Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13651) jerry311 válasza Peti78 (#13650) üzenetére


jerry311
nagyúr

Színtévesztés alapvetően nem para, attól még lehet vezetni.

(#13652) sityupityu válasza Peti78 (#13650) üzenetére


sityupityu
veterán

Arról a nyolcas és kilences ábráról én sem tudtam rögtön megmondani, hogy milyen szám van rajta. Kellett nézegetnem egy kicsit.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#13653) SUPREME7 válasza Peti78 (#13650) üzenetére


SUPREME7
őstag

Nekem is volt a könyves vizsgálatnál egy tévesztésem, mondta is az asszisztens, hogy nem téveszthetek 2x mert akkor szemészet. De nekem is nagyon közelről kellett néznem.

(#13654) HoaryFox válasza Peti78 (#13650) üzenetére


HoaryFox
őstag

31 mp 10/10.

Nekem csak az utolsónál volt egy kis WTF, de aztán "beleláttam" a számot :D

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13655) Gyula84 válasza Peti78 (#13650) üzenetére


Gyula84
veterán

max B kategória lehet színtévesztéssel, én is az vagyok piros zöld tévesztő

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#13656) hurenzon


hurenzon
senior tag

Budapesten most mennyi a várakozási idő átlagosan? Melyik sulit ajánljátok? KB mennyből jön ki a B kategóriás jogsi ?

(#13657) Bucsek


Bucsek
tag

Szia, én a sp*ri-su*i nevű autósiskolánál tanultam.Az egészet meghirdették 140.000-ért (akció!!!!!).
Én beleestem a csapdájukba. Balf@sz voltam (részletek lent).
Viszont legalább közel volt (duna plaza).
A kresz oktatásról: hétvégén mentem, Maksa Miklós tartotta, elég korrekt a pasas, magyarázott mindent rendesen. Sajnos hiába csináltam meg rahedli tesztet, fizettem elő 1 évre a tesztprogramra, Kotra Károlytól megvettem a kresz könyvet, sajnos elvéreztem 1-2 ponttal a vizsgán :(
Na mindegy, mondtam magamban, torrent elő, letöltöttem a "hivatalos vizsgaprogramot", átnyálaztam ezerrel, orrba-szájba vizsgafeladatok. Második vizsgán 1 hibapontom lett, juhhé mehetünk vezetni.
Az elsősegélyt a végére akartam hagyni, mert zűrös volt az életem, még most sincs meg, de már alakul.

Szóval a vezetés:
B. István nyugdíjas úr volt az oktatóm. Elején voltak bénázásaim, leszólta a fejem, 1-2x balhéztam vele, mert még nem ismertem a vizsgafeladatokat, és kérdezte hogy a jobbra előrének mi a párja, én meg: Hát honnan tudjam...

A lényeg, hogy az oktatóval nagyon meg voltam elégedve, mondta, hogy nem divat elvinni az embereket országúti vezetésre, de engem elvitt, ahogy benne is van a feltételekben (najó éjszaka nem vezettünk, nyár volt, 9-10 órakkor hadnemá).

Ami viszont nagyon dühít, az az, hogy sokat kell vezetni. Pesten amúgy is szar a forgalom (ahol mi vezettünk, vizsgaútvonalak és környékén), de ez az 580km-t itt komolyan veszik, ami azt jelenti, hogy +10+20+30+40 óra.... Nekem "csak" +20 órát kellett vennem, ami +70.000 ft volt. Tehát már ott tartunk, hogy 140.000+70.000=210.000ft

Az igazság az, hogy nekem pl. a 30 óra az kevés lett volna. De nagyon soknak tartom azt, hogy +20 óráért 70-et elkérnek :(

Vizsga előtt vezettem 1 órát, hogy megnyugodjak (nagyon féltem tényleg :D ). Az oktató mondta, hogy olyan VB van, aki szereti a zsuzsit, így hogy bebiztosítsam magam adtam pénzt, 20-at. Nem azért, hogy simán átengedjen... Hanem, hogy ok nélkül ne buktasson meg.

A vizsga lement simán, zökkenőmentesen, minden feladat kipipálva, és a végén megfeleltem.
Elvileg átmentem volna pénz nélkül is, de muszáj voltam 100%-ra bebiztosítani, mert többe kerül, ha megbukok... és sajnos azt nem engedhettem meg magamnak.

Összegezve az autósikola: vegyes érzések vannak bennem, az oktatóval kerültem közelebbi kapcsolatba és ő nagyon jó fej volt velem, viszont ő miatta nem mondhatom azt, hogy ez az iskola nagyon szuper.
Lehúzásra mennek...

Kicsit hosszú lett, még friss élmény bennem a forgalmi,
bocsi

Egy szóval: nem ajánlom az iskolát, viszont a többi "nagyobb" iskola is ugyanez...

köszi,Z

Bucsek közlegény északi futár jelentkezik, uram!

(#13658) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Jó reggelt :) Sikeres forgalmi vizsgát tettem :) Budapesten reggel 8-kor,bár annyira nem volt vészes, mint amire számítottam. A vizsgabiztos teljesen rendes fazon volt, elmondta mit vár el, még a parkolásokat meg is kérdezte, hogy melyikből mit választok, valami megmagyarázhatatlan okból a megfordulásnál rávágtam, hogy Y pedig azt annyira nem szerettem :D

A végén azt mondta remek "munka volt", egy-két kései irányjelzést tud felhozni hibának.

Szóval hajrá mindenki :) Majd azért leírom részletesebben is, hátha okul belőle valaki, mert az oktatással, oktatóval azért voltak "problémáim".

(#13659) updog válasza SUPREME7 (#13658) üzenetére


updog
senior tag

Grat! :) Merrefelé voltál?

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13660) SUPREME7 válasza updog (#13659) üzenetére


SUPREME7
őstag

Köszi :) Egészen konkrétan :D

[kép]

(#13661) HoaryFox válasza SUPREME7 (#13658) üzenetére


HoaryFox
őstag

Gratula! :)

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13662) SUPREME7 válasza HoaryFox (#13661) üzenetére


SUPREME7
őstag

:R

(#13663) Gyula84 válasza SUPREME7 (#13658) üzenetére


Gyula84
veterán

Gratula :R

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#13664) SUPREME7


SUPREME7
őstag

A kresz vizsgára, elsősegélyre nem térek ki, csak azt írom le, hogyan jutottam el a forgalmi vizsgáig a kresz után.

Webjogsi, Etitan.hu = szívás

Van ez az etitan.hu, ez tulajdonképpen egy teljes online autósiskola, mögötta a "webjogsi kft" vagy mi a szösz, egy nagyon jól összerakott rendszer, a kresztől az oktatóválasztásig mindent neten lehet intézni, gondoltam milyen király, hogy nem kell bejárni sehova, neten fizetek, tanulok, elmegyek levizsgázni, én válogatok az oktatók között, fénykép, kerület, autótípus szerint stb.

És tényleg ilyen egyszerű a kresz vizsga végéig ... csak itt jön a képbe a jogosítványszerzés legundorítóbb része, az oktatónak fizetés. És itt nem közvetlenül az oktatónak fizetsz, hanem online felületen fizetsz mindent az iskolának, és így az oktatók nem tudnak kummantani, és kb az összes oktató 4500-5000Ft-os óradíjjal van fent. Az oktatók listáját és az óradíjat pedig csak akkor látod, ha befizetted a kresz tanfolyamot, azaz leszerződtél az iskolával.

És mit kapsz ezért a rohadt magas óradíjért? Heti 1-2 alkalommal vezetsz, sőt olyan oktatóval is beszéltem akinek ezért heti 1 alkalom férne bele maximum. Anyád. Sajnos be kellett látnom, hogy ezzel ráfaragtam, úgyhogy kerestem egy másik iskolát, ahova átjelentkeztem.

"intenzív" tanulás - oktató, brtuál óradíj

Szóval kerestem a sulikat, ahol intenzív, azaz legalább heti 3x gyakorlati oktatást tudnak biztosítani, na itt jött képbe, hogy mint átigazolt tanuló (ugyebár az etitán, vagyis a webjogsival is ugyanolyan szerződésbe kerülsz mint bármelyik telephellyel rendelkező autósiskolával) eleve vagy rohadt magas óradíjat szabnak meg, vagy külön kérnek egy alap díjat.

Egy iskola maradt fent a listámon, telefonon 4500Ft-os óradíjat ígértek a heti 3x2 óra vezetésre, erre mire odaértem átiratkozni, már 4800Ft szerepelt a papíron. Egyszerűen már nem volt kedvem tovább keresgélni, aláírtam.

Felhívtam az oktatót, találkoztunk, erre előállt a farbával, ha heti 3x akarok vezetni, akkor az 5000Ft óránként. Azt hittem felrobbanok, de megint az futott át az agyamon, hogy egyszerűen hiába is erőlködök, sokkal jobban sehol nem járok. Bólintottam. (számlát 4500Ft-os óradíjról kaptam)

Oktató, lehúzás, időhúzások ...

Az oktató viszonylag normálisnak tűnt, de hamar kiderült, hogy a pénz és az időhúzás fontosabb a korrektségnél, első órán világossá tette, hogy a két óra az 90 perc. SOHA nem vezettem 90 percet.

Többnyire ugye a tanulók egymást váltják, ha éppen nem váltottam senkit, akkor 10 percet késett, ha valakit váltottam, akkor időre visszaértek, de akkor nekiállt telefonálni, kajálni, pakolni, a többi oktatóval pofázni. MINDEN alkalommal legalább 10 perc csúsztatással indult, de kb a 10. óra után ez átment 20 percesbe, 10 perc késés, határidőnapló nézegetése, telefonálás stb. Út közben beugrottunk kifliért-pogácsáért, papírokat aláírni, stb ezek mind-mind 5-10 perces kummantások. 5000Ft-os óradíjnál ez krva bosszantó.

De megint csak mi van? Ha kinyitom a szám, keresztbe tehet, vagy bármilyen módon hátráltathat. Oktatóváltás megint csak lutri, lehet jobb, de lehet rosszabb. Szerencsére a vezetés jól ment, így arra koncentráltam, és fizettem.

A vizsgaidőpontot két héttel az utolsó kötelező órám utánra kaptam - talán szándékosan - és erősen utalt rá, hogy bár jól megy, vehetek plussz órát, ha akarok. Nem akartam két hét kihagyás után vizsgázni menni, szóval 4 órát kifizettem, ezt már zsebbe, papírt nem kaptam róla. Természetesen az utolsó 10 órán kb már csak 60 percet vezettem, vagy annyit se, mert a kötelező kummantásokon túl vizsgaköröket mentünk, és a végén 15 perces értékelések voltak. A vizsgakört már nem volt pofája megszakítani, szóval még előtte is be kellett dobni valamit, többször előfordult, hogy óra 30-ra mentem, de 50-kor indítottam be az autót.

Tehát ha összeszámolom, összesen maximum 20 órát töltöttem vezetéssel, és kifizettem rá 170.000Ft-ot.

A vizsgám elsőre sikerült szerencsére, alapvetően nem érdekelt volna, hogy megbukok 20 óra vezetéssel a hátam mögött, hiába ment jól, kicsit se hiszem, hogy megtanultam vezetni. Viszont ennyi pénzt egy olyan ember zsebébe tömködni aki nincs tekintettel arra, hogy vezetni tanulni járok hozzá, nem azért, hogy minden lelkiismeretfurdalás nélkül lehúzzon és a kifizetett időmet elkummantsa, több mint bosszantó, egy forintot is sajnáltam volna még pluszba kifizetni neki.

Azt már nem is mondom, hogy többet tanultam neten olvasva, youtube-on videókat nézve, mint amennyit az oktató elmagyarázott.

Részemről ajánlott források:

Forgalmi vizsga részletesen, és egyéb jóságok:
http://www.szuperjogsi.hu/index.php/forgalmi-vizsga

Vizsga minősítő lap:
http://teknocjogsi.hu/dlcs/minositolap.jpg

YOUTUBE:

Az egyetlen valamire való magyar nyelvű kontent, már-már vizsga előtt álló tanulókról készült videókkal:
https://www.youtube.com/user/VanDerSar12345/videos

Hihetetlen, hogy egy elég idős, szakállas, kissé lepukkant oktató csinálja az egyetlen használható, és jó minőségű anyagot. Innen is hatalmas köszönet, rongyosra néztem a videóit.

Oktatási segédletek
Ez is elég hasznos, itt út közben mondja az oktató, hogy mikor-mit-miért csinál, nagyon-nagyon hasznos, sok okosságot tanultam belőle, amit az oktatóm meg sem említett.
https://www.youtube.com/watch?v=H8VrcmpB3kY&list=PLD-QRuPiqEqN1mcTLr7W5SkcsYs-IQQIM

Parkolások:
https://www.youtube.com/channel/UCqdH0aPMkAUGRp3uM-CXESw/videos

+1 kis fun :)

http://www.xn--vti-ela.hu/tanulo-vezetok-aranykopesei/

[ Szerkesztve ]

(#13665) HoaryFox válasza SUPREME7 (#13664) üzenetére


HoaryFox
őstag

Szépen elmesélted a történetet, tanulságos, ráadásul még linkek is segédlettel. Ez igen :C

Annyit én is hozzátennék, hogy én bár kisvárosban csináltam a jogsit, nekem vagy szerencsém volt, vagy nem tudom, de azt kell, hogy mondjam, minden flottul ment.

Az Etitánnal nekem nem volt semmi gondom, mivel kisváros, volt 3 oktató, egy fiatalabb, meg 2 öreg. Na, a 2 öreg nálam már azzal ásta el magát, hogy semmi bemutatkozás, egy stock alig kivehető fénykép róla és ennyi. A fiatalabbnál meg szép rendes bemutatkozás, fénykép róla meg az autótól, egyszóval igényesen "hirdette" magát és őt választottam. És jól is választottam, szerintem az egyik legjobb oktató a városban.

Az ügymenetek gyorsak voltak, egész végig talán 1-2 ilyen "boltba beugrás" volt, de mindig időben jött, időben lett vége, egyszer volt csak olyan, hogy pont egy másik tanuló mögé kellett beülnöm, de az is nekik már az óra vége volt azt hiszem.

TL:DR én elégedett voltam az Etitánnal és mindennel, ami végigkísért a jogsi megszerzésében. (Tavalyelőtt decemberben kezdtem a KRESZ-t, tavaly februárban a vezetést, tavaly márciusban már ott volt a kezemben az okmány.)

[ Szerkesztve ]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13666) SUPREME7 válasza HoaryFox (#13665) üzenetére


SUPREME7
őstag

Maga az etitán rendszer nekem is tetszett, csak az oktatói rendszer nem érett rá. Túlságosan hozzászoktak a csúszópénzekhez. A Budapesti oktatók akik fent vannak rajta, 4500-5000Ft-ot elkérnek óránként, de oktatni nem akarnak.

Többen is írták már itt, hogy kisvárosban nem ülnek az oktatók fordítva a lovon, itt pesten meg akármit megcsinálhatnak, pofátlan lehúzás. És nem csak az én oktatóm, mi a Wekerletelepen váltottunk ami egy "csomópont" ilyen szempontból, minden oktató ugyanezeket csinálja, láttam másnál, hogy beült az autóba, oktató meg szönyeget takarított még 10 percig meg ilyenek.

[ Szerkesztve ]

(#13667) updog


updog
senior tag

Nagyot változik a tanulóvezetők élete "Jövőre új szabályok szerint vizsgáznak majd a forgalomban az autós tanulóvezetők. Négy éve összevonták a rutin- és forgalmi vizsgát, de ez új problémát vetett fel. Most csökkentik a manőverezési feladatok számát..."

Vakarom a fejem, hogy ez jó-e vagy nem..

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13668) marsu. válasza updog (#13667) üzenetére


marsu.
senior tag

Szvsz legjobb talán az lenne, ha a vizsga elején a rutin pályán (ahonnan egyébként is indul a vizsga, legalábbis nálam anno ez volt) mutatná be a vizsgázó az alap parkolási, megfordulási feladatokat, épp amit húz. Ez lemenne, viszonylag gyorsan, aztán mehetne a városi vizsga. Így a forgalmat se zavarná, ha épp egy forgalmas úton kell neki egy párhuzamos hátra parkolást bemutatnia.
Valahogy nekem ez volt az első gondolatom, ahogy olvastam a cikket.

[ Szerkesztve ]

(#13669) updog válasza marsu. (#13668) üzenetére


updog
senior tag

És elnevezhetnénk "rutinvizsgának".

;]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13670) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Az utolsó bekezdés vicces.

Hiába indították újra három éve az oktatóképzést, a szigorú feltételek miatt évente körülbelül százötven, frissen vizsgázott oktató lép munkába, de ugyanennyien abba is hagyják, mert kiöregszenek a szakmából vagy nem tudnak megélni ebből a munkából.

Nem tudom mennyi esik le az oktatónak az óradíjból, de nehezen hiszem el, hogy olyan szarul keresnek.

(#13668) MNorbi96

Sokkal jobb ez így, élesben sokkal egyszerűbb és jobb is megtanulni parkolni, mint bóják között bohóckodni.

[ Szerkesztve ]

(#13671) updog válasza SUPREME7 (#13670) üzenetére


updog
senior tag

Kíváncsi lennék egy ilyen kimutatásra én is. A legkedvezményesebb iskolánál is leesik az oktatónak 5000ft/90 perc, az >3000/óra (és akkor még nem beszéltünk a lehúzósakról). Havi majdnem fél milka, ebből adózás (???? kapott már valaki valaha számlát oktatótól?), autó karbantartás, és autósiskola felé a jatt után is maradnia kéne nekik szvsz. Persze én nem látok bele ebbe.

Jó, persze ott a felelősség is, ha kivasalsz valakit, ő tartja a hátát, meg azért egy keményebb melléváltás/ kuplung(nem)használat/ padkázás/ stb. biztos generálja a szervizköltséget.. tudja a fene.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13672) marsu. válasza updog (#13669) üzenetére


marsu.
senior tag

:DDD akár.

supreme7

Az, hogy könnyebb azért nem biztos, de életszagúbb.
Azért amikor 15. órája ülsz a volán mögött és be kell parkolnod balra hátra a teszkó parkolóba és közben ott rohangálnak mögötted meg dudálnak... lehet kicsit ráparázol. Igaz, amikor egyedül ülsz ott jogsival a kezedben, akkor se lesz ez másképp.

(#13673) SUPREME7 válasza marsu. (#13672) üzenetére


SUPREME7
őstag

Inkább legyen nehezebb, de életszagúbb, vezetni se szimulátoron tanulsz, bár ott is lehet tanulni, mint a rutinpályán is, de nagyon nem ugyanaz. Ha valami büdösbunkóba botlik az ember akkor az úgyis ledudál ha 3 másodpercet kell várnia.

(#13671) doeeg

Azért annyira nem kereshetnek szarul, mint a taxisok, állandóan megy a panaszkodás, de újabbnál-újabb autókkal dolgoznak. Az én oktatóm is féltette a kocsiját, de akkor minek vette meg oktatni? Előre párhuzamosnál éppenhogy bedughattam az orrát, mert már nyüszített, hogy drága a gumi, a váltót is csak "pöccintsem ki üresbe és lasssssssan toljam át"....

[ Szerkesztve ]

(#13674) jozsi252 válasza Peti78 (#13650) üzenetére


jozsi252
veterán

"A rendelkezésre álló 60 másodpercből 19 másodpercet használt fel.

10-ből 10 helyes válasz (100%)"

Nem vészes a teszt, gyorsan át lehet szaladni a számokon. Szerintem az lehetett a gond hogy túl közelről mutatták neked. "Távolról" jobban át lehet látni a számokat.
Amúgy aki nem megy át az orvosin és a doki beleírja hogy szemüveg kell a vezetéshez, akkor a jogsiba is bele van írva egy kis kitétel hogy szemüvegbe vezethetsz?

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#13675) Gyula84 válasza SUPREME7 (#13670) üzenetére


Gyula84
veterán

nekem 3400volt óránként a sulinál fizettem mindig és kaptam számlát, 2200 vagy 2400 jutott az oktatónak (Zalaegerszegen)

[ Szerkesztve ]

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#13676) kr1st0f


kr1st0f
újonc

Sziasztok!
Valakinek vannak tapasztalatai a mostani autósiskolákkal? Szeretném lassan elkezdeni, de nem tudom melyik iskola a legjobb választás. Előre is köszönöm a válaszokat.

(#13677) jerry311 válasza kr1st0f (#13676) üzenetére


jerry311
nagyúr

Az utóbbi időben az rajzolódott ki, hogy nem Budapesten és környékén akarj tanulni, kivéve ha szereted a bunkó oktatókat drága óradíjért, és az simán 1 éves időtartamot beiratkozástól jogosítvány szerzésig.

(#13678) kr1st0f válasza jerry311 (#13677) üzenetére


kr1st0f
újonc

Sikerült a legfontosabbat kihagynom. Érdemes lenne elolvasni mit írok.

Debrecenben keresek.

(#13679) jerry311 válasza kr1st0f (#13678) üzenetére


jerry311
nagyúr

Erről majd a debreceniek nyilatkoznak.

(#13680) sityupityu válasza jozsi252 (#13674) üzenetére


sityupityu
veterán

Persze, hogy bekerül. A jogsiban a 3 számjegyes orvosi besoroláshoz más számot kapsz. Ha a rendőr megállít egyből nézi, hogy milyen szám van ott és, hogy van-e rajtad szemüveg ha esetleg kell. Persze a kontaktlencse is elfogadott. Bár ez érdekes lehet, hogy hogyan bizonyosodig meg arról, hogy a szemedben van-e. Kiveteti? :DDD

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#13681) jerry311 válasza sityupityu (#13680) üzenetére


jerry311
nagyúr

Annyira azért nem kell messzire menni, kontaktlencse látható ha elég közelről nézi az ember. Meg ilyenkor még mindig lehet kötekedni a kötelező pót szemüveggel. Nem tudom a pót kontaktlencse pár elfogadott-e már.

(#13682) sityupityu válasza jerry311 (#13681) üzenetére


sityupityu
veterán

Nekem az asszony kontaktlencsés, de én nem látom ha a szemében van. :) Vagy akkor nagyon közelről kell nézni. Azért az fura lenne, ha 10 centire a pofámtól vizslatna a rendőr. :DDD

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#13683) HoaryFox válasza sityupityu (#13682) üzenetére


HoaryFox
őstag

Nekem csak "101" van a B kategóriánál, ami ha jól emlékszem, csak a sima orvosi alkamasságinak a száma, pedig szemüveges vagyok, abban is vezettem meg minden.

Ezek szerint én szemüveg nélkül is vezethetek? :F

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13684) updog válasza HoaryFox (#13683) üzenetére


updog
senior tag

Bal alsó sarokban, hátul ott lesz a 01.06 kód ("szemüveg vagy kontaktlencse")

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13685) HoaryFox válasza updog (#13684) üzenetére


HoaryFox
őstag

Jelentem, ott 01.01 van

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13686) updog válasza HoaryFox (#13685) üzenetére


updog
senior tag

Az is "jó" :DDD

[link]

A kártya formátumú vezetői engedélybe bejegyezhető kódok jegyzéke
01 Látásképesség korrekciója és/vagy védelme
01. 01. szemüveg
01. 02. kontaktlencse/kontaktlencsék
01. 03. védőszemüveg
01. 04. homályos lencse
01. 05. szemtakaró
01. 06. szemüveg vagy kontaktlencse

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13687) HoaryFox válasza updog (#13686) üzenetére


HoaryFox
őstag

Áh, így már értem :)

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13688) sityupityu válasza updog (#13684) üzenetére


sityupityu
veterán

Nekem nyáron lejárt a jogsim, ezért most a legújabb van. A bal alsó sarokban ahol 12-es pontnál a kódoknak kéne lenni semmi nincs, tök üres. Csak a 12-es szám van ott.

szerk: Fölötte, a vastagon beütött jogosítvány szám fölött olvasható egy kódsor, négy van egymástól elválasztva egy kötőjellel. Az egyikben szerepel olyan, hogy 01/02. De szerintem ez valami más lehet, én nem vagyok szemüveges.

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#13689) Alexios válasza SUPREME7 (#13664) üzenetére


Alexios
veterán

Én etitanon keresztül járok vezetni, heti 2-3 alkalalommal(1 alkalom 2 óra), 3500Ft óradíjért, Budapesten. Időhúzás, stb nem volt, első órán kb 60km-t vezettünk le, azóta azért csillapodott a dolog, de a 2 óra alatt 120 percet vezetek mindig, amikor kevesebb volt az csak a saját késésem miatt volt(az is 10 perc minusz)

(#13690) SUPREME7 válasza Alexios (#13689) üzenetére


SUPREME7
őstag

Ez nekem kicsit tündérmesének tűnik, főleg a 120 perc vezetés. Életbe nem hallottam ilyet ...

Első órán 60km? Budapesten? Ez a 60km tipp, vagy "mérted"? Mert én szinte az összes órán runtastic-kal mértem, és 20-25km volt. Komolyan nem tudom, hogy most csak vetítesz-e ... de sántít ez a dolog mindenhogy.

[ Szerkesztve ]

(#13691) sityupityu válasza SUPREME7 (#13690) üzenetére


sityupityu
veterán

Ilyet még én sem láttam, pedig jó pár kategória a hátam mögött van, ráadásul vidéken. De matematikailag lehetséges. :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#13692) Alexios válasza SUPREME7 (#13690) üzenetére


Alexios
veterán

Első órán a nepligettol elmentünk ocsara és vissza(mondván gyakoroljam a valtasokat) , +- pár km, fejből nem emlékszem már de 50-60 körül volt.
Nem tudom mi okom lenne vetíteni igazából.
De basszus lehet nem ma 10:10-től megállás nélkül 11:56ig volt, de csak azért 10:10 mert nem értem oda időre 10re

[ Szerkesztve ]

(#13693) jerry311 válasza SUPREME7 (#13690) üzenetére


jerry311
nagyúr

3.5 év Újpest-Kőbánya munkába járás átlaga ~28 km/h. Egyáltalán nem áll távol a valóságtól 60 km 2 óra alatt Budapesten sem. Nyilván nem a belvárosban.

(#13694) SUPREME7 válasza jerry311 (#13693) üzenetére


SUPREME7
őstag

Nem azt mondtam, hogy nem lehetséges 2 óra alatt 60km-t vezetni. Csak az egész nem illik bele a tapasztalatokba, és nem csak azért mondom mert nekem éppen egy olyan oktató jutott aki ennek pont az ellentéte, hanem mert sok ismerősöm, különböző fórumok tapasztalatai is az, hogy a legrendesebb oktató is inkább csak a minimumot teljesíti, nemhogy jótékonykodik ... az etitan-on meg főleg nem éri meg nekik jófejkedni.

De ha a kolléga ennyire jó oktatót fogott ki, akkor grat neki.

Egyébként ma mentem intézni a jogsit, mert nem voltam 1,5 hétig vizsga után, és tök meglepődtem, 8 munkanap alatt elvileg hozza a postás. :Y

[ Szerkesztve ]

(#13695) updog válasza SUPREME7 (#13694) üzenetére


updog
senior tag

"Egyébként ma mentem intézni a jogsit, mert nem voltam 1,5 hétig vizsga után, és tök meglepődtem, 8 munkanap alatt elvileg hozza a postás."

Először én is gyanakodtam, hogy milyen simán ment minden, az NKH-nál kb. 10 percet várakoztam (előttem egy kis kínainak tolmácsoltak, azért tartották fel az ügyintézőt :D), a tokmányirodában talán annyit se, klity-klaty, lefotóztak, következő hét elején már be volt dobva az értesítő hogy mehetek a postára a jogsiért :DDD

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13696) SUPREME7 válasza updog (#13695) üzenetére


SUPREME7
őstag

Hétköznap délelőtt én se számítottam sok várakozásra, de úgy rémlett, hogy valami 3-4 hét mire kiküldik. :)

[ Szerkesztve ]

(#13697) updog válasza SUPREME7 (#13696) üzenetére


updog
senior tag

Igen, mondjuk az a "szerencsém" hogy betegszabin voltam, de volt annyi erőm, hogy összeszedjem magam, mert amúgy 09:00-14:00 nyitvatartás nem a dolgozó embernek van kitalálva... az okmányirodába (ami hozzám közel lenne, értsd, ~nem Buda túlvégén) meg 3 hétre előre tudtak csak telefonon időpontot adni. Viszont mivel végül úgyis el kellett mennem a Petzvál utcába Budára, random benéztem a Fehérvári úti kormányablakba, és ott azonnal tudtak fogadni.. fene se érti ezt a bürokráciát.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13698) odrif


odrif
MODERÁTOR

Napra pontosan egy hónap múlva lejár a jogsim.
Ha a háziorvoshoz bemegyek és kérek igazolást, akkor azzal befáradva az okmányirodába elkészítik nekem az új jogsit, vagy meg kell várnom amíg lejár?

20 éve a Prohardveren

(#13699) Gyula84 válasza odrif (#13698) üzenetére


Gyula84
veterán

Szerintem nem kell megvárni

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#13700) odrif válasza Gyula84 (#13699) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

És a megújított jogsi lejáratának dátuma: az igénylés napja+ 10 év?
vagy az 1 hónap múlva lejárat napja +10 év? (hasonlóan mint a gépkocsi műszaki vizsgánál)

[ Szerkesztve ]

20 éve a Prohardveren

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.