Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14951) Fulár válasza jerry311 (#14950) üzenetére


Fulár
senior tag

Az igen! :)
Mindenesetre fiatalon azért egy hajszálnyival talán könnyebb!
Bár az érem másik oldala az,hogy az ember idősebben azért lényegesen higgadtabb és megfontoltabb!
Tudom,hogy ezt butaság lebontani nemre vagy korra vagy akár anyagi helyzetre de sajnos a statisztikák azt mutatják,hogy a fiatalok és friss jogsisok.pláne olyanok akiknek apuciék nagy bazi erős autót tudnak a seggük alá tenni,nagyon sok balesetet okoznak. :(

(#14952) Trebron09


Trebron09
őstag

Sziasztok!

Nem találok sehol egyértelmű választ.. Megvan a forgalmi vizsgám de még az elsősegély nincs, most 02.11-n járt le a 2 év hogy leraktam a kreszt. Még letehetem az elsősegélyt vagy újra kell kezdenem az egészet? Van erre valami határidő?

Üdv.

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#14953) sugarforce válasza Trebron09 (#14952) üzenetére


sugarforce
őstag

A sikeres elsosegely vizsga (es a kartya meglete) a jogositvany kiadasanak feltetele.
Az elsosegelyt barmikor leteheted, a 2 evnek nincs koze hozza, az a sikeres kresz vizsga es a sikeres forgalmi vizsga kozotti max ido.

[ Szerkesztve ]

(#14954) GeneraL_XTX


GeneraL_XTX
veterán

Sziasztok!

Március 16.-án lesz a forgalmi vizsgám, az oktató mondta hogy lehetőség van egy kis pénzmaggal elősegíteni a sikeres vizsgát, én nem zárkózok el tőle mert elég gyorsan kéne a jogsi melóváltás miatt, igazából az érdekelne mert erre nem tért ki igazán az oktató, hogy ez a kis segítség miben nyilvánul majd meg a vizsga alatt? Mármint mire kell számítani?

Ha necces a kérdésam a válaszokat szívesen várom privátba is akár

köszönöm!

(#14955) SUPREME7 válasza GeneraL_XTX (#14954) üzenetére


SUPREME7
őstag

Ha nagy baromságot csinálsz, valószínűleg akkor is megbuksz. Ha alapvetően jól megy, de olyan a vb, hogy szeret buktatni, akkor pár apró hibával is lehet, hogy megbuktatna, ezzel esetleg elnézőbb lesz. Ne úgy gondolj erre, hogy ezzel megvetted a vizsgát, hanem mondjuk a napi buktatási kvótáján nem te leszel a szopóágon :)

[ Szerkesztve ]

(#14956) GeneraL_XTX válasza SUPREME7 (#14955) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Hát ez nem túl sok, ahhoz képest kicsit drága :D

(#14957) eami válasza GeneraL_XTX (#14956) üzenetére


eami
addikt

esetleg keress másik oktatót, gondolom összejátszanak a vizsgabiztossal, ha ezt így fel meri ajánlani :((

(#14958) GeneraL_XTX válasza eami (#14957) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

dehogy keresek isten ments :D mi értelme volna? Nekem is az ajobb, minél gyorsabban, minél gördülékenyebben menjen a jogsi megszerzése.

(#14959) eami válasza GeneraL_XTX (#14958) üzenetére


eami
addikt

személyes véleményem az, hogy ha nem megy tisztán akkor inkább lécci ne legyél az úton, ha meg már korrupt az oktató akkor innentől az is lehet hogy ha nem fizetsz akkor beajánl a bukott vizsgás listára ¯\_(ツ)_/¯

(#14960) GeneraL_XTX válasza eami (#14959) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

na, azért haz ez így lenne nagyon sok ember nem lenne az utakon :DDD

hát érdekes dolog ez az biztos, ahogy a kolléga is írja inkább azért fizetsz, hogy ne szívassanak feleslegesen. De amit te írs az akkor is nonszensz, a vizsga előtti héten keressek új oktatót? Really? Tudod Te mennyit kell manapság várni egy oktatóra? Hónapokat. Vehetnék még legalább plusz tíz órát hogy megszokjam az új oktatót/autót meg mégis szerinted 30 órával ki venne át? Ne viccelj már. :DDD

(#14961) David891 válasza GeneraL_XTX (#14960) üzenetére


David891
csendes tag

Kezdjük ott hogy 30-40-50óra alatt senkise tanul meg vezetni aki ezt állítja hazudik annyit eltudsz érni hogy szerencsével tudsz hozni 50percet baki nélkül vizsgán.Megtanulni úgyis sok gyakorlással alázattal forgalomba fogsz megtanulni sok levezetett km-el.A vizsga része a vizsgabiztos ha olyan úgyis megtud húzni ha nem úgy nézi mint friss tanonc.Alapból ha közveszélyes lennél kb az oktatód mondaná kell plusz óra illetve ígyse úgyse engednének át.Ez arra jó hogy kis hibákat elnéz reálisan áll hozzá mint aki 30órája vezet ugye ami igazából 25óra.

(#14962) eami válasza GeneraL_XTX (#14960) üzenetére


eami
addikt

ja, ha oktatótól függ hogy hogy vezetsz akkor tényleg gyúrj meg rá inkább.

amúgy egy jó része ennek a fizetéseknek le merem fogadni hogy szimpla lehúzás, es direktbe az oktatód zsebében landol az egész.

[ Szerkesztve ]

(#14963) GeneraL_XTX válasza eami (#14962) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Hába személyeskedsz attól még f@szságot mondtál :) De ha csak kötekedni jöttél akár mehetsz is ;)

(#14964) eami válasza GeneraL_XTX (#14963) üzenetére


eami
addikt

nem tudom mi abban a személyeskedés vagy a kötekedés, hogy kifejeztem - tök jogosan - a nem tetszésemet, hogy esetleg opció lehet, hogy jogosatlan előnyre tennél szert korrupciós eszközökkel, és így benne lenne a pakliban hogy arra alkalmatlanul vennél részt a forgalomban... ha gondolod akkor irány a modker ;)

de ha nem jött át: én arra biztatlak, hogy fuss neki tisztán. nem fognak megrantani ha megy a vezetés.

[ Szerkesztve ]

(#14965) GeneraL_XTX válasza eami (#14964) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Hogy mi volt a személyeskedés ebben? Az, hogy fogalmad nincs arról, hogy vezetek, de biztos szarul, ha hajlandó vagyok kenőpénzt adni, és ennek kétszer hangot is adtál. Ha szarul menne az oktató nem rakott volna be 30 óra után vizsgázni, ebben biztos lehetsz.

Nem véletlenül kérdeztem, hogy mit takar ez az egész pénzesdi, mert nyilán nem azt akarom hogy akkor is legyen jogsim ha közveszélyes lennék, hanem azt, hogy elkerüljem a felesleges köröket ezzel kapcsolatban amikről azért hallani bőven (kötelező buktatások, túlságosan kötekedő vizsgabiztos stb). Mivel eléggé sürgős lenne a jogsi nincs erre se időm, se türelmem, így ha lehet könnyíteni én bizony élni is fogok vele.

(#14966) eami válasza GeneraL_XTX (#14965) üzenetére


eami
addikt

félre értettél mert nem támadni akartalak. ha ilyen jól megy akkor meg főleg nincs miért korrumpalodnod. de azért remélem nem gondoltad, hogy majd itt kapsz tippeket csalashoz.

(#14967) echterion válasza GeneraL_XTX (#14965) üzenetére


echterion
nagyúr

Ezért tart itt az ország. Megy az ügyeskedés, kerulőutak keresése. Aztán meg az aktuális kormány elleni hőzöngés, hogy hogy képzelik azt, amit csinálnak, közben a többség ugyanezt műveli kicsiben.
Ebben eami-val értek egyet.
Ha úgy érzed, szükséged van a kenőpénzre, akkor ne menj még vizsgázni, inkább költsd azt a pénzt plusz órákra. Te is és a forgalom többi résztvevője is jobban jár.

**********

(#14968) GeneraL_XTX válasza eami (#14966) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Ezt azért nem így olvastam, itt is lehet fura eseteket találni szép számmal. (Volt itt akit azért húztak meg mert kontaktlencsével ment vezetni és nem vitt pótszemüveget ugyan már :U )

Senki nem kért semmi tippet, csak azt kérdeztem mire lehet számítani, ennyi volt. Én nem is kevertem bele semmilyen erkölcsi kérdést, meg ezért tart itt az ország dolgokat mint itt egyesek.

[ Szerkesztve ]

(#14969) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Egy érdekesség, sajnos túl sok az igazság benne

[link]

(#14970) Gyula84 válasza GeneraL_XTX (#14968) üzenetére


Gyula84
veterán

Miért nem kérdezted meg attól hogy ez mit is takar aki felajánlotta az egészet?

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14971) GeneraL_XTX válasza Sanyaaa26 (#14969) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Sajnos nagyon is igaz minden szava. Én is megtapasztaltam kb mindent, ez a második nekifutásom amúgy, 5 éve is elkezdtem egyszer 2 éves szenvedés után nem jutottam el a vizsgáig se, kezdődött ott hogy több mint egy évig nem kaptam a kresz vizsga után autót, amikor végre kaptam egy idegbeteg ex bkv-s vén f@szt akitől csak gyomorideget kaptam mást nem, iskolaváltás új oktatót aki ennyi órával elvállat volna (akkor voltam olyan 40korul de vizsgára alkalmatlan tudással rendelkeztem) csak Érden találtam az ingázás oda csuda jó volt pestről, aztán már a végén úgy elment az idő, hogy csak egy próbálkozásom lehetett a vizsgára mielőtt lejár a két év, de annyira nem éreztem késznek magam rá, hogy inkább hagytam. Ez közel 250ezrembe fájt akkor.

A mostani azért viszonylag jobban ment, 1 hónapot vártam kresz után a kocsira, decemberben kezdtem március 16 a vizsga, az oktató is jóval normálisabb.

(#14972) SUPREME7 válasza Sanyaaa26 (#14969) üzenetére


SUPREME7
őstag

"A 50 órából, amit addigra vettem, ez volt az első alkalom, hogy tök egyedül kellett vezetnem, döntéseket hoznom, parkolnom. Ilyen formában a vezetést soha nem gyakoroltuk előtte"

Na kb eddig volt valamennyire hiteles az egész. Ez ilyen tipikus túltolt önsajnáltatásos sz@r. Az régen rossz ha 50 óra után még itt tart valaki, ott vagy az oktató szar, vagy a tanulónak kell átgondolnia, hogy van-e érzéke hozzá. Ez nem a kenőpénzen múlik.

===
Lehet tolni az "ezért tart itt ez az ország" dumát is, csak felesleges, ha kiszolgáltatott helyzetben vagy, hiába megy jól a vezetés, ha olyan a vizsgabiztos, lehet, hogy szimpátia, vagy az aznapi hangulata alapján már a vizsga kezdetekor eldönti, hogy bukó... Na most ezzel nem tudsz mit kezdeni.

Szóval szerintem, nincs ebben akkora nagy dolog, kimondva-kimondatlanul sokmindent a lóvé irányít, itt sokan csak azért szisszennek fel, mert a jogsi nem játék, de azt is mindenki beláthatja, ha kenőpénz nélkül vizsgázik le valaki, nagy eséllyel akkor se vezet jobban, mint aki azzal, mert hiába a kenőpénz, a VB nem fog kockáztatni, ha nagy baromságot csinál a vizsgán, ugyanúgy meghúzza, ezzel az apró dolgokat amiket 99%-ban behúznak hibának, és már csak jogsiszerzés után tanulsz meg igazán, azokkal szemben lehet kicsit elnézőbbé tenni a VB-t (késői irányjelzés, mögöttes forgalom-tükrök nem "kellő" figyelése, esetleg lefulladás, nem veszi fel megfelelően a forgalom ritmusát stbstb... Ezek olyan dolgok amiket bárkinek behúzhatnak ha meg akarják buktatni, nem is kell hozzá szarul vezetni, ezek csak a "rutintalanság" - ból fakadó dolgok.

Hozzáteszem kenőpénz nélkül vizsgáztam, 34 órával tehát nem magamat akarom mosdatni, de ha ilyen szituba lettem volna, hiába tudtam, hogy jól megy a vezetés, ha ezen múlik, hogy lehet, hogy megsz*patnak, akkor kifizetem.

[ Szerkesztve ]

(#14973) sugarforce válasza GeneraL_XTX (#14968) üzenetére


sugarforce
őstag

A kontaktlencses tema is ki lett vesezve, akarmennyire is kocsogseg, ez a szabaly, a rendor is vegzalhat erte majd elesben, van ra jogszabalyi alap es ha belegondolsz vegulis van azert a potszemuvegnek ks letjogosultsaga egy kocsiban, nekem pl vt mar ra szuksegem.
Es ha gyoker akar lenni a vizsgabiztos, penz csusztatasa eseten is meg fog buktatni, semmi biztositek nincs ra, pofadba rohog letagadja az egészet es megy tovabb a kovetkezo diakra.

Aterzem a helyzeted egyebkent, hasonlo volt az en szitum is, masodik nekifutasra es ket oktato utan (+270ezer ft-os buli) csinaltam meg, azon belul is masodik forgalmi vizsga. Balfasz voltam, megerdemeltem csak itt csongrad megyeben magasabb a buktatasi arany, de nem emiatt buktam meg, nem ereztem szukseget hogy fizetnem kene az egyebkent szinten keteselyes dologert.
Persze azt csinalsz amit akarsz, ha ennek szükségét erzed, akkor csinald, ne tolunk várj megerositest. Az eredeti kerdesre meg csak az oktato tud valaszolni, ahany vb es oktato, annyi variacio.

[ Szerkesztve ]

(#14974) echterion válasza SUPREME7 (#14972) üzenetére


echterion
nagyúr

Na igen, akkor a fősulin is megkensz minden tanárt, aki kretén módon áll a diákokhoz? Nem. Na látod, lehet azt anélkül is megcsinálni, lehet, hogy egyszer-kétszer megszívat, mert köcsög, de nehogymár még az legyen a normális viselkedés, hogy akkor adunk neki "hálapénzt"? Akkor sosem fog ez megváltozni. Mindenhol lehetnek gyökerek, mégse tolunk mindenhová kenőpénzt, lehet, kicsit göröngyösebb az egyenes út, de sokkal messzebb visz.

**********

(#14975) SUPREME7 válasza echterion (#14974) üzenetére


SUPREME7
őstag

Szerintem nem ugyanaz a kettő, a fősulin megtanulod az anyagot, az csak rajtad múlik, ott csak akkor vagy szarban, ha éppenhogy kettesre tudod, és a tanár jóindulatán múlik, hogy átenged-e. Ha már 3-asra tudod, akkor ha lesz*pja magát se tud megbuktatni. Jogsinál bármilyen indokkal megbuktat, ha akar.

Én se vagyok híve a kenésnek, azt mondom, hogy, ha ezen múlik, akkor nem szopatom saját magamat + órákkal, plusz vizsgadíjjal, időhúzással, kenje a hajára, költse gyógyszerre, legyen meg az öröme.

[ Szerkesztve ]

(#14976) sugarforce válasza SUPREME7 (#14975) üzenetére


sugarforce
őstag

Lehet jobb tanárokkal volt dolgod fősulin, de pont, hogy ugyanígy ki vagy téve a f.sz tanároknak, ott is megbuktathat olyan indokkal, amivel csak akar. Persze ez is tanárja válogatja ugyanúgy, mint a jogsi vb-nél.

(#14977) GeneraL_XTX válasza sugarforce (#14973) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Nem kértem én megerősítést, tudom mit akarok csinálni és azt is fogom tenni, nem szándékozom magamat feleslegesen szívatni, szívtam én már eleget ezzel :D Majd jövőhéten úgyis megyek még 3x vezetni akkor megkérdezem erről az oktatót magát, csak kíváncsi voltam a tágabb perspektívára is.

(#14978) Sanyaaa26 válasza SUPREME7 (#14972) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Nem tudom hogy túltolt e, egyik jó barátom tette le tavaly a jogosítványt, nem egy hülye gyerek érzéke is van hozzá, 4x buktatták meg, legelső alkalomkor elfelejtette a kéziféket kiengedni úgy izgult bukta... Kérdem én aki már látott sok vizsgázót, az jól tudja hogy ilyen az izgalom sajnos, nem lehetett volna jelezni és folytatni a vizsgát? Mert az konkrétan nem egy balesetet okozó probléma, minden alkalom után pótórák persze mit ad isten pont ötödszörre sikerült? Ha jól tudom utána jön a páv felülvizsgálat. Egy másik ismerősnek anno azt mondta a vizsgabiztos hogy ha így folytatja egyszer megöl valakit, átment ma nyerges kamiont vezet nemzetközibe. Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp kezeli azt hogy valaki figyeli mit csinál órán is, meg vizsgán ez hatványozottan érvényesül. Megmondta egy autósiskola tulaj ismerős, úgysem 30 óra alatt tanulnak meg vezetni, nem lehet, majd ha meg lesz a jogosítvány.

[ Szerkesztve ]

(#14979) David891 válasza Sanyaaa26 (#14978) üzenetére


David891
csendes tag

Arról nem beszélve hogy a 30óra az 25😁

(#14980) NeoPampalini válasza Sanyaaa26 (#14978) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

"Megmondta egy autósiskola tulaj ismerős, úgysem 30 óra alatt tanulnak meg vezetni, nem lehet, majd ha meg lesz a jogosítvány."

Ezért szoktam azt mondani, hogy ez nem vezetői engedély vizsga, hanem a legnagyobb jóindulattal is (alap) gépkezelői... A többit úgyis a rutin hozza majd - jobb esetben. :)

(#14981) NeoPampalini válasza David891 (#14979) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

...ami papíron 40 lesz (tényleges 30, talán), mert "még nem megy úgy", vagy "nincs meg az előírt 580 km". :DDD

(#14982) David891 válasza NeoPampalini (#14981) üzenetére


David891
csendes tag

Jól mondod ennyi idő kevés.ahhoz sok km kell.
Arra értem hogy ugye a vezetési 1óra az ott 50perc szóval 30óra is valójában 25 :)

(#14983) NeoPampalini válasza David891 (#14982) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Én papíron összesen valami 43-45 órát vezettem, "kétórás", azaz 90 perces etapokban. Valószínűleg az 580 km is csak neccesen lett meg, még úgy is, hogy már azt az utat is beleszámolta, hogy otthonról odaért az autósiskolához (éljen a pesti dugóban autókázás). :D

Egyébként nekem is előjöttek ezzel a korrumpálási lehetőséggel, pénz híján nem éltem vele, ennek ellenére átengedtek elsőre. :DDD

Mindettől függetlenül szerintem a vizsga során a "szopóág" az nem feltétlenül (vagy nem minden esetben) szándékos, amennyi marharépa közlekedik az utakon, simán benne van az, hogy ennyire ostoba a tanuló vezetők jelentős része... Ezt meg az oktató és a vizsgabiztos jól kihasználják egy kis pluszpénz forrásra.

(#14984) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Én kötelezővé tenném a forgalmi vizsga videós rögzítését, 470km-nél tartok 24 órával ez nem tudom jó arány e.

(#14985) nitro16 válasza GeneraL_XTX (#14965) üzenetére


nitro16
senior tag

Átérzem a helyzeted. Én a napokban voltam forgalmi vizsgán, meglett elsőre nulla hibával.
Én is féltem nagyon mert Szeged után itt Pécsen buknak a legtöbben az országba. Itt 50% alatt van a ráta ami nagyon gáz szerintem.

Azt tudom mondani, hogy nem annyira vészes mint azt hiszi az ember. Az a lényeg nyugodtan, higgadtan kell vezetni és akkor nem lesz baj. (Oktatóm mindig mondta ha már kapkodsz az sose jó mert abból jön a figyelmetlenség/rontás). Ahogy már a többiek is írták az oktatónak fel kellet készítenie olyan szintre, hogy le tudj vizsgázni.

Ebben a videoban nagyon jó tanácsokat ad a készítője, nézd meg: [link]
Aztán hajrá neked, sok sikert.

Más: Még vissza van az elsősegély vizsga. Akik mostanában voltak vizsgázni azoktól kérdezném, hogy érdemes tanfolyamra menni vagy tanuljam meg netről, videoból?

Amikor körbe néztem, a legtöbb helyen azt láttam, hogy nem érdemes mert sokan vannak a tanfolyamon max 1x ha ott megcsinálod és kész, azzal meg igazán nincs kisegítve az ember.
Illetve ha jól sejtem akkor a tételek meg ezek amikből kérdeznek ott: [link]

Előre is köszi.

(#14986) echterion válasza SUPREME7 (#14975) üzenetére


echterion
nagyúr

Nálunk volt olyan tanár, aki a saját maga által írt jegyzetből szó szerint idézett definíciót áthúzta egyszerűen, hogy ez hülyeség. Mondtam neki, azt mondta, akkor is az. Másik meg nem a könyvből adta a kérdéseket, hanem kiadott kb. 50 kérdést, amik kb. érintőlegesen érintették a tematikában lévő anyagot, a könyvben két sor volt róluk szó és azt mondta, hogy puskát lehet használni, de a diákkönyvesboltit nem, mert azt már unja. Na ezeknél szerinted mennyire számított a felkészültség? Az elsőt úgy csináltam meg, hogy az egyik ZH-ról szerencsére hiányzott valamiért a csóka, a helyettesítő meg normális volt, a másik másodjára sikerült....és ez csak két tárgy, van még pár emlék onnan.

**********

(#14987) sugarforce válasza echterion (#14986) üzenetére


sugarforce
őstag

Nalunk a kar dekanjanak ppt-jeben(amibol tartotta az orakat evek ota) voltak olyan matematikai targyi tevedesek, amik alapjaban lehetetlenitettek el, hogy ha Te abbol készülsz, sikeres vizsgat tegyel. Es nem olyan temakorben amit egy hulye is eszrevesz
Persze amikor szoltunk neki, vallat randitott, azota is ezt a ppt-t osztogatja meg (csak azota eltelt 7ev is).

(#14988) Huroq válasza Sanyaaa26 (#14984) üzenetére


Huroq
senior tag

A vizsgák rögzítése a vizsgasikeresség drasztikus csökkenését okozná. A 470 km jónak mondható, bár ez függ, hogy BP vagy vidék. Egyébként autósiskolában dolgozom ha lenne valakinek kérdése az tegye nyugodtan fel. Egyébkén most fogják átalakítani az oktató képzést. Egyet mondok nem előnyére, úgyhogy aki azt hitte eddig rossz oktatója volt az 1-2 év múlva vissza fogja sírni. :D

(#14989) Fulár


Fulár
senior tag

- Egy szónak is száz a vége....el van ez cseszve rendesen.Az autósiskolák a"szabad" árazásaikkal.Az elmeháborodott agresszív és türelmetlen oktatók.A kiöregedett és kiégett vizsgabiztosok.A korrupció.A kötelező buktatási ráta.A vizsgabiztos éppen aktuális hangulata vagy szimpátiája.A brutális forgalom.A
halálra terhelt utak.Lehetne sorolni a végtelenségig a rendszerben lévő hibákat és problémákat.

- Két dolog viszont biztos:
1,Előbb-utóbb sikerül és mindenki túl lesz rajta!
2,Valóban nem lehet ténylegesen megtanulni vezetni az oktatás alatt.Az csak egy alapot adhat amire lehet majd építkezni,majd a sikeres vizsga után egy felhatalmazást amivel már egyedül gyakorolhatsz!

A jogosítványszerzés sokaknak pokoljárás.Nekem is az volt.Ennek nem kellene így lennie de sajnos nem lehetünk rá befolyással.Össze kell szednie az embernek minden erejét és át kell vészelnie ezt az időszakot!

- Az elsősegély vizsgával kapcsolatban az én véleményem az,hogy tökéletesen meg lehet tanulni a netes tanfolyamról is ahogy magát a Kreszt-t is.Én Komárom-Esztergom megyében azon belül Dorogon vizsgáztam elsősegélyből.Itt nem vették túl komolyan.Akin látta a fószer,hogy tényleg foglalkozott egy kicsit az egésszel az átment.Egy ember nem volt bent átlag 3 percnél tovább.
Viszont az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy a megtanult Kresz egy életre belém égett,az elsősegélyre tanultak legalább háromnegyedét már most elfelejtettem pedig csak 10 hónapja vizsgáztam belőle.

(#14990) tranceplanet válasza nitro16 (#14985) üzenetére


tranceplanet
addikt

Szerintem az elsősegélyt sem szabad félvállról venni! Igaz ez a legkönnyebb része a jogsinak! Egy biztos, ha nem tudsz rendesen újraéleszteni és stabil oldalfekvésbe rakni egy embert, akkor az esetek 99%-ában buktatnak. Persze lehet vannak helyek, ahol mindenkit áttolnak. Én kétszer is vizsgáztam: egy céges EÜ és egy jogsis EÜ. Mindkettő tanfolyamon mentős oktatott minket és marhára élvezte mindenki, jó sztorik is voltak, érdekes is volt és tényleg megtanultál újraéleszteni. Nem mindegy hogyan fújod a babát, ezt csak helyben lehet megtanulni rendesen szerintem. A Magyar Vöröskeresztnél kellett vizsgáznunk. Én mindenkinek ajánlom, hogy vegyen részt a gyakorlaton vizsga előtt, a való életben is nagyon hasznosítható dolgok ezek!

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#14991) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Szerintetek az jó dolog hogy egy héten csak egyszer tudok vezetni, és két vezetés közt 11 nap van?

(#14992) jerry311


jerry311
nagyúr

Szerintem túl lassú, de igazából az számít, hogy neked ez mennyire jó vagy sem.

(#14993) David891 válasza Sanyaaa26 (#14991) üzenetére


David891
csendes tag

Február 19.én kezdtük holnap lesz a 20.óra.

(#14994) Sanyaaa26 válasza David891 (#14993) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Ez igen, ennyi kihagyás után nem jó, heti kettő minimum kellene.

(#14995) David891 válasza Sanyaaa26 (#14994) üzenetére


David891
csendes tag

Itt heti 2-3alkalom azaz 6-4-óra/hét full nulláról kezdtem.

[ Szerkesztve ]

(#14996) nitro16 válasza tranceplanet (#14990) üzenetére


nitro16
senior tag

Persze, hogy nem szabad. Én se akarom, bár lehet úgy tűnt az írásomból adódóan.
Közben jelentkeztem is tanfolyamra a héten, ami március 28 lett volna illetve vizsga március 31.

De most felhívtak onnan ahol lett volna, hogy valami intézkedés lett hozva a koronavírus miatt és hétfőtől egészen április 15-ig nem lesz tanfolyam illetve vizsga sem gondolom országosan.

Így kérdezték, hogy holnap lenne megtartva a tanfolyam és vasárnap a vizsga, hogy bevállalom-e. Hát igent mondtam mert nem akarok annyit várni, kiváncsi leszek.... nem sok idő marad azért tanulni :DD ;]

(#14997) tranceplanet válasza nitro16 (#14996) üzenetére


tranceplanet
addikt

Így érthető persze! Menj el a tanfolyamra és meg lesz az a vizsga!
Írtad, hogy sokan voltak a terembe és nem fért hozzá mindenki a próbababához, ezért értelmetlen... Valóban mi is sokan voltunk, de aki akart, az tudott gyakorolni eleget, persze voltak sunnyogók, lógósok, ők passzívak voltak a gyakorlat alatt, számukra értelmetlen volt ott lenni. :K

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#14998) nitro16 válasza tranceplanet (#14997) üzenetére


nitro16
senior tag

Jelentkezem, megvan minden.

Tanfolyam szombat 8:00-13:00-ig kb 20 perc szünet közbe. Igazából semmi értelme nem volt, egyszer nyomtam egy újraélesztést és ennyi. Legutóbb még 3-4 éve mikor végeztem sport akadémián ott nyomtam babát, de ment mindjárt elsőre nem felejtettem el (pedig azt hittem).

Ma vizsgánál meg 2 szinten ment a vizsga kb 30-30 ember színtenként. 2 ember ment be egyszerre, újraélesztés volt, de befújni nem kellet a vírus miatt. Majd a tétel A,B részét kellet elmondani.

Elég lazán vették, akivel bent voltam az kb vicc kategoria volt, bíztos nem engedtem volna át.
(Előtte pénztárnál amikor befizettem a vizsgát, akkor volt aki beszélt a másikkal és mondta, hogy rossz helyre rakta kompresszionál a kezét, kicsitt lejjebb és vége is volt, szóval mikor milyenek gondolom).

Nálam kompresszionál is mondta, hogy nagyon jó a technika, illetve tételnél is megdicsértek, hogy jól elmondtam mindent.

Azok meg akik elviccelik ezt, lelkük rajta így is úgy is átt lehet csúszni. Csak ha majd helyzet van és van valami és azt se tudja mit kell csinálni majd akkor rádöbben, hogy jól kibaszott magával. Esetlegesen felelőségre vonás utána stb...

Na mindegy, összeségéban nekem a jogosítvány megszerzése zökkenő mentesen ment végig, mindenhol elsőre átmentem (igaz felkészülve mentem oda mindegyikhez). De tisztában vagyok vele, hogy elég a forgalmin egy okos aki szar szituba kever és annyi a vizsgádnak. Szóval akik majd esetlegesen olvassák ezt, ne adjátok fel. Nem olyan vészes mint az sokszor az ember hiszi, és sokszor a korlátok csak fejben vannak. :K

Hajrá mindenkinek és balesetmentes vezetést!

[ Szerkesztve ]

(#14999) GeneraL_XTX


GeneraL_XTX
veterán

Srácok mennyire komoly az az infó, hogy nem tartják meg az elsősegély vizsgákat? Tud erről más is valamit?

(#15000) jerry311 válasza GeneraL_XTX (#14999) üzenetére


jerry311
nagyúr

Szerintem erről a vizsgahelyet kérdezd, ők tudják a legjobban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.