Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13301) SUPREME7 válasza nOvOp (#13300) üzenetére


SUPREME7
őstag

Könyvet nem használok, ha androidos telefonod van akkor puffin browserrel is csinálhatod (van benne flash támogatás)

(#13302) alex devil válasza jerry311 (#13299) üzenetére


alex devil
senior tag

Van jogosítványa. Kihalt utcát magamról is találnék, azért kérdeztem a rutinpályát. Az autóklubos pálya oktatóknak van.

S23

(#13303) atila4 válasza nOvOp (#13293) üzenetére


atila4
senior tag

3 nap alatt csináltam meg. Talán 10 órám volt benne. Elsőre sikerült a vizsga :))

Windows 10 / Galaxy S 7 / Asus ROG

(#13304) nOvOp válasza atila4 (#13303) üzenetére


nOvOp
senior tag

3 teljes nap nyomtad? Az sem kis teljesítmény, már csak a végig olvasás és nyomogatás miatt sem. Grat! Mennyi időre rá kaptál vizsgaidőpontot?

(#13305) atila4 válasza nOvOp (#13304) üzenetére


atila4
senior tag

Nem egész nap. Csak 3 napokig minden nap 2-3 órát. Volt amit tudtam is és csak tovább tovább volt. 1 hétre rá már vizsgáztam . És 4 hiba pontom volt. Igazából a kresz így papíron nem nehéz ( főleg én sokat bicikliztem, nagyjából ismertem a szabalyokat) Alkalmazni nehezebb autóval:)

[ Szerkesztve ]

Windows 10 / Galaxy S 7 / Asus ROG

(#13306) SUPREME7 válasza nOvOp (#13304) üzenetére


SUPREME7
őstag

Felesleges kapkodni, június első hetére lehet már csak vizsgaidőpontot kapni ... én most lettem kész a "kurzussal", de most több mint egy hónapig várakozás.

(#13307) kreszjogsi


kreszjogsi
újonc

Végig olvasva a topicot akkor szeretnék pár infót helyre tenni, mert van pár dolog, ami nem világos vagy rosszul tudjátok e-learning KRESZ kapcsán. Segíteni akarok nektek, hogy képben legyetek és nem kioktatni félre ne értsetek.
e-learning KRESZ: teljes értékű a tantermi tanulással, ha elvégezted tanfolyam igazolást kapsz (úgy mint ha tanteremben jártál volna) és ez a feltétele, hogy vizsgára jelenthessenek. Az e-learning KRESZ tananyagok márkaneve az eduKRESZ amint több mint 600 iskolánál lehet megvenni. (ott is van a tananyag lejátszó keretén) Előnyeit nem írom le, mert páran már megénekelték…több tízezer tanuló csinálta már így…működik? működik! Demót az edukresz oldalon ki lehet próbálni.
Folyamata: Bemész a suliba személyesen (edukresz.hu oldalon partnerek alatt meg tudod nézni mely iskolák viszonteladók) beiratkozni és kéred, hogy e-learningben akarod elvégezni a kresz-t. Az iskola beregisztrál az e-titánba és e-mail meghívót kapsz a rendszerbe, amin keresztül tudod elérni az edukresz tananyagot.
A webjogsi is egy autósiskola csak ott be se kell menned, mert weben keresztül tudsz beiratkozni és postán küldik a szerződést, országosan egységes (kresz elméleti) árak vannak amik jóval olcsóbbak ha bemész XY iskolába az edukresz oldlaról. (webes vásárlás előnyei) Ebben az esetben gyakorlati oktatót is választhatsz és a teljes képzésedet menedzselheted az e-Titánon keresztül. Itt minden esetben regionális iskola van mögötte melyet a webjogsi oldaln meg tudtok nézni…de ez szinte mindegy mert itt csak vezetni és vizsgázni kell elmenned mindent a weben intézel

A tananyagoknak van egy kötelezően eltöltendő min ideje, DE vizsgára jelentkezéshez a tanfolyam igazolást csak akkor tudod letölteni ha az utolsó vizsgát (is megcsináltad). Ez után tudnak csak lejelenteni….előbb nem. Ez a feltétele és pont.
Miután befejezted a tananyagot hozzáférést kapsz egy vizsgafelkészítő tesztalkalmazáshoz, amit ugyan ott lehet elindítani, mint a tananyagot, amit tanultál. Ez azért fontos, mert ez a tesztalkalmazás tartalmazza a vizsgán használt kérdéseket (eduKRESZ.hu-n oda is van írva az oldalukra, hogy ők szállítják a hatóságnak az edukresz kérdéseket) és ezzel tudsz gyakorolni, ha végeztél a tananyaggal (logikus is hiszen addig nincs értelme készülni a vizsgára amíg nem tanultad meg a tananyagot). Ez egy grátisz annak aki e-learningben tanulja a KRESZ és ingyen megkapja. Nem kell cd meg társai…megkapod a vizsgán is használt kérdéseket a felkészítőben és pont, azt kell agyba főbe tolni és tuti átmész…nekem elhiheted

A tananyag flash-t igényel így a legjobb asztali gépen tolni..ez van ezt kell elfogadni. De lássuk be annyi szöveget nem is jó mobilon tolni. …majd lesz hmtl5 is.
Vizsgafelkészítő már HMTL5 kompatibilis így mobilon is tolhatod a kérdés gyakorlást.

Kresz vizsgára mennyit kell várni? Ez minden esetben a hatóságtól függ és független az iskolától…ő csak lejelent és kapsz egy időpontot vmikor…2-3-4-5-6 hétre attól függ mennyien akarnak vizsgát tenni abban az időszakban

Gyakorlati oktatás: Vigyázni kell, hogy az oktató ne zsebbe dolgozzon. Lehetőleg ne adj neki készpénzt, mert akkor az gyanús lehet…mindig menj be az iskolába és kérj róla vmi papírt…és ne dőlj be pl.: a kb B kat esetén a 3500 alatti gyakorlati óráknak mert akkor sanszos, hogy egy rakat pótórát vetetnek (zsebbe egy részét). Így jönnek össze azok a sztorik hogy 60 vagy 90! óra vezetés után mentem át vizsgán….hm… mindenki döntse el…

(#13308) HoaryFox válasza kreszjogsi (#13307) üzenetére


HoaryFox
őstag

Hmm...

Akkor segíts ki kérlek: szeretnék A jogsit tenni de a webkresz oldala szerint erre Bács megyében nincs lehetőségem. Tehát ha megcsinálom a KRESZ-t e-learning folyamaton keresztül, megcsinálom a vizsgát, kapok egy papírt, és utána be tudok menni kvázi bármelyik autósiskolához, hogy "helló, csinálom az A kategóriát, itt a KRESZ elvégzéséről a papír, gyakorlati képzést szeretnék"?

[ Szerkesztve ]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13309) Mela Kehes válasza HoaryFox (#13308) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Nem a kresz elvégzéséről kapsz papírt. Ha megvan a vizsgád, akkor kérsz képzési igazolást. Azzal a papírral az országban bármelyik autosiskolához elmehetsz.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#13310) HoaryFox válasza Mela Kehes (#13309) üzenetére


HoaryFox
őstag

Értem. Köszönöm a segítséget! :R

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#13311) SUPREME7 válasza kreszjogsi (#13307) üzenetére


SUPREME7
őstag

Felesleges első körben bemenni bárhova is, és felesleges megvárni amíg "meghívnak" az etitánba. Közvetlenül regisztrálni lehet oda, befizetni bankkártyával a 15K-t, és már kezdheti is a tanulást az ember.

Az etitán mögött álló Webjogsi KMR autósiskolával kerülsz ezzel "szerződésbe", és ők küldik ki postán a szerződést aláírni, amit vagy személyesen beviszel az orvosi alkalmasságival együtt, vagy postán küldöd vissza.

Én most itt tartok, és baromira nem vagyok elégedett egyébként, mert olyan jóóóó magyarosan meg tudták ezt is bonyolítani.

- Előbb kész lettem a tanfolyammal mint, hogy kiküldték volna a papírokat szóval várhattam amíg megjön
- Az aláírt papírok nélkül nem tudtam letölteni a vizsgaigazolást, sem vizsgára jelentkezni.

Gondoltam meggyorsítom a dolgot mert így is már csak több hét múlva vizsgázhatok, és bevittem személyesen a papírokat...

Nem tudom hogyan működik a vizsgaidőpont kérés, de még csütörtökön délelőtt jelentkeztem, és még azóta se kaptam ... keddig várok, aztán zaklatom őket.

És félreértés ne essék, nem létszükség, csak szimplán szívatás, hogy addig nem kapsz vizsgaigazolást amíg teljesen ki nem pörgeted a tanfolyamot. (ugye átlépkedni nem lehet, és a modul záró vizsgának is jónak kell lennie, különben nem enged tovább)

Én már egyszer levizsgáztam kreszből, szóval már csak frissíteni kellett a tudást, de aki mondjuk lassabban tanul, és beletolt 50 órát és utána meg váratják heteket, az biztos, hogy nagyon mérges lesz.

Nem is értem az egészet, miért nem lehet úgy csinálni, hogy ne kelljen mindenre várni ... kifizeti az ember a tanfolyamot (neten bevett szokás, hogy elfogadja a juzer a szerződési feltételeket, adatkezelést stb, mi a fenének még postázgatni egy nyomorult aláírás miatt?), megkéri a vizsgaidőpontot amikorra úgy érzi, hogy végig tud menni a tananyagon, és elkezdi a tanulást. Akkor legalább van egy kis "nyomás", hogy tudja, hogy hamarosan vizsgázik. Ha meg a vizsgáig nem pörgeti ki a tanfolyamot, akkor nem mehet vizsgázni, és kész.

De így ebben a formában még talán hosszabb mintha tantermin megcsinálja valaki ...

[ Szerkesztve ]

(#13312) Gyula84 válasza SUPREME7 (#13311) üzenetére


Gyula84
veterán

hely nincs azzal van a baj.. vizsgaidőpontot én kb 3hétre kaptam

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#13313) SUPREME7 válasza Gyula84 (#13312) üzenetére


SUPREME7
őstag

Persze, tudom, hogy most van jogsiszezon, de nem is ezzel van bajom, hanem már alapból lassú és átgondolatlan az egész.

(#13314) Mela Kehes válasza SUPREME7 (#13311) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Csak annyit fűznék hozzá, hogy nem mindenki azért választja az e-learning-et mert gyorsabb, hanem mert így nem kell bejárni sehová és akkor tanul amikor akar.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#13315) kreszjogsi


kreszjogsi
újonc

A webjogsi egy országos hálózat, mely mögött regonálisan megyénként fizikai autósiskolák is léteznek, így biztosítják, hogy a gyakorlati vezetést a hozzád legközelebb tudd elvégezni. Itt megtaláljátok melyik suli melyik régióban oktat: http://webjogsi.hu/gyik/ Hiszen ők is biztosítanak ezeken a sulikon keresztül gyakorlati oktatást. Ha másik sulihoz akarsz menni, mert ott van ismerős oktató vagy mittom én akkor kell kikérned kresz vizsga után a képzési igazolást. De mondom ott is maradhatsz ha van szimpi oktató a rendszerükben.
Edukresz e-learning tananyagot több mint 600 suliban tudsz venni. Viszonteladó partnerek listája: http://edukresz.hu/edukresz-partnerek/ -> kiválasztod a megyét és ott a lista. Itt be kell menned és a suli irat be az e-Titánba. ugyan ez a webjogsi is csak nem kell bemenned és weben keresztül regeszl..nem véletlenül van ott is a jelentkezés után, hogy válasz megyét.
A webjogsinál weben keresztül választasz oktatási megyét és attól függően melyik megye abba suliba iratkozol be. (más a két titán felület is annak ellenére, hogy ugyan az a kinézete, de mögötte más a logika) – így lehetett megoldani a rendszert. – itt nem kell sehová se bemenni mindent a weben itnézel…regisztrálsz webjogsi.hu-n fizetsz és már kezdheted is a tanulást.
A webjogsi kmr ajánlva adja fel a képzési szerződésed lehet a posta miatt volt olyan lassú, de lehet az is, hogy a sulin csúszott picit a dolog. Sajnos olyan a magyar jogrendszer, hogy muszáj képzési szerződést postázni az iskolának, de remélhetőleg hamarosan ezen is lesz előre lépés.
Sajnos ők sem jogalkotók, hanem jog alkalmazók így rájuk is az vonatkozik mint az összes többi autósiskolára, csak itt igyekeznek mindent a weben intézni…elvégre az a jövő…reméljük akik hozzák a rendeleteket ők is majd tudják tartani a lépést…
Egy apró észrevétel, addig nem adhat vizsga igazolást amig nem viszed végig a tananyagot, mire föl is adna olyanra amit még nem csináltál meg? Mi van ha 60%-nál pl kiadják, hogy „igen igazoljuk elvégezted a kreszt” holott nem is  vagy kiadják jelentkezel vizsgára kapsz is időpontot és vizsgán jut eszedben, hogy basszus be se fejezted a tananyagot…
Elvégzed a tanfolyamot, kapsz vizsgaigazolást, és amíg kapsz időpontot, tudsz gyakorolni a vizsgafelkészítővel a vizsgára…nekem logikus, de mindenki más és más a logikája…

(#13316) =WiNTeR=


=WiNTeR=
senior tag

Zebrajogsi.hu-ról vélemények esetleg (Budapest, I. ker., Fő utca 52.)?

"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."

(#13317) nOvOp


nOvOp
senior tag

Sziasztok!
KRESZ tesztekhez ezeket találtam. Valaki tud mást is?
http://kreszteszt.gyorsjogositvany.hu/
http://www.kreszpresszo.hu/
http://kreszteszt.net/gyakorlas/

(#13318) SUPREME7 válasza nOvOp (#13317) üzenetére


SUPREME7
őstag

Szakoe vizsgateszt. Ez az éles vizsga kérdéseiből van, mozgóképes kérdések stb.

(#13319) kreszjogsi


kreszjogsi
újonc

Gyakorolni mdegyik jó, mert csak a tudásodat erősíti...
http://kreszteszt.gyorsjogositvany.hu/ -> régi dácsiás képek, vizsgán nem ezek lesznek
http://www.kreszpresszo.hu/ - > régi kérdésekvizsgán nem ezek lesznek
http://kreszteszt.net/gyakorlas/ -> régi kérdésekvizsgán nem ezek lesznek
Szakoe - vizsgán használt kérdések egy része bemutatónak itt van de csak töredék, pár teszt után ismétlődik
Oda is van írva: http://szakoe.hu/kresz-vizsgakerdesek-tesztelesi-lehetosegek-a-jovoben/ ->
Ezúton is köszönjük a hatósági vizsgakérdések jogtulajdonosának, az E-Educatio Információtechnológia Zrt-nek, hogy biztosította számunkra a kérdések megjelenítésének lehetőségét.
A jogtulajdonossal kötött megállapodás értelmében próbatesztek továbbra is elérhetőek lesznek az egyesületünk honlapján keresztül érkező (korábban regisztrált vagy a jövőben regisztráló) érdeklődők számára, de a tesztekben előforduló mintakérdések száma a jövőben a korábbiaknál kevesebb lesz.
Az E-Educatio Zrt. ezzel egyidejűleg új tesztalkalmazásokat vezetett be, melyek a nálunk is sok felhasználó által jelzett igényeket (tematikus tesztelési lehetőségek, hárompontos kérdések gyakorlása, használat lehetősége mobil eszközökön stb.) is kielégíthetik. Ezekről bővebb információk – a jogtulajdonos tájékoztatása alapján – a www.edukresz.hu honlapon találhatóak.

Vizsgán használt kérdések válaszokkal együtt edukresz tesztalkalmazás ami fizetős...
http://edukresz.hu/edukresz-mar-tantermi-tanuloknak-is/

(#13320) nOvOp válasza SUPREME7 (#13318) üzenetére


nOvOp
senior tag

Köszi mindkettőtöknek.
Az edukresz oldalán ez a szöveg olvasható:
"Az elméleti képzésüket eleve a hatóságilag akkreditált tananyagokra épülő elektronikus távoktatás (e-learning) keretében végző tanulók számára a tesztalkalmazás az oktatás eredményes elvégzését követően automatikusan elérhető."
Ezek szerint ezt az e-learning elvégzése után el fogom érni (?).

(#13321) atila4 válasza nOvOp (#13320) üzenetére


atila4
senior tag

Igen!

Windows 10 / Galaxy S 7 / Asus ROG

(#13322) kiszi07


kiszi07
senior tag

Én is elkezdtem a jogsit e-learning-el. Elvileg 30.-án már tudok is vizsgázni, kaptam időpontot :B Orvos szerint alkalmas vagyok, de szemészetre azért még el kellene mennem megnézetni, mert nem az igazi.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#13323) SUPREME7 válasza kiszi07 (#13322) üzenetére


SUPREME7
őstag

Mikor kezdted el, hogy 30.-ra kaptál időpontot? (Budapest?) Én Június 13-ra kaptam, április 28-án jelentkeztem :( :U

Ja látom, Győr :)

[ Szerkesztve ]

(#13324) kiszi07 válasza SUPREME7 (#13323) üzenetére


kiszi07
senior tag

Győrben. Azérrt ebben a városban is sokan akarnak jogsit - szóval véges az időpont. Azt mondták már az elején, hogy mikor beiratkozom, akkor kérjek időpontot.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#13325) takessz


takessz
senior tag

Sziasztok sajnos eddig 2 sikertelen forgalmi vagyok túl mit javasoltok a 3. re órán tök jól megy mikor jön a vb mint ha más világba lennék szerintem kicsit túl ráparázok erre! Várom a javaslatokat a 3. vizsgára!

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#13326) jerry311 válasza takessz (#13325) üzenetére


jerry311
nagyúr

Ne parázz rá. :)

(#13327) takessz válasza jerry311 (#13326) üzenetére


takessz
senior tag

Igen azt kelne mert tényleg vezetni tudok de ráparázok mindig és ezért rontok :) Csak nem tudom kizárni hogy ö egy vb :)

[ Szerkesztve ]

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#13328) F_Gergely válasza takessz (#13327) üzenetére


F_Gergely
őstag

én pont fordítva voltam, pont leszartam hogy ő vizsgabiztos, tudtam hogy mindent jól csinálok. Én inkább azon agyaltam ha behúz egy hibát is akkor felrugom... De végül hibapont nélkül ment, de nem hagytam volna szó nélkül ha hibát ad, valszeg ma se lenne jogsim mert eltiltanak :D

(#13329) Gyula84 válasza takessz (#13325) üzenetére


Gyula84
veterán

nekem azt mondta a vb hogy "itt nem izgulni kell hanem vezetni :D azt meg ugye tudsz úgy hogy menjünk is"

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#13330) takessz válasza Gyula84 (#13329) üzenetére


takessz
senior tag

Vezetni én is sőt ha öö nincs akkor faszán megy de ha ott van akkor nem tudom mi van velem!

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#13331) kory24


kory24
őstag

Sziasztok!

Ha lejárt a 2 éven akkor az adott autósiskolánál automatikusan megszűnik a szerződés?

Ha újra el akarom kezdeni akkor új szerződés kell? Esetleg kezdhetem simán másik autósiskolánál is?

(#13332) Mela Kehes válasza kory24 (#13331) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Kezdheted másiknál simán.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#13333) kiszi07


kiszi07
senior tag

Mindjárt 50 %-nál vagyok az e-learningben és még 2 hét van a vizsgáig. Asszem lesz időm bőven felkészülni... :B

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#13334) Mela Kehes válasza jerry311 (#11455) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Ez melyik törvényben van? Sehol sem találom, csak autósiskolák oldalain.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#13335) Docci


Docci
senior tag

Sziasztok!

Jelenleg én is a "B" kategóriás jogsit csinálom. Minden papír megvan, most a gyakorlati résznél járok.
Viszonylag jól megy a vezetés, de ez nem garancia semmire. Olyan kérdésem lenne, hogy a forgalmi vizsgán milyen buktatók vannak, mire kell nagyon figyelni, mik a tipikus hibák?

Továbbá olyan kérdésem is lenne, ami azért elég érdekes. Tehát lakótelepen kereszteződéshez érkezem, olyan irányból, hogy nekem van elsőbbségem a jobb kéz szabály miatt, mivel nincs sehol tábla. DE én inkább megállok, mert tipikusan nem adják meg nekem az elsőbbséget, ez bukás vizsgán vagy nem? Ha kimegyek és ütközök akkor is bukás mert balesetet csináltam, szóval ekkor mi van? Volt már ilyen szitum gyakorlás közben. :F :W

A másik dolog ami miatt írok az, hogy nem nagyon megy valamiért a sarkon tolatás. Mit kell nézni, ti hogy csináljátok? Állandóan távol kerülök a padka szélétől. Félek, hogy neki megyek. A jobb oldali tükröt nem szeretném állítani, vizsgán lehet? Mi a trükk? :)

Köszönöm előre is a válaszokat. :R
Mindenkinek jó vezetést kívánok!

Még egy kis info: Székesfehérváron vezetek.

[ Szerkesztve ]

Erőt s erényt!

(#13336) SUPREME7 válasza Docci (#13335) üzenetére


SUPREME7
őstag

Az a baj azzal ha "lemondasz" az elsőbbségedről, és ez a VB számára nem egyértelmű okból történik akkor azért húz meg mert "nem ismered fel a közlekedési helyzetet"...

http://teknocjogsi.hu/dlcs/minositolap.jpg

Itt egy forgalmi vizsga minősítő lap, "csak" ezekre kell figyelni :)

[ Szerkesztve ]

(#13337) F_Gergely válasza Docci (#13335) üzenetére


F_Gergely
őstag

A sarkon tolatast nem igazan ertem mit takar de en igy "tanitok" tolatni ha megkernej ra:
Parhuzamos parkolas eseten, megallsz ugye az auto mellett ami moge befogsz tolatni. Egyenesen elkezdesz tolatni egeszen addig amig az auto hatso kereke nincs a melletted levo auto vegenel (ha kombi akkor C oszlop) ezutan elkezded alaszedni annyira hogy ek alakban tolass, es akkor kezded visszaszedni amikor az auto bal oldala (ha a menetirany szerint jobb oldalra parkolsz) egyvonalban van a mogotted levo bal szelevel. Alaszeded es parhuzamosra hozod, igy nem padkazol es kilogni sem fogsz.

Ha tolatva kell 90 fokot fordulnod (pl ut menten merolegesen kell parkolni) elkezdesz tolatni es amikor hatso kerek egy vonalban van a parkolohely szelevel alaszeded teljesen es igy tolatsz be aztan elkezded szepen egyenesbe hozni.

Ha mar rutinod lesz, tokmindegy milyen autoba ulsz becsukott szemmel fogsz tolatni barhova barmilyen korulmenyek kozt autotipustol fuggetlenul.
Lehet kicsit kacifantosan fogalmaztam, leegyszerusitve, ha a hatso kerek vonalban van mar szedheted ala, es ha a kocsi szele egyvonalban a masik auto szelevel szedheted vissza. Legjobb modszer es igy tuti hogy jol parkolsz :)

Sok sikert!

(#13338) jerry311 válasza Mela Kehes (#13334) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nem törvény, kormányrendelet (melléklete): 2. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

(#13339) Mela Kehes válasza jerry311 (#13338) üzenetére


Mela Kehes
addikt

"20 éves kortól bejegyezhető, amennyiben már legalább 2 éves az "A2" kategóriás jogsi. Egyébként min. 24 év."

Engem ez érdekelne és ez nincs a mellékletben.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#13340) jerry311 válasza Mela Kehes (#13339) üzenetére


jerry311
nagyúr

Benne van az, olvasgasd. :P

7. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től

I. Életkori feltételek

1. 14. életév az „M” kategóriába tartozó jármű vezetésére.

2. 14. életév az „AM” kategóriába tartozó jármű vezetésére.

3. 16. életév a „T” és a „K” kategóriába tartozó jármű vezetésére.

4. 16. életév az „A1” és „B1” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.

5. 17. életév a „B” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.

6. 18. életév az „A2”, az „A” korlátozott, a „C1”, a „C1E” és a „BE” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.

7. 20. életév:

7.1. a „V” kategóriában és a „TR” kategóriában a jármű vezetésére,

7.2. az „A” kategóriába tartozó motorkerékpár vezetésére legalább kétéves „A2” kategóriás motorkerékpár vezetési gyakorlat esetében. A 21. életév betöltéséig az „A” kategóriás vezetői engedéllyel csak olyan motoros tricikli vezethető, melynek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg.

8. 21. életév a „C”, a „CE”, a „D1” és a „D1E” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.

9. 24. életév:

9.1. a „D” és a „DE” kategóriába tartozó jármű vezetésére,

9.2. az „A” kategóriába tartozó motorkerékpár vezetésére, előzetes motorkerékpár vezetési gyakorlat hiányában.

10.228 A „C” , a „CE”, a „D1” és a „D1E” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító engedély a 18. életév betöltésétől, a „D” és a „DE” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító engedély a 21. életév betöltésétől is kiadható, azonban ezen gépjármű vezetésére jogosító engedélyek - a 8. és a 9. pontban meghatározott életév betöltéséig - kizárólag Magyarország területén jogosítanak vezetésre.

II. Jártassági feltételek

1. Teljesítménykorlátozás nélküli „A” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni,

a) aki legalább két éve rendelkezik „A2” kategóriába tartozó gépjárműre érvényesített bejegyzéssel, vagy annak

b) aki a 24. életévét betöltötte, és külön vizsgát tett a kategóriára jellemző vezetői jártasságáról és magatartásáról.

2. A „C1”, „D1” „C” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „B” kategóriába, „D” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést pedig annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „C” kategóriába tartozó járművek vezetésére érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik.

3. Kombinált kategóriára jogosító bejegyzés csak annak a személynek érvényesíthető, aki már jogosult a vonó gépjármű vezetésére.

4. A „C1E”, a „CE”, a „D1E” és a „DE” kategóriájú vezetői engedélyek a „BE” kategóriájú járműszerelvényekre is érvényesek.

5. A „CE” kategóriájú vezetői engedélyek érvényesek „DE” kategóriára is, amennyiben a vezetői engedély birtokosa jogosult „D” kategóriájú járművek vezetésére.

6. A „CE” kategóriájú vezetői engedélyek a „C1E” kategóriájú járműszerelvényekre, a „DE” kategóriájú vezetői engedélyek a „D1E” kategóriájú járműszerelvényekre is érvényesek.

7. Bármely nemzetközi kategóriára megszerzett vezetői engedély érvényes az AM kategóriájú járművekre.

8. Az „A2” kategóriájú vezetői engedélyek az „A1” kategóriára is érvényesek.

9. Az „A” kategóriájú vezetői engedély az „A1”, „A2” kategóriákra, a „B” kategóriájú vezetői engedély a „B1” kategóriára, a „C” kategóriájú vezetői engedély a „C1”, a „D” kategóriájú vezetői engedély a „D1” kategóriára is érvényes.

10. A jártassági feltételek teljesítésének kell tekinteni azt az esetet is, ha a járművezető a feltételül szabott járműkategóriára érvényes vizsgával rendelkezik.

[ Szerkesztve ]

(#13341) Mela Kehes válasza jerry311 (#13340) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Köszi, így már megvan. 2. mellékletet írtál én meg nem olvastam tovább. :B

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#13342) jerry311 válasza Mela Kehes (#13341) üzenetére


jerry311
nagyúr

2. mellékletet írtam, mert azt hittem a teljesítménykorlátra vagy kíváncsi.

(#13343) Earl_Muttley válasza jerry311 (#13340) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

C-D kategóriákat nem vitték azóta lejjebb? (életkori korlát)

[ Szerkesztve ]

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#13344) jerry311 válasza Earl_Muttley (#13343) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nem (és ez szerintem helyes is), kivétel a katonai sofőr, ők már 18 évesen vezethetnek C és D kategóriát.

(#13345) Earl_Muttley válasza jerry311 (#13344) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Van olyan autósiskola, ahol 18-tól tehetsz C, 21től D jogosítványt, utánanéztem (ha lesz majd valamennyi rutinom nem szívesen várnám ki a 21-et a C-re, valamelyik tervem a sok közül a kamion, ameddig még fiatal az ember), és épp ezért nem értem, hogy most akkor mi van.

[ Szerkesztve ]

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#13346) marsu. válasza Earl_Muttley (#13345) üzenetére


marsu.
senior tag

Ahogy fentebb is írták. C1 van 18-tól és D1 van 21-től.

(#13347) Docci válasza SUPREME7 (#13336) üzenetére


Docci
senior tag

Szia!

Köszi a minősítő lapot! Igen sok mindenre kell figyelni, ezt jól át fogom tanulmányozni.
Valószínűleg észre fogja venni, hogy feleslegesen álltam meg, így szerintem lassan, de megállás nélkül befordulok.

F_Gergely: Köszi a tanácsokat, érthetően írtad le. A sarok tolatás nálam az, amikor megállok az út jobb oldalán egy T- kereszteződés után és vissza tolatok a jobb sávba, na én mindig a balba tolatok. :((
Valószínűleg nem szedem teljesen alá, de ezt még gyakorlom. Jobbra hátra parkolást is érinti ez, szóval van még mit gépészkednem.

Erőt s erényt!

(#13348) F_Gergely válasza Docci (#13347) üzenetére


F_Gergely
őstag

Mindig a hatsokerekre figyelj akkor szedd ala amikor az egyvonalban van a betoltani kivant helyre.
Parhuzamos parkolasnal meg mindig a mogotted levo szelet figyeld, es akkor nem lesz gond.
Persze ha szuken kell parkolni van amikor elkerulhetetlen hogy felmenj a padkara foleg ha nagy autoval parkol az ember.

(#13349) SUPREME7 válasza Docci (#13347) üzenetére


SUPREME7
őstag

Ha az oktatód nem tudja rendesen elmagyarázni, akkor az gáz. Youtube-on a bilux-udvardi autósiskolának vannak nagyon jó parkolás oktató videói, érdemes megnézni, bár saroktolatás pont nincs benne.

(#13350) dirteen28


dirteen28
csendes tag

Üdv mindenkinek. MA sikeresen lezajlott a forgalmi vizsgám :D Sokkal nehezebbre számítottam. Női vizsgabiztost kaptam és nagyon kedves volt. Volt egy olyan szitu, hogy gyalogosok tébláboltak a gyalogátkelő mellett megálltam de nem történt semmi és a vizsgabiztos mondta, hogy menjünk mert ezek nem tudják mit szeretnének. Egy hibapontot gyűjtöttem a tükröket nem elégszer néztem állítólag :D De legyen ez a legkevesebb :D Nekem az egész jogsi 3 hónap volt március elején kezdtem és most fejeztem be. Mindennel eggyütt 132500ft volt. De nem kellett pótóra

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.