és ha minden jól megy, márciusban meglesz a jogsi... Szülinapomra pont jó ajándék lenne magamtól... magamnak. :DDD

(#13913) SUPREME7 válasza Lifer092 (#13912) üzenetére


SUPREME7
őstag

Én nem is értem miért szívatja magát mindenki az utoljára hagyott eü-vel, amikor már (ha van mit ugye) mehetnél vezetni, még heteket várhatsz, ráadásul azért eü-n is meg lehet bukni, mekkora szívás forgalmi vizsga után ilyenekkel szórakozni. Egyébként grat. :)

(#13914) Lifer092 válasza SUPREME7 (#13913) üzenetére


Lifer092
senior tag

Én nem szívattam magam ezzel, egyszerűen arra már nem volt se időm se kapacitásom a gyakorlati vizsga mellett. Így is szinte mindig munkaidőben jártam jogsira mert az oktatónak szinte mindig csak délelőtt volt jó, szabit pedig biztos nem veszek ki, abból az alapból "rengeteg" szabadságomból ami van, örülök, hogy egyáltalán elengedtek mindenféle szemöldökhúzgálás nélkül. Nem ment volna a kettő egyszerre, azt azért nem tehettem meg hogy egyik nap eljövök már délben, a másik nap megint, és a harmadik nap is mert akkor meg EÜ lett volna. Örültem volna én is ha most már mindent letudva csak a jogsi érkezését várnám, de sajnos nem ment így a kettő együtt, meló mellett. :)

Így, maradt már csak az EÜ ami most viszont délutánonként lesz, így pedig már teljesen jó.
A bukástól EÜ-n már egyáltalán nem félek, megtanulom, begyakorlom aztán annyi. :)

Saját autót pedig majd nyár magasságában tervezek venni. :) De addig is lesz mivel rutint szerezni.

Köszönöm! :) :R

(#13915) HoaryFox válasza Lifer092 (#13912) üzenetére


HoaryFox
őstag

Gratula! :C

EÜ-t én közben csinálta meg, szerencsére van egy csaj ismerősöm, aki egészségügyben dolgozik és már készített fel mást is EÜ vizsgára, szóval nála készültem fel és csont nélkül meglett.

Akkor már csak annyi kívánok, sok sikert az EÜ-höz :))

Ja, és szabad tudni, hogy kaptál-e strigulát?

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13916) Andris837


Andris837
senior tag

Holnap megyek KRESZ vizsgára! :D Szorítsatok.

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#13917) NeoPampalini válasza Lifer092 (#13912) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Gratulálok! :D

Az EÜ sima ügy, ahogy néztem, a vizsgán nem sokat szórakoznak. Nálunk úgy történt, hogy mindenkinek kellett produkálni egy stabil oldalfekvést (egy másik szerencsétlen vizsgázó segítségével), + a bábun előadni az újraélesztést. Ezen kívül mindenki kapott (vagy húzott?) egy kérdést, amire ha legalább 3 összetett mondatban tudott válaszolni, átment. :)

Egyébként nekem az jött le, hogy ez az EÜ vizsga így, ebben a formában max. arra jó, hogy a leendő "jogsisokat" befosassa, és egy bukási lehetőség, a való életben nem sokat jelent, mert elfelejted...

(#13918) NeoPampalini válasza HoaryFox (#13915) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Strigulát mindenki kap (nálam 8 volt a 10-ből...), én olyat még nem hallottam senkitől, hogy hibátlanul átment.
Egyszerűen nincs idő megszerezni azt a rutint, amivel össze lehet hozni egy "nullásat". Nekem is pl. ilyen volt behúzva, hogy lassan reagálok a többi autóra, meg mittomén. Hát köszi, majd ha magam mögött tudok egy rakás km-t, akkor belejövök, de heti 2, max. 4 óra vezetés minden, csak nem rutin. :DDD

(#13919) Lifer092 válasza NeoPampalini (#13918) üzenetére


Lifer092
senior tag

Köszönöm a gratulációkat! :DD

3 hibavonalat kaptam, nekem is ilyesmi hogy késve, de helyesen reagálok a táblákra stb. Nem kellő időben veszem észre a forgalmi helyzetet vagy valami ilyesmi... Nem tudom ezt mire értette igazából mert mindent láttam szvsz időben, és reagáltam is rá. Mi egyéb csak ezt a 30-as táblát néztem be kissé. Na mindegy, nem vitatkoztam vele, miért is tettem volna, meglett és kész. :)

Amúgy teljesen igazad van ebben, én is ezt írtam volna le... Ez mind olyan dolog ami sok-sok km után fog rögzülni, és automatikussá válni. A heti 2x2 óra vezetés (jobb esetben, mert eleinte csak heti 1-et mentem, volt hogy egyet se 2 hétig...) az semmi. Ott se rutint nem szerzel se semmit. Az csak arra elég, hogy azért tudj vezetni, és relatíve biztonságosan részt tudj venni a forgalomban. De ahhoz sok km, és idő kell hogy tényleg elmondhassa magáról az ember hogy tud vezetni. Senki sem vezet tökéletesen, olyan ember szerintem nem létezik... Amíg nem érzi magát az ember nyeregben, nincs kellő rutin, addig úgyis "görcsösen" fog vezetni, és egy ideig nem fog ráállni az agya a sok információ áradatra ami éri vezetés közben.

Egyik ismerősöm mondta még, hogy: "Közlekedni megtanítanak a jogsi alatt, de igazából vezetni saját magadtól fogsz megtanulni..." - Mert bizony, ha nem lett volna kint a "T" betű az autó tetején, sok helyzetben már réges régen, anyukámat szidva dudáltak volna le az útról... Szóval ez a forgalmi vizsga nem túlzottan életszerű. - Mert nem adja vissza azokat a valódi stressz helyzeteket amikbe kerül az ember friss jogsisként, amikor bizony már nincs oktató, sem "T" betű az autó tetején...

Az EÜ meg már sima ügy lesz. :) Attól nem parázok.

[ Szerkesztve ]

(#13920) rumos XIII


rumos XIII
aktív tag

Sziasztok!
Hátha ismeri őket valaki.. :)
Esztergomban van a Dakar autósiskola. néztem az oldalukon, hogy ha az egész tanfolyamot náluk végzem, akkor az elmélet + 30 óra vezetés 106500 Ft, ami számomra barátságos ( ;] ), hátha tud valaki valamilyen információt közölni ezzel kapcsolatban, mindenre nyitott vagyok.

Köszke. :R

(#13921) sityupityu válasza rumos XIII (#13920) üzenetére


sityupityu
veterán

Sokan az interneten lehúzzák őket szerintem teljesen alaptalanul.
Én náluk raktam le az A korlátlant, az egész nem volt több mint 2-2,5 hónap.
A feltüntetett árnál egy forinttal sem kellett többet fizetnem.

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#13922) rumos XIII válasza sityupityu (#13921) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Megnyugtató, köszi :)
Esetleg valameilyen oktatót nem ismersz ott B kategóriára, aki "nem rossz"?

(#13923) Andris837


Andris837
senior tag

Sikerült a KRESZ! ;) Lassan lehet telepíteni a gumifákat Székesfehérváron. :K

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#13924) sityupityu válasza rumos XIII (#13922) üzenetére


sityupityu
veterán

Azt sajnos nem. Bár a B-t is ott raktam le, de annak már 18 éve lassan. A volt oktatóm azóta már vizsgabiztos lett. :D

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#13925) #49553920


#49553920
törölt tag

Sziasztok!
Elnézést, ha erre a kérdésre már válaszoltatok, de én sajnos nem találtam. A plasztik kártya kiállítását a megye kormányhivatala végzi? Arra szeretnék rákérdezni, ha lenne ismerős aki ott dolgozik, ő meg tudja gyorsítani a kiállítást?

[ Szerkesztve ]

(#13926) SUPREME7 válasza #49553920 (#13925) üzenetére


SUPREME7
őstag

Mit akarsz rajta gyorsítani? Néhány nap alatt megvan. Én ha jól emlékszem hétfőn intéztem és csütörtökön hozta a postás ...
Mondjuk ez Budapest, nem tudom, hogy vidéken mi a helyzet.

(#13927) #49553920 válasza SUPREME7 (#13926) üzenetére


#49553920
törölt tag

Én vidéki vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#13928) SUPREME7 válasza #49553920 (#13927) üzenetére


SUPREME7
őstag

Valószínűleg ott is pár nap, ha meg nem kérsz postázást, hanem csak értesítést kérsz és bemész érte, akkor még annyi se. Szerintem ez a max amit lehet "gyorsítani" rajta.

(#13929) Gyula84


Gyula84
veterán

nekem kb olyan 10nap volt

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#13930) rumos XIII


rumos XIII
aktív tag

A kreszvizsgán most hány darab kérdés közül válogat?

(#13931) Shade45 válasza rumos XIII (#13930) üzenetére


Shade45
senior tag

Több, mint 2000, ha lehet hinni az okosoknak.

Januárban vizsgáztam, de nem számoltam össze, hogy az új gyakorló programban mennyi kérdés van...

(#13932) rumos XIII válasza Shade45 (#13931) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Akkor jó, mert velem az autóiskola vetetett egy online kresztesztet, amiben valami 3000 kérdésből válogat.

(#13933) SUPREME7 válasza rumos XIII (#13932) üzenetére


SUPREME7
őstag

Ne úgy képzeld el, hogy minden kérdés különböző, vagyis az, de egy kérdés többféle formában is lehet, képes kérdés is csilliárd féle lehet.

(#13934) rumos XIII válasza SUPREME7 (#13933) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Igen, ezt észre vettem már. Viszont azt sajnálom, hogy ebben a tesztben, ha rossz a válasz, akkor nem magyarázza el, hogy miért rossz. :N

Tegnap koliban két haveromnak is odaadtam, hogy nyomjanak egy tesztet, kb. két éve vezet mindkettő, egyiknek 44 pontja lett, másiknak 50. ;]

(#13935) Shade45 válasza rumos XIII (#13932) üzenetére


Shade45
senior tag

Teljesen felesleges volt megvenni azt a programot.

Közkézen kering egy egész jól megírt program, ami böngészőben fut, és xarásig tudod gyakorolni a vizsgakérdéseket vele! Én is abból készültem fel a vizsgára, és 1 hiba pontom volt a végén!

(#13936) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Korábban linkeltem a SZAKOE-s ingyenes B kategóriás kresztesztet, egy regisztráció után lehet tolni, és az betűről-betűre megegyezik a vizsgán használt kérdésekkel. Bár nem tudom, hogy mekkora kérdéscsomagból válogat.

[ Szerkesztve ]

(#13937) rumos XIII válasza SUPREME7 (#13936) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Én itt csak a B kategória - közlekedési alapismeretek vizsgakérdéseket tudom választani, a „B” kategória vizsgakérdéseket nemengedi.

(#13938) SUPREME7 válasza rumos XIII (#13937) üzenetére


SUPREME7
őstag

Lehet, hogy csak azt lehet, tavaly áprilisban használtam utoljára, nem emlékszem. De most toltam egyet, minden témakör benne van. 97% :D

(#13939) rumos XIII válasza SUPREME7 (#13938) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Nemtudom, én csak azt az alapismereteseket tudom csinálni, az nekem is 90+%, de amit meg megvettem tesztbe, ott a 60pontot sem érem el. :(

(#13940) SUPREME7 válasza rumos XIII (#13939) üzenetére


SUPREME7
őstag

Azt hogy? Milyen más kérdések lehetnek? A képes kérdéseknél ha nem tudod az elméletet, az elsőbbségi szabályokat, akkor azon könnyű elvérezni. Ha meg 1pontos kérdéseket rontassz sokat, akkor nen tanultál eleget, kresz tesztek nem tanítanak meg. E-learning - el tanultál, vagy könyvből-tantermi oktatáson?

[ Szerkesztve ]

(#13941) rumos XIII válasza SUPREME7 (#13940) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Amit linkeltél oldalon, kb. 5-6x töltöttem ki, de 80%-ban ugyan azok a kérdések voltak.
Igazából, mondtam az autósiskolában, hogy e-learning lenne nekem jó, az egyetem miatt, mondták rendben, regisztráljak a fel egy oldalra, ahol tudok majd teszteket csinálni, és küldik emailben a tananyagot. Kaptam pár pdf-et, meg 1 word dokumentumot, tananyag révén.

(#13942) SUPREME7 válasza rumos XIII (#13941) üzenetére


SUPREME7
őstag

Normális autósiskola "E-learning" oktatást ezen a nexius learning-gen biztosítja, akkor férnél hozzá a full B kategóriához a tananyaggal együtt, modulokra bontva, modul végi vizsgákkal stb. Ingyen nyilván nem a teljes kérdéssort kapod, ezt le is írják, témakörönként x kérdésből válogat.

Sajnos csak úgy hobbiból nem lehet rá befizetni, hogy hozzáférj, csak sulin keresztül.

Ha a sulidnak azt jelenti az E-learning, hogy átdobnak pár pdf-et akkor az elég szomorú.

[ Szerkesztve ]

(#13943) rumos XIII válasza SUPREME7 (#13942) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Akkor viszont rip, ez tényleg szomorú... :(
KB. a kreszkönyvet küldték el.

[ Szerkesztve ]

(#13944) pvt.peter


pvt.peter
őstag

EÜ vizsgára hogyan kell jelentkezni?
Webjogsinál vagyok.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#13945) Alexios válasza pvt.peter (#13944) üzenetére


Alexios
veterán

Felhivod voroskeresztet, és foglalsz időpontot

(#13946) pvt.peter válasza Alexios (#13945) üzenetére


pvt.peter
őstag

Értem, köszi.
Mekkora az átfutási ideje ennek? Jelentkezéstől számítva kb. mennyi idő múlva lehet vizsgázni menni?

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#13947) Alexios válasza pvt.peter (#13946) üzenetére


Alexios
veterán

Én egy hét múlva mentem, de szerintem pár hétnél biztos nem több

(#13948) tmskvcs válasza pvt.peter (#13946) üzenetére


tmskvcs
tag

Max egy hét, nekem nagyon hamar meg volt.

(#13949) kicsako


kicsako
őstag

30ora alatt mennyire realis elvaras az 580 km?

(#13950) pvt.peter válasza tmskvcs (#13948) üzenetére


pvt.peter
őstag

@adam014, tmskvcs: Köszönöm az infót.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.