Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13001) sqpp válasza marsu. (#13000) üzenetére


sqpp
őstag

16+1 óra lesz, szóval eléggé kevés.

(#13002) Mela Kehes válasza sqpp (#12997) üzenetére


Mela Kehes
addikt

November elsejétől csak engedéllyel lehet motort oktatni, szóval marad a tavasz.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#13003) sqpp válasza Mela Kehes (#13002) üzenetére


sqpp
őstag

Még nem mondott egyenlőre semmit az oktató, de majd megkérdezem holnap, hogy akkor most hogy lesz.

(#13004) jerry311 válasza BRIKLY (#12998) üzenetére


jerry311
nagyúr

Csak 1 oktatójuk van, aki megfelel neked? Ha nem akkor kérd el a többi telefonszámát is.

(#13005) sqpp válasza sqpp (#13003) üzenetére


sqpp
őstag

Csúszik amúgy Márciusig.. :)

Mindegy :D

(#13006) BRIKLY válasza jerry311 (#13004) üzenetére


BRIKLY
veterán

Nem,van több is. Csak mindnél sok a várakozás. aug. 17.-én lett meg a KRESZ vizsga,rá pár napra végig telefonáltam az összeset,és mind azt mondta,október eleje.. Ez az egy pedig hogy szeptember 10.

A napokban írtam az iskolavezetőnek,hogy ha így megy tovább,szeretnék váltani. De csak annyit kaptam,hogy legyek kicsit "rámenősebb", mert ha váltok,megint csak több hetet várni kell..

Vicc az egész, májusban kezdtem KRESZ tanfolyammal.. Van aki meg meséli,hogy máshol kezdéstől számítva 3 hónap alatt kész a jogsi... :U

Ma megint felhívtam a drága oktatót,közöltem,hogy megint elfelejtett hívni.. Aztán megint jött,hogy mindjárt visszahív.. Mondom neki oké,de el ne felejtse.. És! kész csoda,visszahívott! Kaptam szerdára időpontot,kíváncsi leszek,mi lesz belőle..

(#13007) jerry311 válasza BRIKLY (#13006) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nem értem én ezeket.
Azon paráznak, hogy rohadt sokan vannak és emiatt nyomottak az árak. A valóság meg az, hogy hónapokat kell várni, hogy az ember elkezdhesse a vezetést. :U

(#13008) BRIKLY válasza jerry311 (#13007) üzenetére


BRIKLY
veterán

Már bánom,hogy kikerestem a legolcsóbb iskolát. Pláne,hogy mikor az árajánlatot kaptam,az EÜ tanfolyam pl 5000Ft volt,mire indult a tanfolyam,meg már 6000Ft lett.. Kíváncsi leszek,a vezetés mennyi lesz 2600Ft/óra helyett.. :U
Más iskolánál lefogadom,rég meglenne a jogsim. :(((

(#13009) jerry311 válasza BRIKLY (#13008) üzenetére


jerry311
nagyúr

Az a baaaj, hogy az utóbbi hónapokban (1 évben?) kb. ugyanezt olvasni mindenkitől, aki ebbe a topicba ír...

(#13010) BRIKLY válasza jerry311 (#13009) üzenetére


BRIKLY
veterán

Csak sajnos mikor elkezdtem,senki sem tudott mondani itt a topikban semmit a szolnoki autósiskolákról,így ár alapján,és kezdési idő alapján döntöttem.
Most már mindegy,valahogy majd csak kiharcolom azt a 29 órát az oktatótól még idén..

(#13011) sultansmith válasza BRIKLY (#13010) üzenetére


sultansmith
senior tag

Melyik szolnoki sulinál vagy?

Babakék is never ever motherfuckin' DIE!

(#13012) jerry311 válasza BRIKLY (#13010) üzenetére


jerry311
nagyúr

Sajnos, nem mindig van, aki tanul valahol.
Sőt, a topik forgalmából ítélve, elég kevés fórumlakó osztja meg tapasztalatai, még ha éppen vezetni tanul is. :(

(#13013) BRIKLY válasza sultansmith (#13011) üzenetére


BRIKLY
veterán

A Start-nál..

(#13012) jerry311: na igen,közben meg állítólag rengeteg a jogsis tanuló..

[ Szerkesztve ]

(#13014) sqpp válasza jerry311 (#13012) üzenetére


sqpp
őstag

Én megosztanám, de egyenlőre csak kresz van.

B-ből meg csak kövi év őszén megyek vezetni. Ha a motoros részt elkezdem akkor majd tudok írni egy két dolgot róla :)

(#13015) tranceplanet


tranceplanet
addikt

Egy hónapja írtam ide. Iskolát váltottam, 10 óra vezetés van meg. 3 hete nem vezethetek, a kartonom a héten már talán az új oktatómnál lesz és újra vezethetek. Hosszan elbeszélgettem a régi sulim titkárnőjével, azt mondta oktató és vizsgabiztos hiány van és ez nem csak Fejér megyére vonatkozik. Van tanulójuk, aki pestről jàr le, mert ott min. 1 hónap, mire autóra kerül. Megbántam, hogy nem vártam a vezetéssel februárig, így kár volt elkezdenem. KRESZ, EÜ pik-pakk megvolt júliusban. Kell a türelem, nem kicsit :-(

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#13016) marsu. válasza tranceplanet (#13015) üzenetére


marsu.
senior tag

Durva. Akkor én még örülök, hogy amikor én csináltam csak egy-két hét volt amikor várnom kellett az oktatóra. Én áprilistól júliusig letudtam az egészet. Volt olyan hét, hogy 6x2 órát voltam + oktatói is baromi rendes volt. Ez mondjuk vidéken volt.

(#13017) BRIKLY


BRIKLY
veterán

Ma végre sikerült kocsiba ülnöm.
De az oktatóm szerintem beteg.. Nem tudom,hogy szokták manapság kezdeni a vezetést,de ahogy hallottam,legalább 1 óra rutin pálya. Ő ezt szépen kihagyta,elvitt egy forgalom mentes,hosszú utcába,és átadta a helyét.Menjek végig az utcán,aztán 1 ívű megfordulás. Rámentem 1 kerékkel az út szélén az apró kavicsra,erre belelép a fékbe,és ordít,hogy ne menjek a sárba,mert megcsúszik az autó.. Sár?hol? megcsúszik? 1km/h tempónál? hmm.na mindegy,vissza az út elejére,megint 1 ívű,itt sikerült. megint végig,aztán Y fordulás,és még egy. Ekkor már úgy voltam vele,oké,akkor biztos itt fogunk forgolódni. Persze,visszaértem az út elejére,na,akkor index balra,irány a forgalom.. Szolnok közepe! :U
Mentünk 2 nagyobb kört,aztán parkoló,letelt az 50 perc.Elő a papírok,gondoltam oké,biztos a 10 perc szünet. Aláírom a 2 órát,megbeszéltük a következő alkalmat..(1 hét múlva..) aztán elköszönt.. :U Csak lestem,nem szóltam,mert úgyis fárasztó volt az első óra nagy izgulástól,de hát akkor is érdekes. Mi lesz így ebből?

Ha fele időt vezetek,hogy szokjam meg az autót? Mert bár oké,elindulás,váltás,stb-vel nincs bajom,de azzal viszont igen,hogy nem érzem a kocsi jobb oldalát,mindig a padkára akarok menni. :B

(#13018) sqpp válasza BRIKLY (#13017) üzenetére


sqpp
őstag

na nekem ez így szívás lenne, főleg hogy azt sem tudom még, hogy kell elindulni gyakorlatban :D

(#13019) BRIKLY válasza sqpp (#13018) üzenetére


BRIKLY
veterán

Ő azzal nem foglalkozott,hogy egyáltalán tudom-e,melyik a fékpedál.. Szerencsére ilyesmivel nincs bajom,mert mondhatni autószerelő garázsban nőttem fel,na meg az autó kezelését is sokat tanították már nekem,igaz álló helyben.
Ami még érdekes az oktatóban,hogy benzines autóval erőlteti,hogy gáz nélkül induljak el,és ne rángasson az autó.. (Suziki Swift Sedan 1,3 benzin)

Ja,meg kíváncsian vártam,hogy vajon mikor veszi észre,hogy az övem nincs bekötve. hát nem vette észre. ;]

[ Szerkesztve ]

(#13020) marsu. válasza BRIKLY (#13019) üzenetére


marsu.
senior tag

:C :C Széééép!
Az a baj ezzel az "egy órát vezettem, de kettőt ír be dologgal", hogy nem lehet rendesen felkészülni a vizsgára. Ha így lesz a továbbiakban is sztem szólj neki, hogy ez így nem okés.

(#13021) sultansmith válasza BRIKLY (#13017) üzenetére


sultansmith
senior tag

Hát ez igazából még sok mindent jelenthet, lehet csak rossz passzban volt, az enyém is hasonló volt, csak közben magyarázott:

- negyed órát töltöttünk a rutinpályán, mikor közölte, hogy irány a forgalom, ott lesz a vizsga, arra kell felkészülni, haladni fogunk.

- az elején a legkisebb hibánál is belenyúlt, fékezett, elmondta, hogy mire figyeljek, már most az elején, hogy később, a vizsgán, már biztosan tudjam, hogy mit csináljak ha valami történik. Nem kiabált, de határozott volt.

- az elején nálam is sokat pihentetett, mert tudta, hogy megerőltető a vezetés+folyamatos figyelem. Aztán telt múlt az idő, és egyre kevesebbet hagyott pihenni, egyre kevesebbet álltunk meg pékségnél, meg mit tudom én... :D volt, hogy megkérdezte, hogy most végig tudjuk-e nyomni, vagy tartsunk-e pihenőt.

- nálam is kb 1 hét múlva voltak az időpontok, ahogy közeledett a vizsga, úgy sűrűsödtek. Azt is elmondta, hogy nála csak akkor veszünk pótórát, ha nagyon muszáj, sőt, ha úgy látja, mehetünk hamarabb is. Az órák aláírásával ne törődjek, az csak papír. Emlékeim szerint 26 órával mentem el vizsgázni, de vannak olyanok, akik 20-al, sőt, akinek sürgős volt, 10 (!) óra után kikérte a vizsgát neki (vmiért sürgős volt a jogsi). De ragaszkodott, hogy sikeres vizsga után, még vezessen nála pár órát a tanonc.

Én is Szolnokon tanultam, igaz, én az Indexnél, és egy ajánlott tanárnál, akivel volt közös pont, ugyanis ő is zenész.

Babakék is never ever motherfuckin' DIE!

(#13022) jerry311 válasza BRIKLY (#13019) üzenetére


jerry311
nagyúr

A gáz nélküli elindulást egy karburátoros autón is meg lehet csinálni, amin nem segít az elektronika azzal, hogy próbálja tartani az alapjárati fordulatszámot. Gyakorlatilag helyetted ad gázt, hogy meglegyen a 800-900 RPM.
Az övet pedig magadnak kötöd, kevésbé kényelmetlen, mint egy kerekes szék.

(#13023) thEndeR


thEndeR
tag

En eloszor a harmadik oran mentem ki a rutinpalyara. Meglepodtem, amikor eloszor mondta az oktato hogy uljek a kormany moge.

(#13024) BRIKLY válasza jerry311 (#13022) üzenetére


BRIKLY
veterán

Meg lehet,persze.Én is kénytelen voltam úgy indulni,mert beszólt az oktató,hogy "hova sietsz?"
Viszont senkit nem láttam még így indulni..mindenki ad egy kis gázt,miután elkezdte kiengedni a kuplungot.

Öv: igen,tudom. Egyébként az oktató sem csatolta be. Jól emlékszem KRESZ tanfolyamról,hogy szólnom kellene neki,hogy csatolja be? :B

(#13025) jerry311 válasza BRIKLY (#13024) üzenetére


jerry311
nagyúr

A gáz nélküli indulást nem erőltetném forgalomban (kivéve dugóban történő lépésben haladás) , viszont kiváló módszer a kuplung kezelésének tanítására.
Nem, az oktatónak nem kell bekötnie magát, hogy ha kell minél könnyebben beavatkozhasson.

(#13026) BRIKLY válasza jerry311 (#13025) üzenetére


BRIKLY
veterán

Hát ez az,de nekem a nagyobb forgalomba becsatlakozásnál is gáz nélkül kellett indulni. Pedig gondoltam,hogy itt már kéne,hogy hamar eltűnjek a szembe forgalom sávjából.. Na mindegy,majd kiderül jövő héten,mert tuti rögtön a forgalomba dob.. Ráadásul délután fél 5-re kell mennem,úgyhogy szuper lesz,sötétben.. Nem korai még az? :F

(#13027) HoaryFox válasza BRIKLY (#13026) üzenetére


HoaryFox
őstag

Hmm... ez érdekes dolog, mondjuk én dízelen tanultam, ott persze meg lehet csinálni nyomatékból, de az F Astrám (benzines) szerintem simán lefulladna :))

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13028) BRIKLY válasza HoaryFox (#13027) üzenetére


BRIKLY
veterán

Dízellel még kettesbe is el lehet indulni gáz nélkül,de benzinessel nem könnyű. Le ugyan nem fulladt,de párszor rángatott az autó. Pont,mint mikor 30-nál váltok harmadikat. Mert szerinte az a jó váltás,ha 20-nál kettes, 30-nál 3-as, 40-nél negyedik,50-nél ötödik.. Hát 50-el nem mentem,de 40-nél elég necces volt már a negyedik..Aztán jött a piros lámpa. :DDD

(#13029) HoaryFox válasza BRIKLY (#13028) üzenetére


HoaryFox
őstag

WTF milyen oktató ez :Y

A 20-nál kettes addig kábé oké, de én még 60-ig 3-asban maradok, 4-es meg kipörgethető 110-ig is ;]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13030) NZKK


NZKK
tag

Tegnap sikerült a forgalmi. Elsőre paraszolvencia nélkül. Most jön a jogsiszerzés legszarabb része, várni a plasztikra.

Oh yeah !

(#13031) HoaryFox válasza NZKK (#13030) üzenetére


HoaryFox
őstag

Gratula! :K

Mennyi hibapont és milyen vizsgaútvonalad volt?

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13032) jerry311 válasza BRIKLY (#13028) üzenetére


jerry311
nagyúr

2000 RPM környékén már simán lehet felfelé váltani. Ez az MX-5-ön szerencsére naygjából kerek MPH értékekre jön ki. 2-es 10 MPH, 3-as 20 MPH, 4-es 30 MPH, 5-ös 40 MPH, de pl sík úton elmegy 5-ösben is 30 MPH-val. Ehhez még hozzátartozik, hogy ha már egy kicsit is megindult az autó és nem kell sietnem, akkor simán elváltom kettesbe.

(#13033) BRIKLY válasza HoaryFox (#13029) üzenetére


BRIKLY
veterán

KRESZ oktató azt tanította,hogy felfelé kétharmad fordulatnál,lefelé 1 harmad fordulatnál kell váltani. Nem néztem a fordulat számot,de ez biztosan nagyon távol állt tőle. És azt mondja,a vizsgán is így kell váltani,különben hibapont.

(#13032) jerry311: Aha,csak hogy 30 MPH= 48km/óra, 40 MPH = 64 km/óra. Nem sok eltérés ugyan,de kb pont elég,hogy ne rángasson be véletlen. Na meg ez nem MX-5, hanem Suziki Swift :DDD

(#13034) jerry311 válasza BRIKLY (#13033) üzenetére


jerry311
nagyúr

Az 1/3-2/3 az nem kell, hanem inkább csak úgy általánosan ajánlott és könnyen alkalmazható minden autóban.
Ha megnézel egy bármilyen autót, ami már ajánl sebességfokozatokat a takarékos közlekedés érdekében, akkor köze nincs az 1/3-2/3-hoz. Jellemzően bőven 2/3 előtt kapcsoltat felfelé (ha nem gyorsítasz (közel) padlógázzal). Illetve ha egyenletes haladásból nem kezdesz eszeveszettül gyorsítani, akkor sem nagyon ugrál, hogy kapcsolj lefelé.

A saját váltási szokásaimmal kapcsolatban pedig nem véletlen írtam, hogy MPH és MX-5. Egyébként az a Suzuki lehet, hogy könnyebb 100-150 kilóval, mint az MX-5. Alapvetően elviselné azt is ha ugyanilyen km/h-s értékeknél váltogatnék, csak inkább fordulatszámból szeretek autózni, nem nyomatékból, ezért is nincs dízel gépjárművem.

(#13035) sqpp


sqpp
őstag

Megint csúszott a KRESZ-em (Persze ez most miattam volt, mert csak ma tudtam bevinni az orvosi alkalmasságit, de így November elején lesz. ) Jövőhéten hétfőn még lesz egy utolsó óránk, aztán vége is.

(#13036) HoaryFox válasza BRIKLY (#13033) üzenetére


HoaryFox
őstag

Hát Astrámat én általában 3000-3500 között váltom el bármelyik fokozatban, dízeleket meg már 2000-nél el kell váltani, mert nem szeretik a pörgetést.

Stift, főleg 1.3-as, nem pörgetném agyon, de hallásból is majd meg fogsz tudni váltani, hogy mikor hallod azt, hogy "na most kell váltani", ez típustól, motorfajtától, sok mindentől függ, de nem ördöngösség :))

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13037) BRIKLY válasza HoaryFox (#13036) üzenetére


BRIKLY
veterán

Így van. Lehet hallani,hogy mikor kéne váltani. Hát 30-nál nagyon nem kéne a harmadik. Mikor váltottam,és gázt adtam hogy gyorsuljak 40-re,rángatott. De ha az oktató ezt szereti,akkor legyen így. Majd ha meglesz a jogsi,és saját kocsival megyek,úgyis én döntöm el,hogy mikor váltok. :D

---

Sötétedéskor,sötétben vajon mennyire lesz kellemetlen vezetni így,hogy még csak 1 órát vezettem? :F

(#13038) sultansmith válasza BRIKLY (#13037) üzenetére


sultansmith
senior tag

Semennyire, a város teli van világítva mindenfelé, a sötétséget országúton lehet érezni.

Babakék is never ever motherfuckin' DIE!

(#13039) jerry311 válasza BRIKLY (#13037) üzenetére


jerry311
nagyúr

Finom gázpedál kezeléssel megúszható a rángatás. Hülyén hangzik, de ha 30-nál, 4-esben lepadlózod, akkor rángatni fog, ha szépen adagolod akkor nem.

(#13036) necsak
Ugyan már, bármelyik benzinest lehet pörgetni, ha már meleg a motor. felkúszik az egekbe az olajnyomás és még kevésbé érzi meg a motor, mint egy ilyen 30 km/h 4-esben rángatást. Nyilván vele megy a fogyasztás is.

(#13040) jerry311


jerry311
nagyúr

(#13041) sqpp


sqpp
őstag

Nov 4.

B kategória - 8:00
A2 kategória - 9:20

:D Na most már belehúzok

(#13042) Balázs1621


Balázs1621
senior tag

Ma voltam először vezetni. Az oktató megkérdezte vezettem-e már autót, mondtam hogy igen, bár azt nem említettem, hogy ez annyiból állt hogy beálltam kétszer a garázsba. :) Kimentünk a pályára, mentem két kört a pálya szélén. Majd mondta, hogy megyünk ki a forgalomba. :Y Veszprémben tanulok, azzal kezdtük, hogy lementünk a Balatonra, végig két-három part menti településen, majd vissza a sulihoz, ez egy óra. Nem voltam felkészülve 90-es tempóra, rendesen halál félelmem volt, szorítottam a kormányt. :) Utána egy óra a városban. Sok mindenre kell figyelni az biztos. Gyalogosoknak soha nem adtam meg az elsőbbséget, sebességhatárt se mindig tartottam be, váltóval is vannak gondok, néha nem oda kapcsolom, ahova kellene. :U Szerencsére személyi sérülés nem történt, de ez így elsőre kicsit sok volt. :D Na majd holnap újra.

(#13043) Cry0 válasza Balázs1621 (#13042) üzenetére


Cry0
őstag

nyugi szerintem az első óra mindenkinek ilyen majd megszokod én is első vezetéskor bentvoltam 10 percig a pályán majd mikor hallotam hogy akkor kimgeyünk a forgalomba csak pislogtam de hozzászoksz jó lesz minden :R

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#13044) jerry311 válasza Balázs1621 (#13042) üzenetére


jerry311
nagyúr

Szimulátorozz. Semmi köze a vezetéshez, de legalább szokod, hogy rohan a táj.
Én is rengeteget szimulátoroztam, jogsi előtt is, után is, most is. A legtöbbet a teherautós jogsi megszerzésében segített. Szokni, hogy a légfék nem azonnal fog, hogy nagy ívben kell kanyarodni, ilyenek. Annyi, hogy belső nézetből kell játszani. Hátulról, felülről nézve nem bonyolult sem a sávtartás sem a kanyarodás. Segített az utánfutós tolatásban is...

(#13045) concret_hp


concret_hp
addikt

baleset esetén mi a pontos teendő a kárbejelentésnél? kiszállunk, tegyük fel egyik elismeri ő a hibás, milyen papírt kell erről írni? (rendőrt kell-e hívni ilyenkor vagy csak ha egyik se ismeri el?)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#13046) zedok


zedok
senior tag

Sziasztok!

Szeretném meglepni a páromat egy B jogsis oktatással Budapesten. Melyik sulit és oktatót ajánljátok?

Köszönöm. :)

[ Szerkesztve ]

Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D

(#13047) sqpp


sqpp
őstag

Sikeres A2-es KRESZ-vizsga... :C

Sajnos a B-t buktam, mert arra nem sokat készültem, inkább a motor érdekelt jobban, de majd legközelebb, itt szerencsére elég olcsó egy új vizsga, meg 1 napra esett mindkettő, így elég rossz volt készülni rá, de a lényeg, hogy márciusban kezdek :U

(#13048) Cry0


Cry0
őstag

Sziasztok holnap lenne a vizsgám viszont olyan baj van hogy már pár napja rosszul érzem magam mostmár nagyon szarul vagyok és így elég nehéz lenne oda figyelni vizsga közbe most ha reggel beszélek az oktatóval hogy nem tudok menni akkor ugyan ugy elveszik a vizsgadijam vagy áttesz egy másik időpontra dij nélkül?

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#13049) Mela Kehes válasza Cry0 (#13048) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Vizsgát lemondani 5 munkanappal előbb lehet csak. Most már meg kell próbálnod. Ha nem mész el, akkor buktad.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#13050) Cry0 válasza Mela Kehes (#13049) üzenetére


Cry0
őstag

köszi a választ de már lebeszéltem oktatóval megoldva minden

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.