Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
maross
nagyúr
Udv, ha betelt a forgalmi, illeteket elore be kell fizetni valahol, vagy intezik azt is a kormanyablakban?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gyula84 #15444 üzenetére
Többsávos körforgalomban a sávváltás általános szabályai érvényesek.
A körforgalomban csak addig van elsőbbsége valakinek (amíg megadják neki), meg amíg a másik autós nincs a körforgalomban. Ha olyan a forgalmi helyzet, hogy mindketten szabályosan be tudtok hajtani, akkor utána már jön a sávváltásra vonatkozó szabály.
Mennyien nem ismerik ezt a részét a KRESZ-nek, mert kevés (volt) a többsávos körforgalom? Szerintem kb. senki, aki több mint 10 éve vizsgázott. -
Gyula84
veterán
Üdv én a vw mögötti nyílon vagyok kb, majd mellettem a belsőben volt egy másik autó aki ki akart hajtani indexelt ugye, hátrébb is volt egy fél autóval, de én szépen tovább haladtam és ki mentem jobbra. A kérdés, nekem meg kellett volna állnom és kiengednem?
dudált rám és nem tetszett neki
-
M@nH.
aktív tag
válasz
lockdown90 #15442 üzenetére
Szuper
Köszi a választ -
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Páromnak lejárt az e-learning tanfolyam határideje az etitanon és azt írja, hogy pótóra vásárlása esetén lehetséges csak a folytatása, de hogyan lehetséges pótórát vásárolni? A súgóban lévő pénzügy menüpont nem is létezik az oldalon
Lehet mi csinálunk valamit rosszul, de már mindent végig kattingattunk és sehol nincs ilyen opció.
-
Sirandrish
legenda
válasz
lockdown90 #15439 üzenetére
Azt sejtettem
-
lockdown90
senior tag
válasz
Sirandrish #15437 üzenetére
szerintem ne parázz rá nagyon, forgalmi vizsga ami a legnehezebb a három közül
-
jerry311
nagyúr
válasz
Sirandrish #15437 üzenetére
Ja, kb. ilyesmire kell számítani az elsősegély vizsgán.
-
Sirandrish
legenda
Találtam egy PDF-et (vagyis ismerősöm küldte), ezt ki is nyotattam..
Öszvissz 9 A4-es oldal, és amolyan tétel jellegü.
Kilenc oldalon keresztül ilyesmi:
Ez valid lehet? Mármint hogy kb ennyi az anyag? Gondolom hogy műteni nem kell megtanulni, de ha ezeket megtanulom, azzal már meglehet?
Közben megvolt az első vezetés is, még csak rutinpályán, de még élek, az oktató is, és még a kocsiba se tettem kárt, szóval alakúl
Azt mondta a tantóbácsi hogy a következő órán már kimerészkedünk a forgalomba....meglássuk -
Sirandrish
legenda
válasz
lockdown90 #15435 üzenetére
És mégis hogy?
"Biztos gerincsérült, inkább hívom a mentőket" szlogennel? -
lockdown90
senior tag
válasz
Sirandrish #15434 üzenetére
ha az újraélesztés meg stabil oldalfektetés megy onnantól sztem jó vagy, többit ki lehet backelni
-
jerry311
nagyúr
válasz
Sirandrish #15432 üzenetére
Google a barátod. Rengeteg tételsor és kidolgozott válasz érhető el, akár ingyen.
Inkább elsősegély vizsga tételre érdemes keresni, mint eü-re.
Nem tudom, hogy jelenleg mekkora az átfedés az aktuális tételekkel.
De...
Elméletileg van oktatás is, és hát az alap ugyanaz csak változnak a körülmények:
- élénkpiros lüketető vérzés alkarból,
- roncsolt seb a lábon, sugárban lüktető vérzéssel,
- stb, stb.
Ez pl. mind arra kérdez rá mit kell(ene) tenni artériás vérzés esetén. -
Sirandrish
legenda
Heyho!
Nagynehezen (majd 40 évesen) én is rászántam magam a jogsiszerzésre...tudom, nem kapkodtam el, de mentségemre szóljon sose érdekelt...igazából most se, de már egyre nagyobb hiányát érzem az autónak!
Nah de mindegy is. A Kresz már megvolt, lassan kezdődik a vezetés, illetve az elsősegély..
Utóbbi miatt írok most.
Van valakinek valami használható anyaga ahhoz?
Kaptam egy ismerősömtől PDF-be, de ott az ékezetes betük nincsenek kezelve, plusz szanaszét van csúszva az egész szöveg.. -
Nesty
csendes tag
válasz
5150head #15424 üzenetére
Én megvártam míg össze-vissza bejelentenek aminek az lett a vége nagyjából, hogy az elmélet és a vizsga ingyenes, a gyakorlati órák továbbra is fizetősek valamint nagyon kicsi csoportnak valahol ingyenes az egész. Én abban maradtam magammal, hogy nem várunk, befizettem az iker gyerekeimet jogsira, soká lesz elérhető a beharangozott ingyenesség ha lesz egyáltalán, ami amúgy fel fogja hajtani az árakat mert ugyanannyi oktatóra sokkal több tanulót fog jelenteni. Így teljesen a gyerekek vágya is és hasznos ha megvan a jogsi és nem hitegetjük magunkat és őket valami bizonytalannal.
-
Rison77
senior tag
válasz
jerry311 #15428 üzenetére
Ja, persze avval a részével nem vitatkozok, hogy friss legyen, azon húztam fel a szemöldököm, hogy labor nélkül nem adnak ki igazolást, az előző hosszabbításnál fixen nem kértek még, és körbekérdeztem ismerősöket 1-2-nek volt most hosszabbítás, és náluk sem volt kritérium a labor, szokásos háziorvosi vizsgálatok, aztán kimagasló órabérrel jutalmazva az 5 perces mutatványt meg is kapták a papírt.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Hallott már valaki olyat, hogy ha lejár az eü. alkalmassági, csak akkor újítják meg, ha van 3 hónapnál nem régebbi labor? Próbálok ennek utánaolvasni, de sehol nem találok ilyen információt, hogy laborvizsgálat eredmény kötelező a hosszabbításhoz..
-
jerry311
nagyúr
válasz
5150head #15424 üzenetére
Az attol fugg mennyit fizetnek az adonkbol az oktatoknak, mert nyilvan lesz valami fix hatosagi ar, amin elszamoljak ezeket az orakat.
Ha nem fizetnek eleget, akkor az iskolasok nem kapnak idopontot vezetesre.
Ha tul sokat fizetnek, akkor felmegy a nem iskolasok kepzesenek ara is, vagy alig lesz idopont, mert tele lesznek kozepiskolasokkal.
Nem varok semmilyen javulast ettol.
-
5150head
senior tag
Sziasztok!
Most, hogy a középsulisoknak ingyenes lesz ősztől a B-s jogsi, szerintetek milyen árváltozásra lehet (ha lehet) számítani? -
Tarhonyaa
csendes tag
-
jogaman
csendes tag
válasz
Tarhonyaa #15418 üzenetére
Szia!
Szeged egy kva sz#r város minden szempontból.
B-t ott fejeztem be, elsőre meglett.
Én Bóna Vilmos autósiskolánál csináltam, ami egy jó suli, viszont az oktatót, Ballai Ferencet nem ajánlom!
Én 50 órából mentem át, úgy, hogy 40 után vitt először vizsgázni, de akkor el sem tudtam indulni mert a beírt (nyilván nem levezetett, csak hasra csapva megadott) éjszakai vezetés nem számított júniusban éjszakainak.
Szóval a kövi vizsga ingyen volt, de volt még plusz 9 kötelező óra + vizsga amit ki kellett fizetnem......
Aztán elkezdtem a C kategóriát szegeden (ATI császárné. Soha többet!!!!!), az oktató rutin nélkül küldött rutin vizsgára, szerencsén múlt hogy meglett elsőre.
Na a forgalomnál nem volt ilyen szerencsém 2x mentem. Egyszer ő nyúlt bele, egyszer elvileg nem engedtem át egy gyalogost (aki aztán nem is akart átmenni.... vicc....
Átmentem orosházára, ott meg nem akart elvinni az oktató vizsgázni, mer hogy a levezetett 6 óra (ami 30 kellene legyen teherautónál ugye.... de csak 4+ 2 vizsga volt) nem nagyon tanított meg és még vegyek + 20 órát. 7000 Ft/óra áron.
Erre is azt mondtam hogy nem! Itt ennyiért biztosan nem!
Átjöttem békéscsabára.
Furcsa módon, itt 3 alkalom, 9 óra alatt meg is lett az egész C kategória elsőre. Úgy hogy ebből 1 alkalom az full országút volt, mezőkovácsháza, Kétegyháza hasonlók érintésével....
Szóval szerintem Szeged ebből a szempontból szar ahogy van.
Bóna Vilmos mint ember és iskolavezető ajánlott, De a többi oktató felejtős.
Vili rendes, készséges, türelmes.....
A város egy horror, a vizsgabiztosok iszonyt szigorúak.
Én nem szerettem ott tanulni.
Amúgy ezek után a GKI valamint az E kategória is csont nélkül meglett itt csabán. Semmi gond nem volt.
Néha muszáj váltani.
Remélem segítettem. -
jerry311
nagyúr
válasz
lockdown90 #15419 üzenetére
Nem csak...
Hugi első oktatója egy gyökér fasz volt. Akkor telt be a pohár, amikor novemberben több, mint 1.5 óra várakozás után sem jelent meg, de attól függetrlenül kérte az óradíjat.
Oktató csere után sokkal jobban és könnyebben ment neki a tanulás. Le is vizsgázott másodikra. 0 kenőpénz.
Az első vizsgán rosszul választotta meg a helyet az egy ívben megforduláshoz, el is kaszálta a vizsgabiztos.Úgyhogy, teljesen megértem #15418 jellegű hozzászólásokat és igényeket. Nem vagyok Szögödi, nem tudok segíteni oktató találni. Viszont van egy csomó földút ahol lehet gyakorolni. Én is úgy mentem az első igazi órámra, hogy már nem volt gond az elindulás, megállás, kanyarodás...
-
Tarhonyaa
csendes tag
Sziasztok!
Szegeden melyik autósiskolát ajánljátok B-s jogsihoz akik rendesen meg is tanítanak és nem évekbe telik?Valamint vizsgán divat még a boríték? Azt gondoltam volna, hogy nem de még mindig elég vegyes véleményekről lehet hallani.
Köszi!
-
HoaryFox
őstag
válasz
jerry311 #15416 üzenetére
Ha szigorúan pénzügyi oldalról nézzük, akkor:
- ha most kérem a 2-es kategóriát, majd 5 év múlva újra kell csinálnom, akkor 2 egységnyi pénzért kapok 10 év alkalmasságit.
- ha most csak az 1-est "csinálnám meg", és majd 1 év múlva a 2-est, akkor 2 egységnyi pénzért kapok 6 évnyi alkalmasságit.
Tehát az előbbivel jobban járok úgymond -
jerry311
nagyúr
válasz
HoaryFox #15415 üzenetére
Az a baaaaaj, hogy az összes kategóriád átváltja 5 éves lejáratra. Megcsináltam a C-t, meglett a 2-es alkalmassági, és az új jogsin a szigorúbb alkalmasságival az B is csökkent 5 évre, nem csak a C. Szopóbéka.
Mindenképp kell 2 új jogsit csináltatnod,mert ez ugye lejár.
A kérdés, hogy melyik kezedbe harapsz:
- Ha most csináltatod a 2-es alkalmasságit, akkor az mostantól 5 évig érvényes. Tehát amikor beleírják a D-t, akkor az addig lesz érvényes, amíg az alkalmassági.
- Ha most csak megcsinálod az 1-est, akkor a D-nél ki kell fizetni egy újabb 2-es vizsgálatot.
Röviden: mit szeretnél, rövidebb érvényességet a D-nek, vagy 2 alkalmassági vizsgálatot fizetni? -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Jogsival érintőleges kérdésem van:
most februárban fog lejárni a jogosítványom (jelenleg B és A kat.), de előreláthatólag jövőre szeretném letenni a D jogsit, amihez ugye 2-es alkalmassági kell. Arra gondoltam, hogy most a jogsi megújításánál egyből a 2-es alkalmassági vizsgálatot kérek, hogy amikor a D-t megcsinálom, akkor ne kelljen.
Jól gondolkodok, hogy ez a 2-es alkalmasságit elfogadják majd vagy újra el kell mennem vizsgálatra? (ezt a kollégám mondja, hogy hiába csinálom meg most, ugyanúgy elküldenek orvosira)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
-
Apollo17hu
őstag
sziasztok! eleg amator kerdes, de mit csinaltok, kit hivtok, ha mondjuk lerobbantok az autopalyan? nekem jobb otlet hijan csak az jutna eszembe, hogy neten rakeresek egy random automentessel foglalkozo cegre.
-
crocy
tag
válasz
lockdown90 #15410 üzenetére
igen
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
B jogsi utan, ha A kategoriat is szeretnek, a KRESZ-t ujra le kell rakni? -
jogaman
csendes tag
válasz
Tibor_560sec #15407 üzenetére
Siker? Mikor mész?
-
crocy
tag
Hi,
budapesten tud vki ajanlani jo motoros oktatot (A korlatlanhoz), akinel ha nem benazok, lehet pörgetni a jogsit? Mehet privatba is.
Min heti 2 de inkabb heti 3 alkamat szeretnek.a varos eszaki resze (3., 13., 4. kerület) lenne az optimalis.
beiratkoztam a webjogsihoz (kresz pipa), meg a duna plazanal talaltam egy oktatot is, de vele abban maradtunk, hogy jelentkezik ha megerkezik a paprijaim hozza.....
attol felek, nem mostanaba fogok motorra ülni ha ra varok.....
-
jogaman
csendes tag
válasz
Tibor_560sec #15405 üzenetére
-
Tibor_560sec
aktív tag
Szevasztok
PÁV I.&II. kapcsolatban érdeklődnék ...
Milyen a vizsga/képesítés folyamata, körülbelül mire számítsak a vizsgán?
Valakinek van friss/idei élménye?Köszönöm
-
jogaman
csendes tag
válasz
Directors #15401 üzenetére
Bocsi, mégegy link. Itt el is magyarázzák a [joauto pont hu oldalon]
-
jogaman
csendes tag
válasz
Directors #15401 üzenetére
Szia!
Bocs ha kicsit későn!
Akkor intézed amikor akarod, Hogyha elmész orvoshoz és megvan az új alkalmassági valamint van olyan képed az ügyfélkapu rendszerben ami fiatalabb mint 3 év akkor auto kiküldik az újat.
Én így jártam.
Itt tudod engedélyezni, ezek alapján:
[kormányhivatal pont hu, infókkal együtt]
[Nyilvántartó pont hu BM-es leírással.]Írj majd hogy sikerült.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Lassan lejár a jogosítványom. Június 21-én.
Az lenne a kérdésem hogy akár már most is elkezdhetem intézni a hosszabbítást, vagy rá érek mondjuk május végén ?Illetve ezt az egész folyamatot megtudom úgy csinálni hogy ne kelljen bemennem a kormányablakhoz ?
Van ügyfélkapum, de 3 évnél korábbi fotóm nincs.Mert ha minden úgy van ahogyan [link] ebben a cikkben, akkor inkább bemegyek személyesen mert a jogsit úgy is le kell adnom a kormányablakba személyesen.
Ez a cikk 2021.08 havi. Azóta lassan 2 év eltelt. Finomodott azóta a rendszer valamit ?
Valaki tudna nekem ebben segíteni ? -
jerry311
nagyúr
válasz
matyi012345 #15399 üzenetére
Ismerem az említett kereszteződést, a Stop tábla az M3-asról érkezőknek van, ezért is van messzebb mint az Opál utcai kereszteződés. Tehát aki az M3-asról jön, annak meg kell állni, elsőbbséget kell adni a Széchenyi úton közlekedőknek, és besorolhat a Széchenyi útra. Ezután az Opál utcánál már elsőbbsége van.
Aki az Opál utcából jön, az elsőbbséget ad a Széchenyi úton közlekedőknek.Kellene oda sok útburkolati jel, egyes Google maps képeken még látszanak.
Egyértelműbbé kellene tenni, hogy ez két külön "kereszteződés".Ha viszont egy kereszteződésben van Stop és macisajt, akkor az egyenlő elsőbbségi viszonyt jelent, így jobbkéz-szabály dönt, azzal a kiegészítéssel, hogy a Stop táblánál a jobbkéz-szabálytól függetlenül kötelező megállni.
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Belinkeltem két képet, érdekelne a véleményetek.
A XV. kerület Széchenyi utca - Opál utcai kereszteződésben a Széchenyi utca felől stop táblával találja magát szemben a közlekedő miszerint megállási és elsőbbségadási kötelezettsége van a keresztutcából érkezőknek, viszont aki a keresztező Opál utcából érkezik, elsőbbségadás kötelező táblája van a Széchenyi útra. Arra gondolok, hogy azt akarják elérni, hogy aki a Széchenyi úton nem a hídon érkezik hanem alulról, az ott soroljon át, de ezt véleményem szerint nem így kéne jelezni és masszívan hiányoznak útburkolati jelek is a területről. Ráadásul a buszmegálló előtt, vagy akár abból is ráérne átsorolni aki ott közlekedik. Ez a kereszteződés nekem így fura.
-
batyuska100
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
-
anonim80
csendes tag
válasz
batyuska100 #15393 üzenetére
Szia. én nem vagyok szìntévesztő,nekem a jobb lábam nem 100%-os.én mielőtt elkezdtem a jogsit, beballagtam a sulihoz és rákérdeztem, érdemes-e egyáltalán nekiállni. megmondták tök korrekten,először doki,aztán ha alkalmas vagyok nyugodtan futhatok neki a kresznek.mindenképp dokival kezdj.sok sikert.🙂
-
válasz
Nem tudom manapság, hogy megy ez én anno tanfolyamra beiratkozni se tudtam orvosi alkalmassági nélkül. A tanfolyam megkezdésének feltétele volt az alkalmassági megléte.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fogod a telefonod es felhivod oket, aztan jol megmondjak.
A jogositvany megszerzesenek mindenkepp feltetele az orvosi alkalmassagi. Altalaban nem rugoznak rajta, mert a tanulo kockazata, ha kesobb nem kapja meg. Nem jar vissza penz. -
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék beiratkozni B-s vezető tanfolyamra, a jelentkezési oldalon írják hogy kellene az 1-es típusú orvosi alkalmassági viszont azt még nem tudom megcsinálni. A háziorvosnál érdeklődtem, ő elküldött szemészetre mert színtévesztő vagyok és ott csak december 28. kaptam időpontot. Viszont akárkitől is kérdeztem, azt mondta hogy csak a forgalomban való vezetéshez kell az alkalmassági, a kreszt anélkül is el tudom kezdeni tanulni. Akkor hogy is van ez? Egyébként ide mennék: [link]
-
anonim80
csendes tag
szia, köszi a választ.
iMars J06-om már van, kuponakciòban szereztem egy bizonyos oldalròl...😇
elég erős a dög, ezzel egyedül is elboldogulnék ha úgy van... Amiket ìrsz, olcsòbb fajták, olyanok is vannak, Édesapámé voltak, ő már sajnos nincs..az autò utcán tárolt, ezért is inkább a zsebbika.. meg hát viszonylag forgalmas utcában lakom, ezért sincs kedvem elindulni sokszor, mire visszaérnék, tuti lenyúlnák a jò parkolòhelyeket,aztán nekem még azért nagyon nem mindegy mikor hova hogyan állok be. (nem nevetni,ez van) am egy sima, extrák nélküli kis Seicentom van. -
válasz
Cray Tyler #15351 üzenetére
Mi a helyzet? Megvan már? Páromnak beiratkozástól számítva tizenhárom hónapig tartott mire zsebébe került a plasztik kártya úgy, hogy ment vezetni amikor csak lehetett, ha valaki lemondta ő beugrott a helyére. Az elmélet és a gyakorlat (+8 órát vett) is ment neki elsőre. Összeszámolgattuk és 347ezer forint lett a végösszeg (vidéki kisvárosban), ebben minden benne van. (eü., elmélet, gyakorlat, az órák, a tanpálya használati díj). Beszarás, hogy mennyire lassan ment. Ez a köcsög covid és az oktató hiány baromira megakasztja a dolgokat. Én anno nyár elején iratkoztam be és ősszel le is vizsgáztam úgy, hogy több alkalommal is lemondtam a vezetést mert vagy nyaralás volt vagy épp kedvem nem volt vezetni menni. Amúgy a heti háromszori alkalom az teljesen normális volt akkortájt. Most meg, á... vicc az egész.
anonim80: Vegyél egy okos töltőt. Szinten tartáshoz az ötezer forintos lidlis is bőven elég nem kell annál komolyabb és dugd rá hetente néhány órára. Vagy ha ez nem járható út (utcán parkolsz stb) akkor heti 1x menj vele egy tíz perces kört közepes fordulatszámon a lehető legkevesebb elektromos fogyasztót használva. Ha rendben teszi a dolgát a generátorod akkor simán visszatölti ennyi idő alatt.
-
jerry311
nagyúr
válasz
anonim80 #15387 üzenetére
En probalom tartani a heti 1-et, ami altalaban ossze is jon, mert autoval megyek bevasarolni. Telen 2, nyaron 3 het utan mar problemas lehet nalam az indulas (GPS tracker szivja rendesen). Viszont ha beinditod, akkor menj is vele 25-30 percet, kulonben csak rontasz a helyzeten.
-
anonim80
csendes tag
Sziasztok. Nyár òta van jogsim, nem vezetek minden nap, nekem ehez hangulat kell... Lehet szőke kérdés, zsìr új akksi mellett mennyi időközönként célszerű elindìtani a kocsit, és gurulni egyet vele, hogy megússzam a bikázást ?
Köszi
-
perempe
veterán
van autósiskolás csatorna? a YouTube-on a DNG jobbkormányos, nem tudok vele azonosulni.
-
aximcore
csendes tag
válasz
tranceplanet #15379 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Hogy csepegtessek vissza információt: a gyakorlatokat kötelezően jól kell tudni, utána tétel húzás, nekem következő volt:- (A) autóval átmentek mind a két lábán (combtörés) mit csinálsz, - (B) nyomókötés bemutatása. Tételről tudni kellett beszélni, ha valami véletlen rosszul mondasz, akkor vissza kérdeztek/segítettek.
Ha lehet ajánlással élni, akkor a volt gyakorlati oktatómat ajánlanám.
Jó hangulatú óráin, megbízható tudást sikerült átadnia. Ha kellett részleteiben elmagyarázott bármit, és végtelen türelme van.
Népliget utáni OMV kúttól indultak az órák, egy Kia Vengán.
Bátran keresheted akkor is ha még nem jelentkeztél egy iskolába se, 20 ötszáztizenhat 5527 Darázsi Károly. Nyugodtan hivatkozz rám, Tóth Máté. -
jerry311
nagyúr
válasz
Apollo17hu #15380 üzenetére
-
Apollo17hu
őstag
sziasztok! bp.-n, de leginkabb a III-XIII-IV. kerulet magassagaban tudtok mondani olyan helyet, ahol
- emelkedorol indulast
- mindenfele parkolast
lehet gyakorolni nyugisan? tehat ne legyen forgalom. koszi! -
LendvaiFeri1
addikt
válasz
aximcore #15377 üzenetére
Szia!
Én kb. három éve csináltam Miskolcon. Egy szobába kellett bemenni, egyszerre négyen voltunk bent, plusz két vizsgáztató. Az újraélesztést mindenkinek be kellett mutatni, plusz volt egy random plusz kérdés.
A kérdés nem volt vészes, az újraélesztésnél vert a víz, hogy el ne rontsak valamit, erre szólt a vizsgáztató, hogy haladjak már. Kb. ennyire volt komoly az egész.
-
aximcore
csendes tag
Sziasztok!
EÜ vizsgára fogok menni jövőhéten, a 1117 Budapest, Erőmű utcába. Valaki letudja írni mik a tapasztalatok egy ilyen vizsgán? Mik a tényleges elvárások, stb ?
Én az e-titánon kaptam plusz ilyen képzést, azt pörgettem, nem tudom elég-e. ( nem ilyen tétel szerű, hanem interaktívabb, videós ) -
AsakuraDave
őstag
Hali,
Újpesten tudtok ajánlani "jó" autós iskolát? Egyik haverom dunakeszin kezdte de az oktatás itt volt IV, XIII kerület. Viszont az a suli alapból 370k míg az újpestiek 270k
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #15353 üzenetére
Ott kellett jelentkezni, ahol sima jogsira, és nagyon laza volt az oktatás, csak végig kellett ülni 2db 6 órás előadást (de mivel nem tartottuk meg a szüneteket, így rövidebb volt), vizsga nélkül, kevés interakcióval.
Nem a KRESZ-t vettük újra, hanem pár rendhagyó példa kitárgyalásával próbálták tágítani az általános vezetési szemléletünket. -
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
Ma nekem tolattak parkolóban vonóhoroggal, egy másik rá egy órára lekurvaanyázott, teljesen kikelve magából (nem volt helyzet, 3 méter köztünk és 20-al mentünk), majd M1-M7 kivezetőn feljött a "tolós" emelkedős, 130-as szakasz elején a pályára oldalról egy SUV, aki vagy telefonozott, vagy be volt b*va, de lassan csúszott át belsőbe (én külsőben), az ott lévő fehér autót majdnem nekiszorította a középső elválasztó betonsornak (az meg szerencsétlen satu), emberünk ki vissza külsőbe egy éles mozdulattal, csak úgy borult a kaszni, aztán 4-5 mp egyenes után megint lassú tendálás be a belsőbe, következő villog rá, semmi, semmi, már a SUV közepén megy át a szaggatott sávelválasztó, majd kihúzza éles mozdulattal... és ahogy én M0 fele megyek ki, látom, hogy ők mennek tovább, és megint tart lassan kényelmesen a belső fele ... MI VAN MA AZ UTAKON ?????
-
queens
tag
válasz
pvt.peter #15369 üzenetére
igen, az út, amit linkeltél, de ahogy végigmegyek rajta, inkább parkolóként funkcionál
(amit linkeltem, vagy a kollega előtte, az azért nem út, mert van rajta egy fekvőrendőrszerű valami? (nem járda, nincs vele egybebetonozva, vagy aszfaltozva, nem tudom mi rá a jó szó)
-
pvt.peter
őstag
-
jerry311
nagyúr
válasz
pvt.peter #15361 üzenetére
24. § (1) Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni.
Gyakorlatilag a járdáról fordul az útra az autós.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Ennél a pontnál kinek van elsőbbsége?
A parkolóból jobbról kijövő autósnak, vagy pl. nekem aki egyenesen haladna ezen az úton?
Egy tippem lenne, de már hallottam mindenféle változatot... -
Marci112233
addikt
válasz
jerry311 #15359 üzenetére
Köszönöm a választ!
Egyenlőre marad ahogy van és 1 év múlva újra hosszabbítom, de rápróbálok a szakorvosnál, hogy hátha ráírja hogy megkaphatom 10 évre is. Most is azt kereste a háziorvos hogy mennyi időre adhatja meg, mert időt nem írt rá most a szakorvos, így szerintem ha rá lett volna írva a 10 év akkor most is megadta volna a háziorvos, de ha 10 nem is de legalább 5 évre remélem engedni fogják majd.
Az viszont biztos, ha nem feledem el, akkor jelentkezek majd, hogy mi lesz 1 év múlva belőle.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Marci112233 #15358 üzenetére
Hát ööööööööö, én azt mondom, hogy érdemes erre rákölteni egy kis pénzt és megbeszélni egy közlekedési és/vagy munkaegészségügyi szakjogásszal, vagy céggel (DAS például), esetleg írni a Totalcar autójogász részére. Kétlem, hogy itt a fórumon erre választ kapsz, túl speciális. Egy egyszeri 10-20k HUF-os konzultációs díj még mindig jobb lehet mint évente új jogsit fizetni.
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #15337 üzenetére
Nos lejárt a jogsi, és már folyamatban a hosszabbítás, de kérdésem akadt.
Röviden jogsim T-ből 2009-től van majd 2012-ben szereztem meg a B-t. 2012-ben 10 évre kaptam meg ami most járt le. Viszont 2013-ban kiderült, egyfajta epilepszia betegségem van, így azóta rendszeresen gyógyszert szedek rá. Emiatt kérnem kellett először szakorvosi papírt is, amibe a szakorvos be is írta, hogy mivel 2013 óta nem volt rosszullétem, a hosszabbítást engedélyezi, viszont időtartamot nem írt rá. Mivel a háziorvos ezt kereste, de nem találta, csak 1 évre írta meg a papírt. Így 1 év múlva megint le fog járni a jogsim.
Kérdésem az hogy jogos az 1 év? Mert ugye a gyógyszer szedés mellett 9 véve már van jogsim, erről tudott a szakorvos is, de semmi korlátozást nem vezettek rá a jogsimra, viszont akkor most miért szivat a háziorvosom?Másik, hónapokkal előbb mint lejárna a jogsim, mehetek újra hosszabbítani? Azért kérdezem, mert ugye most 2023 február elején fog lejárni újra a jogsim. De 2022 októberében lesz az éves kontroll a szakorvossal. Akkor kérhetem is rögtön tőle a szakorvosi papírt, amire ráírja hogy hosszabb időre kaphatom meg a jogsit, és mehetek is vele a háziorvoshoz, hogy hosszabbítsa meg, vagy ki kell várnom majd a 23 februári időt?
-
jagofett
tag
válasz
queens #15356 üzenetére
Szia!
https://csucsplusz.hu/ iskolát / Varga Gézát ajánlom, én nála csináltam a jogsim, nagyon rendes, most alapított saját iskolát a feleségével.
Remélem tudtam segíteni.
Sok sikert! -
queens
tag
Sziasztok!
B jogsihoz tudnátok ajánlani oktatót a 14. kerületben?
Egy nő ismerősnek kéne, tudja kezelni a járművet nagyjából, de a rutinja még nincsen meg, főleg forgalomban.
Az arrogáns és/vagy lehúzó "oktatók" kiesnek a szórásból természetesenMárciustól lenne aktuális, addig tájékozódunk.
Privát is jöhet, ha valaki mostanában járt jó oktatónál.Köszi előre is
-
válasz
Manitou #15354 üzenetére
Nem...
Hidd el nekem is a tököm tele van már velük.
Főleg hogy a mostani helyen ahol dolgozok, tudtam volna egy kis gyakorlatot is szerezni
motorsuli p@bar, debrecenben.
Sajnos nemtudom mennyire macerás átmenni, tudom hogy van olyan autós suli, ahol pénzt kérnek azért, hogy átvegyenek. -
-
janos666
nagyúr
Büntetőpont csökkentő továbbképzésre bárhol lehet jelentkezni, ahol vezetést oktatnak, vagy ez valami speciálisabb dolog? Illetve miből áll ez, van a végén elméleti és gyakorlati vizsga is?
-
válasz
Cray Tyler #15349 üzenetére
Nekem majdnem 1 év kellett ahhoz, hogy a kötelező 30 órát le tudjam vezetni.
A 25. óra után mondta, hogy na akkor elkezdünk feladatokat is csinálni ._. , meg is kérdeztem, hogy akkor eddig mit csináltunk és miért vártunk eddig, kb csak előre mentünk...
Katasztrófa.
Október 1.-én voltam vizsgázni, azóta semmi, talán január elején el tudok menni vizsgázni."keressen egy nagyon kedves és autóval rendelkező családtagot, aki hajlandó az életéből hosszú órákat arra szánni, hogy hagy gyakorolni."
Hát ha lenne se nagyon érnék vele semmit, mivel az utcákon való közlekedést nem tudom gyakorolni, én egy kis összevissza egyirányú utcán buktam meg, ahol nem is voltunk az oktatóval egyszer sem, tudom nem a vizsgaútvonalra kapom a jogsit, de azért azokat csak be kéne már járni, elvileg azért kapja a rengeteg pénzt, hogy megkapjam a tudást a sikeres vizsgához.
Én már 40 óra körül járok, de ezt is soknak tartom, feleslegesen elkocsikázunk egy csomót, nem a menéssel van gondom, hanem, hogy nem tanított meg parkolni, kis utcákban eligazodni, másik oktatónál több mint FÉL évvel korábban jutott vizsgához, pedig együtt iratkoztunk be.
-
-
válasz
Cray Tyler #15349 üzenetére
Párom novemberben kezdte a gyakorlati oktatást. Az oktatója mesélte neki, hogy jövőre változások jönnek. A sok visszaélés miatt áprilistól megszűnik papír alapú kartonozás. A tanulóknak egy tableten kell majd aláírnia a levezetett óráik végén ami másodpercekkel később bekerül online a rendszerbe. Eddig az oktató az éjszakai vezetéssel töltött órákat el tudta csalni és be tudta írni utólag a tanuló kartonjába. Enne lesz vége és ténylegesen sötétben kell majd levezetnie a tanulónak az előírt óraszámot ami nem tudom most mennyi az én időmben (2003) négy óra éjszakai vezetés volt kötelező. Persze egy percet sem vezettem sötétben én sem meg kb senki sem aki hozzám hasonlóan nyáron szerzett jogosítványt. Aki ezt a hülyeséget kitalálta annak biztos nincs családja.
-
Wall-of-text alert.
TL;DR: 20 hónap most kb egy jogsi. Meg fél milla.
Tavaly augusztusban iratkoztunk be Feleségemmel autós suliba. Mindent időre és nagyon gyorsan csináltunk az elmúlt 1,5 évben. Már amennyire a rendszer engedte. Spoiler: még mindig nincs jogsink.
E-Titán: lenyomtuk az anyagot, próbavizsgákon simán átmentünk, felhívjuk a sulit hogy mennénk vizsgázni, és volt decemberben. Hát nincs vizsga mert covid... OK, mikor lesz. Hát azt nem tudják. Nagyon jó. Lejárt E-Titánban a hozzáférési idő az anyaghoz, ami gáz mert (mintha egy ZH-ra tanulnál) ha nem frissíted a fejedben, akkor felejtesz gyors ütemben. OK, akkor havi 10.000 Ft a hosszabbítás tananyaggal... Ismételtünk és próbavizsgáztunk kitartóan, hónapokon át. Májusra kaptunk időpontot... Jó, levizsgázunk elsőre simán, szuper, nézzük az oktatókat!
Foglalt, foglalt, nincs időpont, nincs hely, talán 2 hónap múlva... Ekkor már nagyon tele volt a faszunk... Végre akad oktató, mindkettőnknek, ok, augusztusban már kezdhetünk is! Bazmeg... (nem tehetnek róla ők sem)Az oktatók amúgy nagyon jók, de az van, hogy a covid miatt nagyon sok KRESZ vizsgázó szabadult rá az amúgy sem túl sok oktatóra, és így heti 1-2x tudunk menni 2x50 percet vezetni.
December van, kb 50 órán vagyunk túl, még érzésünk szerint kéne vagy 20-30 a vizsgához, jó esetben márciusra lesz jogsink. Összegben kb fél milla per jogsi, kettőnknek egy guriga lesz kb mire végzünk (az oktatóink 6000 illetve 7000 Ft per óra áron oktatnak minket).
Tanulság nincs, csak leírtam a sztorit. Nem tudom mit tanácsolnék annak, aki most kezd bele.
Ja, de: keressen egy nagyon kedves és autóval rendelkező családtagot, aki hajlandó az életéből hosszú órákat arra szánni, hogy hagy gyakorolni. Az nagyon sokat lendít a folyamaton. -
Sziasztok!
2020 szeptember elején kezdtem el a vezetést és idén október 1.-én jutottunk el oda, hogy vizsgázzak.....
Volt hogy 2-3 hetente vezettem, sebaj elmentem vizsgázni, 37 óráig jutottam el ezidő alatt. Összesen 5x parkoltunk és 2x voltunk max kis utcákban, meg is lett sajnos az eredménye, megbuktam, benéztem egy kis picsányi utcát.
Most ott tartunk, hogy azóta az oktatót kb el sem érem telefonon vagy kinyom vagy ha felveszi, annyit mond, hogy majd beszélünk.Máshol is ilyen szar a helyzet, hogy 1 év vezetés kell, hogy meglegyen a kötelező óraszám és hónapok kellenek, hogy 2. vizsgára kiírjanak? Vagy csak én fogtam ki debrecen leglelkesebb oktatóját?
-
jerry311
nagyúr
válasz
gyulank #15342 üzenetére
Igen.
'A' és 'B' nem kompatibilis, hiszen a motorkerékpárok vezetése teljesen más, mint az autóké.
A 'C', 'E' kategóriák feltétele a meglévő és érvényes 'B'.
''D'-re csak meglévő és érvényes 'B' + 'C'-vel lehet menni.
Ami érthető, hiszen amíg valaki nem tudja kezelni a pedálokat, addig tanuljon csak 'B'-t, majd ha megvan akkor mehet 'C'-re, és ha már tud nagyvasat vezetni, akkor mehet 'D'-re, hogy embereket is szállíthasson vele. Ha megnézed a statisztikákat, akkor a balesetek száma meredeken csökken 'B' --> 'C' --> 'D' irányban. -
HoaryFox
őstag
válasz
gyulank #15340 üzenetére
Természetesen nem. B kategóriánál a B mellett vezethetsz Am (moped), T (traktor) és K (kerti traktor) kategóriába tartozó járműveket. Az A kategóriacsoportnál (motor) a nagyobb magában foglalja a kisebbeket.
Minden más esetben (C, C1, D, D1, stb.) csak az adott kategóriára szerzel érvényes jogosítványt. -
gyulank
addikt
A kategóriák visszafelé kompatibilisek? Szóval, ha magasabb kategóriára csinálja meg valaki, akkor az jó az alacsonyabb kategóriákra is, vagy minden kategóriára külön kell?
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Lassan lejár 10 év és hosszabbítanom kel a jogsimat. Első hosszabbítás lesz, így kérdezek.
2022 február elején fog lejárni, így kérdezném, mennyi idővel előtte indítsam meg a folyamatot? Az tuti hogy meglévő jogsit le nem fogom adni, így majd ha meglesz be kel majd menjek érte ez tiszta, mert anno először 2009-ben a T kategóriát tettem le, majd s B-t 2012-ben tehát akkor új jogsit kellett kiváltani, de akkor sem hagytam ott a jogsit hanem mikor kész lett az új bemenetem az okmányirodába érte. 2012-ben ugye a B kategória a T-t is tovább tolta magával, így most fog az is lejárni. -
jerry311
nagyúr
válasz
pvt.peter #15334 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen szabálysértéshez, bűncselekményhez kapcsolódóan mi a büntetés, de a lehetőség megvan rá.
Pl. B kategóriával vezettél bebaszcsizva, akkor elveszik az összes kategóriádat. Ha meg mondjuk nem kötötted le a rakományt teherautón és ez balesetet okoz, akkor pl. elveszik a C-t, de a többit használhatod tovább.
Sőt, akár utasként is beszívhatod ezt, pl. party után mindketten ittasak vagytok és elindult haza 1 autóval. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Kicsit off, de annál is érdekesebb kérdés:
Ha kerékpárosként követek el közlekedési szabálytalanságot, akkor kaphatok-e büntető pontot amennyiben van (B kategóriás) jogosítványom?
Pl. bicajjal ha behajtani tilos utcába bemegyek, akkor kaphatok-e büntetőpontot? -
hhenry
őstag
válasz
HoaryFox #15330 üzenetére
Nem paráztam
27 óra le is ment rendben,aztán az utolsó 2 órára beújított egy 1.3-as Ignist amivel állitása szerint kurva nehéz elindulni,természetesen elég gyakran sikerül vele lefulladni,amint eddig vezettem Seat,csak saját kezüleg hajlandó javítani,szerinte ez még minimum 2 hét,de utána 3 hétre nyaralni megy,jaa és már kifizettem +10 órát,most tartok 580-nál a jogsival és 35 levezetett óránál
Valakinek esetleg van ötlete,hogy mit kéne csinálnom? -
salieri.
őstag
Sziasztok!
Van itt szakoktató? Ha igen kérem jelezzen.
-
hhenry
őstag
Sziasztok!
Holnap megyek először vezetni?
Jótanács,ötlet? -
hhenry
őstag
válasz
zsolti72837 #15324 üzenetére
Helló! Elvileg Április 19
-
zsolti72837
addikt
Sziasztok!
A vezetésre vonatkozólag van már valami információ, hogy mikor kezdődhet újra?
-
jerry311
nagyúr
válasz
fulton #15319 üzenetére
Ha hibás az autó, akkor ott a leállósáv. Meg lehet állni benne, vagy veszélyesen lassú autóval elgurulni a következő lehajtóig.
Ha meg vagy pakolva és önerőből nem képes az autó legalább 60-as tempóra, akkor fel sem hajthatsz vele a pályára. Hozzáteszem, ha úgy meg van pakolva a gépsárkány, hogy ennyire nem megy, akkor esélyes, hogy el sem indulhattál volna vele, mert túlterhelt. (lásd gépkönyv max össztömeg) -
fulton
addikt
válasz
GeneraL_XTX #15320 üzenetére
Értem. Köszönöm.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
fulton #15317 üzenetére
Ez a kettő gondolom indokolt esetbe tartozik. Bár rossz autóval inkább állj félre.
Én azt mondom ne szop@sd a többi közlekedőt a 30-as tempóddal, ha ennyivel akarsz menni menj biciklivel, vagy menj el egy 30as övezetbe furikázni. Ha lassabban mész mint a forgalom ritmusa, csak feleslegesen veszélyhelyzetet teremtesz azzal, hogy előzésre kényszeríted a mögötted haladókat, főleg ha még fel is húzzák magukat rajtad.
-
fulton
addikt
válasz
GeneraL_XTX #15316 üzenetére
Értem, és mi van akkor ha a kocsim hibája miatt kényszerülök erre, vagy nagyon megpakolva vagyok
-
fulton
addikt
Sziasztok
Egy érdekes kérdésem lenne, Ti hogy látjátok, értelmezitek a kreszt erre vonatkozólag?
Arra gondolok, hogy sokszor csak úgymond sétakocsikázáshoz van kedvem, ami azt jelenti hogy beállok egy 30 as tempóra és "gurulok". Többnyire mindig jelzek a mögöttem haladóknak hogy előzzenek. A kérdésem az, pl lakott területen belül, és mi a helyzet kívül , szabálytalan vezetés e ez, úgy értem veszélyeztetésnek minősül e. -
jerry311
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #15313 üzenetére
Sofőrkártya mindenképp, kivéve ha papírkorongos.
PÁV csak foglalkozásszerű sofőrködéshez, meg szerintem GKI is de ebben nem vagyok biztos. -
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok!!
Ha költözéshez bérlek egy teherautót, amivel a saját bútoraimat szállítanám, akkor ahhoz elég a C kategóriás jogsi? Úgy értem nem munkát végzek vele, ez esetben is kell a sofőrkártya, GKI, páv vizsga, meg minden? -
hhenry
őstag
Ma sikerült a Kresz 69 ponttal,esetleg tudtok ajánlani Pest környéki oktatót,ako S.O.Sben végig nyomja az órákat
-
forest_ns
tag
Sziasztok!
Kért már valaki páv felülvizsgálatot (páv 2)?
Ha korlátozottra adják meg, mikor lehet újra vizsgát tenni? -
darkrock
aktív tag
válasz
hhenry #15301 üzenetére
Megcsináltam vagy tízszer, a legkisebb 72 pont volt, de mindig ugyanazok a kérdések vannak, egy-két kivétellel.
Kreszteszt.net
Ezt ismeritek, megbízható? Itt azért már nem megy olyan jól, vannak becsapos kérdések. -
hhenry
őstag
Sziasztok! Akik E-titánon tanultak. Nektek az a próbavizsga,hogy ment? Hányszor próbálkoztatok?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest