Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14751) Johnny_vT


Johnny_vT
senior tag

Sziasztok!

Ha teszem azt van egy német B-s jogsim (mert kint élek/éltem mikor lejárt a magyar és itt automatikusan adták helyette a németet), majd Magyarországon csinálok hozzá egy A1/A2/A valamilyen motor jogsit, akkor a mostani jogosítvány kuka és otthon okmányirodában újra készíttetés? Vagy van rá megoldás, hogy az otthon megszerzett új kategóriát egyenesen a német hivatal adja hozzá a meglévő jogsihoz?

A kérdés azért fontos, mert a német jogosítvány jelenleg még mindig korlátlan ideig érvényes (az enyémen legalábbis nincs lejárati dátum :) ), ezt az előnyt/kényelmet pedig szeretném megtartani.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#14752) -secret- válasza Johnny_vT (#14751) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

1818-at hívd fel (külföldről +36 1 550 1858), szerintem ezt csak ők tudják megmondani.

[ Szerkesztve ]

(#14753) Braavos


Braavos
tag

Sziasztok!

Most szeretném megszerezni a "B" kategóriás jogosítványomat. A Kresz részt mindenképpen E-learning formában szeretném megcsinálni.
Az lenne igazából a kérdésem, hogy van olyan autósiskola amelyet a saját (viszonylag friss) tapasztalatotok alapján ajánlani tudtok?
Jelenleg az S.O.S. Autósiskola és a Lopakodó Autósiskola ami a statisztikák és a weboldaluk alapján szimpatikusnak tűnik..

[ Szerkesztve ]

(#14754) Johnny_vT válasza Braavos (#14753) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Barátnőm az SOS-nél csinálta két éve. Ha bírod az otthon tanulást, akkor a kresz részével nem lesz gondod, könnyen begyakorolható és rengeteg "időt" kapsz a webes felületen a tesztek gyakorlására.

Az oktatókkal már más a helyzet. Olyan autót kapott, amit kenőpénz nélkül még a műszakin sem lehetne áttolni. Gumipókkal rögzített motorháztető, nem működő fűtés (télen), majd vizsga közben a kilométer óra is bedöglött a vizsgáztató legnagyobb meglepetésére. Az oktató nagyon jófej volt, eltekintve attól amikor dührohamokat kapott a többi autóstól és/vagy a barátnőmtől. Végigszenvedte szegény, mert muszáj volt neki (egyből utána költöztünk máshova), de semmi esetre sem ajánlanám.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#14755) LendvaiFeri1


LendvaiFeri1
addikt

Kedden másodjára meglett a forgalom, szerdán elsősegély. Remélem ez elsőre sikerül. :DDD

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#14756) Fulár válasza LendvaiFeri1 (#14755) üzenetére


Fulár
senior tag

Gratula!A nehezén túl vagy!Az elsősegélyt mifelénk(Komárom-Esztergom megye-Dorog)nem igazán vették komolyan.Nem voltam bent 3-4 percet sem.Bár már túl lennék a forgalmin!De mivel még csak 11 órát vezettem és még rohadt béna is vagyok az még szerintem odébb lesz. :)

(#14757) Cicero válasza LendvaiFeri1 (#14755) üzenetére


Cicero
őstag

Mit nyaltál el elsőre?

(#14758) LendvaiFeri1 válasza Fulár (#14756) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

Holnap lesz az elsősegély. Átolvastam mindent, az újraélesztés és a stabil oldalfekvés megy. Remélem sikerül.

(#14757) Cicero

Körforgalomban kisorolt volna mellettem egy autó, viszont annak nem adott elsőbbséget egy audis gyerek, én meg akartam menni elé. Meg tudtam volna állni, kb. egyszerre fékeztünk az oktatóval. Mind1, én voltam pancser.

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#14759) .DLL válasza LendvaiFeri1 (#14758) üzenetére


.DLL
veterán

Én azt húztam, hogy csecsemő, látom hogy fuldoklik, mit teszek... Ott a csecsemő a polcon, kérem vegye le. Fuldoklik. Az nem volt elég amit tanítottak, hogy finoman ujjal megütögetni a hátát, mindent kérdezett, hogy de előbb még mit csinálok, és az előtt mit csinálok. Végül nagy nehezen összeraktuk a vizsgabiztossal (jó fej volt azért) majd megjegyezte: látja, hogy nem vagyok egy gyakorló anyuka. :D

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#14760) Gyula84 válasza LendvaiFeri1 (#14758) üzenetére


Gyula84
veterán

miért kell kiemelni, hogy audis volt? :F nekem is audim van és betartom a szabályokat, ha lehet..

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14761) -secret- válasza .DLL (#14759) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

:DDD

(#14762) Cicero válasza Gyula84 (#14760) üzenetére


Cicero
őstag

Sajnos te a magyarországi gyűrűs autó közösség 5-10%-át képviseled. Ma egy paraszt féktávon belül jött mögöttem 5 km-en keresztül, ki-ki téve az autót a záróvonalon túlra. Barna volt, piros pólóban, biztos micimackó és a mézesboltba sietett. Természetesen azon is ott virított a négy nulla elől. Az ötödik meg benne ült.

(#14763) Gyula84 válasza Cicero (#14762) üzenetére


Gyula84
veterán

te nagyon nem szereted az audisokat :DDD jó párat már láttam, de hogy azt mondjam rá, hogy épp audis volt vagy épp bmws hát nincsenek többségben :) ugyan ezeket látom épp suzukistól, ladástól, hondástól és sorolhatnám még

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14764) sugarforce válasza Gyula84 (#14763) üzenetére


sugarforce
őstag

túlságosan magadra veszed.

(#14765) Gyula84 válasza sugarforce (#14764) üzenetére


Gyula84
veterán

nem hiszem, errefelé (Zala) pl a bmwseket szidják jobban mégse vettem észre, hogy akkor tahó módon vezetnének

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14766) Cicero válasza Gyula84 (#14763) üzenetére


Cicero
őstag

Ma egy isuzu szorított le. Lehet az a baj, hogy az én autóm túl pici.

(#14767) Gyula84 válasza Cicero (#14766) üzenetére


Gyula84
veterán

vagy mert egy f@sz sofőr ült a volán mögött, azért mert pici nem kell leszorítani

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14768) -secret- válasza Gyula84 (#14765) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Itt Zalában töttyögnek a sofőrök, pedig a forgalom nem sokszor indokolja. :D

(#14769) Gyula84 válasza -secret- (#14768) üzenetére


Gyula84
veterán

az mondjuk fel tud idegesíteni engem, te is zalai vagy :D

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#14770) -secret- válasza Gyula84 (#14769) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

:K

(#14771) Fulár


Fulár
senior tag

Én tegnap vezettem le a 15.-ik órámat de egy kicsit elszakadt a cérna.Sajnos az átlagosnál lassabban haladok.Nehezebb a felfogóképességem a gyakorlatban.Hiâba volt hibamentes a Kresz vizsgám.Az élet nem csak egy lap egy könyvből vagy egy monitoron látott kép.Reménytelen esetnek sem tartom magam mert bár lassan de biztosan azért mutatok fejlődést.Meg hát ma-holnap már 40 éves leszek.Az oktatómmal tisztáztuk,hogy az átlagosnál kicsit több türelemre lesz hozzám szüksége.Direkt megbesztük azt is,hogy éjszakás műszak után(gyári munka)3 óra alvással nem biztos,hogy annyira jó ötlet vezetni menni egymás utân több alkalommal is.Persze,hogy akkor nem úgy megy ahogy kellene.Tegnap körforgalom elötti gyalogátkelőhelyenél úgy álltam meg,hogy az autó hátulja rálógott a zebra nagyjából egy negyedére.Tudom hiba.És persze voltak más hibáim is.Pl. kevésbé dinamikus indulás egy forgalmassabb kereszteződésben stb.Az oktatóm úgy odrdított mint a sakâl.Mint akinek elment a józan esze.Azt most tegyük félre,hogy az elmondottak alapján ez mennyire volt jogos vagy mennyire nem az!Nem vagyok különösebben galamb lelkületű és nem nyúlok egyből a bökőért ha valaki ordibál velem,sőt!Néha a kelleténél toleránsabb is vagyok.De tegnap annyira elfutott a méreg,hogy majdnem belevertem egyet a feje közepébe.Én fizetek egy rahedli pénzt neki!Azért vagyok ott,hogy tanuljak és ő tanïtson!Nem hiszem,hogy azért fizetek,hogy le kelljen nyelnem az nyomorult idegrohamait és hallgatnom az ordibálását és eltürnöm az,hogy lebalfaszozzon.Azzal ordibáljon aki otthon elé rakja a levest mert velem még egyszer nem fog!(Mással is csinálta már ezt és természetesen nálam sem az első eset volt)Azt itt leírtakat meg is mondtam neki.Eléggé feszült is lett a hangulat.Vajon le kellene váltanom vagy inkább próbáljam összeszedni a maradék lelki erőmet?Nektek volt hasonló tapasztalatotok?Szaladtatok már bele ilyen"Kedves"oktató bácsiba?

(#14772) SUPREME7 válasza Fulár (#14771) üzenetére


SUPREME7
őstag

Szerintem következő alkalommal próbáld meg egyenesbe hozni a dolgot, mondd meg neki, hogy bocsánat az előző órai dolgokért, szeretnél jogosítványt, de kicsit legyen türelmesebb, neki is meg neked lehet szar napja, lehet éppen mindkettőtöknek ez volt az a nap. Lehet ez kellett, hogy kicsit jobban odafigyeljen rád. Lehet, hogy most úgy érzed, hogy neki kellene bocsánatot kérnie, de amíg nincs meg a forgalmi vizsgád, addig bármikor-bárhogyan keresztbe tehet, ha sulin belül másik oktatót kérsz, neki is szólhat, hogy szívasson meg, vagy csak elég ha az ő verziójában adja elő rólad a véleményét. Az a kérdés, hogy szerinted azért magát az oktatást jól csinálja-e, mert ha azért haladsz, akkor az emberi oldalát engedd el, sokszor nehéz lesz, de jobban jársz.

Nekem elég jól ment a vezetés, 33 órával vizsgáztam, az oktatóm max akkor emelte a hangját ha jogos volt, ő más dolgokban volt tróger, de jogsiért mentem nem haverkodni, Te is ezt tartsd szem előtt, próbáld lenyelni, max ha már túlzásba viszi akkor szólj, de hátha sikerül következő alkalommal megbeszélni, és rendeződik.

(#14773) Fulár válasza SUPREME7 (#14772) üzenetére


Fulár
senior tag

Köszönöm szépen a válaszod!Én is hasonló álláspontra jutottam és még csak azt sem igénylem,hogy bocsánatot kérjen de az sem fog működni,hogy úgy csináljunk mintha mi sem történt volna!Az ingerküszöböm nem végtelen.Olyan élethelyzetbe kerültem amit nem lenne könnyű megoldani jogosítvány nélkül de azért nem lehetetlen.Nem zárkózom el sem az oktató váltástól de még az iskola váltástól sem bármekkora kellemetlenséggel is járjon!Túl sok időt energiát és pénzt fektettem bele de annyit nem ér,hogy tönkemenjek bele idegileg!Az érem másik oldala pedig az,hogy ezek a figurák úgy csinálnak mintha bármit megtehetnének hiszen nagyon sokan lapítanak és nem mernek még visszaszólni sem az általad is felvázolt okok miatt sem!Pláne a fiatalok még suliba járók.Elbeszélgetek vele egy kicsit,hogy rendbe rakjuk fejben a dolgokat de mindentől függetlenül ez volt az utolsó alkalom,hogy lenyeltem ezt a kirohanást.Jobb helyeken egy ilyenért szó nélkül ketté ütik az ember fejét én meg azért fizessek egy kalap pénzt,hogy ezt kelljen halgatnom!?Az kizárt dolog!

[ Szerkesztve ]

(#14774) SUPREME7 válasza Fulár (#14773) üzenetére


SUPREME7
őstag

Sajnos az a gyanúm, hogy túlvállalja magát az oktatód, talán pont azért kér olyan magas óradíjat tőled, mert már a sokadik vagy, a kevésbé pénzéhes oktatók tudják mennyit vállaljanak, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe, nekik is rohadt megterhelő ám napi 8-10 órában odafigyelni a tanulóra, és ha sok viszonylag "nehezebb" eset van, akkor biztos még nehezebb, és néha 1-1 tanuló szívja meg, mert türelmetlenebb már vele. De az is lehet, hogy szimplán ilyen az ember, bár visszaolvasva azt írtad sokan dícsérték, szóval annyira nem lehet gáz. Beszélj vele aztán meglátod, de ha nagyon nem megy vele, akkor először a sulival beszélj az oktatóváltásról.

(#14775) Fulár válasza SUPREME7 (#14774) üzenetére


Fulár
senior tag

Két embert levizsgáztatott de 6 másik kartont kért a helyükbe!Nem a nyakába varrták őket!Ő kérte!Mutatta a beosztását.Reggel 7-óra körül kezd és este 9 körül végez.Az időpontokat(kivel hol mikor kell menni)össze-vissza keveri!Hulla fáradt és ennél fogva feszült.Tehát én tökéletesem megértem miért van ilyen idegállapotban de gondoljunk csak bele egy kicsit,hogy milyen világban élünk ha mindenki venné magának a bátorságot és mocsok módon viselkedne másokkal csak azért mert szar napja van vagy mert fáradt!Ha melóban új embereket kell tanítanunk és össze-vissza bénáznak akkor sem engedhetjük meg magunknak azt,hogy minősíthetetlenül viselkedünk velük mert abban az esetben mi azért kapjuk a fizetésünket,hogy őket tanítsuk!Akármerröl is közelítem meg a dolgot az ilyen viselkedésre nincs sem kifogás sem mentség.Aludnom kellene rá egyet kettőt,hogy átgondoljam mi legyen.Bár már az is lehet,hogy nem kell és hamarabb fog ő leadni mert annak ellenére,hogy ma szombat van ma is mentünk volna de a mai alkalmat már lemondta.
Valóban azért választottam őt mert dícsérték páran de azt persze nem reklámozták,hogy voltak olyanok is akik otthagyták pont a stílusa miatt.Nem rossz ember de tényleg kicsit fura.Nyïlvan nem.mindegy,hogy milyen hangulatban telnek el az órák de azt sem szabad elfelejtenünk,hogy alapvetően nem haverkodni járunk össze hanem én tanulni ő pedig tanítani megy!Tanítani!Nem pedig örjöngeni!
Én megadom neki a tiszteletet mint embernek mind pedig oktatónak egyaránt és ugyazent én is elvárnám!

[ Szerkesztve ]

(#14776) SUPREME7 válasza Fulár (#14775) üzenetére


SUPREME7
őstag

Tipikus esete amikor az ember nem tudja hol a határ, nem csodálom, hogy elgurul a gyógyszere, "emberekkel foglalkozni" napi 6-8 órában is sok(k) lehet, nemhogy dupla ennyi. Esetleg kérdezz rá a sulinál, hogy van-e kevésbé leterhelt oktató, de csak ha nem változik a helyzet. Lehet, hogy ha sikerül megbeszélned vele, nem rajtad fogja levezetni a feszkót.

(#14777) Fulár válasza SUPREME7 (#14776) üzenetére


Fulár
senior tag

Köszönöm szépen!Egy kicsit nekem is le kell higgadnom aztán beszélek vele.Bízom benne,hogy békés megoldása is lehet a kialakult helyzetnek mert egyelőre enyhén szólva is elment a kedvem még az élettől mert nem gondoltam volna,hogy ekkora tórtúra a jogosítvány megszerzése.Azt viszont nem hagyhatom,hogy egy megkeseredett ember megutáltassa velem a vezetést!

(#14778) SUPREME7 válasza Fulár (#14777) üzenetére


SUPREME7
őstag

Az a baj, hogy ilyenkor "szezonban" kevés az esélye, hogy kevésbé leterhelt oktatót kapsz, max van aki jobban kezeli a dolgot, fiatalabb oktatóval talán jobban járnál, de azért ez a suliknál nem úgy működik, hogy válogathatsz. Nem is annyira biztos, hogy Ő kérte a plusz tanulókat, csak annyi a jelentkező ilyenkor, hogy lényegében muszáj, lehet a suli is hibás ha túl sok tanfolyamot indít, dehát többnyire ilyenkor tudnak sokat keresni, szóval kimaxolják a nyári hónapokat. Én anno júniusban vizsgáztam kreszből, de reménytelen volt oktatót találnom aki heti 3 napra bevállalt, szóval szeptemberre halasztottam, októberben már vizsgáztam. Remélem rendeződik ;)

[ Szerkesztve ]

(#14779) galoslac válasza Fulár (#14777) üzenetére


galoslac
tag

Fizetsz érte, nem is keveset.
Megmondod neki, hogy vagy felveszi a szájkosarát vagy elmész máshoz.

Mikor én tanultam, volt egy öreg "oktató", akinek a főút közepén "szaladt" ki egy anyázás, srác lehúzódott oldalra, kivette az anyósból, átrendezte az orrát és otthagyta. (két héttel előtte temette...)

SUPREME7: Annó mi tudtuk, hogy X nyugodt, türlemes, Z pörgősebb, de csoportos órát tart, Y meg seggdugasz és ha olyanja van ordít.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14780) SUPREME7 válasza galoslac (#14779) üzenetére


SUPREME7
őstag

Az egész jogsi a pénzről szól, ha tetszik ha nem, ki vagy szolgáltatva az oktatónak, lehet arcoskodni, de te max ilyen fórumokon tudsz rá köpködni, ő viszont soktízezret szedhet ki belőled pluszban, ha nem vagy szimpatikus vagy nem próbálsz normális kapcsolatban lenni vele arra a jobb esetben pár hétre, és ahogy írtam, szezonban nem nagyon van ugrálás még vidéki sulikban sem, örülsz ha van oktatód akit nem heti egyszer látsz.

Szarni rá milyen ember, próbálni kell odafigyelni, a tanulónak is lehet olyan szar napja, hogy hibát-hibára halmoz, hazamegy és már temeti a jogsit, aztán következő órán meg már jobban megy, az oktató is lehet következő alkalommal meg teljesen nyugis lesz. 20 óra felett meg azért már egyre kevesebb komolyabb hiba lesz ami feszültséget okozna.

[ Szerkesztve ]

(#14781) galoslac válasza SUPREME7 (#14780) üzenetére


galoslac
tag

Vidéken tanultam, de nálunk csak egy seggfej oktató volt az egész városban, csak az ment hozzá aki nem ismert senkit még csak hallomásból se. (bár asszem, nálunk a heti 1 volt az alap)

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14782) Fulár


Fulár
senior tag

Igazatok van!Durva dolgok ezek.....De bárhogy is alakul a dolog és ha megpróbál bármivel szándékosan szivatni akkor én elbasz**om az életét!Nem vagyok bosszúálló típus de az igazságtalanság kiakaszt amit sajnos sok esetben le kell nyelnie az embernek.Teszem az melóban a főnökétől de nem egy olyan szarházitól akinek még egy csomó pénzt fizet is!

(#14783) -secret- válasza Fulár (#14771) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Sajnálom. Nekem csütörtökön lesz a GKI vezetés és áttettek most egy másik oktatóhoz, úgy ismertem meg eddig, hogy egy faszparaszt... kicsit izgultam is a ma reggeli vezetés miatt, aztán elkezdtük, tényleg le a kalappal mennyire jó arc volt. Sokkal jobban elmagyarázott mindent mint az előző, pedig az előző szintén türelmes volt.

Az tetszett, hogy nem a padkát mondogatta állandóan mint az előző. Miért nem mész közelebb a padkához, miért nem mész távolabb a padkához stb. Ennél a lényeg... "Ne menj rá a padkára."

[ Szerkesztve ]

(#14784) Fulár válasza -secret- (#14783) üzenetére


Fulár
senior tag

Köszönöm! :( Közben érdeklődtem itt-ott.Mint kiderült vannak olyan távolabbi ismerőseim akiket ez a figura oktatott.Egy hölgy minden második vezetési óra után sirdogálva ballagott haza.Egy nagyjából 40 év körüli úr pedig minden nap gyomorgörcsel és a vége felé már epét hányt.Nála az utolsó elötti vezetési órán elszakadt a cérna,kikapta az öreget az autóból és egy hajszálon sem múlt,hogy nem ütötte meg.Az öreg ezt úgy hálálta meg,hogy a vizsgán teljesen indokolatlanul beletaposott a fékbe egy mondvacsinált indokkal de nem jött neki össze mert a vizsgabiztos rendes volt és vagy csak jó napja volt és folytatódott a vizsga ami sikeresen is zárult.Volt,hogy"forgóban"vezettünk.Én ültem be hátra és a fiatal lánnyal aki épp vezetett ugyanolyan dührohamot kapott mit amit velem is eljátszott.Mindezt azért mert egy meglehetősen nehezen belátható és bónuszban egy jó nagy lejtő tetején lévő kereszteződésben kétszer egymás után lefulladt.Ezeket csak azért írom le mert így tiszán érthető,hogy amit velem csinál az sajnálatos módon nem egyedi eset és egyátalán nem légbölkapottak ezek a történetek.
Viszont az érem másik oldala az,hogy az öregnél vizsgázik a legtöbb tanuló sikeresen az adott iskola berkein belül.Tehát beléd veri amit kell és levizsgáztat még ha a módszerei erősen megkérdőjelezhetőek is.Már csak az a kérdés,hogy szükségem e van nekem erre ilyen áron.Nem vagyok az a túl érzékeny típus de nem nagyon tudom benyelni a dolgot.Egyre feszültebb vagyok és már mindennapjaimra is rámegy a folyamatos idegeskedés.Már hányingerem van a gondoltattól is,hogy mennem kell vele vezetni.És még túl messze van a vége.A 30 óra sem lesz elég mert az átlagosnál sajnos kicsit lassabban haladok.(15.-ik óránál vagyok)A figura 40 óra körül szeretne vizsgára küldeni.Szóval még piszok sok alkalmat kellene eltöltenem vele.És már kettöt-hármat sem fogok kibírni anélkül,hogy a legközelebbi idegrohamakor ne csináljak valami butaságot.110 kiló vagyok és már évek óta súlyzózgatok és egy darabig boxoltam is.De nem akarok megütni senkit sem ebben a büdös életben főleg nem 60-65 év körüli fószert nem!De már teljesen tönkre vagyok idegileg és el vagyok keseredve.Nem tudom mitévő legyek.Mi lenne a jó megoldás.Hiába beszéltem meg vele,hogy ezt nem kellene.Nem bírta ki túl sokáig.

(#14785) -secret- válasza Fulár (#14784) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Már most megmondta, hogy 40 óra körül akar vinni vizsgázni?

Azért az így nem gyenge. Akkor mész vizsgázni amikor Te akarsz. 30 a kötelező, ha 30 urán úgy érzed, hogy menne a vizsga akkor biz' 30 után menj el! Felesleges belerakni még ~40k-t arra a 10 óra vezetésre ha nem akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#14786) Barorentius válasza Braavos (#14753) üzenetére


Barorentius
újonc

Ha még aktuális, akkor én tudok ajánlani iskolát, és oktatót is (a Mogyoródi útról indultak az órák, a Hungária körúthoz közeli részén, a Lidllel szemben)

(#14787) Fulár válasza -secret- (#14785) üzenetére


Fulár
senior tag

Állítólag abban nem rossz az öreg,hogy felmérje az adott emberek képességeit és a megfelelő mennyiségű plusz órát vetesse az adott emberrel.De semmivel sem többet a szükségesnél.Nagyon sokan mentek el nála a kötelező óraszámmal is vizsgázni de nem azért mert ők erőltették hanem azért mert a Tata meglátása szerint nekik elég volt annyi is.De nekem van önkritikám és 15 óra után nem várok magamtól csodát de azt tudom,hogy az átlagnál kicsit lassabban tanulok.Szerencsére alkalmatlan sem vagyok a dologra de több időre van szükségem.Fejlődök de lassan.Nem vagyunk egyformák.Nem mindenki jó ugyanabban a dologban.Nem tudom ez mennyire számít de közel a 40-hez már lassabban tanul az ember,legalábbis én lassabban. :) Az bennem is körvonalazódott,hogy veszek plusz órákat ha kell mert nem az az elsőrendű célom,hogy mihamarabb kezemben legyen a jogsi hanem az,hogy úgy engedjenek ki a forgalomba,hogy ott biztosan ne veszélyeztessek senkit sem!Aztán majd ha meglesz a saját autómban kis forgalmú utakon vagy itt a faluban és vonzáskörzetében gyakorolhatok épp eleget.Szóval ez az egy dolog amiben az öreg nem patkány.Nem akarja húzni az ember idejét és a pénzét.
De sajnos ez mit sem számít ha a mentalitása miatt idegroncsá válok vagy végén mégis beküldök neki egyet.
Talán nem kéne ezt ennyire túlpörögnöm és csak le kellene váltanom a francba.És biztosan egy barom vagyok de valamiért nekem annyira kellemetlen ez az egész helyzet.

(#14788) -secret- válasza Fulár (#14787) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Mi nem megy, az alkalmazkodás a forgalomba? Kapkodsz? Talán tudok pár jó tanácsot adni...

[ Szerkesztve ]

(#14789) Fulár válasza -secret- (#14788) üzenetére


Fulár
senior tag

Köszönöm Szépen!A forgalomtól nem félek.Amin csiszolni kell:
Néha nem túl jó ívben kanyarodok egy-egy kereszteződésben.Az ív többnyire túl kicsi.
A sávtartásom főútvonalon néha nem az igaz.De ez ritka.Vagy a felezőhöz megyek túl közel vagy az útpadkához.
Ha úgy kell elindulni,hogy egy lejtőn az autó visszagurulhat akkor még(de ez is ritka)néha lefulladok.
Párhuzamos parkolások hátra nem mindig jönnek össze.De nem is parkoltunk még sokat.
A legfőbb gondom a körforgalomba való becsatlakozás.Nem használom ki a kínálkozó alkalmakat.Ugyanez igaz az elágazásoknál is.Már kiférnék de én inkább megvárok még egyet és biztosra megyek.Értem,hogy ezzel feltartom a forgalmat.De nem hiszem azt,hogy ez vagy ezek olyan drasztikus hibák amiket a gyakorlással ne lehetne lassan de biztosan csiszolgatni.Az persze előfordul,hogy hogy kacifántosabb szituációban mint például egy ravaszabb kereszteződés nagy forgalomban nem úgy megy mint kellene mert az autó kezelése még nem megy"kézség"szintem ezért az elveszi a figyelmemet a forgalmi szituációktól.
De tanulók talán tipikusnak nevezhető hibáit nem nagyon követem el:Rossz sebességi fokozat kapcsolása.Vátóra nézés mert nem tudom hányasban vagyok.Irányjelzés kihagyása vagy rossz irányba jelzés.Vagy későn jelzés.Irányjelző kint hagyása.Gyalogátkelő nem figyelése.Tükrök,holt terek nem figyelése.Az öreg azt is belém verte,hogy pakolgassam a sebességeket.Nem Tötymörgünk hármasban.Sebességkorlátozásokra figyelek.Ahol lehet menni 90-el ot megyek masszívan 80-90 között.Stb Stb.Ha"forgóban" vezetünk cseppet sem zavar ha valaki ül hátul.Akkor nem vagyok sem jobb sem rosszabb.
Szóval szerintem a parkolást és a forgalomban vezetést egyszerűen csak csinálni és gyakorolni kell.Az autó kezelés is biztosan idővel javulni fog.Hiszen az első órában úgy ültem be,hogy előtte még sohasem vezettem egy percet sem.Még utas is relative ritkán voltam.Mindig kerékpárral közlekedtem.Szép időben letekertem rendszeresen 30-40 kilométereket.
De ez mind hiába ha a fenti megmozdulások bármelyikénél,főleg a körforgalmaknál és elágazásoknál már ugat vagy ordít.
Kurva sokszor előfordul,hogy belenyúl a kormányba úgy,hogy az nem lenne indokolt!Vagy érzem,hogy eltünik a rohadt gázpedál a lábam alól mert az a hülye barom nyomja mint az ökör és mormog a bajsza alatt."90-nel lehet menni baz'meg!Akkó' mész 80-nal???Ha te nem nyomod akkor majd én nyomom"!
Ha elkapja az örjöngés ordít mint az ökör:"Engedj el mindent Baz'meg a kiba**ott kurva életbe!Így a balfa**ok mennek!Az én tanulóim így nem mehetnek"!
És még sorolhatnám.Kész horror az egész.

(#14790) -secret- válasza Fulár (#14789) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Én ezt vezetem (bal), szoknom kellett nekem is a sávtartást 80k levezetett autós km után is, azért ez 1-2 helyen épp, hogy belefér a sávba. :D

Holnap próbálok pár jó tanácsot írni!

(#14791) Agostino válasza Fulár (#14789) üzenetére


Agostino
addikt

nekem a b ilyen volt, borzalom... most a-n már hiperkorrekt oktatót kaptam, más kérdés, hogy én vagyok béna, bár még ugyan azon a motoron kétszer sosem ültem, szóval mindig ki kell tapasztalnom a dolgokat.

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#14792) Fulár


Fulár
senior tag

-secret-:Hát ez egy pettyet nagyobb mint amivel én bohóckodok..... :)))))))

Agostino:Az kicsit azért vigasztal,hogy nem teljesen egyedi az esetem! :)

De azért az elképesztő,hogy egy egyébként is idő és pénz igényes hosszú folyamatot ennyire képes megkeseríteni pár ilyen nyomorult hülye seggfej!Mert nem azt várom,hogy hú de nagy buli legyen az egész vagy,hogy majd kiugrok a bőrömből,hogy végre mehetek vezetni hiszen már nem vagyok huszonéves.
Épp elég nagy szívás ez család és meló mellett néha alig valamennyi alvással.És erre még kifogtam ezt a fa**szt is aki még jobban megkeseríti az egészet.

(#14793) Agostino válasza Fulár (#14792) üzenetére


Agostino
addikt

nem egyedi, nagyon sok oktató van szerintem aki itt vezeti le a feszkót. nekem az a heppem, ha minden kötél szakad, de tényleg, elmegyek oktatónak és azzal fogom gennyesre keresni magam, hogy nyugodt maradok és elmagyarázok mindent. semmi ordibálás, semmi dühroham. feleségem is újraoktatom a vezetésre és minden alkalommal azon van ledöbbenve, hogy hogyan lehetek ilyen nyugodt, amikor vele ordibált az oktató. hát mondom neki, ha kell ordibálhatok, de nem hiszem, hogy az előre mozdítaná a dolgokat... nameg semmi kedvem a kutya mellett a kanapén aludni : )))

[ Szerkesztve ]

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#14794) Fulár válasza Agostino (#14793) üzenetére


Fulár
senior tag

:)) De jó lenne ha minden oktató így vagy legalább ehhez hasonlóan gondolkodna!
Elhiszem,hogy kemény meló!Nagyon is kemény!Az már egy másik történet,hogy némelyik hülyére is keresi vele magát...De így bánni és beszélni emberekkel semmilyen munkakörben sem szabadna!Erre nincs sem mentség sem kifogás!

(#14795) .DLL


.DLL
veterán

Őszntén szólva ők tehetnek róla, hogyha túlvállalják magukat és emiatt idegbetegek lesznek, nomeg nem mindenki alkalmas egyformán oktatónak sem, az enyém nem nagyon mondott semmit, de minden apróságra figyelt, kb. mind a négy oldalon volt szeme, szóval magabiztosan "vezette az autót" (mert lássuk be, ők egész nap ezt teszik, vezetik az autót folyamatosan velünk együtt) és ez baromi fárasztó lehet. Nem kötelező. Nem kötelező napi 12-13 órát bevállalni a hét minden napján (szerintem nem is lenne szabad), mert ok, elhiszem, hogy napi 50ezer jobb, mint napi 33 ezer (12 vs. 8 óra x 4200-as átlagos óradíj) de nem hinném, hogy az utóbbi kevés lenne úgy amúgy. Cserébe kibelezi magát, és otthon is milyen lesz... Nem mondom, aki alkalmas rá, az csinálja, de aki idegbeteg lesz közben, az vegye észre, hogy nem megy.

De igazából elég lenne az is, ha nem két tucat embert vállalnának egyszerre, hanem csak a felét, vagy harmadát, de velük többet, gyakrabban autóznának. Én is tudtam volna menni heti 3x is, 2-3 órát is egyhuzamban de nem lehetett, maximum heti 2x2 óra volt... És ezáltal mindenki lassabban halad, szuper!

Jogszabályban korlátoznám mennyi tanulója lehet egy oktatónak egyszerre. Ha valaki ügyes, jobban halad, az kipörög úgy is gyorsan, a lassúbbakra pedig lehet több órát szánni. Pénzben ugyan úgy megvan az oktató, mert minden órát kifizetnek... Amiatt sem aggódnék, hogy ha most nem vállalom el őt is, és őt is, és őt is, akkor mi lesz... mi lenne, annyi a jelentkező, hogy sosem fogy el...

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#14796) galoslac válasza Fulár (#14784) üzenetére


galoslac
tag

Sajnos párszor tapasztaltam, hogy milyen egy seggfej/alkalmatlan tanár/oktató.

Azt tudom tanácsolni, hogy higgadtan gondold át, hogy szeretnél-e még vele tanulni, vagy inkább valamennyi pénzt/időt bukva átmész máshoz.

Annak én nem látom értelmét, hogy kifizetsz egy rakás pénzt, és gyomorgörccsel mész órára, és végig szarul érzed magad.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14797) Fulár válasza galoslac (#14796) üzenetére


Fulár
senior tag

Ma mentem volna de szinte az utolsó pillanatban lemondta.Ez nem gond.Már nekem is kellett lemondanom órát két alkalommal is.De az már régen rossz,hogy rendesen megörültem,hogy nem kell mennem.....Más annak örül ha a lehető legsűrűbben mehet mert akkor annyival is közelebb kerül a végéhez,én pedig ennek az ellenkezőjének.Nincs ez így jól....nagyon nincs.Holnap is van óránk(elvileg)Megpróbálom csinálni a dolgom mintha mi sem történt volna.Nem fogok szólni egy nyomorult szót sem.A"jópofázás"és a beszélgetés is be van fejezve.Igaz így elég nyomott hangulata tud lenni egy 2 órás alkalomnak de ez van.Az első ordibálásáig vagy őrjöngő rohamáig játszunk.Ha elkezdi a műsort nem érdekel mit mond és merre járunk éppen.Hazafelé veszem az irányt,haza hozom magam,megköszönöm az eddigieket(szinte a nagy semmit)elbúcsúzok tőle és ennyi.És még aznap hívom a sulit,hogy mi a helyzet.Azt pedig majd közben eldöntöm,hogy meg e kavarjam a szart alatta vagy sem.Mások is panaszkodnak rá mint kiderült.De nagyon sokan nem mernek szólni.Többnyire azért mert bár mindenkit szétcsesz idegileg és érzelmileg közben egyáltalán nem rossz oktató.Legalábbis a sikerességi mutatói szerint nem az.
Még a kötelező óráimból is egy híján hátra van a fele.És tartok tőle,hogy az nem is lenne elegendő.Mindenképpen vennék pár órát ha másért nem akkor azért,hogy a forgalmi vizsgára várakozás közben ami errefelé még a legjobb esetben is minimum a két-három hét de inkább több,ne essek ki a gyakorlatból.Lenne ismerős akivel gyakorolhatnék....de az teljesen más autó.Errefelé bár ez falu a Rendőrök is nagyon buzgók és nem lenne jó ha ne adj isten megcsípnének.
Még túl sok időt kellene eltöltenem ezzel a nyomorult seggfejjel és ez így nem fog menni.
A jogosítvány szerzésnek egy pozitív vagy legfeljebb egy teljesen semleges élménynek kellene lennie.És ez a köcsög elérte,hogy szinte pokol az életem amióta elkezdődött a vezetés.
Annak idején pedig tök jó elvoltam amikor fiatalon nyomtam a segédmotoros és a targonca jogsit.

(#14798) Cicero


Cicero
őstag

Mi nehéz az oktatásban? Egész nap tespedni az autóban, időnként belenyúlni, ha hülyeséget akar csinálni, mindezt olyan úton, ahol megvan a helyismeret és már ezeregymilliószor ment?

Jogszabályba foglalni? Ne viccelj már. Pont lesz@rják a jogszabályokat és ott vernek át, ahol csak tudnak, kezdve a jelenléti hamisításától (megtett km, levezetett óraszám) a vizsgabiztos megkenéséig.

Tisztelet a kivételnek, de nekem az a benyomásom, hogy az összes egy kutya, surmó senkiháziak társasága.

Ettől függetlenül

sajna, ha kell a jogsi, be kell vállalni ezt-azt. Amit Fulár ír az viszont elég vérlázító, nem tudom, mit képzelhet magáról a pasas, de csodálom, hogy még nem volt tanulója, aki 90-nél elrántotta volna az árokba.

Amúgy mi az a váltó? Egy óra alatt kettőt tart? És akkor hol vezetsz? Vagy minek van ott a másik? Ennyire ráértek? (Gondolom nem, ezért a kérdés...)

[ Szerkesztve ]

(#14799) SUPREME7 válasza Cicero (#14798) üzenetére


SUPREME7
őstag

Van, hogy pl ismerőssel együtt mentek jogsira, és beültök egymás mögé amíg a másik vezet. Vagy pl akinek nehezebben megy a vezetés beül egy olyan mögé akinek már jobban megy, és abból is tanul. Mikor csináltam a jogsit, és már vizsgaköröket mentünk, nekem elég jól ment, előfordult, hogy vizsga előtt álló tanulót akinek esetleg nem ment annyira beültetett mögém, én is "szoktam" a 3. Ember jelenlétét (mint ha vizsgán lennék), ő meg más szemszögből is látta a vizsgaútvonalat, szerintem ez teljesen jó, ha amúgy nincs halaszthatatlan dolga, miért ne tanulna így is, ingyen...

Egyébként alapvetően megértem Fulár dühét, de még mindig az a véleményem, hogy kicsit túlreagálja, nem az emberrel kell foglalkozni, óráról órára jobban fog menni a vezetés, és egyre kevesebb hiba/egyre kevesebb feszültség, csak a vezetésre kell koncentrálni. Nem szabad ennyire magára venni ezeket, mert később a forgalomban sokkal nagyobb trógerekkel fog találkozni.

[ Szerkesztve ]

(#14800) galoslac válasza SUPREME7 (#14799) üzenetére


galoslac
tag

Találkoztál már olyan oktatóval/tanárral aki felsőbbrendűnek tartotta magát és élvezte, ha megalázzhatja a diákot?

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.