Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14251) pvt.peter válasza kory24 (#14250) üzenetére


pvt.peter
őstag

Igazad van, a 10 méter az tényleg nagyon sok, sorry.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14252) Gyula84 válasza SUPREME7 (#14247) üzenetére


Gyula84
veterán

de nem is értem miért kell "40"-gyel menni ha lehet ott 90-nel is

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14253) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Egy kis WTF rovat. Az alábbi videóban 3:53-tól látható egy "kis" káosz, avagy ki nem sz.rja le a jelzőlámpákat!? :DDD

LÁÁMMMPAAAAAA!

(#14254) Sang66


Sang66
csendes tag

Két kérdésem lenne,

1. Háromsávos út, baloldali egyenesen megy, középső szintén, jobboldali egyenesen és jobbra.
Baloldali mellett bal oldalon lámpa.
Jobboldali mellett jobb oldalon lámpa.
Középső sáv felett nincs semmilyen lámpa.
Én középső sávban megyek. Melyik lámpát veszem figyelembe? Mikor kell megállnom, ha melyik piros? Vagy ezek mindig egyszerre váltanak?
ITT van is ilyen kereszteződés, csak nem nagyon látszik jól sajnos

2. Nem figyelsz, és véletlenül behajtasz a buszsávba. Csak később veszed észre, de záróvonal választja el a többi sávtól (van még kettő ugyanabba az irányba). Mit érdemes tenni? Záróvonalat átlépve minél előbb kimenni, vagy menni addig a buszsávban, míg nem nyílik valami "szabályos" lehetőség annak elhagyására?

(#14255) HoaryFox válasza Sang66 (#14254) üzenetére


HoaryFox
őstag

1. Ha a középső sávban haladsz, akkor mindig a tőled jobbra eső lámpa "utasítása" az érvényes, természetesen ha a sáv fölött nincs kihelyezve lámpa.

2. Mielőbb hagyd el a buszsávot szerintem ha van záróvonal, ha nincs.

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#14256) NeoPampalini válasza Sang66 (#14254) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

1. Az említett kereszteződésben emlékeim szerint nincsen külön jobbra kanyarodásra vonatkozó lámpa, mindegyik "telezöld", és egyszerre működnek, ha ilyen van, akkor mindegy, melyiket nézed. (Azaz, vagy mehetsz egyenesen/jobbra (zöld), vagy minden piros, és akkor se előre, se jobbra. :) )

Más esetben lenne külön a jobbra kanyarodóknak (kiegészítő) lámpa, de ha az zöld, akkor meg az egyenesen haladóknak még pirosat mutatna a többi lámpa.

2. Mindkettőért bírságolnak (buszsávban haladás, záróvonal átlépése), de ha "nem látja senki", akkor a paraszti logika azt sugallja, hogy gyere ki a buszsávból.

(#14257) Dave Crank


Dave Crank
senior tag

A mai napon sikeres forgalmi vizsgát tettem B-kategóriában, Kecskeméten, majd írok egy átfogóbb véleményt, ha valakit érdekel, és ha esetleg valaki döntés előtt áll, hogy hol csinája meg, vagy esetleg már vizsga előtt állna. :)

[ Szerkesztve ]

Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!

(#14258) Sang66


Sang66
csendes tag

Köszi a választ guys!
Dave: engem érdekel :)

(#14259) Benir8


Benir8
senior tag

Sziasztok!
Barátommal szeptemberben Budapesten keresünk autósiskolát, de nem tudjuk hova, melyikbe menjük.
Szakmai suli mellett fog menni, kell-e valamit a suliba intézni?
Ti mit javasoltok, hova érdemes menni? :)

(#14260) NeoPampalini válasza Benir8 (#14259) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Eltérőek a vélemények, de én a "túl nagy" és/vagy a "túl olcsó" (minden akciós áron van) sulikat hanyagolnám, ott mindig van valami, amitől nem jó (pocsék/demotivált/érdektelen oktatók, lehúzás ezerrel).

Én itt tanultam, korrekt suli: Újpest Autósiskola

Azt nem tudom, hogy az autós oktatóik közül lehet-e választani, ha igen, akkor privátban meg tudom adni annak a nevét, akinél tanultam... Rendes fickó. :)

A suliban nem tudom, kell-e bármit csinálni, én mondjuk munka után jártam oda du. 4-6 között, ha jól emlékszem. :)

[ Szerkesztve ]

(#14261) Dave Crank válasza Sang66 (#14258) üzenetére


Dave Crank
senior tag

Nos, akkor megírom a beszámolómat!

Szóval Kecskeméten csináltam a jogsit, mivel kecskeméti vagyok.
Április végén kezdtem nézelődni, hogy milyen lehetőségek vannak itt a környéken, majd május 16-án be is íratkoztam a K.O. Autósiskolába e-learning-es KRESZ tanfolyamra. A fiatal hölgy bent a suliban nagyon kedves és segítőkész volt, bármit kérdeztem, készségesen válaszolt, mondjuk az internet böngészése után azért nagyjából képben voltam/voltunk, hogy mi, merre, meg hogy, de kedves volt, sosem éreztem, hogy el akarna küldeni, vagy lerázó választ adna.

Egy kis előzmény:
Mielőtt beiratkoztam volna a fentebb említett iskolába, úgy volt, hogy a Füredi-be csinálom meg, mivel ott volt 1 ismerőse a szüleimnek, aki oktatott B-kategóriában. Bementünk azt hiszem 1 kedd délután 4-kor a suliba, 6-ig volt a nyitva tartásuk, 1 ember volt előttünk, akinek már intézték a dolgait, kb 5 perc volt az egész attól számítottan, hogy bementünk. Míg várakoztunk, egy fiatal csajszi, aki akkor az ügyintéző volt, kérdezte, hogy mit szeretnénk, mondtuk, hogy B-kat.-ra beíratkozni az öcsémmel (Öcsém 17, én 22). Erre mondta, hogy másnap menjünk már vissza, mire megkérdeztük, hogy miért, nem tudott mit válaszolni, és meg is lepődtünk, hiszen 4-kor voltunk ott, és 6-ig volt nyitva tartás, mint már írtam...
Szóval mondtuk, hogy ha már bejöttünk akkor beiratkoznánk és másnap a kül/kertvárosból nem jönnénk be megint csak emiatt a központba.
Na, végül kitöltöttük a papírokat, felírtuk a jelentkezési lapra, hogy melyik tantermi képzésre akarunk menni, odaadtuk a fiatal hölgynek. Amúgy május első hetében volt ez, és júni 12-i képzésre iratkoztunk volna be, nem akartuk későre hagyni...
Majd kérdeztük, hogy nagyjából mibe fog kerülni, erre azt mondta, hogy "nem tudok mit mondani", amin megint csak nagyot néztünk, és mondtuk, hogy neten összeszámolva mindennel együtt 230.000Ft jött ki, amire azt mondta "mondhatnám, hogy 230, de úgy sem annyi lesz". Ennél több tájékoztatást nem is kaptunk, hogy a + órák hogy, s mint vannak, vagy hogy átlagban mennyi + kell, vagy ilyesmi, hogy mégis mivel kalkuláljunk.
Illetve a neten már meg volt hirdetve hozzájuk 1 kedvezmény nyári akció keretében tantermi képzésre, meg azt hiszem újságban is, mikor erre rákérdeztünk, az volt a válasz, hogy még a főnök nem tudja, hogy megadja-e a kedvezményt, majd kiderül... vicces..., akkor miért hirdetik meg előre?
Ja, meg face-n olvasgattam véleményeket a suliról, 1 anyuka írta, hogy 290-ből lett meg a lányának... nyilván mindenki más képességű, meg ilyesmi, de azért majd 300k az durva...

Na mindegy, beiratkozás után itthon én még rágtam magam, és a család is, keresgéltünk, majd fater talált rá a magánoktatóra, akihez végül jelentkeztem.

Kresz: Május 16-i beiratkozással május 24-én kaptam igazolást, hogy mehetek kresz vizsgára, ugye végeztem sikeresen az e-learninges tananyaggal/próbavizsgával. Gyakorlással együtt kb. 25-30 órám volt a programban a 60-ból. Júni 27-re kaptam vizsgaidőpontot, ami elsőre sikerült. Majd felvettem a kapcsolatot az oktatómmal, Kiss Imrével, és következő hét pénteken már mehettem is az első órára.

EÜ.: 1óra 10perce tantermi képzés volt az eü képzés, júli. 18-án, majd 20-án vizsga, ami nekem is, és öcsémnek is elsőre siker lett.

Gyakorlat: Július 7-én kezdtem, az alapokkal indítottunk (párszor már ültem kocsiban, nagyjából haladni azért már tudtam, meg váltogatni), ezen az órán, szerintem teljesen jól felmérte a képességeimet az oktató, majd mondta, hogy 29+1 óra alatt nem lesz meg a vizsga, de 40 óra alatt simán meg kell lennie, tehát tudtam mivel kalkuláljak, illetve minden pontosan annyiba került az alap 30 óráig a kresz tanfolyamtól kezdve, amennyiért meg volt hirdetve az autós iskola és a magánoktatóm weboldalán is.
Azt hiszem, már a második alkalommal mondott 1 kérdőjeles vizsgaidőpontot az oktatóm, aug. 24, ami végül tényleg úgy lett, mint ahogy előző hsz.-ben írtam, tegnap délelőtt vizsgáztam le sikeresen, elsőre.
Az órák nagyon jól egymásra épültek, Imre előtt minden elismerésem emberileg és szakmailag is, nagyon jól felkészült, precíz szakoktató! Rugalmas, kedves, türelmes, de azért keményen megköveteli, amit már leadott, és ha esetleg később nem úgy csináltam, elmagyarázta, majd azért már ha következőleg elfelejtettem valamit, vagy nem figyeltem eléggé, akkor már azért hangsúlyosabban, erőteljesebben rám szólt, és elmagyarázta megint.
Ahogy közeledtünk a kötelező órák vége felé, már meg volt, hogy nagyjából 7-8-9 + órám lesz vizsgával együtt, végül 8 óra lett vizsgástól.
Minden alkalommal 2 órát vezettünk le, ami szerintem nagyon jó, illetve a kezdetekben nem a rutin pályán ment el az idő, meg nyilván a későbbiekben sem. A kötelezőket megcsináltuk a pályán, de inkább mindent élesben vettünk/gyakoroltunk.

Teljes mértékben elégedett vagyok a sulival és az oktatómmal is, nagyon hálás vagyok neki!
Nem tudom, hogy más iskolák milyenek, illetve más oktatók, nem mondom, hogy rosszak, de nekem így volt tökéletes, örülök, hogy így döntöttem! Mindenkinek csak ajánlani tudom Kecskemétről és a környékről!
Mindenestől alig több, mint 200.000Ft-ból lett meg a jogosítványom.

Vizsga: kb 5 percet vezettem vizsga előtt, a rutin pályáról kivezettem a felügyelethez, ahol a "rajt" helyre beparkoltam hátra balra.
11.40-kor kezdtem, már 11.15-re ott voltunk, és volt már némi infó, ki lesz a vizsgáztató. Ugyanaz volt, aki a kresz-en is a vizsgabiztos volt, nekem már ott is nagyon szimpatikus volt. Oktatóm azt mondta, hogy viszonylag szőrözős vizsgabiztos, meg hogy azért kemény, de nagyon jó fej volt, beszélgetett végig az oktatómmal útközben, és abszolút nem éreztem azt vizsga közben, hogy valaki figyelne, vagy hogy vizsga lenne, meg mesélt az oktatómnak vicces storykat, meg volt, hogy elindulás előtt, meg a vizsga végén velem is poénkodott.
Megcsináltam a kötelezőt, majd papírozás után elindulás előtt fékpróba, 11:45-kor indultunk el kb, és 12:36-kor már be is fejeztem a kört (városit húztam, minden volt benne), felügyeleten leparkoltam, majd 2 perc múlva már indultunk is vissza a sulihoz, az oktatómmal, és hibátlanul vizsgáztam le, amiért azt mondta az oktatóm, hogy ritka,meg, hogy külön nagy érdem ennél a vb-nél, hogy a kedvére tudtam tenni, és hogy minden rendben volt.

Kicsit hosszú lett, de én mikor böngésztem a netet, örültem volna 1 részletesebb beszámolónak, vagy véleménynek innen a környékről, vagy igazából bárhonnan, hogy mi hogy megy, meg milyenek az oktatók, vizsgáztatók. Úgyhogy hátha valakinek hasznára lesz. :)

Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!

(#14262) gergo5991


gergo5991
őstag

MO-n nem kötelező utánfutóval is levezetni x órát autóiskolában? pár napja az oktató beállított elém utánfutóval csak úgy lestem hogy na ez is jól kezdődik, de szerencsére simán ment minden. Egyedül az élesebb kanyarokban kellet nagyobb ívben fordulni nem hogy a járda szélén elsodrom az utánfutóval az utasokat, meg városon kívül is mentünk utánfutóval hát az már durvább élmény volt. Egészvonalon sorba előztek az autósok, kanyarban (nagy piros táblás kanyar kb 20al indultam csak bele olyan éles volt) szembe jött!!! egy bmw x5 mert hát sietett..., záróvonalnál 2en is előztek és majdnem leszorítottak az útrol. oktató azért szidta rendesen ezeket az állatokat.
azt hiszem ezek után kötelező lesz egy fedélzeti kamerát beszerezni majd a kocsimba,

[ Szerkesztve ]

(#14263) Sang66


Sang66
csendes tag

Dave: ez jól hangzik, happy end :) Kösz hogy megosztottad és gratula!
Én már 50+ óránál vagyok, az első vizsga nem lett meg, most jöhet a következő.. reménykedek (Pest) :)

gergo5991: hát én ilyet még nem hallottam :D

(#14264) rumos XIII válasza gergo5991 (#14262) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Nem kötelező, sőt..

(#14265) kiszi07 válasza gergo5991 (#14262) üzenetére


kiszi07
senior tag

Nem kötelező és csak 2 év jogsi után lehet.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#14266) Dave Crank válasza Sang66 (#14263) üzenetére


Dave Crank
senior tag

Köszönöm! :)

Neked pedig sok sikert, no para! :)

Én azért azt az 50+ órát más sokallom, de mondjuk pesten azért nehezebb lehet egy vizsga, mint itt Kecskeméten. Alapból nagyobb a forgalom, villamos, stb... Bár nyilván mindenki más képességű, de azért az sem mindegy, hogy kivel töltöd el azt az 50 órát. Én szerencsére nagyon jól döntöttem! :)

Futóval nem kell vezetni, és amíg nincs 2 éves a jogsid, kezdő vezető vagy, tehát addig nem is húzhatsz.

Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!

(#14267) HoaryFox


HoaryFox
őstag

2 kérdésem lenne:

- Ha már 2+ éves a B jogsim és megcsinálom az A-t, akkor "újraindul" a kezdő vezetői engedély, vagy csak az A kat. lesz "kezdő" vagy semelyik? :D
- Ha jól tudom, nem kell EÜ vizsga, ha már van jogsim. Ez vonatkozik az orvosi alkalmasságira is?

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#14268) Dave Crank válasza HoaryFox (#14267) üzenetére


Dave Crank
senior tag

Eü nem kell, ha már 1x meglett, és alkalmassági sem kell új, ha a régi még nem járt le, de kérni szerintem fogják a papírt az orvosi alkalmasságiról.

Szerintem max az A kat lesz kezdő, a B kat biztos nem.

Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!

(#14269) HoaryFox válasza Dave Crank (#14268) üzenetére


HoaryFox
őstag

Hmm... miért kérnék még egyszer, amikor megmutatom a jogosítványomat, ami igazolja, hogy alkalmas vagyok gépjármű vezetésre, legyen azt autó vagy motor?

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#14270) rumos XIII válasza HoaryFox (#14269) üzenetére


rumos XIII
aktív tag

Mert annak van egy lejárati ideje.

[ Szerkesztve ]

(#14271) fausto válasza HoaryFox (#14269) üzenetére


fausto
addikt

Én most eléggé megszívtam az orvosi alkalmasságival, pont fordítva volt, volt meglévő A kategóriám és B-vel bővült. Hivatalosan nem kell sem EÜ vizsga, sem alkalmassági. De úgy jártam, hogy az A kategóriára 2018.05-ban járt volna le az alkalmassági és egy nagyszerű jogszabály változás miatt a születésnapomhoz igazították, ami most lesz szeptemberben, úgyhogy előre hozták a lejáratot :(((
Úgyhogy figyelj a lejáratra, mert akár egy évet is bukhatsz és csak akkor derül ki, amikor csináltatnád az új jogsit!

(#14272) HoaryFox válasza fausto (#14271) üzenetére


HoaryFox
őstag

Kicsit több, mint 2 éve lett meg a B jogsim, szóval még van belőle bőven :)

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#14273) sityupityu válasza Dave Crank (#14268) üzenetére


sityupityu
veterán

Dehogy kérik el! Ott van a jogosítványában, hogy még meddig érvényes az orvosi alkalmassága.

(#14267) llwynog Az A kategóriád 2 évig kezdőnek fog számítani. Kezdő A kategóriával 2 évig nem szállíthatsz személyt magad mögött.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#14274) HoaryFox válasza sityupityu (#14273) üzenetére


HoaryFox
őstag

Nem nagyon tervezem, hogy bárkit is viszek magammal, lévén egyedül vagyok mint a kisujjam :C :D :) :( :((( :O

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#14275) sityupityu válasza HoaryFox (#14274) üzenetére


sityupityu
veterán

Akkor ezzel nem lesz gondod. :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#14276) zolokas


zolokas
aktív tag

Üdv! Egy kérdés! Ha a etitan oldalon sikeres a tankönyv és megvan a oklevél róla hogy teljesült, nekem kell felhívnom a iskolát hogy tudjak vizsga időpontot kérni, vagy a etitan rendszer ad?

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#14277) Sanki válasza zolokas (#14276) üzenetére


Sanki
addikt

De, fel kell őket hívni.

(#14278) rumos XIII


rumos XIII
aktív tag

Akik mostanában voltak elsősegély vizsgán, orrba, vagy szájba kell fújni a levegőt?

(#14279) tranceplanet válasza rumos XIII (#14278) üzenetére


tranceplanet
addikt

Már régóta orrba. Valamint megengedett a mellkas kompresszió.

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#14280) aaadicsek válasza rumos XIII (#14278) üzenetére


aaadicsek
csendes tag

Év elején voltam. Mindegy hova fújsz, csak szegd jól hátra a fejét. Meg értelem szerűen, ahova nem fújsz azt fogd be. :D

(#14281) rumos XIII


rumos XIII
aktív tag

Kösz barátok!

(#14282) Calogero


Calogero
addikt

Sziasztok!

Jogosítvány meghosszabbításról kérdeznék.

A másodfokú orvosi vizsgálat díjat, vizsgálatokként kell fizetni, tehát ha háziorvos, elküld valakit kardiológiára, illetve diabetológiára, akkor kétszer kell fizetni? ( pl 2*7200Ft)

(#14283) szabo_b7


szabo_b7
tag

Sziasztok! Múlthét szerdán vizsgáztam forgalmiból, sikerült is. Az lenne a kérdésem, hogy még mindig kell vizsgaigzolásért menni, vagy 4. nap után egyből lehet menni az okmányirodába..?? Oktatóm azt mondta hogy elvileg nem kell kimenni, olvastam olyat is hogy január óta nem kell.. Holnap intézném, segítsetek..😀😀

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#14284) NeoPampalini válasza szabo_b7 (#14283) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Külön nem kell kérni semmit, azzal a papírral, amit a forgalmi végén kaptál (értékelőlap másolat), plusz személyes okmányokkal és elsősegély vizsga kártyájával (meg talán iskolai bizonyítvánnyal?) beballagsz az NKH-ba, leadod, kapsz egy kódot, amivel át tudsz menni az okmányirodába intézni a jogsi kiváltást. Időben ez kb. 1 hét, a kód alapján online lehet csekkolni, hol tart a folyamat. Picit talán gyorsabb, ha az okmányirodába kéred személyes átvételre, de ezt külön kérni kell, mert alapesetben postázzák!

Szerk.: a január óta NKH nélküli jogsi intézés az tudtommal azokra vonatkozik, akik az egész jogsit idén kezdték el, aki korábban az végig kell hogy járja az NKH-t is.

[ Szerkesztve ]

(#14285) kory24 válasza NeoPampalini (#14284) üzenetére


kory24
őstag

Én múlt hónapban nem kaptam semmit vizsga után, se lapról másolatot, se az NKH-ba kódot.

Vizsga után 3 munkanappal bementem NKH bizonyítvánnyal és EÜ vizsgával és mondtam mikor vizsgáztam, ők az EÜ vizsga számát ráírták a kartonomra és mondták mehetek okmányiroda és ennyi nem adtak semmit.
Mentem is oda, de ott nem lehetett személyes átvételt kérni, csak postait, ami 10 naptári nappal meg is kaptam.

Igen én is úgy olvastam, akik idén kezdték azok kihagyhatják az NKH-t.

(#14286) haromegesz14


haromegesz14
aktív tag

Spuri suliról személyes tapasztalatok, vélemények? Közelségük és rugalmasságuk miatt őket választanám, de ha köcsög oktatói vannak, inkább másfele nézelődök. "B" kategóriás jogsit szeretnék náluk szerezni.

[ Szerkesztve ]

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#14287) gergo5991


gergo5991
őstag

Jól ki jött nekem az autósuli emberek, márciusban jelentkeztem be, 16.án kellene mennem vizsgára de 2 hétre el kell utaznom meló miatt, szóval megint várhatok 1 hónapot (ennyit kell várni nálunk a rendőrre (vizsgabiztosra), remélem a karácsonyra meglesz...az autó meg ott rohad a lakás előtt már fél éve..

[ Szerkesztve ]

(#14288) .DLL


.DLL
veterán

Sziasztok!
Ki melyik autós iskolát ajánlja 2017-ben korrektség és kiszámíthatóság tekintetében legjobban, Dél-Pest - Kőbánya vonalon? :R

(P.H.)

(#14289) #41635072


#41635072
törölt tag

Sziasztok!

Vezetés gyakorló órákat szeretnék venni a fővárosban. Ismer valaki olyat, aki vállal ilyesmit a piacon elérhető 5000Ft/óra-nál olcsóbban?
Van jogsim, csak kiestem a rutinból, lehetőleg benzines autón szeretnék tanulni, mert az erősebb diesel megy magától is. :D

(#14290) half333


half333
őstag

Üdv! Egy barátom a szerb jogsiját szeretné magyarra cserélni,viszont ahhoz kellene magyar lakcim,ő pedig jelenleg angliában él. Tudna valaki valami infoval szolgálni,hogyan lehetne ezt megoldani?

(#14291) zolokas


zolokas
aktív tag

Üdv! Az tényleg igaz hogy hiába gyakorlod 40 50 orát a kresz felkészítőt, így is lesz a elméleti vizsgán olyan kérdés amit nem tett fel nekem itthon?

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#14292) NeoPampalini válasza zolokas (#14291) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Passz, én a CD-s változatot nyomtam, a különbség max. a mondatok másmilyen megfogalmazásában volt, de a lényeg ugyanaz, meg a képek/animációk is. A CD-nél állítólag volt olyan, hogy a lemezről telepített, neten nem frissített programban volt 1-2 hibás kérdés, de a frissítésnél javítva lett.

Én is rengeteget gyakoroltam itthon, semmi gáz nem volt a vizsgán, elsőre sikerült.

(#14293) zolokas


zolokas
aktív tag

remélem nem szivat meg a etitanos felület! a cd-s változatra azt mondta iskola olyan már nem létezik csak etitan van online!

[ Szerkesztve ]

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#14294) kicsako válasza zolokas (#14293) üzenetére


kicsako
őstag

Letezik kb. 1000-1500kerdes, de az igazabol kb. 2-300kerdes mas-mas megfogalmazasban/kornyezetben. Nem kell megijedni, kresz vizsga nekem 10perc alatt meg volt, pedig nem tartozom a legokosabb emberek koze :DD

[ Szerkesztve ]

(#14295) zolokas


zolokas
aktív tag

megnyugodtam átmentem :)

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#14296) NeoPampalini válasza zolokas (#14295) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Gratula! :C

(#14297) zolokas válasza NeoPampalini (#14296) üzenetére


zolokas
aktív tag

Csak egy baj van hogy heti 1 x tudok menni forgalomba nincs oktató, hiány van!

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#14298) 1eske


1eske
tag

Sziasztok!

Jogosítvány megszerzése előtt állok, szeretnék kérni pár jó tanácsot:
- BP-n hol ajánlott letenni a jogsit?
Látni csomó statisztikát a neten, de nem tudom, hogy mennyire kell ezeket komolyan venni. Teszem azt, a Csigajogsi borzasztó statisztikákkal rendelkezik, de mégis a legnépszerűbbek között van.
Az mennyire baj, ha sok plusz órát kellett venni, de alacsony a bukási arány?

- Érdemes-e nagyobb iskolát választani, így esetleg több időpont fog jutni a gyakorlati órákra?
- Kressz: E-learning vagy élő? Pro és kontra?

És talán a lefgontosabb a kérdés:
Számít-e az, hogy az adott iskolának hol van a székhelye BP-n belül?

Tehát ha én a 11. kerületben lakom/dolgozom, nagyon körülményes lenne Óbudára kijárni minden alkalommal vezetni meg ilyenek.

(#14299) NeoPampalini válasza 1eske (#14298) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Bp-n bármelyik suli jó lehet, amelyik nem túl nagy, és nem túl kicsi. A nagyoknál sokat szívóznak amikor már autón vagy (sok plusz óra), egyik ismerősöm asszem pont a Csigajogsinál csinálta, beleesett ebbe (állítólag az oka az, hogy akkora kedvezményt hirdetnek, hogy az autós oktatók jópár órát tkp. ingyen dolgoznak, ezt igyekeznek a tanulókon bepótolni...). Én újpesten csináltam a jogsit, a budai sulikról nincs semmi infóm/tapasztalatom.

Érdemes sokat utánajárni, fórumos/facebook véleményeket vadászni minél több suliról, de tény, hogy célszerű a lakhelyhez/melóhelyhez legközelebbit választani. (Nekem ez azért volt fontos, mert így simán melóban meg tudtam csinálni, lecsúsztattam/szabira írtam ki időnként 1 napot, szerencsére meg tudtam beszélni a főnökömmel. Reggel vezettem, 10-től meló, így vállalható volt simán.)

Sok plusz óra lesz amúgy is, mert nem lehet összehozni a két kötelező elemet a vezetésnél:

- legalább 30 óra ÉS
- legalább 580 vezetett km.

Ez még akkor sem jön össze 30 órában, ha az oktató "adminisztratíve" rásegít, értsd: akkor is nő a vezetett km-ed, ha nem is ültél a kocsiban. Nekem, ha jól emlékszem, 50 óra volt cakk-pakk. Kibírható, csak sokkal tovább tart.

Az oktatók egyébként mindenhol le vannak terhelve, ha kifogsz egy olyan valakit, akinél heti 2x tudsz menni, örülj! :) Ráadásul sokan másodállásban csinálják a vezetés oktatást, ez sem teszi egyszerűbbé a dolgot. A kresz vizsga után az első vezetés előtt számolj legalább egy hónap üresjárattal, kb. annyi idő alatt szabadul fel egy hely (nyáron még rosszabb, mert a diákok akkor kezdik el a vezetést...).

E-learning: passzolom, én a suliban csináltam, plusz otthon CD-ről.

Bár nem írtad, de érdemes áttekinteni, hogy kb. mennyibe is fáj mindez forintálisan. Engem nem húztak meg semmiből, minden elsőre sikerült, 50 óra vezetéssel, durván 190e pénz. Időben baromi sok volt, igaz, egy rakás minden közbejött: vagy az én, vagy az oktatóm betegsége, elfoglaltsága, év végi több hét kimaradás, ezekkel is számolni kell. Jó pár hónap lesz, mire a végére érsz.

(#14300) 1eske válasza NeoPampalini (#14299) üzenetére


1eske
tag

Először is köszönöm a kimerítő válaszodat. :R

Másodszor:
Az autósiskola méretét hogyan lehet megbecsülni? Egyedül a csigáról tudom, hogy nagyok, de a többi meg passz.

Milyen helyet javasolsz vélemények olvasására? (Milyen fórum/fb csoport?)

Erre a 30 óra vs 580 km dologra:
Én nem sokkal vezetnék többet mint 30 óra ha nem muszáj, maximum 40-ig mennék el, de azt is sokallom...

Az egész procedúra elejétől végéig SZERENCSÉS esetben mennyi ideig tart általában? Olyan max fél évet szánnék rá a dologra munka mellett. Szerencsére a munkahelyen viszonylag rugalmas is.

Az ár annyira nem számít, mert minimális eltérések vannak, sokkal többet ér nekem, hogy jó helyre kerüljek, mintsem 10 ezret spóroljak és majd a pótvizsga illetve plusz órák miatt kvázi egálba legyek...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.