Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14651) albiosz válasza albiosz (#14604) üzenetére


albiosz
őstag

Meg is lett ma a vizsga, 1 pontot vesztett, valami műszaki kérdésen. Kb. 30-at használt ki a 36 órából, az utolsó 1 hétben már csak gyakorolt.

Nincs arra szabály, hogy elsősegély vagy forgalom kell előbb, ugye? Kezdhet vezetni elsősegély vizsga nélkül?

(#14652) sugarforce válasza albiosz (#14651) üzenetére


sugarforce
őstag

gratula neki. nincs ilyen szabály, az eü lehet akár a forgalmi után is.

(#14653) albiosz válasza sugarforce (#14652) üzenetére


albiosz
őstag

szuper, köszi! :R

(#14654) Andris837 válasza albiosz (#14651) üzenetére


Andris837
senior tag

Gratulálok! Nincs ilyen, nekem is előbb volt meg a forgalmi vizsgám mint az elsősegély. Így utólag már bánom, hogy a legvégére hagytam, de akkor így volt a legjobb, hogy a legkönnyebbet hagytam a legvégére. :) Olyan jó volt már úgy odamenni, hogy de jó, már csak ez kell és meg is van. :) Sok sikert neki a továbbiakban!

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#14655) albiosz válasza Andris837 (#14654) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi szépen! Igen, az felszabadult érzés lehet. Arra azért figyelünk, hogy a legközelebb lévő Vöröskeresztnél hamar betelnek az időpontok, így majd ha lesz új, akkor jelentkezünk.

(#14656) tomszli11


tomszli11
tag

Sziasztok!
Jól jönne egy kis segítség, vagy valami féle jó tanács, mert elég reményvesztett ügynek tűnik a vezetési gyakorlat megkezdése.
Csigavérnél iratkoztam be, viszont már erősen gondolkozok hogy váltok másik sulira, mert itt vagy olyan oktatót adnak aki idegbajos, vagy az időponttal nem tudunk megegyezni.
Tudnátok nekem ajánlani Budapesten XI. kerületben oktatót vagy megbízható sulit akinek rendes oktatóik vannak?
Sajnos már befizettem egy részletet a Csigához, gondolom hogy ha másik iskolába akarok átiratkozni, akkor ezt az előleget bukom...
Nagyon köszi ha tudtok segíteni.

(#14657) Imilenni


Imilenni
addikt

Hi all!
Sikerült "nagynehezen" az egészségügyi is, ezzel mindennel végeztem végre!

Egyik ismerősöm hétfőn kora reggel volt az okmányirodában Jászberényben, erre ma délkörül jött neki az SMS hogy mehet a postára mert megjött a jogsi.. :Y

Ez egyedi eset lenne?
Hallottam innen-onnan hogy akár másfél hét is lehet a procedúra :(((

Számít egyáltalán hogy melyik okmányirodába megyek?

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#14658) sugarforce válasza Imilenni (#14657) üzenetére


sugarforce
őstag

Nem egyedi eset. Nekem 2 nap volt, egyik baratomnak meg 3. Hamar vegeznek vele.

(#14659) Lifer092


Lifer092
senior tag

Először is sok sikert mindenkinek aki most készül vizsgázni, vagy most kezdi el a jogsit. :)

Elég régen írtam már ide utoljára, még kb. 2 éve mikor kezdtem a jogsit jómagam is. :) Néha eszembe jut a néhány kínlódás, és az oktatóval kialakult már-már összeférhetetlenség. Pláne, mikor meglátom az arany színű 206-os Pözsót'. :D Benne az oktatóval. Érdekes, hogy az elején mikor kezdtem nála, szerinte mindig minden szuper volt, agyba-főbe dícsért, kb. én voltam a következő Lewis Hamilton. Aztán ahogy haladtunk előre, úgy kezdett stílust váltani, egyik nap még jól váltottam, másnap ugyanaz már nem volt jó. Kormányba belenyúlt, túldramatizálta a dolgokat, ezzel elég nagy frusztrációt kiváltva bennem, megmondom őszintén hogy kb. 10 óra után elment a kedvem az egésztől, volt olyan is, hogy órát is mondtam vissza valami indokkal, mert egyszerűen nem volt kedvem menni vele. Kedvencem az volt, mikor belenyúlt a pedálba zöldhullámos útszakaszon, mert túl lassan mentem szerinte, tövig nyomta, mondta hogy váltsak. Kuplung be, természetesen lábát a gázon hagyta, az autó motorja meg kb. atomjaira robbant majdnem. Persze, én voltam a hibás hogy miért nem szóltam hogy benyomom a kuplungot... :U :U (Te mondtad hogy váltsak, fiam... :N )

A vizsgára már kb. totál kikészültem tőle. Majd jött a csodálatos vizsganap. Vizsgabiztos beül, szokásos körbejárás stb. majd elindultunk. Szerintem jól mentem, 1-2 hibával. Azonban volt egy 30-as szakasz, útépítés miatt, ahol én végig mentem kemény 40-el, 30 helyett. Mentünk kb. fél órát, majd vissza az NKH-hoz. Megállok, autó leállít. Majd mondja a vizsgabiztos, hogy, hát kedves én. Nem tudja hogy mit is mondjon. (Gondoltam magamban hogy bármit, csak innen szálljak ki egyszer...) ez minden volt csak nem vezetés. Hm... Hát rendben. Majd jött az a beszólás, amitől magamban kb. meghaltam a röhögéstől. Látja, szeretem a sebességet. Ránézek, kérdezem hogy miért? Az útjavításnál 30-as tábla volt, én pedig 40-el mentem ott végig! (Állat, ha ez autóval sebesség, akkor a 130 már felér egy NASA rakéta indítással). Majd a rengeteg hibámat ami most volt a vizsgán (nem tudom mik, de biztos rengeteg volt), saját magamon és a károkon fogom megtapasztalni. :DD Mivel már szerettem volna a jogsit, csak ez tartott vissza attól, hogy megkérdezzem, miért engedett át, ha ennyire borzasztó volt a vizsga? :U :B

Azóta, 2 év eltelt, és idén megvettem életem első autóját. Egy Mazda 3-ast. Addig céges autókat vezettem itt bent nálunk, rövidebb és hosszabb távokon egyaránt, több fajtát is (Merci, Ford, VW, Peugeot). .... és lám, még egyben vagyok, nem voltam börtönben, nem okoztam 9800 emberéletet követelő tömegszerencsétlenséget, mint ahogy beharangozták a vizsga végén, sőt, nem egyszer segítettem is a többi közlekedőt ilyen vagy olyan formában. Pedig, a saját autómmal azóta már nekivágtam 500km-es távoknak is, autópályán, főúton, városban. Teljesen idegen városokban voltam vele, minden gond nélkül.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon sokszor brutális túlzásokba tudnak esni, az oktató és a vizsgabiztos egyaránt, pláne, ha nem vívjuk ki a rokonszenvét..... Arról nem is beszélve, hogy hatalmas felüdülés, és szabadság amikor az ember egyedül kezd vezetni, ég és föld a különbség. Legelső egyedüli utam céges autóval volt, egyáltalán nem voltam ideges. Baromi jó érzés volt úgy vezetni..... :) Ja, és onnan is visszajöttem élve. :DDD

(#14660) sugarforce válasza Lifer092 (#14659) üzenetére


sugarforce
őstag

Aterzem ezt az ellenszenvet es a szenvedest az oktatoval. Az elso oktatom nekem is ilyen volt, rendesen gyomoridegem volt, amikor mar az orara gondoltam.
Aztan az oktato nyugdijba ment es jott a masodik. Na az meg szornyebb volt. Az elso 4-5 ora utan olyan bunko lett velem (de nem csak velem, volt tobb ismeros is, akik szinten eleg gaz dolgokat meseltek, sot evekkel kesobb is hallok rola eleg meredek sztorikat, meg a gyalogosokkal, bringasokkal is ordibal), hogy teljesen elment a kedvem az egesztol, olyannyira, hogy abba is hagytam, a raforditott penz sem erdekelt, csak azabaduljak tole, kozben viszont lejart a 2 ev, mert nagyon lassan tudtunk csak haladni, raadasul egyaltalan nem volt partner abban, hogy porogjenek az orak.
Aztan eltelt 2.5 ev szunet es ujrakezdtem a nullatol masik iskolaban egy normalis oktatoval, aki erdekes modon fel tudott kesziteni es erdekes modon nem vette el az onbizalmam, ha valamit elbasztam, akkor ugy fogalmazta meg, hogy közben nem éreztem magam egy bena gyokernek. Azota levizsgaztam, autot vettem es nyomom a kilometereket.

(#14661) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Nekem akkor nagyon nagy szerencsém volt, mert mind az oktató, mind a vizsgabiztos teljesen korrekt, normális emberek voltak. :R De tényleg én is sok rémtörténetet olvastam, mielőtt/mialatt megszereztem a jogosítványt.

Majd az lesz érdekes, ha a párom is belevág, kíváncsi vagyok, hogy itt (egy pest megyei kisvárosban) milyenek a körülmények. :DDD

(#14662) .DLL


.DLL
veterán

Az én oktatómból harapófogóval kell kihúzni mindent, még ő van elcsodálkozva, hogy ezt még nem mondta, nem vettük? :D Nem hibáztatom, van hogy 12 órázik, és általában én vagyok az utolsó mert délután érek rá.
Volt hogy reggel mentem vezetni, mindketten érezhetően frissebbek voltunk...

(P.H.)

(#14663) Kácsa


Kácsa
aktív tag

Autósiskolát váltanék, 2 elbukott forgalmi vizsga után , 46 levezetett óraszám. Nem az oktatóval van problémám, inkább a vizsgabiztosokkal, az első bukás az jogos volt ( Y megfordulásnál nem törtem ki a nyakam,hogy hátranézzek,meg felvettem a forgalom menetét, kereszteződésnél egy fél másodpercre,szó szerint, megálltam a zebrán, előttem haladó autó megállt, mivel mentem utána,tehetem mást ? - a vizsgabiztos verdiktje : túl rutinosan vezettem) , a második vizsgánál, mikor megláttam a vizsgabiztost már tudtam,hogy buktatni fog (látszót rajta, ki vagyok én járással,igazi, régi rendszerből hátramaradt őskövület), nála a kihúzott útvonal, meg feladatok rendben mentek, majd,mivel időben még belefért, és szerintem buktatni akart, új útvonalakra irányított, mivel már tiszta ideg voltam,persze rontottam : egy stop táblánál fél méterrel túlcsúszót az autó eleje megállásnál, megvolt az öröme,rögtön félreállított. Na ez mi, ha nem a kifejezetten a buktatni való szándék. :F
Javaslat ? Köszönöm.

ZoLee

(#14664) sugarforce válasza Kácsa (#14663) üzenetére


sugarforce
őstag

2 bukas az semmi. Attol hogy sulit cserelsz, nem lesznek a vizsgabiztosok sem jobb fejek. Maximum meg beleonthetsz par 10 ezer forintot, meg egy csomó idot az uj oktatoval meg kocsival mire ujra mehetnel vizsgazni.
Felreertes ne essek, nem bantani akarlak, de amiket irtal, azokert max a nagyon vajszivu vizsgabiztosok nem buktatnanak csak meg. Zebran valo megallas meg stop vonalon valo atcsuszas instant bukas kb barhol.

(#14665) Shadowguard


Shadowguard
senior tag

Üdv!

Létezik olyan, hogy valaki alkalmatlan a vezetésre? Mert én egyre inkább ezt érzem. Tegnap volt a 75. órám, vizsgáig még el se jutottam, de nem is érzem, hogy a legcsekélyebb esélyem is lenne rá. Egyszerűen túl sok mindenre kell figyelni, úgy, hogy még a mai napig gondot okoz időnként a kanyarodás és az, hogy rendesen középen menjek (és a parkolásnál se látom a távolságot). Mellé még kismillió ezer dologra figyelni a városban... Távolsági vezetéssel nem volt gond, ott sokkal kevesebb dologra kellett koncentrálni.
Az oktató még az elején biztatott, próbált segíteni, de úgy érzem már ő is belefáradt (Én már ötven óra után abba akartam hagyni). Fél év alatt nem sokkal érzem magam közelebb ahhoz, hogy valaha is jogosítványom legyen (maximum, ha kenhető a vizsgabiztos).
Plusz munka mellett csinálom és már a főnök is szólt, hogy nem lesz így jó, hogy én heti x alkalommal lelépek hamarabb. Ha nem muszáj akkor nem feszíteném tovább a húrt, mondhatni feleslegesen.

Szerintetek van értelme folytatni vagy nyugodjak bele, hogy erre képtelen vagyok?

(#14666) sugarforce válasza Shadowguard (#14665) üzenetére


sugarforce
őstag

Persze letezik olyan, hogy valaki nem kepes ra, (5 sikertelen forgalmi vizsga utan ugye páv-ra kell menni) de az esetek jonreszeben ez nem a tanulo, hanem az oktato hibaja. A kepessegeidtol fuggetlenul az oktato hibaja is, hogy 70-75 ora utan meg csak a vizsga se kerult szoba. En is voltam ilyen oktatonal, en is magamat kerdojeleztem meg, hogy alkalmas vagyok -e ra, az a legjobb ha tole szabadulsz. Ha ez nala nem vet fel kérdéseket, vagy nem merul fel az, hogy beszelnetek kellene errol, akkor ez ot minositi. El is hiszem, hogy neki kenyelmes hogy csengeted a penzt a zsebebe, kozbeb te meg sajat mazad okolod, hogy nem haladtok. Lehet mas oktatoval simabban menne a dolog. (Tapasztalat) Ha mar ennyi penzt idot es energiat beleoltel a dologba, akkor erdemes lenne folytatni, gondolom ezt se hiaba kezdted el( jol jon/kell a jogsi idovel). Tegyuk fel, hogy most abbahagyod, sanszos, hogy par ev mulva banni fogod, hogy nem vitted vegig a dolgot.

(#14667) Shadowguard válasza sugarforce (#14666) üzenetére


Shadowguard
senior tag

Annyiból szóba került a vizsga, hogy csináltunk próbavizsgát, de 7-8 perc után mondta is, hogy hagyjuk, menjünk végig a vizsgaútvonalon, de már kétszer buktam volna. De én sem érzem, hogy sikerülne megcsinálni*, eddig még nem volt olyan óra, ahol ne csináltam volna valami hibát (gyalogost rendre nem veszem észre). És sokszor nem az oktató mondja, utólag én is észreveszem. Arra meg az oktató se nagyon tud mit mondani, hogy hátranézek (holttér...) és közben elhúzom a kormányt (de ez is csak városban jellemző, nem is értem).
Amikor abba akartam hagyni akkor még biztatott meg mindig próbált segíteni, de szerintem ő se tud velem mit kezdeni. Ha valami bunkó lenne akkor rá tudnám fogni, de nem az. Ismerősöket is kérdeztem akiknek van jogsi, de néhány dologra ők is csak a vállukat vonogatták/a problémát se értették.
Igazság szerint csak a beleölt pénzt sajnálom, vidékről járok be vezetni, mindennel együtt már lazán a félmilliót karistolja amit eddig ráköltöttem. Egyébként csak azért kellene a jogsi, hogy barátnőmhöz/től busztól függetlenül tudjak menni/jönni, néha már kínosnak érzem, hogy ő hoz/visz. Lehet jobban jártam volna, ha ennyiből veszek egy jófajta kerékpárt... :((( Csak azért ~20km hegyi terepen esőben/hóban nem jó.

*Kivétel ha sikerülne kihúzni valamelyik távolsági vezetést, arra az oktató is azt mondta, hogy hibátlan volt már elsőre. A városban viszont...

(#14668) sugarforce válasza Shadowguard (#14667) üzenetére


sugarforce
őstag

Nem a vizsgáról beszélek, hanem, hogy 70 óra után miért nem megy úgy a vezetés, ahogy kellene. Lehet, hogy jó fej, meg nem bunkó, de ha passzív, ugyanúgy meg vagy lőve és annak meg az az eredménye, hogy saját magad kérdőjelezed meg. Egy normális oktató tudna mit kezdeni a helyzettel, ezért is mondom, hogy jobban járnál egy másikkal.
A fejmozgás-kéz koordinációt meg próbáld meg gyakorolni egy tányérral.
Egy próbavizsga nem annyiból kellene álljon (jó esetben), hogy rádhagyja 7-8 perc után, hanem nyomjátok végig, aztán a hibákat megbeszélitek és ha érdekli annyira a dolog, akkor tudna tanácsot adni. Amiket mesélsz, nekem egy befásult oktató képét festi le előttem, de lehet csak előítéletes vagyok.

(#14669) Imilenni válasza Shadowguard (#14667) üzenetére


Imilenni
addikt

Szia!
Esetleg vegyél fel egy vezetési alkalmat, tudomásom szerint szabad (nekem idős oktatóm volt és engedte, persze miután a vb-k fejét megkérdezte)
Aztán privátba töltsd fel youtjbe-ra (így csak az latja akivel megosztod).
Ez engem is érdekelne :)

Ui: Tarts ki! :K

Mi a foglalkozásod ha szabad tudnom?

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#14670) demerion válasza Shadowguard (#14665) üzenetére


demerion
tag

Mindenképp válts oktatót. Szerencsére nekem elsőre sikerült jóhoz kerülnöm, de ő is mesélt elég sok rémtörténetet, volt aki hasonló helyzetben volt mint te, az esetek többségében az oktatóváltás segített. Ha nem kapsz rendes visszajelzést és magyarázatot, hogy mit hogy merre akkor nem fogsz tudni fejlődni. Volt hogy 2 órán át csak a tanpályán gyakoroltuk a helyes kanyarodást, sávtartást stb ha látta, hogy nem megy, vagy bizonytalan vagyok forgalomban. Ha bármit rosszul csináltam egyből szólt, mi nem volt jó és hogyan kellene legközelebb. Szerintem ez az egyik legfontosabb dolog. Nyilván van aki nem szereti, ha folyamatosan beszélnek hozzá, de nekem nagyon sokat segített az azonnali visszajelzés.
Próbavizsa nálam úgy nézett ki, hogy húztam egy útvonalat, végigmentünk és a végén az összes hibát (akármilyen kicsi is volt) kitárgyaltuk, akár visszamentünk az adott helyre Y-t gyakorolni, ha nem úgy ment.

[ Szerkesztve ]

(#14671) Shadowguard


Shadowguard
senior tag

Köszönöm a tanácsokat, ha minden jól megy jövő héten megyek pár órát egy másik oktatóval és majd kiderül. Legalább annyi, hogy én vagyok reménytelen vagy valamiért nem férünk össze az oktatóval vagy az autóval.
Csak kicsit rossz érzésem van az egész miatt, mert tényleg: attól eltekintve hogy nem megy a vezetés semmi rosszat nem tudok mondani az oktatóról. Mikor belekezdtem hallottam én is rémtörténeteket ismerősöktől (egyik volt osztálytársam huszonpár óra után a pirosnál hagyta ott az oktatóját óra közben), ahhoz képest... :U

sugarforce: Nem volt passzív, az elején mindig mondta mi nem volt jó, hol néztem el, még rajzolt is, hátha úgy jobban megértem. Szóval tényleg próbált segíteni. Lehet ő is belefáradt mostanra, hogy nem tud velem mit kezdeni. Azt mindig mondja most is, ha hülyeséget csinálok , meg van, hogy kérdezi, hogy ezt most miért, de azzal szerintem ő se tud mit kezdeni, hogy "nem tudom" (és tényleg nem)... Nagyjából ismerek minden vizsgaútvonalat mostanra, szerintem azt pontosan meg tudom mondani hol kell visszaváltani/fékezni. Csak ha beülök az autóba akkor megcsinálni nem tudom.Nem véletlenül gyanakszok inkább magamra.
Mondjuk az elejétől kezdve kicsit idegesen állok az egészhez, az első cirka 20 órára úgy mentem, hogy aludtam is az idegességtől meg nem is. Na kb. úgy ment a vezetés is... Oktató mondta, hogy jobbra én meg kitettem balra az indexet és nekiálltam (volna) sávot váltani.

demerion: Nálam is az volt tervben, maga elé fogta a papírt is, hogy akkor írja, de a második komoly hiba után mondta, hogy akkor csak simán végigmegyünk az útvonalon, mint egy sima órán és csak rámszól, ha rosszul csinálom. De ahogy láttam a szemem sarkából már jegyzetelt előtte is.

Imilenni: MEO-s egy kisebb kozmetikai cégnél. Gyakorlatilag egész nap elvagyok a kényelmes kis laboromban. Csinálom a papírmunkát meg a vizsgálatokat, van, hogy embert akkor látok egész nap mikor kávézni megyek. Szóval jó hely :)

(#14672) Lifer092 válasza Shadowguard (#14671) üzenetére


Lifer092
senior tag

Az óraszámból ítélve már lehet késői amit írok, de ha van lehetőséged, akkor otthon/havernál ha van egy normális kormány+pedál PC-hez, és valamilyen szimulátor, akkor annak segítségével nagyon jól lehet fejlődni. A figyelemmegosztástól egészen a szem-kéz koordinációig, nagyban tud segíteni, és fejleszteni az embert.

Persze ez sem 2-3 alkalom után fog fejlődni/kialakulni, ezért is írtam hogy lehet már késői ötlet ez. De a jövőre nézve, ha már vizsgára ebből nem is sokat tudnál meríteni, még hasznodra válhat. :)

Ez saját tapasztalat, elég régóta szimulátoroztam már, kb. 13-14 éves korom óta. Most vagyok 26. Az első gyakorlati óráig életembe nem vezettem autót IRL. Mivel a családban nem volt autó senkinek sem, így gyakorolni sem tudtam senkivel. Viszont a szimulátorozás által tényleg szert tudtam tenni olyan "képességekre" amik nagyban segítettek vezetésnél, és forgalmi vizsgán is. Amíg nem váltott bunkóba az oktatóm, addig kérdezte is hogy én már vezettem autót előtte? Mert hogy már az első órán alig szólt bele a dolgokba.

Egyébként mi az amire azt mondod hogy nem érted? Parkolás, vagy jármű kezeléssel kapcsolatos?

(#14673) sugarforce válasza Shadowguard (#14671) üzenetére


sugarforce
őstag

Pont arra ertem, hogy passziv hogy belefaradt/leszarja. Ez igy nem okes semmilyen formaban.

(#14674) hurenzon


hurenzon
senior tag

Nem mondom jó drága manapság egy B jogosítvány. Párom most tette le és majd 350 e Ft volt. Plusz 15 óra vezetés, egy bukás, egy kis ösztönző a biztosnak.
Igaz gyorsított és hétvégés vezetés volt.
Én 10 éve 140 e ftból hoztam ki.

(#14675) Imilenni válasza hurenzon (#14674) üzenetére


Imilenni
addikt

Minden elsőre +6 óra vezetés: 200e.

Press "F" to pay respects.

(#14676) jogaman


jogaman
csendes tag

Hali!

A C kategóriát csinálom jelenleg szegeden. Túl vagyok 2 sikertelen forgalmi vizsgán, szeretnék átmenni orosházára.
3 éve van jogsim, ebből 1.5-öt vezettem aktívan.
Valami tipp vagy akármi a forgalmi vizsgára?Itt szegeden sajnos minden oktató nagyon leterhelt és ezerrel megy a lehúzás.
Nekem 15 órám ment a levesbe. 30-at fizettem be, rutinon voltam 1x 20 percet (meglett elsőre) forgalomban vezettem kb 13 órát.
Van másnak is hasonló tapasztalata?

Akár azt mondod sikerülni fog, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van! /Henry Ford/

(#14677) albiosz


albiosz
őstag

Eggyel könnyebb lesz jogosítványt szerezni 2019-ben 24.hu link, nem lesz szükség elsősegély vizsgára a jogosítvány megszerzéséhez december 29-től.

(#14678) NeoPampalini válasza albiosz (#14677) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Hát, eddig sem ezen múlt, hogy valaki meg tudja-e szerezni a jogsit, vagy sem... Aki már volt elsősegély vizsgán, tudja, hogy mi megy ott. :DDD

(#14679) hurenzon válasza NeoPampalini (#14678) üzenetére


hurenzon
senior tag

Végül mégis kell. Félreértés volt.

Amúgy nálunk kőkemény volt a vizsga. Nagyon sokan megbuktak.

(#14680) orc88 válasza hurenzon (#14679) üzenetére


orc88
őstag

Itt nálunk is vidéken. Előre le volt osztva hogy melyik nap buktatnak melyik nap engednek át mindenkit.

"Life's simple: You make choices and you don't look back."

(#14681) albiosz válasza hurenzon (#14679) üzenetére


albiosz
őstag

Így van, félreértelmezték sajnos. Pedig feleségem már kezdett örülni. :D

(#14682) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Sziasztok!

Ma harmadjára meghúztak forgalmin és kicsit kezd elegem lenni a dologból.

Első vizsgámon egy autónak kb. csak két kereke lelógott a járdáról az útra, én kikerültem, nem indexeltem. Egy kis utcában stop táblánál annyira lelassítottam hogy indulásnál még egy picit vissza is gurult az autó, de nem nyomtam satuféket, mivel az egyetlen környéken közlekedő autó akinek persze amúgy elsőbsége lett volna villantott egyet és elengedett.

Második vizsgámon lehúzodtam egy kis utcában hogy elengedjek egy szemből jövőt (nekem szűnt meg a sávom) megint nem indexeltem, meghúztak. Oké, indexre jobban kell figyelnem, elmentem ma harmadjára vizsgázni.

Egy kis utcában mentünk, kétirányú, jön egy kereszteződés. Menjünk balra. Bal oldalt parkoló kocsi, jobb oldalt parkoló kocsi, aki annyira előre parkolt hogy kb. majdnem a kereszteződésnél volt az eleje. Én a bal sávba kimentem, benéztem a jobbkezes utcába hogy jön e valaki, senki, kanyarodtam balra. Nem így kellett volna. Be kellett volna sorolnom a jobb oldalon álló kocsi elé először, és aztán onnan bekanyarodni balra. Meghúztak, és a vizsgabiztos még azt is felhozta hogy túl sokat használom az indexet.

Oké, hibáztam, de ezek olyan kis hülye idegesítő hibák. Az oktató folyamatosan dícsér hogy milyen jól vezetek. Parkolás, megfordulás mindig elsőre megy, már nem tudom mióta nem fulladtam le stb. Most már azt mondja az oktatóm hogy ad kölcsön forgalmi vizsgára, meg majd még vezetünk és nem kéri el a pénzt.

Utálom a korrupciót, soha nem csináltam még semmi ilyet, de most tényleg én vagyok béna vagy fizetnem kéne a vizsgabiztosnak? Nekem ismerősök egyből rávágták hogy ők fizettek. Nagyon jó viszonyban vagyok az oktatómmal, már az elején megkérdeztem hogy ezzel mi a helyzet, de folyamatosan azt mondja hogy nekem nem fogunk fizetni mert ügyes vagyok, még a mai után is...

Szerintetek? :F Már kezd az egésztől elmenni a kedvem, pedig rég vágyok jogsira, idáig örültem ha kellett mennem vezetni...

[ Szerkesztve ]

(#14683) hurenzon válasza HollyBoni (#14682) üzenetére


hurenzon
senior tag

Hány pótórát vettél? Lehet arra megy az oktató. Neki abból van pénze

(#14684) HollyBoni válasza hurenzon (#14683) üzenetére


HollyBoni
veterán

Összesen 1db-ot.

Az első és a második vizsgám között volt kb. egy hónap karácsony és egyéb szünetek miatt, gondoltam azt sem fogom tudni melyik a gázpedál, szóval vettem egy pótórát. De egyből teljesen otthon éreztem magam az autóban, ugyanúgy ment minden. A 2. és 3. vizsga között csak két hét volt, itt feleslegesnek éreztem a pótórát, szóval egyből mentem vizsgára.

Amúgy is többet vezettünk szerintem mint az előírt 29 óra, csak volt amit fel sem számolt. Oktatóval nincs baj, rendes ember, jóban vagyunk.

(#14685) hurenzon válasza HollyBoni (#14684) üzenetére


hurenzon
senior tag

Javaslom, hogy mond neki, hogy most biztosra szeretnél menni. Mennyi pénzt hozzál a vizsgára?
Jobban jársz. Csak teljesen el fog menni a kedved, ha mégegyszer megbuksz.

(#14686) Shadowguard válasza Shadowguard (#14671) üzenetére


Shadowguard
senior tag

Kis helyzetjelentés, ma végre túljutottam az egészen. 108 levezetett óra, rengeteg idegeskedés és gyomorgörcs (meg némi vizsgáztatói jóindulat) árán, de meglett. Az biztos, hogy ha ezt előre látom soha az életben nem kezdek neki.

(#14687) sugarforce válasza Shadowguard (#14686) üzenetére


sugarforce
őstag

Gratula

(#14688) updog válasza HollyBoni (#14684) üzenetére


updog
senior tag

Nekem 6. vizsgára lett meg a jogsi, (igen, 5. után volt PÁV is, 94%, kérdezték is hogy mi a f****nak küldtek engem ide :D), úgyhogy csak azt tudom mondani, türelem. Ötből kétszer elismerem hogy hibáztam, háromszor ugyanilyen dolgokon ment el (5.-re annyi volt a bűnöm, hogy egy parkolást háromszor javítottam, és már mentünk is vissza a telepre).

Így, hogy 3 éve van jogsim, ebből egy éve saját autóval vezetek, két dolgot tudok elmondani:

1. teljesen jogos (lenne, ha a megfelelő embereken alkalmaznák), hogy az aprónak tűnő dolgokért is meghúznak, mert a napi közlekedésben az ilyen apróságok van hogy csak zavaróak, van, hogy konkrétan veszélyesek. Kellett már satufékeznem babával a hátsó ülésen, mert (megszokásból / lesz**omságból / menőségből / alkalmatlanságból, pont nem érdekel) "elfelejtett" indexelni az elém kihúzódó (semmi jele nem volt előtte, és a szabályokat nézve nem is lett volna lehetősége erre, viszont ha látom hogy indexel, el tudtam volna kerülni a satuzást). Pár percig emlegettem az anyukáját. :o

2. olyan ez mint a foghúzás: túl kell lenni rajta, utána sokkal jobb lesz :) Azt hittem, majd milyen para lesz ha először ülök egyedül, pótpedál nélküli autóba, ahol minden felelősség az enyém. Amikor az autónkat hazavittem a telepről, konkrétan 15 percig álltam az út szélén, mielőtt elindultam, és gps-en nézegettem, merre menjek, hogy a legkisebb forgalommal és a legkevesebb kereszteződéssel (! :DDD) találkozzak :) De nagyon gyorsan ráéreztem az ízére, megbántam volna, ha a 3.-4. bukta környékén azt mondom, dehogy kell nekem jogsi.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#14689) HollyBoni válasza updog (#14688) üzenetére


HollyBoni
veterán

Köszi hogy megosztottad a sztorid, bár abba belegondolni is rossz hogy 6. próbálkozásra sikerüljön a jogsi... :)

Szerintem nekiugrok majd, de most iszonyatosan elment az egésztől a kedvem. Na meg elvileg 3 sikertelen vizsga után oktatót kellene váltani az én iskolámban, akkor ugye új autó (meg új ember) amihez megint hozzá kell szokni, amik újabb pótórákat jelentenek emelt áron... Szóval megint önthetem ki vödörrel a pénzt. :N

(#14690) NeoPampalini válasza HollyBoni (#14689) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Nálad valószínűleg ott a hiba, hogy az oktató hiába jófej, meg nem üvölt le minden apróságért, de ezek szerint nem helyez rá hangsúlyt, hogy felhívja a figyelmedet a hibákra, és segítsen abban, hogy elkerüld/korrigáld azokat.

Valahogy meg kellene vele beszélned (ha nem váltasz oktatót), hogy OKTASSON is, ne csak üljön melletted. Főleg azokat a dolgokat kell rengetegszer gyakorolni, amik nehezen mennek.

(#14691) HollyBoni válasza NeoPampalini (#14690) üzenetére


HollyBoni
veterán

Ez egyáltalán nem így van. Igen, azt írtam hogy jófej és jóban vagyunk. De az nem jelenti azt hogy nem üvöltött le egyszer sem, jó párszor volt rá példa, és mindig felhívta a hibákra a figyelmem. Nem csak ül mellettem. :N Viszont ez az oktatás része, teljesen megértem, ezért nem fogom azt mondani hogy utálom és egy p*cs. Egy rendes ember aki nagyon sokat segített.
Most egyáltalán nem magamat akarom fényezni, mert nincs mire. De például mikor 1 hónap kiesés után a második vizsgám előtt vezettünk 1-1,5 órát, akkor tényleg csak kb. ült mellettem, mert szimplán nem hibáztam. Nem rontottam semmi KRESZ dolgot, parkolás és megfordulás ment elsőre mindenféle korrigálás nélkül. De a vizsgákon meg nem tudok átmenni.

Ez a baj, hogy nem tudom hogy mi az ami nehezen megy. Irányjelzővel volt gond. Ezt két bukás után már megjegyeztem, erre harmadik vizsgán felhozta a vizsgabiztos hogy túl sokat használom az irányjelzőt.
Tisztán emlékszem, az első vizsgabiztos szó szerint azt mondta ha már picit fordítunk a kormányon akkor irányjelzőzzünk, mindegy hogy van e sávváltás. A másik VB pedig azt mondta csak akkor kell ha átmegyünk a másik sávba, ami elvileg igaz, mert a KRESZ-ben is így van.

Tudom biztos úgy hangzik hogy csak mást hibáztatok, de nem, csak nem tudom mit kéne máshogy csinálni. Az idegesít hogy pl. olyan sztorit is hallottam az oktatómtól hogy a vizsgán az egyik tanuló konkrétan a szembe sávban ment és nem vette észre, de nem buktatták meg. Ismerősöktől meg azt hallom hogy jajj csak fizetni kéne mert ők is ugyanígy jártak.

(#14692) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Melyik a legjobb kresz gyakorló? Autósiskolától 2015-ös kérdésbankkal rendelkező offline progit kaptam.

C-ből fogok vizsgázni. Mondjuk kresz elég faszán megy. 10/8 teszt megvan de a munkavédelem elég nehézkes, mondjuk oktatáson nem sok minden tanítottak eddig. Műszaki is megyeget...

[ Szerkesztve ]

(#14693) Barorentius


Barorentius
újonc

Sziasztok!

Régóta olvasgatom a fórumot, sok hasznos infót találtam már itt, úgyhogy gondoltam, most regisztrálok és én is megosztok néhány dolgot a jogosítvánnyal kapcsolatban :) Február elején sikeres forgalmi vizsgát tettem (B kategória), és mivel sokan szoktak a jelenlegi árakról érdeklődni, ezért leírnám a költségeimet:

KRESZ tanfolyam (e-learning): 30 000 Ft
Elméleti vizsgadíj: 4 600 Ft
Orvosi alkalmassági: 7 200 Ft
Elsősegély (tanfolyam+vizsgadíj): 17 000 Ft
40 óra vezetés: 168 000 Ft
Forgalmi vizsgadíj: 11 000 Ft
Összesen: 237 800 Ft

Pesten, egy Mester utcai autósiskolánál csináltam a jogsit, ahogy látható 4200 Ft volt a gyakorlati órák díja. Majd bővebben is írhatok (e-learningről, oktatóról, stb.), ha van rá érdeklődés :)

[ Szerkesztve ]

(#14694) .DLL


.DLL
veterán

Hello!

Megkaptam a jogsit, de csak kb. 8,5 évig érvényes, ez miért van? Azt, hogy a születésnapnál fordul át, és az addig lévő időszak idézőjelben elvész, még fogjuk rá "oké", de mi ez a másfél év lehúzás?

(P.H.)

(#14695) orc88 válasza .DLL (#14694) üzenetére


orc88
őstag

Én januárban kaptam meg, ugyan ez a helyzet nálam is :)

"Life's simple: You make choices and you don't look back."

(#14696) -secret- válasza .DLL (#14694) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Ez komoly?

Mondjuk én csak 5 évre kapom a C miatt, de ez vicc. :U

(#14697) albiosz


albiosz
őstag

Az orvosi alkalmassági kiállítási dátuma is számít. Mondjuk a 8,5 év így is kevésnek tűnik. Én 2012. szeptemberében kaptam orvosit, 2013. februárban tettem sikeres vizsgát. 2022. szeptemberig érvényes. Azóta mondjuk változtattak biztosan a metóduson. Tudom, hogy a szülinap is számít.

Feleségemnek is sikerült egyébként minden, múlt héten csinálta a Vöröskereszt vizsgát, az volt neki az utolsó. Csütörtökön volt okmányirodában és tegnap már jött SMS, hogy átvehető a dokument. Ma megy érte, megnézem majd meddig érvényes.

Egyébként azt tapasztaltuk beszélgetve az oktatóval és más környékbeli oktatókkal, hogy sajnos továbbra is szerencsejáték a forgalmi vizsga. Vagy korrekt biztost fogsz ki vagy nem. :( Feleségemnek mákja volt, korrektet kapott, így elsőre meglett a forgalom is.

(#14698) albiosz válasza albiosz (#14697) üzenetére


albiosz
őstag

Meg is van. 03. 21. a szülinapja és 2028. 03. 21-ig érvényes neki.

(#14699) kory24 válasza albiosz (#14698) üzenetére


kory24
őstag

Azért van így, mert a jogsi megszerzése előfeltétele volt az orvosi alkalmassági, ami 10 évig érvényes.

Azonban amikor megszerzed a jogsit, úgy állítják be az érvényességét, hogy a 10 év mikor letelne az előtti születésnapot veszik. Így bukhatsz 1 hónapot vagy akár 11et is.

Nekem ezt okmanyirodában mondták.

Nekem is január-ig lett volna érvényes 10 év, de jogsi előző év augusztusig jó, mert augusztusban születtem

1,5 év ből meg az 1 év a jogsi megszerzésének ideje (elmélet, vezetés, sikeres vizsga)

[ Szerkesztve ]

(#14700) Cicero válasza Barorentius (#14693) üzenetére


Cicero
őstag

Szia! Előástam az enyémet, 2017 nyarán csináltam, XI. ker/Budaörs:

KRESZ tanfolyam (e-learning): 29 000 Ft
Elméleti vizsgadíj: 4 600 Ft
Orvosi alkalmassági: 7 500 Ft
Elsősegély (tanfolyam+vizsgadíj): 17 900 Ft
40 óra vezetés: 152 000 Ft (3800 Ft/óra)
Forgalmi vizsgadíj: 11 000 Ft
Összesen: 222 000 Ft

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.